Chuck - dagens ridpass

Skyndade hem från skolan och så direkt till stallet för att hinna rida innan lektionerna. Var helt själv i ridhuset så passade på att rida riktigt riktigt ordentligt. Hade hela tiden tanken från linda träningen i bakhuvudet. Även om det aldrig blir riktigt samma sak som att rida för tränare så är det bättre än inget.
Han gick sjukt fint idag, och jag menar verkligen SJUKT fint.

Så jag hoppas verkligen verkligen att allt är påväg åt rätt håll nu, imorgon ska jag träna för Malin, sedan får jag även se om jag ska ha honom på lektionen. Han kan behöva gå två pass... Får se!
Men nu kallar det underbaraste på jorden... SÄNGEN!!

Tävlingssugen!



Bara för att det gick bra i söndags har jag suttit flera timmar och kollat tävlingar. Är så jävla tävlingssugen att det inte är sant.. haha.

Har kollat upp några tävlingar snart som jag vill åka på, den 19/2 är bestämd redan.
Sen är det den 18e, 8e och 21a. Dom är nära och bra och om ingenting kommer ivägen så ska vi starta varenda en utav dom!

Är det någon av mina läsare som tänkte vara med på någon av dom? 
Eller någon som inte bor i närheten men som jag redan nu lagt upp en planering? ;)

Chuck idag!

Vilade, måndagar får bli hans vilodag då det oftast är fullt i ridhuset och ja, så det är en bra dag då han kan vila. Borstade och fixade maten osv.

Bilder!

Det är ALMA som fotat! Checka hennes blogg!
charmiga ben ;)

Sugen på bilder?

Ifall jag får 5 kommentarer på detta inlägget kommer en drös bilder imorgon!
min ponny har en tendens till att flyyyyga
foto: http://almasfoton.blogg.se/

Sjuk -.-

Rolig start på veckan? Hade ont i magen i morse och mådde illa så gick inte till skolan. Det känns som att det håller på att bli bättre som tur är så hoppas jag kan gå till skolan imorgon!

Nu blir det sängliggandes och kolla film, jag som faktiskt för en gångs skull hade lite motivation till skolan.. Yeye!

CYA

GBGHS

Satte ihop ett collage med lite saker jag tänkte köpa/kolla på i göteborg. Jag har inte supermycket pengar som jag samlat ihop. Det enda som är SÄKERT att jag ska köpa är soft up stigbyglarna och en röd kavaj. Sen får jag helt enkelt se vad pengarna räcker till. 
Det är inte heller dom sakerna på bilderna som är just det jag ska köpa, t.ex kavajen har jag inte bestämt ännu, benskydden kanske blir några som jag hittar, schabrak får bli en impulssak, som jag köper om jag har pengar och hittar något snyggt.

Och ett par stövlar är väll det jag minst av allt kommer kunna köpa. Vill ha ett par svarta snygga läderstövlar som passar men dom får heller inte vara för dyra, så det får vi se. Vad har ni tänkt att köpa? Har ni lagt upp en "shoppinglista" på eran blogg? LÄNKA!

Movietime!

Här kommer filmen. Först måsta jag säga att jag var för lat för att lägga in text som typ LD & LC, men första klippet är LDn och andra LCn. Vid ca 1.32 så råkade mamma pausa men det är bara några meter borta, inget hinder missat eller så.
Jag glömde rida och han var sjukt stark och taggad, därav får jag min hårda hand.
Men det är min första tävling, vi är på G! ;)

Klubbhoppningen idag!

LD: Han var både spänd, glad och på tårna så framridningen blev lite halvkaos.. Han var lite av och på fram och tillbaka och jag slutade helt att rida, vilket gjorde att alla sprången blev kaos.. haha ja! Men vi kom runt banan, även om det gick snabbt och lite okontrollerat så är jag riktigt nöjd. Valde att inte hoppa omhoppningen, om det skulle bli något missförstånd så hade jag fått gå in på banan i LC med en dålig känsla, så slutade när det kändes bra.

LC: Han var mycket lugnare när vi hoppade fram men precis som innan så glömde jag rida och släppte benen. Tur man har en häst som hoppar iaf! Väl på banan gick det bra, huvudsaken är att han hoppar och att vi kommer runt vilket vi gjorde. Stilen, rytmen och sammarbetet kommer med tiden. Jag valde även att hoppa omhoppningen vilket jag är glad att jag gjorde för jag vann! 
Red inte speciellt snabbt, men nästan alla andra hade tyvärr oturen att inte klara grundomgången, vilet var bra för mig iofs! 

GLAAAAAAAD!!


VILL NI HA FILM?? 10 kommentarer!!

Det ni inte visste om mig är...

...att jag vann min första hoppetävling på Chuck. (Idag) haha.


...att jag har ALDRIG i hela mitt liv visat mig i mitt naturliga hår. Eller alltså när jag var liten var det rakt, men sedan ungefär 5e klass så har jag alltid plattat, lockat eller satt upp håret i en boll.. Tänk er.. ALDRIG har jag gått ut ur huset med ofixat hår..

...att jag egentligen inte brukar vara så pratglad när folk frågar mig om saker. Alltså om jag tar insiativet till att prata så kan jag prata i åååår. Men om någon frågar mig om det till exempel gick bra att rida brukar jag oftast bara svara "ja". Vet inte varför men är väll inte så pratglad av mig.

...att en av mina största drömmar är att få träffa justin bieber, vilket ni kanske egentligen redan visste.


...att jag ridit för Marko Kutchers bror? Marko rider ju världscupen och EM och typ OS. Tänk att jag ridit för hans bror och att Marko säkert har sagt något bra om min lille Chucksson! (btw så han vann precis världscupshoppningen i schweiz?)


Va det någon ni inte visste? ;)

Wihoo

Felfri i första klassen, som var en LD. Jag hoppade dock inte omhoppningen då jag ville sluta när det gick bra. Har en klass kvar och om jag blir felfri där så hoppar jag andra fasen med men i så fall i lugnt tempo.
Men ska gå, ses


Chucken - dagens ridpass

Red efter att vi hade byggt banan så han kunde kiak på hinderna lite och slappna av utan att hoppa dom. Red inte så jättelänge och inget krävande, ville mest att han skulle slappna av och tuffa på. Vilket han också gjorde.
En typiskt bra dag helt enkelt, synd att det var hinder där inne så att jag inte kunde rida lite mer ordentligt. 

Kikade lite på hindrerna, verkade som att det bara var ett han tyckte var läskigt, så vi kollade på det lite och hoppas på att det inte blir några problem med det imorgon! Han blåste upp sig lite för han trodde som vanligt att det skulle hoppa till och äta upp honom.. haha.
Men det känns bra inför imrogon, men skippar vita brallor i alla fall! ;) haha vill inte att dom ska bli sandiga^^

Har fortfarande inga nya bilder på honom, men imrogon ska mamma filma och jag tar med kameran så blir det i alla fall några bilder när vi står stilla eller nått!

andra dagen hos mig!

Svaren

fyfan vad hemskt video.. hahahaha bjuder som fan!

Seeeegt

På väg hem från stallet... Går!!! Kommer ta typ 40 minuter -.-


Dagens fråga..

Fick önskan om att börja med typ veckans fråga, så varför inte? Vet att det är lite wannabe t.ex linn och johanna. Men vad gör man inte för sina läsare!?

Vad rider du, häst eller ponny?

Tips på bloggar!

Jag vill tipsa om några bloggar som jag läser, som inte alla redan vet vilka dom är. Jag tycker alla ska kika in på dessa 4 bloggar!


http://maloukastman.blogg.se/


http://munsboroponnys.blogg.se/


http://hastochponnyryttare.blogg.se/


http://carinasvensson.blogg.se/

Har du tips på en superbra blogg eller kanske din egen? Släng en kommentar!

Sista chansen..

Att fråga någonting!!
Svaren kommer på film så fort som möjligt!!

http://baraacarro.blogg.se/2012/january/fragestundthis-or-that.html
http://baraacarro.blogg.se/2012/january/fragestundthis-or-that.html
http://baraacarro.blogg.se/2012/january/fragestundthis-or-that.html
http://baraacarro.blogg.se/2012/january/fragestundthis-or-that.html

Chuck - dagens ridpass

Red i ridhuset idag, precis osm alla andra dagar. Och som alltid låg fokuset på att få honom avslappnad, det gick faktiskt bra i början och han var riktigt fin. Trampade på bra och skötte sig kanon. Flyttade lite fram och tillbaka längs spåret och lite början till öppnor. Han var fin även där och i början av galoppen.
Efter ett tag (ca 45 min) började han bli trött och då hoppade han till ibland och började springa i galoppen, så jag red några varv på volten för att få honom att lyssna och när han gjorde det slutade jag.

Ganska bra dag i helhet!


Lite svar!

Här kommer lite svar på några kommentarer!

Sara:
rider du aldrig ut? :)
Jo, eller både ja och nej. På sommaren försöker jag rida ut så mycket som det går, men det vi har är en slinga i skogen, vill man komma längre måste man rida i bland husen och det är lixom ganska centralt så ja.. nu på vintern rider jag inte ut nej, eftersom vi bara har en hård grusslinga i skogen som sagt. Hade vi haft en äng eller liknande hade jag ridit ut, men nu håller jag till i ridhuset :)

Matilda:
Hade du inte kunnat berätta hur du tycker Sockan är att rida? Skulle vara kul att veta från någon annans perspektiv än Saras! Tack för en toppenblogg! :)
Jo, eller kan säga lite snabbt hur jag tycker. Första gången jag red henne tyckte jag hon var enkel, men då var jag nöjd när hon gick och böjde på nacken. haha. Hon är svårare än man tror och behöver verkligen rida mycket med sitsen. Hon vill gärna "fuska" alltså gå fint men inte jobba så mycket. Men sen när man kommer åt henne är hon himla rolig. Hon kan bli lite stark vilket jag inte tycker syns när man står och kollar.. Jag tycker hon passar till vem som helst, en bra ponny för dom allra duktigaste men tror även hon skulle passa bra till en som vill lära sig rida lite mer. Har aldrig hoppat henne så mer kan jag inte säga :)

Isabell:
Söt häst, vad är det för ras? och hur gammal är han? Åh, din häst är så fiiiin!<3
Tack! Han står skriven som Pinto, vilket dels är en ras och dels inte. Så egentligen är han väl okänt, alltså tysk ridponny har vi satt honom som, även förra ägaren gjorde det! Han ä 8 år i juni(?). Tack igen! :)

Chucken - dagens ridpass

Fytusan vad bra låten är. Kanske inte superny men texten.. Lyssna vetja!


Red i ca 45 minuter och hade lite samma tänk som igår, sket lite i hur handen var, tog mycket ledande tygeltag och fick honom att försöka lyssna bara på mig. Det gick inte superdåligt och inte superbra. I ena änden av ridhuset så gick det bra och han var koncentrerad och i andra änden var han pain in the ass.
Äh orkar tyvär inte skriva, satt ändå bara och nötade på samma sak.


Imorgon ska han trimmas i rishuset igen, förska rida igenom det där förbaskade hörnet. På lördag blir det även då ett trimmpass i ridhuset och innan ska han troligtvis släppas ihop med några andra ponnisar. Sen på söndag ska jag starta LD & LC på klubbhoppningen.
Min plan - inte få några stopp på hindrerna, alltså jag kan göra halter och göra volter osv bara han inte stannar på ett hinder. You got it?

Men ska duscha, så vi ses puss!

When I say jump, you say how high.
When I say go, we go all the way!

INSTAGRAM

JAG tycker att alla som har instagram ska ta och följa mig! Ifall ni gör det så ska jag ge er en kram nästa gång vi ses ;) haha.

carrobagfeldt heter jag i alla fall så sneeeelllaaa följ mig!!! :D
sen kan ni alltid följa eztrid också, grym tjej!
image description

Zantus ridlektionen

Hade "klanten" idag på lektionen. Vi jobbade mycket galopp, näst intill hela passet. Förvänd och rättvänd och enkla byten och öergånar osv. Var jättelänge sedan sist jag red honom och då tyckte jag han var enkel. Men man behöver ha en massa ben för att få honom att jobba ordentigt. Annars blev det bara helt tomt i handen óch han låtsades gå jättefint.
Dock orkade jag knappt någonting då jag var helt slut i kroppen sen passet innan ^^ haha.

Foto: carlssonpataket.se

Chuck - dagens ridpass

Träning för Linda stod på schemat. Jag gillar verkligen att rida för henne, hon är förstående och hittar inte bara hästens svaga punkter utan även mina! Haha.
Jag har inte varit såhär trött efter ett ridpass på länge om man bortser från Mia-träningarna.
Och Chucksson var riktigt fin vill jag meddela. Det var mycket böja, överböja, flytta, ställa osv för att han skulle lyssna på mig varje sekund och inte ens få chansen att kolla på något annat. Och det gick faktiskt jättebra. 
Äh jag kan inte beskriva, det gick kalasbra och han var superduperfin. HIHI GLADER!

Nästa vecka är det träning för Malin och sen kommer vi troligtvis rulla på med lite träningar här och där. Men nu ska jag krossa linda på wordfued.. haha. Kul att spela mot sin tränare? ;)


Mina tretorn?

Vad tycker du om dina tretorn, fördelar och nackdelar?

