Home again

Ska bara slänga på mig lite kläder, orkar inte fixa mig alls så hej morgonfrilla och oduschad. Men ska bara åka i bilen hem så ingen lär se mig. Väl hemma ska jag rida ponnyn min, antingen trimmas eller så drar jag fram lite småhinder och hoppar lite. Beror helt på vad jag hinner, har ju en hel del att fixa hemma och speciellt mig själv.
Ikväll är det tjejmiddag hos min kompis med några andra kompisar! 

Åh varför skriver jag så tråkiga inlägg, ingen vill ju ändå veta, ska bättra mig! Kameran kanske hänger med till stallet så blir lite bilder? :)


3000 visningar?



Kan jag få 3000 visningar på denna filmen? Helt galet många redan nu, 2835 visningar. Hjälp mig att nå 3000!!

Outfit

Gjorde en outfit till Olivia och Rasmus, varför det är två schabrak med är för att jag inte kunde välja. Det marinblåa passar bäst om man vill vara stilren och den limegröna om man vill synas. Observera att det marinblåa schabraket har limegrön kant.



Dag 4: Så här blir jag när jag är full.

Jag är 16 år, mina föräldrar läser min blogg.
Förklarar det saken?

Snabbis

Ska blogga lite snabbt nu bara, vi har gäster men orkar inte sitta med dom ändån så är på nedervåningen och kollar på TV, social.. nej. Jag har fått 300 kr än så länge av farmor, dom andra som skulle komma ringde i morse och hade vattkoppor.. inte bra! Så dom pengarna får vänta.. haha, mamma sa att det var pengar jag skulle få.

Chucken fick stå, jag borstade lite på honom, fyllde på hans burkar och gick en promenad, mer än så hann jag inte. Cyklade hem snabbt som tusan och väl hemma hann jag packa, duscha, raka benen, plocka ögonbrynen, osv osv på bara en timme, sinnes ju!!

Nu är jag på öland och som det ser ut stannar jag tills imorgon på morgonen. Ändå ganska skönt att inte behöva tänka på någonting hemma, bara va lixom.

NU ska jag slå på TVn och checka sista avsnittet av ponnyakuten. Och VETNI?? Troligtvis är stövlarna på väg till mig snart, happy girl!!


Köpingsvik nästa

Sitter i bilen på väg till sommarstugan/huset nu. Tror jag stannar inatt, men bloggar så mycket jag kan!!
Bild på mig och min outfit och så en klassisk bil bild ;)


Självkritisk?

Har fått höra av vissa att jag är lite/väldig självkritisk, och jag har alltid skyllt på att det faktiskt gått dåligt. Men så udag satt jag och kollade igenom lite filmer på mig och C från senaste tiden. Och en film visar verkligen att jag faktiskt är självkritisk.
Jag menar här är en film från en LB, jag har själv skrivit att jag inte hade någon bra känsla och att det inte gick bra. Men nu när jag kollar på filmen så ser jag vilket flyt vi hade, alla hinder innan stoppet hoppar han helt perfekt och även efter stoppet hoppar han bra. Jag borde varit mer än nöjd över denna rundan.


Jag tror även att det är det som gjort att vi har börjat få med oss 4 fel ut från banan. Innan så va det enda kravet att vi skulle komma felfritt, jag sket i hur det såg ut och placeringarna osv. Och DÅ kom vi runt felfritt, men nu när jag börjar lägga mer krav på mig själv, det ska vara en fin runda, känslan ska vara bra, inga stopp eller pet och vi ska komma bra placerade det är då dom retande 4 felen kommer.
Om jag skiter i om det känns helt åt skogen och skiter i hur det ser ut, bara vi går nolla så tror jag även att känslan kommer med som ett plus i kanten.

Nästa helg skiter jag i känslan, jag rider för nollan!
Ge MIG ERA bästa tävlingstips, vad gör ni innan ni rider banan och går nolla? Jag vill veta!

TV4 nu vid kvart över 10!!

Alla måste sätta på TVn vid kvart över 10, varför behöver jag kanske inte säga? Justin är med! :D:D:D
döööör, kolla ögonen och hela han!! SWAG

Fullspäckad dag!

Hello readers!
29 april, dagen innan valborg, min brors 20 års dag och en helt vanlig söndag. Men för min del är det ganska späckat, jag har nyss vaknat och ska ner och äta frukost samtidigt som jag checkar lite TV, justin är ju på tv idag. Efter min frukost ska jag cykla ut till stallet för att ta hand och Chucken, kanske rida om jag hinner annars får han stå idag. Sen skynda hem igen, duscha, fixa mig, för att åka med min bror till öland. 
Vi har släktkalas idag. först och främst för Johan min bror men även lite för mig, jag som fyllde år i Mars har inte blivit firad av hela släkten ännu så jag kommer få något jag med. Och såklart lite till min andra bror Andreas, som dock inte kan vara med då han bor i Vetlanda.

Sen ikväll kommer jag antagligen att sova där, kanske åker hem men det får vi se ikväll. Ifall jag sover där kommer jag kanske uppdatera lite dåligt, men det får ni ju såklart reda på innan!

Nej min frukost väntar på mig, See you later, aligator!

försöker förbrilt hitta en bild som skulle passa till detta inlägget, riktigt svårt faktiskt :(
får bli en bild i repris på mig från en julafton för lääänge sedan!

Varför..? ;)

Varför finns det inte såna män som i filmer? Existerar inte dom eller??
Så varför i hela världen försöker dom få oss att tro det?

desperat tjej vill ha en kille, en sån som i alla filmer.. *-*
precis checkat på filmen över då den gick på tven, lite mer desperat..

Dag 3: 30 korta fakta om mig.

  1. Jag hatar mig själv för att jag väntade tills nu med att skriva detta då jag vet att det kommer ta en halv evighet.

  2. Jag har alltid varit ett hemligt fan av hockey, skulle mer än gärna spela hockey typ varje dag i veckan. Nästan lite mycket som jag vill rida, men ridningen tar över där faktiskt.

  3. Jag tycker att den snyggaste designen på en blogg jag någonsin sett är Lovisas.. gud, dör så snygg den är!

  4. Jag tänker varje dag på hur mitt liv hade sett ut idag om jag hade haft kvar Dusty.

  5. Mitt rum är alltid hur stökigt som helst, vare sig det är nystädat eller inte så är det verkligen hemskt. Kan verkligen inte hålla orning på det, helt omöjligt ju..

  6. Jag är extremt lat, de saker som jag inte tycker är roliga gör jag inte och det finns vekrligen inga undantag. Gör BARA saker som jag själv vill göra.

  7. Jag äslar Justin Bieber, inte för att han är snygg och sjunbger bra utan för att han är min gud. Han är min största förebild och en dag utan att ha sett en bild eller film på honom är inte en bra dag för mig. Han inspirerar mig något enormt.

  8. Jag hatar One Direction, jag tycker deras låtar är bra och brukar lyssna på dom ibland, men ett band med 5 pojkar i är för mig så gay och att dom tror att dom är så jäkla bra stör mig. Dom hade ALDRIG existerat om inte Justin hade varit känd, i promise!

  9. Har inte sett en enda High School Musical film.

  10. Något jag suger på är att komma i tid, kommer ALDRIG i tid, till kompisar, skolan, hem osv.. 

  11. Alla punkter över har jag fått inspiration av Lovisas punkter ;) haha.

  12. Jag hatar att säga nej, har jättesvårt att säga nej när någon frågar. Har även extremt svårt att ljuga, speciellt inför mina föräldrar. Detta gör att jag näst instill aldrig ljuger, jag kan ibland tänka ut vad jag ska säga men när det väl kommer till kritan säger jag sanningen i alla fall. 

  13. Finns inget jag hatar mer än alla spel och gruppinbjudningar på facebook.

  14. Jag tycker att "fotbollskillar" = långa smala killar är det osexigaste som finns. Men att "hockeykillar" = normallånga och biffiga killar är sjukt sexigt!

  15. Jag gillar nästan alla bilder på instagram, kollar sällan på dom innan jag gillar.

  16. En av mina förebilder i Kalmar området är Amanda Eriksson, tycker hon rider gudomligt och ja sjukt fina hästar!

  17. Jag hatar väldigt mycket på min kropp, t.ex mina fötter, fingrar/händer, näsa, kinder, haka/hals, hår, ögon, rumpan, benen. Benen är ju dock något jag skulle kunna göra åt, men inte det andra..

  18. Jag stör mig extremt mycket på personer som "flyger" och tror dom är över molnen.

  19. Är inte alls en kvällsperson, dock ingen morgonmänniska heller..

  20. Jag har mååånga gånger funderat på att sluta blogga, när man känner sig så omotvierad att det är under nollan.

  21. Jag haaaaataaaar reklam något enormt, det är det värsta som någon någonsin uppfunnit. Bara jobbigt och inte till någon nytta alls.

  22. Tycker att personer som är "två personer", alltså en person som är på två helt olika sätt i olika situationer utan att veta om det är döroligt, älskar att se såna personer när dom är såå genomskinliga.

  23. Jag tycker det är superroligt att läsa bloggar som bara provocerar.. haha skrattar inom mig själv hela tiden.

  24. Jag stör mig på när hästar gnäggar i filmer när dom verkligen inte skulle gnäggat IRL.

  25. Jag är väldigt kortfattad av mig, hatar att prata.

  26. Jag är sjukt imponerad över att jag kommit på alla dessa punkter redan och nu har jag panik över att jag inte kommer på fler.

  27. Jag kan inte rida i långa läder, har alltid korta även i dressyren.

  28. När jag kollar på film så MÅSTE jag kolla, kan inte smsa eller prata med någon samtidigt, det är filmen och jag INGET annat.

  29. Jag har väldigt svårt för att öppna mig för nya personer och vara mig själv med folk jag inte känner, dokc när jag känner någon är jag något heeelt annat!!

  30. Tycker att sättet som hästar funkar och kommunikationen mellan häst och människa är riktigt häftigt!

Chucken - dagens ridpass

Hade först tänkt mig ett dressyrpass i ridhuset, men ångrade mig snabbt och stack ut i skogen för några racevarv. Tog sammanlagt 3 varv i galopp med skritt emellan och sedan avtravning.
Han skötte sig bra med tanke på att jag bara hade novabettet. 
Foto: Rebecka Hultqvist

Stallet nu

Har precis bytt om och fixat mig, ska precis åka till stallet. Har jour hela eftermiddagen men är så fruktansvärt tråkigt här hemma så jag tar cykeln och cyklar iväg nu istället. Uppdateringen kommer ju inte vara något att hänga i julgranen då eftersom jag varken har tid eller internet i stallet.. 
Åh vad ni bryr er eller hur? Detta inlägget skrev jag endast för att mobilen skulle hinna ladda klart vilket den inte gjort, men skit samma! Ska dra nu och vi ses senare ikväll eller något?

Sjukt ful bild på mig just nu, igga tröjan - har den bara i stallet, det jag ville visa er är mitt hår, det har blivit långt ju :o

Skulle du..?

Om just du såg att Chuck låg ute på annons, vad skulle du gjort då?
Läst, ringt, mejlat, kommit och provridit, länkat in till en skvallerblogg?


foto: http://emmahellgrenn.blogg.se/

Shoppingen

Blev en hel del på stan idag, tusen tack mamma! Lite roligt ni när jag ser alla bilderna, vilken varierad stil jag har, haha.
Dock är bilderna verkigen inte rättvisa över huvud taget.

Ljusblå skjorta  -  Linne  -  Knallrosa t-shirt

Transperant blus(syns inte på bilden men den är ganska genomskinlig) - gult linne med transperant rygg - svart t-shirt

Jeansjacka(mycket snyggare IRL)  -  england t-shirt  -  neongul bandeau(bilen är hemsk dock)

Marinblå v-ringad kofta  -  LA linne  -  virkad t-shirt

T-shirt med snöre(?)  -  Jeans, haha lite efter då alla redan har dom men var tvungen ;)
Nu vill jag bara ha min Kenza jacka, men den finns ju ingen stans i hela Svrige så ser inte speciellt ljust ut.. om jag inte vill ha 9an?
Sen är jag i stort behov av ett par ljusa jeans, inte vita då man ser jättetjock ut i det, en grå munktröja med dragkedja och ett par vita palladium sen är gaderoben väldigt nöjd.

Kan även säga att jag är en sån person som aldrig småshoppar kläder, typ ett plagg någon gång ibland utan när jag köper kläder är det mycket, typ 2 gånger om året..

