Matsträning 31 maj

ÄNGEL - djävul
Helt galet, han var grymt fin och helt underbar att rida idag. Ni vet jag fick den där OMG känslan och det kändes som att allting hade fallit på plats, fanns ingenting han hade kunnat göra bättre, INGENTING. Nästan så att jag ryser när jag tänker på hur perfekt han var. Lydig, mellan hjälperna precis i det tempot jag önskade. Fick två stopp på vattenmattan/ringarna, första var mitt fel andra var trams men sen hoppade han det superfint. Och han hoppade upps gi galet fint och tog i genom HELA kroppen på en oxer. Den låg på 1.15 och han hade lugn jämn galopp innan och sen upp och hoppade med ryggen, jag hängde dock inte med, och det finns ingen film på just det språnget tyvärr. 
SEN så skulle vi hoppa en bana där vi la in ytterligare 2 vattenmattor och då var han inte längre en ängel, då var han en ren uppstoppad käftig djävul.
Han stannade första gången, sprang förbi och visst jag kanske inte red superbra. Andra gången red jag verkligen för mitt liv och var nära att trilla av och likaså tredje gången. Det fanns bara ÖVER eller igenom inget annat och jag red för kung och foserland och ändå stoppar han. Till slut hoppade han och gjorde den klassiska cykel/simningen över. Sen hoppade han även bra resten av banan, men just den där delen hade jag gärna skippat. Kändes som vi var tillbaka vid noll igen.. Hoppas det bara var idag..
Var jättearg, förbannad och ledsen på samma gång, han var verkligen PAIN IN THE ASS just då.

Print från filmen från idag, film kommer imorgon troligtvis - har massor av plugg nu!

Bilder från igår

Här kommer 3 bilder ifrån när min ridgrupp hoppade på slingan. Jag hade Freja och ja det gick bra!
Det är Maria Zatrazemi som har fottat och hoppas det var okej att jag publicerade dom här!


snygga miner osv.. haha

Hoppträning på G

Ska precis åka ut till stallet och fixa ponnyn min, sen blir det in i transporten och över bron till Öland. Träning för Mats står på schemat!

Beredd på ett långt genomtänkt inlägg by Carro?

Jag vet att alla har ett mål, ett mål eller en dröm som man vill uppnå innan det är för sent. Vare sig det är att besöka månen eller äga ett par Converse så har alla ett mål, precis lika bra som någon annans. Mitt mål t.ex är att hoppa SM, det är rejäl väg dit vilket jag vet, men jag kämpar för det. Jag har sett så många personer, alldeles för många som tryckts ner av andra personer. Folk skrattar åt deras drömmar, pratar bakom ryggen på dom och säger till dom att dom aldrig kommer klara det. Och det är en sak som är säker, alla tar åt sig, vissa mer och andra mindre. Om någon skulle säga till en annan att han eller hon aldrig någonsin skulle nå sitt mål är det något dom flesta kommer ihåg länge, i vissa fall alldeles FÖR länge. Till dom säger jag bara EN sak, ingenting är omöjligt, så länge du vill och VÅGAR så kan du.

Vissa personer kanske inte vågar tala om eller stå för sina mål för att dom är rädda för vad andra ska tycka och säga. Jag förstår dom till viss del eftersom att dagens samhälle har ”lagar” på hur man ska se ut och hur man ska göra. Alla tjejer ska vara pinnsmala, killarna muskler över hela kroppen, i skolan förväntar sig lärarna att alla ska gå ut med MVG, vad är det för ideal värld vi lever i egentligen? I skolan får vi lära oss att alla är olika och alla ska behandlas likadant hur dom än är. Men lärarna dom håller det inte ens själva. Dom vill att alla ska vara perfekta från topp till tå och gå ut med MVG rakt igenom, vad är det för jävla ideal? Alla ska vara samma jäkla person, snart måste alla köpa samma kläder och gå likadant också?

Men tillbaka till ämnet, jag tycket alla ska få se ut och säga precis vad dom vill – så länge dom inte är elaka mot andra. Varför ska personer behöva skämmas och få sämre självförtroende på grund av att andra tycker si eller så? Vi tar ett exempel, om min kompis skulle ha mål att en dag vinna Melodifestivalen skulle jag ALDRIG i hela mitt liv skratta åt personen och säga att han eller hon inte skulle klara av det. Hur elakt är det inte att krossa någons dröm och mål med livet. Det är trots drömmarna vi lever på. Om en person har ett högt satt mål så skulle jag låta den ha det och istället säga till den: ”ingenting är omöjligt”.

Vissa vet att jag har en blogg och vissa inte, men i alla fall där skriver jag en hel del om mitt liv och har även skrivit ut mina mål. Jag har en oslipad diamant till ponny och jag VET att en dag skulle vi kunna tävla SM och möta Sveriges BÄSTA ekipage. Detta har jag som ni förstår skrivit på min blogg och direkt får man pikar från både höger och vänster. ”Du kommer aldrig klara av att komma så långt”, ”Varför satsa så högt när du vet att det aldrig kommer gå?”, ”SM, haha?” är en del exempel man fått höra. Och till dom säger jag bara, kom tillbaka om några år och se mig rida in på SM banan och hoppa 130 cm rundan felfritt.  Jag kommer fixa det. 
Med vilja och mod går allt, verkligen allt. Och jag tänker kämpa varje dag och om jag så aldrig skulle komma till SM så lär jag i alla fall komma en bra bit på vägen.

Det jag verkligen ville få fram är, har du en dröm, ett mål som du kämpar för, stå för det och sluta inte kämpa för att någon annan inte tror på dig. Om du själv inte tror på det kommer du heller aldrig klara det. Men tror DU på sig själv kommer även andra tro på dig. Har du bestämt dig för att du ska genomföra den där jäkla dubbelvolten från femman i simhallen – ge fan i vad andra säger och skit i Sveriges ideal, blunda ögonen och dröm dig bort en stund. DU kan klara det på DITT sätt. Du behöver inte gå samma väg som alla andra och göra samma saker som dom, du kan klara precis allt du vill på ditt sätt, utan att behöva stå i ledet bland alla andra mellanmjölks Svensson. Sätt ett högt mål med ditt liv och ge inte upp förens det är för sent. Har du inte kommit hela vägen har du kommit längre än om du inte skulle satsat så högt. Ingenting är omöjligt. Du kan inte vara jag och jag kan inte vara du -  en sak att tänka på kanske?


image description


Uppe hela natten och skriva tal

Åh, jag hatar att skriva tal! 
Jag ÄLSKAR att skriva och få fram MINA åsikter, skulle kunna sitta i timmar och framföra mina åsikter, men nu ska jag skriva det på ett helt annat sätt.. Det ska vara ett tal!
Jag valde att ta något som jag faktiskt vill få fram istället för att skriva om typ andra världskriget som hälften av alla andra i klassen gjort. Men hur fasen ska jag skriva?
Jag har kommit en bra bit på vägen men har minst hälften kvar och känner att det börjar långsamt ta slut på ord. Helst av allt skulle jag vilja improvisera - men det får vi inte.

Jag ska i alla fall prata om "Våga kämpa för dina drömmar". Alltså att man inte hela tiden ska lägga fokus på vad alla andra säger och tycker utan lägga fokus på de målen du vill nå. Ju högre mål ju längre kommer du, right?
Men ska fortsätta skriva och jag lovar att när texten är klar kommer det även upp här på bloggen!

"Mitt mål är att hoppa SM, jag kanske inte kommer hela vägen men jag kommer en bit"
Våga drömma..


ÅÅÅÅHHHHHHH känner att allt jag gör och skriver på bloggen blir SKIT!
SNÄLLAAAAA hjälp mig med tips, vad vill ni se?

Chuck - dagens ridpass

Red privatlektion för Malin idag och det behövdes VERKLIGEN.
I början när jag travade fram så såg hon att han var ojämn bak, jag hade såklart förklarat för henne innan så hon kollade lite extra. Och mycket riktigt han gick orent bak, men hon trodde inte alls att han hade ont utan bara att han var lite stel. Så vi red vidare.
Det var bara allmänt lösgörande arbete, få med bakkärran och upp med ryggen. Och det blev skillnad, i slutet på passet gick han helt rent och som en klocka.
Så antagligen har han suttit fasst i den sidan ett tag och jag inte vetat hur jag skulle rida igenom det. Han haft ett långt uppehåll med träning med honom så borde ta upp det igen. I slutet var han galet fin och jag genomsvett, men det var det värt!

Imorgon är det träning för Mats, på fredag skritta och lördag och söndag vilar han. Det är han värd.


Mamma och Chuck

Som jag sa innan red Mamma Chuck idag men jag kunde inte stanna hemma så åkte med ut för att kolla hur det gick. Han var lugn idag och gjorde det han skulle, hade gärna sett mer aktivitet i bakbenen men samtidigt vet jag hur svårt det kan vara vissa dagar att få med dom. Gå och se fin ut kan han - inen tvekan om saken. Men om han jobbar är en annan femma.
Jag tyckte han såg ren ut hela tiden, men han sparkade med bakbenen i galoppen 2 gånger om jag minns rätt och även lite fyrtaktig emellanåt. Men traven HELT ren.
Tror han bara är trött i kroppen och behöver vila. Jag ska kolla med Malin imorgon som sagt. En sak är i alla fall säker och det är att han är trött, han har blivit "seg" och ouppmärksam och lite loj. Ska se hur det blir efter lite vila, kanske han behöver lite mer energi i mitan? Vi har precis fått hjälp med en oderanalys men vi kan ju alltid dubbelchecka igen.

Vi får se!
image descriptionimage description
2 superfula bilder från idag, köttbullekinder har jag dessutom!
(nej mitt hår är inte fettigt, nytvättat & blött)

Duschen kallar

Ska hoppa in i duschen nu, vi hade spex foto idag i skolan och jag och mina kompisar var kalle anka, knatte, fnatte, och tjatte och jag har smink på hela mig så bara MÅSTE få bort det.

Jag är Knatte, han i grönt! Varför jag håller i näbben är för att den gick sönder.

Dessutom ska jag inte rida idag, vet inte om jag hinner förbi stallet en stund i alla fall men mamma ska ha honom på sin lektion idag så hon tar han dom honom. Bra läge för mig att städa rummet..
Kanske åker dit och fotar lite när mamma rider, får se helt enkelt!

Ifall jag fotar vill ni att jag slänger upp något bild då? :)

Om några månader?

Om det går som tänkt så kommer jag ha ett par mountain horse supreme high rider snart, hoppas jag! Och då har jag i princip min drömoutift klar - ända som saknas då är en gpa hjälm och ett dyon the differens träns.. 
DRÖM vidare säger jag bara..

Här är min drömoutfit inom dom RIMLIGA gränserna, finns så mycket annat snyggt men om jag ska se på det jag kan lägga pengar på.
Kommer ända troligtvis sluta rida eller bara rida ibland när jag blir 18 och måste sälja Chuck, och då känns det väldigt onödigt att lägga ännu mer pengar på ännu mer utrustning. Men detta är i alla fall så jag hoppas att jag kan se ut snart!
Även ridbyxorna vill jag ha, och hoppas på att jag kan köpa dom snart.
Alltså det som är med är GPA hjälm(i mitt fall min CO ayr8), röd GPA kavaj och en svart racesafe(alternativt min blåa HL väst), vita JW ridbyxor och mitt bling bling skärp ifrån hööks och till det Mountain Horse Supreme high rider.
Till hästen ska det vara mina svarta veredus skydd runt om, gärna ett par marinblåa boots från PC eller hööks som matchar schabraket som ska vara ett Anna Scarpati i marin med röda och vita/silvriga detaljer. Min vanliga förbygel/martingal och dyon the differens tränset i svart och så knoppar.

Där har ni min rimliga dröm outfit, kanske ser jag ut såhär om ett år.. Vad är eran dröm outfit? :D TELL ME

Hej jag heter Carro..

.. och jag har suttit uppe halva natten och gjort klart mitt bildprojekt som ska redovisas imorgon. Jag är nöjd så det känns bra, mindra bra känns det att gå upp vid halv 7 imorgon och klockan är snart 1. Men ibland är man bra dum och väntar till sista kvällen och då får man banne mig faktiskt skylla sig själv.
Förutom att jag vaknade på fel humör idag och varit lite småsur hela dagen, började nästan gråta på Chuck idag när han blev rädd för tunnorna i hörnen, andra sekunden var jag rosenrasande på honom och kände för att dra en rapp i röven på honom. (Lugna!! jag gjorde det inte!)

Kommer hem och inser att jag inte gjort klart uppgiften så börjar med den och blir småsur på mamma som slängt mina simfötter som jag hade behövt till spexfotot imorgon. Får skuldkänslor över att bloggen inte hållts igång så bra och nu såhär mitt i natten får jag en kommentar på ett GAMMALT inlägg, min första träning för mats som lyder såhär:
Ta bort martingalen!! Den är för kort o stör honom massor det syns på hans språngkurva! Han tillåts inte sträcka på halsen o ser ut att få ett ryck av den i landnigen... Kan va därför du åker fram själv i landningen...

Jag börjar gråta som fasen och blir helt till mig, sen när sist hände det att jag tog åt mig av något så här idiotiskt? Satt precis och grät i typ 10 minuter över denna lilla kommentaren innan jag insåg att det inte är så.. x)
Min martingal/förbygel är alldeles för stor och hänger både under benen, i tyglarna och på bogarna så jag borde göra flera hål.. Jag vet ju bäst själv. Det är inte mitt fel att han hoppar som satan och jag får en skjuts i röven varje gång jag ska ner, inte mitt fel att han inte tar mer eftergift, jag menar han hoppar likadant i löshoppningen med huvudet lite ihopkrullat. haha, inte mitt fel att vissa inte vågar stå för sina åsikter och tror att dom kan allt och är bäst!

Nu lite efter skrattar jag åt mig själv som började gråta för det.. omg PINSAMT!

Nu ska jag sova och hoppas att jag vaknar på rätt sida imorgon, jag vet ju bäst om mig och min häst och hade den stört så mycket hade han nog aldrig hoppat 1.20 med den och Mats hade nog nämnt något. Ska inte lägga mer tid på det nu, jag har en viktig sak att göra. SOVA!!

GODNATT! :*
bjuder på en sekundfärsk bild.. haha

Shopping

Även idag blev det tunnt med uppdatering men dagen har varit fullspäckad. Direkt efter skolan drog jag och två kompisar in till stan för att köpa saker till spexfotot imorgon, blev ett par orangea tights, grön tröja, en extremt ful keps och vit ansiktsfärg. Sedan var jag såklart TVUNGEN att köpa en mjukglass, 27 grader varmt idag!


Sen cyklade jag hem snabbt som tusan, tvättade mina kwick out stigbyglar som jag sedan tog med mig när jag och mamma åkte till hansa city. Sålde stigbyglarna till en tjej där och kollade sedan länge efter en middaggsklänning. Vi har ju avslutningsmiddag med klassen eftersom vi slutar nian och då skulle jag ha något snyggt till det. Blev en enkelt svart tight utan axelband. Till det köpte jag två armband och ska köpa något snyggt halsband också, och så det svåraste av allt, SKOR! 
Drömmen hade ju varit ett par jeffery campbell lita spike svarta, men den drömmer kan jag ge upp NU. Skorna ska i alla fall passa både till middagenn och avslutningen, där jag ska ha min vita konfirmationsklännig. Nej inte kåpan utan känningen ;)
Blev även lite annat skit när vi ändå var där, några linnen och en skjorta. Allt detta kommer det bilder på senare, antagligen imorgon!

Sist men inte minst så gick vi in på IKEA för att köpa en ram till en bild som ni kommer få se resultat på senare. Sen direkt hem och äta för att sedan åka ut till stallet och rida och så kom jag hem vid ca halv 10.