+ Man kan ställa in skaftet vilket är bra om man t.ex har tjocka strumpor under eller liknande.
+ Vattentäta
+ Snygga

- Inte speciellt sköna
- Dålig kvalité
- Andas inte överhuvudtaget.

I stort sett så gillar jag dom inte speciellt mycke, dom är inte värda pengarna tyvär..


Länkar!

Här kommer länkarna på alla dom som tipsade mig om olika saker att skriva och bogga om, har massor av inlägg på G!

http://northons.blogg.se/
http://stallkompisaar.blogg.se/
http://ourworldtogether.blogg.se/
http://ryttareochhast.blogg.se/
http://weheart.blogg.se/

:')

Carro! Superbra skrivet, verkligen! Men det var faktiskt inte inlägget jag tänkte kommentera utan en annan grej. Jag har läst att du har rätt mycket motgångar med Chuck, att han är jobbig osv (om jag inte missförstått! Jag läste även någonstans här att ditt mål är SM och du ska bara veta hur mycket jag tror att du kommer uppnå det - ni hör verkligen ihop och din vilja är oslagbar!!! Min kommentar blev helt flummig men det jag vill ha sagt är att jag tycker att du är så otroligt duktig! Ge aldrig upp - om du vill kommer ni komma till SM! du är grym, din ponny är amazing men framför allt - ni tillsammans är så perfekta!

Sen tror jag även din blogg kommer bli en av dem största snart ;) den är gryyyym!

FYSATAN vad jag blir glad över sånahär kommentarer.. jag tycker ALLA borde kolla in tjejens blogg, för det är hon värd!! KOLLA HÄR!

Bettsnack

En grej jag tycker folk överreagerar på är starka bett. När jag skrev att jag skulle köpa ett kimblewickbett så fick jag personer som direkt la taggarna utåt och tyckte jag gjorde helt fel. Så jag tänkte skriva min åsikt om det hela.

Jag har inget emot starka bett över huvud taget, jag har inget emot pelham eller pessoa. Dock har jag något emot en ryttare som sliter och rycker i hästens med ett tredelat vanligt tränsbett.

Jag tycker inte att man ska döma ett bett efter hur starkt eller svagt det är. Jag tycker att man ska säga sin åsikt efter att man testat det. Sen finns det såklart bett som jag inte vill sätta på min häst, vissa kanske är för beskrivningen låter lustig eller kanske för att jag inte tror bettet skulle passa min häst. T.ex så skulle jag som många andra inte sätta ett pessoabett på min häst. Vad jag förstår gör det att det trycker mot hästens nacke i en förhållning och då tar den ner huvudet. Jag tycker inte det låter som en bra metod och just därför vill jag inte sätta det på Chuck. Men om jag ser en annan rida med det bettet så är det ju inget lustigt med det.
Den hästen kanske trivs super med det bettet och går jättebra medans en annan häst kankse inte gör det. 
Likaså skulle jag kunna sätta ett kimblewick på min häst eftersom det är ett skarpare bett än ett vanligt och även lite hävstängseffekt. I hoppningen så kan Chuck ibland bli helt okontrollerabar och då kommer den bilden fram då jag bara sitter och sliter i honom och man kan riktigt se hur ont det gör i hans mun.
DET ÄR JAG EMOT! Folk som sitter och drar i munnen på sin häst. Och därför skulle jag kunna tänka mig ett testa t.ex ett kimblewick. Jag gillar inte hävstängseffekten men C bryr sig inte så mycket om det och jag gillar bettet. Jag tycker det ser mycket bättre ut att inte sitta och dra i honom.. Men även med detta bettet finns det hästar som inte kan gå med det.

Ni förstår grejen va? Jag tycker inte det är bättre att rida på ett vanligt tränsbett eller ett pelham bett. Hästen behöver inte vara lydigare bara för att den går på ett vanligt tredelat. 
Det är ryttaren och handen som håller i tyglarna som avgör min åsikt. Bettet skiter jag helt och hållet i! 

Vad tycker ni om bett, skarpa & lite mindra skarpa bett?



Chuck - dagens ridpass

Efter att jag slutat skolan skyndade jag mig hem och bytte om på 3 sekunder och skyndade mig ut till stallet. Sen hade jag 30 minuter på mig att fixa Chucken och sen red jag i en timme & en kvart innan lektionerna. Då kunde jag rida själv och det är superbra då jag kan koncentrera mig på mitt. Han var ganska fin idag, nytt tänkande för min del, testade att bara ignorera alla saker han blir rädd för. Alltså låta honom kolla så länge han går där jag vill. Det gick varken bättre eller sämre än det brukar göra. 
Sen la jag ganska mycket fokus på galoppen och testade ifall han kom ihåg hur man byter. Jag fick till ett rent byte och några med först frambenen sen bakbenen. Men 50% av gångerna gjorde han ett "chuck-byte". Kan inte förklara hur han gör, men något lustigt är det.. haha.

Han blev i alla fall svettig och en aning trött så det kanske för jobbigt för honom ändå?
Nu ska jag kolla på karatekid och skriva ett låångt inlägg! PUSS

På väg till skolan

Sitter i bilen påväg till skolan nu!


Chuck idag

Jag red inte idag, inte bra egentligen men jag vet att det hade gått skit om jag red så jag sket i det. Det var 4 st i pausen i ridhuset så det hade ändå inte gått, jag koncentrerar mig mer på att hålla mig undan för alla andra, och hålla koll på dom och spänner mig då.. Det blir en ond cirkel tyvärr. Men pratade istället en stund med både Tina & Malin(tränare/ridlärare). Chucken har börjat tappa man, inte skav.. Utan han tappar manen på undersidan typ.. Han har ingen man kvar snart :o
Så vi frågade lite om det och det kan bero på att han inte får i sig alla vitaminer och proteiner så vi ska kolla upp hans foder. Sen pratade vi lite om vilken hage vi kunde släppa in han i och lite annat..

Med malin snackade jag mest om lite olika tips i ridningen. Tycker det är superbra att kunna prata och fråga någon om tips. Så ska även börja ta privatlektioner i dressyren för henne och träna hoppning i grupp med några andra vissa söndagar. 
Ska även kolla upp om Mia fortfarande kommer hit då jag verkligen gillar att rida för henne och hon förstår sig verkligen på Chuck. Sen ska vi även kontakta Mats och kolla om han har platser lediga i någon hoppgrupp eller så, och även kolla om vi kan träna i dressyren för honom. Alltså mycket på G nu! Tävlingarna ska planeras osv.. SJUTK KUL!!


Dum jag är ..

Vi fick sluta 2 timmar tidigare idag, alltså kl 14 istället för 16. Så vad gör jag? Jo sätter mig vid datorn för att sedan åka till stallet typ nu. Vad kommer jag på nu då??
Jo att jag hade hunnit rida innan lektionerna började om jag hade åkt direkt till stallet, nu måste jag istället rida i pausen som förövrigt är proppfull på måndagar.. Suck!
Ibland är jag allt korkad.. 
I alla fall ska han ridas igenom idag så istället för att bråka med honom så kommer jag hålla mig i en halvan av ridhuset. Så får jag rida mer ordentligt när det inte är så mycket folk. 

Ska cykla till stallet nu i alla fall innan det hinner börja snöa igen. Vi ses PUSS!

Bjuder på annonsbilden på Chucken, har verkligen bildbrist! ;)

Frågestund/this or that


Får jag minst 40 st "frågor" så svarar jag i ett videoinlägg!!

Alltså t.ex:
Häst/ponny, Sommar/Vinter osv ;)

Bloggen stiiiiger, jag sjunker?

Herregud, statistiken slår i taket, kommentarerna tickar in hela tiden och allting är så fruktansvärt coolt, roligt och helt sjukt nu! Jag blir så galet bloggsugen och glad när det verkligen bara går uppåt.
Och så har jag total BLOGGTORKA! :O

Inte nu lixom, jag vill att det ska gå heeela vägen detta året, det ska bli grymt! Så vad vill ni se? Bilder, filmer, outfits, åsiktsinlägg, frågestunder, vad som helst.
Jag gör precis varenda sak som kommer in.(inte allt men det som går!) Alla som kommer med tips blir även länkade! SÅ KOM IGEN NU :D:D

Vad vill ni se mer av? ;)


Ta steget över tröskeln..

Lyssna medans du läser!


Jag har en låt som jag alltid lyssnar på om jag är nere, ledsen eller om något har hänt. Det är låten över, You raise me up med Westlife. Den är så sjukt bra, älskar texten och ja allting med den! Och den senaste veckan har varit en vecka full med denna låten, veckan har alltså inte varit på topp precis, utan snarare på botten.

Första gången jag hörde denna låten var i slutet på mitt konfaläger i somras, samma vecka som vi bestämde oss för att inte ha kvar Dusty. Alltså påminner denna låten extremt mycket om honom. Och den veckan, oj så mycket känslor jag hade då. En av känslorna var att aldrig ta det där steget, att ta riskerna eller inte? Att satsa allt eller inget, ge allt och kanske förlora allt, ge inget men förlora allt? Valen var så många och så fruktansvärt svåra.

Även om jag inte alls vill sälja Chuck så står man lite i samma sits, ni vet när allting känns värdelöst, man vet inte om man ska göra si eller så, satsa allt eller skita i allt? Och just det tänkte jag ta upp, att våga ta steget och sedan klara allt, eller inse att ta steget aldrig kommer bli bra. Dusty gav jag en chans till ett bra liv, medans om jag skulle göra detsamma med Chuck så skulle jag ge upp.

Skillnaden mellan att ge upp och att ge det hela en chans är stor.
När jag tog beslutet att inte ha kvar Dusty fick jag till 99% stöd och förståelse, men vissa ifrågasatte mitt beslut med olika frågor. Kommer inte ihåg exakt idag men många sa att jag bara hade haft honom i 3 månader och att jag skulle ge det tid. Att han var speciell och inte skulle behöva flytta ännu en gång. Men där lyssnade jag inte ett skit på vad andra sa, inte heller när jag fick tips om hur jag skulle rida honom. Jag tar åt mig av tips när det gäller t.ex chuck, men när det gällde Dusty så tog jag inte ens in orden i huvudet. Eftersom att han var så fruktansvärt speciell. Jag hade gett det hela flera chanser, nya chanser hela tiden gång på gång. Men aldrig blev det bra.. Jag kunde säga några dagar innan att jag ALDRIG skulle sälja honom innan jag blev 18 och att jag skulle få honom att bli "normal". Men jag började till slut inse att det aldrig skulle funka hos mig. Så jag GAV honom en ärlig chans genom att inte ha kvar honom.

Vissa dagar när det går riktigt dåligt med Chuck så blir man både arg, ledsen och besviken. Man orkar inte bry sig ett skit om hästen och har nästan lust att skita i den några veckor framöver. Men det kan man ju inte? I alla fall inte jag, sen om vissa andra har föräldrar som kan ta hand om dom i flera veckor och låter er skita i dom så kan ni göra det men inte jag. Jag kan inte skita i honom och bara för att det går dåligt kan jag inte sluta rida för det, bara för att..
Just nu är det en period för C & mig då allting verkar gå skit, dag ut och dag in sitter jag och kämpar och verkligen försöker utan någon förbättring. Jag ha gjort samma sak i snart 2 månader utan någon ändring. Jag har inte gett upp utan kämpat och kämpat och det känns verkligen helt meningslöst 90% av dagarna. Det är skönt att slippa rida honom dom dagarna han vilar och kämpigt dom dagarna jag måste rida. En dag gav jag upp, jag tänkte att jag skulle fixa det, men sen bara släppte det och jag gav mig. Tur att det finns dom som står bredvid och peppar, för jag satte mig upp i sadeln igen och red klart det passet. Hur dåligt det än gick så gjorde jag det. utan någon bättring.. Idag red jag och hela passte gick åt skogen, men jag gav mig inte.

Jag känner såhär efter 2 månaders slit för ingenting att man skulle vilja ge upp, men jag gör det inte för en dag vet jag att det kommer släppa. Jag tror att om det så är om 3 dagar eller 3 år så är det en dag då han kommer fatta vinken med vad jag gör och vad jag vill och vi kommer bli ett istället för 2. Då kommer vi vara oslagbara, i promise. Den enda skillnaden mellan C & D är att jag inte är rädd nu, jag vet att han bara gör det för att. Jag har insett att om jag slutar nu, då får jag stå där och skämmas för att jag gett upp, för hur mycket slit detta än är så VET jag att vi kan.

Vad jag ville komma till är att man måste tänka till när det blir motigt, i dagsläget känner jag noll motivation till att rida 5 dagar i veckan, 99% av alla mina ridpass blir skit och ingenting går framåt. Men jag tänker på VAD det är som får det att bli såhär.. Det är endast fjanerier etc. 
I somras så hade jag noll motivation till att rida 7 dagar i veckan(100%), 30% av mina ridpass gick skit och saker gick både framåt och bakåt. Alltså i översikt gick det bättre med D. Men jag tänkte också på vad det var som fick mig att känna såhär och det var för att jag var rädd för D och han var rädd för mig, jag hade redan förlorat dom stunderna jag skulle tagit vara på med honom och jag visste, att dagen då allting skulle bli bra skulle aldrig komma. Det skulle aldrig funka med honom, det var inte meningen om ni förstår?

Nästa gång det känns meningslöst och tråkigt, tänkt efter innan du gör ett beslut. Kanske står du i samma läge som jag, med en ponny med kapacitet för ALLT, med en ponny som behöver all tid i världen? Take your time!