Chuck - dagens ridpass

Han var minst lika fin idag som igår, var ute idag så lite spänd var han i ena änden av paddocken, fasst vet inte sist jag red där då han inte var det. Var inte heller så farligt idag som det är ibland så det var också bra.
Jobbade mycket med att flytta honom och få in bakbenen under och ett bra tramp. 
Traven var superduper fin och även galoppen väldigt bra, finns lite att träna på men för dagen en guldstjärna! 
Min fina ponny!

Shopping med mami

Ska in till stan snart, ska shoppa lite kläder, bland annat står en jacka på listan och massor av nya vårkläder, hade tänkt ta tag i att köpa dom förbaskade palladium skorna också, hoppas vi hinner det också. En kenza jacka skulle aldrig sitta fel, men isåfall måste jag betala den själv och har verkligen INGA pengar till det nu, sparar till stövlarna och så måste jag betala min JB biljett lite längre fram.
Men om jag fjäskar ordentligt KANSKE jag får en!! Eller nej, haha kan glömma det redan nu, får väll bli en annan snygg skinnjacka - no more tygjacka asso, hatar min!!

Efter det blire stallet och ska rida, hur omotiverad jag än är så ska jag, det är exakt 7 veckor till sommarlovet och jag har nu lovat mig själv att tills dess ska jag hålla ut. Ska rida nästan varje dag och inte bara fisrida utan verkligen jobba. Sen dagen efter skolavslutningen drar jag till Malta i en vecka och det kommer bli grymt! Skönt att slippa kalmar för några dagar, ligga i solen, chilla och bara va. En grym tjej kommer rida honom då men det blir mer om det längre fram!

Ska fixa till håret lite snabbt bara innan jag drar mig mot stan!
bild i repris

Dag 2: Det här vill jag jobba med.

Hästar.
Jag vill jobba med hästar, helst av allt skulle jag nog vilja ha ett försäljningsstall. Om jag hade varit mindre hade jag utan tvekan velat föda upp och ta in ponnyer att utbilda och sälja, men nu är jag inte så liten så kansek blir hästar istället.
Varför jag vill jobba med det är för att jag vill ha tillgång till att kunna rida flera hästar varje dag och att mina barn ska få chansen att rida och bli duktiga. Och jag skulle kanske inte ha råd med flera hästar om jag har ett vanligt jobb, men om man har hästar som jobb så funkar ju det.
Såklart inte bara därför utan för atthela grejen lockar mig. Tycker det låter spännande och roligt.
Om det inte skulle bli något med hästar skulle jag nog vilja flytta till USA, som jag sa igår och hitta något roligt jobb där.


Någon mer än jag som ser skillnad? Bilderna är tagna i samma steg, bara olika varv..

Chuck - dagens ridpass

(FÖRST vill jag att melinda eriksson skickar sitt lösenord till sin blogg så jag kan läsa, om hon vill och ser detta!)

Chucken var superfin idag, blev ett skritt och travpass då han ändå vilat i två dagar. Han lyssnade lite segt på mig i början men jag kämpade och efter bara en liten stund blev han jättefin. Red honom på novebettet, brukar ha det nu för tiden och han tar vekligen stöd i bettet och vissa dagar kan han till och med bli lite stark, hade inte hänt för några månader sen. Så framsteg ä det.
Fick även med mig bakbenen riktigt bra idag och ja, jag är såå nöjd!

LYCKA!!♥♥



Och till er som undrade om jag hade hittat någon att gå med, och det har jag. Min kompis har snackat med mig och det läänge, dock har jag trott att han varit oseriös, men han var helt seriös verkligen så vi ska gå. Sen kanske våran kompis Julia skulle med, så jag och Oskar och kanske Julia! :D
Har inga bilder på oss tillsammans så får bli fb bilder!


Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg bloggtävlingen jag hade för ett tag sedan där man kunde vinna en bloggdesign i sammarbete med en tjej som gjort gryma designer till olika fanbloggar? 
Minette och Jennie vann och nu kan ni se designen genom att klicka här!


Dag 1: Min högsta önskan.

Min högsta dröm är att flytta till USA, helst typ LA, New York eller något liknande. Och träffa en kille som är som i alla filmer, världens snyggaste, finaste, snällaste och underbaraste kille. Skulle vilja ha ett stort hus lite utanför storstaden med utsikt över vattnet och vara stenrik.
Okej, kort och gott, min största dröm är att få uppleva mitt liv som i en film, typ the last song eller nått. Hur underbart?



Plugg

Sitter i soffan och pluggar med ett glas mjölk och en varm kanelbulle ;)


"only god can judge me"

Gillar orden, meningen väldigt mycket. Hatar folk som inte vågar göra si eller så för att de är rädda vad andra ska tycka, vad fan spelar det för roll?
Man är en person och den personen måste man våga vara! Gillar inte personen dig för den DU är så är det den som går miste om något och inte du, för varför skulle du vilja umgås med någon som gillar dig för den du inte är? långsökt?

Nej men for real, har ni inte sett stela och tysta personer som inte vågar skratta åt ett skämt för dom är rädda vad folk ska tycka om deras skratt? Tog bara ett exempel, finns hur många exempel som helst. Att jag har världens fulaste profil, tjocka fingrar och ankfötter var något jag skämdes över innan, men thats me? Tycker någon att jag är ful är det väl dens problem, inte mitt? Folk får väl acceptera att jag ser ut så?

Att jag kan gå runt och leka cepe i korridoren och folk stirrar som fan för dom tycker jag är dum i huvudet så är väl det deras problem och inte mitt? Jag älskar att vara mig själv och bjuda på mig själv, skulle aldrig kunna gå runt och fejka någon jag inte är, ALDRIG!

Döm mig inte efter fösta blicken, lär känna mig och gå i mina spår innan ni kan döma mig!

Jag menar, jag och min kompis stod och dansade på ett mc donalds bord en gång, folk stirrade, men jag brydde mig inte ett skit. 
Jag går osminkar 4 av 5 dagar i skolan, folk tycker jag är wierd men jag bryr mig inte för thats me.
Jag kan äta vad fan jag vill inför vem jag vill, accepterar dom inte det kan dom dra.
En av mina killkompisar älskar Justin Bieber och han kan snacka om honom i flera timmar, andra killar hackar på honom men han bryr sig inte alls. Istället för att vara en av alla andra i mängden av haters.. STOLT kille!

Okey, inlägget blev luddigt och inte speciellt bra eller tydligt, men jag är trött som ett as och ska duscha nu, hoppas ni försår min tanke! ta med ord i ditt huvud när någon kollar snett -only god can judge me-
Beacuse you worth it! ;)

Lista

Hittade en lista på lovicious.blogg.se så tänkte köra den jag med ;)


Dag 1: Min högsta önskan.
Dag 2: Det här vill jag jobba med.
Dag 3: 30 korta fakta om mig.
Dag 4: Så här blir jag när jag är full.
Dag 5: Drömkillen.
Dag 6: Mitt liv om 3, 5 respektive 10 år.
Dag 7: Tre ställen jag gärna skulle besöka.
Dag 8: Mina fobier.
Dag 9: De 10 snyggaste killarna.
Dag 10: Fem negativa och fem positiva saker med mig själv.
Dag 11: Någonting jag stör mig på.
Dag 12: Fem filmfavoriter.
Dag 13: Vad jag älskar mest i mitt liv.
Dag 14: Sju saker jag vill köpa just nu.
Dag 15: 50 saker att göra innan jag dör.


Godnatt lovers!

Nu ska den sjukt trötta tjejen sova, jag har skrivt ett till deepshit inlägg precis men det laddas upp imorgon, tidsinställt så kommer upp när jag är i skolan. Kommer även komma ett till imorgon eller dagen efter det. Egentligen har jag ingen större kärlek till deep fucking shit inlägg. Men jag har såååå mycket tankar och skit i hjärnan som MÅSTE ut, och detta är sättet jag kommer göra det på.
Men nu ska jag sova och tänka lite på saken, och drömma lite om min pojkvän Justin!

Rebecka Hultqvist har fotat bilden och jag har redigerat den, varför den är redigerad så mycket är för att det är en grej i mitt bildprojekt!

Don't know anything at all

Trött, trött, trött som fan. Jag är så jäkla trött, trött på skolan, trött på mina vänner, trött på ridningen, trött på livet och såklart trött(sovsugen). Jag sa det nu, jag är riktigt trött på att åka till stallet och rida just nu. Att vara trött på skolan är fullt normalt, att vara trött på sina vänner är fullt normalt, att vara trött och bara vilja sova är fullt normalt, och att ibland vara trött på livet är också fullt normalt.
Något som också är normalt är att vara trött på att rida, det händer alla någon gång i livet, såklart har jag varit sugen på att shoppa loss med mina vänner istället för att svettas i sadeln, men det är något annat denna gången. Denna gången är motivationen nere på noll, down.
Kanske är det bara en grej som är nu när det är så sjukt mycket i skolan, eller så är det mer än så? Inte något som kom nu för att han tappade en sko eller så, det har varit så i några veckor, har bara inte tagit mig tiden att säga som det är. 

Som Julia Lundgren skrev i ett inlägg, är allting verkligen så perfekt som h*n säger? Och jag känner igen mig så i den meningen, är allting verkligen så bra som jag säger? Är mitt liv perfekt bara för att jag har en sjukt fin och underbar ponny? Är mitt liv perfekt bara för att jag har världens bästa vänner? Är mitt liv perfekt bara för att mina föräldrar ställer upp på mig och för att jag ska gå på Justin Bieber med en go vän? Är mitt liv perfekt då..?
Känslan för dagen är att jag vill krypa ner mig under täcket och ligga där i en halv evighet.
Sist av allt vill jag gå till stallet och rida, men varför?? Är inte ens tävlingssugen.. Hela förra veckan snackade jag om hur peppad jag var inför tävlingen, men fuck no. Var inte alls peppad, inte alls över huvudtaget. Min dröm är att tävla höga klasser inom hoppningen, typ OS eller EM, inget jag tänker satsa på eftersom jag vet att jag inte kommer nå dit, men jag har alltid varit så jäkla peppad, velat bli bättre och bättre, muskla min ponny och se skillnad. Men nu känner jag bara, who cares?

Jag blir bara sur på mig själv över att det faktiskt är så, jag hoppas verkligen verkligen på att det bara är något tillfälligt, MEN jag vet inte vad jag ska göra för att få tillbaka motivationen? Skulle någon kunna hjälpa mig? Mina mål är en bit bort och jag vill ju kämpa för det, men inte som det är nu. Vill hitta tillbaka till motivationen.


Ny sko och ridning

(Till BELLA: smsa mig eler skicka en kommentar nästa gång han kommer?! 0708657615)

Fick ett samtal från mamma när jag satt och åt lunch i skolan att hon skulle hämta mig och vi skulle till atg och sko Chucken. Så det var bara att hoppa in i bilen och åka dit. V'l där gick det snabbt och vet ni? Han fick en ännu midre dos idag, visst att det bara var att slå på en sko och inget annat, men det är framsteg i alla fall!
Sen hade jag elevensval när jag kom tillbaka, och nu ikväll hoppade jag Freja, vi hade lite olika titthinder. Men gick bra tycker jag! 
Är sjukt trött så blir inget mer om detta nu! Uppdaterar om något annat senare ;)

snygg bild på mig som jag tog i skolan när jag hade med datorn ;)

Till atg

På väg till ATG i regnet, fick en tid vid 12 hättesnabbt så för typ en halvtimme sedan satt jag i matsalen i skolan och nu är jag i bilen med ponnyn bak i släpet! Snacka om piss väder, gummistövlarna på..


Några saker jag ska äga i mitt liv!

Innan jag dör bara måste jag äga dessa saker!


Svart GPA tone in tone, blev sjukt sugen på det när GPA har massor av rea, ååh ge mig!
Veredus stövlarna, dock är dom inte så långt borta nu! Åh älska!!

Dyon the Difference träns
Just Beat hörlurar - lila SÅKLART

OCH så ska jag äga en riktigt fin stohäst någon gång.
Och så en annan häst, men det är hemligt!

Dressyrbilder

Här kommer lite bilder från helgens dressyrtävling. 
Det är ALMA som fotat!

sååååå fin ↑
ögonen & tungan *.* ↑

Orkar inte ta bort bilderna bara för att jag ser mongo ut, alla ridande personer vet hur förjävlig man kan se ut på vissa bilder, eller? ;) Ponnyn är fin i alla fall!

