Sömnig..

Nu var de klart. Han fick samma dos lugnande idag, och kan säga att även om Martin(hovis) blev förvånad sist så blev han minst lika förvånad denna gången. Han sa till och med att han undrade vad han egentligen hade för blod. Haha, han vinglar ju inte ens.. Han får trots allt en av dom stora doserna, den som brukar få hästar trillar pladask. Den dosen man har när man kastrerar hingstar. Men skit samma. Nästa gång ska vi nog minska doosen ganska rejält ;)

Han fick nya fina skor och så satte vi på snösulor, vi skor ganksa tätt inpå nu och det kommer vi göra nästa gång med. Men vi vill ha honom nyskodd till slutmätningen och att vänta 10 veckor med att sko känns inte alls rätt, så vi tog istället två skoningar med 5 veckors mellanrum!

Mer än så har jag inte gjort idag, nu kollar jag på tv och hostar som en galning. Känner mig bra nu, om vi bortser ifrån hostan :@ hatar den! Sen vill jag tyvär meddela att jag tog inga bilder, jag tog med kameran, men sen låg den bara i bilden.
Jag hoppas ni har det bättre än mig, så ses vi imorgon, då jag även ska gå till skolan halva dagen för hoppningsvis!


Outfit till Viktoria

Viktoria B ([email protected]) om Önskelista:
Du får gärna göra en outfit till mig och Frida och du har tid över ;) Och krya på dig!
Eftersom jag vet att hon gillar brunt, eller i alla fall har en sån hjälm så gjorde jag en i brunt! Den blev riktigt snygg enligt mig, tänk med ett par beiga ridbyxor till det.. mums!

Världen är inte på min sida idag..

Jag kom iväg i alla fall, men efter första besöket på en skola som tog ca 15 minuter så började jag få svårt att andas, så fick sätta mig en stund. Sen ringde jag till mina kompisar som jag skulle gå tsm med till nästa skola. Men ALLA var redan klara och påväg hem. Så jag gjorde samma sak, gick hem. Jag dör hellre än att gå själv. Dessutom när man inte är frisk, svårt att andas och hostar hela tiden och såklart svettas jag och fryser om vartannat.. Så jag tycker det var mer rätt att gå hem än att plåga mig ännu mer ..

Nu sitter jag i soffan och glor på tv, som vanligt! 
Ikväll ska vi in till atg med pollen, haha. Inget allvarligt, nej vi ska bara sko honom ;) Han behöver en hel del lugnande osv så vi tar det inne på klinik, så slipper vi springet i stallet. 
Men jag hoppas vekrligen att vi snart ska börja kunna sko honom hemma. Han borde ge sig snart! 

OM jag kommer ihåg kan jag ta med kameran, känner att det behövs endel nya bilder nu faktiskt.
VI SES!


Godmorgon!

Jag sitter här och äter frukost, eller jag försöker äta i alla fall. Det blir så fel att helt plötsligt äta frukost när jag inte gjort det på nästan 2 veckor. Idag hade jag tänkt gå till skolan för första gångens sen jag blev sjuk. Känner mig bättre. Alltså piggare, men hostan är kvar tyvär. Men vi har gymnasiedag idag och då ska man bara gå runt och kolla på 4 olika skolor. Dock fick jag sovmorgon och ska bara vara där i 2 timmar på dom 2 sista skolorna, då jag fortfarande inte är helt ok.
Men nu när jag vaknade kan jag säga att jag INTE alls ville gå till skolan. Mitt ansikte är fullt av röda fläckar typ. Asso inte som exem utan bara rött. Jag vet inte vad det är och jag ringde mamma och hon trodde att det kunde vara av pencillinet.

Hon skulle kolla när hon kom hem och sen bestäma om jag ska gå i alla fall. Jag själv hoppas på att det försvinner eller går att sminka bort. Jag behöver verkligen komma iväg och göra någonting. Inte bara sitta hemma.

Men som sagt, det är inget jättestort, inget som sticker ut eller är lustigt, det är bara rött, så jag ska försöka sminka över det och sen får jag se. Hoppas det inte sprider sig!! Ska fixa mig nu så ses vi sen. PUSS
en gammal egobild jag hittade i webcamera arkivet :P

Cykeltur och död

Jag fick inte stanna i stallet ända tills mamma skulle hem efter sin ridlektion så hon satte på cykaln på bilen och jag fick cykla hem. Fine tänkte jag..
Men det borde jag inte gjort för efter ca 50 meter var jag tvungen att stanna och hosta i ca 1 minut och sen andas i 1 minut. Sen fick jag cykla /gå hela vägen hem vilket ledde till att det tog mig ca 40 minuter att komma hem. Det som brukar ta 5 minuter!! 
Ett helvete va det..

Men innan det kände jag mig ganska pigg, eller det va att överdirva. Jag kände mig såpass "pigg" att jag kunde borsta och rykta en stund idag. Sist kunde jag inte ta av täcket utan att behöva sätta mig ner och andas. Så det är på rätt väg.

Nu är jag helt klart värd en stor kopp te, och vi kära bloggläsare, vi syns imorgon!


Till stallet

Nu ska jag byta om, försöka äta lite mat och sen ska vi till stallet.
Jag var inte i stallet igår så ska bli kul att träffa min lilla sura ponny. Han har blivit sur nu när han fäller och bara står hela dagarna.
Men jag har tyvär inte så mycket mer att säga. Vi ses när jag kommer hem igen :)

Veckans blogg på ryttarpressen!

Läs mer om det HÄR!

GOODBYE

Nu har jag varit på sjukhuset, tagit blodprover osv. Läkaren visste inte exakt va det va, men mina lungor hade fått ett virus och jag hade även blivit invaderad (xp) av bakterier.
Så jag fick pencillin. NU FAN SKA JAG BLI FRISK!
Så tjenamors äckliga sjuka, goodbye.

Är hemma idag med då som sagt, och imorgon så får jag se hur jag mår på onsdag och framåt.
Saknar lilla luggen!♥

Allt för idag!

Nu stänger jag av datorn för att käka en clemetin och dricka lite loka.
Jag känner mig mycket bättre idag än igår, men som sagt, det har gått en hel del upp och ner. I alla fall, hade bara liite feber imorse och nu inget. Jag har INGEN aning om jag ska till skolan imorgon. Det beror på hur jag känner mig när jag vaknar.
Jag skiter faktiskt i om jag måste till skolan på morgonen, för jag gör allt bara för att få rida.

Nu vet ni hur jag och min värld ligger till just nu! Vi ses imorgon! :)
bjuder på en gammal bild på mig och världens finaste svarta ponny!

För er som är nya!

Jag har fått ganska många påståenden, frågor och olika kommentarer från en bunt anonyma läsa. Som varken har namn, blogg eller mail. Så jag tänkte dra lite kort om mig och de frågor som dykt upp.

"som du ger noll eftergift över hindrerna"
"ÄR DU FÖDD ÅR 1996?!?!?!?!!?!?!?"
"kommer Chuck möjligtvis från Östragårdens ponnystall?"
"Köpte du honom av Frank Kutscher (svavning?)?"

Kan börja med att berätta att vi köpte Chuck av en tjej som heter Natalie. Hon tränar dock för Frank och därför finns han ute på hans hemsida också. Han har några ägare tidigare än mig stått på Östragårdens ponnystall ja!
Ja, jag är född 1996, är alltså 15 år. Vad trodde du/ni?

Sen till den översta frågan. Jag har bara klippt ut några ord ur hela kommentaren, det var i övrigt en riktigt snäll kommentar, ingen spydig osv. Men ja, jag ger i princip noll eftergift över hindrerna, NÄR jag rider Chuck.
På filmen tränar jag för Mia, en tränare, haha. 
När jag ger honom lika mycket eftergift som jag ger på t.ex ridskoleponnyerna så skjuter han iväg och blir okontrollerbar ett halvt varv typ. Så jag FÅR inte ge honom mer eftergift.
Han måste acceptera att lyssna på mig och gå i det tempot jag vill, sen kommer vi såklart ge mer och mer eftergift efter hand. Och när jag hoppar högra får han såklart mer. Jag kan inte hålla i honom allt för mycket.
Men som sagt, jag kan inte släppa iväg honom och det är därför eftergiften är såpass liten.
Bild på när jag ger honom mycke eftergift.
Har inga bra exempel men här rider jag på två ridskolehästar, ger även mer eftergift!

Chucken idag

Idag fick jag ta hand om C själv. Och jag insåg att det var bra att jag inte valde att rida. När jag hade borstat av täcket så var jag helt slut och fick sätte mig och vila. Min andning är inte så bra nu. 
Så jag borstade inte så mycket. Tyvär.
Det blir nog ingen ridning imorgon heller. Vi ska nog ringa läkaren igen och kolla om vi får komma. Det är en sak när det håller på att bli bättre men nu är det ju påväg åt HELT FEL håll.


Här va det billigt?



Skulle visa mamma vilka snösulor det va vi skulle köpa. Hon blir nog ganska glad när hon får se priserna ;) haha.

Dag 10 - 1 person jag litar på

Jag har lite svårt att lita på folk, har väll inte hittat någon riktigt bra person som jag verkligen verkligen kan lita på. 
"Säg ingen hemlighet till den du litar på, för även den litar på någon annan"
Det är så sant. Många säger vidare saker hur mycket den än lovar att absolut inte säga något. Men jag litar på mina kompisar Sofie & Maryam. Dom skulle verkligen aldrig säga något till någon. Även Majja litar jag extremt mycke på.

Men jag tror det är för att dom känner inte mina andra vänner, vilket gör att om dom skulle säga det till sina kompisar skulle dom ändå inte fatta, eftersom deras kompisar inte känner mig!
Men dom 3 är verkligen några jag litar på. Och såklart mina föräldrar!

Vet inte om dom vill vara med på bild, men jag slänger in en på min buddie Sofie i alla fall :D Hon är GRYM!

Tydligen inte..

Nu är det värre igen. Seriöst, vad är meningen med detta? Jag orkar inte längre. Det är riktigt jobbigt att sitta hemma hela tiden och inte göra någonting alls. 
Funderar på om jag ska kolla med mamma och jag kan börja sätta igång Chucken i alla fall. Bara några dagar så jag vet att han sköter sig. Sen be någon annan rida honom. Han tycker verkligen det är pest att bara stå.
Men det är ju trots allt mamma som bestämmer, jag mår ju inte speciellt bra. Inte bra alls.

Men om jag börjar röra mer på mig kanske kroppen kommer igång mer så det är helt klart värt de. 
Ska i alla fall följa med till stallet även om jag inte får rida. Vi ses, ciao!

Svar..?