Hemma igen!

Så, nu har jag öntligen kommit hem från stallet där jag varit ett bra tag. Sov ju där inatt så är inte helt pigg precis. Red chucken imorse så har det gjort med, idag gick allting bajs, bara för att det gick så bra igår.. Imorgon kan jag inte räkna med att det kommer gå bra heller så får väll bita i det sura äpplet.

Igår var han helt magisk. Som jag skrev gjorde han rena byten och han fattade lixom grejen med det. Innan har han inte kunnat men jag kämpade ett tag igår och fyfan va fin han var. Hoppas det är okej att svära, men det passet kan jag leva på riiiiktigt länge. Ska tänka tillbaka på det varje dag som det går dåligt, t.ex idag!

Såg även att bilden som skulle med i inlägget inte dök upp så lägger upp den här istället ;)

Glad pöjk? ;) men sötaste och bästaste är han!

Nutelllllllaaaa

Tjenixen, kolla vad jag är tjockis!!

 


Lycklig

Det hände nog något i förrgår på träningen för idag gick det så sjukt bra, kanske var nere på botten och nu är vi påväg upp igen. Allting klaffade, han slappnade av och lyssnade på mig hela tiden. Tragglade på att byta galopp över medellinjen, red på en åtta. Han har aldrig fattat det med att byta men idag helt plötsligt gjorde han det. Först inga rena men efter bara några gånger bytte han även rent. Fatta hur glad jag blev?? Han har aldrig gjort det innan :D
Jaja ska sova i stallet så måste vara lite social!

Btw, visst blev han fin i sitt nya träns?


Chucksson

Lite kort info såhär på morgonen.
Chucken vilade igår, kände ingen motivation alls så hade nog ändå bara blivit fel om jag red. Idag ska han gå ett ordentligt dressyrpass, han SKA svettas och bli trött.
Sedan rullar veckan på som vanligt, och på onsdagen får jag se hur jag gör, antingen går han två pass eller ett riktigt ordentligt, beror på vem jag får på lektionen. Sen på lördag ska han gå 2 pass om jag hinner och på söndagen blir det tävlingsdebut på klubben, LD & LC. Blir nog inga vita ridbyxor heller, vill inte riskera att dom blir jättesmutsiga ;) haha.

I alla fall läget är alltså att han ska trimmas ordentligt varje dag framöver, och dom dagarna som jag kan ska han ridas 2 ggr. 
Så nu är det alltså hårdträning på G.


DETTA(↑) ska bli något bra tillslut.

Vila i frid Johan.. ♥



Jag kände dig inte speciellt bra, men hade träffat dig och sett dig ett par gånger. Många av mina vänner, mina bröder mfl stod dig riktigt nära. Även om vi aldrig kände varandra så bra så finns det en sak man önskar. Att vi kunde spola tillbaka tiden och låta dig leva ett tag till!
Skänker en tanka till familj, vänner, mfl.


Bilder

Sara tog lite bilder igår, kan ladda upp några av dom.
Jag vill inte höra ett enda ord om hur det ser ut, jag vet mycket väl hur det gick, det räcker!












ingen rubrik

Långt paus på mitt bloggande, men igår efter hoppningen kom jag hem jättesent så hann bara slänga in något snabbt från mobilen. Idag efter skolan gick jag in till stan med mina kompisar och sen direkt till simhallen, efter det hem och byta om och sedan ut till stallet. Alltså INGEn tid till bloggen. Och tro det eller ej, men så grymt skönt att slippa tänka på det, bara för en dag!
Tänkte faktiskt ta upp varför jag var så ledsen igår. Ni kanske inte kommer tycka det är någon big deal, men för mig var det det.

Som många vet trillade jag av honom i onsdags, alltsp ingen vanlig avramling utan jag näst intill höll på att svimma, blev svart för ögonen, och kunde knappt stödja på benet. Och idag är stora delar av benet blått, rött och fullt av sårskorpor och även svullet. Jag visste att han var pigg och så, men att han var grön i markarbetet visste jag inte..
I alla fall, jag blev faktiskt inte rädd då, och visst man var lite orolig igår men inget jag tänkte på. 

Igår då så red jag ett dressyrpass innan hoppningen för att få honom lite lugnare, mycket galopp så han blev trött. Sen fick han stå inne i en halvtimme och sen ut igen. Han kändes som om han vilat i 5 dagar, på tårna hela tiden och kollade verkligen på ALLT, hinderna, bommarna, hörnen och alla andra hästarna. ALLTING! Galoppen var ett enda race, hoppa på stället, kasta sig bakåt eller åt sidan bara ehlt plötsligt. Allting var kaos.. Och jag försökte verkligen, försökte och försökte men ingenting hjälpte. Skulle trava över några bommar på långsidan, han blir osäker och sedan kastar han sig över och drar igenom hela bomserien och jag får inte stopp på honom förens det kom en vägg. Vi testade även med en häst framför, men då sprang han åt sidan, kastade sig hit och dit och överallt..
Då fick jag nog, kunde inte hålla tårarna borta. Jag försökte verkligen men det gick bara inte, nu gick han för långt. Så jag hoppade av och tänkte gå in. 
Jag tror inte jag blivit såpass ledsen om det bara var idag, men senaste månaden har allting kännts så skit, han testar mig, han är rädd för allt och ska alltid hitta något sätt att komma undan, han slappnar aldrig av ordentligt och man blir aldrig nöjd. Jag blir förbannad på honom gång efter gång men ingenting hjälper så nu bara tog det stopp.

Efter lite snack satt jag upp igen och jag lovar, ville inget annat än att gå in och dö eller något, ville ge upp verkligen. I alla fall fortsatte jag och det gick bättre och bättre. Kan inte säga att det gick bra, men att jag fortsatte var väl det viktigaste?

Big deal tänker ni, okej det är egentligen ingen big deal. Men jag blir så sjukt ledsen..

Nu vet jag att detta är i galoppen då bommen bakom är upphöjd, men precis såhär såg det ut även i traven.. han är så fruktansväårt rädd om sina ben..

foto: carlssonpataket.se

Samtidigt vet jag(tror) att det blir bra efter detta, det känns som att detta är en krash-period. Och om jag fixar denna kommer vi klara allt sen..? har jag rätt?

Stryker ett sträck!

Jag är arg och ledsen, många känslor samtidigt.. Men nu ska jag sova så ifall ni vill veta få ni peppa mig till att skriva det!


Ett pass kvar!

Klar med första passet nu, ett pass kvar men ponnyn är inte trött än! Har ridit ett 30 minuters pass på Chucken och ett entimmes pass hoppning på honom väntar. Kände att han kunde behövda det. Men ska käka ett päron och bygga hinder. Ses när jag kommer hem.
// carro

 


Nya tag idag!

Nyss hemkommen från skolan, eller snarare en halvtimme sedan. Har gått runt och småhaltat lite helda dagen, dock mycket bättre nu. Känner knappt av benet så länge man inte gör en konstig rörelse eller trycker på det. BRA!
Om en timme ska jag käka och efter det ska jag vidare till stallet. Ikväll står det hoppträning på Chucken på schemat. Hoppas att det inte blir tårta idag igen, haha!
Jag har ju såklart lite i baktanken att det kan hända något, men det släpper nog när vi väl är igång! Får jag hoppas iaf..

Idag är ingen bra bloggdag tyvärr, inga ideér eller motivation alls :( Hoppas ni överlevar iaf! Ni är dom bästa bloggläsarna ever!

IPHONE

Haha, äntligen fått min phoniii. Glaad! Skulle bara testa blogga från den ;)


Ölandshoppet?

Någon som vet om det är ölandshoppet i sommar? Hittade inget på TDB och inget på lundegårds/ölandshoppets hemsida.. Så någon som bor i Småland/Öland trakterna, vet ni om det är ölandshoppet även i år? :)

Bloggtävling



http://www.chevalridsport.se/sv/http://carlssonpataket.se/?p=5260#comments

Svullet ben, lårkaka, skrapsår ...

och en halv nagel kortare..

Ja, som sagt.. skulle rida Chucken idan som alla andra dagar och idag hade jag och Maria tänkt ha lite bommar och olika gymnastikövningar. Orkar inte skriva om framridningen mer än att han skötte sig bra. Jag skulle trava över några upphöjda travbommar, inte mycket alls utan bara lite. Han fattade absolut ingenting och överasskade mig varje gång genom att stanna mitt i, eller gå över några och sen hoppa. Aldrig gick det bra x) haha. Sen tog vi bort en bom så att det blev 4 st, tror ni inte han försöker hoppa rakt över allihopa samtidigt.. haha knasboll!

Sen skulle vi komma på en volt och hoppa 3 st upphöjda bommar där med. Dom låg på marken på ena sidan och uppe på andra, 3 st. Något gick snett, han hoppade skitstort över första och fick inte plats till dom andra och hann inte tänka vad han skulle göra så han hoppade över det andra och rakt fram istället för att svänga, Vilket ledde till att jag flög rakt in i ett hinderstöd och landade sedan med benet på det.
Så nu kan jag inte riktigt gå, hela fingret bultar pga en nagel fick lida, vänsterbenet är heltblått, rött och dubbelt så stort som det andra och har en massa småsår.. JIPPIE!

Jag har efter detta passet fattat att han är väldigt grön på det där med lydnad och gymnastikhoppning. Imorgon får han hoppa riktigt, rakt fram istället ;) haha!

tyckte bilden passade in!

13. BILD NÄR DU RIDER EN ANNANS HÄST.


Har en massa på ridskolans hästar också men det stod EN annans häst så tolkade det mer som en privathäst ;) haha
saras ponny soccan iaf!

Vart, vem?

Malin om Chuck - dagens ridpass:
Hej, jag såg i din förra blogg att du skrivit om alla ponnyer du varit och provridit, bl.a var det en fux som hette Pompe Do om du fortfarande kommer ihåg :) 
Jag ville bara säga att det är faktiskt är så att jag har honom nu eftersom ägaren pluggar utomlands och de fortfarande inte fått sålt honom! Tänkte det kunde vara kul för dig att veta det om du fortfarande ville veta lite vart han tog vägen och så :)

Hej Malin! Jag blev superglad när jag fick kommentaren, men finns det möjligtvis en blogg, mail eller efternamn till dig om man vill kontakta? :)


Checka i min gästbloggning..

HÄR!

Chuck - dagens ridpass

Red i rishuset i pausen idag, det var bara jag och en till så det var skönt! måndagar t.ex är hemska verkligen, har tagit det som vilodag då det verkligen inte går att rida typ. 
Kommer ni ihåg att jag skulle köpt ett nytt bett som inte fanns inne, hade gärna velat testa det imorgon och Sara var snäll och lånade ut sitt till mig, det var lite stort men funkade. så red med kimblewick på honom. Tänkte mest testa hur han funkade på det och om han lyssnade mer på mig, har inte tänkt rida med det i dressyren egentligen.
I början kändes han lite tveksam på det, ryckte till lite hit och dit, men när jag började jobba lite mer släppte det och han verkade trivas riktigt bra. Det har ju en hävstångsefftekt men han rullade inte in nosen mer än han gör på vanligt bett, sökte nästan kontakten mer på detta än de andra. Får se hur han reagerar vid hoppning sen.
Annars var han helt okej fin emellanåt och såklart kollade han en hel del i hörnen -.- 

Måste även säga att 45 minuters pauser är hopplösa :O han hinner inte ens komma upp i flås eller bli minsta lilla trött efter den stunden :/ han behöver ridas minst 1 timme och på det fram och avksrittning.

Nu stallet..

bloggar ikväll! 
Har ett par inlägg som måste ut på bloggen, hoppas ni både hjälper mig och hänger på. 

Ses ikväll! LOVE U

Sovmorgon

Ska åka till skolan nu, hade sovmorgon idag, som vi har alla tisdagar i och för sig. Men skönt är det, inget man tackar nej till. Jag har varit så sjukt glad hela natten över att Roffe vann! Och med näääästan hela 50% (44%). Av åtta stycken fick han alla dom rösterna. GRYMT!
Men skolan vare ja, ska dit och ha en lektion sen lunch och 3 lektioner efter. Har bild redovisning med mina buddies och jag kan lova att 95% av allt jobbet har jag gjort och har till och med jobbat hemma och vet ni hur bra det känns eller? UNDERBART! Är ingen som nrukar plugga alls, har vi prov kna jag möööjligtvis lägga en halvtimme på det men annars pluggar jag aldrig.

Sen måste jag säga att om det blir någon lärare eller elev som börjar prata om idrottsgalan igårkväll, då ska jag vara så stolt över Roffe, han var verkligen värd det!

Vet ni? Skolan väntar ju, kan inte bli sen idag igen.. PUSS

12. EN FILM FRÅN EN LA.

Har ingen här heller tyvär

Hööks

Mamma skulle åka en sväng till hööks då dom hade 75% rabatt på en hel del, och jag hade inget emot att följa med så vi åkte dit typ en kvart innan dom stängde. Mamma skulle kolla på en jacka till sig så jag gick runt och kikade lite, och så såg jag att dom höll på att packa upp den nya kollektionen..!! Och jag blev sjukt överrasskad när jag först såg benlindor i en massa olika färger, grön, orange, gul, blå, lila osv osv. Såg även att dom fått in nya terrängskydd, marinblåa, svarta och röda wannabe professional choice boots och skydd. Det var hööks egna grejer men dom hade döpt märket till expert. Fanns även transportksydd och lite andra saker. Jag frågade om det var något nytt märke, men det var hööks gamla vanliga bara att dom designat detta tillsammans med elitryttare i fälttävlan för bästa funktion typ!
Och så till schabrakhyllan.. Fick en riktig chock när jag kollade på den, shit pommes vad mycket färger. Blev positivt överraksad faktiskt. Riktigt fina saker!