Tappad sko - ingen ridning

Idag när jag kom till stallet märkte jag att Chucken hade dragit av sig en sko, han skoddes förra veckan på måndagen så han måste verkligen dragit av sig den.. Hade inte varit hela världen om han var en så kallad "normal" häst att sko, men nu är han inte det och det är faktiskt HELA världen när han tappar en sko.
Men vad har jag för val, han var varm i hoven och lite i benet antagligen för att han har haft ont utav det. 

Så fick borsta och mysa istället, och hoppas på att Martin kan slänga på en ny sko imorgon.
Han skulle ut till KBF och sko en annan häst imorgon så kanske får bli på klubben istället, men droga honom får vi nog göra ändå. Jag som hade tänkt hoppa med gruppen imorgon när vi skulle hoppa titthinder, blä!

Ska sluta klaga, ska uppdatera lite om en sak jag älskar ikväll, utrustning (A). 
NU väntar duschen, sen sängen. PUSS
image description

Enda positiva denna kvällen var att Oskar frågade om vi kunde gå på JB tsm, så nu är allt checkat. Bara biljetterna kvar! :'D

Trött

Bilden förklarar..


Hjärtstopp ♥

Började ryktas i skolan om att han skulle komma till Sverige, men först nu fattade jag det på riktigt. Ni vet saker man inte inser förens ett tag efter för det är så overkligt! Men i alla fall, insåg det och grät lite av lycka, och tror ärligt talat mitt hjärta slutade slå i några sekunder.. haha. Fan va crazy det är, jag ska få se Justin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OMG, haha är helt jävla till mig, 
Att fråga mina föräldrar om detta är inget jag kommer göra, saken är klar. Jag SKA SKA SKA se honom när han kommer, och jag tänker inte sitta längst bak, betalar nästan vad som helst för en plats längst fram!
HERREGUD! Han kommer till sverige för fan!

Kan knappt sluta prata om det och ni kommer få höra det ett tag fram över ja, haha tyvärr. För nu ska jag i alla fall åka till stallet, ska rida Chuck i mammas lektion idag, hon har sträckt sig i ryggen så hon kunbde inte rida, alltså fick jag ta hennes lektion. Ah, sen ska jag säga till min mamma att jag ska på justns konsert i sverige :D:D


SWAAAAAAAGGGGGGYYYY

Någon som vill..?

Någon som vill gå på Justin bieber med mig när han kommer till Sverige!!?? Som är beredd att betala lite för jag tänker inte sitta längst bak ;)


Bilder från helgen!

Min kompis Emma är den grymma fotografen! Från LCn

Glöm inte..

Att följa mig på instagram för att få reda på liiiite mer i min vardag ;)


Dressyrfilm

Ni var grymma på att kommetera så här kommer filmen! Jag är supernöjd över honom, vi har en hel del missar och mycket hade kunnat bli mycke bättre. Men med tanke på att det är andra gången i sitt liv som han ser ett dressyrstaket(troligtvis) och andra gången han tävlar dressyr OCH att vi egentligen är ett hoppekipage så är det ju strålande. 
Sen kan man ju jämföra med förra tävlingen, skillnad alltså.. Han är så fin min lille fläckis!

För er som vill se skillnaden sen sist kan ni kolla här under, det är lite roligt att se..

Dagens resultat

Denna helgen är verkligen något att hänga i julgranen. Han var superfin igår och idag nästan ännu finare. Jag är galet trött nu och orkar inte skriva men detta räcker hoppas jag. Enda grejen som vi kunde gjordt bättre var efter galopperna, han blir lite taggad då och vill gärna springa, men annars sjukt fin.
Förövrigt så VANN jag klassen, delade den med Sofia! Helt galet vad det går framåt..

Vill ni ha film eller? 5 kommentarer ;)

Today

Idag kommer jag faktiskt vara ganska tråkig, kommer ha min svarta kavaj, blå charles owen hjälm och mina tretorn. Jag som typ sätter mig fast med vaderna i sadeln får jättebra grepp med dom och kan sitta ner bättre. Dessutom kan jag knappt sitta ner i långa läder så kommer bli korta läder dessutom, sen har jag inget matchande vitt schabrak så det får bli samma som igår, det marinblåa JWt. Det är så jag kommer tuffa runt på banan imorgon.
Hoppas verkligen han sköter sig och att vi får bra procent, roligaste av allt är att se vad domaren har att säga eftersom hon inte känner mig och min häst.

Sen efter tävlingen kommer jag stanna i stallet för på eftermiddagen har jag jour. Så blir en heldag i stallet = bad update.
Men nu vet ni hur det ligger till på ett ungefär, film från tävlingen kommer troligtvis upp på bloggen senare!


Film

Jag säger ingenting, omhoppningen ser liite hejkonbacon ut och stoppet var @#i&%##"@)* dåligt av mig. Men annars, KLOCKRENA RUNDOR! Jag älskar min ponny över allt annat!


Nu ska jg gå ner och äta upp min MCflurry som står i frysen som jag och mamma köpte påvägen hem från stallet, sen ska jag ladda om för imorgon. Dressyrtävling på klubben!

Om någon tog bilder på mig så skicka gärna till [email protected] - glöm inte skriva din bloggadress om du har någon så länkar jag såklart!

Reslutaten

Min häst var BÄST idag! Han var så jäkla fin, så lydig, så perfekt. Har nog aldrig suttit på honom när han varit som idag, trycket i han kom ändra ifrån bakbenen, han hoppade upp sig och slarvade inte alls, var inte i en enda bom alls. Kan inte beskriva känslan från idag, så jäkla bäst var han. Om jag kunde beskriva skulle det ta år.
Men i alla fall i LCn så blev vi dubbelnolla, dock var jag lite för feg i omhoppningen -som vanligt- och var 6 sekunder efter vinnaren. Men vad spelar placeringarna för roll när känslan var uppe bland molnen?


I LBn så var han också sådär jävla fin, och så klantar jag mig. RIKTIGT ordentligt. Senast i torsdags pratade jag med Mats om att jag måste bestämma mig om jag ska ta bort ett galoppsprång eller lägga till ett. Men det slutade med att jag tog tillbaka honom och sen ångrade mig i sista sekund och sköt iväg honom och vi fick ett stopp. Hade jag bara hållt kvar några sekunder till hade han hoppat, helt klart! SÅHÄÄÄÄR(!!!!) sur var jag på mig själv efter det. FAN!
Han var ju så jävla fin resten av banan och så skulle jag göra bort mig. Hoppas ni förstår min ilska över den missen. Annars är jag riktigt jäkla nöjd över honom och min insats. Jag älskar min ponny, och hoppas alla andra älskar sina hästar/sköthästar!

Vadå 1 meter, varför inte hoppa 1.10?

Film kommer, om ni vill? :D

Snabbt om dagen

Ponnyn var sjukt fin idag, helt galet asso. MEN jag red som en kratta mot ett hinder, känner mobilen känslan när man är sååååå arg på sig själv, finns bara ett ord. Fan..
Blev i alla fall dubbelnolla i LCn och ett stopp i LBn.


På väg

På väg mot Eriksmåla nu, måste bli lite mer taggad och nervös så jag rider bra. Blir nästan aldrig nervös och blir jag inte det så rider jag dåligt. Haha, äh lycka till till mig!


Bloggar jag läser ibland

Här kommer en lista på bloggarna jag läser ibland, några/någon dag i veckan.

Elisabeth Ågren & Andrea Olsson
Lisa är en tjej jag ser upp till mycket. Hon rider i mina ögon perfekt och gör någonting som får den där lilla perfekta klicken mellan sig själv och varje häst. Hon har ett speciellt band med hästar och ger inte upp. Vilket hon verkligen visar efter Ragges skada. Andreas inlägg läste jag mest när hon hade dumle. Duktig tjej men har inte "lärt känna" så bra genom bloggen tyvärr :(

Jennifer Ekberg
Vet inte heller varför jag läser hennes blogg. Innan bloggade hon tillsammans med Allis och det var så jag började läsa bloggen och har väll helt enkelt hängt med bara. Roligt tjej som jag har haft lite kontakt med. Verkligen helgo!

Majja Holgersson Bergdahl
Behöver jag ens säga nått? Hon är min bästavän och jag måste ju veta vad hon gör om dagarna? Hon uppdaterar inte så ofta, och därför kikar jag bara in ibland! ;)

Linn Ingvarsson och Ingrid Skoog
Antar att jag läser för att alla andra gör. Tycker båda tjejerna är mogna och bloggar på ett bra sätt och så rider som superbra. Har jättefina hästar och ja, jag gillar det dom gör!

Rosanna Zimdahl
Ännu en blogg jag läser mest för att. Dock älskar jag hennes ponny Nocke. Hans galopp, hans sätt att hoppa och hela hans utstrålning får mig att vilja läsa hennes blogg. Tycker även tjejen är driven och målmedveten! Jag gillar det hon gör och hur hon gör det.

Estrid Jonsson
Hon har en svartskäck, rider grymt och ja allt detdär. Störtskän mogen tjej.

Heidi Björk
Har nog aldrig fattat varför jag läser bloggen, tycker Heidi verkar vara en person i min smak. Kan verkligen föreställa mig hur hon är som person! Gillar att hon inte är som alla andra, hon rider ridskolehäst och visar det på ett bra sett! Grym tjej.

Melinda Eriksson
Ingen aning om varför jag läser den, bara är så. haha

Johanna Ågren och Stina Olofsson
Nystartad blogg som jag tycker verkar vara driven på ett nytänkande och roligt sätt.

Elin ljunggren och Isabelle Knutsson
Läser bloggen mest då jag pratat lite med Elin både på internet och IRL. Tycker hon är en bra driven tjej som rider super och har en fin ponny. Läser inte isabelles inlägg.

Linn Olsson
Bara för att alla andra gör det

Nellie Berntsson
Samma som över

Sen läser jag såklart alla mina läsare bloggar. Det trodde ni inte va? Alla som kommenterar min blogg går jag ALLTID in på, läser oftast ganska många inlägg eller i alla fall kollar på bilderna. En tjej som jag tror jag kollar in på varje dag pga att hon är en trogen läsare är Natalie. Grymt tjej!

Såhär ser jag ut imorgon!

Dock inget swarovski pannband, endast strass!

Svar - vilka bloggar jag läser

Siri om Funderar på att sova?:
Kan du inte skriva vilka bloggar du läser och vilka bloggar du läser ibland? :)

Svar: Jag läser en hel hög med bloggar, dock trippat ner lite sen förr. Börjar med dom som jag läser varje dag, kikar in på flera gånger om dagen, dom bloggarna som jag kollar in på ibland några gånger i veckan kommer lite senare i ett annat inlägg!

Justin Bieber Swedish fan site
För att jag är en riktig belieber och måste hålla mig uppdaterad, inte bara genom att följa Justin på twitter, facebook eller instagram utan lite till!

Sara Carlsson
Eftersom Sara rider på KBF där jag står så är det roligt att hålla koll på vad som händer i hennes värld. En bra blogg driven på ett roligt sätt.

Johanna Grant Boklund
En tjej som också bor här i Kalmartrakterna, som jag känner lite halvt. En tjej jag ser upp till mycket och jag tycker hon driver bloggen på ett bra och moget sätt. Hon är väldigt stark som person och det inspirerar mig något enormt. Sen har jag en känsla av att hon och jag har väldigt lika smak, både utrustning och hästar/ponnyer.

Linn Strelin
En tjej som jag följt länge mest på grund av att jag tycker hon rider bra och har superfina hästar. Tar extremt fina bilder och uppdaterar riktigt bra och intressant. Sen att jag snackat lite med henne på facebook och "lärt känna" henne gör att jag vill läsa mer eftersom hon är en sjukt go person!

Isabella Nilsson
Behöver jag säga något här? Dom som läst min blogg noga och följt den ett tag vet att Bella är en av mina största förebilder. Hon rider sjukt bra, har två extremt fina hästar och en jäkligt mpmedveten och kämpande tjej som inte bryr sig ett skit om vad andra tycker. Gillar hennes stil på att vara.

Sofia Genne
Jag tycker hon är en grym tjej, driver bloggen på ett unikt sätt. Jag tycker att många "stor"-bloggare gått över gränsen och too far för att bloggarna ska vara bra men Sofia är en riktigt mogen och målmedveten tjej med grymma gästar och rider superbra! Kan även tillägga att bloggarna som är nämnda här över är bloggar jag tycker är drivna på ett moget sätt + ponnyochryttare.se längre ner (alltså av dom större bloggarna).

Malou Kastman
Varför vet jag faktiskt inte, jag har alltid tyckt om hennes blogg. Tycker hon uppdaterar bra och i lagom mängd, rider superbra och har en superfin ponny som för övrigt är till salu nu. En blogg som bara helt enkelt faller mig i smaken.