Tänkte ta ett svar på en kommentar. Det var ingen fråga men jag tyckte det var värt ett svar, haha ^^

Anonym om Rida imorgon?:
Släpp honom lös i paddocken innan du sadlar och tränsar när du ska rida sen igen :)
Svar: Jag vet inte om vissa gör det när deras hästar är halta, men då är ju de deras beslut. Jag själv vill inte att han ska börja springa omkring och bocka för att kanske skada sig igen. Därför tar jag det lugnt i början. Genom att bara skritta. Visst om han sen bestämmer sig för att tycka att det är superkul då kan jag ju kanske inte riktigt kontrollera över det men så mycket jag kan kontrollera tänker jag ta det lugnt. 
Så han går även i sjukhage tills han är lite mer igång. Då jag vet hur kul han brukar ha det med sina kompis :)
Men alla tänker ju olika, detta är i alla fall det jag gör i första hand.

Rida imorgon?

OM jag får för mamma ska jag bannemig rida imorgon. Har inte ridit på 1 vecka och 3 dagar. Och Chucken har jag inte ridit på 3 veckor ;)
Jag mår i alla fall sådär, hostan hade gärna fått försvinna. Men ingen feber har jag och jag känner mig snart reda för verkligheten igen.
Varför inte börja med ett vilt ridpass då?

Han är så himla less på att bara stå där han står, och gå i hagen gör han inte heller så mycket då han springer så mcyket att dom får ta in honom. TOK.

JAG VILL RIDA NUUU!!! Ska tjata lite så kanske kanske jag får rida tomorrow? :D

Outfit till Majja

majja ([email protected]) om Outfit till Elin:
Höhöhö, om du har supertråkigt får du gärna göra en outfit till mig och lilla Poppe! :) (älskar marinblått och rött) :D:D



Har fått så dålig fantasi, men det blev ändå ganksa snyggt? Marin ryttare och röd powni!

Dag 9 - 2 saker jag önskar jag kunde göra


  1. Flyga
  2. Trolla
Haha - bra fantasi ;)

Outfit till Elin


Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst ([email protected]) om Outfit till Anna:
Om du någon gång har sjukt tråkigt, då kan du gärna göra en outfit till mig? (a) 

Skulle vara jättekul :D

Stilren och snygg!

Önskelista



Den blev inte så jättelång i slutänden när jag prioriterade bort det som jag egentligen inte behöver ;)
Kan skriva hela listan. Nu är det dock inte i någon speciell ordning!
Sen vill jag tillägga att det är inte allt på bilden, t.ex transportskydden, bara tog några. Och lite annat, bara tog en bild lixom ^^
  • Thomas Sabo berlocker.
  • Transportskydd
  • Sprenger bow balance
  • Pengar
  • Magplatta
  • Hårddisk
  • Jw grimma med ludd
  • Lindor i alla möjliga färger
  • Kavaj Animo/JW

Om jag hade fått..


Jag sitter och tänker lite på min önskelista. Har lovat en läsare att göra ett collage och lägga upp på bloggen. Dessutom måste jag lämna vidare den till mamma och pappa för att doms ka kunna börja investerq, haha ^^
Har länge velat ha en röd kavaj, ja vissa vet nog vilken? John Whitaker Millenium i rött. Men har blivit mer och mer kär i Animo Larissa kavajen. Såklart då i rött. Tänkte skriva upp den, men börjar tveka igen.
Jag skulle seriöst aldrig få en kavaj för så mycket pengar.  Ni kanske inte tycker att 3000 är så mycket, men efter att min pappa tyckt att 4000 för en mobil är helt hysteriskt så kommer jag nog ALDRIG få en kavaj för 3000 eller kanske mer.

Då tänkte jag att jag kanske kunde köpa den. Men om mina föräldrar tycker något är dyrt, då får jag inte köpa det ens för mina egna pengar. Så jag tror seriöst det är helt kört där. Tyvär..

Men jag behöver eran hjälp nu!! Borde jag önska mig John Whitaker kavajen i julklapp eller borde jag vänta till GBGHS och KANSKE köpa animokavajen då..? ;) Trots allt inte säkert att jag har så mycket pengar då men kanske?
Tävlingskavaj Millenium från John Whitaker
Kan inte bestämma mig ^^

Ang min design?


Anonym om Nu så!:
Snygg, men bakgrunden tar inte upp hela min skärm, jag har förmodligen högre upplösning än vad du har (: kan du inte tona ut den till rosa längst ner och sätta bakgrundsfärgen på bloggen till rosa? Alla har inte samma upplösning på skärmarna nämligen ^^

Svar: Jag har fixat bakgrunden nu och hoppas det är bättre. Har det varit så för flera? 

Säg gärna till om det är något mer som är knas? :)

På G

Igår var jag i stallet för första gången på 5 dagar. Känns verkligen som att jag suttit hemma i typ en månad. Det är otroligt segt detta. Och pga att jag verkligen vägrar ta tempen så kan vi inte ringa läkaren. Men jag skiter fullständigt i det faktiskt! Jag känner mig bättre efter att ha rört lite på mig. Febern är nog helt borta. Nu är det bara kroppen som ska komma igång igen. Halsen får komma efterhand. 

Ska i alla fall vara hemma från skolan även imorgon. Jag tror inte det hänt många gånger att jag är borta från skolan i en hel vecka på gund av sjukdom eller liknande. Aja, får se om jag händer med ut till stallet även idag. Det beror helt på min ork. Annars följer jag med imorgon och på lördag. Kanske kan jag rida redan på söndag. Jag menar att skritta runt är ju inte så speciellt ansträngande. Även om jag ska jobba honom endel så är det ju inte samma sak som ett helt pass. 
Får hoppas att han håller sig på marken bara.. är lite tveksam över det. Haha.

Men alltså, jag är på G nu. Och jag vill verkligen komma igång och rida nu och fortsätta träna honom :D
Jag är såååå peppad!


Lite från mig för tilfället. Ha det bra ;)

Nu så!

Nu har jag släppt alla dörrar öppna och gjort en ny design, eller bara header och bakgrund.
Jag blev inte jättenöjd och rosa känns så.. fel på nätt sätt. men jag ger den en chans.

Vad tycker ni? :)


Dag 8 - 3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga


  1. Hej
  2. Banan
  3. Men

Gästbloggare nummer 3 - Tilda

Hej alla goa läsare! :D

Jag blev glad när Carro sa att jag fick gästblogga på hennes blogg, superkul verkligen! Jag tror att jag började läsa Carros blogg lite efter ponnyakutens casting hade varit. Jag vet inte hur jag hittade bloggen, men det gjorde jag ju i alla fall! ;) Tyckte att hennes inlägg var intressanta och ville verkligen följa henne. Nu jag är inne varje dag och Carro är verkligen en helgrym tjej.

Jag heter Tilda Sjölinder, är 16 år, bor i Sundsvall och går andra året i gymnasiet. Jag går SPIN, samhällsprogrammet internationellt vilket menas att engelska är vårt huvudspråk. English is the shit! ;) Efter 3an vill jag ut i världen, uppleva nya kulturer, få nya minnen som jag bär med mig resten av livet och nya erfarenheter. Polis är ett yrke jag gärna skulle kunna tänka mig att vara. But time will tell. Älskar musik och lyssnar bla. På Justin Bieber, Bruno Mars, Demi Lovato, Lifehouse och mycket,mycket mer. När jag var liten bodde jag i Spanien i 4 år och jag har många underbara minnen därifrån.

När vi flyttade hem och jag började skolan så var det många av mina nya vänner som red. Jag följde med dem, även fast jag var livrädd för djur. Inte bara hästar utan alla sorters djur. Jag vågade inte gå nära de stora djuren på ridskolorna men jag tyckte ändå att det var otroligt roligt att följa med. Men till slut lärde jag mig att de inte var farliga och jag började själv rida och rider självklart fortfarande. Fotboll är någonting jag verkligen älskar, fotboll är roligare än ridning. Varför vet jag inte, men det är så sjukt kul! Dock valde jag att lägga det lite åt sidan tidigare i år eftersom jag kände att jag inte hade timmarna på min sida, det blev helt enkelt för stressigt att både ha häst. Samt träna fotboll 3-4 gånger i veckan och matcher på helgerna. Jag kunde inte välja bort min prinsessa och tyvärr fick det bli fotbollen.

Barbackas Kimberley heter min ponny. Till vardag kallas hon för Kimberley, Kimpan, Kimpis, Kimpson mm. På min blogg brukar jag även fortkorta hennes namn och skriva K. Sto, född 2006, registrerad som Svensk Ridponny och är mestadels arab, hela 93 procent, sedan är hon också welsh och fullblod. I passet står det att hon är isabellskäck men hon är isabell sabino-skäck.

Jag har haft henne i snart ett år och jag kan verkligen säga att vi har varit med om mycket tillsammans. Hon är inte världens lättaste ponny, utan många gånger är hon väldigt jobbig. Men vi jobbar på det varje dag och framsteg sker hela tiden. Hon blir lätt stressad vilket gör att hon blir totalt blockerad och blir helt crazy. Hon bryr sig inte om vart är står då utan om jag står i vägen för henne, så är det bra tack och hej, till mig själv. Har dock klarat mig väldigt bra!

Men hon är också världens underbaraste, älskar att hoppa och hon har verkligen kapacitet för att nå lång. Hon är bara 5 år och jag vill inte gå för fort fram så även fast hon kan hoppa högt så håller vi oss på de lite mindre höjderna. Hon har tävlats några gånger av min kompis i sommar och nästa år blir det med mig på ryggen. Det vi måste träna på är att hon ska ta det lugnare inne på banan. Hon ville gärna springa för fort.



Tränar henne även mycket från marken vilket både och jag älskar. Det är verkligen superkul och mycket av detta har gjort att hon har blivit en lugnare häst som individ. Vi har inte tränat så länge men vi gör allt i vår egen takt!

Ponnyakten 3 har vi deltagit i. Det som spelades in i somras och kommer visas i januari 2012. När jag sökte in så trodde jag verkligen inte att det skulle gå hela vägen. Jag hoppades eftersom jag verkligen behövde hjälp. Det var helt underbart att vara där. Alla deltagare, tränare, och alla som jobbade där var helt underbara. Utan Tobbes och gästtränarnas hjälp skulle jag och Kimberley inte vara där vi är nu. Kimpis är verkligen är helt förändrad häst, till det positiva. Vi har lång väg kvar, men de övningarna och verktygen jag har fått, som jag jobbar med varje dag, kommer förhoppningsvis fortsätta ge resultat. På fredag kommer jag äntligen få träffa dessa underbara människor igen och på lördag ska jag och de andra deltagarna i Ponnyakuten 3 gå på Stockholm horseshow. Tycker verkligen ni ska titta på ponnyakuten när det börjar, då det händer otroligt många roliga och intressanta saker!