NU ska jag skriva lite om min bilduppgift sen sova. See u tomorrow!
riktigt gammal bild - men den ända som "passade"

Chuck - dagens ridpass

Red först ute, då en av lektionerna hade både ridhuset och paddocken så fick jag rida med laktionshästarna utomhus. Han var väldigt lugn och nästan seg, inte nästan, han var seg.
Jag fick trycka på han en hel del i skritten för att han skulle fatta vinken. Och traven kunde jag ju ge upp direkt så gick direkt på galoppen.
Han började sparka med bakbenen i fattningarna och även ibland när jag bad honom jobba mer. Han gjorde det innan, när han hade vilat länge och hade massor av överskottsenergi. Men nu har han ingen överskottsenergi utan sparkar på grund av annat. Dessutom gick han nästan lite fyrtaktigt, ibland kändes det som han travade med bakbenen.. Jag fick tanken att antingen har han ont eller så tar det bara emot och han orkar inte.
Jag gick ner till trav men han kändes ren så tog galopp igen och ökade på som bara den och sen tog tillbaka honom för att se om det blev mer power. Vilket det blev och han blev mycket bättre men inte helt. Det var som att han inte orkade sätta under bak.
Gick ner till trav och travade i ca 10 minuter på böjda spår, flyttade och rakt men jag kände INGENTING. 

Men imorgon ska mamma rida honom så det blir inte jätte jobbigt och sen ska jag rida privatlektion på onsdag och då ska jag kolla med Malin om hon ser något, annars be om tips. Om det inte är något tror jag han ska få typ 3 dagars vila -  kan ju bero på att han är lite trött nu, varit igång länge!

love you

Gårdagens ridpass - Chuck

Jag började med att skritta fram på slingan och gick sedan ner till hästbadet för att se om han ville gå i, efter en stund gjorde han ju det och snacka om att jag blev överraskad! Var inte där speciellt länge så gick tillbaka sen och då hade jag "ridit" i ungefär en halvtimme så trimmade lite i ridhuset i ca 15 minutet i galopp och trav. 
Han var jättefräsch den lilla stunden så är nöjd över honom!


Gissa vad jag har gjort?

Inte svårt att gissa när ni ser bilden!
Jag trodde verkligen inte att han skulle gå ner, men efter en stund gav han med sig dock tyckte han nog det var hemskt.. haha ^^ 
Nästa gång får det bli med andra hästar!

Förövrigt har jag har jour från morgon till kväll så har inte haft tid till bloggen..

En på miljonen

Jag ligger i sängen och är sjukt trött, skulle kunna somna ståendes men bara måste säga en sak först. Jag vet att bloggen varit otroligt rörig på sista tiden och detta är inte speciellt välplanerat det heller. Men detta är något jag vill att ALLA ska veta. Dessutom skriver jag på min iPhone vilket gör att det tar ännu längre tid..
Jag har vänner i skolan som jag älskar, jag har vänner i stallet som jag älskar och jag har vänner på fritiden som jag älskar. Men det finns en person, en fucking person på hela jordklotet som har det där extra. Jag slår vad om att personen redan vet om att det är den genom att bara läst det här över. Denna personen är helt galet underbar, det bästa som någonsin hänt mig, min bästa vän, min andra halva, mitt liv, mina andetag, mina steg.
Denna personen har förändrat mig till något riktigt bra och det finns inget, verkligen INGET med henne som är negativt. Vi ser direkt när någon mår dåligt, hon känner mig utan och innan och jag känner henne lika bra. Vi behöver inga ord för vi förstår varandra ändån. Det är ingenting jag bara säger för att det ska låta bra, det är verkligen något "magiskt" mellan oss. Som systrar från helt olika familjer, ja det är nästan läskigt ibland hur bra hon faktiskt känner mig! Förut träffades vi varje dag, även om vi låg i influensa, vi var oskiljaktiga. Idag träffa vi nästan aldrig, vi pratar nästan aldrig heller men ändå så vet hon när hon ska ringa eller smsa och fråga hur det är, hon VET direkt när jag mår dåligt! Samma sak om jag skulle låta sur behöver hon aldrig fundera över det för hon vet att jag älskar henne och tvärtom.
Det finns så otroligt mycket att skriva om henne, ville bara säga tack Gud för att du gav mig chansen att lära känna den underbara person! Jag älskar dig HJÄRTAT, över allt annat på hela jordklotet, lika (mer än) mycket som jag älskar svampbob! ;) It's ment to be you and me!

Majja Holgersson Bergdahl - du är underbar och jag älskar dig, fasst det visste du nog redan! Och glöm inte bort det, för du är underbar! ❤

(har inga bilder på mobilen.. därav en annan bild, besök hennes blogg btw- http://batmanbergdahl.blogg.se/)


Chuck idag

Idag fick han vila, jag tänkte rida men han var så fruktansvärt smutsig så när jag borstat klart det värsta så hade jag inte mycket tid kvar. Men han dog nog inte av lite vila.

Hittade en bild på mig och luggen som ni får se i brist på annat.

Dagens stalloutfit

Tröja - capitals t-shirt
Hood - KL
Byxor - John whitaker
Strumpor - Annas hästshop
Skor - reebok x)


Intresserad?

Om någon skulle vara intresserad så säljer jag dom.. tyvärr men dom passade inte mig :(
Galet snygga och fraförallt SKÖNA stövlar. Säljer dom för ett PANGPRIS om någon är intresserad!

http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=441318

Aloevera & Arnika gelé


När jag blev placerad för et tag sen på en tävling på udden så fick jag detta Massagelinimentet i pris. Dock har jag inte användt det alls ännu då det är som jag förstått 96 timmar (4 dagar) karenstid på det. Och har inte heller kännt något större behov av det. Samtidigt känns det onödigt om det ska stå här hemma och bli för gammal.
Så jag undrar om det är någon av er som har detta linimentet? Är det bra och vart använder ni det oftast..? Är bra till allt möjligt har jag hört

Ni kan köpa den här.

Hej och förlåt

Nu har jag vaknat och ätit frukost och fick en liten stund över till bloggen. Igår var jag ute och gick med min kompis och jag var ensam hemma så hon stannade en stund, kollade på TV och åt glass. Sen gick hon hem igen och då var klockan så mycket att jag kände inte för att blogga. Istället fick jag ett samtal från mina vänner som frågade om dom fick gästblogga och ibland kan man inte säga nej ;)
Johan fick äran att skriva några rader som jag sedan la upp.. Go ju! Jag sa att den inte var känd, men han hade nog sett bilden som Emma La upp i min logg på fb..


Ah jag är i alla fall ledsen över att jag inte uppdaterat som jag ska, för statistiken har ju legat på elit nu, helt galet vad bra ni är! Ska skriva om gårdagens ridpass snart, sen ska jag städa rummet som ser ut som andra världskriget och sen ska jag åka till stallet och rida Chuckisen. Om han inte är alltför blöt.. han har inget täcka på sig och det regnar :(

Hoppas ni förlåter mig för uppdateringen? ;) Puss
(glöm inte följa mig på instagram, då missar ni INGENTING)Johan Sten gästbloggar.

Idag har jag fått äran att gästblogga på en jättekänd hästblogg.
Jag heter Johan och med mig har jag Amanda och Ella.
Jag känner mig hedrad som fått gästblogga på en sådan känd hästblogg.
Jo den är känd!
Jag tycker personligen inte om hästar så jätte mycket, men jag kan om det är nödvändigt, finna intresse för ridsport.

Puss
Godnatt
Johan STEN

Ute och gått

Har inte kunnat uppdatera så mycket idag heller.. Har varit ute och gått med min kompis men är hemma nu!


Bagfeldt.com

Ni glömmer väll inte att klicka in på bagfeldt.com som ägs av en annan familjemedlem? Han börjar komma igång lite mer nu och tror det kommer bli riktigt bra när han närmar sig flytten till USA.
Ni kan även se lite av mig där, haha go han är min bror..!


Chuck - dagens ridpass

Tänkte dra fram lite bommar idag men insåg snabbt att jag aldrig skulle hinna det så då övergick jag till ett vanligt dressyrpass utan bommar. 
Men när jag kom ut i paddocken låg det bommar där redan så varför inte använda dom?

Han var framme med nosen och låg från början men lite loj så fick snurra igång honom innan det blev lite tryck i grejerna. Dessutom var avstånden mellan travbommarna lite för långt för Chuck så fick öka på ganksa rejält innan så att det gick bra. Men det var faktiskt lite bra att göra så mycket tempoväxlingar utan att han ska börja gå i otakt.
Galoppen var fin den med, han har lite svårt för samlad galopp men i lite övertempo går han skitfint.

Bra dag med andra ord.

Får bli en random bild på mig och en ridskoleponny på udden - Ghost Buster
BEHÖVER NYA BILDER NU!

Avslöjar hemlighet

Ja vem va det nu som var här och red Chuck? Det vet ni nog redan då ca 30 av alla kommentarer var rätt.
Det var alltså Johanna som var och red honom, men varför?
Jo jag ska ju till Malta i sommar en vecka och kräsen som jag är finns det inte många som jag låter rida min bäbis. Finns 2 tjejer i stallet som jag skulle låta rida honom men så kom vi på idén att låta Johanna ta hand om honom vilket hon ville!

Så hon ska alltså rida honom när jag är på Malta och kommer troligtvis hit en gång till innan så hon har koll på allt. Alltså, vill ni veta hur det är med honom när jag är på Malta får ni kolla in på hennes blogg. Om hon väljer att skriva något om det, det är vi se.


Hästsport i media?

Jag kommer ihåg när alla klagade över att det knappt visades något hästsport i media, varken på TV eller i tidningarna. Alla var och hackade på mediafolket, skrev långa mejl och artiklar, var med i radio, tv och stora facebookgrupper på nätet. Ni kan inte påstå att ni missade hysterin kring att vi inte syntes lika mycket som andra sporter?
Sen blev det en liten förbättring i alla fall i tidningen här hemma, det skrevs mer om tävlingar som varit och om världstävlingar osv. Då tystnade alla som hade klagat och nu har jag inte hört ett ord ifrån dom på ett bra tag.
Men jag har inte heller sett mycket om ridsporten sista tiden.

Dels är det ju tävlingen världen runt där t.ex Roffe är med men det varkens nämns på tv eller i tindingarna. Och en sak jag reagerade mycket på var att det inte skrevs ett enda litet ord om ölandshoppet i tidningen. Våran tidning är för Kalmar & Oskarshamn, det står alltid saker om öland eftersom det tillhög KALMAR län. 
Ölandshoppet är dessutom en av dom största tävlingarna på året av klubbarna här i Kalmar.

Men ändå har inte media mage att skriva några rader om detta? Jag kollade direkt i tidningen i måndags för att läsa om hur det hade gått för andra osv men ingenting fanns så jag tänkte att jag kunde vänta lite till. Men inte heller dom 3 dagarna efter skrev dom något? Och att doms kulle skriva det imorgon eller lördag skulle inte ens vara logiskt.

Det jag ville komma fram till är att är det verkligen så att alla är nöjda med uppmärksamheten vi får? Jag tycker att det gått tillbaka till samma gamla som det var innan och skulle verkligen kunna ställa upp igen för att få igenom att vi vill ha mer ridsport i media.
Fotbollslagen från lindsdal IF p11 är i tidningen mer än världsmästaren Rolf-Göran Bengtsson.. Hur får dom ihop det? Och att dom som skriver "hästsidorna" inte ens vet något om hästar gör ju inte saken bättre..

Jag är inte nöjd, jag vill att ridsporten ska synas mer! 
Vad tycker NI?BILDERNA LÅNADE FRÅN: google.se

Chuck - dagens ridpass

Tänkte rida ett dressyrpass i paddocken men där var det vattenspridare och inne var det lektioner så fick rida ute i skogen. Men det blev dressyr i alla fall, la upp stigbyglarna och red som satan, rent ut sagt!
Han var superduperfin, trampade på som bara den fasst i ett lugnt tempo, lyssnade klockrent för alla hjälper och galoppen.. OMG! Jäklar vad fin han var.
Han tittade lite emellanåt på rådjuren och andra saker men förutom det, gosh han var superfin idag!

foto: emmahellgrenn.blogg.se

Vita ridbyxor?

Jag vill ha nya vita ridbyxor, NU! Dom jag har är helt okej, men dom töjer på sig lite för mycket när jag haft dom på mig ett tag, tyvärr. Så jag ska köpa ett par nya och vill ha ett par som sitter slimmat. Jag vill samtidigt inte betala allt för mycket då jag kommer använda dom max 2 gånger i månaden så några animo eller liknande är inte att tänka på. 
Har funderat på ett par JW då jag tycker det är bra passform på dom och dom är snygga, inte superdyra och helt okej kvalité.
MEN jag vill ha ett par helskodda och vet inte om dom finns som helskodda..?

Någon som vet om John Whotaker byxorna i vitt finns med helskoning? Spelar ingen roll vilken modell det är, ny eller gammal(vill inte ha den stora loggan "whitaker" i svart, är den svart ska det endast stå "JW". Är det den stora loggan "whitaker" ska det stå med vitt.). Eller någon annan helskodd ridbyxa som sitter snyggtSlut i benen..

Orientering stod på schemat idag i skolan. Det var "den stora" oriienteringen i okänd mark, så man fick gå hem när man var klar. Men då skulle man cykla dit och hem plus springa runt i skogen i 2 timmar, det to ca en halvtimme att cykla dit, snabbt i motvind så var helt slut efter det. Sen som sagt sprnag jag runt i värmen och lökade och sen cykla hem i ca 40 minuter då vi cyklade långsammare..
Fattar ni om jag är mör i kroppen nu?

I alla fall så tänkte jag lägga mig i solen och käka melon när jag kom hem, men det sket sig. Vi har ett ganska stor hus och halva undervåningen är en lägenhet som vi hyr ut och tjejen som bor där hade sina tjejkompisar plus deras små bebisar på besök, dom var verkligen i hela trädgården.. Så kände inte för att gå ut och lägga mig, det hade ju sett ut haha!

Istället fick jag äta upp min melon här inne, funkar det också. Nu ska jag duscha av kroppen då jag känner mig jätteofräsch, sen ska jag cykla till stallet och rida och rida igen.. Vi hörs ikväll!
image description

Chuck - dagens ridpass

Red inne i ridhuset då det var upptaget i paddocken. Han var jättefin stundvis och ett helvete stundvis. Känner att jag inte kommer framåt just nu, sitter och nöter dag ut och dag in men kommer inte framåt? Så ska kolla om det finns tid till privatlektion i dressyr snart, behöver hjälp!
Men han var i alla fall fin stundvis och då var han riktigt fin. Helt okej nöjd över honom idag.

EMMAHELLGRENN.BLOGG.SE

Alla bilder är fotade av Emma, bloggen hittar ni i rubriken!
LB:

LB:

LA:


Är lite efter på bilden över, men det är över vattenmattan.
Skojar bara, trodde det var fjärde hindret men det är i trekombinationen ;)

Bilder

Alla bilderna är ifrån LBn, fler bilder finns och dom kommer inom några dagar!

Foto: Jaqueline Andersson
Foto: Clara Jonsson

Foto: Sara Nilsson

Chuck idag

Idag får han vila, var i stallet och borstade en stund och pratade osv. Kvalitetstid är aldrig fel!

GLÖM INTE

ATT GILLA BLOGGEN PÅ FACEBOOK!!


Bilder i mängder!

Jag har bilder i mängder.. Helt sjukt mycket bilder verkligen!
Det är ca 7 st personer som har fotat mig som har skickat bilder, kanske ännu fler som fotat men inte skickat..? 
I alla fall så har jag en jäkla massa bilder från båda dagarna och undrar därför om någon är sugen på att se endel, om det inte finns intresse för bilderna så skiter jag i det annars vill jag ha 5 kommentarer!