Elina Mellberg och Victoria Avellan-Ryd
Också en blogg som faller mig i smaken, från början följde jag nog den pga att Victoria köpte Braven av Linn. Men nu läser jag oftast mer Elinas inlägg. Eftersom hon har en ponny som hon tävlar ganksa höga klasser med och det lockar mig att läsa om. Tyvärr är han halt just nu.

Julia Lundgren
En grym tjej enligt mig. Hon har en ponny vid namn Niels som jag är riktigt faschinerad av. Hon köpte honom när han knappt gjort något och nu är hon ute och tävlar de högsta klasserna. Att se hur samspelta som är och läsa om hur dom klättrar i klasserna rä riktigt intressant. Om hon hade uppdatert lite mer så hade den varit helt perfekt!

Ponnysanning
För att hålla mig uppdaterad.

Chuck - dagens ridpass

Putsade sadel och träns osv innan jag red så fick rida barbacka. Har ju mer än ett träns men inte mer än en sadel, haha!
Red i paddocken och var mest lösgörande, ville ha honom genomjobbad tills imorogon utan att begära fööör mycket. Men han blev fin till slut, dock inte i vänstergaloppen, han ville inte alls, stretade emot osv. Ville dock inte heller ta en fajt för hade gärna inte trillat av i gyttjan.. 
Annars fin emellanåt, dock förstörde min balans nog det hela.. ehm!

Taggar morgondagen i alla fall!

första ridpasset hemma..

Tävling

Klicka här för att komma till tävlingen!

Frusen, trött och förberedelser..

Hemsk dag idag, hade prov i skolan som förövrigt gick väldigt bra men idrottslektionen kunde ju dra åt helvete.. Vi skulle vara ute och för er som inte vet vädret här i kalmar så har det regnat hela dagen och gräset var en enda stor lervälling. I bärjan gick det bra när vi skulle springa och stå på benen. Men mot slutet skulle vi ner och gå krabba, skotkärra, kullerbyttor, armhävningar, sit ups osv. Jag blev smutsig och började blöda på händerna. Inte nog med det, nu när jag kom hem har jag suttit och frusit i snart 2 hela timmar. Inte lite heller utan sitter verkligen och skakar. Jag som nästan är helt frisk kommer nog dra tillbaka till någon förkylning efter detta.

Förutom det så somnade jag sent går och är jättetrött nu, skulle helst av allt gå och lägga mig nu, men det kan jag inte det heller utan måste till stallet och smörja, packa, rida och fixa hästen tills imon. OCH känner jag honom rätt så är han nog inte svart och vit idag, utan mer helsvart. 
But, life is life and I can't change that.

Mitt sug att rida denna veckan har legat på noll varje dag, tyvärr. Men nu kommer mamma hem så ska kolla om hon kan skjutsa mig till stallet. JAG uppdaterar mer när jag kommer hem igen, i love you guys!

Träningsfilmen

Här är filmen från igår, som jag gjorde sist så har jag låtit ljudet på filmen vara kvar, har även klippt med lite extra efter för att höra vad han säger. Till er som hellre vill lyssna på musik är det bara att stänga av ljudet på filmen och lyssna på låten.

Ni kanske ser vilka saker som gick dåligt? Dom gångerna när han hoppar av superstor på långsidan och vattenmattan i slutet. Annars gick det superbra allt annat. Han hoppade vattenmattan på andra försöket!!


Funderar på att sova?

Suttit uppe allt för länge, har prov imorgon som jag kanske borde vara pigg när jag skriver. Jag och mina päron har bråkat lite ikväll, jag har varit nära på att tacka ja till att gå på Lady Gagas konsert i Stockholm med Linn, men det sket sig pga mina föräldrar och sen efter det har jag fixat lite med en designbeställning. Är typ klar nu, bara en sak som ska in imorgon sen är den klar.
Jag är galet trött i alla fall, så nu tar jag natt och försöker att bli på bättre humör tills imorgon!
image description

Matsträning 19 april

Jag tyckte själv att det gick jättedåligt idag, men innan jag säger att jag tycker att det gick skit så har jag tänkt efter lite. Det gick faktiskt både bra och dåligt, mest bra faktiskt. Dock har jag en tendens till att snöa in mig på det som gått dåligt.
I början var han fin, hoppade fint och var lydig och med på noterna. Sedan andra rundan av banan blev ena långsidan (räcke & oxer) kaos från båda hållen men resten bra. Sista rundan som bara var några hinder så gick lånsidan bra dock gick vattenmattan käpprätt åt skogen. Så i helhet måste jag nog säga att det gick bra i bortsett från dom bitarna.
Han var stark, lite för stark ibland, men vi har i alla fall något att jobba med.
Här kommer i alla fall två prints från filmerna, vill ni se filmerna får ni bevisa det. 7 kommentarer vill jag ha och ni får filmerna, deal? :D



frambenen i mitt ♥

Nu är jag i alla fall taggad inför lördag, kommer inte ta med mig denna känslan dit, kommer bara ta med mig en superduper ponny och en lite halvdan ryttare. Och så tar jag amandas ord : "jag åker på varje tävling för att vinna". 2 felfria rundor och jag är nöjd. Taggad!

Tagga träning för Mats!

Kom precis hem från skolan, käkat mellis som man alltid sa på lågstadiet. Och ska nu vidare till stallet, ponnyn ska borstas och in i trasporten. Jag är supertaggad inför träningen idag, och jag hoppas verkligen att det går mycket bättre än sist.
Jag total älskar att rida för Mats, han kan verkligen sätta fingret på vad det är som behöver tränas på. Så jäkla duktig är han. Innan jag började träna för honom var jag väldigt tveksam, ville helst rida för Mia, men så testade jag att rida för honom och jag kände att det gick bra. Nu i efterhand är jag inget annat än jäkligt nöjd.
Så nu ska jag packa på mig en massor av kläder och sticka till stallet. Fryser som bara den och är trött som ett as.

Vill ni ha film sen eller? Klart ni vill, mamma är redo med filmkameran!
Första träningen för Mats.

SOMMAR TACK!

Åh, längtar så galet mycket till sommaren nu! Det är så mycket som ska göras och det är faktiskt inte speciellt lång tid kvar. På sommarlovet ska jag kanske sommarjobba, faktiskt ganksa kul då det kommer bli på en camping. Kommer ha ponnyn i ett nytt stall och jag hoppas det är många roliga personer där som man kan ha stört kul med. Stallets ägare är i alla fall tävlingsinriktad och dom har mycket fint hindermaterial som kommer bli en hel del träning på titthinder osv. 
Om ponnyn min tillåter så kommer jag lätt gå ner och bada med honom! Och såklart kommer jag träna som satan, sommaren är tiden för träning. Långa dagar, många ställen att rida på. MUSKLER SKA BYGGAS!
Och för att inte tala om alla tävlingar, sommarens tävlingar slår allt. LÄTT! Jag ska klättra i klasserna och vi kommer bli farliga på banan så småningom.

Förutom hästarna så kommer allting bli helt crazy, första veckan av sommarlovet åker jag till Malta i en vecka, sola och bara ha det allmänt GRYMT! Efter det har jag ett helt lov tillsammans med mina vänner. Förstår ni? Kommer sola, bada, käka glass och chilla hela dagarna, kvällarna och nätterna kommer bli vilda. Skojar inte när jag säger att vilt är bara förnamnet!
Ett måste denna sommaren är att sova i tält, helst i regnet och kolla på film på datorn. Så jääkla mysigt!

Men det är några veckor kvar innan lovet. Vi har endast 2 hela veckor, annars är det lediga dagar alla andra veckorna, minst en i alla fall. Och på den tiden hinner jag ju med en hel del också. Om två veckor är det valborg, kommer bli awesome! Och snart är det ölandshoppet, rättare sagt om en månad exakt är första dagen. Och nu släpper jag bomben, like it or not! Om mina nästa LB startet känns bra så kommer jag starta LA. Men bara om det känns bra fram tills dess. Det har varit inplanerat ett bra tag nu, men inte velat säga något till er än. 
Dock är det en hel del skoljobb innan lovet, men jag längtar som satan.

Långt inlägg, haha! Men VAD SKA NI GÖRA I SOMMMAR?? :D tell me!!



Chuck - dagens ridpass

Katastrof ponny idag. Han hade antagligen träningsverk eller så var han bara inte på humör. Jag satte ribban ganska hårt, aktivering hela tiden varje sekund eftersom vi var ute. Jag bad honom inte ta kontakt med bettet, jag sa åt honom. Ja, satte ramen ganska tajt vilket gjorde att han bara stretade emot. Jag kämpade förbrilt i 45 minuter med att få loss honom och få honom lugnt vila på steget, men han bara sprang sprang sprang. Till slut hade jag inte tid att rida mer så la honom i en längre form och lät ahn tuffa på innan jag skrittade av.

På fredag blir det samma jobb igen, imorgon träning hos mats!
Printad bild från en film från mobilen!
image description
bakom lod, och superspänd, precis som metsadels av passet och jag sitter som en hösäck!

SWAGGIIEEE!! ögongodis!


Vad du inte visste om mig och Chuck..

  • Jag kollar nästan ALDRIG på TV, har varken tid eller tycker det är speciellt roligt. Är det något jag vill se laddar jag hem det eller kollar på webben.

  • Chuck vill alltid gå på vänster sida om mig när man leder honom, man leder ju alltid hästen på höger sida, men han lyckas alltid smita över på vänster?

  • Jag älskar att gå i mjukiskläder hemma, så fort jag kommer hem, från stallet, skolan, kompis whatever så byter jag om till mjukisbyxor och en skön tröja.

  • Chuck älskar att bli kliad på/bredvid svansen, inte i rumpan, haha! Men på svansroten typ, haha!

  • Jag kollar fortfarande på svampbob, det blir aldrig, ALDRIG tråkigt! Dessutom kan jag inte uttala svampbob, haha.

  • Chuck är väldigt trögfattad, man behöver visa/förklara för hono inst 100 gånger innan han förstår!

Flag nails

Tog en del av min inspiration och målade naglarna, hade tänkt ha olika flaggor på alla naglarna men hade inte sånna färger så blev såhär. Dock en aning failat och sådär, men det är tanken som räknas?
Imorgon pimpar jag detta med min USA tröja!
Jag är cool ibland!


Jävla förkylning!

Var faktiskt tvungen att lägga till ordet innan förkylning där uppe för att få full effekt. Jag har blivit mycket bättre sedan igår, men det är fortfarande inte bra, kan knappt andas genom näsan för det bara rinner, halsen bränner när man andas med den och sen har jag 4(!!) blåsor på tungan på i princip samma ställe. Så jag käkar Bafucin nästan hela tiden, det bedövar tungan och halsen, super bra ju.

Idag var i alla fall första dagen i solan och yes jag överlevde. Dock fick jag reda på att min egnelska uppgift inte hade kommit fram och mina bilder inte kommit fram heller, surt! Jag lämnade in allt i tid så var tvungen att skicka igen. Tur att mina lärare förstod i alla fall, hatar när Itslearning inte funkar! :@

Idag har jag en ledig dag i alla fall, Chucken ska vila och mamma som ändå rider lektion idag ska ta hand om honom, tack! Men bara för det är jag inte speciellt ledig egentligen. Jag har massor att plugga på - så jag behöver inte säga mer än det för att ni ska fatta vad min kväll består av?

Vad mer behöver ni veta? Jo, jag ska någon dag framöver inhandla lite nagellack, har fått värsta roliga inspirationen till fina naglar, dock säger jag inget ännu, you will se!
Så länge får ni kämpa er igenom den långa texten jag nyss skrivit! Ni är dom bästa!


Bilder

Här kommer lite bilder jag tog idag, kunde ju inte fota mig själv när jag red så blev några bilder innan bara!

Tog även lite kort på en grupp som red, orkar dock inte redigera alla så lägger ut den mest klockrena av alla!

Chuck idag!

Åkte till stallet ganksa tidigt för att hinna rida innan vi skulle till ATG. Blev ett dressyrpass i paddocken, mest allmänt lösgörande, få honom att jobba låg och avspänd utomhus. Han spänner sig gärna utomhus när det låter osv, så det är alltid något att jobba på. Mycket aktivering, öka och korta galoppen osv. Skrittade av i skogen! Han var ganksa fin, inte jättefin men helt okej.
image description

Sen åkte vi in till ATG och fixade nya dojjor! Tog ännu lite mindre dos denna gången och det gick bra, han försökte komma undan lite på frambenen som vi tar sist. Antagligen för att lite av det lugnande hade åkt ur blodet eller vad man säger?
image description
Trött kille som är drogad, hänger i grimman.. haha: Ser ni föressten att han står uppbunden? Ännu ett framsteg att han inte behöver stå intryckt med nosen i väggen i boxen!
image description
Och en "nyavaken" kille som precis insett att han hade skydden på sig, haha! Han hatar dom och man brukar inte kunna sätta på dom när han står uppbunden, haha bara när han är drogad ;)

Sista uppesittakvällen!

