Kom ihåg de bra sakerna, glöm dom dåliga..

Ni har nog precis som jag och alla andra, dagar, veckor, år som varit jättedåliga, ni har förlorat en nära person, bråkat med en vän, mått dåligt över vissa olika själ osv. Även jag har haft flera månader som man känner en riktigt dålig känsla och man vill bara sjunka igenom jorden. TRO MIG, jag har varit riktigt deprimerad en gång i livet, finns nog dom som haft det värre men jag vet.
Känslan av att alla kollar på en på fel sätt, känslan att veta att man gör fel hela tiden, att bråka med personer dag ut och dag in, någon går bort osv. Finns nog någon som känner igen sig i det?

Till alla er vill jag säga, det blir alltid bättre. Tänk inte nej, för det blir bättre jag lovar, en dag kommer du också vara glad och positiv till livet. MEN då måste DU låta dig själv bli lycklig.

Jag ser alldeles för många personer och framför allt unga tjejer i min ålder som mår dåligt. Jag själv mår dåligt över när andra mår dåligt, en nära vän till mig och då menar jag riktigt nära vän har det sjukt svårt, för svårt och jag mår såå dåligt av att se henne komma med rödsprängda ögon.
(Hade gärna berättat mer men det handlar om mina vänner, mitt privatliv som inte får komma ut här!)
Och hur fult detta än låter nu så kommer dessa personer aldrig kunna bli glada och lyckliga om dom inte låter lyckan komma till er. Det finns alltid någon som älskar en, alltid någon du kan gå till om du mår dåligt, alltid någon du kan ha kul med, man kanske bara blundar för det. Men släpp in dom och lägg tiden på de bra sakerna istället för de dåliga! Det kan nog vara ett svårt steg att ta, men man kan bara inte ångra det, att man valde den ljusa sidan istället för den mörka. 

Så alla ni som känner er riktigt nere, eller rent ut sagt känner er meningslösa.. Välj den andra vägen, ta inte samma väg hela tiden, take a chance.. to be happy!
Det jag ville få fram var att alla underbara tjejer och killar på jorden, ni är perfekta precis som ni är. Är det någon som inte vill vara med er, då är det dom som går miste om något bra, inte du!
GLÖM INTE BORT ATT DU ÄR VÄRDEFULL!





Utan mina vänner och min ponny hade jag aldrig varit så lycklig som jag är idag!

Ännu ett tips!

Jag VET att det är gammalt, men har aldrig vågat testa innan om det verkligen funkar men nu tog jag steget. Haha.
Målade med genomskinligt nagellack på mina nya blingpannband och SHIT vad dom glittrar. Det blir verkligen bättre, mycket bättre och stenarna sitter säkert ännu bättre med, får jag hoppas i alla fall. Dessutom ska jag bara ha domma pannbanden + mitt guldiga på tävling, dom andra två(det rosa och det andra silvriga) ska jag mest ha som slit och släng då dom redan är helt trasiga typ. Ångrar att jag inte tog nagellack på dom med innan, för det blev verkligen bra!


Chucken idag

Gick med honom två varv på slingan. Alltså red jag inte, men han skulle edast skrittas så kunde lika gärna gå med han så fick även jag lite motion!
Nu ska jag byta om och fixa mig för ikväll är det föräldrar och elevmöte på skolan!


Kavajen på!

Fick önskemål om att visa kavajen på. Och här är den. Den är liite stor, men vi ska testa att sy in den lite. Har inte testat med västen över och hoppas det inte ser alltför knasigt ut!

Gillar den mer och mer för varje gång jag kolla på den! Vad tycker ni? snygg/ful?

Chuck - dagens ridpass

Benen var mycket bättre idag så skrittade ut tre varv på slingan, ca 35 minuter. Invigde stigbyglarna som verkar bra, kan inte säga så mycket efter en skrittstund. Testade en av magic borstarna och den var ingen hit. Men ska testa lite mer så får jag se. Och luvan som var för liten, var ju iofs lite beredd på det då jag köpte dne i strl ponny, den såg inte så liten ut så testade. Öronen var lagom men den virkade delen var lite liten. Så ska sälja den och klicka hem en ny.

Red även vincent på kvällen i mammas lektion. Riktigt mysig häst! Sist jag red honom gillade jag honom inte men idag var han riktigt rolig att rida! :D
foto: emmahellgrenn.blogg.se
foto: carlssonpataket.se

SPRIIIINGGG!!!

Åh fyfan vilket underbart väder det är idag!

I morse var det grått, regningt, blåsigt och kallt. Sen hände något mitt på dagen och det blev skitfint. Inte ett enda moln på hela himlen, 12 plusgrader och bara lite lätta vindpustar typ. Hoppas det håller i sig! Fåglarna typ sjunger och det luktar verkligen vår. Såg en tjej innan som bara gick i linne! 

Men då kan ni ju också förstå att jag inte tänker sitta här längre, ska byta och och cykla ut till stallet så jag hinner skritta ut en runda nu när det är så fint! Det kommer nog ponnyn i alla fall tycka om! Och jag ska inviga mina stigbyglar! Ridbyxorna och ett par strumpor invigdes igår, så idag är det stigbyglarna, magic borstarna och kanske den svarta luvan som får invigas. Den svarta luvan ska nog kanske bara testas iofs.

Nej nu måste jag dra. Skriver mer ikväll! PUSS

bild från min instagram!

Tips!

Ett tips till er som inte får tvätta era schabrak i tvättmaskinen hemma! Det fick inte jag göra innan men jag kom på världens bästa idé så nu får jag det! Speciellt när det fastnar mycket hår eller annat skit, t.ex vid fällningstider.

Ta dammsugaren och dammsug bort håret, det tar ca 5-10 minuter för varje schabrak och är kanske inte det roligaste. Men bättre det är att släpa iväg dom och tvätta någon annan stans!

FÖRE:



UNDER TIDEN:


EFTER:


Chuck idag!

Har ju inte varit hemma på 3 dagar nu så sammanlagt med idag har han vilat 5 dagar. Vi var ju även inne på ATG med honom idag och för er som visste det och var nyfikna/oroliga över hur det gått. Så kan jag meddela att han var 100% frisk. Vilket kändes superskönt. Dock tyckte veterinären att han skulle gå lite lugnt nu i några dagar ifall det var någon liten sträcking. Så han ska skrittas två dagar, skrittas & travas i 2 dagar och sen blir det som vanligt igen!

Dock nu när jag skulle gå in till honom och bara byta täcke så var han varm och svullen i båda fram benen..? Tror inte det var något allvarligt, kan ha varit av hans skydd som han har i hagen. Så inna jag åkte kletade jag på lite kylgele och från och med nu får han gå utan skydd i hagen.
Hoppas på att det är bättre imorgon!

Men blev verkligen lättad att han inte var halt i alla fall! Nu blir det checka tävlingar igen! ;)


SHOPPING @ gbghs

Här kommer bilderna på allt jag köpte, en hel del bilder så ifall ni inte orkar kolla på allt kolla på första bilden!
Jag är SÅÅÅ nöjd med mina köp, hade velat ha ett vitt/guld/rött AS schabrak egentligen men det fanns inget och orkar inte vänta 6-8 veckor så blev ett liknande HL istället!

Var ni där och shoppade? Vad köpte ni? Länka till ett inlägg där ni lagt upp det OM ni har blogg?
  • Vitt HL Schabrak
  • Marinblått JW schabrak
  • Vit/röda soft up stigbyglar
  • Marinblåa JW ridbyxor(fick av mamma)
  • Röd GPA Kavaj
  • Rosa KL t-shirt(fick av mamma)
  • Nova bett
  • Magic Brush
  • Namnskylt(mamma betalade)
  • Ljusblåa KL strumpor
  • Bruna KL strumpor(fick av mamma)
  • Svart Eskadron luva
  • Svarta silikontoffsar
  • Silvrigt strasspannband
  • Rött 2-delat strasspannband(tidig födelsedagspresent av moster)

Mamma köpte även en väst till oss, som vi båda kan använda!