Foto: emmahellgrenn.blogg.se och Clara Jonsson

Tal - svenska uppgift

Fick en lysande idé imorse då jag började skriva på ett deepshit inlägg. Tänkte dra en sak om vilka mål man har här i livet och hur man hanterar att andra försöker trycka ner en. Kom inte speciellt långt då jag skulle till skolan.
Och på svenskan ska vi skriva ett tal som vi sedan ska läsa upp för ett par i klassen och då kom den lysande ideén om att prata om det. Hur höga mål det är okej att sätta? Vågar du berätta dina drömmar? VÅGA kämpa för det du alltid velat. Och hur man ska reagera när andra sätter sitt ord mot ditt?

Vi hade inte speciellt lång tid på oss att skriva detta talet så jag har tänkt att skriva mycket hemma, känner att här kan jag skriva lite mer fritt, utan att vara rädd att någon ska kika en över axeln. Och när jag är klar funderar jag på att publicera endel av det här. Kommer bli väldigt mycket så allting får jag inte med men endel.
Skulle det vara intressant att läsa om? Fasst i och för sig, kommer nog publicera det vare sig ni vill eller inte. Känner på mig att det kommer bli bra! :D

Btw.. kände mig som en viss bloggare när jag skrev detta inlägget och det var inte positivt.. haha! 
Hoppas ni ser mig som mig och ingen annan!

gammal som satan-bild ;)

Chuck - gårdagens ridpass

Skrittade barbacka ca 25 minuter i skogen. Bara så han fick röra lite på sig.


Amen tjena.

Min blogg var med i tidningen idag! 
Johanna hade blivit intervjuad och det var en liten del om hennes blogg i Barometern idag. Såklart läste jag hela och blev positivt överraskad av att mitt bloggnamn stod med där! 
TUMMEN UPP och tack! :D

(Inte hela artikeln med på bilden)

Resultaten

Nu kommer gårdagens resultat och film lite mer nogrant.
Jag är ledsen över att uppdateringen legat på noll, men idag har jag och Emma kollat tävlingar hela dagen, sen har jag varit och skrittat på ponnyn min.
Men nu kommer resultaten.
I LBn så var jag som sagt dubbelnolla, tänkte satsa lite då det inte var så mycket svängar, men innan kombinationen tog jag tillbaka, lite för mycket så missade nog några sekunder på det. Men kom i alla fall 12a av 40 st så är jättenöjd.

I LAn som förövrigt var våran debut så blev jag sådär nöjd. Tror det är första gången jag INTE blir riktigt nöjd över en runda.
Första hindret hoppade han perfekt, likaså tredje. Andra hindret rev han med bak. Vi kom lite nära och fick ett retsamt pet, sen var fjärde hindret vattenmatta och fick ett stopp där, det kan jag förstå.. Han vägrade ens gå i närheten av en för några månader sen. Klippte det på andra försöket. Sen hoppade han riktigt bra på 5, 6, 7a,b,c och 8, sen såg han inte riktigt 9an och jag var inte där med benen så blev ett stopp. Hade inte det stoppet hänt hade jag varit supernöjd. Hoppade det igen och gick super.

Men han var så jäkla stark, jag vill ha lite mer kontroll - nu är det bara en enda kamp typ. 
Ska snacka lite med Mats om det, han ville inte att vi skulle betsla upp innan jag startat LA, nu är det gjort och det känns som att jag kanske behöver något starkare att variera mellan. Ska kolla vad han tycker.

Här är i alla fall filmen!Har lärt mig att man måste rida varje jäkla steg för att det ska gå vägen.. Men jag lär mig med tiden!

Checka ölandshoppet

Är och kollar ölandshoppet nu, får se On vi stannar hela dagen, varmt som satan är det i alla fall!
Bloggar när jag kommer hem ;)


Tjingeling!

Är galet trött nu, som ni kan förstå, läste ni emmas inlägg? Vi åkte hem till Kalmar efter tävlingen, käkade på donken och åkte till öland igen. Gick och badade, cyklade till macken osv.. Kom hem vid 10 och åt middag(?). Sen har jag duschat, så tid åt bloggen har helt enkelt inte funnits tyvärr..

Och nu är jag galet trött, ska snart sova. Så tyvärr hinner jag inte blogga nu heller :/
Men kan säga att jag är supernöjd över LBn, dubbelnolla! Och sådär nöjd över LAn.. Det är trots allt våran debut och hade inte räknat med att gå felfri. Men andra stoppet var såå onödigt.
Fick ett pet på andra hindret då vi kom nära, stopp på fjärde som var vattenmatta och sen ett stopp på 9an, ett riktigt onödigt stopp så hade vi inte fått det hade jag varit supernöjd.

Men nu vet jag att vi har endel och träna på, kommer ligga kvar och nöta in LB, LA banor nu, tils vi är redo att gå upp. INTE än på ett tag såklart!

Foto: Clara Jonsson (LCn)

carros kååmpis

hejjsvejs, sitter i carros sommarstuga vi har varit nere och badat i havet, kalllt jaa!
Men Carro & Chuck va meega fin idag på tävlingen, i LBn Dubbel nollaade dom!
Och Carro få berätta själv hur det gick i LAn och berätta alllt sen. / EMMMAA, CARROS KÅÅMPIS ( FOTOGRAF )
Ps: har massa fina bilder på dom som kommer imon ikväll!!


bild från förra tävlingen!

Jag är nervös?

Helt galet, jag som ALDRIG, verkligen aldrig är nervös är nu så nervös att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag känner det egentligen inte på mig och tror ingen annan ser det men jag kan varken äta eller slappna av. Och så mår jag så illa att det känns som att jag ska spy..
Jag har inte varit nervös sedan jag ren Rhona på en klubbhoppning.. Men verkligen aldrg varit nervös inför en lokal/regional.

Jag har tyckt att jag borde bli lite mer nervöag skulle aldrig rida bra med spykänslan i halsen och magen, aldrig.. Får helt enkelt hoppas på att det går över, kanske jag kan skriva bort nervositeten här? Grejen är att jag tror inte att jag är nervös inför tävlingen eller att jag ska debutera LA, jag tror det är broddarna (suck).
Idag är det besiktning innan start, och jag kan då inte ha bropparna i när han besiktigas..

Äh, jag håller tummarna för att detta går över och att jag kan rida precis som igår, ah ska komma ihåg banan också ;) haha!


Bild från idag

Hittade en bild på emmas blogg från idag. Kommer få fler bilder efter helgen men kan ju visa denna så länge.
Foto: Emma

Filmen

Haha till er som undrade.. nej ingen märkte att jag inte hoppade fyran ;)
Efter hinder nummer tre så ser ni att jag rider utanför ett gul/blått hinder? Det skulle jag hoppat..

Och så skrev jag fel innan, hade 7 tidsfel, inte 3.
Haha, skojar bara.. okunniga jag.. Hade 2 stopp = 12 fel på hinder och sen 3 tidsfel.

Musiken funkade inte.. playa här istället.Resultat.. skippar hinder nummer 4?

Han kändes inte alls som vanligt på framridningen, fick ett stopp på första språnget på räcket.. Fick rida varje meter efter det, men han var försiktig av sig.
Vet inte om han tävlats på gräs innan så kan ju varit att han varit lite osäker? Jag fick ju i alla broddarna så efter några språng började han gå mycket bättre igen.
Väl inne på banan var det ett jäkla tryck i honom, han hoppade SUPERFINT!! Den känslan, han var verkligen på topp. Tvekade inte på något hinder och hade ett superbra flyt! 
Sista två hinderna var en linje med 5 galoppsprång emellan, och när det är linjer brukar det vara lätt att komma rätt och att hoppa av bra, jag tänkte verkligen att jag ska INTE glömma att rida nu och jag måste erkänna själv. Jag red verkligen, bästa jag gjort på länge och så kommer solen fram och bländar oss och han stannar.
Jag tror jag skrek nej eller nått.. pinsamt? Haha.. kom igen och fick ett till stopp så när vi kom sista gången la jag till spöt på bogen för att hjälpa honom över.

Jag kan inte lägga detta på varken mig eler Chuck.. Jag red precis som jag skulle och han var SUPERFIN, men han såg inte bommen och vågade inbte riskera något..
MEN känslan, den slår allt!

BTW!!
Jag glömde att hoppa fyran, men ingen verkade märka något, inte ens jag! Upptäckte det först när jag kollade på filmen senare.. Klockrent att INGEN märkte något ;) haha

Vill ni se filmen får ni ge mig 5 kommentarer!

Precis hoppat

Precis ridit, han var lustig på framhoppningen. Men sen var han sjukt fin och bara bäst på banan, sen låg solen rakt på sista hindret vilket gav 2 stopp och 3 tidsfel.. Jag kan inte lägga det på mig då jag red som satan, inte chucks fel heller.. Men han kändes så jäkla fin resten av banan så är nöjd!
Typiskt att det var sista hindret ;)


Till stallet - mot lundegård

Nu ska jag klä på mig, borsta tändera och åka ut till stallet. Hoppas min lille ponny har skött sig ute i hagen imorse. Han har gått själv såklart men vem vet vad han hittar på? 
Så när vi kommer dit ska jag ta in honom och fixa iordning. Har även bestämt att han får åka transporten med broddarna. Jag sätter på honom både bootsen och transportskydden över så känns det säkert. Det tar ändå bara ca 3 minuter med bil från stallet till lundegård. Tror inte vi kommer få på dom på tävlingsplatsen så jag gör det som känns säkrast.
Startar bara en klass idag, sista så efter att jag hoppat min klass åker vi hem igen och sen får jag se vad jag hittar på. Imorgon hoppar jag två klasser så ska försöka titta på alla andra med och på söndag är jag där endast för att vara.

Men nu måste jag gå, uppdaterar från mobilen under dagen!

KUNG

Hade lite tråkigt för några dagar sedan så klippte ihop en film, älskar att klippa ihop filmer. Hade dock inte varit fel med bättre kvalité på filmerna.. Men titta i alla fall vetja!


Outfits till helgen

Så här ser vi ut imorgon, plus svart väst, svarta veredus skydd och svarta gummiboots. 
Glömde säga att jag ska ha ett svart skärp med blingbling också ;)
Och såhär ser vi ut på lördag. Till detta svarta veredus skydd, svarta gummiboots och blå väst.

Fina fina fina fina FINA!

En på miljonen, saknar dig!

Chuck - dagens ridpass

Red när vi kom fram istället, hann inte rida hemma tyvärr.
Såklart skulle han kolla på ALLT och alla.. Hästarna i hagarna runt om sprang med honom och alla hinder i paddocken var spöken. Och på det så var det storm..
Men han skötte sig helt okej, kunde ju drömma om en avslappnad ponny, så jag red så gott som det gick.
Sen fick han gå in i stallet med alla nya hästar, både ston, valacker och hinstar, föl osv.. Smörjde in hans hovar med fett och la på han täcket. Och såklart pussade jag honom godnatt!

Imorgon ska jag tvätta av benen, tack gud för spolspiltan, vi har ingen hemma tyvärr. Borsta nogrant osv..
Min älskling!

Grym bloggtävling!

(bilden är länken)

Stenen är borta!!

Wehoo, fick ut stenen till slut, tog nästan 20 minuter och fick trycka underifrån, men nu är den borta och plopparna sitter i.
Han var supersnäll så nu är matte glad. Snart framme i stallet!


Någon som har erfarenhet?

Mycket om broddning nu känner jag.. haha.
Men lättast är ju att sätta i någonting i hålen emellan dagarna nu när vi är borta och bra att ha annars också.
Gummiplupparna vi köpte har jag mest tänkt ha till tävlingsplatsen från stallet i transporten då det känns dom att dom åker ut annars. Men om jag får ut stenen idag så vill jag sätta i någonting undertiden som kan sitta längre.

Och då undrar jag är det någon av er som har erfarenthet av dessa? Funkar dom bra? Jag är mest rädd för att det fastnad något i dom.. men det kanske är värt att testa?

Packa - Tagga - Peppa

Lång dag på kort tid, haha. 
Har en jäkla massa saker som MÅSTE göras och jag har 3 timmar på mig. Hur fasen ska det funka?
Först och främst ska alla saker här hemifrån packas. Alla ridkläder & outfits, alla vanliga kläder osv. Sen ska jag till stallet och där ska jag rida först av allt, sen putsa sadel & träns, fixa benskydd och så ska allting packas ner. 
Det är inte lite som ska med asso.. outfits till bpda dagarna, mat för 3 dagar, typ hela stallet ska med i bilen. Plus då alla mina vardagskläder..

Hästen fixar jag när vi kommer fram. Då vi ska åka ganska tidigt så har jag gott om tid där att bada benen, bortsa och fixa. Tur det annars hade jag haft ännu mer panik.
Och så ska jag försöka få ut den där förbannade stenen.. Är den ute så är det inga problem att sätta i broddarna, ibland går det ju att sätta i brodden utan att gänga om man rengör ordentligt. Det är ju inte hela världen om han får panik när halva brodden är inne, men det är mycket värre om han får panik när gängen är inne.. Så hoppasd jag sipper den - hata!

Får jag inte ut stenen försöker jag på nytt ikväll och funkar det inte ikväll får jag helt enkelt testa att rida utan bak. Hoppas på fint väder.. Kände att jag överreagerade lite igårkväll.. Men jag blir så fruktansvärt rädd och ledsen när han får panik. Det är så svårt att förklara hur han gör, men det är INTE roligt.. :/

Idag ska vi i alla fall testa att bremsa, för det är väll ingen karens på det? (mamma undrade och jag har som vanligt ingen koll) Vi har testat brems vid skoning men det funkade inte, men skoning är ju trots allt lite värre..

Men förövrigt ska jag försöka vara positiv, ska ladda upp och peppa som satan i gatan! Ska bli såå roligt! :D


Kommer blogga mer ikväll, men nu stängs datorn av fram till kl 8?

Chuck - dagens ridpass

Har skrivit av min ilska någon annan stans nu så är på lite bättre humör. Det är ju inte någon big deal egentligen, blir bara så ledsen på allt när det blir fel. Chuck är det bästa som hänt mig, jag älskar honom över allt annat och att någonting får honom att bli rädd gör mig ledsen. Jag hatar att göra saker som får honnom att må dåligt.
Jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att han skulle bli lite mer "normal".. Men samtidigt har jag hört att speciella hästar kommer långt?
Får hoppas på det..

I alla fall så red jag runt lite runt hagarna och stallet. Skrittade fram på hårt underlag(asfalt&hård grusväg). Travade även lite där. Sen tog jag galopp i skogen och travade och skrittade av på hårt underlag. Han var fin, framåt och kollade på ALLT.
Begärde inte så mycket heller, men han var glad och jag med!


Skulle kunna explodera..

Jag är ledsen, arg, förbannad, galen, tårögd, skakis och ont i magen.. Jag vet inte om jag är ledsen eller arg, men antar att det är någon blandning.
Allting har bara gått bra fram tills idag, han har gått som en klocka vissa dagar, träningen igår va mer än jag hade kunnat räkna med, allting har varit SÅ RÄTT!
Men så idag var vi nere på botten igen...
JAG VET att han är jätteskygg om sina bakben, just därför skulle jag börja öva att brodda honom. För att det sedan ska gå bra när vi är på tävlingen. 
Så jag tog höger fram och höger bak, inga problem. Hade lite svårt att gänga men det gick till slut. Tog även vänster fram och det gick det med, både att gänga och skruva i brodden.
Jag HATAR förövrigt att gänga, ibland är den svår att få ner om skårorna är lite lite fel och tänk om hästen blir rädd eller något när gängan är i? Jag HATAR det, verkligen hatar.. Men ibland går det inte att få i brodden utan att gänga..