Ja, som det låter, det är sista uppesittakvällen ikväll! Imorgon är sista dagen på lovet så ska försöka njuta ordentligt. Dessutom ska Chuck in och skos, vi behövde inte sko honom tidigare, pratade med Martin på tävlingen förra helgen och han tyckte inte alls att dom satt löst så jag hade väll inbillat mig? 
Ja, vad mer händer imorgon? I have NO idea, får helt enkelt ta det som det kommer!

Nu ska jag i alla fall kolla på film, såg den för första gången för några dagar sedan, sååå bra! Så ska se den igen.



Och jo en annan sak, blir inget läger för mig i sommar. Tiden räcker inte till och jag känner att jag trivs såå bra med Mats, ska istället kolla om han har något litet läger eller några flerdagarsträning i sommar eftersom det är såpass nära! 

Hoppas ni gillar mitt inlägg, det jag gör, för jag gör det från marken, ståendes på jorden.
Inte högt uppe i himlen över molnen.. remeber that!

Chuck - dagens ridpass

Idag red jag ut tillsammans med Moa och Lovisa, två tjejer i stallet. Dom red ridskolans hästar och jag på min lille snygging. Vi har inga bra vägar att rida ut (UT) på, mest en runda i skogen på 1 km och den är inte så rolig att vara på i 45 minuter om ni förstår. Eftersom att vi ligger så centralt så är det som sagt ont om vägar, men lilla rundan som den kallas är en runda där man kan både skritta, trava och galoppera på, på kortare sträckor och den är inte alls speciellt lång. 
Blev mycket skritt på asfalt bland hus och sen lite trav på olika fält/skogsstigar. Sen blev det lite galopp på slingan och inte mer med det. Ponnyn var ruskigt glad så tur att jag utrustat mig med både martingal, kimblewickbett och ridväst!

Efter det fick ponnyn sig ett bad, har varit jätteinf väder idag och strålande sol så passade på, var verkligen välbehövligt! Nu är han vit där han ska vara vit, svart där hans ka vara svart och inga fula bajsben!

image description
image descriptionimage description
Bara min ponny som älskar läsk? ;)

Bästa läsarna har jag!!

Alla kollar in denna grymma tjejens blogg!!
Fotoryttarnas.se


Tävling igen!

Känns som att det enda jag gör är att tävla, haha skojar inte! Jag har varit lite rädd att det ska bli för mycket, men snackat med Mats och jag & Chuck behöver dethär. Han måste bli mer säker på sig själv, även om jag tycker det går i rekordfart framåt så är det bara bra för honom om jag åker iväg coh hoppar några LC, LB. Så på lördag bär det av till Eriksmåla! Jag ska hoppa LC, LB och vet ni?
Det är årets första och våran första utomhustävling tillsammans! Känns underbart att utomhussäsongen bara ligger bakom hörnet typ!

Inte bara det, dagen efter(söndagen) så är det klubbdressyr på klubben och varför inte vara med?
Det där med att jag skulle ut och tävla dressyr kan jag skita i, det intresset svalnade ganska snabbt, men klubbdressyren går väl an! Så ska starta en LC:2 på söndag för att se vad domaren tycker! 
MEN, jag har en liten sak jag funderat över, haha! Antingen så har jag svart kavaj, svarta chaps, blå CO hjälm och vitt schabrak.. ELLER så kör jag på något helt crazy, röd kavaj, tretorn stövlar, osv.. HELP ME!

HOPPRYTTARE VS DRESSYRRYTTARE?


RMS Titanic 100 år

För exakt 100 år sedan, exakt denna tiden, kl 02:30 den 15 april 1912 var den minuten och stunden som Titanic försvann ner på atlantens botten! Det är något jag tycker alla borde komma ihåg! Varför jag tar upp detta är för att jag läser om just Titanic i skolan nu, och jag är helt fascinerad över hur allt gick till och hur allt såg ut, var byggt, hur stort det var framförallt och hur alla agerade när det hände!
Nästan alla har nog någon gång sett Titanic filmen? Man tror nog att det mesta bara är påhitt, men det är så jäkla likt hur allting faktiskt gick till. Det är nästan bara sanning i den filmen!

Dessutom så är "tanten/damen" som är med i början och slutet som spelade Rose "Dawson"(Dorothy Gibson) som gammal. Visste ni att hon var med på den riktiga Titanic när den sjönk? Och att hon dog bara några månader efter att filmen spelades in, 100 år gammal!

Slutpratat, tänkte i alla fall skänka en tanke till alla som var med på skeppet, dog, överlevde eller hade anhöriga på båten. Inte för att någon är vid liv idag, men en tanka kan alla skänka!
Hela 2224 personer åkte med båten och endast 710 personer kom i land, och alltså dog flera av dom efteråt pga att de var i kylan så länge. Skulle kunna skriva en hel bok om detta, men avlsutar här med en hel hög med bilder från titanic!

Den berömda trappan i 1:a klassDorothy Gibson, 1911



100 följare!!

Nu har jag hela 100 följare på bloglovin vilket jag tycker är grymt med tanke på min statistik!
Och jag lovade ju er att berätta en grej när jag fick 100 följare så nu kommer det!

Kanske ingen rolig grej, men har bestämt mig för att göra samma sak som Linn Strelin, så från och med nu kommer det bli en bloggtävling på bloggen vid varje nytt 100 tal! Kanske att det till och med kommer en snart framöver för dessa 100!
Så kom igen nu, följ mig via bloglovin!!


Allmänt skit om dagen

Har legat hemma hela dagen eftersom jag känner mig riktigt hängig, synd att man inte kan göra så mycket dom sista dagarna på lovet. Har suttit klistrad framför TVn och kollat på supertråkiga saker all day! Har verkligen inte rört mig mer än att gå till toan när det behövts.
Smsat med mina underbara läsare och chillat ännu mer. Sen följde jag med mamma till stallet när hon red Chucken.

Nu sitter jag igen och kollar på tv, ska slänga upp ett till inlägg snart sen blir det sängen!


Sitter och kollar på mamma..

..som rider chuckeluck! Han har blivit så snäll nu på sista tiden, landat på jorden istället för att vara uppe bland molnen och flyga! Och jag som mår mindre bra tog lösningen att mamma fick rida!

Hr printat en bild från en snabb film som ni ser här under!


FÖLJ MIG VIA BLOGLOVIN!

Glöm inte att följa mig via bloglovin, då kommer du garnterat inte missa någonting!
BTW så ligger jag som nummer 17 i kategorin "djur"!

När jag har 100 följare så kommer jag att berätta en sak!

bloglovin

Snacka med mig?

Vill du snacka med mig, smsa eller skicka på kik! Jag heter carrobagfeldt på kik och även på instagram! För er som vill smsa eller skicka på viber --> 0708657615

image description

 


Blogga tillsammans?

Har fått lite frågor angående att blogga tillsammans med någon. Har under 2 månaders tid nu fått 4 olika frågor angående det och jag har varit velig på varenda en. Men jag måste tacka nej och kan skriva hur läget är här och nu så slipper flera fråga.
Jag kommer inte börja blogga tillsammans med någon än på et tag i alla fall, just nu känner jag att jag vill köra mitt eget race. Men vem vet jag kanske ändrar mig om några år? Eller månader!

Jag har tidigare bloggat tillsammans med min kompis Carina vilket var riktigt roligt! Jag lärde mig så mycket under den tiden vi bloggade tillsammans och växte väldigt mycket som människa. Men sen kände jag att jag vill fortsätta själv och vi gick skiljda vägar!

Efter det har jag känt att det är själv jag ska blogga, inte tillsammans med någon annan! Så till er som har undrat och till er som undrar, nej jag kommer inte blogga tillsammans med någon på ett bra tag!


Det finns en person som jag skulle kunna tänka mig att blogga med, men sålänge inte den personen frågar mig så tänker jag blogga själv!

Racesafe väst

ÅH, varför är man inte gjord av pengar eller nått? Hade mammas väst på träningen och DAMN vad skön den är! Mamma/vi köpte en i göteborg i februari som var meningen att vi båda skulle kunna använda och nu när jag har skaffat svarta chaps och snart kommer köpa svarta stövlar så kan det ju vara snyggt med den på tävling. 
Men, att det alltid ska finnas ett men?

Den är förstor för mig. Mamma hade den inte helst spänd så fick först och främst spänna in den ganksa rejält, sen var den helt ok på, men när jag hade ridit en stund och blivit varm så satt den ganksa löst. Dessutom är den för lång där bak.. hmm livet är svårt ibland. Ändå är det en XS vuxen, skulle jag verkligen kunna ha en XL barn? Eller så kanske jag skulle kunna ha en XS vuxen shortback? Jag har nog i och för sig ett tag på mig att fundera för än på ett tag lär jag inte kunna köpa en, har ju min supersnygga HL väst!


Racesafen är ju riktigt snygg!! haha

Vilken tycker ni är snyggast?

Chuck - dagens ridpass

Kände mig verkligen trött och hängig så red inte så jättelänge, sammalagt 45 minuter och 30 minuter utav dom var väll mer arbete. Han var dock väldigt fin den stunden som jag red, trampade på bra och höjde ryggen. Gick undan för skänkeln när jag bad om det och var allmänt med på noterna. Lite stel i högersidan först och jag hade av någon lustin anledning ont i den benet så var ingen bra blandning.
Men efter några varv på volten släppte det också. Tog en hel del galopp, mest för min skull. Ska träna upp benmusklerna så att jag får bättre sits(sitta ner lättare) och inte dyker så mycket efter hinderna. Snackade lite med mats igår om det och fic lite tips, sen kom Moa också med lite tips så jag kombinerade det och stod upp hela tiden i galoppen tills det sprutade mjölksyra i benen. Alltså inte så att det sprutade i vaderna utan istället för att anstränga vaderna så klistrade jag mig fast med låren och släppte underbenen. Fatta om det var jobbigt? haha.

Hoppas det blir bra i längden, ska rida mycket i korta läder och stå upp mycket, operation bygga benmuskler på ingång! Men NU ska jag sova, huvudet bultar och näsan rinner, vill INTE bli sjuk!

Stallet och rida!

Ska till stallet för andra gången idag, hoppas att ponnyn har torkat efter ösregnet ute innan idag. Känner mig inte alls pigg, påväg att bli sjuk men ponnyn måste ridas, thats life!
image description

Lite bilder

Här kommer några bilder från i helgen!


Movietajm!

Det ser aldrig så dåligt ut på filmer som det faktiskt känns, tur det! Nu har jag tagit med alla videoklipp från träningen, känner att även om det går kasst behöver jag väll inte gömma undan det! Och om ni har en massor av synpunkter, släng på dom men kommer inte lyssna eller ta åt mig av det som är onödigt, har ju en tränare som lär mig!
Jag tyckte det gick dåligt igår, men ändån så är jag väldigt förvånad över vilka framsteg han gör, igår låg banan i slutet på 1,10(ca) och då märker man att han börjar hoppa. Han öppnar upp bak vilket han gärna glömmer bort när det är lägre. Mina högt satta mål känns inte ett dugg svåra att nå längre, 2013 kommer bli ett underbart år!

Här är filmen då, sparade ljudet ENDAST för din skull Natalie! Ni som vill höra vad mats säger och ger för tips skulle jag rekommendera att ni höjer ljudet lite och ni som hellre vill ha musik kan lyssna på denna låten och stänga av ljudet på filmen! DEAL?




Ha-ha

Ville testa att göra en egen sånhär bild, men kom inte alls på vad jag skulle ha med så blev nödlösning = något med hästar!
Den blev sjukt tråkig, så tråkig att man skrattar!


Aktiv tjej

Imorgon ska jag bannemig ta tag i lite saker. Rummet som jag städade senast i helgen är redan värre och så som det ser ut nu måste jag nog erkänna att det nog aldrig tidigare sett ut. Föräldrarna säger ju ibland att man inte ens kan gå in utan att kliva på något, nu kan man inte det! Ligger saker överallt, bokstavligt överallt!
Så rummet ska städas, inte bara plocka lite tills det ser OK ut, nej nu ska det glänsa!! Nere i hallen ligger även massor av skolgrejer, träningskläder och schabrak som väntar på att få tvättas. Det ska också fixas!