Var tvungen att ta ett kort, fick bli ett superbra med mobilkameran.. Det som är inringat är nya saker!
<-- klica för att få i full storlek!

Men till saker egentligen, det blev lite saker köpt, mamma köpte en dunjacka till sig själv, ett par tofflor och en lustig fleecekofta. Till mig blev det endast en blå stickad V-ringad tröja. Sen köpte vi även ett blått ulltäcke och ett svart/rött combitäcke med hals till Chucken.
Allt sammanlagt kostade i slutänden ca 780:- och combitäcket kostade ordinarie ca 2000:- så det talar ju om bara det hur billigt det var!

Sorry min uppdatering!

Har inte riktigt hunnit uppdatera så mycket idag, så tyvärr får ni leva med det. Direkt när jag kom hem från stallet satte jag mig direkt framför tvn typ så har inte riktigt hunnit med bloggen och datorn. I alla fall, behöver inte skriva att jag är glad att roffe vann, ni fattar nog det och hela sverieges alla hästbloggar har nog redan informerat er om det så jag skippar!

Kan även meddela att Chucken vilade idag so jag sa så passade på att klippa manen, tränsstubben nivet där framme! Klippte hovskägget och testade även för första gången i mitt liv att klippa kronranden. Ganska nöjd över mitt resultat då jag aldrig gjort det innan. Det blev snyggare än jag trodde.

Ska ladda upp med ett till inlägg sen blire sova! Kan i alla fall bjuda påe n bild på bästa Roffe!

11. EN FILM FRÅN EN LB.

har ingen film

Klubb

Godmorgon. Är galet trött, inte för att det är ovanligt på en måndag men men. I alla fall, efter skolan idag så ska jag fota en grej till skolan och sen blir det stallet efter det. Idag får ponnyn vila, kanske en promenad eller liknande om det finns tid och inte hinner bli allt för mörkt.
På onsdag blir det bommar och på torsdag ska jag KANSKE hoppa honom på riktigt för första gången sedan innan han blev halt. Det är sånt vi får se. Sen har jag bestämt mig för att ta klubbhoppningen istället för den lokala. Fanna många olika skäl till det. Hade tänkt att testa det nya bettet, men det fanns inte inne när jag skulle köpa det så får vänta ungefär ene vecka. Även mitt träns som jag beställde i början av december har inte kommit än.. Och min iphone har inte heller kommit än, sur tjej!

Men i alla fall jag har en massa saker på G här på bloggen som jag sagt tidigare, allt kommer bli AWESOME!! Hänger ni med?!
KLART NI GÖR?! ;)

min NINJA häst!


Rensat lite bland länkarna

Jag tog tag i mina bildlänkar. Kände att det faktiskt behövdes!
Jag tog bort dom som inte har min länk och dom som inte uppdaterar minst 1 ggn om dagen vilket var kravet för att få ha sin bildlänk här.

Jag kommer inte att vilja ha nya att dela bildlänk med utan detta känns bra!
Om ni gärna vill länka mig så gör det mer än gärna!
Här är min bildlänk! Om ni som redan har min bildlänk och jag fortfarande har kvar får gärna byta till denna om ni har lust, INGET måste!


Chucken - dagens ridpass

Fick återigen skita i schemat som det stod hoppning på då tiden helt enkelt inte räckte till. Istället red jag en snabbis på kvällen. Det var några som skulle rida i ridhuset och hoppa lite och undevek att hoppa med dom då han troligtvis hade blivit crazy så gick med han en stund ute innan jag gick in så jag hann börja trava innan dom osv. Han var inte speciellt fin, ofokuserad och sådär. Red bara runt, mycket galopp och sen avtravning och slut.
Roligt pass va? ;) haha

Är han inte sjuuukt fin?

STATISTIKEN FLYYYGER I TAKET!

Lamicell schabrak

DÖ vad snygga schabrak jag hittade på Chevals hemsida. Halet snygga var dom verkligen! Om det finns pengar över att shoppa för på GBGHS och dessa schabraken finns där i något monter så ska lätt ett rosa eller grönt schabrak införskaffas. Kanske till och med ett par lindor?

Finns även matchande benskydd i dessa färger förutom rosa. Men jag är inget fan av färgade benskydd även om dom var fräcka.
Sugen på ett set? Kolla in på chevals hemsida: http://www.chevalridsport.se/sv/

Hänger ni med?

Det är nytt år nu, nya möjligheter, nya chanser. Året kommer bli grymt och bloggen kommer dra iväg som tusan! HÄNGER NI MED? :D

Vi kommer sluta på topp, skojjar kommer inte sluta än på ett bra tag! Men jag ska upp på toppen! Massor av saker på G!
THIS IS ME AND MY LIFE. AND MY LIFE AND MY BLOG IS GOING TO BE FUCKING BEST!!

Lite svar!

hej! såg dej på ponnyakuten herre gud trodde du skulle flyga av hur orkar du ? ;)

Svar:
Haha ja, det trodde jag med. Och sanningen var ju den att det påverkade inte bara mig utan det påverkade hela min familj och vi bråkade flera gånger om dagen. Jag mådde både psykiskt och fysiskt dåligt.. Alltså, jag rokade inte till slut :/ tyvärr.


Vad heter första låten? :)

Svar: Origianllåter heter over you men detta är en cover: http://www.youtube.com/watch?v=dWtLXxoHtOQ&list=FLkv_cgBpIjTx6MgrlBxK3VQ&index=3&feature=plpp_video


Vem var det som tog kort hela tiden?(lc filmen)

Svar: Tror det var min kompis anna ;) haha


Sen har jag fått en hel del kommentarer på min film som jag la ut där jag sa att jag tog emot konstruktiv kritik och tänkte svara lite på dom som inte förstod och slänger iväg kommentarer som kan såra.
För det första kan ni tänka på att även jag rider för tränare och får hjälp av utbildade personer hur jag ska rida honom, alltså behöver ni inte skriva 50 olika saker jag SKA och MÅSTE göra. Det är trots allt min ponny och känner hon mer än alla andra här. Att jag ska stanna precis innan t.ex. Tror ni inte att jag försöker? Eller att jag inte får driva på framåt eller luta mig framåt. Om ni hade läst igenom min blogg hade ni vetat att han är jättesvag i sin galopp och jag håller på att stärka upp den. Men jag kan t.ex inte sitta och luta mig bakåt i galoppen i dressyrne än för han är alldeles för svag, alltså måste jag bjuda framåt. Såklart kan jag sitta emot mycket mer i anridningen men innan kan jag inte det. Och säg inte att jag ska hålla om mer så kan jag det. Jag försöker även med det!! Eller att jag inte borde betsla upp honom utan jag borde träna mer lydnad på låga hinder. Tror ni inte jag har gjort det, hindret är ca 20 centimeter och jag får inte stopp på honom innan hindret? Då är det väll ändå dags att sätta honom på plats! Jag vill egentligen inte betsla upp honom, men att variera med ett skarpare bett skulle kunna hjälpa mig mycket mer. Jag säger som linn olsson, när ni gått samma väg som mig, samma stigar, trillat på samma ställen, ridit min ponny varje dag och vetat hans knep, blivit sårad av alla som jag blivit sårad av DÅ kan ni sitta här och döma min ridning och hur jag borde rida. Jag tycker det är bra med konstruktiv kritik, men det är kanske ungefär såhär:"testa att göra en halt innan eller en volt", "räta upp dig mer och var strängare mot honom" eller "korta tyglarna och lägg på benen mycket mera." Ni fattar grejen va? Inte sitta och skriva en hel jävla uppsats och säga att jag SKA göra det, säg istället att jag kan testa!

Sen vill jag ge en massor av creed till alla underbara läsare som alltid skriver positiva saker, peppar och ja är bäst helt enkelt! LOVE till er!


Udden

Hej och godmorgon! Åter igen är det söndag, bara 20 veckor kvar till sommarlovet, bara 20 måndagar.
Jag ska precis klä på mig och fixa mig för jag om mamma ska ta bilen och åka ut till Udden, en ridklubb lite utanför stan. Vi ska kolla på en träning som hålls där för Mats, mamma ville se hur han lägger upp träningarna och lite så.
Ska även försöka kolla på en ponny som står där nu som vi skulle köpte. Men har lite brottom nu så vi ses senare!


10. EN FILM FRÅN EN LC.

Det avr nog menat lc hoppning, men har ingen så får bli lc dressyr ;)

Tack för tipsen!

Jag sa ju att jag tog emot konstruktiv kritik och jag som hatat när folk ger mig det innan kunde faktiskt denna gången ta in det på ett bra sätt. Alltså ta in det som låter vettigt och skita i att ta in det som känns helt fel.
Något som fanns lite som en röd tråd var att vara lika bestämd som nu, göra volter och halter om han drar iväg och försöka sitta tillbaka honom istället för att ta tillbaka honom med tyglarna.

Många av er som skrev(inte alla) kan nog se in lite i min situation. Mitt mål är såklart att en gång kunna få det att se harmoniskt ut, sitta emot och påverka honom med sitsen och bara kunna ha en jämn och stadig kontakt i handen. Och så vill jag kunna få länge ut halsen på honom utan att han släpper kontakten mot hindret. Det är inte en vanlig häst att hoppa alltså, sjukt mycket att tänka på.

Men tack för att ni stöttar, förstår och ger tips och ideér!


Chuck - dagens ridpass

Red i ridhuset och tänkte egentligen rida när ingen var där men det lyckades jag inte så bra med så blev ingen jätteseriös ridning :/ Men tänkte köra lite skritt-galopp intervaller. Men det kunde jag också glömma då han skulle fjanta i ett av hörnen som vanligt. Så fick bli ett kort pass fokuserat på att få honom avslappnad.
Orkar inte blogga mer idag tyvär!

Till stallet

Ska till stallet nu, ska rida ponnyn och chilla. Eller så kanske jag ska ta tag i mina skåp som väntat på att bli städade över ett halvår ungefär.. haha..
Idag står det konditionspass på schemat, hade varit perfekt att vara på slingan med den är frusen så får bli inomhus. Skritt och trav i intervaller ca 30 minuter. Skriver mer när jag kommit hem och så.
Sen på vägen hem ska jag nog förbi hööks och köpa ett bett och sen hem igen. Imorgon står det hoppning på schemat igen, fasst denna gången mera hoppning. Ska ställa upp några studs och några enkelhinder så jag får känna hur han funkar på det nya bettet.

See u tonight! ÄLSKAR ER MINA BÄSTA LÄSARE!!!!

9. EN FILM FRÅN EN LD.

har ingen film på det..

Movietajm!

Måste säga att JAG VET att det ser föjävligt ut emellanåt.
Sen måste jag också säga att någon gång när jag la upp en video på oss när jag hoppade fick jag en kommentar där det bland annat stod "varför håller du om och ber honom gå framåt när han är så pigg". Nu var det inte exakt så men så mycket osm jag kommer ihåg. Och behöver jag ens svara på det? Ni ser nog själva hur han blir ibland när man inte håller om, det tar tvärstopp flera meter innan ;)

KONSTRUKTIV kretik mottages, allt annat slängs! 



Jag vet att han är fruktansvärt pigg och jag blir alldeles för hård i handen. Förut har det funkat bättre, men nu blir han så SJUKT pigg och het att jag inte riktigt kan hålla emot. Jag vill heller inte ta för mycket för då blir det bara en enda dragkamp.. Funderar på att köpa ett lite skarpare bett att variera med i hoppningen, så att han förstår lixom.. Har tänkt på ett kimblewick antingen vanligt eller ett mini. Det återstår att se. Vad tycker ni om det bettet?

Inom en snar framtid..

Kommer det hända en sak, men vad det är tänker jag inte säga förens det händer! ;)

Beslutsångest..

Jag har länge planerat in en tävling den 29/1, ända sen i början av december typ. Och har inte fixat licens och så tidigare så har lixom inte blivit av att jag anmält mig ännu. Och nu när jag skulle anmäla mig så har lappen om klubbhoppningen hemma kommit upp.. 
Jag är så himla velig, har ingen aning om vad jag ska välja! Haha.

Har aldrig tävlat honom i hoppning innan, varken klubb eller lokalt så jag funderar lite över det. Mamma vill att jag ska ta klubbhoppningen, men samtidigt vill jag gärna börja få ut honom så mycket som möjligt, hemma är han lite mer säker och jag måste ta alla chanser för att nå mina mål. Och jag tror att det är bättre träning att åka ut med honom. Samtidigt som det hela kan bli ett totalt fiasko. Men alla måste misslyckas??

Vad skulle ni valt? Klubbhoppning eller Lokal? Jag vill mest lokal, men vad är bäst lixom.. kanske ska jag gå på känslan ändå? HELP MEEEE!!!