Bloggtävling



Var med du också klicka på bilden eller här!

I sammarbete med: http://www.chevalridsport.se/sv/

Svar

- om Shiiiit:
köpte du rött pannband och gröna stigdbyglar? haha :p Skitfin designen/headern blev!
Svar: Haha nejdå! Jag tror att det är den bilden på alla kartonger, orkade helt enkelt inte ta upp och visa, men det är en annan färg. VILKEN? Det får ni se sen!

Om my way home!

Nu sitter vi på bussen påväg hem, blev en hel del shopping även idag, men det kommer inte upp på bloggen förens imorgon?
Skolan börjar imorgon igen, dock inte för min del då jag är ledig hela dagen! Lyx va?

Nej faktiskt inte, vi ska ju in med min bebis till ATG! Hoppas såklart på det bästa!
Vi ses!


Shiiiit

Ledsen att jag inte uppdaterat, har många gånger tänkt blogga i Scandinavium men har inte kommit in på internet :o haha.

Men här är en liten bild på det jag köpte igår. Har en hel del pengar kvar så får se vad det blir idag!
Ska försöka blogga idag, vi ses!


Me today

Såhär ser jag ut idag, svarta jeans, gammelrosa tröja och till det låga vita converse. Så då vet ni att ni inte tar fel person, haha!
Har precis käkat fukost, konstigt nog var jag inte speciellt hungrig så får ta igen det imorgon. Ska sminka mig och sen bär det av till Scandi!! OM jag har längtat?

GBGHS

Hejsan! Jag sitter här på mitt hotellrum helt ensam och fryser medans nästan alla andra hästtjejer och illar är på Berg och festar! Och just nu är jag mer än avis på alla som är där. Jag var ute och gick innan alldeles ensam(bråk med mami och ville rensa huvet). Så gick jag vilse, såg några tjejer som defenitivt var på väg dit, frågade någon om dom visste vart scandic låg och gick hemåt, satte mig på en busshållplats och satt där riktigt länge. Och under den tiden såg jag nog ca 3 st till som jag tror skulle till berg. Så lite sugen blir man ju.

Men men tänkte säga lite korta saker.
Imorgon och på söndag är jag ju på HS hela dagarna så om ni ser mig så får ni gärna gå fram och hälsa, annars går jag fram och häslar på er. Haha. Kommer i alla fall gå med långt svart/brunhårig tjej nästan hela tiden. Kommer gå på mässan, kolla in bloggmontern och kolla showen. Men nu, kolla på disney channel och hungra ihjäl! PUSS

som sagt fryser - därav jackan

Caroline Bågfeldt & Chuck

Jag heter som dom flesta vet Caroline men kallas i 9 av 10 fall för Carro. Jag är 16 år och går i nian på södra skolan i Kalmar. Ganska flummig och snäll tjej, antar jag? Jag älskar att umgås med mina vänner och att vara i stallet. Och när tiden finns över så driver jag även denna bloggen. Jag är superglad att ni hittat in hit och hoppas ni gillar det ni läser och tipsar vidare om min blogg. Om ni vill se något annat i bloggen så släng gärna in en kommentar!

I alla fall, jag har en ponny vid namn Chuck som ni kommer få läsa en hel del om här i bloggen. Han är en valack på 8 år import från tyskland. Tillsammans har vi endast startat en tävling som var LC och LC+5 men målet är väll att starta msvb/msva. Han är en väldigt speciell kille, älskar att hoppa och jobba och gör nästan alltid det man ber om. Och även om han har talang och kapacitet för hoppningen så är det endel jobb och arbete bakom det hela. Han är pigg och stark och tittar på hinder, och så litar han ju inte fullt på mig ännu. Men med lite jobb kommer det blir bra tillslut!

Det ni kommer få se i bloggen är allt ifrån himmel och jord, mest om hästar, outfits, bilder, filmer, lite Justin Bieber osv. Och så måste jag tillägga att jag älskar mina läsare!

foto: carlssonpataket.se & emmahellgrenn.blogg.se

DADAAMM!!

Tryck på f5 gott folk. Designen är uppe! Vad tycker ni då?

På tåget

Sitter på tåget på väg mot gbg. Har åkt i typ 3 timmar och har en timme kvar. Rätt segt, dessutom så laddade batteriet på datorn ur så kan inte se klart filmen, kollade på Harry Potter ju! Haha
I alla fall ska äta upp min kanelbulle nu! Kan även meddela att jag träffade Elin på tåget, tycker alla ska checka hennes och Isabelles blogg. (elevating.blogg.se)

Jo, hahahahahaha vet ni världens klantigaste sak jag gjort? Glömde plånboken med pengarna och kortet i hemma! Haha

 


NYA DESIGNEN!

Har knåpat nästan 3 dagar på en ny design nu och det är nog första gången i hela mitt liv som jag verkligen lagt ner tid på en. Den är faktiskt klar nu, men vet inte om jag ska släppa den ännu, denna är ganska neutral så jag kommer ha den ganska länge.
Vad tycker ni? När ska jag släppa den? :D

Hängig

Snacka om att han var trött idag lillkillen. Har sett allt från trötta hästar till dom som knappt reagerar efter sin vaccination. Men han var verkligen hur trött som helst så jag tog inte ens ut honom för att gå en runda utan lät honom stå. Han orkade inte äta upp sin mat, orkade inte lyfta på huvudet när jag kom och orkade inte kasta med huvudet när jag tog i hans öron. Sedan tappade jag han ett äpple på marken som han åt på, och han försökte ta upp det, men orkade inte ta huvudet så långt ner. Lilla gubben!

Borstade i alla fall och masserade ryggen och halsen lite. Och satt och snackade med honom - kvalitetstid!



En till design klar!


Har gjort klart ännu en till design nu! Klicka på bilden för att se hela!

Ni vet väl att ni kan beställa headers för endast 30 kr och designer för 50 kr!?

Bildbomb!

Här kommer en drös med bilder som Emma har tagit! Några är redan visade.
(sänker ryggen osv, i know. men vi travade max 10 meter)

FEEL GOOD!

Sovit ex anatal timmar och nu mår jag betydligt mycket bättre än igår, kanske också för jag har bestämt mig att må bra! haha. 
Idag ska jag till stallet i alla fall och gå en promenad med min ponny, glömde nog skriva igår att vi skodde honom, vaccinerade honom och kollade tänderna så det var därför vi åkte in till atg!

Sedan ska jag hem och chilla och packa lite. Och nu ska jag gå ner och äta frukost och försöka slänge ihop ett roligt inlägg!
emmahellgrenn.blogg.se fotade

Känslan av att vara överkörd...

Har dom senaste dagarna kännt mig helt annorlunda. Nerstämd på något sätt, känns som att det är något som saknas. Det känns lixom tomt på något sätt och jag känner lixom ingen glädje i vardagarna. Det blev såklart inte bättre av att ponnyn blev halt heller. Jag har ont i hela kroppen och hela mitt liv är i olika delar. 
Till slut säger nog kroppen ifrån vissa saker och jag tror jag har en sådan period just nu. Jag är trörr hela dagarna även om jag sovit ut ordentligt, är less på allting som jag gör, orkar inte umgås med någon, ingenting känns kul.

Jag vet inte vad det är, har aldrig känt såhär innan. Hela mitt liv känns så utspritt, min bror ligger på sjukhuset, min andra bror bor i vetlanda, min pappa bor i norge och mamma bor med mig här hemma, dessutom bråkar jag med henne 6 dagar i veckan. Det har nog tagit stopp nu, jag orkar inte! Men vad gör man åt saken? Jag har försökt.