Sen har jag två stycker designbeställningar och båda skulle varit klara för ett tag sedan, och jag har inte ens börjat! SKÄMS! Så dom ska också fixas.
Ponnyn ska ridas men mer kommer jag inte hinna i stallet, funderade på att städa iordning skåpet osv när jag ändå var igång men insåg nyss att det kommer jag aldrig hinna. För sen på kvällen ska jag och några tjejkompisar troligtvis iväg till en annan tjej på tjejkväll! Haha, mycket tjej i den meningen!

Så imorgon är jag aktiv!
image description

Matsträning 12 april

Inte bra alls.
Det är vad jag har att säga om dagens träning, tänkte säga skit men riktigt sååå dåligt gick det inte. Men verkligen inget pass att hänga i julgranen. Han var superduperfin när vi red fram, lyssnade på minsta lilla vink, var vaken osv. Och första språnget var även en vattenmatta som han hoppade på första försöket men sen efter det så blev han pigg, stark och allmänt ofokuserad. Kråksprång hit och dit och jag sittandes där på ryggen och bara sliter och drar i honom som en liten vante, eller nej vänta ett löv?
Det enda bra med hoppningen idag var att han klippte vattenmattan på första försöket. Resten kan vi stryka ett sträck över.
Idag hade varit en bra dag med ett starkare bett, bra att veta såhär i efterhand?


Vill ni ha film eller? Då vill jag ha några kommentarer, ska vi säga 5? ;)

Chapsen

Bättre bilder på dom, sen kan ni gärna skita i att jag har väldigt tjocka vader, eller ben över huvudtaget..

Serverad SM ponny / något att kämpa med?

"Är det inom ridsporten killen/tjejen som bor på hästgård där mamma & pappa hämtar hem den ena bättre ponnysen än den andra? Där ridhuset står 10 m bort & pappa är bästa kompis med A tränaren som hoppat i landslaget? Eller där mamman är banbyggare & pappan ordförande i svenska ridsportförbundet? Eller där SM ponnyn vandrar runt mellan alla ”rätta” familjer?" Taget från nellieberntsson.se 12/4-2012 11:22

Jag är inget större fan av Nellie över huvud taget, läser inte hennes blogg, utan kikar in någon gång ibland och kollar på bilderna typ. Men så kollade jag in idag och tog mig tiden att läsa ett av hennes inlägg och just det stycker här över som jag kopierade tycker jag var riktigt bra skrivet.

Det är väldigt ofta mellan valet och kvalet när man köper häst. Jag hade bestämt mig innan vi började kolla på ponny att jag ALDRIG skulle köpa en "färdig" häst, utan ville kolla på lite flera ponnyer som jag kunde kämpa med. Jag kommer fortfarande ihåg hur det var när jag red min drömponny, han var perfekt på alla sätt och vis, hade gått LA dressyr med riktigt goda resultat, men hade endast gått LC hoppning. Han föll jag pladask för, men min mamma tyckte inte om honom, inte heller min tränare.


I alla fall, tillbaka till ämnet. Min mamma sa nej till väldigt många ponnyer vi provred eftersom att dom var för okunniga, mamma ville ha en perfekt ponny som gått de klasserna jag vill starta och som aldrig gjorde något annat än det man själv bad den göra. Skulle vi hittat en sån ponny hade jag aldrig kunnat komma speciellt högt upp i klasserna, eftersom att man får vad man betalar för. Een häst som gått alla klasser den har kapacitet för, säljs ju för det priset som den är värd, medans en häst som gått LC men har kapacitet för LA kan man ju få billigare eftersom att den inte gjort så mycket. Hänger ni med?

Så vi letade vidare och hittade min drömponny, inte tävlat lokala tävlingar innan men kapacitet för LB/LA hade han. Han var perfekt i mina ögon, inte tävlad - med det fanns kapacitet, lite rädd av sig men inget vi märkte av speciellt mycket. Och att han var otroligt snygg var inte heller något vi tvekade på. Han hade allt. Jag hade äntligen fått en ponny att jobba med, att kämpa med upp till toppen. 
Men att det sedan längre fram tog stopp är en annan femma, jag hade gett allt och lite till, det funkade helt enkelt inte.


Vi började om på nytt men jag ville fortfarande ha en ponny att kämpa med, det fanns inte ens i mitt huvud att köpa en klar ponny att åka ut och starta LA med första tävlingen. NEVER. Så hittade jag Chuck, startad LA och allt detdär. Jag kollade in på hans annons gång på gång på gång, men han var 7 år och hade gått LA så kände att det inte var något för mig. Dels för att vi skulle ha en slutmätt ponny och dels för att han hade gått LA redan. Ja det var därför.
Men att han var riktigt jäkla cool, det kunde jag inte säga annat om, just därför kollade jag in hans annons och film måååånga gånger.
Så skulle vi och prova en annan ponny i närheten och tog han i samma veva, bara för att känna av och lära sig mer om hur hästen man vill ha ska vara. Men jag fastnade för honom, fanns ingen annan i mitt huvud, ja den historian behöver ni inte höra igen. I alla fall, jag gick direkt till datorn när jag kom hem för att checka hans resultat på TDB och EQUIPE och jag kunde inte hitta en enda gång där han var felfri. Då kände jag ännu mer att denna ponnyn ska jag ha!

Ni fattar grejen? Jag, mamma och tränare såg direkt att han hade enorm kapacitet och hennes tränare(marco kutchers bror) sa till mig att han kommer gå SM nästa år(detta året). Visst att han säkert var snäll och så för att få ponnyn såld, men man ljuger inte om att den kan gå SM om den inte kan hoppa Msvb, om ni förstår hur jag menar?

Där fick jag för andra gången i mitt liv en ponny att kämpa med, och det är det minsta jag kan säga, för det har inte varit lätt på vägen hit vi har kommit nu, och tänk då vart vi är om ett år. Vi kommer kunna nå toppen, tillsammans! Och jag är så jäkla glad att vi tog chansen till denna ponnyn, ponnyn med kapacitet. Jag hade ALDRIG kunnat känna samma sak om jag fick en färdig ponny. Jag ser alltför många som rider på färdiga ponnysar som dom får billigt. Det är säkert roligt för dom som gör det, köper färdiga häster efter vartannat och startar MSVB 4 tävlingen när dom kvalat in och sen fortsätter mot SM och EM. Dom kanske tycker det är kul, men jag själv skulle ALDRIG kunna vara stolt över det, aldrig!

Jag tycker att om man vill komma långt med sin ridning ska man inte köpa färdiga hästar, utan köp något som man måste lära sig att rida på, jag hoppas ni förstår min konstiga text!
VAD TYCKER NI??
annonsbilden och en bild från i helgen

Måste även säga tack till familjen olsson och Natalie att ni gav mig chansen till att köpa denna ponnyn!

KLICKA!

Jag vill veta vad ni tycker.. klicka HÄR!

New in!

Blev ett par skor + chaps tillslut. Mamma betalade skorna men chapsen fick jag stå för själv. Kände att dom 500 kronorna kunde jag faktiskt lägga bort. Men nu ska jag fortsätta spara till mina stövlar!! En vacker dag ska dom sitta på mina ben. Blev även 2 par nummerlappar när vi ändå var där, sånt som går åt.
Måste säga att hööks leverar bra i år. Snygga saker och det mesta jag köpt där på sista tiden har varit toppkvalité. Dock kommer jag ALDRIG köpa ett par stövlar därifrån igen, tror ingen är speciellt nöjd med sina stövlar därifrån, antingen går dom sönder eller töjer på sig eller något annat. Men dessa chapsen är verkligen snygga, lädret är mjukt och jag hoppas verkligen på att dom inte töjer sig eller går sönder. Köpte dom lite tajta nu så lite kan dom töja på sig men inte mycket!

Kommer bättre bilder på dom imorgon när kameran laddat, sålänge några iphonebilder!
image descriptionimage descriptionimage description

Ska lätt börja tävla i dom, kan bara säga en sak om tretornstövlarna, dom suger!

Bakat muffins

Sitter hos emmy och chillar med Vernesa och Maja. Jag och Emmy bakade innan dom kom så vi har precis käkat upp muffinsen. Tänke bara skriva det, för nu ska jag i alla fall cykla till hööks och sen ska jag till stallet och rida Shaggy barbacka. Chucken får vila idag!



Att slå sin häst?

Jag tänker på detta varje gång jag är iväg och tävlar, varje gång jag ser ett ekipage så tänker jag på det här om HUR man behandlar sin häst. Speciellt när man är ute på tävlingar, om det är klubbhopppningar osv så tänker jag knappt på det alls eftersom där vet jag oftast hur hästen är och hur ryttaren brukar rida men när jag kommer ut på lokala, regionala tävlingar osv då börjar jag fundera.

Jag verkligen HATAR att slå till min häst på en tävlingsplats, jag skulle aldrig kunna göra det på marken, eller på framridningen, knappt att jag skulle klara av att göra det på framhoppningen eller banan. Det har hänt att jag gjort det en gång på en lokal och det var uddens superhelg när jag hoppade Chancy, hon stannade inte för att jag la henne fel, inte för att hindrerna var läskiga eller höga och inte för att hon hade ont utan hon stannade flera meter innan och sparkade mot skänkeln, var allmänt stoig! Vilket jag aldrig sett henne innan och då la jag till spöt två gånger om jag kommer ihåg rätt. 

Efter det så kände jag typ skuld mot hästen, men framförallt så skäms jag något enormt över att ens behöva göra det. Ni fattar? Någon av er kanske ibland har känt att vad ska folk tro om mig om jag rappar till min häst? Det gör i alla fall jag, inte för att jag skulle slå till Chuck eftersom att jag vet att om han stannar är det mitt fel(så länge det inte är vattenmatta). Men jag skulle skämmas om jag gjorde det, gud va lustig texten blev nu men ska förklara lite snabbt igen!

Jag vågar i princip aldrig sparka till hästen med skänklarna ordentligt, smälla till med spöt eller rida riktiga omhoppniongssvängar, för jag skäms! Jag kan inte ens rida och satsa ordentligt i omhoppningen för att jag är så rädd vad folk ska tänka och tycka om mig. I söndags så försökte jag och efter det så skämdes jag något enormt eftersom att jag nästan red in i ett annat hinder. Asso det är lite sjukt, men jag tror jag bryr mig för mycket om vad andra ska tycka..

När jag sitter och kollar på ett ekipage så tänker jag alltid på hur personen rider, stannar hästen så kollar jag alltid på hur ryttaren reagerar och hur hästen reagerar, det är alltför ofta folk slår till sina hästar när det från början är ryttaren som lägger hästen helt fel. Då kan jag få en syn på just den ryttaren att den gjorde si eller så. Likaså om ryttaren rider skitdåligt, t.ex i omhoppningen, gasar så att hästen nästan går omkull, svänger mot hinder där det i pricnip är omöjligt läge att hoppa osv. Det får mig också att se på den ryttaren lite annorlunda.
DÄREMOT älskar jag ryttare som tänker på hästen hela rundan. Om hästen stannar och blir stressad över att den gjort fel så klappar ryttaren lugnadne ner hästen och berättar att den inte gjort fel eftersom det var ryttaren själv som la hästen fel. Rider bra vägar och en schysst omhoppning men ändå går in på en bra tid. Shit dom personerna avgudar jag! Och det är ofast dom som vinner eftersom dom kommer felfritt oftast!

Sen så tycker jag såklart att man kan lägga till spöt någon gång om hästen är riktigt jävlig men att rappa till hästen stenhårt på rumpan en eller flera gånger det är i mina ögon aldrig rätt.
På träning kan man ta den delen, tycker inte man ska sitta och slå sin häst på träning heller men om man behöver säga till den ordentligt så gör det hellre på en träning än en tävling. Dessutom tycker jag att man kommer längre och blir bättre om man tänker på sin häst också och itne bara på att vinna, hästen kommer snabbare få ett förtroende för ryttaren om den andas ut och tänker "fine" istället för att rappa till den. Det kan jag lova!

Något jag behöver släppa är att rida pedant i omhoppningen, ska våga rida lite mer framåt och snävare svängar, får helt enkelt skita i vad folk tycker. Och sen måste jag också säga att jag tycker verkligen inte att jag är en av dom som rider superbra, men att sträva mot det kan man alltid?

Texten blev lite luddig men jag hoppas ni förstår hur jag tänker, NU vill jag höra era åsikter? Vad är okej att göra och vad är inte okej?