Chuck - dagens ridpass

Idag var det lite markarbete på schemat. Och jag hade hela ridhuset för mig själv så la fram travbommar och sen en bom på varje diagonal med sockerbitar så jag kunde höja upp dom. Freamridningen gick faktiskt förvånadsvärt bra, har gått bättre men med tanke på bommarna och de trodde jag han skulle bli lite mer okoncentrerad. Han var bra framme för skänkeln och ja det som behövs tycker jag. Även galoppen gick super, lite bråk i första fattningen men sen super. 
Han fattade även vinken ganska snabbt med travbommarna men när vi skulle "hoppa"/galoppera över dom upphöjda bommarna fattade han inte att dom var ca 20 cm höga utan han trodde han skulle hoppa ett helt hus sån sats som han tog. Jag har en film på G, den får tala för sig själv så fattar ni vad jag menar.
Vill ni se film från idag? Ni vet dealen, 5 kommentarer och ni får film! :D




Mr Chucksson har lite svårt..

för att se höjden på hindret.. om man ens kan kalla det hinder? ;)

Bilder

Fick några bilder på mejlen av Alma så tänkte lägga upp dom här, en av dom la jag upp igår med den får vara med igen!
Hon är verkligen helgrym!!

Kolla hennes blogg här: http://almasfoton.blogg.se/


8. EN OVISAD BILD.


Sorry guys!

Förlåt att jag inte bloggat ås mycket, men senaste dagarna har tillbringats med att fixa designer och headers till olika personer! Men jag ska bättra mig då beställningarna snart är slut, ska fixa en till efter den jag håller på med nu sen är det klart. Om inga nya ramlar in förstås!

Någon av er där ute som vill ha en header eller design? Kostar 30 :- för en header och 50:- för en design! Mejla mig på [email protected] ifall ni är intresserade!


Chucken idag

Red i ridhuset i pausen. Jag blev också lite sen till stallet så fick borsta snabbt osv. Dessutom tycker jag att 45 minuter är lite kort, hade varit perfekt med 1 timmes paus. För vissa kanske 45 minuter är perfekt, men för mig blir det att man ofta frå stressa för att hinna jobba igenom honom ordentligt. Det gick till och från idag. Inget höjdarpass, han släppte aldrig riktigt, kanske lite träningsverk från igår? Ah skitsamma, nya tag imorgon, ett riktigt ordentligt pass ska det bli. ;)

foto: http://almasfoton.blogg.se/

7. VALFRI BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY.


Jag var bara tvungen!

50% av alla tjejer på min facebook klagar på killar som playar osv. Många lägger upp texter om hur killar SKA vara. Fan va bra texten under satt asso! KLOCKREN!

Jag vet vad jag vill!

Jag gick in på ponnysanning coh såg detta klippet och jag förvånade mig själv med att faktiskt kolla på hela klippet. FYFAn säger jag bara.


Jag vet att det är sjukt många som är emot detta och många säger att det är hemskt. Men hur många gör något? Jag sak inte säga något då jag själv inte heller gör något åt saken. Men idag, NU. Nu gick det FÖR långt. Jag kan inte göra något i dagsläget, jag kan varken åka dit eller be dom skicka hit alla hästarna, tyvär. Men när jag blir äldre och verkligen känner att nu är det dags att göra en insats då kommer jag inte tvivla på att göra det. Helst av allt hade jag åkt runt i hela världen till varenda ställe och plockat med mig ALLA hästarna hem. Men det kommer jag aldrig kunna, men en liten del kan jag faktiskt göra. Även om det aldrig kommer kännas tillräckligt att ta hand om en häst av alla dessa tusen som utsätts för detta, tänk att se ögonen på de hästar som lämnas kvar, tänk att själv bli lämnad kvar åt döden?

I alla fall, någon gång i mitt liv ska jag åka till en sådan ranch och ta med 1, eller kanske 3 hästar hem. HUR jag ska få hem dom är en sak jag får komma på då. Men det dom gör kan inte beskrivas då det inte finns ord som är tillräckligt hemska. Jag hade hellre dödat alla dessa människor och fått livstidsfängelse än att låta detta fortsätta. Och jag hade hellre velat att dom sköt ihjäl alla hästar & kor istället för det dom gör. 

Kolla inte bara på vad dom gör i filmklippen, kolla i djurens ögon och hur männsikorna agerar, fyfan för dom, människor utan hjärtan. FYFAN!!!! Tänk sedan känslan att få ta med en utav dessa kor eller hästar hem och ge den en ny chans. Jag skulle kunna leva med det hela livet. Att jag räddade livet på den. Jag menar det vi ser på klippen här är nog bara en bråkdel av allt som egentligen görs, vad händer innan? Vad händer efter? Djuren kanske inte ser rädda ut, men tänk då att det gått så långt att dom gett upp helt för att vänta på sparkar, slag, rep som knyts till om benen och dom störtar rakt i marken, att bli släpade och slagna, kastade hit och dit och misshandlade för att sedan ligga där och ruttna. Det är så förjävla hemskt. Det förekommer mer än vi tror. 

Men en sak är säker, någon gång i mitt liv ska jag rädda ett eller flera liv på dessa kor och hästar. Dessa människor borde inte få leva.

Tänk dessa glad och nyfikna ögonen, tänk om det hade varit du som var en av dom. Man börjar faktiskt fundera på hur dom faktiskt tänker och känner för helt jävla känslolösa kan personerna inte vara.

Chucken - dagens ridpass

Kan inte annat än att skratta och vara allmänt förbannad över passet idag. Kände att jag behövde ett vettigt svar på hans kastandes med ben hit och dit så tog honom på min lektion idag. Hade gärna velat rida Rhona men Chuck är viktigare och just nu behövde jag verkligen hjälp. Man märkte direkt när vi skrittade fram att han tänkte hitta på något då han var jätteglad och förvånad över alla hästar som var där inne.

Det vi skulle fokusera på idag var halvhalter, dock fick jag istället lägga min fokus på ett hörn.. När vi red fram var han fin tills galoppen då han såklart skulle slänga ut benen. Fick ganksa mycket hjälp av tina och det släppte efter en stund, jag fick vara på honom så fort han tänkte göra något och det löste sig. Jag är så mesig när jag rider själv så det var bra att hon sa till att jag faktiskt fick bli arg när han håller på så. Sen skulle vi i alla fall jobba med halvhalterna och i ena varvet(vänster) så var han sjukt fin verkligen, tickade på som aldrig förr. Men sen skulle vi byta varv och poff så var ett av hörnen sjukt läskigt. Han har aldrig tidigare reagerat där så blev verkligen arg på honom. Det lossnade inte utan han fortsatte att bråka, backa, snurra runt och hoppa. Blir sååååå trött på honom när han gör så. Så varje gång jag red förbi där var han antingen spänd som en fiolsträng eller så kastade han sig åt sidan/bakåt.

Det är tråkigt när han gör så och speciellt när alla andras hästar är snälla och dom vill rida så förstör jag allt, tyvär. Men samtidigt kan jag inte skita i att vara med på lektionerna på grund av det. Han måste lära sig. Pratade med Tina(ridläraren) efter och hon trodde inte han hade ont, utan att han testade mig och att han var lite svag efter vilan. Hon sa att om jag var orolig trodde hon att Cina kunde kolla på honom, det gjorde hon för 2 veckor sedan så känns lustigt om det vore vara nått så hon inte såg något då.

Blandade känslor från ett blandat pass.
första ridpasset hemma

6. BILD/FILM FRÅN ÅRETS BÄSTA TÄVLING.

Har inte tävlat något i år så finns ingen film från det!

Chuck - dagens ridpass

Hann rida en liten stund, men det blev bara en kvart skritt i ridhuset så inget komplicerat. Inget komplicerat, skrittade runt lite.
Borstade också pch så såklart!

Nu sitter jag här och är nyttig ;)


Till stallet

Ska ner och äta mat nu och sen ska jag till stallet. Jag hade helt glömt bort att jag inte kunde rida när jag ville, så tänkte inte på att kolla upp när pausen var och väntade på min mama istället för att skynda ut till stallet. Dumt gjort för nu kan jag glömma att jag hinner rida. Paddocken är till 95% frusen och i ridhuste är det ridlektioner då pausen är vid 6 och det kommer jag aldrig hinna :/ Om jag har tur så kan jag skritta barbacka en stund i slutet eller nått men det är tveksamt. Men jag får helt enkelt lösa det genom att ändra lite i mitt "schema". idag får han antingen vila eller skrittas en stund och så får jag ride mitt ordentliga dressyrpass på torsdag istället.
Såhär får det bli. Men som sagt ska ut till stallet och pyssla om min ponny, vi ses ikväll!


Markarbetsövning

Har fått lite frågor om jag kunde lägga ut olika övningarn i markarbete & dressyr. Så jag tänkte börja med en övning jag gillar i markarbete. Jag vet inte vad alla ni där ute ser som markarbete så därför utgår jag från vad jag tycker att det är. För mig är markarbete ett hoppinriktat dressyrpass typ, med bommar, små hinder(ca 30-50 cm) osv.

En evighetsbana tycker jag är ett bra exempel om du vill få en lydig häst. Jag har aldrig ridit evighetsbana på Chuck, men har ridit det några gånger på vissa av ridskolehästarna.
I en evighetsbana kan man har hur lite bommar och hinder man vill, men man kan även ha nästan hur mycket man vill. Tänk på att det inte ska finnas något "slut".
Det kan innerhålla travbommar, galoppbommar, skänkelvikningar, studs, volter, cavalettihinder, sockerbitar, du kan ha med allt du komemr på och tänk kreativt!! 
Här under är ett exempel på en bana jag gjort lite snabbt.(den är kass jag vet men ska förklara!)(dessutom har jag inte utgått frn några prpositioner, man får ju såklart kolla upp om det ens funkar i sin paddock/ridhus!)


1. Först kommer man i höger varv på galoppbommarna, volt och så samma igen.
2. Sen fortsätter man i galopp på två sockerbitar "studs".
3. Efter det avbrott till trav och travar över travbommarna(uppe i vänstra hörnet)
4. Travhoppar det lilla hindret och fortsätter på volten mot det andra hindret, fortsätter tillbaka i vänster varv på hindret längst till vänster och sen ut på det andra hindret igen och över det byter du till höger varv.
5. Galopperar till mitten av kortsidan där du gör ett avbrott till trav, skänkelvikning längs långsidan, in emellan konerna och gör halt, sedan skänkelvikning till spåret igen i trav.
6. Travhoppar det lilla hindret på kortsidan och fortsätter i galopp till det andra lilla hindret där du byter galopp.
7. När du kommer ut till spåret bryter du av till trav och fortsätter in på travbommarna bredvid galoppbommarna.
8. Travar vidare och travhoppar hindret längst bort vid väggen och hoppar sedan det andra och byter till höger varv där du sedan börjar om från början.

Bara som sagt något jag gjorde lite snabbt sådär. Man kan alltså göra detta på många olika sätt, du kan göra evighetsbanor utan något alls och även med höga hinder. Ni fattar grejen va? Och vad man ska tänka på är lite fårn häst till häst, men som i mitt fall har en väldigt pigg häst. Det jag behöver tänka på är att han gör det jag ber honom om direkt, att ska det vara halt får han inte göra den 3 meter efter jag bett honom utand et ska vara direkt. Man behöver också tänka på att hästen är så lösgjord som möjligt och går att böja och flytta precis osm man vill. Och framförallt för mig att han väntar på att hindret ska komma till honom istället för att bara gasa på och skita i hur det går. Sen får ni själva komma på en lösning för just eran häst. Ni kanske vill att den ska vakna upp och tända till lite mer, var då noga med att den verkligen lyssnar framåt osv.

Vad tycker ni om sånthär, gillar ni att jag ger tips osv? ;) Något jag ska fortsätt med?

5. EN HOPPBILD.

Har inte så många så denna har ni nog sett ett par gånger!

Nytt igen!

Min kära kompis frågade mig om hon fick göra en header till mig, varför vet jag inte men hon gjorde det i alla fall och den blev supersnygg så fick lite skuldkänslor om jag inte använde den. Haha. Så jag satte in den här och den kommer nog vara här ett tag! Sjukt snygg eller hur?

Vad tycker ni? :D

Chuck - dagens ridpass

Idag var det som sagt hoppning/bommar på schemat. Jag insåg ganska snabbt att jag aldrig skulle hinna både bygga fram, rida och bygga undan innan lektionerna började så det fick bli bara ett litet sockerbitshinder. Men det räckte för lilla ponnyn kan jag lova. När jag red fram så var han som han brukar vara, helt ok. Han tog inte riktigt någon bra kontakt på bettet, eller det var lite till och från. Galoppen var han mycket finare i, det enda jag funderar över är att han nästan alltid sparkar bakut när jag ska fatta högergaloppen? 
I alla fall, han blev SJUKT taggad när vi började "hoppa" men han höll sig i alla fall på mattan och det var inte så mcyket bockningar. Mest några bakben ut lite hit och dit ibland. I högervavet vart det bättre men i vänster skjuter han iväg som ett jävla pistolskott x) haha. Och så måste jag säga att han måste se lite dåligt hur höga hindrerna är och så, för det var ca 50 cm och han själv hoppade runt 1 meter nästan hela tiden.. haha SÖTE.

Till det där med galoppfattningarna, någon som vet vad det kan bero på? Att han kastar ut framförallt höger bakben när jag ska fatta högergaloppen? I vänster går det jättebra. Jag har mina funderingar, för han känns fräsch och man ser vekrligen ingenting alls så att han har ont tror jag inte, men on DU tror det skriv det. Jag tror det kan vara att jag sätter för mycket press på honom? Att han tycker det är jobbigt..? Dock är det inte likt honom.. Jag blir lite orolig ändån.. Har ni en liten fundering på varför han gör så, skriv!!!