I alla fall, jag tänkte sova nu och sova så länge som jag behöver imorgon, äta ordentlig mat så jag orkar och försöka göra något med mitt liv. Ska även packa på kvällen för på fredag åker jag och mamma till göteborg och spenderar helgen där. Hoppas på at jag mår bättre då. För hur utvilad jag  än är just nu så känns det som att jag inte sovit på flera dygn.

Då vet ni läget, varför uppdateringen är som den är och varför jag är som jag är. Ingen text för att få uppmärksamhet, men ni alla vet att allt kan man inte hålla inom sig, och mitt liv är en katastrof just nu så vet inte vem jag ska vända mig till heller. Jag älskar er, mina läsare!

supergammal bild jag tagit..

Allt och inget!

Skulle ha privatlektion idag och direkt när jag började trava kändes han knackig, tänkte att det kanske skulle gå över så fortsatte. Efter att ha travat några varv bara så såg även Malin det men även hon trodde det var träningsverk så vi skritt och travjobbade lite och la fokus på att få med bakbenen då det kanske skulle bli bättre. Lite bättre blev det men han gick ändå inte rent så tog in honom, det var inget markant alls och jag hade nog själv inte sett det om jag kollade, men jag kände det. 
Så vi tänkte att han skulle få stå torsdag till söndag nu så skulle vi kolla på måndag igen. Men eftersom att vi ändå skulle in till atg så kollade vi med Lena(veterinär) vad hon tyckte vi skulle göra. Och hon tyckte som både jag och mamma egentligen också tyckte, att kolla upp det direkt så att han är 100% frisk när tävlingarna börjar komma igång ordentligt.

Eftersom att han var lite stel/halt i höger bak, alltså samma ben som förra gången så kan det ju vara något som kommit tillbaka. Så vi bokade tid i alla fall så ska in på måndag igen och kolla igenom honom. Han kanske är bättre på måndag och hade jag börjat rida igen då så kanske det blir samma grej igen om ni fattar? Och hellre att han får stå nu än typ mitt på sommaren under tävlingssäsongen!

Jag blir så ledsen, när man gör allt för att hålla dom friska och så är det ändå alltid något.. Hoppas dom hittar vad det är i alla fall och att han kan vila några veckor och sedan komma igång igen!

foto: emma

Arg och ledsen!

tell u later

Vad ni inte visste är..

..att om någon facerapar mig blir jag oftast sjukt förbannad. Ibland kan jag vara sur över det en hel dag typ. haha.

..att när Chuck åker transport och vi börjar närma oss stallet, asso hem så stampar han alltid jättemycket med fötterna.

..att en av de töntigaste sakerna jag vet är dom som blir nöjda med sin ritt om dom kommer placerade och blir besvikna om dom inte blir placerade. Alltså, det kan ju gå bra utan att bli placerad men finns vissa få som inte tycker det. Tolka mig rätt!

..att jag brukar borsta tänderna i duschen om jag ändå ska duscha på kvällen eller morgonen.

..att jag tycker mitt utseende är helt ok framifrån men jag HATAR min profil.

..att jag inte kommer på något mer nu.

..att jag visst kommer på en sak till, men tycker den är pinsam att säga så det får ni inte veta! x) haha

bara för det får ni en knasig bild på mig, Sara har fotat!

Chuck - dagens ridpass

Red lite ute i skogen, tog bilder, en stund ner i shettishagen och travade lite och sen tog jag lite trav och galoppe i ridhuset. Barbacka och chill. Mest så att han fick röra på sig.

Emma har tagit en massor av bilder, här kommer en!


HAHAHA - bjuder på mitt face!

Redigering!

Såg ni inlägget på Saras blogg? I alla fall var det jag som önskade det så var bara tvungen att testa.
Blev lite för mycket kontrast i det hela så failade ganska mycket, men man lär sig med tiden, haha ^^ 

Btw är det även Sara som fotat! - carlssonpataket.se

Fotografering.

Ska fixa mig lite och sedan åka till stallet, får se om jag tar bussen eller cyklar. Emma ska komma och fota mig, vi tänkte gå ut i skogen. Synd bara att det är grått på himlen och att snön håller på att försvinna. Jag är glad att den är påväg bort, men hade varit finare på bilderna annars. Det är hela 5 grader idag, dock molning och blåsigt.



Sen ska ponnyn ridas lite lätt också, trav och skritt barbacka kanske. Och ikväll eller imorgon kommer det bildbomb troligtvis!

This is my day!

Movietime!

Nu så, försökte göra det kort genom att klippa bort några där vi gör samma saker hela tiden. Och så har jag klippt bort alla failklippen..
Någon som vill ha en film med massor av fail? ;)



Sen behöver jag hjälp. Som ni ser så "dyker" jag gärna efter hinderna, alltså ni förstår vad jag menar om ni kollar. Och det är en svaghet som jag stör mig jättemycket på så jag undrar om någon har någon bra styrkeövning för det, både med och utan häst. Eller om det bara är att öva och tänka på det när man rider? HELP ME! Jag menar tänk om jag ska starta en LA, då kommer jag dyka efter varje hinder vilket jag vekrligen inte vill!

Matsträning 20/2

Första träningen för honom och jag är riktigt nöjd. Gillar honom lika mycket som jag gillar Mia faktiskt. I alla fall, gick bra, i början var det lite kråkhopp, korsgalopp och så lossades han vara rädd för ett helt vanligt svart/gult hinder, till att i slutet hoppa vattenmatta avspänt(för att vara honom).
Det enda som var lite nytt var att jag inte skulle ta tillbaka honom för mycket, utan låta honom taxa in själv och det gjorde det hela mycket svårare i början men i slutet gick även det bra.
Vi har även planerat in att jag ska hoppa i hästgruppen varannan torsdag, tror han sa hästgruppen då han sa att ponnygruppen var full. Sedan ville han egentligen att vi skulle komma varje vecka så ibland blir det träning på tisdagar eller onsdagar om han får återbud.




Film finns, 5 kommentarer och ni får film! :D

Bilder som Emma fotat!

Alla bilder har EMMA tagit!!

Sova länge!

Sov till ca halv 12 idag vilket vekrligen behövdes. Nu har jag dock lite brottom, MÅSTE städa mitt rum innan jag åker någonstans och då är det verkligen ett måste. Sen ska jag duscha, hade ingen ork till det igår och känner mig riktigt äcklig på måste duscha, sen ska jag cykla till stallet och fixa ponnyn min. Ska träna för Mats idag så vi ska åka från stallet kl 3 och då ska jag ha fixat allt. Så kan inte sitta här och chilla längre tyvär.

Men kommer inte heller orka blogga förens i eftermiddag, dom flesta går ju ändå i skolan så detg ör nog inget. Föressten är det superfint väder ute, strålande sol och 3 plusgrader. Våren är påväg, kan även säga att ponnyn min går med endast ett täcke nu och ingen hals! Då är det inte vinter längre!


Bild från igår som Sara tagit!

Bilder

Pappa knäppte några bilder, några blev supersuddiga och några helt ok.
Har du tagit bilder på mig? Skicka gärna! :D







Lägg märke till hans öron på typ alla bilder.. haha ^^ han är nog rädd att bommarna ska äta upp honom..?