Vill du följa mig och Kimberley eller har du någon fråga, eller vill du bara kika in på min blogg så är det: http://tsjolinder.blogg.se/

Tack Carro för att jag fick gästblogga och krya på dig! :D / Tilda


Haha, tillbaka

Alla hann nog inte se, men jag hade lyckats kopiera ännu en design.. Jag tycker MÅNGA har supersnygga designer, men att kopiera känns så fel.. så jag tänkte göra en ny. Har ju ändå inte så mycket annat för mig. Men det får vänta tills imorgon. 
Då ska jag verkligen lägga mycket tid på det :D:D

Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer

  1. När vi lämnade tbx D..
  2. Stadsfesten detta året, rid fm med Carina & Lina & lite amanda och sen dom andra dagarna med emmy & anna :D
  3. När vi hämtade Chucken!
  4. Midsommaren 2011..

Jag är med och tävlar!!


Va med du också :D:D
http://dressyrmupparna.se/ny-bloggtavling-2/16587#respond
http://dressyrmupparna.se/ny-bloggtavling-2/16587#respond
http://dressyrmupparna.se/ny-bloggtavling-2/16587#respond

Gästbloggare nummer 2 - Estrid

Hej Carros alla läsare! Fett ballt att blogga här, nu blir ni lite avis va? ;) Nej, jag ska vara seriös. Eller jag ska avslöja något, jag är inte normal. Åh, fy ni kommer tycka jag är dum i huvudet.....xD

Ser ni den där, ehm, söta saken till höger? Har hört ett rykte om att det är jag.....

Estrid Jonsson heter jag, levt har jag gjort i 13 år. Längd är inget jag hållet koll på men runt 166cm över havet skulle jag nog gissa, hade gärna slutat växa nu men det tror jag inte kommer hända. Bor i Stockholm med min familj som består av mamma, pappa och mina två systrar. Sen har vi även en hund och två hästar. Till utseende är jag väll som vilken person som helst, eller njaa inte riktigt, lite fulare och så haha... Brunt hår, blå ögon, fräknar och ett pigment som är, ehm, inte bra. ;) Lite grejer jag gillar: Bloggar, Justin Bieber, mat, min familj, allt som går att skratta åt och min pålle.


Min pojkvän;)

Sen i juni 2011
har jag varit stolt ägare av världens bästa ponny! En ponny som är ganska lik Carros fina Chuck.
Snabb fakta: D-ponny född 2004, svart skäck, import irland, valack, BÄST. Namnet på denna gudomliga krabat ärMunsboro Mourinho (Morris, skrutten osv osv) det finns ingen ärligare, snällare, mysigare eller finare häst än Morris! Nemän, aldrig stannat, det ordet finns nog inte i hans värld, han skulle aldrig någonsin göra något dumt, totalt orädd(förutom för ett plast"träd" som råkade dyka upp i ridhuset), snäll och vill alltid göra sitt bästa. Låter rätt bra va? Vi har än sålänge hunnit hoppa LA, med bra resultat. Har tagit det väldigt lugnt för att verkligen känna mig säker på LB innan jag gick upp. (Nollat 10 LB innan LA lixooom) Målet med Morris är väll som de flesta ryttares mål, SM i hoppning.:)

image descriptionimage description

La ;))



Sen har vi en storhäst med namn Muskot han är faktiskt helbror med Helena Lundbäcks häst Mynta(som nu är pensionerad, tror jag). Detta är min systers häst, men jag kommer väll börja rida honom lite smått när tiden är inne.,;)

image description



Om ni vill läsa mer om mig eller har några frågor kan ni gå in på http://ejls.blogg.se/ eller på http://munsboroponnys.blogg.se/ den sistnämnda har jag precis startat upp tillsammans med två kompisar.:))

Over'N Out-Estrid

Tack så jättemycket för att jag fick blogga här Carro! Även fast jag är dålig på det ;)

Min fina fina ponny!

Nu har jag inte träffat lilla C på 5 dagar, och dagarna lär bli fler. Jag KANSKE skulle få hänge med mamma imorgon, så jag håller mina tummar. Nu har han snart vilat i 3 veckor, vilket gör att denna igångsättningen kommer bli. Minst sagt spännande. Han är redan nu en aning crazy. Mamma har gått med honom några gånger och varje gång har han studsat runt som en studsboll.. haha.
I alla fall, tänkte säga läget lite. Jag mådde mycke bättre igår så jag trodde det var på bättringvägen. Men idag när jag vaknade så hade jag ändå sovt med öppet fönster och jag överdriver inte nör jag säger att min tröja var lika blöt som om jag duschat med den. Kudden var helt blöt och allt var skitäckligt. Fattar faktiskt inte hur jag kunde svettas så mycket.
Resten av dagen har jag frysit extremt mycket.

Det är inte speciellt kul och något jag verkligen hatar är att gå till doktorn/läkaren. Men jag har inget val längre. Imorgon ska vi dit för att kolla upp vad det egentligen är. Sen hoppas jag att jag blir frisk så jag kan rida igen. Saknar Chucken något extremt..


Jag kan lägga till att jag mår fortfarande skit och vill helst av allt bara sova, men mamma har förbjudit mig.. Så nu blir det LIIITE mer bloggning.

Pussssss, jag verkligen älskar er. Glöm inte det!!
tack till alla som stöttar mig, det betyder verkligen!♥

Gästbloggare nummer 1 - Maja

Hej alla glada bloggläsare! Maja här Ler med öppen mun
Jag fick den stora äran att gästblogga här på Carros fina blogg. Till att börja med kan jag berätta att jag började läsa Carros blogg efter att vi träffats när hon provred min förra ponny i somras. Detta va såklart innan hon köpte sin fina Chuck.

Men om jag skulle berätta lite om mig själv så kan jag börja med att jag heter Maja Turesson och är 18 år. Jag bor i en liten håla som heter Myresjö mitt i småland. Jag pluggar just ni sista året på handelsprogrammet och jag längtar så obeskrivligt mycket till jag tar studenten, känslan kommer bli obeskrivlig!


På min fritid håller jag på med hästar och jag har ridit sen jag var 4 år, alltså i 14 år snart. När jag var ca 7 år fick jag min första ponny eller jag köpte henne faktiskt själv och denna ponnyn var det hemskaste jag någonsin varit med om! ALLA kunde rida henne utom jag, hon slängde bara av mig och när hon en gång KRÖP under ett el stängsel som hade en undertråd på kanske 60 cm med mig på ryggen fick jag nog! Ett tag där efter sålde vi henne och jag fick min C ponny. En riktig pms kärring va hon i boxen, hon bet mig ett antal gången och en gång blev de så illa att nästan hela mitt finger gick av. Trots detta va hon jätte snäll att rida men dock svår i hoppningen. Men vi tävlade upp till LB i både hoppning och dressyr utan några jätte bra resultat men det viktigaste jag fick ut av denna resan var att jag lärde mig rida ordentligt. Vi sålde henne när jag var 12 år och då köpte vi min älskade D ponny, Picasso. Han var bara 4 år när vi köpte honom och han hade ridits in av en äldre tjej, runt 25 så hon hade bara hoppat en 80 cm clear round på honom. När vi provred honom var jag bara 12 år och inte jätte stor heller så han bara stack runt i paddocken och galopperade i full galopp i princip men jag ville ha honom, jag blev kär i honom direkt så efter mycket om och men köpte vi honom. Det var så mycket jobb med honom men när jag väl fick ordning på honom hann vi tävla upp till LA felfritt och vinster upp till LB regionalt. Han är en riktig vinnar ponny och han är så otroligt kvick och vändbar så jag har fått många fina placeringar med honom genom åren. Tyvärr växte jag ur honom för tidigt eftersom jag är ganska lång (177cm) så i augusti detta året såldes han till en liten tjej (13 år) i Kalmar. Tjejen som har honom nu började rida för 3 år sen men hon är redan så otroligt duktig och orädd för det måste man va på honom. De har redan kammat hem en vinst i LC+5 och en sjätte plats i LC trots att hon bara haft honom i 3 månader. Jag vet att hon kommer ha många år framför sig av glädje med denna ponnyn.

Men tillbaka till mig, jag har nu 2st storhästar som jag tävlar hoppning till största del men även fälttävlan och dressyr med. Den ena är ett sto född -03 och hon är egentligen min mammas häst men jag rider henne mest. Hon är i allafall världens mysigaste och man bara älskar henne. Trots detta har hon dagar, dessa dagar infaller ibland på tävlingar när man absolut INTE får hålla om men skänkeln för så sparkar hon bakut och bockar samtidigt, inte super lätt häst att rida tyvärr men hon är rolig. Jag fick henne i maj 2010 och vi har än så länge startat 1.20 med ett nerslag och placering i regional 1.10 men hon har inte kapacitet för mer så jag håller mig där runt för att försöka lära mig rida bättre.


Sen har jag en till bebis kan vi säga. Han är en valack född -07 och jag fick honom i mars detta året så har inte haft honom så länge än. Men jag har hunnit hoppa in honom själv och tävla upp till 1m felfritt (4 åringar får inte tävla högre). Denna hästen har ett så otroligt bra huvud och en kapacitet utan desslike så jag hoppas att jag kan ta vara på hans kapacitet så får vi se vad de leder till i framtiden.


Förutom hästarna har jag en pojkvän som jag varit tillsammans med i ett år snart. Vi ska om bara en vecka flytta ihop och vi förlovade oss på min 18 års dag i augusti. Han är min bästa vän och mitt allt. Utan honom vet jag inte vad jag skulle göra.


Hoppas ni fick lite rolig läsning, är sämst på att gästblogga menmen Blinkar
BESÖK MIN BLOGG: http://mturesson.devote.se/
Tack för mig!

Gästbloggare..

Jag fick in 20 kommentarer på bara några minuter. Herregud säger jag.. :D Ni är bäst.
Men i alla fall, det var 22 st som ville gästblogga så jag gjorde det så enkelt att jag lottade. Inläggen kommer att komma upp här så fort jag fått dom :D


Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan

  1. Godis
  2. Mineralvatten
  3. Chucken
  4. Mina vänner
  5. AWKWARD!!!

GÄSTBLOGGA?

Eftersom att jag varken har ork eller lust eller något att skriva om nu när jag är sjuk så tänkte jag utse 3 st som får gästblogga här.
Det enda ni behöver göra är att kommentera detta inlägget att ni vill gästblogga och så måste ni skriva eran mail. Man måste såklart inte ha någon egen blogg.



Seriöst.. :(

Hu länge ska detta sitta i?
Min dag har bestått av sängen och soffan. TVn har också stått på heeela dagen.
Jag har enda sedan i fredags legat i samma soffa med samma täcke & samma kuddar. På bordet ligger det 3 olika sortes halstabletter. Panodil. Två sortes hostmedicin och en stor 2 litersflaska mineralvatten. Har knappt ätit något på dessa dagar. Så jag mår inte sådär supebra precis. 
Och kan även säga att jag kan alla reklamer och tvprogram på MTV helt utantill nu..