Så var det sista benet kvar, vänster bak. Det började bra, kunde rengöra det ena hålet och skulle precis göra det andra när jag ser att det sitter en stor sten där i. Fine tänkte jag och började gräva och försöka få ut den. OMÖJLIGT. Den satt där och där skulle den sitta.. Så jag ringde mamma och bad henne komma med något som kanske skulle vara lättare att få ur den med och under tiden tänkte jag börja gänga i det andra hålet. Och det hålet var riktigt knepigt, försökte och försökte men fick inte in den, den la sig fel, hoppade upp och skruvades snett. Visst att man kan göra fel, men det var fel på hålet.. Så till slut tröttnade han. Jag hade som TUR va och tacka gud för det inte fått in gängan när han kastade sig åt sidan och försökte sticka därifrån.
Då är det kört, han skakar, trycker in rumpan under sig och spänner hela kroppen. Bakbenen kan man ju bara drömma om att komma nära.. 
Jag försökte ta upp det, men det är omöjligt, när han väl börjat kan man lika väl ge upp. Det är så svårt att förklara hur han gör, men farligt är det. Det är farligt för både honom och mig så jag vill helst inte utmana ödet. Jag började massera och klappa på honom tills jag kunde stå vid rumpan och efter en bra stund fick jag lyfta benen i ungefär 1 sekund. Så när jag gjort det ställde jag in honom.

Nu får jag bara be lite till gud att han har glömt detta tills imorgon och att stenen antingen har lossnat eller går att få ut. Annars kan jag ju lika gärna stryka mig.. Skulle aldrig starta utan broddar..

Är det någon av er där ute som har tips till mig? Att sätta på en ny sko skulle aldrig gå då vi måste droga honom när han ska skos.. Men snälla, minsta lilla tips, skriv det!! 
Vill inte skita i ölandshoppet på grund av EN jäkla sten..
Tipsa både om hur jag får ut stenen och hur jag kan "bota" en benskygg häst?

Jag blir ledsen, arg och besviken.. ibland önskar jag att han var.. NORMAL?
image description

Svar på fråga - vad är en dressyrhäst?

Från Johanna
Bara så du vet så ska du vara glad att han rullar sig varje dag. Det visar på en trygg och harmonisk häst! :)
Och sen skrev du att dressyr bara är roligt på en dressyrhäst. Vad är det som avgör om hästen är en dressyrhäst eller inte enligt dig?

Svar: Jag har hört att hästar som rullar sig ofta trivs, så det är nog bra. Sen om det är 100% sant vet jag inte. Men tänk er varje dag komma in till en helsvart häst istället för en svart vit? Men förstår hur du tänker!

Och den andra frågan, jag tror jag uttryckte mig lite kort och konstigt. Jag gillar att rida dressyr även på Chuck de dagarna det går bra. Så vi kan säga att jag gillar att rida dressyr när det går bra. Tycker aldrig det är riktigt roligt att sitta och nöta en timme på en häst som totalvägrar.. men dom smällarna får man ta ibland.

Men till frågan, en dressyrhäst från min syn är en häst som GILLAR det. Det finns dressyrhästar på våran ridskola. Ponnyn jag red innan -Rhona- är en riktig dressyrstjärna och hon tycker det är kul. Medans om man tar Shaggy, han KAN men han slipper helst. Då ser jag mer honom som en allroundhäst.
Vad ludddigt det blev, men jag vet egentligen inte vad en dressyrhäst är.. haha. Jag kanske inte tycket att Ninja la silla är en dressyrhäst om man säger så.. Sen beror det på vilken nivå man menar, ska du upp i nivå måste den även ha gång osv. Hoppas du/ni fattar vad jag menar.

Vad tycker DU är en dressyrhäst?


foto: http://almasfoton.blogg.se/
foto: http://emmahellgrenn.blogg.se/

Svar del 4

 • Från Sofia:
  Vad tycker du är dyrt för ex. schabrak och träns och sånt? För jag såg att du hade köpt nya stövlar, och OJ! Dom var riktigt dyra! :P
  Oj, jadu.. alltså det beror helt på vad det är man ska köpa och vilket märke det är, alltså kvalité. Men jag skulle nog aldrig köpa ett schabrak för över 600 kr. Vill jag ha ett som kostar så mycket kanske jag istället kollar efter det begagnat. Ja alltså det finns gränser såklart, men sen ger jag gärna lite mer för bättre saker.
  Stövlarna fick jag till ett mycket bra pris, alltså inte fullpris!


  Hur högt har du hoppat som högst, och vad hette hästen? :)
  130cm och Chuck

  Hur gammal var du när du fick din första häst, och hur gammal är du nu? :)
  Jag var 14, eller kanske ska säga 15? Vi köpte min första häst 14 dagar innan jag fyllde 15. Och nu är jag 16 år.

 • Från Evelina:
  Lite frågor till underbara dig!:)
  1. Hur hög är Chuck?
  Han är 148cm

  2. Hur lång är du?
  166,5cm

  3. Vilken skola går du på?
  Södra Skolan

  4. Har du syskon?
  Två bröder

  5. Hur långt har du till stallet?
  Ca 5-10 minuter med cykel

  6. Vad är bäst med Chuck?
  Att han är så positiv till allting och hans sinne för hoppning, och typ allt med honom ;)

  7. Vad fick dig att köpa Chuck och att provrida han från första början?
  Från första början skulle vi aldrig åkt och kollat på honom, men min mamma ville att jag skulle kolla på så många som möjligt bara för att jämföra och känna lite mer exakt att "wow denna hästen vill jag ha". Så när jag och mamma skulle till pappa i norge så tänkte vi att vi kunde prova någon häst påvägen dit och Chuck var lämplig.
  Sen så var jag fast, helt fast verkligen. Fastnade speciellt för känslan i hoppningen, han drog som satan mot hindrerna och fick inte stopp på honom efter.. haha. Mamma visade min tränare filmen och hon sa bara en sak, KÖP! 
  Så så gick det till, väldigt förkortat!


  8.Vad är ditt mål med Chuck innan du säljer han?
  SM/MsvA

  9. Hur är hna att rida?
  Tack för mina frågor! ÄLSKAR din blogg och Chuck. Lycka till!!
  Han är väldigt positiv till arbete, han vill oftast göra mer. Samtidigt som han kanske inte gör mer än vad han behöver - i dressyren. I dressyren kan han vara lite segstartad, då han antagligen tycker det är skittråkigt. Är han på sånt humör så hittar han gärna spöken lite överallt.
  I hoppningen är han pigg, han lyssnar jättebra nu men tänder verkligen till. Han letar hinder och är rädd om sig. Hoppar allt med marginal emellan, förutom vattenmatta som han tycker är en väldigt onödig uppfinning. Jag vet inte mer vad jag ska säga, BÄST? ;)
  TACK :D

 • Från Malin:
  * Hur många hästar har du haft?
  2 st egna

  * Vad har du för djur?
  En häst

  * Har du några syskon?
  Ja, två storebröder

 • Från Julia Gustavsson:
  Hej Carro!
  Har du någon förebild, inte bara i ridningen utan till vardags?
  Mina största förebilder inom ridningen är Rolf-Göran Bengtsson och Isabella Nilsson, annars är det väl typ Selena Gomez eller någon, försöker se upp till mig själv..

  Var handlar du mest vardagskläder, är du klädesintresserad eller bryr dig inte så mycket?
  Affärerna som finns i Kalmar, GinaTricot, BikBok, H&M, MQ, Vila osv.. Köper där det finns snygga kläder ungefär. Nja, eller jag bryr mig om vad jag sätter på mig, men är ingen person som gillar att snacka kläder och gå på stan i timmar..

  Vilket är ditt favoritställe som inte är typ i sängen eller i stallet typ, haha!
  Åh, sängen är ju min himmel typ.. Men jag älskar våran sommarstuga, älskar att vara där själv med familjen och bara VA.

  Har du sparat Chucks annonstest och isåfall kan du lägga upp den?
  Annonstest? Jag antar att du menar annonsen? Här är den:


  Tror att det är fler som har frågat detta med vad är dina mål med Chuck? Hur lång tid kommer det ta för er att nå dem, tror DU?
  Ja det är ett par, men jag vill som sagt tävla MsvA och om jag lyckas kvala till SM så är det vårat hösta mål. Jag tror att vi skulle kunna kvala nästa år, annars året efter det. Det beror på hur redo JAG är. Och så får ingenting komma emellan för då är det nog kört. Dessutom har jag ingen stor koll på hur man kvalar till SM just nu så måste läsa in mig på det. Om någon vet så skriv gärna :D

  Tack för en riktigt bra blogg. Innehåller allt som den ska. Bieber, hästar och vardag, det gillar vi! :)
  Tack själv, för att du läser! :D

 • Från Lovisa:
  om du fick välja en häst/ponny i hela världen vem skulle det vara då ,om du inte fick välja chuck?
  ps. as grym blogg!!! älskar den :D
  Jag skulle lätt välja Totilas, hade faktiskt inte valt en hopphäst då min dröm alltid varit att rida en grym dressyrhäst. Och innan(2-3 år sen) ville jag bli dressyrproffs.. Så Totilas. TACK :D

 • Från Irma:
  Om Chuck var en människa hur skulle han vara då och typ vad hade han jobbat med?
  Jag måste bara säga att jag älskar din blogg och din häst! :D
  Han hade varit väldigt snäll och omtänksam. Och så skulle han vara en sportfåne, skulle säkert spela fotboll och varit grym på det. Han skulle vara snygg såklart(A).. Vet inte vad han skulle jobba med, inte på kontor i alla fall, utan något man rör sig mycket på.. 

 • Från Moa:
  * Vilken tid på dagen brukar du åka ut till Chuck
  Jag brukar åka ut till honom direkt efter skolan.

  * Vad är Chucks bästa o sämsta egenskaper?
  Bästa är allt typ, hans positiva inställning till allt. Sämsta är att han rullar sig i hagen VARJE dag..

  * vad ser du på frågan att rida ut själv?
  Jag tycker inte att man ska rida ut själv vare sig man är över 18 eller inte. Det kan hända saker även om man är äldre. Ska man bara rida i skogen eller på ett fält nära stallet så tycker jag att man kan vara själv så länge någon vet vart man är. Men vid uteritt tycker jag att man ska vara fler.

  * när kommer du sälja Chuck?
  När jag inte får rida ponny längre

  * vad är ditt favorit hästmärke?
  Världens bästa blogg med världens bästa par!
  JW och kingsland

 • Från Esther:
  Vad är det högsta du och Chuck har hoppat tillsammans?
  130 cm

  vad är den högsta klassen du har tävlat?
  LB

  hur gammal är du?
  16

  Vad gillar du mest? hoppning eller dressyr?
  Super fin blogg!!! :D
  Hoppning, men dressyr är sjuukt roligt om man har en dressyrhäst. TACK :D

 • Från Ebba:
  1.När du var på castingen med din förra ponny till ponnyakuten , var du lite rädd då när du red för det hördes lite så på din röst ? :)
  Hmm.. alltså rädd var jag inte. Men jag blev så förvånad när han stack eftersom han aldrig stucit så när jag suttit upp. Och så höll jag andan när han sprang, haha vet inte varför? Och på det så var jag reda nervös då det var kameror överallt och jag visste inte alls vad jag skulle säga så blev skakig på rösten och anfådd ja. Men jag var aldrig rädd faktiskt.

  2. Hur högt har du hoppade som högst ? (med vilken häst/ponny som helst)
  130 cm med Chuck

  // Ebba - http://ponneyrs.blogg.se/ din blogg är awesome och ja älskar din ponnys hoppteknik <3
  TACK :D

 • Från Evelyn:
  1. Varför sålde du Dusty?
  För att till slut blev det för mycket, jag blev rädd, klarade inte av det :/

  2. Vart har du köpt den rosa tröjan som du har på 2 bilder i heatern?
  På Stadium

SÅ, det var alla frågor, hoppas ni är nöjda med svaren och är det något ni inte fattar/undrar över, släng in en kommentar så svarar jag så fort jag har tid!

Filmen

Vi gör som vanligt, vill du höra vad Mats säger höjer du volymen på videon - dock hör man inte allt ändån men vissa saker.
Vill du ha musik stänger du bara av ljudet på videon och playar på den över. Svårt?

Till er som har ljudet kvar på filmen, hahahaha - igga mitt morrande, morrade ALLTID innan men slutade sen men idag kom det tillbaka :o
Och så måste jag säga att denna filmen visar verkligen vilken speed vi har, tycker aldrig det brukar synas på filmer men idag gjorde det verkligen det. Det går så jäkla snabbt ibland. Också därför vi fick stoppet på vattenmattan.. Och ja, ursäkta att jag rider med händerna, FÖRSÖKER få bort det..
Färdigklagat.. just look and smile.


Chuck - dagens ridpass

Snacka om KÄNSLA!
Han var så jäkla fin idag, hoppade med ryggen, var lydig och allt satt som en smäck, vattenmattan på första försöket också. Jag klantade mig en gång och ville skjuta av honom tidigare så fick ett kråksprång men det tar jag på mig. Känns helt perfekt inför helgen.
Kanske var det en  magisk person som red honom igår?

I alla fall, hoppade studs, vattenmatta med vatten i och lite annat. Blev en kort bana i slutet och dom hinderna som var höjda låg på 1.10-1.15. Dom stora hästarna fick hoppa 120-125 och snacka om att man blev sugen. Men bättre att sluta på en bra känsla. Kanske hade blivit pannkaka om vi tog högre, så är supernöjd.

Inveg även mina stövlar, jäklar vad sköna dom är. Lädret är riktigt tjockt vilket ger extremt bra stöd. 
Dock får jag nog lite skav nu i början innan dom format sig, men är verkligen nöjd, vilket jäkla grepp!
Jag VET att ni vill ha film, kommer imorgon då klockan är too much nu..

Ayr8 Classic?


Jag vet inte vad jag tycker? Hittade en liknande hjälm på Nathalies blogg och kände för att visa er den! Som hon skrev, det känns som att dom slängde ihop classic och ayr8 bara för att få ihop en hjälm snabbt. Tycker den är lite fail, inte speciellt snygg och inget jag skulle lägga pengar på.
Men smaken är som baken, vad tycker ni om den?

Finns att köpa på Horsemeup.se.

Svar del 3

 • Från Tilda Sjölinder:
  Vilka ponnysar skulle du vilja äga, om du inte räknar med chuck och de du har haft. :) Typ några från varje kat. :D lägg gärna upp bilder på dem
  Svarade på detta i ett annat inlägg, men ångrade mig nu så kan ta lite mer tävlingsponnysar.. A-ponny skulle jag vilja äga Sir Maximilian, en prickig liten a-ponny som jag tror är en av dom bästa i Sverige.

  En b-ponny jag hade velat ha är nog miss money penny. 

  C-ponny är nog fortfarande Winnetou

  D-ponny är lätt Becki, isabella nilssons ponny! TO DIE FOR!


 • Från Emelie:
  Vilka tre saker måste du göra innan du dör. Ex. Hoppa bungyjump?
  1.Träffa Justin Bieber
  2. Tävla SM
  3. Bo i USA


  vad är det första du gör på morgonen?
  Går på toa

  vilken strumpa sätter du på först?
  Ingen aning.. olika skulle jag tro.

  Jordgubb, hallon eller blåbär?
  Haha lite kul frågor från mig xD
  Jordgubb, lätt!

 • Från Inez:
  Finaste tävlingsponnyerna i varje kategori?
  Kolla längre upp, tycker att dom stämmer in rätt bra.