Resultat

Nervositeten släppte efter en stund så var inte speciellt nervös faktiskt. Tur det! I LCn var det stilhoppning, men jag sket i det och red för att få en bra runda istället, men fick ganska bra poäng på stilen ändån faktiskt! Och kom runt dubbelnolla. Är verkligen supernöjd! Han var riktigt pigg men jag hade bra kontroll och jag fick ett helt OK flyt i det hela. Dessutom är det våran första tävling så mer än såhär tycker jag verkligen inte att man kan begära. Tog inga snäva svängar eller red snabbt i omhoppningen utan fokuserade på att komma runt!
Efter denna rundan kom det även fram en mamma och sa att hon tyckte Chuck var jättefin och att han hoppade superbra och hit och dit! Blev jätteeeglaaad!! haha :D

I andra klassen som var LC+5 var han extremt stark. Han var näst intill okontaktbar tills efter hinder nummer 9. Det kändes som att det gick grymt snabbt men det ser inte så ut på filmen. Men vi kom runt felfria i alla fall och jag är nöjd! Nästa tävling kanske man kan sata lite mer i omhoppningen, då jag inte tänkte på det alls. Ville hellre få en bra runda en att gasa på en massa.



Om någon tog några bilder skicka gärna till [email protected]

2 lååånga dagar!

Igår var jag igång från 06.00 till 23.00, hade ca 1 timmes ledig tid sammalagt under hela dagen. Lite sjukt faktiskt.
Sedan var det upp vid 06.30 idag på morgonen och har varit igång ända sedan dess tills nu. Dock var det supermånga i första klassen som gjorde omstart och allting blev sent så hade kunnat stanna i sängen typ 2 timmar till.
Jag har en hel del att skriva, så efter att jag duschat kommer jag blogga lite sen direkt ner i sängen! TACK gode gud för att vi har lov imorgon!


Tagga tävling!

Såhär ser vi ut idag! 


Jag startar alltså LC stil och LC+5. Första gången som jag är nervös på en lokal. Brukar inte vara det, är alltid med nervös på klubbtävlingar x) haha

06.00

Klockan är ställd på 06.00 och det känns riktigt tungt faktiskt. Tredje helgen i rad som jag har jour nu. Får väl glädja mig med att jag inte har jour förens i Maj och att jag har sovmorgon hela veckan nu framöver.

Men jag kan säga redan nu, att jouren innebär ju att jag inte kan blogga speciellt mycket. Jag är upptagen från 07.00 till 13.00 sen ska jag rida och efter det förbereda för tävlingen. Sen på kvällen är det fest hos min kompis. Ska såklart hem tidigt, men hon fyller år och vill verkligen inte missa det! Så i helhet kommer bloggen vara HELT död imorgon. Hinner inte fixa några tidsinställda heller..

Men nu vet ni läget? Slänger in i alla fall 2 inlägg det vet jag! haha.
image description

Lite ändring..

i bildlänkarna!
Har lagt till någon och tagit bort någon. Kolla in vetja!


Chuck - dagens ridpass

Red efter lektionerna och va helt själv, la fokusen på galoppen. Travade fram lite i början för att värma upp sen körde jag ganksa långa galoppintervaller. Öka och gasa, och mycket att länga galoppen utan att öka så mycket(vinna mark). Sen skrittpauser emellan såklart.
Travade av några varv sen med och skrittade av ganksa länge.

Himla fin i traven var han och i galoppen var han också fin, fokuserade ju inte så mycket på formen men en bra eftergift i nacken fick jag i alla fall!


Nu ska jag duscha! PUSS

Filmen från igår

Märkte inte förens när jag lagt upp den att han hoppar till i slutet.. haha trodde jag tagot bort det!
Och jag vet  att han många gånger går i ungertempo, vilket jag även fått order av tränare, han måste lära sig takten innan vi kan börja öka lite mer.

Och jag vet att jag inte har världens bästa sits, men jag jobbar på det!

Chucksson - dagens ridpass

Red i pausen och det var bara jag och Josse så det var lugnt. Dock stod det massor av hinder framme, men det funkade i alla fall. I början var han töntig, det där töntiga som jag trodde höll på att försvinna. Men Malin som var kvar där inne sa till mig precis vad jag skulle göra och sa åt mig att absolut INTE bli arg och det gick. Så resten av passet gick faktiskt väldigt bra.
Han krullar ihop sig lite, men det är lixom så jag får börja, han måste ta kontakt med bettet innan jag kan länga ut halsen. Och sen går det alltid bättre om jag rider för någon. Men tycker ändå det gick bra. Tog några småskutt på cavalettibockarna i slutet med. 

Mamma filmade så filmen kommer upp imorgon tror jag för nu ska jag sova. Två printade bilder får ni så länge! IGNORERA min sits, sitter som en hösäck!

Rida rida riida!

Nu beger jag mig till stallet. Ska rida, dock mår jag riktigt dåligt och är supertrött så blir att sova tidigt ikväll. Har ingen sovmorgon förens på MÅNDAG, tyvärr. Jag har skola imorgon, på lördag är det jour och på söndag ska jag iväg och tävla. 
Men men, mamma hänger med till stallet idag och hon erbjöd sig att filma så förhoppningsvis blir det film då! Om det inte ser alltför hemskt ut.

Ses när jag kommer hem!

Chuck - dagens ridpass

Red i skogen på slingan även med honom, har varken snösulor och broddarna var hemma men det gick ju på ridskolehästarna så jag tänkte att det skulle funka för Chucksson också. Han fick inga styltor alls, men tog det lite lugnt i alla fall, fall det skulle komma en hal fläck. Red ungefär i 30 minuter, först ett varv i skritt, sen ett i trav ett varv i trav+galopp och ett med galopp+trav och sen skrittade jag av. Ingen big deal, han spände sig en aning för en helt del saker, men var lugnare än vad jag trodde. Hade även världens snyggaste outfit. 
Silvrig KL jacka, rosa mjukisbrallor, blått ulltäcke med reflexer på över sadeln och rosa benreflexer på Chucken. Matchade lite i alla fall ;)


Ridit två pollar ute i snön

Red Dance på södralektionen och jag red baebacka. Så kom vi med idéen att rida ute i skogen. Så jäkla kul! Dance som redan brukar vara pigg var meeeegapigg! Haha så söt, gjorde luftsprång och bockade så fort man försökte stanna, hahaha.

Sen ville jag rida mer ute i snön så red ca en halvtimme ute med Chuck också, men mer om det skriver jag ikväll. Nu taggar jag lektion på Kingston.
(första bilden är Dance och andra är ju Chuck)


You know my name, not my story!

Hej alla bloggläsare, nya som gamla, killar som tjejer!
Jag är en tjej på snart 16 år och mitt stora intresse är hästar. Jag har en egen ponny som jag lägger ner ALL min tid på, jag vill komma så långt som möjligt med honom. Vilket är en bit då jag vet att vi kan, det gäller bara att träna och kämpa. Jag är i stallet 7 dagar i veckan och det tar ganska mycket av min tid så den lilla tiden som blir över går till att göra läxor eller sitta hos min häst.
Jag gillar att "rida" min häst och när jag rider blir jag tjock eftersom det inte är speciellt jobbigt. Till er som inte rider kan jag förklara det med att åka på en såndär karusellhäst. Ungefär så jobbigt är det! Bara att tuta och köra. Jag brukar ofta ge tips till folk som tyvär måste ta bort sina hästar att skicka dom till McDonalds så vi kan käka upp dom sen. Brukar även käka havre och morötter till frukost för jag tycker om att vara lite som en häst. 
På fredags och lördagskvällarna brukar jag vara hemma och plugga hästteori för det gör alla andra ryttare och sedan lägger jag mig tidigt för att kunna vara i stallet hela dagen efter. 
Mitt liv kort och gott!