Var hemma idag och även imorgon. Får se hur jag mår imorgon så får vi se om jag drar te skolan på onsdag!

Dag 5 - 6 sånger jag tycker om

Sånger.. haha.
Men i alla fall detta är några awesome låtar!

Sexy and i Know it - kan inte sluta älska den ;)
Hotter than fire - bra låt helt enkelt ;)
Never say never - men det är justiiiin :D:D:DD
Mistletoe - bara för att det är JB :D
Made of - venne? :P
In the dark - the feeeeeling


Det är inte ofta..

..jag är så här sjuk.
Jag har under ett par dagar nu bara legat i sängen, svettats som en idiot och käkat 3 olika sortes medicin. Jag har varit yr så fort jagstått upp eller suttit, har inte ätit något och nätterna har varit rent ut sagt hemska.
Men idga känner jag mig lite lite bättre. Jag kan sitta upp och gå utan att behöva hålla i mig i väggen.
Kan till och med sitta vid datorn.

Kommer inte blogga alls mer idag men nu vet ni att jag lever. Jag mår inte bra, men jag lever!
Mamma har tagit hand om C i fredags, igår och idag. 

CYA!

Dag 4 - 7 rädslor

  1. Att någon i min närhet ska dö eller försvinna på annat sätt
  2. Döden
  3. Spindlar & ormar osv
  4. Att jag blir skadad och typ måste sitta i rullstol resten va livet..
  5. Sprutor
  6. Att få cancer
  7. Att det ska hända Chuck någonting..

ingen updatering

jag kommer inte uppdatera något idag om det inte blir något jag verkligen vill skriva. Mår riktigt jävla dåligt och ska inte röra mig ur sängen. Mamma tar pollen idag så hoppas jag på att bli frisk..

finns inga ord för hur arg jag är på min kropp..



Jag gick som sagt hem från skolan i hopp om att kunna sova en stund och känna mig bättre till kvällen.
Så jag gick och la mig och har sovit i 5 timmar. Så skönt.
Dock känns det INTE bättre nu. Snarare mycket mycket sämre.

Jag har även många gånger i mitt liv haft något som kallas falsk krupp. Hoppas ni inte har haft det för det är ett JÄVLA helvete rent ut sagt. Man blir först förskyld och sen får man riktigt ont i halsen, till slut kan man inte prata och när man som minst anar det så kan man inte andas. Luftvägarna har blivit täppta.
Det finns både KRUPP & FALSK KRUPP. Tur bara att det är falsk krupp man har för riktig krupp är det inte så många som överlever. 

Aja åter till hur det är, man vaknar mitt i natten av att man inte kan andas, och då får i alla fall jag alltid panik, börjar skrika på mamma och gråta, vilket gör det hela mycket värre. Och så får man sitta framför ytterdörren hela natten och frysa, andas lugnt och sansat. Vilket är riktigt jobbigt. Det brukar hålla i sig i några dagar, så någon sömn kan man ju glömma att man får.

Detta är i och för sig inte vanligt i min ålder utan dom som har det får det oftast innan man blir ca 6 år. 
Men jag hade det förra vintern så sannorlikheten är att det kan vara det som är på G igen. Så om det blir sämre inatt ska vi till sjukan imorgon :(

Fattar ni om jag tycker detta är ett helvete? haha, kan inte skratta utan att det blir svårt att andas, och djupa andetag är bara att drömma om..

fan..

Kände mig lite halvt förskyld i morse, men gick till skolan iaf.
VId lunch gav kroppen upp, har ont överallt och speciellt i huvudet och över axlarna. har ont i halsen och det gör ont när jag andas och känner mig allmänt hängig. Så jag gick hem. Nu ska jag sova och vila ut, mamma får ta stallet ikväll. Får börja med igångsättningen imorgon istället!

Men godnatt sålänge då.

Freja igår!

Hade soms agt freja igår på hoppningen och jag var så ruksigt trött igår när jag kom hem så bloggar nu istället.
Hon kändes superfin stuvis och ibland va det lite hej kom och hjälp mig. 
I början när vi hoppade fram gick det bra och fick jobba en stund med att korta henne. Sen var hon tydlighen lite lite för kort och då blev det svårare att länga utan att det skulle bli för mycket. 
Vi hoppade även en liten bana på slutet vilket gick hyfsat. Vissa språng blev fina och vissa blev lite halvknasiga. 
Men att freja ställer upp i alla lägen gör det hela lite lite bättre :) Hon är verkligen jätterolig :D


ÅÅÅHHH!!!

Kollade in på chevals hemsida för att kolla in Kingslandsakerna dom fått in. Och blev direkt DÖDSKÄR i denna västen.. Hur mysig och fin är inte den? (a)
Ge mig tack!! 

Finns här för 2099:-
Atlee vändbar Primaloftväst från KingslandAtlee vändbar Primaloftväst från Kingsland
Atlee vändbar Primaloftväst från KingslandAtlee vändbar Primaloftväst från Kingsland

Dag 3 - 8 saker som irriterar mig

  1. Om typ något sitter snett, t.ex en tavla eller vad som helst. Eller om det är ett hinder med tre bommar och så är det ojämnt avständ emellan bommarna om ni fattar ;) EXTREMT STÖRIGT!!
  2. Folk som lägger ut en massa "åh va synd det är om mig"-texter på fb.. haha
  3. Om kranen står och droppar.
  4. Om det är något som flärpar på tränset, något som ligger lite fel eller ett shabrak som är vikt. Eller om sadelgjorden är spänd olika mycket på sidorna. Det är ok med typ 4 & 5 men inte 2 och 5 :P haha.
  5. Om man inte tar bort gojset i ögonen på hästarna..
  6. Personer som tror att dom är något!!!!
  7. När man borstat på sin häst riktigt länge och så rullar den sig..
  8. När man typ ska ta kort eller nått och glömt och ladda kameran ;)

Sätta igång!

Cina sa att han inte alls såg oren ut, han var lite lite stel dom första stegen men det är inte något konstigt när han stått i 2 veckor. Hon tog även en omgång massage & akupunktur. Hade en sovade ponny kan jag säga.

Nu ska jag i alla fall ta en vecka igångsättning och sen rullar vi på som vanligt om inget dyker upp förståss.
Det var nog bara en sträckning som sagt, då han även va lite stel i en ryggmuskel på göger sida som sitter ihop med högerbakben.
Huvudsaken är att han är frisk igen! :D

Nu ska jag äta och sen åker jag ut till stallet igen. Ska hoppa freja på lektionen ikväll! Ska bli suuuuperkul :D är lite smått kär i henne.
freja
bild på mig och freja från klubbhoppningen. fotot hittade jag på stallkbf.se :)

Ja, den är klockren!

Det finns 365 dagar om året för att göra läxor på. Om man tar bort alla söndagar, är det 313 dagar kvar. Och så finns det ca 50 dagar när vädret är för varmt för att göra läxor, då är det 263 dagar. Såklart sover vi minst 8 timmar varje dag, vilket motsvarar 122 dagar per år. Sedan finns det 141 dagar kvar. Och varje dag använder vi minst en timme på oss själva, det är 15 dagar på ett år, dvs. att det finns 126 dagar kvar. Vi ska också äta och dricka det tar ca 2 timmar per dag, vilket är 30 dagar totalt. Nu har vi 96 dagar kvar. Och för att utvecklas, måste man gå ut och röra på sig i 2 timmar per dag och 2 timmar att köpa nya kläder (vi växer ju), och det tar 92 dagar. Så då har har vi bara 4 dagar kvar. Och efter som vi är människor är vi nog sjuka minst 3 dagar per år. 1 dag kvar! :(

- OJ, just det, jag har ju födelsedag också, Jag har inte tid att gör läxor ;)

Chucken är tacksam!

Inget nytt idag, borstade som vanligt på C och så. Tog även med ett av mina täcken som han kommer få han som höst/vår täcke. Som övergångstäcke.
Så slipper han ha 2 täcken på sig. När det blir riktigt kallt sen kommer han få ha dubbla i alla fall, men inte än!

I alla fall, kom tillbaka 5 minuter senare, då hade han varit nere och rullat runt en hel del i spånet.. Han kanske måste göra det med nya saker?
Isåfall vill jag inte ens tänka på hur han kommer se ut imorgon.. HAHA.

haha, bjuder på en bild i repris

Bokat tid med Cina

Nu har vi bokat tid med Cina, massören. Hon ska komma imorgon och kolla på honom. Hon jobbar även ute på atg så hon ska först kolla honom på lina och sen ska hon känna och klämma lite på honom. Så förhoppningsvis får vi svar imorgon på hur vi ska förtsätta.
Känns bra, jag gillar verkligen Cina, hon är jätteduktig.

Mer om det får vi reda på imorgon. Nu ska jag till stallet för att han elevensval! Vi ses.

Dag 2 - 9 saker jag gör varje dag

  1. Borstar tänderna
  2. Bloggar
  3. Äter
  4. Är i stallet
  5. Sitter vid datorn
  6. Kollar mig i spegeln
  7. Lyssnar på Justin Bieber
  8. Äter en frukt
  9. Sover

Godmorgon godmorgon!

Jag är glad att vi inte har något prov eller någon läxa idag. För jag är galet trött. 
Sådär äckligt trött ni vet. Mina ögonlock vill inte vara öppna och hela kroppen bara skriker efter sängen.
Tur att vi bara har två lektioner idag och att jag sedan kan sova hur länge jag vill. Ska inte rida alls idag. Väldigt skönt faktiskt då jan nog inte hade kunnat prestera så bra.

Så efter skolan ska jag nog hem och sova, sen är det plugga som gäller. Har NO prov imorgon. Känns verkligen som att det är dags att börja plugga om jag vill hålla mitt.. G. Haha. Förra provet blev jag inte godkänd på. Så ja..

Ska i ala fall kolla upp med mina kompisar om dom är lediga på lördag eller en annan dag. För isåfall ska vi kolla på BD igen.. åh fyfan va den är bra! ... Man börjar ju rent ut sagt storlipa för den är så jävla bra.

Men skolan väntar och jag måste fixa mig. Vi ses!

BREAKING DAWN

Asso jag kan inte förklara hur galet bra filmen var.. den är magisk.
MÅSTE se den typ så snart som möjligt igen..

KÄRLEK TILL DEN BÄSTA FILMEN I VÄRLDSHISTORIEN!!!


NU ska jag sova..