  Vart vill du komma med Chuck just detta år och vad är det stora målet med honom? :)
  Jag vill kvala MSVB - alltså 3 felfria LA
  Det stora målet med honom är MsvA/SM

 • Från Cathrine:
  när köpte du chuck och hur mycket kosta han? :)
  Jag vet att jag skrev att jag skulle svara på allt, men detta är något jag inte får ge ut, och för er som kommer ihåg priset från annonsen så kan jag säga att det inte var det priset.

 • Från Katrin:
  1.Hur många hästar har du haft i ditt liv? Alltså ägts av dina föräldrar. :)?
  2 stycken

  2. Ditt "rimliga" mål inom ridningen, var är du om 10 år?
  Om 10 år vet jag inte ens om jag rider, men om jag gör det vill jag rida häst och tävla så högt som jag har möjligheterna till. Har faktiskt ingen aning..

  3. Tror du man bör ha fler hästar än bara EN häst om man vill bli något stort inom ridningen?
  Jag tror att man behöver rida flera hästar om dagen för att bli riktigt bra. Men du behöver inte äga 3 egna hästar men om man får chansen till att rida 3-4 hästar om dagen så tror jag defenitivt att man blir bättre än den som rider 1 om dagen. Men samtidigt tycker jag inte att man ska ta in för många hästar att rida när man går i skolan, lagom är bäst.

  Din blogg är sjukt bra och din ponny är jätte fin!! :D <3
  Tack, vad glad jag blir! :D

 • Från Rebecka:
  Funderar du på att sälja Chuck (i framtiden) I så fall varför???
  Ja det gör jag. Jag tänker tävla ponny in till sista dagen sen kommer jag sälja honom. Jag vill inte slösa bort en enda dag av min ponnytid så året jag fyller 18 ska jag ta vara på. Sen i slutet på det året kommer jag att lägga ut honom på annons men han kommer inte säljas förens mina sista tävlingar är gjorda.
  Jag tycker inte att han ska stanna hos mig för alltid, han är en ponny för de högsta klasserna. Och eftersom han endast är 8 år så har han mycket kvar att ge. Helst av allt vill jag sälja honom till en ganska ung person som kan komma ut och tävla honom internationellt eftersom jag själv inte kan det.

 • Från Julia Lundgren:
  Bästa "småbloggaren"? ;D (A)(A) haha ;)
  Hmm.. eftersom jag aldrig sett dig som en "liten" bloggare, jag har typ alltid trott att du varit lika stor som typ linn strelin osv så skulle jag inte kunna säga dig. Men Julia Lundgren och Melinda Eriksson gillar jag riktigt mycket.

  Mål med Chuck för i år och nästa år? :)
  I år är det att kvala MsvB och nästa år är att starta MsvA

 • Från Agnes:
  Vilket är ditt bästa minne med Chuck?
  Hmm.. Provridningen och jag hoppade hela 130cm. Eller typ dressyrvinsten? Äh alla minnen är BÄST!

  Hur långt vill du komma med Chuck?
  SM

  Vilken färg tycker du att Chuck passar bäst i?
  Han är grymt fin i rött, jag älskar rött! Men annars typ klarblå, ska skaffa mig ett klarblått schabrak ^^

  Hur kom du på att du ville börja blogga?
  Ingen aning, kommer lixom inte ihåg, men antar att det var för att alla andra gjorde det?

 • Från Anonym:
  Hur lång är du och vad är Chuck i mkh? :)
  Jag är 166,5cm och Chuck är 148cm

 • Från Anonym:
  Hur mycket lägger du ner på hästprylar varje månad?
  Det är helt olika, jag får 600 kr i månadspeng varav 200 går till mobilen. Vissa månader är alla pengar kvar och vissa månader är jag pank så i genomsnitt är det väll 300 kr ungefär. Men alltså jag sparar gärna länge till något lite större, men om man delar upp det på alla månader så blir det ungefär 300 kr.

  Hur mycket lägger du ner på vanliga kläder?
  Inget, ca 300kr per år. Mamma och Pappa betalar mina kläder.

  Hur har du fått så många läsare?
  Jag vet faktiskt inte, jag har hela tiden tänkt på att hålla bra uppdatering, varierad design. Och så fort någon skriver någon kommentar till mig så kommenterar jag tillbaka, byter bildlänkar osv. Jag har ofta kommenterat andra bloggar.. ja ni får testa er fram! :)

 • Från Andrea:
  Vad för personer tycker du att de finns i hästvärlden? Alltså bitchiga, snobbiga?
  Jag tycker att det är väldigt varierat, många är trevliga, medans det såklart finns de som är snobbiga och bitchiga. Jag har dock aldrig träffat någon som är riktigt bitchig.. tur det.

  Hur fick du Chuck?
  Förstår inte riktigt frågan, men vi provred honom två gånger och besiktade sen köpte vi honom. Körde halva vägen var, förra ägarna körde 4 timmar och vi 4 timmar.

  Hur långt/högt satsar du? :)
  SM med Chuck

Träning imorgon!

Imorgon är en bra dag. Vi har ganska kort dag i skolan och den är chill då vi har matte nationella på förmiddagen, alltså chill eftermiddag. Och vi ringde och kollade med Mats om det fanns något återbud så att vi kunde komma och träna, vilket han hade, så det blir träning denna veckan i alla fall.
Jag tränar ju varannan torsdag, men denna veckan var det inställt pga bröllop om jag inte minns fel. Så mamma smsade honom och jag fick tid vid 7 imorgon med storhästarna.

Men jag blev glad att vi kunde få en tid så jag har något att utgå ifrån tills i helgen. Och så ska jag inviga mina stövlar.
Jag hoppas verkligen det går bra, för då vet jag hur jag ska rida i helgen, vill debutera LA! :D

Nej det var bara det jag ville, fortsätt gissa på vem som red chuckelipuck idag! See you.

Provridning??

Idag var det en tjej och "provred" Chuck. Kan se era miner framför mig nu och ja, jag älskar det.. 
Ni SKA få veta vad som kommer att hända, men först ska ni få fundera lite..

Första som gissar rätt på vem som var och red han idag får en länk!


Förövrigt var det roligt att se någon annan hoppa honom och om jag ska säga det själv så skulle jag aldrig tro att det var första gången hon red honom, nästan bättre än mig ju ;) haha

BTW, jag sa ju att han skulle vara smutsig..


Smutsig ponny behöver tid

Har absolut inget att göra, vi fick sluta hela 2 timmar tidigare så har haft en hel del dö-tid nu. Och jag är inte den som gärna hittar på saker utan sätter mig typ och glor. Så ska rycka upp mig nu. Ponnyn gick utan täcke idag och jag kommer inte ihåg sist han kom in utan att ha rullat sig så jag kan ju bara föreställa mig hur han ser ut idag..

Så vad jag ska göra är att ta mig till stallet för att ta en rejälborstning, idag har jag tid så att det räcker och blir över. Vid halv 5-5(?) så var det även något möte mamma skulle på i stallet så kanske är med på det, får se. Ska inte rida idag i alla fall, men ponnyn måste ju vara ren i alla fall?

Och eftersom jag inte ska rida är det ju extra viktigt att jag rör på mig på något sätt, eller? Kanske ska satsa på en karriär i sumobrottning?


Ölandshoppet 2012

Har aldrig varit på ölandshoppet tidigare, inte ens varit på plats och kollat. Så jag är riktigt peppad till helgen, har bara hört positiva saker om tävlingsplatsen. För er som inte bor i Kalmarområdet osv så är det på en camping.
Just nu väntar jag bara på att startlistan ska komma ut, vilket den gör nog om någon dag, och undertiden klurar jag på mina outfits. Det är 2 dagar så ska ha två olika hade jag tänkt, vet ine riktigt än.

Tänkte i alla fall berätta för er hur AWESOME det kommer bli. Eftersom att det tar ca 5 minuter med cykel ifrån min sommarstuga till lundegård(campingen) så kommer vi bo där ifrån torsdag till söndag troligtvis. Och hästen då? Jo han ska stå i stallet vi ska stå i 3 veckor i sommar och det tar ca 3-5 minuter från stallet till lundegård med bil. Dessutom behöver vi inte betala alls lika mycket som för en box på lundegård.
BÄST JU!!

Så på torsdag kväll åker vi upp med ponnyn så får han stå där över natten och gå ut i hagen på morgonen på fredag. Sen efter tävlingen på fredag får han sova där igen och gå ut i hage osv, sen på lördagen efter tävlingarna får han åka hem och sen åker vi tillbaka och kanske sover i sommarstugan och då ska jag till tävlingarna och kolla hela dagen. Så alla ni som ska till ölandshoppet, hoppas ni kommer fram och hälsar om ni ser mig, kommer bli sååå glad! :DSvar del 2

 • Från Elina:
  Varför föll du för chuck?
  Allting var rätt, en häst med sinne för hoppning, och något att jobba med. Och att det var så sjukt underbart att sitta på hans rygg när han sög tag i hinderna. OMG - känsla!

  Vad är din dröm hur högt du kan komma upp i klasserna?
  Min dröm, riktiga dröm är att typ tävla OS, men om vi ser det till alternativen jag har IDAG så är MSVA mitt mål. Och kvala/rida SM.

  Bästa kompis?
  Som jag skrev innan, älskar alla mina vänner men eftersom ni undrar kan jag säga några som betyder mest. Maryam, Lisa, Sofie, Sofie, Emmy, Majja, Emma och Carina. Dom får veta nästan allt om mig och jag älskar dom!

  Bästa ridskolehäst?
  Rhona!!


  Har du blivit full?
  Ja

  Högsta du hoppat?
  130 cm

  Några piercingar?
  Öronen

 • Från Johanna:
  vad brukar du träna med chuck?
  Alltså vad eller vart? De gångerna jag tränar för tränare är det för Mats på Öland. Jag har en fast tid varannan vecka men ibland blir det mer. Då tränar vi hoppning. 
  Ibland så tar jag privatlektioner och då är det dressyr. När jag rider själv brukar fokuset ofta ligga på att få honom lösgjord och att han jobbar på bra med bakbenen och höjer ryggen och sänker halsen. Är dålig på att planera dock..


  vilka är dina favorit saker du andvänder? exempel schabrak, benskydd mm.
  ha det bäst! :D
  Jag har nog inga "favorit" saker faktiskt.. Tar det som är lättast, är ingen person som bryr mig så mycket om vad jag har på mig när jag rider hemma. Tack dsm!

 • Från Olivia:
  Hur lång är du?:)
  Jag är 166,5 cm

  Hur länge har du ridit?(:
  Jag började rida när jag var ca 8 år så 8 år nu

  Hur många läsare har du haft på en dag som mest?;)
  rekordet är 1054 unika
  image description

 • Från Nellie:
  Hej!
  Vilka bloggar läser du?
  Oj, jag har gjort inlägg om det för inte så länge sen, du hittar dom här & här.

  Hur gammal är Chuck?
  Han är 8 år

  Hur länge har du haft Chuck?
  I 8 månader och några dagar

 • Från :):
  1. Gillar du One direction?
  Nej det gör jag inte

  2. Vem är isånna fall snyggast!
  Ingen

  3. Favorit bloggare? :)
  Jag gillar Linn Strelin & Johanna Grant mycket.

 • Från Carro:(står Carro och är länkat till min blogg, men är en annans mejl?)
  har du någon pojkvän?
  Vad heter han?
  Nej jag är singel

 • Från Linnéa:
  Bästa/sämsta med att ha häst?
  Bästa är när det går framåt och man känner att allting klickar, och att när man är ledsen kan man bara gå till sin häst och gråta ut. Borra in ansiktet i pälsen och bara va.
  Sämsta är nog att även om man verkligen inte vill så måste man ta sig till stallet och rida.


  Bästa/sämsta med Chuck?
  Bästa är att han är så positiv till allt.
  Negativa är att han är så jäkla söt och underbar, charmig osv att man inte kan lämna honom typ, för jag tycker så synd om honom.. ^^


  Vad är din absoluta favorit ägodel? Både hästsak och i vardagen :D
  Favorit ägodel hästsak är min häst såklart! Och i vardagen är det nog min Iphone.

  Lite frågor haha,
  Kram :D
  Kram :)

Shopping @ hööks

Köpte 2 par gummiboots, alltså 4 st så att jag har till alla runt om. Men när jag skulle testa en så hade sömmen lossnat till kardborren så mamma ska byta den imorgon därför är den inte med på bilden.

Sen köpte jag två höpåsar,
vi ska börja ge honom halm nu eftersom INGENTING annat funkar för hans diareé, det vi har nu är riktigt dyrt, ca 400 kr och det räcker i max 5 dagar. Och det funkar inte ens.. Så nu ska vi testa att ge honom halm och då han stod på de innan. Och då vill vi ha några påsar som syns att det är hans.

Sist & minst köpte vi broddhålspluggar.
Bra att ha till helgen då man slipper rengöra hålen på tävlingsplatsen, fixar det hemma och sätter i broddarna på plats. Skulle aldrig åka med broddar i transporten. Och så köpte vi dom lite för att få 150 kr och en stämpel på kortet, har redan pluggar ^^ haha.

Chuck - dagens ridpass

Blev ett pass i skogen då det är tävling från 9 till ca halv 8 i stallet. Tog kimblewick bettet för att komma åt honom bättre. Vet att han gärna sänker ryggen och kollar på allt annat istället för att jobba när vi är ute i skogen. 
Men han var väldigt fin, i början lite tjafsig då han inte riktigt kunde "komma undan". Men han trampade på bra, flyttade väldigt mycket till och från på olika sätt. 
Galoppen var en jäkla power i.

Ja han var fin, inte mer med det. ;)


Hööks shopping och stallet

Är i stallet nu, åkte förbi Hööks innan och köpte lite nödvändiga saker.


Dag 15: 50 saker att göra innan jag dör.

 1. Hoppa Bungy Jump
 2. Bo i USA
 3. Köpa godis för 1000 kr på en gång
 4. Kunna gå på händer
 5. Tävla MSVA
 6. Ställa upp i SM (spelar ingen roll i vad)
 7. Dansa bakom folk på ICA
 8. Träffa Justin Bieber
 9. Tjäna pengar på min blogg
 10. Spela en hokceymatch
 11. Lära mig NH
 12. Få MVG i ett ämne
 13. Ha sex utomhus
 14. Slicka mig själv på armbågen
 15. Uppfinnan något
 16. Flyga helikopter
 17. Bli känd för något.
 18. Tatuera mig
 19. Pierca tungan & naveln
 20. Vara med i TV
 21. Rädda någons liv
 22. Gifta mig
 23. Vara med i en film
 24. Lära mig lite kinesiska
 25. Kunna gå ner i splitt eller spagat igen
 26. Hoppa fallskärm
 27. Äta något riktigt äckligt
 28. Läsa på högskola
 29. Besöka samma ställen som American Pie och Twiligt filmerna spelades in på
 30. Städa mitt rum
 31. Få barn
 32. Få 3000 eller mer unika besökare på min blogg en dag
 33. Dricka kaffe
 34. Tjäna mer än 2000 kr på en dag
 35. Flytta hemifrån
 36. Äga mer än 50 st blågula rosetter
 37. Tillbringa en hel dag på ikea, äta frukost, lunch och middag där.
 38. Åka till Dubai igen
 39. Sova under bar himmel
 40. Tävla LA dressyr
 41. ALDIRG mer göra en sånhär lista
 42. Äga en egen mac dator
 43. Ha en hund
 44. Äga en bra kamera
 45. Köpa ett riktigt snyggt blingskal till min iphone
 46. Bli gammal
 47. Varit på många olika ställen på jordklotet
 48. Äga ett par lila Just beat hörlurar
 49. Dricka drinkern Manhattan på Manhattan
 50. Avsluta denna listan

Svar del 1

 • Från Anna(frågan var inte på frågestunden men passade på att svara på den här då hon inte hade varken mejl eller blogg..)
  Fin ponnyy!! 
  Aja har du vartboch tävlat i vingåker någon gång? 
  Och kommer du till guldsporrarnani sommar?:) 
  Först och främst tack! Nej det har jag inte och ska jag vara ärlig vet jag inte vart klubben ligger. Kommer inte dit i sommar.