Hej alla bloggläsare!
Jag är en ganska vanlig tjej på snart 16 bast! Mitt stora intresse är hästar, skulle inte kunna leva utan min ponny Chuck som jag verkligen satsar allt på! Jag har högt satta mål som jag mer än gärna vill nå, vilket även kräver en hel del kämpande. Jag är i stallet 6-7 dagar i veckan vilket tar ganska mycket av min tid. Den tiden som är över går till att umgås med mina underbara vänner, gå på stan eller ha filmkväll.
Jag kan äta den maten jag vill och godis på det utan att bli tjock då det är väldigt ansträngande att rida, mycket att tänka på och många muskler tränas ordentligt och inte minst konditionen. Man måste kunna hålla många bollar i luften, det är inte bara en grej som gör allt.
I vissa hästpass kan man kryssa i om man vill att hästen ska gå till livsmedel eller inte när den ska slaktas. Där kryssar jag alltid i att den INTE ska gå till livsmedel. Fredags och lördagskvällar försöker jag ta vara på genom att ha filmkväll, gå på fest eller något annat liknande. Om det inte är tävling dagen efter då jag måste gå upp tidigt.
Mitt liv kort och gott!



Ser ni skillnaden? Jag är sååå trött på att bli placerad i facket hästtjej. Jag är stolt över att vara en "hästtjej" men jag försöker att inte prata om det i t.ex skolan för jag vet att ingen annan vill höra. Jag hör dagligen folk som undrar om jag brukar "sätta på" min häst, eller om jag ska skicka han till McDonalds. 
Men till slut ger man sig, jag låter dom säga vad dom vill för så har det ALLTID varit. Vi hästnördar är töntar i alla andras ögon. Jag till och med känner en tjej som slutade rida pga att hon tyckte det var pinsamt.
Ska det behöva gå så långt? Vad jag blir sur på dessa tråkiga personer som tror att man bara sitter där och åker, eller det allra töntigaste som jag möter allra mest i vardagen. (uräkta språker) Folk frågar om jag blir KÅT på min häst, om jag brukar mäta hans k** eller om jag skulle vilja sätta på honom. 
Hur gamla är folket idag? 5 eller? 
Inombords blir jag så jävla sur på dom, men man orkar inte agera för man är van att det alltid har varit så. Hela mitt liv och jag tror alla andra som rider och hört samma saker.

"Ridning är ingen sport, det är ingen fysisk anstränging" Och det jobbigaste är att man kan itne visa hur jobbigt det kan vara för det är först efter några år som det verkligen blir jobbigt. Jag har ridit i 8 år och inte förens för ca 2 år sedan började jag rida på riktigt.

Någon som håller med mig? Är lika trötta som jag på alla omogna som slänger iväg dessa spydiga kommentarer om våra hästar, det vi älskar mest på hela jordklotet?
ögonen.. *.*

HELP MEE!!

Är det någon som vet hur man laddar över filer från sin iphone till datorn?

Är det någon som vet hur man laddar ner videosar från youtube? 

HEEEELLLLP MEEEEEE!!!!

Chuck - dagens ridpass

Bad day. Allting har varit bad idag, RIKTIG bad hair day, bad schoolfood day, bad phoneday, bad horsaday, haha.

Han var tillbakka i sitt tånåriga jag, blev rädd för lite allmöjligt och skullle hoppa hit och dit och vägra gå. Så sen var jag nöjd med att han inte gjorde det, alltså hade jag inte så mycket fokus på något speciellt. Försökte få till ett par bra byten, vilket gick sisådär, ja. Orkar inte skriva mer, har en film på mobilen och ifall jag kan ladda över den till datorn så lägger jag upp den :)


Sluta blogga..?

Jag stör mig på ALLT nu(vad lik jag lät Emmy nu, haha), asso inte allt som händer i vardagen men allt som har med bloggen att göra. Jag blir så trött på alla idoter som slänger ut onödig skit här på min blogg. Trött på alla som tror dom kan rida min häst genom några kommentarer, trött på allt!
Skrev ett inlägg om bloggar och fick massa skit för det, kommer säkert få mass skit på detta inlägget med. Okey? 

Tycker bara det är så fruktansvärt onöödigt! Skaffa er ett eget liv att klaga på istället för mitt. Vissa saker kanske stör er, det är det som får endel att stanna. Men tro mig jag tar INTE åt mig! Ska inte skriva mer nu för jag vet inte vilka fula ord som kan komma ut, är så jävla sur helt enkelt! Har en hel hög med åsikter att dela med mig av, så håll ögonen öppna framöver!
Ja, jag har gjort en hel del misstag på bloggen och även skrivit saker som kan misstolka. Och vissa saker vet jag inte om då är det ju bara bra om någon säger att det är så, men på ett trevligt sätt! Tolka mig rätt. Ska gå nu bloggar mer ikväll!
Ska INTE sluta blogga, ville bara få er att läsa inlägget ;)

Hemma igen!

Ponnyn min mådde bra, kände igenom honom lite men han verkade faktiskt inte ha speciellt mycket träningsverk. Faktiskt inget alls, man kanske inte kan känna det genom att bara klämma på kroppen men av det jag kände så va det inget! Han behövde få lite vila plutten. Han har gått så bra seanste veckorna nu och jag är så jäkla pepp på livet helt enkelt! Förutom just idag kanske? Ska nämnligen städa mitt rum som förövrigt ser HEMSKT ut. Vilket det alltid gör! haha, men just idag tar det nog fan priset, kan knappt gå in utan att kliva på något.

Mer bloggning av mig får ni imorgon eller kanske senare idag om jag har något vettigt att skriva om!



Nu drar jag till stallet!

Ska ta hand om min häst och bara chilla!
Chucksson får vila idag. Nu på vintern är det alltid knökat i ridhusenpausen så hoppar hellre över att rida då än att han ska stressa upp sig!

Men MÅSTE DRA NU! PUSS

Gästbloggning

Kommer ni ihåg att det var en tjej som vann gästbloggning plus en design den 24 dec förra året? Vi hade helt glömt bort det men här kommer gästbloggningen!

Hej alla Carros läsare :D
Natalie heter jag och är 16 (snart 17) år. Jag har precis gått över på storhäst. Jag har tidigare tävlat i hoppning, både C-ponny (min egna som jag nu har sålt) och D-ponny (en ponny jag red då han skulle tävlas men inte hade någon ryttare).  Nu har jag dock gått över till storhäst och lagt tävlingar och allt vad det heter åt sidan.

Proton, en valack född 2001 e. Flush som är mitt nya projekt. Jag köpte honom som
problemhäst då han egentligen skulle slaktas.
Han var inte alls den typen av häst jag letade efter. Jag skulle ha en snäll, lugn läromästare som gått minst  130 men jag kunde inte låta någon slakta en helt frisk häst, utan valde att ge honom en chans.
Jag har tillochmed fått rekommendationer att ge honom ett skott i pannan för det är vad han förtjänar.. :(


På bilden är det min förra C-ponny Salo (korsning 75% islänning och 25& new forest * 2001).:


Fin min

D-ponnyn (Amaretto *1993) jag red under en period. E. Wärnanäs Joker

Min "nya" finfina Proton
♥:


I min blogg får ni följa mig och Proton i vår vardag, när vi kommer igång på riktigt och ut på banorna.  
Hur det är att ha en sk problemhäst och folks reaktioner. 
Natalie & Proton  

Här är filmen!

Måste säga att det jobbigaste var nog ändå att jag skulle stå upp i lätt sits heeela tiden, såklart fuskade jag ibland, haha. Men när han lir galet stark måste jag sitta tillbaka honom..
Jaja, kolla på filmen bara..


Hur man lyckas?

Varför vill man att sin blogg ska bli stor? Varför vill man inte att den ska blir det?

Jag tror att de flesta som bloggar vill få flera läsare hela tiden, bli bättre och synas mer. Inte bara i "kategorin" hästbloggare, utan ALLA bloggare, jag är trött på att vara satt i facket för hästtjej. Alla stirrar sig så jäkla blinda på den där förbaskade statistikmätaren. Jag säger inte att jag INTE gör det för jag är lika beroende av mina läsare som alla andra är. Men frågan möter mig, varför? 
Jag tror inte att man startar en blogg med tanken att nu fan ska jag bli känd.. eller? Det finns säkert dom som gör men jag tänkte inte så när jag startade min blogg. Men ju länge in i bloggvärlden man kommer, ju mer man får se, ju mer fixerad blir man. Man vill bara ha mer och mer och mer HELA tiden, det räcker aldrig.