Dag 1 - 10 lite udda fakta om mig själv



  1. Jag kan borsta tänderna flera gånger om dagen, typ 5,6 gånger om dagen.
  2. Jag ser inget positivt i skolan, förut tyckte jag att några ämnen var roliga. Nu verkligen hatar jag ALLT.
  3. Jag skulle inte kunna leva utan mineralvatten, dricker minst 2 liter om dagen typ..
  4. Jag är verkligen en kvälls/nattmänniska.
  5. Min högsta(utanför hästvärlden) dröm är att få träffa Justin Bieber privat - alltså inte bara på en konsär typ.
  6. Jag har inte ett enda MVG
  7. Jag älskar Chuck läskigt mycket, det lixom pirrar i magen när jag ser honom. Tolka mig rätt!!
  8. Jag älskar att bjuda på mig själv.. bevis finns om ni kommer på min logg på facebook.
  9. Jag vill ha tungpiercing.
  10. Jag är väldigt efterbliven.. ja!

okej.. BJUDER

Dag lista!

Dag 1 - 10 lite udda fakta om mig själv
Dag 2 - 9 saker jag gör varje dag
Dag 3 - 8 saker som irriterar mig
Dag 4 - 7 rädslor
Dag 5 - 6 sånger jag tycker om
Dag 6 - 5 saker jag inte kan leva utan
Dag 7 - 4 minnen jag aldrig glömmer
Dag 8 - 3 ord jag inte kan gå en dag utan att säga
Dag 9 - 2 saker jag önskar jag kunde göra
Dag 10 - 1 person jag litar på

Chucken

Åh vill verkligen riiiiida. Snart har han vilat i 2 veckor, känns mer som 2 månader. 
Men i alla fall, jag blev en aning superglad när jag kom till stallet och han INTE hade rullat sig. Borstade på han en stund. Kunde rykta mer idag, då jag slapp grovjobbet med alla lera!

Blev en kortis i stallet idag.
Har även pratat med mamma och vi väntar ännu en vecka tills vi åker in med honom. Om jag känner honom rätt så blir det bättre så.

För att behöva ta reda på vad det sitter måste man böja och greja med benen, vilket han bokstavligt hatar. Då tror jag det är bättre att han får vila ännu en vecka. Så att han inte sträcker till sig eller något annat lustigt för att han får panik på atg.. ;)

Om det nu är en sträckning så är det ju inte kul om han "slår upp" den igen.. 
Jag ska kolla honom på måndag igen då :)

Under tiden han vilar går jag lite promenader ibland, fick önskemål att knoppa och fota honom en gång. Vill ni det? :D


Bilder på mig och Freja!

ALMA HAR FOTAT!!

Min allra största förebild..

Jag har många förebilder, men det finns 4 st som jag verkligen verkligen VERKLIGEN(!!!) ser upp till. 
Det är Nellie Berntsson, Linn Olsson, Isabella Nilsson & Rolf-Göran Bengtsson.

Sen har jag en utav domma, en av domma fyra personerna som jag inte kan förklara hur mycket jag ser upp till. Det är Isabella Nilsson!

foto: Alexandra

Varför jag nu ser upp så mycket till henne?
Ärligt så vet jag inte riktigt precis varför, det är väll allt med henne som får mig att tycka att hon är så jävla grym!
Har ni någon gång gått igenom ALLA hennes filmer på youtube?
Det har jag, inte en gång utan så många gånger att jag tapppat räkningen.. Jag kollar på filmer på henne & Becki i princip minst en gång i veckan. Och så finns det en film jag kollat på miljoner gånger, har ingen aning om hur många gånger jag sett den, men tillräckligt många gånger så att jag i princip kan den utantill.
Filmen fårn provridningen.



Är det någon av alla er som har taget er tid att kolla igenom gamla inlägg på hennes blogg, läsa vartenda inlägg hon skriver. Någon av er som vet hur många personer som hatat henne och kastat skit på henne.. Jag vet att i början av hennes tävlingskarriär tillsammans med Becki så hade dom det inte lätt. Är det taskigt om jag säger att hon och Becki absolut inte var ett team. Dom hoppade på folk, över staket och dom rent ut sagt hade noll kontroll. Folk blev ju arga på henne, kastade skit på henne, bad dom avliva hästen, förbjöd henne att starta på vissa klubbar, tränare som inte ville ha med henne att göra & att hon aldrig skulle bli något. Hennes vänner även dom gav upp. Ingen fanns vid hennes sida..

Hennes första tävling med Becki.


I alla fall, tänk att vara i den situationen, att du faktiskt blir AVSTÄNGD från vissa klubbar för att din häst är galen?
Ingen, verkligen INGEN tror på dig och även kämpar du vidare utan någon större förbättring. Jag tror inte att det är speciellt lätt.
Men hon kämpade vidare, dom hittade varandra och det började gå framåt!





Vet ni vart hon är idag?
Hon är 18 år, har tävlat msva & vunnit, har tävlat svår hoppning och startat sm.. Becki är rankad som en av sveriges bästa d-ponnyer. Och allt detta har Isabella gjort med henne. Och dom hade aldrig kommit hit om inte Bella hade älskat henne så mycket som hon gör.. Kan ni då förstå att jag ser upp så sjukt stort till henne? Hon är min förebild. Jag vill ha samma kämparblod som hon, aldrig ge upp, alltid tro på sig själv. Precis som hon har gjort. Lyssna inte för mycket på andra & never say never. För en dag ska jag ockås bli så jävla grym!



Mina två favoritfilmer är den första och den jag la upp sist. Jag kan inte se dom utan att gråta..

Min favoritbild på C & MIG


Hindret ligger på 1.10. 
Det är andra gången jag hoppar honom hemma.
Benen är mums och han anstränger sig ju knappt..
Jag är käääär!

och det är emmy som fotat!

BIG

Det är inte så stort för alla andra men för mig är de det. Min statestik ligger på ca 550 varje dag nu och har gjort det i typ en vecka! ÖVERGLAD :D:D
LOVE U GUYS!!

SYO = Bengt!

Onödig fakta jao.
Jag ska nu ta på mig ytterkläderna och åka iväg till skolan. Känns lagom kul att åka iväg kl 8 till skolan.
Haha.
Ska i alla fall träffa våran syo-konsulent(stavning?) för att prata lite inför gymnasievalet.
Jag har inte jättestor koll på vad jag vill gå så han är tydligen bra hjälp!

Sen när jag kommer he ska jag skrvia klart en tyska redovisning. Så uppdateringen blir inte sådär topenbra. Men något slänger jag nog in. Vi ses.
CIAO!

Chucken :(

Kollade C idag och han var helt ren i ena vervet, men inte andra. Det var väldigt väldigt väldigt lite han markerade. (Jag såg inget) Men tina såg.
Hon tyckte det var stooor skillnad från sist och att jag inte behövde oroa mig. Men jag kan inte annat än att göra det. Lite orolig är jag ju trots allt. 
Jag ska prata med mamma så får vi se om vi väntar ytterligare en vecka eller om vi ska åka in med hnm till atg.

Allt för mi fina bästa bebis!

Film på freja

Jag hittade filmen tillslut :D Glad blev jag!
Så här kommer den!

Andra gången som jag hoppar hästen, men jag är nöjd. La henne helt fel på första linjen, man annars en riktigt bra runda! :)
fin häst! :D bilden är tagen med filmkameran x)

C idag

C fick sig som vanligt en ryktstund. Han var hur mysig som helst idag. Ville inte gå hem, haha ^^
Imorgon ska vi kolla honom! :D Gjorde dte ju varken igår eller idag, så sist var söndagen förra veckan ^^
bild från en gammal ägare ;)

Freja today!

Hon var himla fin på framridningen, fick superfina språng och hade en bra känsla och tog med den in på banan.
Vi kom runt med 4 fel (ett ner). Och jag är vekrligen supersupernöjd. 
Jag är van att själv taxa in hindret och "trycka av" hästen innan och då blir det gärna fel när jag är van vid ponny och sen kommer upp på en stor och jag menar verkligen stor, kraftig och lite stel häst. Haha. Hon hoppade av jättetidigt på typ alla hinder. Som sagt fick ett ner och det var nog lite bådas fel, jag tryckte av henne för tidigt och hon han inte riktigt med me benen.
Riktigt rolig häst det där.

Min filmkamera glömde jag i stallet, dessutom verkar det som att filmen typ råkade försvinna :(
Men jag väntar på lite bilder från olika personen ;)




JÄVLA DATOR :@

Äntligen funkar min dator som är ett snäpp ifrån att typ dö.
Jag måste lägga över ALLA mina saker till hårddisken, för jag tror inte datorn lever länge till. 
I alla fall bloggar snart igen ville bara meddela att jag lever :)

Fina ponnyer på marknaden!

Letar ni ponny? Känns inte som många gör det just nu. Det finns sjukt många superfina hästar & ponnyer på marknaden nu. Men dom ligger där länge också!

Jag säger inte att jag hade valt dessa ponnyer, men jag själv tycker att dom är ruskigt fina!

DENNA: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=552153
Hoppar grymt, superfin och väldigt billig för dens kapacitet.. Ibland borde man kolla upp om dom är alldeles för billiga. Kan ju även vara att det är såpass svårt att sälja.

DENNA: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=551609
Sjukt snygg ponny framförallt. Hoppar bra och ser verkligen tuff ut. Också där väldigt bra pris!

DENNA: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=551964
Känner ni igen Korven? Jakobs ponny! Jag har sett honom live massor av gånger och kan inte annat än att säga att ponnyn är grym. Jag har gillat honom sen jag såg honom första gången! Han hoppar med bra teknik och är otroligt snygg!

DENNA: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=551826
Denn ponnyn har varit ute på annons i ca 1 och ett halvt år. Lite tråkigt att dom inte får honom såld. Jag var och provred honom för ca 10 månader. Och texten och filmerna gör det inte rättvist. För 1 år sedan begärda dom 90 tusen. Och 1 och ett halvt år sedan 100 tusen om jag inte minns fel. 
Han har en enormt kapacitet. Det är bara det att han är grymt svårriden. Men rätt ryttare kommer denna ponnyn gå lång. 43.000 !!! 


F & C

Jag hann sörja sadel & träns, eller emmy smörjde tränset. Byta schabrak och knoppa. Och bygga då.
Och lite borstning på Chucken också.
Nu är stora F färdig för morgondagen och snart jag också. Får hoppas att hon håller knopparn apå plats tills emon! ;)

hur söt? :D

Knäppte även några bilder på C, som inte alls var sammarbetsvillig och tjurade på grannen!

Anledningen för att han blev sur va nog ändå för att han inte fick äta upp bananskalet... han brukar tugga på dom och sedan spotta ut dom så det ser ut som typ spya.. så han får inte göra det längre. Tror han blev lite ledsen. Men söt! :D

Till stallet, kommer hem ikväll!