Såklart fanns det ingen människa som kunde filma så tyvär inget idag heller :/ Men jag lovar att det ska bli bättre snart!

snygg sits ja.. haha

Licens hit och dit?

Jag har såklart trott att alla hästar som redan har licens inte behöver fixa ny precis som det varit innan, men så såg jag en kommentar på en annan blogg där det stod att man skulle förnya den varje år men att det var gratis.
Såklart gick jag in på tdb och klickade på Chuck och sen på förnya licens och mycket riktigt, man kan förnya den och det kostar 0,00 kr.


Så min fårga är, ska man göra det varje år då? Och är det så, alltså är det sant att man ska förnya den även om man redan har en livslicens?

Sen en annan fråga, om jag ska ändra ägare är det bara att skriva i sitt namn eller måste jag fylla i alla dom andra uppgifterna med?

eller


4. EN BILD PÅ DIN HÄST/PONNY.


Gästbloggning

Tja Emmy här!
Tänkte blogga lite här nu eftersom inte Carro uppdaterar någonting.. Iallafall så sov jag här inatt och det kan ju vara därför hon har varit så dryg på bloggen.. Nu ska vi dra till stallet! Inte mycket bloggning då heller men jag hoppas att hon bloggar mycket ikväll nu då när hon har varit så dålig på att blogga idag/igår! 

Btw så suger jag på att blogga det är därför jag inte har någon!

Hoppas att ni är nöjd med mitt inlägg om ni inte är det så va inte det! 



Puss och Kram
Emmy

Får inte nog!

Denna videon kan jag se flera gånger om, den blir aldrig dålig. Jag bara älskar att kolla på den och hur personen har fått ihop allting så jäkla perfekt! Den är sjukt bra!


Har ni några tips på andra liknande videosar? :)

Veckoplan



Fredagen bestäms efter onsdagen, tar jag dressyrlektion på onsdag så blir det bommar på fredag. Torsdagen blir ett slapp pass, bara inte bestämt än vad som ska göras.

Det är mycket dressyr och hoppning denna veckan. Han har faktiskt inte fått några vilodagar nu senaste tiden då han vilat tillräckligt ändå. Nu vill jag bara kunna rida igenom honom och få honom trött så att han kan gå tillbaka till sitt normala jag istället för att ha en massa överskottsenergi hela tiden. Dessutom trivs han inte med att bara bli borstad och opysslad än dag, han skulle kunna gå 3 gånger om dagen och ändå tycka det va skitkul. Han kan inte stå i sin box, han trivs verkligen inte med det så just nu när han ändå har så mycket energi så är det bättre att jag rider honom.

3 dagar med "hoppning" tänker ni kanske? Jag kommer i fortsättningen när han är helt igång hoppa 2 gånger i veckan så ofta jag kan. Alla veckor går det inte tyvär. Och bommar kommer jag lägga in på nästan alla mina dressyrpass, mycket galoppbommar och upphöjda travbommar osv, här ska sättas muskler!

Hur brukar ni lägga upp era veckor? :)

Chuck - dagens ridpass

Vi var så himla snabba idag på jouren så vi var klara redan halv 11 ungefär. Så jag hann gott och väl rida innan mötet som började vid 2. Jag hade som vanligt ingen större plan på vad jag skulle göra så blev mest att rida runt, fick som vanligt tjata lite på han i bortre delen, men det är stoooor skillnad sen några dagar sen. Jag red mycket på volter och böjde och flyttade en hel del, och han slappnade av väldigt snabbt idag. Galoppen därimot försökte jag få bra fattningar, vilket går super från skritt och halt. Men från trav bli det bara slängtrav och ja helt fel. Ja han var i alla fall himla fin större delen av passet. 

Sen när jag ridit i ca 40 minuter så satt mamma upp och red en kvart ungefär. Hon har varit nervös inför detta väldigt länge nu så tur att det gick bra. Han var faktiskt väldigt fin större delen av när hon red också. Mer behöver jag inte skriva, men vi ses! PUSS


3. FAVORITBILD PÅ DIN HÄST/PONNY.

Om man hade tagit bort mig hade den varit ännu finare.. men kolla ögonen .. *-*

Idag i text!

Jag sitter just nu och chillar vid datorn och ska snart sova och eftersom jag vet att jag inte hinner uppdaera någon på morgonen så får det bli nu istället!

Idag kommer jag först ha morgonjouren, fixa och grejja i stallet och så, sen vid ett är den klar och vid 2 har vi möte med UZ(ungdomssektionen). Vilket säkert kommer ta 2 timmar kanske? Efter det sen ska jag rida min lilla ponny och när jag är klar med det lär klockan vara runt 7 eller något sånt? Alltså kommer det bli en lång dag i stallet kan jag lova.

Och vad mer ska jag säga, uppdateringen har varit kass, jagvet men det har sina olika själ. Många av dagarna har tillbringats till att umgås med kompisar eller bråka med familjen. Vi ses ikväll!
old pic

Here u have it


Chuck - dagens ridpass

Red i ca 1 timme och en kvart? Idag sket jag i att ha luva på honom, kan inte stänga ute alla ljud hela hans liv bara för att han blir rädd för dom. Och det gick ganska till och från. Han var lite fjantig, så fick helt enketl säga till honom ett par gånger, sen blev det bättre, såklart kollar han lite ibland, men det försvinner med tiden. Traven var super och sen när jag skulle ta galoppen fick han för sig att kasta ut bakbenen. I vänster varv gick det super, hur fina fattningar som helst och jättefin i galoppen, men i höger varv kunde han inte fatta utan att sparka bakut x).
Haha, jobbade med fattningarna ett tag och i slutet gav han sig. Inga perfekta fattningar men bättre än att sparka hela tiden.
Hur ska jag sammanfatta? Det gick hyfsatg bra större delen av passet!



Fråga!


Anonym
om Filmer:
SJUKT FIN ÄR HAN!! men skrittar du inte av honom efteråt???

Svar: Haha kanförstå att ni tänkte på det. Klart att jag skrittar av honom, men det har blivit som en vana för mig att gå med honom istället för att sitta på. Blir både bättre för honom och mig. :)
Och så måste jag säga TACK! :D

Hur gör ni? Skrittar ni av dom på eller går ni med dom? :)

Godmorgon!

Har precis vaknat nu. Eller har varit vaken 20 minuter kanske? Snackat med Emmy på skype och inget mer typ. Är inte speciellt hungrig såhär på morgonen/mitt på dagen och känner inte för att träffa mina föräldrar när dom kommer hem så jag ska bara dra på lite kläder och cykla ut till stallet! 
Men eftersom jag själv inte vet när dom kommer hem och att troligtvis mamma ska rida idag så måste jag nog ringa dom i alla fall.

Aja, har inte mer att informera om. Ponnyn min ska tas hand om och vad mer ska göras? Äh, vi ses! PUSS

Filmer

Kolla från 2:50-3:06 om ni inte orkar kolla hela. Det är Sara som filmat!


Formatet blev lustigt?? Mamma som filmat när jag travar av!

2. BILD PÅ DIG SJÄLV.


Chuck - dagens ridpass

Mamma red som sagt inte, paddocken var frusen och i ridhuset skulle dom hoppa och vi kunde tyvär inte vänta tills efter.
Så istället ändrade jag mina planer, så jag red själv och för första gången på typ 8 veckor eller nått så tänkte jag ta några skutt. Han blev såklart jätteglad. Framridningen gick lite hejsansvejsan och när jag skulle börja galoppera fram hade han nog fattat att hans kulle få hoppa då dom andra gjort det ett tag. Det var inte ETT bocksprång någon gång ibland utan det var upp och ner hit och dit och åt sidan HELA tiden x) haha.
Sen så travhoppade jag en sax på 40 cm? några gånger i båda varven. Haha vadå överglad ponny? Synd att mamma inte filmade, hon hade ju kameran där.
I alla fall så fick det ärcka för idag. Nästa gång jag hoppar blir det på film. I PROMISE!

När jag travade av fick han ett himla sug på bettet och allt kändes perfekt. Det filmade även mamma!



Vill ni se hela filmen? :D 5 kommentarer minst!

SORRY

Förlåt att jag inte uppdaterat.. jag kom hem från stallet och gjorde inte annat än att duscha och äta sen drog jag till min käre vän Emmy. Jag blev så fruktansvärt arg på mina föräldrar, idag gick det för långt. Så jag orkade faktiskt inte vara kvar hemma. Så kom hem från emmy nyss och ska snart sova. Skulle gärna sovt över hos henne men vet att mina päron fuckat ur och kommit för att hämta mig mitt i natten.
Men jag är hemma nu i alla fall och ska skriva om ridpasset idag som snabbt fick ändra sina planer = morsan red inte.

Ses senare! Luv u guys!
btw har jag skaffat mittbena, så bilden över tack och hej sidbenan. Ska fixa bild på mig snart,, just nu ser jag ut som en ful mig så det får bli en annan dag!

Stallet nästa!

Nu ska jag dra till stallet, ska fixa det som behövs och rida ponnyn min. Sen ska även min mamma rida honom. Det blir första gången för henne så blir spännande. Han har ju varit lite på tårna sista tiden så ja, hur hon klarar detta får vi se.
Hon är ingen grymt ryttare men hon kan rida i alla fall! 

Den första som gissade rätt var MZ i stallet, men eftersom hon inte äger någon blogg blir länken till denna bloggen!!



1. BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY.


Kör på denna listan jag med då!

1. BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY.
2. BILD PÅ DIG SJÄLV.
3. FAVORITBILD PÅ DIN HÄST/PONNY.
4. EN BILD PÅ DIN HÄST/PONNY.
5. EN HOPPBILD.
6. BILD/FILM FRÅN ÅRETS BÄSTA TÄVLING.
7. VALFRI BILD PÅ DIG OCH DIN HÄST/PONNY.
8. EN OVISAD BILD.
9. EN FILM FRÅN EN LD.
10. EN FILM FRÅN EN LC.
11. EN FILM FRÅN EN LB.
12. EN FILM FRÅN EN LA.
13. BILD NÄR DU RIDER EN ANNANS HÄST.
14. BILD PÅ DIN TÄVLINGS OUTFIT.

Svar

Anonym om Nytt täcke!:
vad har du för transportskydd? :)

Dessa: http://baraacarro.blogg.se/2011/december/utkast-dec-25-2011.html#comment
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=610558&deptid=108&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC


NEW

Jag tyckte att nu när julen är över så ska juldesignen ut. Jag har tänkt försöka börja göra designer som jag har länge, alltså typ en för hösten, en för vinter, en för sommaren och en för våren. Nu byter jag lite hejvilt tyvär.
Men om det blir så så fixar jag det längre fram.

Denna designen har Nomi gjort till mig! TACK!!
Jag gillar den starkt, stilren och så, dock ser mitt fejjs en aning fult ut, men haha vad gör det?

Vad tycker NI? HISS/DISS?



MÄKTIGT!!!!


Jag vet att det inte är en hockeyblogg eller så.. men att sitta uppe för att kolla matchen och sen se dom ta hem det i förlägningen.. fyfan va grymt!
1-0 till sverige!

The big day!!

Vet ni vad? Idag ska inte bara jag rida Chucken utan idag ska även någon annan göra det. Undra vem det kan vara?
Ni ska få gissa medans jag duschar! Och den som först gissar rätt viner en länk. Den ni!

Lite ledtrådar:
Det är en hon.
Hon är äldre än mig.
Hon står mig vääldigt nära!

Nytt täcke!

Måste säga vilket köp jag gjort ;)
Tror att det kostar 300-400 kr nytt! Jag köpte det för 100 kr och det är endast provat, alla lappar kvar!
Var en tjej ett kvarter bort som sålde det så det var smidigt, passar super till mina transportskydd btw!

Snygg så man dör..

"Omg all this pictures of Justin at the beach. I just can't take it no more. I would like to thank not only God but Jesus"


Chucken - dagens ridpass

Man blir besviken när det går helt ok när det gått så bra dom senaste dagarna. Fick rida i pausen och det var 3 andra som red så då blir det alltid att man inte helt kan koncentrera sig på din ridning. Han var lite spänd och ville såklart inte slappna av i hörnet längst bort. Det var inga stora grejer idag, ville mest inte gå ut i hörnet och ibland tvärstannade han. Jag försökte långsamt trycka ut honom dit vilket inte funkade så fick säga till han ordentligt istället. Det funkade det varvet men sen var han spänd när han kom nästa varv igen.
Men men, om man bortser från det var han fin stora delar av passet, galoppen var sisådär, han ville inte riktigt fatta högergaloppen då det var ganska jobbigt. När jag travade av honom var han i alla fall himla fin. Han har nog endel träningsverk från mitt 1,5h pass igår. Haha!

Btw var han superfin i det nya schabraket, dum som jag är tog jag inte på hela honom, men men!


Svaren på frågestunden!

Från Moa:

Hur många gånger har du trillat av?

Oj, har inte räknat, men det är väll ett par gånger, 40 kanske, haha.

Vad är det värsta som hänt dej?

Hmm.. svår fråga. Men det ända jag kan komma på nu var när jag bråkade med en kompis och ALLA hennes kompisar var på mig.. jag hade INGEN.