Men vad är det egentligen som gör att man lyckas komma dit?
Jag tror att från början så var dom nuvarande storbloggarna inte alls ute efter statistik, dom som idag är lite mindre bloggar kanske alltid har velat bli störra och kämpat för det. Har jag rätt? Jag tror inte Sofia Genne eller Andrea Olsson bestämde sig innan dom blev kända att nu fan ska vi lyckas. Jag tror att när statisktiken ökade och dom började vakna upp lite mer det var nog då dom tänkte att dom kunde lyckas. Medans alla "vi" andra hela tiden hoppas på att vi också kan bli större. 

Äh det jag skulle komma till är i alla fall att jag är så trött på att bli uppdelad i fack, jag är ingen storbloggare, Linn Olsson är en storbloggare. ALLA vet om det, Om ni träffar Linn på stan är det helgrymt, träffar ni mig så tänker ni itne på det för ni vet inte vem jag är. Jag älskar att läsa andra bloggar, stora som små för att få inspiration till min blogg, men det finns saker som kan göra mig så jävla arg. Och dom sakerna hittar jag på alla såkallade "storbloggar". Det finns inte EN enda stor blogg som smutskastar oss andra eller skryter lite "osynligt" för att just dom lyckats. Vissa skriver att dom kanske kommer ihåg tiden när dom bara hade 700 läsare osv. Eller att dom inte har tid att kolla alla sina kommentarer för dom är sååå många. Och att dom tycker det är jobbigt med smygfoton osv. 
Tolka mig rätt, inte alla skriver detta hela tiden men jag har sett det på varenda stor blogg JAG läser, vilket irriterar mig. Hur dom får sina bloggar stora? Dom skriver bra och folk gillar det. Klart fasen det inte bara har med det att göra. Jag har kämpat som en tok för att få min blogg att växa och jag ligger nu på stadigt ca 500 besökare varje dag. För MIG är det stort! Men sedan blir man "nertrykt" när man sedan läser på en blogg om hur vi småbloggare är.

Vem fan säger att det finns kategorier för oss? Småblogg, storblogg, hästblogg, fotbollsblogg. Jag äger en liten blogg, hon där äger en storblogg. Vadfan är det lixom? Jag tycker att dom allra bästa bloggarna och dom som verkligen förtjänar uppmärksamhet är de tjejer och killar som har runt 100 läsare för dom lägger verkligen tid på sin blogg för att få den större. De kända bloggarna är redan kända och dom lägger inte alls lika mycket tid på sina bloggar eftersom dom redan har det dom vill sen är resten FINE för dom. Den ENDA kända bloggaren som jag tycker bloggar på ett MOGET sätt är Rosanna Zimdahl.

Jag säger inte att min blogg är bäst eller att den är felfri, just sayin..



Chuck - dagens ridpass

Som ni säkert vet så tränade jag och några andra för Malin idag. Det var lydnad på schemat, superbra för mig och C verkligen även om man är skitsuger att hoppa högt, det lixom kliar i fingrarna.. haha.
I alla fall så hade vi 4 upphöjda galoppbommar/studs på böjt spår och sist jag skulle hoppa det flög jag av och mitt ben är fortfarande svullet sedan dess så lite nervig var man ju, men han fixade det galant. Han är en liten studsboll dock, han fattar inte att det inte går att springa rakt igenom så han har asmkt fart och hoppar som en boll istället, haha!
Jo men det gick bra i alla fall, stor skillnad från i början till i slutet. Kunde gått bättre så helt nöjd är jag inte men helt ok! :)

Här hoppar man av liiite tidigt och liiiite högt! (syns inte så bra på bilden men han är typ en meter över, alltså inget skämt, utan ca 1 meter faktiskt)


Men det gick bra ibland med ;) (igga skänkeln)


VILL NI HA FILM? I SÅ FALL VILL JAG HA 5 KOMMENTARER!

SKILLNAD..

Kolla vad mycket det gör skillnad att känna hästen och inte. Han har förändrats endel i kroppen och jag kan rida honom mycket bättre nu än förut, iofs ganksa självklart. Första bilden är från första gången jag red honom hemma, andra bilden är från typ 3e eller 4e gången och dom sista bilderna bilden är från "nu".
Jag tycker det är superroligt att se andras jobb med deras hästar och jag tror verkligen det är bra att själv kolla upp och gämföra någon gång. Jag ser knappt någon skillnad på honom annars. Men när man sätter upp bilderna bredvid varandra så ser man verkligen!!

DÅ:


NU:


foto: carlssonpataket.se

Nu var dom understa bilderna ganksa dåliga exempel då det passet gick riktigt åt helvete. Men jag har inte mycket bilder, ville bara att ni skulle se lite!
Dock har han fått en liten mage nu som ska bort, haha men det har varit så till och från nu, småskador hit och dit och inget riktigt ordentligt ridande. Men nu känns han fräsh så nu ska den BORT! ;) haha. Han kan göra om det till muskler och lägga på rygge, rumpan & halsen. BIFF ska han bli!

Imorgon.

Har jour på morgonen, alltså går jag upp kl 6 för att käka frukost och komma iväg till stallet tidigt. HATAR verkligen morgonjourerna, men vad har man för val lixom? Även jag måste ta dom någon gång! Samtidigt som jag har jour ska jag träna och då får mamma komma och ta över jourandet en stund. Jag hoppas bara att mamma kan gå ifrån en stund och filma, vill jättegärna ha film! Det är ju hoppning för Malin imorgon för er som hängt med. 
Ja detta betyder väll att jag inte kan uppdatera förens jag kommer hem på eftermiddagen imorgon. Men då kan jag lova att det blir film så ni har något att se fram emot!

Men NU ska jag sova, mina ögon är för trötta för at hållas öppna och tårarna sprutar pga att jag är så trött.. :/ Vi ses imorgon!! PUSS
Sist jag tränade var för Mia, vilket var lääängesen!

MITT LIV RÄDDADES!!

Efter lång tids kämpande lät jag datorn stå på i nästan en hel dag och det funkade! ALLTING ÄR RÄDDAT!

Nu ska det över på hårddisken direkt så kan inte använda den på ett bra tag ändån men bara jag får mina bilder & filmer så spelar inget annat någon roll sen! 

TACKKKK DEN SOM GJORDE ATT DET FUNKADE! ;) haha


GRYMT SNYGG!

Hittade denna tröjan här: http://surfryttarna.blogg.se/ och tyckte verkligen den va sjuuukt snygg, den är dessutom vändbar!
1199:- på skara hästsport. Helt klart något jag ska kolla på under gbghs mässan! (Funderar även lite på ett rött eller blått lackat skärp från JW, enligt mig supernsygga och inte alls dyra och så vill jag ju ha dom där förbaskat snygga parlanti stövlarna .. *.* mamma?)

Vad tycker ni hiss eller diss?


dör lite..


Släng in era kommentarer här!

Om ni vill kommentera någon av inläggen under eller något annat bara så skicka kommentaren här. Lånade mammas dator för att skriva ett inlägg och göra mina dagliga sysslor på internet.

BTW så skedde ett mirakel, datorn startade och jag kunde börja med en reparationsgrej. Jag hoppas på mitt liv att jag kan starta den och lägga över ALLTING på en hårddisk. I alla fall, medans den jobbar ska jag fixa mig och byta om, ska till stallet och rida och sedan hem igen. Kanske ska till öland ikväll också, men det får vi se då!