 • Från Alwa - stallviggeby:
  Vad hände med Dusty efter ponnyakuten?
  Stort fan av dig, ponnyn & bloggen! :)
  Dusty var och är en väldigt speciell ponny som ni förstårså till slut fixade jag det inte. Jag orkade inte med det längre, jag kan aldrig beskriva känslan.. Det funkade bara inte så vi sålde honom till försäljningsstallet där han stod innan. Dom har kvar honom och kommer ha det så länge dottern rider ponny.
  TACK!


 • Från Malou Kastman: 
  Var tror du att du och Chuck kommer att vara om ett år?
  Jag tror och hoppas att vi ligger och tävlar på LA-MSVB och kanske är kvalade till MSVA. Ett år är ändå ganska långt. Detta är så länge ingenting kommer emellan.

  I vilken butik handlar du helst hästgrejer?
  Jag skiter ärligt talat i vilket butik det är. Kollar efter den som har billigast saker, om jag ska köpa ett märkesschabrak t.ex kollar jag på dom som har det billigast.

  Om du får välja, vilken är din favorit bland: a-ponny, b-ponny, c-ponny och häst? Du får gå på vad du vill, utseende, personlighet, kapacitet osv.
  A-ponny: Vet INGA a-ponnyer så får bli den übersöta ponnyn Knut i stallet.

  b-ponny: Dixie Dee, en ponny som stod på ridskolan innan, världens bästa underbaraste ponny. Hon fångade verkligen mitt hjärta!

  c-ponny: c-ponny: har ingen koll på så många c-ponnyer heller men en som jag alltid gillar att kolla på och så är en ponny som står i nybro om jag inte har fel. Winnetou heter den

  Häst: Jag skulle faktiskt inte valt en hopphäst, utan ja hade lätt tagit Totilas.. ;)

  Om du fick 10.000 kr att fritt spendera på hästgrejer, vad skulle du köpa?
  Oj, jag skulle defenitivt köpt ett dyon the differens träns. Sedan en GPA hjälm och det är typ det pengarna räcker till. Eller en dressyrsadel..

  Vilken grej skulle du absolut inte klara dig utan i stallet? (förutom chuck, haha!) 
  Något väldigt logistk, träns typ..?

  Har du någon gång skadat dig i samband med ridning? (ex. en otrevlig avramling eller liknande) 
  Nej och det är jag glad över! :)

  Vilket är ditt favoritmärke inom ridsporten? :)
  Jag gillar John Whitaker då det mesta är ganska bra kvalité och inget superdyrt pris. Men Kingsland börjar ta sig, dock vääldigt dyrt ibland, tyvärr.

 • Från Emelie:
  Hur är det med dusty nu? håller ni kontakt med dom som tog tbx Honom? Kram
  Det är bra, vad jag har hört. Vi har knappt någon kontakt, skrivit till dom någon gång och jag tror dom läser min blogg. Skulle faktiskt velat veta mer men allting går inte..

 • Från Stina:
  Favorit häst bloggare?
  Hmm.. Måste nog bliLinn Strelin eller Johanna Grant.

  Hur fixar du inför tävling?
  Jag skulle kunna fixa ett lite mer ingående inlägg om det snart men kan dra lite snabbt nu.
  Om det behövs så badar jag hästen, ibland bara det värsta på benen osv. Klipper till kronranden och hovskägget och manen och "skägget" om det behövs också. 
  Borstar hästen och knoppar om det ska göras. 
  Sadel, träns och martingal smörjs av, beskydden rengörs. Det mesta packas ner så att det bara är att lägga in in bilen dagen efter.

 • Från Anonym:
  Vem är den ponnyn som är fin som brukar va med på tävlingar du är på;)?
  Jag förstår inte frågan, jag tävlar emot väldigt många och olika varje gång.

 • Från Anonym:
  Använder du smink?
  Ja vissa dagar, när jag inte är för trött för att sminka mig. Dock inte speciellt mycket.

  Hur gammal var du när du började blogga?
  Jag var 13 när jag startade denna bloggen.

  Vem är din bästa vän?
  Jag vet inte, har så otroligt många underbara vänner ingen av dom är bäst lixom. Jag älskar alla!

  Hur tycker du mats är som tränare?
  Jag älskar att träna för Mats. Jag tycker att han ser väldigt lätt vad som är problemet VARFÖR det gick som det gick och förklarar väldigt bra. Tycker han ä superbra!

 • Från Elin:
  Hur ser ditt favoritschabrak ut?:D
  Av mina egna är det nog det vita med röd kant. Älskar det och Chuck är riktigt snygg i det. Annars skulle det väl vara ett Anna Scarpati, ungefär likadant. Vitt med röd Kant och vit, guldig och röd passpoal.


  Hur många benskydd har du till Chuck?:)
  3 par runt om. Alltså 3 st framskydd med matchande bakskydd till varje par. Sen har jag ett par till framskydd som han hade i hagen innan.

Samarbete

Ska berätta nu lite snabbt vad samarbetet går ut på som jag skrev om tidigare. 
Jag har ett såkallat "samarbete" med Horsemeup.se via Ad Record.

Det innebär att jag kommer länka olika produkter ifrån Horse me up som jag kanske tycker är snygga, som jag har eller skulle vilja ha. Om jag bara skriver om en produkt kommer jag att länka till deras hemsida så länge produkten finns där. Eller om jag bara vill länka till just deras hemsida.
Och för varje person som köper något på deras webshop via min länk så får jag en del av pengarna från det köpet.

Och efterhand som vi kommer längre kommer även saker åt er att lottas ut här på bloggen!


Det är vad ni får veta om samarbetet. Hope u like it. Så om ni ska köpa något från horsemeup.se GLÖM INTE att klicka er in VIA MIN länk!! Vilket jag hoppas ni gör, dom har br aoch mycket saker, kolla in deras hemsida.
Det kommer alltid finnas länkar på min blogg!

Ju mer ni köper via mina länkar, ju fler bloggtävlingar blir det!


Chuck idag

Vila, mamma och pappa kom hem sen så mamma tog honom idag då jag var alldeles för trött. 

BTW, sista chansen att fråga något i frågestunden nu, klockan 00.00 tar jag inte emot fler frågor.

Drick den - Mange makers

Vet att ala inlägg nu är skittråkiga, men är på klassresa.. Checka denna så länge!

Snygga schabrak


Dessa schabraken är några jag riktigt fastnat för, tycker dom är gudomligt snygga. Snyggare än den tidigare kollektionen då dom färgerna var för skrikiga för min smak. Har även lite svårt för det turkosa, men det är ju en smaksak?
Det brun/vita är verkligen en "to die for-pryl". Hade jag haft Dusty kvar eller en enfärgad häst hade jag inte tvekat, schbraket passar på alla färger och är verkligen rukstigt snyggt.
Priset är lite saftigt, men jag tror att det är värt det. Någon som har schabraket och isåfall vad tycker ni om det?

Ni hittar schrabraket på www.horsemeup.se.

Hemma, vidare till stallet

Kom hem för typ en halvtimme sedan, och nu är jag sjukt jäkla trött. Vi har inte gjort speciellt mycket mer än att chilla men shit vad trött jag är. Skulle gärna lägga mig och sova till imorgon, men den tiden finns inte. Istället har jag dragit på mig mina mjukisbyxor och ska snart kolla hur jag ska ta mig ut till stallet, känner inte för att cykla då regnet öser ner.. Mina föräldrar är inte hemma så att fråga dom är redan uteslutet.. 

På tal om stallet, jag hade faktiskt kunnat rida idag då det blir tajt med tiden imorgon eftersom det är lokal hästdressyr från 9 till 7? Men jag sätter mig inte upp på hästen idag, allting skulle bli total pannkaka, verkligen! Han hade tydligen skött sig igår med mamma så det var skönt att höra. Imorgon ska jag dock hinna rida igenom honom lite, så han är fin på måndag.

Men ska ta mig dit i alla fall, så bloggar mer ikväll!
Btw så kollade vi på en supebra film imorse. Jag fick inte riktigt allting att hänga ihop i slutet, måste nog se den igen. Men sjukt bra va den, sticker ut från alla andra skräckisar. SE DEN!

Ryktväska?


När mamma var och hämtade ut mina stövlar köpte hon med en ryktväska för bara 50 kr.. kostade 159 frånn början så var ju bra.
Jag har alltid tyckt att ryktväska varit opraktiskt och fult, men nu när jag ändå fått en kanske man ska prova?

Är det någon av er som har en ryktväska och vad tycker ni isåfall om dom?
Hiss eller diss?

On my way home!

Sitter i bilen på väg hem nu, eller vi ska först till glaciären och äta glass! Aja, ska gå.. Fortsätt ställa frågor i frågestunden!


Dag 14: Sju saker jag vill köpa just nu.

 1. En GPA hjälm..
 2. Bil, men bara om jag fick köpa till mig ett körkort (A)
 3. Ny dator
 4. Dyon the difference träns
 5. Cheesballs
 6. Someday parfymen
 7. Dressyrsadel

GLÖM INTE..

FRÅGESTUNDEN!

Vet inte om jag ska skratta eller gråta?

hahahaha..

Andreas Bågfeldt , from dream - to reality

Jag tycker ni alla ska ta er tiden nu. Min bror, som någon av er kanske vet vem det är(maja?) har verkligen förvånat mig senaste tiden och jag är faktiskt riktigt stolt över honom. 
Så länge som jag kan minnas har han stått på ett par skridskor, kan verkligen inte komma ihåg dagarna då han inte gjorde det. 
När jag gick på konståkning så testade han till och med det och funkade även där. Kan ni då förstå hur mycket den killen älskar att åka skridskor? Jag vet inte exakt hur ofta, men runt 7 dagar i veckan tränar han, om det så är på isen eller inte, fys eller inte. Ibland FLERA gånger om dagen i flera timmar. Jag har alltid lite i hemlighet trott att han en dag skulle kunna bli något, eftersom att han alltid varit den som fått spela med dom äldre, fått gå in i A-laget och spela deras matcher. Men det har varit min egna lilla hemliga dröm.
Men NU börjar jag fundera på om det verkligen alltid kommer vara en dröm, kanske kommer han en dag vara en av dom bästa.

Likaså att jag inte kan minnas dagen han inte stod på ett par skridskor kan jag inte heller minnas dagen han gett upp. Han har kämparglöd ända ut i fingertopparna. Han var alltid med och slet för laget, gav inte en hundradel åt den andra laget. Han har också varit skadad endel, men trots smärta så har han inte gett upp. 
När det inte är träning tar han på sig gympadojjorna och går ut för att köra ett fyspass ute i snöstormen. He never give up.

Så den möjligheten han nu har fått är han värd så jäkla mycket.
Till min bror: Följ dina drömmar, jag bara vet att en dag är du störst, jag bara vet! Du inspirerar mig något enormt och jag tror på dig, 100%. Ge gärnet och gör det du älskar!
Så länge du inte glömmer bort att vi älskar dig här hemma! I am so proud of you!

Glöm INTE bort nummer 13..
(har inga bra bilder på honom tyvärr)

FÖLJ MIN BRORS RESA FRÅN VETLANDA TILL USA!
KLICKA HÄR!!

(Han har precis startat upp bloggen och inte kommit så långt med den, flytten kommer till början av hösten/slutet på sommarlovet.)

Chillar i kylan

Sitter och Chillar med mina kompisar i solen.. Haha eller? Mulet :(


Dag 13: Vad jag älskar mest i mitt liv.

Alla chanser jag får.
Ända sedan jag var liten och började rida har min dröm varit att få en egen häst, vilket säkert är alla häst tjejers dröm. 
Och att det faktiskt skulle gå i uppfyllelse kunde jag aldrig, ALDRIG tro. Men det har det gjort och det är jag så glad över. Jag måste säga tack till mina föräldrar som ställer upp och ger mig dessa underbara chanser. Jag är så glad! 
foto: emma
Sen finns det mycket mycket mer, men kan inte säga allt..


Hjärnan sover

Halllooo guys.
Tänkte dra sista inlägget innan vi åker. Har precis käkat klart min frukost så har inte hunnit vakna riktigt än.. Jag kan gå, stå sitta och prata, men känns faktiskt som att hjärnan fortfarande sover.
Gick och la mig ungefär vid 02.45 och klockan stod på 05.20 så ni kan ju kanske förstå att jag ör trött.

Jag ska bara berätta lite kort om hur det ser ut nu. Mamma rider Chuck idag, jag är lika nervös som om jag skulle tävla OS typ, okej inte riktigt men nästan. Inte för att mamma inte kan rida utanför att om C gör något har hon kanske inte samma reaktionsförmåga som jag har. Men det löser sig får vi hoppas. 
På lördag får han vila och på söndag rider jag förhoppningsvis om jag hinner. 

Bloggningen då.. Jag har förberett några vääldigt simpla inlägg, inte mycket text alls, som kommer upp under dagarna. Utöver det kommer jag nog mobilblogga något också, men någon vanlig bloggning behöver ni inte räkna med. 
Jag har med min dator, men som filmmaterial, inte bloggmaterial. Så även om det finns internet så kommer jag inte blogga.
Hoppas ni förstår, ni får ha det bäst så ses vi efter helgen!

bild i repris

Uppe hela natten?

Shit, har insett hur mycket det är jag ska hinna med nu.. Vi ska åka imorgon klockan 7 på morgonen och då kan ni förstå att jag inte tänker packa då, kommer behöva gå upp vid 5 redan ändån, offrar inte min sömn för att packa.

Jag ska först av allt gå och duscha, inklusive att jag måte shinna raka benen, noppa ögonbrynen osv.. Efter det ska jag fixa håret, blåsa och platta osv så jag slipper göra grovjobbet imorgon på morgonen. Då är klockan redan 10 kan jag gissa, eller mer ja.
Då ska jag börja packa, visst det är inte mer än 2 dagar men jag behöver saker att välja mellan, thats it! Så packningen lär ta minst en halvtimme. Efter det kommer det allra jobbigaste, sortera mina hårddiskar och radera allt från datorn. Sedan ladda hem de filmer som behövs till natten imorgon. Efter det ska jag fixa en header till min brorsa och sist men inte minst fixa tidsinställda blogginlägg.
Kvällen är stressig, om klockan hinner bli för mycket kommer jag troligtvis att skita i att sova. Sova får jag göra när jag kommer hem.

Uppdateringen ikväll kommer ligga på NOLL. Hoppas ni överlever..
Love u guys. PUSS


Har tyvärr ingen bild som passar hit..

Shopping today

Efter skolan drog jag in till stan för att köpa godis till klassresan, men eftersom jag var inne med min kompis blev det lite mer än så... händer INTE ofta att jag impulsshoppar, men idag blev det så.
Köpte en bump(iphoneskal), lila hörlurar. Detta för 30:- st på TGR, alltså ingen vidare kvalité men kunde inte låta bli.. 
Sen blev det 3 trosor från H&M och godiset då.. haha tjockis!

Alla beliebers vet vad jag snackar om ;)

Chuck - dagens ridpass

PAIN IN THE ASS!
Jag har säkert sagt innan att han varit riktigt jobbig, men idag var det nog värsta daen ever. Första varven i trav var han fin, men sedan började han tita på allt - fine tänkte jag det fixar jag. Men HUR jag än gjorde, vände och vred på mig kunde han inte släppa till ett skit. Satt där som en myra på ryggen och slet och bankade lite ungefär.
Känlsan jag hade var bara att hoppa av och åka hem.