Har du trillat av och skadat dej riktigt odentligt någon gång?

Nej, tack gud för det!

Vilken är den sötaste hästen i hela stallet förutom din?

Helt klart Knut, finns det något sötare..? *-*

foto: carlssonpataket.se

Vad hette din första medryttar/foderhäst?
Jag var ju delfoder på Rhona för ett tag sedan. Det var ju bara en dag i veckan men i alla fall!

Hur lång är du?

166,5 cm exakt ;)

Vad tycker du om min blogg?
Jag tycker det du skriver är bra och du vågar säga det du tycker! :D kämpa på!

Från Henke:

Hur många shabrak har du?
Jag har inte räknat dom men ca 15 st skulle jag tro.

vad tycker du om din sadel?
Jag tycker om den. Jag älskar den inte som många säger, den är lixom helt okej! Inte något speciellt med den!


Från Nathalie:

Varför blev det just chuck?
Jadu, jag fastnade för honom, det fanns bara han. Allting med honom var perfekt, var som typ en dröm att rida.

Har du nån kontakt med dom som har D nu?
Vi har inte superbra kontakt, men jag har dom på fb och läser en blogg. Jag pratar med dom ibland och så. Dessutom har dom sin hemsida som uppdateras ganska ofta, där går jag in och kollar ganska ofta för att se något om D.

Vilka bloggar följer du?

johanna gb både hennes hästblogg och hennes andra.
dressyrmupparna
sara carlsson
elisabeth ågren och andrea och lisas privata blogg
justindrewbieber.blogg.se
jennifer ekberg
majja bergdahl
nellie berntsson
rosanna zimdahl
linn strelin
munsboroponnys, men läser nästan bara det estrid skriver
ponnysanning
linn olsson
sofia genne
alice jonasson
heidi björk
isabella nilsson
ebba eriksson
malou kastman
ponilovers
olivia weslien
matilda grell
ryttarskvaller
haha, fan va många jag läser. haha ^^ dessa kollar jag in på varje dag, sen vissa andra om jag har tråkigt :) vill ni ha bloggnamnet på någon, slänk en kommentar!

Hur många träns har du?
2 hela träns, sen lite flera nosgrimmor och pannband

Vad använder du för bett?
Vanligt tredelat tränsbett

Från Elin:

Hur länge har du ridit?
Ca 8 år

När fick du din första häst?

När jag var 14, eller skulle fylla 15 några dagar efter. Så alltså i mars förra året.

Hur ofta rider du för tränare?
Nu senaste tiden har det inte blivit så pga att han inte varit helt hel. Sen har jag inte börjat träna regelbundet men kanske 1 gång varannan vecka. Men jag vet inte hur det blir framöver. Sen rider jag ju en gång i veckan på ridklubben jag står på.

Från Johanna:

Vilka hästbloggar följer du?
Se svar över

Tänker du bara tävla Chuck i hoppning, eller tror du det kommer bli nån annan gren också?
Jag tänker satsa allt på hoppningen, finns det sedan tid över att starta en dressyrtävling gör jag mer än gärna det!


Från Wilma:

Var hittar du alla fina hästar? Som Luggen? Foderhäst alltså!
Jag har inte haft några andra foderhästar än luggen. Jag har aldrig letat efter utan luggen fick vi låna eftersom vi lämnade tillbaka D.

Favoritmat?
Lenas kyckling. Vet egentligen itne var det heter men det är kycklig och bacon i en sån i ugngen och över allting ligger det ost. Serveras med pasta! FYSATAN vad det är gott.

Mellannamn?
Mobbas inte tack men Tina & Margareta

Har du någon gång känt: Varför håller jag på med hästar?
Följdfråga: Varför gör du det?

Jo det har hänt en gång när jag var lite mindre, 12 år kanske? Det var nog för att jag kände mig lite utanför i stallet.. Annars har det faktiskt aldrig hänt. Sen kände jag lite så i slutet när jag hade D pga att ingenting funkade.

Har du tänkt någon gång efter du har trillat av: Nej, nu vill jag inte hålla på med hästar mer, nu räcker det. Men ångrat dig?
Nej

Har du något tips till någon (som jag) som ska få en foderhäst men vet inte var jag hittar. Vi har snackat på facebook för ett tag sen... Om foderhästar. Men hur känner du nu?
Jag skulle först kolla runt på hästnet om det fanns något. Om jag inte hittade något skulle jag försöka ta kontakt med någon som kanske visste.. har aldrig varit i den situationen så vet inte riktigt!

Från Linn:

Hej! jag har ställt denna fråga tidigare men har aldrig fått något svar så nu frågar jag igen:
min häst heter orvar, jag kmr inte på ngt smeknamn till honom! Har du ngt förslag?
Hmm.. gud va svårt. Jag är själv ingen fantast på sånt med smeknamn men typ.. olle, korven(sorry att jag härmar jakob men det passade så bra), eller något liknande. Är verkligen usel på sånt!

Från Klara:

Berätta om Dusty, asså typ hur du valde honom, vad som hände, var han är nu osv!
Jag fastnade först och främst för hans utseende när jag såg annonsbilden. Filmerna var inte sämre dom. Jag kunde sitta och kolla på filmerna i flera timmar. Jag kunde såklart se på filmerna att han var speciell, spänd. Vi åkte och provred och fick såklart reda på hur han var. Jag hittade till förra ägarens blogg och fick reda på hur han varit där och varför hon lämnade tillbaka honom. Men jag trodde att jag skulle fixa det. Så vi provred igen och jag flög av så det bara small om det. Men jag ville ha honom i alla fall. Så vi tog hem honom någon vecka senare.
Vad som hände hos mig, det är något jag inte tänker ta upp pga olika skäl. Han är somsagt väldigt speciell och jag klarade inte av honom. Så vi sålde honom till försäljningsstallet som tog in honom från england. Där han nu står, inte till salu eller så!


Hur är Chuck att rida?

Läs HÄR

Favoritfärg på häst?
Måste erkänna att jag äääälskar svarta hästar, men det finns 3 som jag faller för vekrligen. Helsvarta, isabellfärgade och svartskäckar ;) hihi


Från anomyn:

dricker du?
Dricker och dricker, händer ibland om man är på fest eller liknande.


första gången?
Första gången vadå?

oskuld?
Ja

Från Maja:

1. Har du någon gång ångrat att du köpte Chuck?
Nej

2.Vad och hur mycket mat ger du till Chuck varje dag?
Nu varierar det lite med det han får när han är fullt igång är:
Morgon: 2 kg hösilage, 1 liter krafft bas (?) och morötter!
Lunch: 3 kg hösilage, 1 liter krafft bas(?), morötter och i dl mineraler
Kväll: 3 kg hösilage, 1 kg krafft bas(?), morötter och 25 ml b-vitamin

3.Vilken är den roligaste hästen du någonsin ridit?

Måste faktiskt bli Chuck


4.Blir du trött på att rida, liksom orkar inte åka till stallet?
Nej, eller ibland har man dagar då man verkligen inte har orken att gå till stallet och orken att rida, men så fort man är uppe på hästen blir det kul igen! Och ifall det så att man inte orkar varar det max i en dag,

Från Olivia:

Hur gammal var du när du började att rida?
Kommer inte ihåg exakt, gick i ettan i alla fall.

Hur länge har du ridit?

ca 8 år


Vilken är din favorit färg?

älskar rosa & rött. inte tillsammans dock ;) alla starka färger gillar jag!

Hur lång är du?
166,5

Från Elvira:

Vad är de för fel på Chuck?
Inget, han har varit lite klantig till och från, sträckt sig, trampat sig i hagen och liknande.

Från Julia:

1.Har du någon veckoplanering för chuck och isåfall hur lägger du upp en sådan?
Inte just nu, jag har det annars när han är mer igång, men just nu har det inte blivit av. Jag brukar först lägga upp så att jag har en eller två tillfällen där jag hoppar honom och sen utgår jag ifrån det. Lägger in dressyrpass där det behövs, uteritter där det behövs osv. Och det jag tycker är viktigast är att det är så mycket variering som möjligt så att inte alla dressyrpassen kommer efter varandra och sen två hoppass och sen uteritter resten av veckan om ni förstår?

2.Hur tar du dig till stallet? (cyklar, går, får skjuts?)

På hösten, våren och sommaren cyklar jag oftast. På vintern blir det ganska mycket skjuts, men även cykling ibland. Beror på vädret också.

3.Ditt favoritmärke inom ridsporten och inom vardags/fest-kläder?

Jag älskar JW, dom har fina saker som inte allls är speciellt dyra. Och vardagskläder spelar ingen större roll. 


4. Vad har du för transport?

En Thule grå med avtagbar sadelkammare.

5. Nästa tävling för dig och Chuck?

Jag har tänkt att vi ska iväg den 29 januari. Bara han håller sig frisk ;) haha

6. Inköpslista till Göteborg?
Jag har två saker som ska köpas. Soft up stigbyglar och en kavaj, resten är inte planerat!


Från Anna:

1. Varför valde du chuck?
Som sagt, det kändes inte mer än rätt och det är som om allt blir bra när man rider honom.

2. Vem är din bästa vän?

Hmm.. vetinte! Emmy är den som känner mig mest!


3. Dricker du?
Som sagt, om man är på fest eller det är något speciellt tillfälle kan vad som helst hända ;)

PUSS HEJ!!

Hur Chuck är att rida och i hanteringen!



Jag såg inlägget på Linns blogg, men fick en kommentar om att jag skulle göra ett inlägg om hur han är att rida. Och vad gör man inte för sina läsare?


I hanteringen är han snäll, han vill aldrig göra något taskigt och är VÄLDIGT nyfiken. Är han ensam tycker hand ock att livet är ett helvete och han kan inte stå stilla överhuvudtaget.. haha. Han jazzar runt och vill ha all uppmärksamhet som finns. Annars brukar han bara tycka om att bli borstad osv. I och för sig gillar han inte när man borstar på benen, inte precis hans favoritgrej, så då brukar han alltid flytta på sig ett steg så man får följa efter. Alltid pigg, glad och uppmärksam. han missar INGENTING!

I ridningen är han också väldigt snäll. Han vill alltid göra rätt, sen om det inte blir rätt så är det en annan femma. Han är oftast uppmärksam på ryttaren och vill hela tiden få nya kommandon eller saker att göra. Man måste vara väldigt lätt i handen och ha en stadig kontakt för att han ska jobba rätt. Man kan varken hålla för hårt för då krullar han ihop sig, men släpper man för mycket lär han sig att inte ta kontakt med bettet. Alltså måste man verkligen känna in hur man ska göra. Han är inte sådär jättekänslig för skäkeln, just nu rider jag utan sporrar, men i dressyren brukar jag annars ha ponnysporrar och då lyssnar han bättre. Han försöker i alla fall som jag sa alltid göra rätt. Det är ingen häst man riktigt kan straffa, för då förstår han inte alls, han blir stirrig och vet knappt vart han ska ta vägen. Så man måste lugnt men bestämt säga till honom om han gjort fel. Sen ska han alltid ha koll på allting, får han en lucka ledig nrä jag inte gör något finns det ALLTID något att kolla på och kanske ibland bli rädd för. Få det inte att låta som att han är suupersvår för när man väl kommer på honom är han som vilken häst som helst. Och om man inte ska jobba honom behöver man ju inte riktigt tänka på det över.
Och i hoppningen är han väldigt pigg/het. Han är nog allra svårast att rida i hoppningen. Då tar han gärna bettet och rusar mot hindret. Han som annars är ganska känslig i munnen lyssnar inte alls så bra. Just nu rider jag honom på vanligt tredelat tränsbett så man skulle ju kunna testa något skarpare om man vill. Har inte gjort det ännu. Han hoppar gärna av mycket för tidigt än att komma liiite för nära. Hoppar nästan allt, i alla fall på höjden. Han har superbra teknik och älskar verkligen det han gör. Är rädd om benen och vill inte nudda bommen. Sen är han lite tittig, eller asso rädd för olika hinder som är lite mer än ett vanlligt hinder. Och då kan det ta typ tvärstopp ca 5 meter innan. I det läget gäller det att han litar på ryttaren till 100%. Vilket han inte gör på mig ännu. Men det är ett förtroende man måste bygga upp tillsammans!

Detta är alltså det som jag kan säga som jag upplevt under de 3 månader jag har haft honom. Min syn på honom kommer nog verkligen försändras med tiden ;)

Såhär kan det gå när man nuddar bommen lite..

Funderingar..

Jag har funderat länge nog nu, jag tror jag borde ta steget. Jag vill egenltigen fråga folk vad dom tycker, men samtidigt vill jag inte säga något förens det är klart bestämt! 

Åh, vad hade du gjort? ;) haha..

INGET
med bilden att göra!!

Mål 2012

Jag har ju skrivit lite olika delar och sådär vad jag har för mål med Chucken, men inget för bara 2012 som är välplanerat, så här kommer det!

Mål att sträva efter:
(Inget som behöver nås detta året men det ska bli en klar ändring från idag.)

- Få honom så liksidig som möjligt, just nu är han stelare i vänster, inte så konstigt då jag själv är svagare i vänster. Så det blir att båa två får jobba på det.

- Få honom starkare i galoppen, så att han orkar sätta sig mer "på rumpan" och jobba på. Nu bryter han av så fort det blir jobbigt hur mycket skänkel man än har..