Jag ska till stallet nu, ska bygga bana, putsa på utrustningen och knoppa freja. Idag SKA det inte bli något "oj jag hann inte". För idag åker jag dit i tid och då ska jag banne mig hinna allt. Vi kommer att bygga banan först av allt, sen efter det får vi ta in hästarna och börja fixa. Så innan banbygget fixar jag sadel & träns. 
Om inte mz ska rida henne. Har ingen bra koll på när hon rider henne. Isåfall få jag ju anpassa mig efter det ;)

Jag är sjukt taggad. Vet inte varför. Har ju faktiskt bara hoppat henne en enda gång och det var i tisdags. Då hoppade vi högst typ 70 cm. Haha.
Men jag är jättetaggad i alla fall :D Haha.

Lite om C
Jag ska om jag hinner kolla han idag, annars får han en promenad runt stallet eller nått. Hoppas på att hinna kolla upp honom, men det är inte första prioritering idag. Han dör nog inte av en extra dags vila ;)
emmy har fotat bilden, 
han sänker ryggen och höjer nacken, men vi jobbar på det ;)

Gymnasiemässa!

Jag går sista året i grundskolan nu. Så idag ska jag gå på gymnasiemässa, helst av allt hade jag velat på gå på SRG. Men samtidigt vill jag komma någonstans med min ridning och mamma & pappa har inte tiden eller möjligheten att åka ända till kungsbacka varje gång jag ska tävla. Och sen kanske jag inte hade kommit in iaf. Så jag la bort det.
Att Kalmar ska ha dom allra vanligaste skolorna med dom allra vanligaste linjerna gör inte saken så mycket bättre. Jag vill gå något med inriktning häst, men aldrig att jag skulle gå på ingelstorp eller helgesbo typ. Inget fel på skolorna alls, känner bara ett stort NEJ där.

Jag ska i alla fall kolla på stagg, cis & möjligtvis JB & Jenny. Jag har även fått ett stoooorrrt NEj på kagg. Vill INTE gå där ;) haha!

Känner mi inte alls peppad för att börja gymnasiet, men jag måste! 



jaja, ska klä på mig och fixa till håret. CYA!

MINA SKILLS ! .. knoppar?

Tänkte kolla om det var snyggt med mitt bruna schabrak på Freja, tänkte egentligen bara klippa in det och se om det såg OK ut.
Men jag hade tråkigt så blev lite stylat ;)

Men visst tror ni att hon kommer bli fin i schabraket? :D
Kanske sätter på mitt guldiga bling pannband med, får se vad jag orkar!

Sen ska ni hjälpa mig!! Tycker ni att jag ska ha knoppar? :)

Tror ni han håller måttet?

Idag när jag va i stallet kom jag och tänka på att mäta min ponnybus. Vi har tänkt att vänja han lite vid att göra det så han inte spänner sig så mycket på slutmätningen.
Så jag tog ut han ur sin box och ställde honom i gången. Det är hyfsat rakt där, dock är jag inte någon superduper mätmänniska och sådär. 
Men jag fick det till 150. Då brukar man väl räkna bort någon centimeter för skorna va? :) 
Så ca 149..?

Nu har han stått hela veckan och är inte speciellt nyverkad. Så jag tror verkligen att han kommer hålla måttet!

What do you think?

Jag mätte där jag målade det röda strecket. Tror det är där man brukar mäta! :)

YEY!

Rubriken har inget med detta att göra, hade bara inget artt skriva om.
Borstade som vanligt på ponnyn min. Och han var glad som vanligt. Såg även ut som att diarren har slutat.. han var knappt bajsig på bakbenen!
Men smutsig var han kan jag i alla fall intyga. Det är inte ofta han kommer in fårn hagen ren.. Hela halsen är full av lera, benen är fulla och även emellan frambenen är det lera & på magen.. jag fattar inte hur han lyckas? ;) haha..

Så hans täcke är ju inte sådär jätterent precis, men det är en annan femma..
Han har även börjat ha dubbla täcken.. ett fleecetäcke och ett regntäcke. Det är ruskigt kallt ute nu för tiden. Snart blir det vintertäcke.. ska även försöka hitta en hals till mitt täcke. Kanske inte hittar någon i passande färg men det spelar ingen roll^^

Imorgon om jag har tid över ska jag kolla hur han ser ut i benen. Jag hoppas på det bästa, vilket han nog också tycker, han har lite spring i benen. Taktar in från hagen och försöker alltid trycka sig ut ur boxen när man öppnar.. haha söte.


11/11-11

11:11

Chucken

Lite kort info. 
Han står i sin box och jag borstar på honom en gång om dagen. Idag fick han även avmaskningsmedel och ett bad av rumpan + bakbenen. Han har diarre.. :( 
Men han mår bra och är himla glad och positiv. I helgen ska jag kolla honom på lina igen och ser det bra ut börjar jag rida snart :)

Tänkte osm sagt ge honom en lite 2 veckors vila nu i vinter, får se om det blir av sen, han har ju trots allt vilat i 2 veckor nu ;)

Jag ska försöka hitta på något roligt att skriva om, blir lite tråkigt när man inte har nått att skriva om. Ska göra matteläxan nu och sen film och sova.

har även klippt mig idag, bara topparna så ingen big deal ;)

OM??? jag vill vinna? :D

Vill du vinna en av dessa övergrymma? :D Va med och tävla här!!
Du kan även vinna en IPAD 2!!!



KLÄCKA HÄR::

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=262006447184236&set=a.192929964091885.63483.190593877658827&type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=262006447184236&set=a.192929964091885.63483.190593877658827&type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=262006447184236&set=a.192929964091885.63483.190593877658827&type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=262006447184236&set=a.192929964091885.63483.190593877658827&type=1&theater

JAG ÄR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD!

Det kokar ur mina öron och jag har lust att bara spraka sönder en sten. Eller rent ut sagt slå dig RIKTIGT RIKTIGT hårt i ansiktet.. fyfan va jag skulle vilja det.

Men jag håller mig till en normal nivå, en MOGEN nivå.. som vissa andra(en annan) inte kan.
tråkigt ..

GE MIG!


Snabbt och kort inlägg.. Men hur mysig ser den inte ut? så ge den till mig :D:D

SNART SÅ!


Snart börjar ponnyakuten igen. Äntligen säger jag! Då finns det något vettigt att kolla på.
Sen att jag KANSKE KANSKE KANSKE syns i första avsnittet/castingen är ju också lite coolt! :D

Kollar ni på PA? :D

HAHA

jag: mamma, hur ska vi göra nästa vecka, jag menar bion är ju ganska sent. ska jag cykla hem då?
mamma: hur sent..?
jag: asso 23:59.. (sen blev jag avbruten)
mamma: SLUTAR DEN DÅ!!!??!???!?!?? :O:O
jag: nej nej nej.. (blev avbruten)
mamma: tur det..
jag: asso den börjar då..
mamma: vi tar det här en annan dag..

I REALLY LIKE YOU !!

längtar som en gaaalning

Nico - Dance

Hade Nico på södra idag och vi hade lite allmänt ridande bara. Lite avdelsningsridning, lite självständigt, lite vanlig dressyr och lite ute i skogen :) Har aldrig riktigt gillat honom innan men ändrade helt åsikt idag :)

Sen hoppade jag dance. Även det gick super. Faktiskt bättre än jag själv trott. Men tyvär orkar jag inte skriva sådär mycket mer typ ^^

Nico på bilden och sara har fotat :)

Even horses talk, you just need to listen to them..


Nu ska jag dra till stallet. Ska först rida Nico, sen ta hand om min polle. Kameran hänger med ;)
Sen ska jag hoppa Dance ikväll! :) Uppdaterar mer tonight!!

the most beautiful.

Ha de!

STATESTIKEN GÅR UPPÅT!!

Statestiken höjs hela tidne och är galet bra nu! KOmmentarerna flyger in och jag blir jättepeppad till att blogga mera. Vad vill ni läsa om? :D

HEADER/DESIGN?

Har slarvat bort alla dom word dokumenten där jag hade alla namn och bloggadresser på dom som ville ha deisgner eller en header. Så om du vet om att du är en av dom som ville ha en men inte fått en, eller bara är en ny tjej/kille som vill beställa något. KOMMENTERA DETTA INLÄGGET!!

Alltså:

30:- för en header (jag sätter in den i bloggen och fixar så att den "passar" in i resten av designen, kan även byta bakgrundsfärg!)

50:- för en hel design (jag gör en hel design efter era önskemål så långt jag kan, är ju inte proffs men gör mitt bästa!)


Färgade benskydd?

Linn skrev ett inlägg om benskydd så inget jag härmar utan ville bara säga att jag håller med! (i brist på ideér att blogga om)

Jag tycker verkligen inte det är snyggt att ha t.ex röda, ljusblåa eller liknande färger på sina benskydd. Vare sig man är hemma eller på tävling. Jag tycker verkligen inte illa om dom som har det, haha såklart inte! Men i mina kläder skulle jag aldrig sätta på min ponny/häst ett par färgstarka benskydd. Jag har tyckt att det var snyggt, men med tiden har jag ändrat mig lite från det här med "jättematchat och massa färger överallt" till "stilrent". Jag har till och med börjat ogilla färgade boots, även om jag gärna har det så kommer det nog snart fara iväg det med. Haha.

Bruna benskydd är supersnyggt till en som har brun sadel + träns, passar även bra om man bara har något brunt att matcha med. Svarta passar till ALLT. Vita likaså. Marinblåa är också riktigt fint om man matchar rätt. Men sen går gränsen!

Bootsen kommer nog hänga kvar ett tag men benskydden nej :P 

Men till alla ni som har färgade benskydd, fortsätt ha det. Jag bestämmer ju inte vad ni ska ha ;) ELLER? :D



VAD TYCKER NI? :D

Fråga dig själv..

Innan du blir sur, skriker eller straffar din häst. Fråga dig själv frågan vilket humör du själv är på?
Kanske är det hästen som speglar tillbaka det humöret du är på!?


- Citat/ord/meningar ifårn föreläsningen i lördags!


Grät en skvätt till denna..


Hoppning på F

Min mamma kände sig inte så frisk idag så jag fick hoppa in och ta hennes lektion. Det var hoppning på schemat och hon skulle ha specialen. Jag gillar specialen sådär lagom mycket, men har aldrig hoppat honom och kände inte för det, så frågade en annan i gruppen om hon ville byta vilken hon gärna ville. Hon skulle ha Freja så jag tog henne istället, det var ju även bra att få hoppa henne lite innan söndag ju ;)

Vi hade en liten kort bana med olika svängar, bommar och hinder. Det gick hyfsat bra tycker jag för att vara första gången. Himla rolig häst det där!

Övningen:
1. Travbommar och vänd ut till höger.
2. Travbommarna in på ett litet räcke.
3. Galopp på studsen.
4. Galopp på oxern
5. Bryta av till trav och från början osv osv..