Har inte mycket mer att skriva, är mest orolig över min dator och jag lovar att när allting är klart så blir uppdateringen på topp igen!

Ledsen och förstörd...

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, jag har gråtit halva morgonen. Varför? Jo för min dator… låter supertöntigt jag VET!!
Men jag har inte sparat över alla mina foton och filmer på hårddisken, senast var i somras.. Fattar ni hur mycket saker jag har sparade på min dator?? Alla filmer och bilder som jag har på Chuck, ALLA bilder och filmer, fattar ni? Ett halvår med min ponny kommer lixom försvinna…
Datorn går att starta men bakgrunden blir endast blå så kan varken logga in eller trycka någon stans alls. Om alla mina filer försvinner så kommer jag vara ledsen över det i ett halvår kanske, jag tror ingen fattar vad dom betyder för mig .. :(

Vill någon kommentera så gör det i ett inlägg längre ner, inläggen från min iphone går inte att kommentera. Och är ledsen över uppdateringen men kan inte blogga mer än från mobilen tyvärr!


Trasig dator?

Råkade skriva något lustigt men det skulle stå bästaste ponnyn!
Haha, måste ändå säga att min dator är typ sönder så kanske inte kan blogga så mycket... Ska kolla om den funkar sen när jag kommer hem, men ska gå nu. Puss


5 månader!

Idag har jag haft min underbara ponny i hela 5 månader!!! Nästats ponnyn!


Chucken - dagens ridpass

Red lite lugnare pass idag än igår, var bara jag och till i ridhuset så det gick lixom att koncentrera sig på sitt. Han var superfin, säkert för att det gick så bra igår. I galoppen lät jag honom galoppera på och sträcka ut sig ordentligt och galopperade lite över två bommar som låg på långsidan vilket gick toppen. Begärde inte mycket alls av honom men han rullade på bra. 
Traven kändes riktigt bra som jag skrev innan, sänke huvudet ganska snabbt och lyfte upp ryggen, tog bra kontakt med tygeln osv.

Blir så glaaad!

Inget mer sånt trams!! BEHÖVER NYA BILDER!!

Lite ändring på min planering!

Söndag(12/2): Hoppträning för Malin
Söndag(19/2): Tävling LC stil & LC+5
(!) Måndag(20/2): Träning för Mats och KANSKE privatlektion för Malin
(!) Tisdag(21/2): Privatlektion för Malin
Onsdag(22/2): In till ATG och sko, vaccinera och kolla/raspa tänderna.
Torsdag/fredag(23-24/2): Vila
(!) Lördag/Söndag(25-26/2): Om jag hittar någon som vill så ska han skrittas ena dagen och skrittas & travas andra dagen.
(!) Tisdag(6/3): Träning för Mia!
(!) Någon dag: Åka till Pia och löshoppa!

Så, har gjort lite ändring i planeringen, eller mest lagt till saker som bokats in. Kommer framöver troligtvis bli att jag hoppar in en av grupperna som tränar varannan torsdag för Mats, om jag trivs med honom och så. Sedan kommer vi boka in flera lektioner för Mia så jag kommer hoppträna ca 1 gång varje vecka och sedan tävlingar på det också. Fattar ni hur bra det känns och hur peppad jag är? :D


Hiss & Diss

För att vara lite positiv tar vi inte så mycket diss utan mer hissningar!

HISS!

  • Att Chuck är frisk och vi är helt igång och ska snart börja tävla!
  • Mango, så jävla gott!
  • Att det snart är GBGHS! Ska bli så roligt!
  • Hissar alla som vågar vara sig själva och står för vem dom är!

DISS!

  • Vintern
  • Att jag biter på mina naglar, jag hade slutat och bet inte på typ ett år men nu gör jag det igen! :(

Orkar inte.. ååh!

Idag hade vi nationella igen, satt i hela 3 timmar och skrev svenskauppsats. Efter lunchen gjorde vi absolut ingenting men ändå skulle vi promt vara i skolan. Imorgon ska vi till ett gym, jag gillar att träna, men att svettas inför klassen är inte riktigt min grej, HATAR idrott. Sen är det bara en vecka kvar sen är det lov, men det känns ändå som en hel evighet. JAG ORKAR INTEEEE!!

Idag är även en jobbig dag, lång dag i skolan, svinkallt ute och sedan stallet på det. Hade gärna sluppit stallet idag faktiskt. Vill ha sommar mer än annat, kunna rida i t-shirt och kunna vara ute på stan mitt i natten. Lovet nu är sååå tråkigt.

Ska sluta klaga, ska göra något roligt inlägg! ;)


Chuck - dagens ridpass

Lektion för linda stod på schemat och det gick verkligen superbra. Jobbigt är det, kan inte säga anant men SÅÅ värt det. Vi la fokusen på traven och fytusan vad jag och han fick jobba, man känner sådan skillnad i slutet, han jobbar på med ryggen och för att inte tala om bakbenen.. Även galoppen gick bra.
Behöver verkligen denna hjälpen nu, allting går så himla bra då. :D

Bildminne #1

Sista gången jag hoppade Luggen hemma och mamma som skulle fota visste inte riktigt hur min kamera funkade x) haha
Typ alla bilder ser ut såhär förutom dom sista som som blev lite bättre ;)
charmig mage.. (A)


Den filuren glömmer man inte i första taget, så underbar!
Vill ni ha flera "bildminnen"? ;)

Chuck - dagens ridpass

Äntligen kunde jag rida igen, blev inget långt pass precis men 30 minuter hann jag med ändån. Skrittjobbade inte så mycket utan fokusen låg på traven och så tog jag något varv i galopp. Men han var i ala fall förvånandsvärt fin tycker jag. Inget onödigt att bli rädd för och jobbade på bra med ryggen och bakbenen. Kan även säga att han börjar få lite hals.. MUMMA!! Har alltid varit lite svag för kraftiga hästar, så lite muskler skadar ju inte ;)

Behöver nya bilder..

Chuckeli Chucksson

Idag var han typ helt okej, det är lite lite varmt men det är pga såret han har, igår va han inte halt eller så och överbenet har lagt sig, det är ett litet som alltid kommer vara där men det är inte aktivt längre. Men att han var såpass okej märkte vi inte förens efter pausen så det blev ingen ridning idag, alltså har han vilat i 4 dagar nu så imorgon blir det bara skritt och trav och på onsdag rider jag en lite lättare lektion för Linda, sen rider jag honom som vanligt torsdag, fredag och lördag och hoppträning på söndag.

Tur att det gått över nu! Finaste!


Har även precis fått mejl om Mia tärningarna, WIHOOO!!
Så ska kolla upp dom datumen jag kan sen ska vi boka, sen ska vi väll försöka trycka in en matsträning snart med. Är nyfiken på hur han är och vad han tycker om C.

See you later!

Om jag letade ponny..

..så hade jag inte tvekat en sekund att åka och kolla på denna snyggingen!

(klicka på en av bilderna för att komma till annonsen)
Den har vad jag kan se enorm kapacitet även om det kanske ligger lite jobb framför. Men shit vilken pudding!
Men jag har min pärla, så jag är nöjd :D

New in!

Köpte lite saker i lördags till pollen som sagt, bettet fanns fortfarande inte inne så blev inget sådant. Men jag köpte ett par benskydd som inte är med på bidlen över, ett broddsett och 8 st gräsbroddar till ponny. 
Var även inne i stan med mamma och inne på stadium blev det två stycken polotröjor, bara en är med på bild då en har jag redan användt och så en rosa v-ringad tröja/kofta. Den kommer nog mest användas till vardags/i skolan men kanske någon gång på någon tävling eller så.
Domma benskydden blev det, men dom var i stallet när jag tog korten.

Dagens fråga..


Tävling!



Va med du också, klicka på bilden eller här!