Blev riktigt arg och så tänkte jag på vad jag skulle göra för tänkte bara inte sluta passet så. Kom på ett gammalt tips jag fått av Linda, att överböja honom tills han helt enkelt släpper, så  jag gjorde det och efter det slappnade han av. Han var alltså fin dom 3 sista minuterna..

På tal om Linda måste jag boka in en ny privatlektion snart.. Behöver verkligen hjälp med ridningen nu, vi står helt stilla!


Dag 12: Fem filmfavoriter

1. Never say never - Justin Bieber


2.The last song


3. A walk to remember


4. Alla American Pie filmerna


5. Alla Twilight filmerna

Förlänger

Eftersom jag är på klassresa till lördag kväll så kan jag inte svara på frågorna förens på söndag så alla fortsätter fråga till söndag morgon!
Klicka HÄR för att komma till frågestunden!!

Stövlarna

Bilderna är inge vidare, hade inte heller spänt åt stövlarna något på bilderna vilket gör att det ser ut som jag har stora ben. Dom är helt galet sköna och har stora förväntningar på dom i sadeln. En utvärdering kommer såklart att komma när jag ridit i dom. Dock kommer detta att bli min tävlingsstövel.
SÅ mycket snyggare IRL.

Är du också sugen på ett par? Stövlarna hittar du här.Chuck - dagens ridpass

Hade honom på lektionen idag. Har kommit på att det kan vara en av anledningarna till att jag inte orkar rida, att jag inte vet VAD jag ska göra. Så hur mycket jag än ville ha Rhona idag (som jag hade fått) så valde jag att ta Chuck istället.
Jobbade näst intill bara galoppen, red programlinjer i galopp och jobbade med att han inte skulle byta galopp. Helst vill jag inte lära honom att INTE byta eller förvänd. Eftersom att han inte ens kan byta galopp känner jag att det är prio ett.
Dubbelmoral, haha. Men han "byter" galopp genom att stanna upp och sedan fatta ny galopp, som ett travsteg fasst det är inget travsteg. Då känner jag hellre för att fixa bytena inna vi går på nästa del.

Sen tog jag ett varv på slingan i galopp och ett i trav och ett när jag skrittade av. Han var väldigt fin i vänster varv, höger är endel att jobba med.


Samarbete på G

Mitt första riktiga samarbete med ett annat företag är på G. För vissa är det nog ingen big deal, men för mig är det stort! Jag tror på detta, det kan bli något!
NI kommer bli glada, JAG är glad!


Äntligen!!

Galet snygga, galet glad!!


Dag 11: Någonting jag stör mig på.

Om en människa har två personer i sig. Typ att den är en riktigt go person med en själv men när det kommer andra ska den bli stenseriös.
Eller typ om en person typ älskar en som person när man är ensam med den men kommer det fler så skäms den istället över en.
Eller typ när man läser vissa bloggar så verkar dom störtsköna och sen när man träffar dom IRL så är dom helt dumma i huvudet..

Ah ni fattar, en person som är två typ.. 

Och såklart en massa mer saker, men detta kom upp i mitt huvud först ;)

FrågestundFråga vad ni vill fram tills på Fredag. Svarar på allting - i text! 
Fråga på nu!

Ryck upp dig..

Shit, har suttit här sedan jag kom hem från skolan ca halv 3. Kom hem, satte mig vid datorn i en timme typ, vid halv 4 gick jag och la mig och sov i 2(!!) timmar sen åt jag middag och sov ännu en halvtimme till. Sen satte jag mig här och nu tänkte jag gå ner och kolla på TV, men där tog det stopp.
Jag har lovat mamma att fixa mitt rum i snart 3 månader skulle jag tro. NEJ, jag skämtar inte. Det är helt sjukt att det faktiskt kan vara så stökigt som det är och jag gör inget åt det.

Varför det är så är nog för att jag är helt datorberoende. Jag vill inte vara det, men jag har verkligen blivit det. Varje gång jag ska göra något viktigt slutar det med att jag fastnar framför datorn. OCH jag skäms över det..

Så snälla hjälp mig, tips på att sitta vid datorn mindre? Detta är verkligen PISNAMT!

Härlig bild på mina buddies i skolan ;)

Chuck igår och idag

Igår gick han ett pass i paddocken, inget stenhårt, men ändå endel jobb. Skrittade först fram på slingan ca 10 minuter sedan tog jag 30 minuters trimm i paddocken. Började bara att trava fram lite smått, sen ganska snabbt efter tog jag galoppen, jobbade honom i den tills han slappnade av. Sen la jag allt fokus på traven, han blir mycket bättre i traven efter att jag galopperat, dock blev han lite stark.
Flyttade mycket och försökte rida så mycket olika vägar och böjda linjer som möjligt.
Dom sista 15 minuterna var han jättefin, så kan leva på det ett tag.
Idag får han vila.


Grym tävling!


För att komma till tävlingen klicka HÄR eller på bilden!

Dag 10: Fem negativa och fem positiva saker med mig själv.

5 NEGATIVA

1. Jag har sjukt dåligt tålamod.
2. Älskar mat, kan äta hur mycker som helst utan att bli mätt typ.
3. Bryr mig väldigt mycket om vad folk tycker när jag rider, dock aldrig annars.
4. Dömer gärna personer innan jag lärt känna dom.
5. Är extremt lat.

5 POSITIVA

1. Jag tänker ofta på hur andra mår, vill att alla andra ska ha det bra.
2. Jag är väldigt bra på att spara pengar.
3. Skiter i vad andra tycker sålänge jag inte sitter på hästryggen och är alltid mig själv.
4. Jag står ALLTID upp för vad jag tycker, no matter what! Jag står på mig, tycker jag en sak så tycker jag det punkt.
5. Jag har lätt för att se negativa saker positivt. Försöker att alltid se allting från den ljusa sidan.

Mer bilder

Lite bilder som Clara tagit ifrån http://hoppfotograferna.weebly.comKan inte kolla för mycket på honom, älskar honom något otroligt!! *-*

Instagram

Glöm inte följa mig!!
carrobagfeldt

Btw, Sverige levererade vinst mot danmark precis! Gött mos!!


Ögongodis

En gång när jag såg titanic spolade jag tillbaka hela filmen långsamt så att leonardo dicaprio levde upp igen.


Dag 9: De 10 snyggaste killarna.

1. Justin Bieber - LÄTT!!
2. Alex Pettyfer
3. Robert Pattinson
4. Cam Gigandet
5. Paul Wesley
6. Leonardo Dicaprio(som ung)
7. Zac Efron
8. Taylor Lautner
9. Beau Mirchoff
10. Ashton Kutcher, haha japp!

Blandad smak jag har, men var ju skitsvårt!!! Dom som är fetmarkerade är själklara, dom andra kommer efter!

Skryta? Eller inte?

Jag har tänkt på detta länge, men aldrig skrivit eller sagt något så nu säger jag det.
Jag känner inte att det är många av mina läsare som inte gillar mig, och dom som gör det verkar vara väldigt mogna och inte skriva det i alla fall för jag får bara, BARA snälla kommentarer. Och det är såklart så jag vill ha det, så tänkte bara ta upp en sak.

Jag har läst på många bloggar, verkligen många(!!) att dom stör sig på folk som skryter. Folk som hela tiden säger att deras hästar är bäst, att dom är bäst osv. Det är något JAG själv inte stör mig på, för jag vet mycket väl hur galen man kan vara i sin häst. Det lixom pirrar i kroppen varje gång man ser den, älskar att pussa på dens mule och i ens egna värld är den verkligen bäst. Alla ni som rider känner nog igen er, det behöver inte vara eran egna häst, för även om det är en ridskolehäst eller en medryttarponny som ni älskar så är det ju DEN hästen som är bäst - i DINA ögon. Visst har jag rätt?

Varför jag tar upp detta är för att jag senaste tiden känt mig väldigt "SKRYTIG", men jag är verkligen inte sån. Alla mina vänner - IRL vänner kan nog intyga det. Innan jag säger någonting måste jag alltid försäkra mig om att dom inte tycker att jag skryter. Ibland har jag svårt att visa bilder på honom som jag är nöjd över för jag tror att jag skryter. Så jag är verkligen inte en person som gillar att stå i centrum och att alla ska kolla på mig. Jag är inte sån.

MEN, senaste tiden har jag blivit så glad av Chuck, han har gått som en klocka, leverat resultat efter resultat, ställt upp för mig och varit en riktig kung. Varje gång jag skriver något om det här på bloggen tänker jag alltid till innan jag publicerar, kommer folk tycka att jag skryter?
Grejen är den att bara för att jag SKRIVER att han är en kung och är bäst så betyder inte det att han är bättre än alla andra d-ponnyer i sverige. Att jag senaste tiden insett vilken kapacitet han har, det har också fått mig att inte vilja prata om honom då det känns som att jag skryter. Men kapaciteten kom som ett brev på posten - gratis.

Även om jag hade haft en ponny som inte hoppade mer än 90 cm så hade jag sagt att han var bäst i alla fall och att han hoppade grymt. För det är det man säger om sina hästar, har man en dressyrhäst säger man jäklar vilken gång h*n har, även om h*n kanske inte har det. Jag tror att alla tycker att just SIN EGNA häst är den bästa.

Det jag ville komma till är, jag hoppas inte ni tycker jag är skrytig om jag skriver att han är bäst eller att han har kapacitet, för era hästar är EXAKT lika bra, i ERA ögon.
Jag brukar inte vara osäker, men ville försäkra mig om att ni fortfarande är på min sida, säg till mig om det blir för mycket!! Eller tycker ni att man får säga att sin häst är bäst? 

Tell me, vad tycker ni!
han har varit bäst, ända sedan dagen på bilden och sen han föddes..

Bilder

Emma fotade mig i helgen så här kommer bilderna. Tusen tack, sjukt fina bilder!
Checka emmas blogg här --> http://emmahellgrenn.blogg.se/

LC:nLB:n
1m.. kolla LUFTEN..Man behöver ju inte köpa bilder från equipe i alla fall, tack Emma, du är grym! :D

TILL SVERIGE 2 GÅNGER!?!?!?!


SKICKA BILDER TILL MIG?

ALLA som fotat mig idag får gärna skicka bilder till sigge_carro@hotmail.com

TACK

Jag vill ha..

Ett bubbelbadkar med massgeplats och ett par vattentäta riktigt bra hörlurar..

Är så jäkla trött efter dagen, gick upp tidigt och presterade bra, och över det ahr jag gått runt en jäkla massa. Så är helt slut i kroppen. Så nu väntar duschen och sen ska jag kolla film. Vill verkligen ha ett badkar, hatar att duscha.. 
Känner mig också lugn med skolan, har en inlämning som ska in snart, men det jobbar vi med i skolan och jag tror jag hinner klart där så behöver inte ta hem och jobba vilket leder till mer ledig tid. Så efter duschen ska jag kolla på skräckfilm. Det är jag bannemig värd! 

SÅ ALLA!! Tipsa om bra skräckfilmer!


Filmen

Tro inte att jag gillar Eric Saade nu, haha men har inga låtar så tog någon med rytm i bara. Kolla filmen istället. :D
Kan även tillägga att han var galet stakr i LBn som man kanske ser? Men vi fixade det i alla fall!


Måste även tillägga att en go bloggläsare kom fram och snackade med mig, borde finnas fler som henne! Kolla bloggen --> HÄR

Två nollor = lycklig!

När jag red fram till första klassen var allt pannkaka, fick inga bra språng och hade inga förväntningar alls. Men väl inne på banan tror jag han fattade, han leverar verkligen! Banan satt klockrent, några små missar från min sida men han räddade mig alla gånger. Jag red bättre idag, red för att vinna inte för att få en nolla. Och vad gör jag? Går in och vinner klassen. Det var i och för sig bara 6 starter, men han var grym och jag red, thats the point! 
Nu är vi klara på denna höjden, redo att gå vidare!


Jag skojar inte om jag säger att jag gick in och hoppade en MSV. Han hoppade upp sig något enormt, inget ligga och slicka bommarna här inte. Jag vill inte skryta, verkligen inte!! MEN måste säga att fyfan vad bra han hoppar!
Hade en bra känsla från klassen innan, dock inga bra språng från framhoppningen me nollan skulle jag sätta. Utan hans fantastiska vilja hade vi aldrig kommit nolla, han har ett hoppsinne så det räcker och blir över för alla stallets hästar. Han räddade mig några gånger när jag klantade det. HÖGT över alla hinder och ett superbra flyt! Lite irriterande att jag kom första utanför placering. Var 3a efter min runda sen åkte jag ner efter hand och när det var 2 ryttare kvar låg jag sistplacerad, den näst sista ryttaren puttade ner mig, hade hon inte ridit så hade jag varit placerad även där.
MEN det spelar ingen roll, han var klockren idag, allt jag begärde! 

(hade jag inte redan hoppat en klass innan LBn så hade jag efteranmält mig till en LA, beskriver det hur bra ponnyn var idag?)

MIN KUNG!

Film kommer! Och bilder kan ni vänta er då det var ett helt gäng som fotade!

Svar

Japp, det är jag och min gamla ponny Dusty! :)


Dag 8: Mina fobier.

Oj, ska jag räkna upp alla kommer det nog ta ett bra tag.. Men jag är riktiiigt rädd för småkryp, spindlar etc. Och ormar..
Sen är jag riiiktigt rädd för döden, jätterädd för att åldras, bli gammal och att inte hinna med att leva.
Och så hatar jag småbarn.. sjukt läskiga.. :O

Vinna eller försvinna!

Nu har jag faktiskt laddat upp inför idag, jag vill bli lite mer nervös och på hugget. Idag ska det bannemig gå vägen. Har aldrig åkt till en tävling och varit såhär förberedd och laddad, så hoppas det funkar! Jag har kollat igenom alla filmer på oss, tänkt igenom de gånger det gått dåligt hur jag skulle gjort istället och hur jag ska göra om jag hamnar i samma sits. 
Inte typ "jag skulle hållt tillbaka ett galoppsprång" utan mer, "håll tillbaka mer så att han samlar sig mer, driv samtidigt och var tydligare med stödet i skänkeln så att han litar på mig att han kan hoppa av." 
Om ni fattar hur jag menar? Och så har jag tänkt mycket på att jag inte ska lägga mig i sådana sitsar.

Jag ska inte rida så mycket av och på hela tiden, inte vara så snabb med att ta tillbaka bara för att han blir lite pigg. Istället har jag tänkt lägga upp tempot ett snäpp från början så att han går lite i övertempo hela banan, då behöver jag inte ta tillbaka honom och bråka med honom så mycket. Vilket förhoppningsvis kommer leda till jämnare rytm och galoppsprång och då kommer säkert vi komma rätt på hinderna.

Jag tänker skita i hur det ser ut och vad andra tycker, kommer vi lite tokigt får jag lägga till skänkeln och säga att du fixar det - för det gör han - och hoppa av. I LCn ska vi bannemig ha en placering och i LBn en nolla. Så har även satt ribban högre för mig i LCn, jag ska lära mig att svänga PUNKT. Ska upp direkt efter hinderna och hinna svänga på en femöring, inte bara gasa utan tänka lite också. Om han inte lyssnar får jag ta tag i honom, för han kan det vet jag.

Vet ni vad det sista jag gjorde innan jag åkte hemifrån och vad jag säkert kommer göra i bilen påväg dit. Det är att kolla denna filmen. Behöver inte förklara. Isabella är min förebild utan och innan, hon rider som en gud och det ser så lätt ut för henne. Jag är så jäkla taggad, kan inte gå fel idag!