Klubbhoppning ändå! ;)

Jag kom till stallet och var lite less över att inte kunna vara med på klubbhoppningen som är sista för terminen och året. Så tänkte igenom alla hästar, dom flesta var redan upptagna och kände att jag ville testa något nytt så anmälde mig till slut på FREJA! ;) Haha.
När jag anmälde mig kan jag säga att det var ca ett halvår/år sedan jag red henne sist och har aldrig hoppat henne. Men den bilden jag har fått av henne så är hon himla snäll?

Så det blir klubbhoppning för mig i alla fall, på storhäst! Blir en LD = 90 cm!

sara har fotat!

Önskelista

Jul börjar närma sig, inte många som tycker men det tycker jag :D
Jag gillar julen, den mysiga stämningen, man har raggsockar på sig hela dagarna, bakar pepparkakor och slår in julklappar. Och så bara måste man rida i snön om man har möjlighet till det. Förra vintern tror jag det va så red jag min kompis häst väldigr mycket då hon va i thailand i 3 veckor. Hade honom i princip hela tiden då och det var över jul. Det stallet där hon har honom finns det massor av ängar som blir fyllda med snö på vintern. Ni borde bara veta känslan att rejsa där över i full galopp tillsammans med en kompis i typ 70 cm snö.. MYYYYYYYYYYYYYS! Även bra träning för hästarna, i rätt mängd!

Men det va inte det jag skulle säga, utan jag tänkte fråga om mina underbara läsare har börjat skriva önskelistor ännu?
Jag började nog i somras skulle jag tro x) haha. Listan är lång må ni tro.
Tänkte rabbla upp lite av den..

√ Röd JW Kavaj
√ Sprenger bow balance
√ Röda, vita & bruna lindor
√ Magplatta
√ Transportskydd

Ja ni, detta är ungefär en fjärdedel av hela listan ;) haha!

Är det något riktigt speciellt ni önskar er i jul, eller är ni som min kära bror och önskar sig EN sak.. pengar!?


"Jag har tröttnat..."

Jag snor rubriken ifrån ponnysannings inlägg, men den passade så bra!

Jag har tröttnat på livet. På att vara jag.
Jag har tröttnat rejält på alla människor som går runt och spelar en roll, sätter på sig en mask varje gång dom går utanför dörren, spelar ett spel. Jag är så trött på att alltid höra sjukt taskiga och dumma ord eller meningar som folk slänger ur sig. Om dom menar det så är dom riktigt korkade och just därför undrar jag om dom verkligen verkligen menar det eller om dom bara spelar ett jävligt sumt spel för att "passa in".
Alla har någon gång hört ordet grupptryck? Även om alla inte varit med om det så känner alla till det. Och många tänker nog att jag påverkas inte av något löjligt grupptryck, jag går alltid min egna väg..
Men när jag själv tänker efter så ärligt talat känner jag inte många som INTE fallar för grupptrycket.

Jag hör folk säga att fan va ful hon va, sen håller nästa med och nästa med och nästa med. Själv tycker jag att personen var supergullig. Sen när det bara är jag och en kvar så säger den personen att hon/han tyckte peronen var supergullig egentligen. Varför inte bara säga det direkt?
Säger jag tvärtemot när alla säger att den e ful (t.ex) så får jag blickar och frågor som "är du seriös?"..

Vet ni vad? Jag har tröttnat på att behöva gå runt och anpassa sig efte folk, vara glad när folk vill det och ledsen när andra är ledsna. Jag har tröttnat på att behöva gå runt med en jävla mask för att ens få ett hej. Är det så det ska behöva vara? Om jag nu älskar det du hatar, varför hacka upp sig på det och bli sur? Alla tycker inte likadant.. Varför tjata på mig om jag är arg/ledsen? LÅT MIG HA EN DÅLIG VECKA ELLER DAG!!! Alla kan inte vara på topp jämt, och varför alltid fråga och tvinga ur mig saker när jag faktiskt är ledsen?

Jag har tröttnat på världen, jag har tröttnat på mitt liv och allt som har med mig och mina "vänner" att göra.
JUST SAYIN!
Jag pekar inte texten mot någon, den som känner sig manad att ta åt sig, gör det..
jag för sisådär 2-3 år sedan.. :o

Chucken

Lite info.
Jag kommer låta honom vila en period på 1-2 veckor nu och sen får vi se hur han mår. Som jag sagt innan det är till 99% en sträckning, men eftersom jag ändå tänkte ge han vintervila kan han ha den nu istället.
Så uppdateringen kommer inte handla så mycket om honom nu :)

Header

Har precis sålt en header och har en design som jag ska fixa inklusive en jag redan håller på med :) Gjorde ju även en design till Mikaela. Gick verkligen bättre än vad jag trodde, men har ju ganska schysst pris också , så kanske därför :)
Har i alla fall gjort klart en till Malou som jag själv gillar väldigt mycke :)

Klicka på bidlen för att komma till bloggen :)

Jag säljer alltså headers för 30 kr och en hel design för 50kr :)

Svar

Ingela om Carro & Chuck:
Är Chuck importerad av Charlotte på Östragården?
Svar: Ja det är han! :)

EMA


Jag hoppas att alla sitter klistrade framför tvn och MTV´s EMA!

Deppig?

Känner ingen störra lust att blogga, det som hände på världscupen tog på mig hårdare än jag skulle tro. Man blir verkligen ledsen, det lixomm påverkar en själv. Känns helt fel att sitta här och vara glad när något så hemskt faktiskt hänt. Det kanske låter lustigt eller töntigt, men jag "drabbas" verkligen av det. Mår dåligt osv.
Dessutom börjar jag bli lite orolig över min ponny. Igår kollade jag honom inte så gjorde det idag istället. Tog honom på lina några varv i trav. I högervarvet syntes det inget och i vänstervarvet va det liiite liite. Och jag menar verkligen LITE. Det är nog på bättringvägen men jag vågar ändå inte vara helt säker. Jag själv är ganska okunnig när det gäller skador osv. Om han nu sträckt sig, vilken han troligtvis har gjort, hur lång tid brukar det ta innan dom är ok/ridbara igen?

Han måste bli bra! Han bara måste bli det. Han blir helt syko av att bara stå. Dampar på vägen in från hagen, springer ut ur boxen och nu har han även fått diarré, har nog itne med det att göra men kan ju alltid lägga till det.

Jag ska kolla med Tina eller någon imorgon vad dom tycker. Kanske blir det att åka till veterinären..
Aja, nu vet ni läget och därav kommer min uppdatering vara lite halvdyster..

Vila i frid fina Hickstead ♥

Kom hem och skulle äta framför tvn och det första jag får se är en häst som trillar omkull. Lyssnade och fick reda på mer. Det är helt sjukt, finns inte ord för detta.
Massor av styrkekramar till Eric Lamaze.
http://svt.se/2.128686/1.2592297/hast_dog_under_varldscuptavling?lid=puff_2592297&lpos=rubrik


POWNI

Va en bra stund på cheval och pratade med massor av olika personer. Och när det började blir segt satte jag mig på cykeln och cyklade till stallet. Hälsade på min polle och gosade med honom medans han stod och åt. Kände lite på benen och pussade på honom. Sprang inte eller så med honom idag. Utan det gör jag imorgon. Sista dagen på lovet ;) 
Men han verkade må bra och jag blir så glad av att bara sitta och mysa med honom helt själv.

NU ska jag packa ihop lite kläder och plocka undan lite på mitt skrivbord. Sen ska vi käka pizza och åka upp till öland :)
Jag har lite blandade åsikter om öland, men idag känns det himla skönt att få åka dit och bara vara. Även om vi ska sitta och kolla igenom gymnasiekatalogen osv. haha.

Yeye. Uppdaterar mer sen!

Till cheval -> till stallet!

Ja som rubriken säger. Nu ska jag ta på mig ett par strumpor, och cykla till cheval. Ska kolla om det finns något spännande. Jag har inte pengar till det men kolla kan man alltid. Jag håller på att spara ihop till ett träns nämnligen ;) haha!

Sen ska iaf vidare till stallet. Ska kolla till plutten idag också! Hoppas på det bästa.

Jag kommer uppdatera mer när jag kommer hem! :)

Haha ;)

Några i stallet snackade typ om nått surikat spel. Och nu när jag inte hade ett skit att göra så sökte jag på "surikat spel" och hittade detta.. haha. beroende kan jag säga att jag är. Då det värsta är att man inte kan pausa så om man ska göra något får man typ förlora. Och det är ju inte det roligaste när man är på oändligt läge ;) haha

Kolla in mina pengar ;) dom e fina!

Klicka på bilden för att spela :D

Håller mina tummar!

Åkte hem från "kalaset" lite tidigare och satte mig hemma framför tvn. Jag mår sjukt dåligt, deppig och ont i hela kroppen. Inte typ träningsverk utan ont på nått annat sätt? Även väldigt ont i magen. Men det va inte det jag skulle säga. 

Vissa kanske vet att jag fick avanmäla mig till tävlingen i nybro för några veckor sedan. Lite surt va det, men ibland går saker som man inte vill. Även denna tävlingen fick jag avanmäla mmig ännu en gång. Ja det är även det lite surt.. :/
Nu hoppas jag verkligen att han håller sig "skadefri" tills näst nästahelg då jag har anmält mig till udden. 
Och om han hinner bli ok så kanske jag startar på klubbens klubbhoppning nästa helg.

Men sen är det ju inte tävlingarna i sig som är det viktigaste. Det viktigaste för mig är att han mår bra och är hel och frisk!
Hela tävlingsgrejen nu har varit att se hur han reagerar och vad jag ska tänka på kommande tävlingar. Och eftersom udden är den sista tävlingen detta året som jag känner är lagom så måste det bli den eller ingen ;)

Men vi vet ju inte säkert va det va han reagerade på, kan ha varit såret, likaså en sträckning. Det kan vara allvarligt. Men idag syntes det knappt någonting  så det är på bättringsvägen och blir han inte helt ok snart så får vi nog åka in med honom! 
PLUTTEN! Jag håller mina tummar!

Outfit till Anna

Anna om Outfit till Linn:
Du får jättegärna göra en Outfit till mig och Pärlan :D Bilder:http://teammittsvenska.blogg.se/images/2011/nset-ponny-14-juli-190-_157377545.jpg
Svart läder och svart Ayr8 är väl det enda, annars får du fria händer! 
(Gärna lite utstickande, men inte clownigt, haha)


Riktigt snygg, utstickande men i lagom mängd :D

Till momo & mofa!


Så som vi säger i kalmar! ;) Vi ses ikväll!

Boots?


Det gick snabbt att få dom sålda :( Dom är himla fina, jag bara sååå älskar dom!
Fick ju domma båda av anna i födelsedagspresent och julkapp. Men jag vill ha såna som passar C. 
Domma är ju på tok förstora.