Chuck idag

När han kom in kollade jag dirket på hans ben och svulladen har gått ner helt och nu är det bara det lilla vöerbenet kvar som aldrig kommer försvinna tyvär.. Han har ju inte ont eller haltar men så länge det är aktivt väljer jag att rinte rida eller anstränga honom då det kan bli värre av belastning.

Jag gick med honom ca 20 minuter i ridhuset och så släppte jag honom lite, inte för han sprang så mycket då han börjar bli så lydig, alltså går han inte ifrån mig. Dock om jag springer då blir han helt lyrisk och överglad, så man får akta sig.. Hans ben och hela han är överallt just då.. haha.

Bild från idag på min iphoni!

Hemma och vänder!

Nu är jouren slut och jag har precis kommit hem. Ska äta mat (är dock inte alls hungrig), packa lite och åka tillbaka till stallet. Fick för mig i sista stund att jag skulle sova där så är som sagt bara hemma och vänder.
Ja tyvärr har ni rätt, det blir ingen bloggning! Men kan säga att mycket roligt väntar till imorgon istället!

Ni är dom bästa läsarna i alla fall så hoppas inte ni lämnar bloggen för detta!
CIAOO!!


I stallet

Riktigt chill jour måste jag säga... Har knappt gjort någonting, nu är det även uz möte så sitter i klubbrummet med tjockiskläder på, haha!
Men måste gå nu! Kram


JOUR

Ska byta om nu och dra till stallet. Har varit på hööks, och i stan men ska vidare och ha jour nu så kan inte blogga förens ikväll igen! Men vi ses ju då, puss!


send a hug

Fick världens goaste kommentar nyss. Inte någon superdupersnäll text eller något sånt utan det var en anonym kommentar och i den stod det "Kram!"

Blev helt full i skratt, tänk vad ett ord kan göra! 
Bara för de vill jag ge alla min läsare en KRAM!


Chuck idag

Idag hade jag inte tänkt rida, utan typ släppa honom i ridhuset eller nått. Men SÅKLART(!!!!) så hade han fått en spark i hagen, ett pyttelitet sår som inte var någon big deal. Men så hade han fått ett litet överben som då va aktivt.. Att han aldrig kan hålla sig undan när sånt händer.
I alla fall så masserade jag det en stund och la på kylbalsam, fick tips om att det kanske kunde lägga sig om man masserade det precis när det var nytt. Så imorgon får han vila också sen får vi se när det lagt sig och inte är varmt länge=inte aktivt. Så kan jag rida igen. Imorgon ska jag gå med honom en sväng, kan gå ute kanske så blir han säkert glad!

Ska även in till hööks imorgon för att köpa benskydd som han kan ha i hagen, nu har han fått tillräckligt många chanser och jag vill inte att han ska gå och skada sig stup i ett. Ska bli några som täcker runt om och ner en bit. Ska även kolla omd om fått in mitt bett och sen tror jag även kanske att ett broddset följer med hem, har kommit på att jag inte har något, bra att han så man slipper synda med det när man väl behöver det.

Jag som hade tänkt filma och allt.. får bli en annan dag!

Planer..

Har lite planer och saker bokade nu som jag tänkte skriva upp här!

Onsdag(8/2): Privatlektion för Linda dressyr elr markarbete
Söndag(12/2): Hoppträning för Malin
Söndag(19/2): Tävling LC stil & LC+5
Onsdag(22/2): In till ATG och sko, vaccinera och kolla/raspa tänderna.
Torsdag/fredag/lördag/söndag(23-26/2): Vila (Jag är i GBG fre-sön)

Det är dom sakerna som är uppbokade nu några veckor framöver, känns verkligen som en bra start på året och jag hoppas verkligen det rullar på åt rätt håll nu. Blev dock en lite lång vila där efter vaccinationen så ska kolla om någon vill skritta honom lördag och söndag så han håller igång lite i alla fall!
Sen ska jag försöka klämma in så ofta som möjligt att mamma följer med och filmar och så får jag försöka fota lite med, det är mamma inte speciellt bra på, speciellt inte inomhus! ;) haha.


Chuck - dagens ridpass

Idag fick det bli ett lite chillpass barbacka. Han skötte sig bra tycker jag, något skutt i början som gärna hade fått vara ogjort och sen var han lite spänd i hörnet. Men förutom det tuffade han på och gjorde det han skulle, sög tag i bettet mer än vanligt och ja, det gick helt okej lixom! 
Hoppas det går bra för alla mina läsare också, för er som har egna hästar, lånehästar, rider på ridskola eller kanske inte rider alls! :D

gammal bild på finingen

Nya handskar

Mina handskar har helt och hållet gått sönder så mamma var snäll och överraskade mig med ett par nya! TACK!

75 döda, 1000 skadade

Hör inte hit egentligen men hur sjukt är det inte?
"Det är inte fotboll, det är krig"


Att flera tusen ska behöva skadas och hela 75 st dö bara för att ett fotbollslag vunnit!?
http://sport.se.msn.com/gallery.aspx?cp-documentid=160459544

Fryser som ett as..

Ja, det är precis det jag gör. Det är så sjukt kallt här hemma, hoppas ni andra inte har det så kallt. Egentligen är det inte superduper kallt utan jag har bara väldigt lätt för att frysa. Sitter med täcket runt mig och vill INTE ta av det vilket jag borde. Ska byta om och åka till stallet, men känner mig lite för trött och frusen för det, men vad har man för val när man är hästägare? Vissa dagar är jobbigare än andra. Dessutom ska han troligtvis vila imorgon då vi inte alls har tid, så då borde han ju gå idag.
Jag ska i alla fall rida och trimma i ridhuset, idag är även en bra dga då inte brukar vara så många som rider i pausen. Vad mer ska jag skriva, onödigt inlägg kan jag ju hålla med om.

Vi ses.
image description
vet inte vad bilden har med detta att göra... haha

Ska jag börja..

börja blogga på min "icke-hästblogg" igen? ;)
Fortsätter såklart här ändån!

HÄR!

Chuck - dagens ridpass x2

3 ridpass stod på schemat idag och hade tänkt ta Chuck 2 av dom passen så började med ett markarbetspass på Chucken i södragruppen. Kan vara bra för honom att vänja sig vid andra hästar också. Han blev inte speciellt trött eller svettig eftersom man inte kan rida lika intensivt när man är flera, men fin var han i alla fall.
Han skötte sig faktiskt riktigt bra, inget fjant i hörnen och höll sig förvånandsvärt lugn vid "hoppningen". Det var några sockerbitar, ca 50 cm typ. Vilket han brukar tagga upp på som tusan, men idag var det bara liite, nästan så lite att man börjar undra...
Nej skämt åsido. Han var galet fin i alla fall och väntade på mig och kunde till och med trava över travbommarna. Åh glad matte!!

Pass nummer 2
var ett dressyrpass för Malin. HELT tvärtimot förra veckan när jag red för Linda. Det var som dag och natt, allting var tvärtom. Linda tyckte t.ex att jag skulle trava långsamt hele tiden och Malin tyckte bara framåt, vilket bara var en grej av alla. Och även om vi jobbade helt olika så kom jag i slutet till samma ställe som när jag red för Linda. Det gick alltså väldigt bra! han blev kanske inte riktigt lika trött som när jag red förra veckan men då var det en timme och idag va 30 minuter. 
Dock kommer sporrarna åka på nu igen, förut hade jag dom nästan varje dressyrpass, men nu när jag satte igång honom sparkade han mit skänkeln hela tiden när jag hade dom. Så sket i dom ett tag men nu känner jag att dom får ta plats igen.

Men jag är lycklig och glad för att allting går som det ska! Allting är påväg åt rätt håll! UNDERBART!


Bildbriiist!!!

Flera bilder!


Denna gången är det pappa som är fotograf!

RSS 2.0