- Han ska bli lite lugnare och kunna vänta på hinder, såklart ska han suga tag i dom, men inte springa iväg och ta bettet.

- Han ska kunna lita på mig i alla lägen.

Mål som ska nås!
(Vad jag vill och hoppas jag kan nå)

- Starta flera dressyrtävlingar och få han lugn, eller såpass lugn att han inte hoppar omkring. LC programmen. Först och främst klubbtävlingar, men KANSKE någon lokal?

- Ta alla möjliga chanser till att komma ut och tävla och få bra resultat i LB och starta LA. Tänker aldrig starta LA förens LC & LB sitter!

- Få honom ta stöd på bettet! Just nu krullar han gärna ihop sig. Ja det har blivit bättre men som sagt det finns mer!

Det är allt jag kommer på! Jag har en hel del att jobba med! ;)


Chuck - dagens ridpass

Red i en timme, och på det 15 miniters framskrittning och 15 miniuters avskrittning, så sammanlagt blev det nästan en och en halv timme. Men att skritta fram ordentligt är bara bra, sen var det ju inte fel att han gick lite längre idag. 
Jag red ungefär som på samma sätt som igår, "aktivering". Jag rider mycket serpentiner och volter och vid varje bokstav som vi rider förbi gör jag något nytt, en volt, halvhalt, avbrott, fattning, halt, flyyta honom för skänkeln osv osv. Det är verkligen en toppengrej. Han blir si himla mjuk och böjbar och sjukt avslappnad. I början kan det bli lite dragkamp om man ska sakta av eller göra halt, men i slutet räcker det med att jag tänker att jag ska stanna så gör han det.
Galoppen var himla fin också, kunde galoppera på rakt spår och han var verkligen fin!!!
När jag travade av var jag på en åtta ganska länge, och han bara väntar på att få nya kommandon, söker sig neråt och vilar på steget. Shit vad bra det går nu för tiden!

Någon av tjejerna i stallet har fotat bilden ;)

btw, mamma och jag var på city gross för att köpa b-vitamin, det hängde även med ett par bakskydd!

Klart min ponny ska vara PONNY!

Behöver jag skriva mer? Drömmåttet! 148!!
Ni har hört mig säga det förr.. men kan inte säga det för mycket. FYFAN VA FIN HAN ÄR!!! UNDERBAR!


Mätning på G!

Ska till stallet nu, sjukt att jag ens går upp såhär tidigt på lovet.. men vad gör man inte? Ska i alla fall dit och rida, ska rida igenom honom ordentligt och få han avslappnad. Så kanske han inte orkar spänna sig vid mätningen.
Men har jag inte tid att sitta här och skriva, efter ridningen åker vi och slutmäter honom. Håller mina tummar och hoppas på det bästa! 

Vi ses senare idag, då jag inte kan uppdatera innan jag kommer hem igen!
PUSS

Mini frågestund!

Fråga mig vad du vill fram till imorgon kväll! Svaren komemr i övermorgon!
FRÅGA FRÅGA FRÅGA!

LYCKA!!

Ni fattar inte hur typ nervös jag var när jag tog in honom från hagen idag, vågade inte röra benet först. Men sen bara tog jag tag i det för att känna lite och blev överraskad över att det var så kallt. Sen jämförde jag en bra stund och hur mycket jag än kände så var det inte alls varmt idag!
Så jag tog in han i ridhuset för jag skulle rida, men jag ville kolla lite först så han inte haltade, mest försäkerhetsskull. Så jag longerade honom lite i båda varven i både trav och galopp. Men han visade ingenting. Så jag satt upp. Han vart skitspänd och kunde inte gå någonstans så hopapde av för att sägga på honom gummiband. Han var fortfarande spänd men jag fick helt enkelt bråka med honom en stund inna han gav sig. Sen blev han sjukt fin!!

Tog av honom gummibanden och fortsatte utan. Och han var verkligen superfin, han lyssnade på minsta lilal vink och var vekrligen uppmärksam på mig. Jag kunde galoppera på rakt spår utan en tendens till att bryta av. Han verkligen slappnade och och vilade på steget, höjde upp ryggen och han blev en aning svettig. 
Red ganska länge och hade kunnat rida ännu mer, shit pommes vad fin han va idag! Hoppas han är lika fin och avslappnad imorgon! :D

gammal bild!

Håller alla mina tummar och tår!

Nu ska jag klä på mig och dra till stallet. Fick väldigt motvilligt gå upp vid 10, fyfan säger jag bara! Hade gärna sovit några timmar till. Men vad gör man inte för ponnyns skull?
Jag hoppas verkligen verkligen verkligen att benet inte är varmt idag, jag är hellre sjuk själv än att han ska vara skadad hela tiden!

Men som sagt, trötter(jag) ska dra nu och vi ses senare under dagen. Kanske kommer hem för att sova!?

ehm.. haha

BORN TO BE WIIIIIILD!

När man rider på en häst så kan två saker hända,
antingen sitter man kvar eller så ramlar man av,
sitter man kvar är det ingenting att oroa sig för,
men ramlar man av så kan två saker hända,
antingen slår man sig inte eller så slår man sig,
slår man sig inte är det ingenting att oroa sig för,
men slår man sig så kan två saker hända,
antingen slår man sig lite eller så slår man sig mycket,
slår man sig lite är det ingenting att oroa sig för,
men slår man sig mycket så kan två saker hända,
antingen klarar man sig eller så dör man,
klarar man sig är det ingenting att oroa sig för,
men dör man är det redan försent att oroa sig.

till alla er som tycker ridning är för mesar - alla som inte rider är mesar!

Filmer där NI rider?

Har du en film när du rider, tävlar eller tränar eller vad som helst? Skriv ner länk till den här under så kollar jag på den. Har så sjukt tråkigt nämnligen!

Helst hoppningen men dressyr går bra med :D

SKRIV SKRIV SKRIV!!


Chuck idag!

Jag blir inte riktigt klok asso.. Jag blir så TRÖTT!! 

När jag kom till stallet gick jag och skulle börja borsta, borsta lite och jag känner alltid på hela kroppen och visiterar så man inte hittar någonting. Men klart skulle jag hitta något. Halva vänster bakben var alldeles varmt. Från hasen och neråt till kotan/karleden ungefär. Inget var svullet och han hade inte ont, men att rida när han är så varm är inget jag skulle göra. Blir verkligen trött på honom. 
Tänkte direkt att han kan knappast ha gjort något i hagen, han går i en hage som är ca 5x5 m.. Men han kan ju ha sträckt till sig igår när vi red. 
Jag försöker göra det bästa av det och hålla honom frisk, men det verkar som att något är emot mig. Ingen bra start på året inte..

Ända sen jag fick honom har han råkat ut med en massa saker, klivit på sig i hagen, vrickat sig, sträckt sig, blivit sparkad osv.. Nu har det gått snart 4 månader. Så nu tycker jag att han ska hålla sig frisk. 
Får se hur han ser ut imorgon igen, han får ju gärna bli bra tills på onsdag då han ska mätas. Vill gärna kunna longera honom eller rida honom innan så han sjunker lite.

SNÄLLA GUD! Låt min ponny vara frisk! TACK - AMEN!


För er som missade!

http://svtplay.se/v/2657690/poakett

KOLLA HÄR, vid 09:30

Tripp till stallet!

Idag måste jag rida ute om jag ens ska hinna rida! Så jag hoppas inte det är hårt i paddocken, men det är 8 plusgrader så det är det nog inte. I alla fall, idag ska jag jobba honom ordentligt, bomull i ögonen, luva och inspänningarna. Kanske till och med longerar honom innan. Är trött på hans fasoner nu, igår gick det för långt. 
Så ska alltså till stallet nu, så ses vi efter det/ ikväll!


Minnen för varje månad!

Januari: Letade häst för fullt, hittade min drömponny. Jag kan gråta över honom än idag. SÅ perfekt på alla sätt och vis. Jag bråkade en hel del med mina päron och mitt liv var ett enda helvete..
Klicka för att stänga bilden

Februari:
Jag provred många ponnysar, och i slutet av månaden bestämde vi oss till slut för Gold Dust. The one and Only, det var bara besiktingen kvar men oj så glad jag var!


Mars:
Jag fyllde hela 15 år, byyyxmyndig!! och den 5e hämtade vi hem Dusty. Mitt liv hade gått från ett helvete till det mest underbara på jorden!


April: Jag och min familj var i USA i 2 veckor. FYFAN VA UNDERBART!! Massor av shopping, sol och glassätande. Hade seriöst kunnat bo där retsen av mitt liv. NEW YORK!! NY! woopa!


Maj: Jag var på castingen till ponnyakuten, grymt häftigt att se hur allt gick till och vara en DEL av det. Glöm inte att kolla första avsnitter speciellt när det börjar sändas! Fick även veta att jag inte kommit med. Dusty blev halt och fick vila i 2 veckor.


Juni: Jag började sätta igång Dusty, fick bakslag. Vi bestämde oss för att inte ha kvar honom. Han lämnades tillbaka och vi fick låna en ny ponny som heter Chancy "Luggen". Det var midsommar och fyfan va vilt det var. Något jag både ångrar och vill göra om, om vi bortser från dagen efter.. haha. 



Juli: Jag började blogga på baraacarro igen, så lämnade ponyfocus.blogg.se och allt med den bakom mig! Det var först nu bloggen började växa på riktigt. Jag började reagera när folk var taskiga, började växa ur mitt jag lixom.. hmm. Jag var på superhelgen med Luggen och resultaten är så jag kan skämmas..
Och så var jag ju och provred Chuck för första gången!! Och efter det gick jag in i en deprissions tid då jag inte skulle få honom.


Augusti: Jag var och provred en skimmelvalack vid namn Bosse 2 gånger och vi var SÅHÄÄÄRR nära på att köpa honom, ångrade oss till slut. Nu står han på en klubb bara lite utanför stan! Vi lämnade Luggen hemma hos sig och jag vart hästlös ett bra tag! Det var rix fm och stadsfesten = 3 dagar på stan & en jävla massa PARTY!
Och så det viktigaste.. Vi bestämde oss för att ge chuck en andra chans, vilket ledde till bokning av besiktning!



Sepmtember: Shit pommes månad, Chuck gick igenom och vi hämtade hem honom, den 10 september blev han min! Jag lärde känna honom lite, och vi hade underbar dagar tillsammans! :D
^


Oktober: Jag åkte på mina första träningar med Chucken, anmälde mig till en tävling som sket sig. Pga att han fick lugnande några dagar innan när vi skulle sko honom, alltså vi fick se hans "rädd om bakbenen sida" också! Hoppade honom även första gången på hemmaplan. Hela 110 cm! Jag startade även våran första tävling som fick bli en klubbdressyr hemma! Han blev dressyrponni! :o


November: Något som berörde många var att hickstead fick lämna hästvärlden. Jag tävlade freja på klubbhoppningen! Kollade på breaking dawn premiären!!!! Check vart halt och jag blev sjuk, han fick vila i hela 4 veckor pga det. Ingen bra månad i helhet.. :/


December: Började trava Chuck efter vilan. Han hade en hel del myror i sig.. haha! Jag startade upp en till blogg (igen/för andra gången) carolinebagfeldt.blogg.se! Och så hostade jag sönder en muskel, vilket ledde till att han hade skitont ett BRA tag. TR hade fått en ny korkad regel och jag var med ett hörn och hjälpte till via mejl & telefon för att få bort den och vi lyckades! Det var juuulafton!! Mellandagsrea och såklart NYÅÅÅÅRR!!!!


THATS MY YEAR!!
men 2012 kommer äga så myyycket!

PMS, arg, arg arg arggggg!!! / Chuck - dagens ridpass


Åh vad jag är sur.. fyfan!

Skulle rida C, så när jag kom dit vid 1 tog jag in honom så slapp han stå ute i regnet. Han var snäll att ta in men väl inne var han helt hysterisk. Vi tänkte att han skulle lugna ner sig när dom andra kom in, men att vara lugn fanns inte i hans huvud. Han stod hela tiden på spänn och lyssnade på ALLT! Stod och kollade ut genom det lilla fönstret han har i sin box. Så när jag skulle rida blev han helt CRAZY. 
Han blockade mig totalt, gick inte att få kontakt med honom typ. Eller om jag styrde lite så fanns det alltid något att vara rädd för och började hoppa, backa och snurra. Det brukar vara en fjärdedel av ridhuset han tycker är läskigt, men nu var det 3 fjädedelar istället, ena halvan av ridhset plus hela långsidan vid läktaren och en liten del av andra sidan med. Det var helt OMÖJLIGT att rida.

Jag hoppade av efter att ha kämpat i ca 20 minuter. INGENTING funkade. Testade till och med att ta ett spö att slå till han med men han bara backade och snurrade. Visst att han kanske var uppspelt just idag, men han har gjort så innan och då har det bara varit larv. Blir så trött på honom. 

Nya tag imorgon då då. Han får INTE vara såhär spänd när han ska mätas..


LOVEE!!


Uppe med tuppen!

Fyfan vad jag är trött! Men jag har inget val, för om en halvtimme ska jag befinna mig i stallet då jag har jour. Och efter det ska jag rida min ponny. Känns sådär JÄTTELOCKANDE!
Jag hade gärna sovt några timmar till, men men! Bloggen får uppdateras så mycket osm jag orkar! 
CYA!


RSS 2.0