I så fall ska jag nog köpa ett par silvriga iaf. Vet inte om han är så värst snygg i dom guldiga!
Någon som vet vart man kan köpa dom? ;)

Hemma igen!

Nu är jag hemma efter en otroligt rolig natt i stallet.
Kvällen var usperduperbra och barnen blev vissa riktigt rädda. Haha, även dom vuxka skrämde vi skiten ur.
Maten var supergod och allt gick som sagt riktigt bra. 

Igår kollade jag även om C fortfarande haltade. Det var knappt någonting på rakt spår, alltså en stor förbättring. På böjt spår(longering) så visade han i höger. Linda trodde det var en sträckning. Så han fick stå i sjukhage även idag. Har inte kollat honom idag ännu.

Är hemma för att duscha, vila och fixa mig. Ska tillbaka sen bara en kortis för att kolla honom och sen ska jag vidare till min mormor och morfar för min morfar fyller år!

Det var allt lite kortfattat, ska in i duschen nu. Bloggar mer senare. Har en hel del på G :D

Godmorgon folket

Idag är det en dag fullproppad med saker. Och om jag ska hinna med allting så måste jag börja typ NU.
Jag ska duscha, packa, fixa mig, skära pumpa, åka och köpa frukost, städa och göra klart en design INNAN kl kvart i 1. För vid ett ska jag vara i stallet.. :o haha.
I stallet ska jag kolla till min polle, hjälpa till att fixa i klubbrummet inför kvällen och kolla på Chappes gamla ägare när hon kommer och skulle visa lite HS med honom. Och en massa mer.
Ikväll är det även spökrunda med övernattning. Jag kommer DÖÖÖÖ!!!
Som sagt, bloggen får komma i andrahand idag, tyvär!

haha - bilden är från 2009 :o haha x)

Varför?

Behöver inte skriva om passet idag. Jag kände direkt att det var något lustigt. Tänkte att det kanske gick att rida igenom. Men det gjorde det inte. Hoppade av och sprang med honom och ja. Han haltade. 

Jag kände inget i måndags på tärningen och jag skulle kunna sitta och stirra mig blind på filmerna, men ser vekrligen ingenting heller. Igår var han lite lustig, men det hade mycket väl kunnat bero på att han var så spänd och hoppade till för varenda liten sak i skogen. Men idag kändes det verkligen.

Visst han hade trampat sig på höger bakben på ballen idag och det va ett litet sår. Så det kan vara det. Hoppas på det i alla fall.

Känns i alla fall väldigt tråkigt. Allting kändes så bra nu, jag var på G och han var på G.
Så imorgon får han gå i sjukhage och sen får jag se om det är bättre på eftermiddagen. Om inte får han gå¨en promenad och så får jag nog avanmäla mig på helgens tävling. Om han är bra imorgon så tänker jag starta, då det troligtvis bara var såret.

Men som det ser ut så får jag väl skippa även denna helgen.. Surt men sant.

Ska snart ut med mamma igen och sedan in till stan för en mysig kväll med tjejerna från stallet.

MIN FINA!

Svar 2

Emma om Svar:
När kommer ni slutmäta honom och hur gör ni om han inte klarar mätningen? Är det något du funderat över eller försöker du ta det liksom som det kommer? Den dagen den glädjen/sorgen typ? Ni är jättefina tillsammans iaf!
Svar: Vi kommer att slutmäta honom så fort det går efter årsskiftet. Och nej jag har inte gått runt och tänkt på hela den processen. Jag vill inte tänka på hur det skulle bli om han faktiskt växer över. Och jag vill inte oroa mig för det. Jag hoppas istället på att han håller måttet.
Sen är det så, att jag har en liten hemlis som jag kan avslöja nu.
Det är att vi äger honom inte riktigt ännu. Eller vi har bara betalat halva priset så att säga. Och om han mot förmodan skulle växa över så kommer vi att få tillbaka endel av summan och sedan lämna tillbaka honom. Om han som vi alla hoppas håller måttet så betalar vi andra halvan och det är först då han är min på riktigt. ;)

Svar

Anonym om PEPPAD TILL 1000:
Har ingen blogg så kan du inte svara i ett inlägg. Hur gammal är chuck och vad kostade han? (om du vill säga det sista)
Svar: Han är 7 år, blir 8 i januari. Jag vill inte säga vad han kostar, men någonstans mellan 0 kr och 100 000 kr ;) haha

NEW

Har ni sett domma tidigare? ;)
Vad jag har hört ska dom tydligen vara väldigt lätta och smidiga. Dessutom tycker jag att dom är snygga och skulle inte tacka nej till dom.
Finns i många olika färger, t.ex rosa, grön, gul osv. 
Har dock ingen aning om pris eller vart man kan köpa dom. Någon som vet och vad tycker ni om dom?

Tävla du med!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!! Eller HÄR:: http://lamiamichelle.se/?p=1859

I just want to say..

Att alla ni som skickar iväg kommentarer utan blogg eller mail. Alla ni som peppar mig och önskar mig lycka till osv. Alla ni som tror på mig! Även ni är underbara! Kan bara inte svara pga att ni varken har blogg eller mejl. Men som sagt!

Jag tar åt mig jättemycket av era snälla ord och jag tänker även igenom de övningar ni ger mig!

TACK TACK TACK!

Och såklart till dom som har blogg/mejl också. Men er svarar jag ju personligt till! :D

TACK!!

PEPPAD TILL 1000

Jag är så sjukt glad just nu, jag är så himla peppad.

Jag har aldrig i hela mitt liv älskat en häst eller ponny såhär mycket, att kolla in i ögonen på honom får mig att bli helt till mig. Jag smälter när jag ser honom. Det är alltid underbart att sitta på hans rygg och han vill ALDRIG göra fel eller någon illa. 
Jag hatar att skryta och jag vill verkligen inte få det att låta så, men ponnyn har kapacitet. Gott om det. 
Han hoppar inte allt du styr mot, det ska jag inte säga. Och det är defenitivt ingen häst man åker runt på och vinner massor av tävlingar! Jag vet inte hur han är på tävlingsplatser och banor, men jag vet att han inte fått några vidare bra resultat. Och detta är INGET pekat mot gamla ägare, för dom, precis som jag har också kämpat för att lyckas!! Dom har också haft en jobbig bit.  Men i alla fall, jag vet en sak, och det är det jag kan se på tdb eller equipe. Hans resultat. Som jag sa dom är inge vidare bra och det finns EN orsak till det.
Han är tittig. Han hittar spöken överallt och han hoppar bara på fart.

Och just detta, det som jag skrev med fet stil, det har fått mig att bli så jävla peppad. Ni fattar inte vilket krut det är i mig när det väl gäller.
Jag ger mig inte i första taget. För är det något jag vill, då SKA jag göra det. 

Så fort jag sätter mig emot honom, och ber honom vänta på hindret då blir han sur tillbaka och stannar eller liknande. Låter jag honom springa så hoppar han, men om det sedan kommer något läskigt. Då kommer jag fortsätta framåt och han åt sidan. Det kommer inte funka och just därför måste jag ta tillbaka.
Jag kan inte ge mig när han tittar på något, för ger jag mig så fattar han att det kanske var farligt och att det han tycker är farligt, det är farligt. Men istället ska han lära sig att det jag ber honom göra, det är inte farligt. Han måste lita på mig!

JA, det kommer ta tid, det kommer ta rackans mycket tid och det kommer behöva en massor av jobb, svett och tårar. Men även en massor av framgångar. För jag vill vinna, jag vill kunna vinna hans förtroende, jag vill kunna hoppa en bana fullt av troll och lustiga saker. Jag vill kunna komma felfritt på en tävling. Sätta nollan!
Och jag VET att jag kan komma dit.
Och när jag kommit dit, då kommer vi vara oslagbara. Men det gäller bara att komma dit.

Fattar ni då hur jäkla peppad jag är, att ha något att hela tiden jobba på, att nå det målet. Det är vad jag ska göra. Hans kärlek till att hoppa och hans kapacitet tänker jag inte slänga direkt i sjön, jag tänker ta den hela vägen fram till SM. Där är mitt mål. 

Tro på mig eller inte, i will do it!

Outfit till Linn

Linn Strelin ([email protected]) om Outfit:
Göra en till mig och Picasso? Eller Putte, höhö >:3


Får bli en som passar båda :D

Hade inte så mycket förklaringar, men jag vet att du har allt utom schabraket :D

Chuck - dagens ridpass

Tog in han i ridhuset först och hade framme en vattenmatta. Det var inga större problem att gå fram till den (ca en meter ifrån). Men sen fick jag stå en stund tills han vågade komma närmare. Efter en liten stund så kuna han hoppa över den. När jag ställde mig på andra sidan och höll i grimskaftet och smackade ;)
Men sen ville jag att han skulle gå på den istället för att flyga över. Vilket tog lite tid för honom att fatta.
I alla fall, efter ca 15 minuters jobb så kunde han gå in på kortsidan av den, det stod ingenting på sidorna utan han löd mig ;). Och så kunde han stanna där och stå där! HUR DUKTIG SOM HELST!! Såklart fick han mamma beröm och godis. :D:D

Sen red jag it en sväng i skogen innan det blev mörkt! Skrittade ett varv på slingan och sedan ett varv i trav där jag stod upp i lättsits hela tiden ^^ haha. Sen ett halvt varv galopp/ halva trav sen skritt ett varv.
Hade glappande tyglar hela tiden och han behövde inte jobba ett skrutt :D

Outfit

tanja om Vad ligger bakom?:
Hej, jag undrar om du skulle vilja gör en outfit till min ponny som är en fux. du får välja färg själv men inte allt för dyrt :)

Snygg och enkel träningsoutfit!

Vad ligger bakom?

Ni ville se alla failklipp med. Och detta är långt ifrån allt. Det finns ca 5 minuter till när vi försöker gå fram till mattan, men det kanske blir långtråkigt till slut. Här har ni alla fall en del av det.

Så det är alltså allt detta som ligger bakom att han faktiskt hoppar tillslut. Och på grund av just detta blir jag jättepeppad att rida mera. När jag lyckats komma över efter allt jobb så vet jag att han kan. Till slut kommer han hoppa den på första försöket. Även om det kommer ta sin lilla tid. Men den tiden är jag beredd att lägga på honom.

Idag har både han ich jag träningsverk, så det blir en runda i skogen där han får springa lite fritt och så blir det nog ens tund i ridhuset när jag ska träna lydnad med honom från marken. Ska även släpa fram våran vattenmatta och försöka få han att gå fram till den. Om han är riiktigt duktig KANSKE han till och med  kan gå på den, men det får vi se! :D




RÅKADE visst få med ett klipp där han hoppar bra, haha strunta i det!

RSS 2.0