Här t.ex lägger jag till spöt en gång på rumpan och en gång på bogen, eftersom att han höll på såhär i ca 20 minuter(nej jag skojar inte). Men att slå och banka på honom i varje steg skulle sldrig få oss att komma framåt.. Jag menar idag hoppar han den på andra försöket!

BLOGGTÄVLING!


Vill du också ha chansen att vinna ett lamicell schabrak? Kolla in här: http://julialundgren.blogg.se/2012/april/bloggtavling-vinn-ett-lamicell-schabrak.html#comment

Sover

Förlåt för att inlägget aldrig kom ut, somnade för typ 2 timmar sen och pappa kom precis in för att säga godnatt och såklart vaknade jag.. Skriver imorgon!


Chucken - dagens ridpass

Ett skritt och travpass i skogen barbacka! Trotsade det äckliga vädret och gick ut och myste istället för att vara inne och tråka!

Ni levererar!

Har bloggat riktigt kasst, men har varit en fullspäckad helg. I söndags var det ju tävling hela dagen och sen sov emma här. Måndagen var det tävling sen hem för att ladda om på nytt - ut till stallet och tillbringa natten där! Idag var jag i stallet fram till 4 så ja, först nu har jag tid till bloggen!
Men ni levererar höga statistiksiffror och mååånga kommentarer, ni är så galet bäst! VET NI DET? :D

Dessutom har jag fått så jäkla mycket fina ord av massor av olika personer denna helgen, det är helt galet! Var riktigt längesedan jag faktiskt fick en elak kommentar eller liknande. Folk skriver på facebook, smsar och kommenterar! Jag kan inte beskriva hur jäkla bra ni är!! Sen har jag även fått bekräftat att Dusty står kvar och har det bra, riktig lättnad! 





Ja, kan inte beskriva hur bra ni är som sagt! Gör inte detta för att skryta eller nått, vet bara inte hur jag ska tacka alla så fick bli såhär! :D LOVE U GUYS!!
Kommer ett läsvärt inlägg senare där jag behöver era tankar, checka det!

Filmen!


Tur att det faktiskt inte såg så farligt ut, haha ser ni btw att jag slår i hakan i honom när han stannar? ;) haha

Tävlingen idag

Han var sjukt fin på framridningen, lyssnade för minsta lilla, inne på framhoppningen blev han helst plötsligt "skänkeldöv". Nej men han genade i svängarna och vill bara gå emot skänkeln. 
Likaså innen på banan ville han inte ut i hörnen, vilket ledde till att han laddade på en hel del fel hinder. Men han hoppade i alla fall!
Eller fick ett stopp en bit in på banan, dock lite mitt fel. Jag släppte ifrån mig honom för tidigt och han kom alldeles för långt ifrån, han hade kunnat hoppa av där men troligtvis rivit bakbommen. Så mitt fel, dock var han som sagt döv för inneskänkelt hela banan.. men sånt händer!
Film kommer och bilder kommer om jag får lite kommentarer? ;) 5 st?

favoriten från igår!

Ett stopp

Fick ett stopp i LBn, lite besviken på mig själv att jag red så kasst! Men men ;)


pictures

hej, carro har somnat tro jag, hon måste få sin skönhetssömn så
hon kan prestera bra i morgon på tävlingen ;)
Har iallafall redigerat lite bilder jag tog på finisarna idag
/ EmmaHellgren

Filmen igen!

Har laddat upp den igen och hoppas artt det funkar denna gången!



Ja ni fattar vad jag menar med att han hoppar flackt i första klassen?
Och ni fattar vad jag menar när jag nästan red in i ett annat hinder i omhoppningen?

Jaja, titta så får ni väll se!

Resultaten

Första klassen gick helt okej, han hoppade lite flackt och sista hindret i grunden fick vi ett pet på, tyvärr! Började gasa lite för tidigt och det blev lite platt av det hela.

I andra klassen hoppade han mycket bättre, blev dock lite stark emellanåt. Blev felfria i både grunden och omhoppningen och jag som tänkte gasa lite fick inte stopp på honom, höll på att rida in i ett annat hinder, haha tur det inte var stilhoppning! Vi kom 3a av 4 placerade så jag är glad :D
Film kommer!

Emma tog lite bilder så här får ni en bild sålänge, resten imorgon eller nått!

Första placeringen!!

Har ridit klart båda klasserna nu, i första klassen rev jag sista hindret i grunden. I andra klassen var jag dubbelnolla och blev 3a! Våran första placering ever! Happy


CLEAN

Mitt rum ser ut som ett fucking jävla helvete!
Förlåt orden men det är verkligen ett bombnedslag, vågar knappt visa bild på rummet men kan göra det i alla fall. Alla killar som tror att vi tjejer har perfekt hela tiden. BULLSHIT! I alla fall inte hemma hos mig. När jag har städat är det lixom fortfarande stökigt, helt sjukt egentligen. Men eftersom Emma ska sova här imorgon så känner jag mig skyldig till att göra det lite fint i alla fall.
Har ju inte en sekund ledig åt det imorgon heller, så får bli nödlösning nu - trycka in allt i gaderoben och hoppas på det bästa! hihi..


Skäms över hur stökigt det faktiskt är.. hhaha

Det var den dagen..

Jag hade INGEN aning om att jouren dick gå hem när den ville idag, och vi får inte vara i stallet utan någon över 18 år. Hela min familj är på öland så jag hade inget val helt enkelt. Jag hann longera Chuck i ca 20 minuter, sen putsade jag av tränset och sadeln i rekordfart. Mer hann jag inte.. Så ponnyn är inte speciellt fixad, benen ser ut som ett helvete och koda över hela halsen typ. JIPPIE!
Så imorgon kommer det vara lite stressigt, inga knoppar kommer jag hinna göra heller så det får han ha dag 2 istället.

Ja då vet ni läget lite, nu sitter jag hemma i soffan och kollar på harry potter. Har sett denna hundra gånger men den gick på tvn så kunde inte motstå. Efter filmen ska jag kolla upp vad det är jag ska fixa imorgon på morgonen så det går snabbt och lätt.

Vi ska även hämta upp Emma innan tävlingen imorgon sen sover hon hos mig och följer med andra dagen också! Super helg alltså! :D
BTW, bästa underbara läsare, ni är BÄST!! haha, jo om någon ser mig på tävlingen imorgon, kom och säg hej eller nått :D
image description

Söndagens & måndagens outfit

Såhär ser vi ut imorgon!
Till detta blir det svarta veredus skydd, blå HL väst, svart, brun eller blå tröja och svarta ridhanskar.


Och såhär ser vi ut på måndagen.
Vi ska dock INTE ha luvan, hittade bara ingen annan bild. Till ska vi ha svarta veredus skydd, svarta handskar, blå HL väst och vita ridbyxor.

Godmorgon!

Vaknat för en timme sen ungefär, käkat frukost och fixat mig lite smått. Ska snart till stallet, cykla! Kan inte få skjuts eftersom mina föräldrar är på öland, men men. Idag ska jag i alla fall fixa hästen och alla saker så det är klart tills imorgon, allt som ska fixas är:
  • Rida
  • Bada benen på ponnyn
  • Smörja/putsa träns, sadel m.m
  • Borsta hästen och kanske knoppa?
  • Bestämma outfit
  • Packa ner allting och ut med det i bilen/transporten

Hur ser eran dag ut?

My new bestis!


All alone..

Långfredagen och jag sitter ensam hemma och ruttnar.. Jag skulle tagit bussen tillbaka till öland, men klockan blev för mycket och jag stannade hemma istället. Min familj är på öland, inte johan dock, men han bor ju i sin lilla "lya" ute på gården så är ganska ensam..
Känns sååå tråkigt att sitta hemma ikväll, hade kunnat göra vad som helst för att få hitta på något, filmkväll här eller nått. Men men, istället ska jag ta vara på tiden, ska gå ner och fixa middag till mig, får se vad det blir! Sen ska jag räkna ut ungefär när jag tror att jag startar på söndag, och ja.. sitta uppe halva natten osv? haha.
Nu vet ni i alla fall vad jag hittar på ikväll, hoppas ni har det roligare!

image description
lika blek som en vampyr.. like a baws

Matsträning 5 april

Träningen gick helt okej. Jag var lite slarvig emellanåt vilket gjorde att det såg katastrof ut och vägarna blev ännu värre. Men samtidigt hoppade han superbra vilket gjorde hal passet mycket bättre.
Galoppbommarna gick ju rent åt skogen, han bara plöjer och där sitter jag som en vante på ryggen, haha!
Däremot så hoppade han vattenmattan redan på ANDRA(!!) försöket, det ser mindre bra ut, men han hoppar och det är huvudsaken!
Mats är så jäkla duktig så han får oss att komma över, grymt!

Är så taggad inför helgen nu, om dom har vattenmatta med vet jag precis hur jag ska rida och stoppar han en gång så får han absolut inte stoppa en gång till, igår visade han mig att han kan! ;)


På bussen

Sitter på bussen mot Kalmar nu, har verkligen inte haft tid att blogga alls. Påskfirande hos mormor och nu direkt till stallet. Ja, tajt schema vilket leder till ingen bloggning, tyvärr!
Men ikväll får jag ta igen det med film från träningen igår! Puss


Öland

Sitter i bilen på Öland, kom hit igår därför inte hunnit blogga något! Har precis varit och kollat på stallet vi ska stå i i sommar! Nära sommarstugan och jättebra till ölandshoppet ;) haha


Svar

Rebecka om Ibland är det svårt..:
Hur har du råd att köpa så mycket häst saker? 
Hur mycket gör du av med på en månad? Hur mycket pengar får du i månaden? :)
Jätte bra blogg!

Svar: Jadu, jag är inte den personen som lägger speciellt mycket pengar på saker över huvudtaget. Jag köper ALDRIG kläder för mina egna pengar, jag går på bio ca 1 gång på 2 år. Köper nästan aldrig godis eller mat för mina egna pengar. Dels för att kläder betalar mina föräldrar åt mig, skor osv. Även klippa håret. Smycken, smink, godis, bio och allt vad ni kan tänka er betalar jag själv, men eftersom jag verkligen aldrig köper sådana saker så har jag ju kvar dom pengarna. Ifall jag vill ha smink och andra saker händer det att jag lägger pengar på det ibland men annars önksar jag mig oftast det, eller köper ibland när man är på en flygplats.
När det gäller hästsaker skulle jag kunna lägga hur mycet pengar som helst på det, dock så har jag ingen stor budget varje månad. Jag fick 500 kr varje månad innan varav 200 går till mobilen så där hade jag 300 kr, nu har vi höjt när jag fyllde 16 till 600 kr så min budget efter mobilen är 400 kr. Egentligen inte så mycket. Är det något jag vill ha får jag oftast spara till det ett tag, innan göteborg sparade jag i över ett halvår och jobbade ihop pengarna. Får pengar för att klippa gräset osv. 
Om det är något jag behöver i hästväg, t.ex nya skor till stallet, ny vinterjacka osv är det saker mamma oftast betalar annars får jag betala allt själv. Hoppas du är nöjd med svaret och TACK föressten! :D

Evelina  () om Helgen!:
Det blåa. Det skulle han passa i. HAr du en blå huva som passar? OM TAr den oxå.

Svar: Jag har en enda luva som jag fårr utav Sara för ett tag sedan, meningen var att jag skulle ha den på min gamla ponny men funkar även bra på Chuck. Köpte en svart luva på gbg för att ha då han ibland inte fokuserar på det han ska men den var för liten. Och charlies har FORTFARANDE inte fått in den i min storlek.. Men för er som inte visste, luva är inte min grej. Möjligtvis en helsvart slät att ha om man behöver men annars är det ett big no för min del, tyckert inte om färgade luvor någonstans, att ha för att matcha! Vad tycker ni? :)



Ibland är det svårt..

Har märkt att Chucks fötter bör skos snart, vi brukar sko honom med 8 veckors mellanrum vilket brukar vara lagom, men nu har det gått snart 7 veckor sedan sist och båda framskorna börjar kännas som att dom behöver skos om snart. Sko honom då tänker ni?
Vi ringde för att kolla om dom kunde ta det någon gång nästa vecka, hinner inte nu innan tävlingen då det är karensdagar på lugnande. Nästa vecka kunde dom bara på onsdagen vilket inte gick för våran del eftersom att jag ska träna på torsdagen, det är 96 timmar karens även för träning.. Så vi fick tid veckan efter det på måndagen, skulle inte förvåna mig om han drog av sig en sko innan dess asso.