Svar

Linn om Till er som vill ha outfits!:
Kan du berätta lite mer om dina tretorn advance, nackdelar fördelar osv.
VÄLDIGT tacksam för svar!

Svar: Jag hatar dom, nej okej inte hatar men det var ett stort misstag att köpa dom. Jag tyckte dom var snygga då, vilket jag gör fortfarande, men jag tycker inte dom är snygga på mig, utan bara på dom som har långa smala ben. Jag har varken långa eller smala ben utan mer medium typ? Och eftersom tretorn stövlarna inte går upp så mycket på sidorna får det mina ben att se tjockare ut. Sen tycker jag inte alls att dom är sköna, får skosvkav hela tiden, dom andas inte kvaliten suger.
Ända positiva är väll att dom är snygga på vissa och är ställbara. Inga stövlar jag rekommenderar..

Elin om Chuck - dagens ridpass:
Hej! Jag tycker du har en superbra blogg, jag älskar din design och du har så himla välskrivna inlägg! Och Chuch är ju himla cool!
Kan inte du göra ett inlägg om vad du har för basutrustning? Dvs hjälm, stövlar, sadel, träns och så?:)

Svar: Först och främst, TACK! Och sen jo det kan jag göra, det kommer upp inom några dagar, så håll koll! :)

Elin om Min kväll är räddad!!:
Vad gott!:D Vad var det som fick dig att fastna vid Chuck?:D

Svar: Hmm.. asso det är så svårt att säga vad, för jag fastnade för allt. För det första älskar jag svartskäckar, så ett plus i kanten. Men det var lixom aldrig meningen att vi skulle ha honom, vi kollade på honom bara för att jag skulle få känna på flera hästar. När jag såg honom första gången var det lixom inget wow eller så, en vanlig ponny, en i mängden. Men sedan skulle Natalie(dåvarande ägare) hoppa, för att visa. Och då tror jag sriöst att jag tappade andan. Jag har sett hästar som hoppar högt, både på tävling och annars, sett ponnyer som hoppar upp mot 1,50, men det här var något annat. 
Tror hinderna låg på ca 120-130 och jag hade en bild i huvudet hur jag trodde det skulle se ut, att han skulle ta i och vara precis över, men han klippte hela banan som om det vore 80 cm och var minst 10-20 cm över varje hinder. Han var typ inte ens anfådd efter. Och ljudet, man kunde blunda men ändå höra precis alla galoppsprång och veta när han skulle hoppa av, det var sådant tryck i honom. 
var jag fasst. Så ni kan ju gissa hur det kändes när jag satt PÅ honom.. ah orkar inte förklara mer, det är lixom obeskrivligt!

Gilla bloggen på facebook..

Gilla bloggen på facebook för att få senaste uppdateringarna från tävling, träning, skolan osv. Ni vill väll inte missa något??
Klicka HÄR!

Min kväll är räddad!!

Precis fixat fruktsallad och sitter nu klistrad framför hockeyn. This is how we do it, go Sverige!


Bilder från idag!

Tog bilder på Maja, men även på lite andra ekipage, älskar att kolla på ponnytävlingar i klasserna LA-MSVB-MSVA för hinderna är så maffiga! Även om min kamera suger så blev bilderna helt okej.
Here you have!

Chuck - dagens ridpass

Red inne i ridhuset då lektionerna var ute. Så skrittade fram och av på slingan.
Var ganksa krävande, att han skulle svara i samma stund som jag gav kommandot och i slutet fattade ahn utan att jag ens gjorde något, behövde bara tänka och så vipps hade han gjort det. La inte så mycket fokus på traven idag utan la jobbet i galoppen.
Mycket öka och minska och vända. T.ex gasade en långsida och sen snabbt ner till samlad galopp och så gjorde jag en superliten volt. Inte bara dra i tygeln utan flytta för skänkeln, början på en galopp piruett typ. Gjorde lite så i båda varven för att ha bra kontroll och bra träning på omhopnningssvängar.
Han var fin idag, blev ganska svettig med, bra tecken (Y)

Bilerna är från några veckor sedan.

Ledsen tjej..

Jag fick mina stövlar idag, överlycklig var jag! SÅ direkt när jag kom hem sprang jag upp på rummet och satte på mig stövlarna. Sen efter det var jag inte lika glad längre.. Dom var för korta i benen!! 
Jag tyckte dom satt bra när jag testade dom, men testade tydligen inte tillräckligt..
Byt dom bara tänker ni, men det är inte så lätt.. Eftersom vi fick specialprid på just dom och att hon tog hem en ny stövel på bara en dag just för mig och så ska jag gå tillbaka och säga att dom är för korta..
Men jag ska testa.. I värsta fall får jag lämna tillbaka dom och samla ihop lite mera pengar för att sedan köpa dom någon annan stans. MEN jag håller mina tummar att hon kan ta hem ett par 39 extra höga, hoppas för mitt liv!!

Håll era tummar, vill inte slänga bort alla dessa pengar på ett par för korta stövlar..


Dag 7: Tre ställen jag gärna skulle besöka.

Jag har inte några ställen jag jättegärna vill besöka, såklart vill jag åka till typ magaluf, alanya, varenda stat i usa osv.. men nu tänker jag lite mer special! Men en sak jag fakitskt skulle vilja åka till, som jag vet aldrig kommer hända är månen. Seriöst, jag skulle verkligen vilja bestiga månen. Jag vet inte riktigt varför, men jag vill!

En annan sak jag gärna skulle vilja besöka/se är Titanic, vet inte om man åka ner så långt med ubåt, men ni förstår.

Sen skulle jag vilja gå in i Justins mormor och morfars hus i Kanada!
OM detta inte räknas så skulle jag vilja åka till Magaluf, Miami Beach och LA

I bilen

På väg till udden med Maja och hennes ponny!


Fredags kväll @ Carro!

Anmäld till ölandshoppet - check √
Skickat in hälsouppgiften - check
Bestämt outfit till söndag - check 
Lyssnat slut på alla mina timmar på spotify - check 
Bestämt mig för att det blir ridläger i sommar - check √

Nu är det bara duschen och film kvar sen är dagen slut!

Imorgon ska jag även följa med min kompis till udden då hon ska tävla. Hon ska hoppa en LC så jag ska agera fotograf och medhjälpare typ. Sedan på söndag är det ju min tur! Hoppas på att kunna fota flera ekipage, och ifall ni ser mig kom fram och säg hej!
Dessa två är det jag ska följa med!

Detta är antagligen sista inlägget för idag, har bloggat på bra idag eller vad säger ni?

Bedömningar hit och dit!

Något jag verkligen suger på är olika bedömningar. När jag anmäler mig till en tävling måste jag söka upp vad alla bedömningar går ut på. Även då kan jag ha svårt att fatta, jag kommer nog ALDRIG lära mig detdär med olika bedömningar. Den enda jag kan är A:0+A:0 och typ clear round.
Så nu behöver jag eran hjälp, jag har kollat upp på nätet och tror jag fattar men en bedömning är jag inte helt hundra på. Så SNÄLLA du/ni som kan hjälp mig!!

Jag är ganska säker på att A:0 är bara en grund och den med minst antal fel och snabbast tid vinner. Alltså ingen omhoppning, stämmer det?

Sen den jag är lite mer fundersam över är A:1a. Jag tror jag har hoppat en sådan innan så kanske vet, men det står så otydligt överallt så är inte säker. Men är det så att man först går in och hoppar en grund, sen går man ut igen. Är man felfri får man sedan gå in på banan igen och hoppa omhoppning? Och de får även här höja hinderna upp till 10 cm? Stämmer det?

Om jag har rätt skriv det då så att jag vet det, men bara om DU är säker! HJÄLP!!


Chuck - dagens ridpass

Idag blev det ett chill pass mest för att han skulle röra på sig. Så skrittade och travade fram i paddocken, ca 20 minuter sammanlagt. Sen skrittjobbade jag lite i 5 minuter och gick sedan ut på slingan och tog två varv i galopp. Ena varvet fick han mest rulla på och andra varvet ökade och minskade jag en hel del. Han lyssnade super. 
Imorgon ska han trimmas ordentligt och sen söndag tävling!

gammal bild

Till er som vill ha outfits!

Till alla ni som frågar om jag kan göra outfits åt er, kanske hittar någon här? Haha..


Alla dessa har jag gjort, har gjort några fler som jag inte hittar, då kan ni förstå att jag knappt har några ideér längre?
Sen kan jag säga att den sista outfiten som jag la upp här, den rosa svarta, det var den första jag gjorde i HELA mitt liv! 

Något faller er säkert i smaken!

Dag 6: Mitt liv om 3, 5 respektive 10 år.

Om 3 år: Om 3 år kommer jag troligtvis att ha sålt Chucken, eller så kommer han ligga ute på annons. Att sälja honom vidare för mig är en självklarhet. Han är bara 8 år och har hela livet framför sig. Men utöver det är min dröm att dra till USA i ett halvår/år efter skolan så förhoppningsvik befinner jag mig där. Annars kommer jag med ALL säkerhet att flytta ifrån Kalmar. Gillar inte staden där "alla vet vilka alla är och vad som händer varje dag". 

Om 5 år: Om 5 år.. hmm.. så är jag 21 år, om intresset fortfarande finns kommer jag förhoppningvis ha en fin storhäst som jag tävlar och tränar med. Kommer troligtvis inte bo kvar här i Kalmar.

Om 10 år: 26 år.. vill inte tänkte riktigt så långt.. Har faktiskt ingen aning, kanske har jag ett försäljningsstall? Who knows?Bilder

Fick lite bilder från Stina och Ellen som rider i min grupp för Mats. Deras kompis Emma fotade lite så jag tänkte lägga upp do här. Bilderna som tagits över vattenmattorna är dom allra goaste. Jag brukar inte skratta för mig själv, men jag dog!! hahahaha. Jag älskar honom så att det gör ont i magen typ.. you know the feeling?


Favoritbilden över, asso kolla ögonen! *-*
ja ni kanske fattar vad jag menar nu? ;)
öronen.. x)


Tack igen för bilderna tjejer!

Typ swag!!


Träningsfilmen

Vi gör som vanligt, vill du höra vad Mats säger höjer du ljudet i videon(dåligt ljud denna gången). 
Vill du ha musik till stänger du av ljudet på filmen och sätter på låten jag lagt in, eller en annan?
Eftersom ni inte behövde kommentera något innan får ni göra det nu istället! Tänk på att jag vet mina brister, just därför jag tränar för en tränare!Hoppträning 3 maj

Känns för det första lite sjukt att skriva maj.. snart har halva året gått!! 

Men till träningen, finns bara ett ord, BÄST! Vi red ute idag och ponnyn var extremt taggad, inte det där "ta-bettet-och-sticka" pigg utan lydigt pigg. Ungefär lite som han var i början fasst på ett bra sätt, jag tycker han är lättare att rida då, han visar verkligen om man tar för mycket eller inte. Tar jag lite lite för mycket stannar han upp och hoppar på stället. Så det är så mycket enklare att rida då, vilket också märktes.

Han kändes superfin.
Fick ett "stopp" när jag höll i för mycket, var onget stopp så men han tappade suget eftersom jag höll för mycket, sen fick jag ett stopp första gången på vattenmattan och ett stopp på dom runda vattenmattorna. Första gången hade jag för lite tryck i honom och andra gången var jag säker på att han skulle hoppa och gled med lite istället. Men resten av banan hoppade han "LIKE A BAWS". Känslan var verkligen något att sätta högst upp i julgranen. Haha glad tjej, men ärligt, wow!
Enda som jag måste vara noggrannare med är att ta tillbaka honom lite mer innan kombinationen, han har ju ingen liten galopp precis.


FILM KOMMER!! (pssst.. checka benen!!)

Svar

Anonym om Whitaker byxor och stövlar:
Hej hur mycket kostade JW byxorna? ;) ps ÄLSKAR din blogg :D

Svar: Jag tror vi gav 499 kr, vilket jag tycker är bra då dom egentligen kostar 699? Och tack föresten :D

Whitaker byxor och stövlar

Var ute hos Anna innan för att prova stövlarna och kola ridbyxor. Ville gärna ha ett par bruna ridbyxor som dock inte fanns i min storlek, så jag testade en storlek större än jag brukar ha och det funkade, dom satt tajt, inte pösiga eller så men jag älskar när dom sitter riktigt tajt. Men det funkade och dom var superbra pris på så blev ett par bruka Whitaker byxor.


Dessutom så fick vi stövlarna för ett riktigt pangpris, billigare än sharpman som har rea på sina, och dessa är det inte ens rea på!! Så vi skulle ta dom när vi märkte ett fabrikatsfel, en knapp var inte sattfast. Inte sönder eller så då den bara legat i kartongen utan troligtvis har den inte sats fast i fabriken. Så Anna skulle ringa och fixa det imorgon sen är ett par påväg hem till mig!! :D
GLAD TJEJ!!

Chuck - dagens ridpass

Tjilevippen! (roligt ord)

Är ganksa stressad så blir ett snabbt inlägg, hade honom på lektionen ikväll. I början var han mest pigg, böjde lite på nacken och sprang på, men i mitten och mot slutet blev han riktigt fin. Trampade på bättre och bättre med bakbenen.
Galoppen var to die for idag. Hade lätt fått typ en 8 eller nått om det var dressyrtävling, wow! (hej jag skryter inte alls)
Mer hinner jag inte ta nu, är ledsen om bloggen kommer sist idag men har en uppgift som ska vara inlämnad på fredag så ska skriva lite på den, den är i och för sig nästan klar men vill finslipa lite.

Så länge tycker jag verkligen ni ska kika in denna bloggen, det är en läsare så kanske det är just du? ;)


Filmen från igår

Långt ifrån alla klipp är med, men lite i alla fall!

Fanbild!

Fick en superfin fanbild av en bloggläsare, henne hittar ni här!


Förövrigt tycker jag alla ska klicka HÄR!!

Chuck - dagens ridpass

Min motivation har varit ännu lägre än noll senaste dagarna och har funderat på att hoppa lite, så idag tog jag tag i det, satte fram två sockerbitshinder med 16 meter emellan. Ville försöka komma åt det där att våga hålla kvar eller våga trycka av honom. lixom att hinna bestämma mig. Så längde och kortade ganksa mycket emellan, gick från 4 till 6 galoppsrång och han var helt galet fin idag.
Han varken drog iväg eller blev studsig utan höll en fin jämn galopp hela tiden. I slutet la jag upp dom så dom hamnade på 1 meter kanske, han hoppade även det superbra, kom helt perfekt. Så nu känns det superbra inför söndag då vi ska sätta nollan!
Blev ett ganska kort pass på 45 minuter, men hade inte mer tid tyvärr.
Print från filmen som mamma filmade, vill ni se filmen? I så fall får ni bevisa det!

Vet att bilden är suddig, men kolla frambenen!!

Dag 5: Drömkillen.

Ehmm behöver jag ens säga något.

Tisdag

Hoppas ni alla har haft en underbar valborg, har ni firat med familj, vänner eller själva? Jag var som sagt med några kompisar hos Lollo, blev ingen middag men vi hade kul i alla fall.
Kom hem sent ifrån stallet igår så hade stressigt att fixa mig och likaså när jag kom hem mitt i natten så var det bara rakt ner i sängen och sova.

Idag är det sjukt fint väder här i Kalmar, så jag funderar på att gå ut och sola lite. Jag hatar att sola, men jag är också blek som ett lik så kan lika gära ta chansen. Eftersom att jag har jour i eftermiddag så kan jag inte göra det då.
UPDATE: Ska klippa gräset istället, tjäna lite money!

Förövrigt är jag riktigt trött så känner mig inte det minsta peppad till skolan imorgon, no thanks!

RSS 2.0