Det är faktiskt en aning jobbigt att han är såpass svår att sko.. sist testade Martin(hovis) att sko framhovarna utan lugnande, det tog sisådär 30 sekunde innan han gav upp. Innan har vi alltid gett honom den största dosen som finns(!!!) Vad jag förstod brukar ca 95% av hästarna som får den dosen inte kunna stå på sina egna ben och dom som faktiskt gör det vinglar väldigt mycket och måste stå på alla fyra. När Chuck får samma dos kan han stå på 3 ben och ändå göra motstånd! Jag tycker det är sjukt och kan inte säga annat än att Martin och veterinärerna ute på ATG blev lite förvånade och chockade över hans beteende. STRONG BLOOD?
I alla fall sist fick han en lite lite mindre dos och det funkade faktiskt så målet är väl att till slut kunna sko honom utan lugnande. Slippa anpassa sig efter tävlingar och träningar hela tiden.

Hur gör ni? Hur är era hästar att sko? Om dom är svåra hur löser ni det?

google bild

Helgen!

Som vissa kanske vet vid dethär laget så ska jag tävla i helgen! Det ä 2 dagar och ska såklart vara med båda dagarna! Haha, såklart och såklart? Nej men känner att det är nemas problemas för ponnyn min så blir 2 klasser första dagen och en andra dagen. På söndagen hoppar jag en LC och en LC+5 och på måndagen en LB. Min första regionala start EVER! Jag är i alla fall grymt taggad och som vanligt har jag redan nu börjat tänka på min outfit.. haha!

Ska ha kavajen på måndagen i alla fall, känns bäst att vara lite extra fin vid regional. På söndagen kanske jag kör på endast en tröja då jag bokstavligt hatar att ha kavaj på mig..

Tänkte mig någon av dessa schabraken första dagen och det vita schabraket med röd kant på andra dagen(vitt/rött schabrak, röd kavaj m. vit/biege krage, vit/röda soft up). Men vilken utav schabraken tycker ni att jag ska ha första dagen?
Hmm.. Hjälp mig!
 Scapa schabrak "Basic"

Chucken - dagens ridpass MFL

Red först på elevensval Freja ute i skogen. Vi hoppade på slingan, vilket är grymt roligt! Vi red i grupper 2 och 2 och jag var med Annie som hade pontus, haha jag hade ju Freja och jag tror hon är ca 167 cm hög? Och pontus är en liten shettis på 112 cm, haha! Det gick bra bortsett från att annie fick gasa endel! HAHA.
Bild på mig och F och Annie och P.
image description

Sen kollade jag på Chuckens öga och  jag blev förvånad när det var helt normalt igen. Kollade väldigt mycket för att se om det var något men kunde inte känna eller se någon svullnad alls så blev ett pass i paddocken. Skrittade fram i skogen och red lite mer intensivt i 30 minuter i paddocken. Sen gick jag med han ute i skogen.
Hade novabettet och han trivs superbra på det, suger tag lite mer i bettet och blir mycket stadigare på handen. Gick ganska bra idag!
image description

Sen var det lektion där vi bytte hästar, alltså red jag 3 olika hästar där så sammanlagt under dagen har jag ridit hela 5 hästar! WOHO!
Orkar inte skriva något utan visar bara bilder på hästarna jag red. Bilderna kommer från stallkbf.se!

Tredje passet på g!

Har ridit Freja på södra och Chuck, hans öga var helt normalt idag! Såå skönt! Ska rida sista passet för dagen nu!
Gulligt att C blundar på bilden ;)


TÄVLING!



Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Mellanlandar

Mellanlandar hemma! Har haft två lektioner och är hemma och äter, köpte en sallad på vägen hem. När jag har ätit upp ska jag ta på mig mina ridkläder och cykla till stallet!
Kände mig lite tvungen till att blogga eftersom jag knappt har någon annan tid till det idag ;)
Ses senare!


Chaps?

Nu för tillfället är jag ägare åt endast ett par stövlar och jag hatar verkligen mina tretorn och känns som att dom kommer gå sönder snart. Och det kommer ta MINST en månad till för mig att samla ihop pengar till mina stövlar, jag ska ju ha dom så ingen snack om saken, jag äger på att spara men sedan måste pengarna komma till mig också.
Så jag funderar på om jag kanske ska skaffa ett par chaps+skor. Det tror jag faktiskt att mina päron skulle kunna bjuda på, eller hoppas i alla fall! Då kommer det vara några lite billigare från hööks och jag tycker domma är snygga så funderar på dom. Frågan är bara om jag ska ta svarta eller bruna?
Jag ska ju köpa stövlarna i svart så funderar på brunt, men vet inte om det är JAG lixom.. Hjälp mig? 


Det är alltså inte alls säkert att det blir såhär, men önska kan man alltid!
589:- för chapsen på hööks.

Chucken vila

Idag fick C vila, han var alldeles svullen på ena ögat när jag kom, inte ögat men ögonlocket. Alltså har han nog fått en smäll.. Vi tvättade ögat lite om det var något i som irriterade med ögon-sköljmedel. Han kunde ju inte se på det ögat så red inte som sagt. Hoppas verkligen verkligen att det är bra inom några dagar så jag inte behöver stryka mig till helgens tävling! 


Motionerat

Varit ute och sprungit med Frida precis! Riktigt skönt nu när det är så kallt ute! Mysig bild på mig, lagom svettig och fin ;)


B&J och ridning

Har precis kommit hem från stan. Jag, Maryam och Sofie var på Ben & Jerrys och käkade glass då det var gratis!! Eftersom jag frös så extremt mycket så stacka jag hem efter det och nu ska jag bara byta om och åka till stallet.
Ska rida ett dressyrpass är det tänkt, kanske lägger in lite bommar om jag orkar, annars kanske bara vattenmattan att rida över. Har inte haft den på några dagar nu.
Lovade ju mig själv att ha den nästan varje dag, haha!

Efter stallet ska jag ut och springa med min kompis Frida. Måste ju bli av med glassen som jag åt innan!
Vi ses senare idag! Måste säga att fyfan vad bra ni är! Hade aldrig kunnat tror att min blogg skulle komma ända hit, vet ni? Jag har inte långt kvar till att få börja blogga på horsespot :D:D (var tvungen att lägga till några glada smajlisar!)
Visst hjälper ni mig dit? 

PUSSSSSSS, loveee uu all!


Galet!!

Bloggen ligger på toppen nu! Love u guys!! Besöksrekord igår!!


Värd att ge den 3 minuter!


Chuck - dagens ridpass

Igår red jag i paddocken på novabettet och han gick så otroligt bra att det inte går att beskriva. Han gick verkligen som en klocka, kan inte beskriva! haha

Idag red jag ute i skogen på kimblewickbettet. Även idag gick han superbra för att vara i skogen, fokusen låg på ingångsättningar, avbrott, fattningar, halter osv. Flyttade honom även för skänkeln emellanåt!

Hur jag är som person!

Här kommer min förklaring av mig själv och den jag tycker kom närmast!

Jag skulle förklara mig själv som väldigt lat, jag gör inte en fena mer än vad jag MÅSTE. T.ex på idrotten i skolan, kan fuska lite när läraren inte ser osv och i skolan har jag varit sådan. Inte gjort mer än jag behövt alls. Dock bättrat mig nu! Städar i princip aldrig mitt rum, möjligtvis om vi ska få gäster så hemma ser det förjävligt ut, men är inte speciellt ordningssam i stallet heller även om det är bättre där!

Min humor är nog bland den sämsta som finns, ingen skrattar åt mina skämt förutom jag själv och jag skrattar aldrig åt någon annans skämt. Möjligtvis att Sofie i min klass och jag har samma humor.
Jag är i och för sig väldigt mån om min ponny och mina vänner och dom ska alltid ha det bästa, såklart även jag! Lite egoistisk ibland, på rätt sätt om ni fattar? Jag ska ha den största godisbiten om det är mitt godis, jag ska ha den skönaste platsen i soffan hemma hos mig osv..

Jag bryr mig väldigt sällan om vad andra tycker och tänker om mig. Och snackar någon skit om mig så finns det inte i min värld förens personen säger det til mig face2face, bara avundsjuka det där. Dock brukar jag hålla ganska mycket tyst om hästsaker och justin bieber när jag är med personer som bryr sig om det 0,00%. Dock tycker jag inte det är ok att snacka skit om justin och hästar! Säger ifrån när det behövs. Detta är nog så som jag skulle beskriva mig!

image description

Jag tror att du är ungefär som mig ;)

Hatar att vakna tidigt på morgonen och om man vaknat på fel sida så har man vaknat på fel sida! Vilket innebär att om någon står i vägen, då smäller det.
Hehe, tror att du är lat (som jag .. eheh) och om du inte måste göra någonting så måste du inte göra någonting ;)

Men sen tror jag även att din humor är bäst (enligt mig bäst, enligt andra sämst) och att du skrattar ganska mycket :D
Du är en härlig person som tar väl hand om din häst och alltid vill att han ska må som bäst, i stallet ser det ut som ett palats och hemma ser det ut som en svinstia ;) Hoppas du förstår min jämförelse :p

Sen tror jag att om någon bitchar sig mot dig, så bitchar du dig tillbaka tusen gånger och om någon pratar skit om din idol (Justin) då jääävlar ;)

Känns som om jag mest har beskrivit mig själv, men det här är som jag ser dig :)

Grattis till Elin som "känner mig bäst"!


Sålda!


Jag som har försökt sälja mina stövlar sjukt länge tog bort dom från annons och idag blev dom sålda på 3 sekunder! Wihoo!
Nu är jag inte så långt ifrån mina nya stövlar.. eller? x)

Bilder från igår!

Alma har fotat alla bilderna!
och så failbildeeeen

Svar

Linnéa om IT HURTS! ♥:
Är det inte ponnyn som var med i PA?
På casting ;)

Svar: Jo det är det! :)

Stina om IT HURTS! ♥:
OMG min nuvarande ponny är från samma ställe som Gold Dust:) När jag såg dig och honom på casting på Ponyyakuten (såg det på tv) så misstänkte jag att det var han men var osäker men nu när jag såg provridningen på honom käne jag igen ridhuset:D du bryr dig förmodligen inte nu när du inte har kvar honom men aa tyckte det var lite småcoolt iaf!:D Vet du om dom har sålt honom vidare eller om dom har kvar honom, såg honom inte på deras gård när jag var där...:) skulle vara jättesnällt med svar:D

Svar: Jo det är han! ;) Jag har faktiskt ingen aning längre, har ingen kontakt med dom alls tyvärr! Jag har skrivit till dom ett par gånger men får inga svar längre så jag har noll koll! :(

Jag frågar mig själv..

..kommer jag orka gå igenom detta? Är det värt att lägga ner all min tid på att förklara hur det egentligen ligger till? Jag är så arg och ledsen på hur folk på riktigt kan gå och säga sådant om mig, till en person jag verkligen gillar!

Jag förstår inte, helt tom på ord! Jag vet inte alls vad jag ska göra, inte över huvudtaget!


Jag tar djupa andetag och sätter mig ner för att reda ut allting.. jag gör det!

Filmen från igår!

Bortsett ifrån att jag rider som en kratta och lägger henne helt fel på vissa hinder så kan jag inte tycka att det var mindre kul att rida henne idag än alla andra gånger! Allting var totally mitt fel! 
Nästa klubbhoppning tar jag revansh, då ska vi vara felfria bannemig! Först måste jag bara lära mig att rida^^ haha!


Just nu känner jag såhär..

Blodsprängda ögon, vänner som går bakom ryggen på mig och en underbar dag käpprätt åt skogen.
Jag orkar inte blogga alls mer idag, bara så jävla less på världen just nu. Allting blir så fel, så jävla jävla fel! Ska lyssna på musik och gråta ut för det var ett tag sen!

Ska publicera mitt inlägg också, som jag inte visste om jag vågade eller inte. Precis som jag mådde för några år sen, precis så mår jag just nu!

Svar

Svarar nu direkt, råkade ta bort kommentaren istället för att godkänna, haha! FAIL

Svar: Tack! Det är min gamla ponny Dusty och jo han var med på castingen till PA men vi kom inte med. :)

Precis ridit bästa passet ever!

Har precis ridit klart, Chuck var så jävla fin idag!! Magiskt!


Stalljour och klubbtävling!

Idag har jag stalljour på förmiddagen och så är det klubbhoppning mitt i alltihopa. Jag visste att jag skulle behöva gå ifrån lite från jouren ibland så jag vägde upp höt redan nu ikväll och sen kommer mamma vara lite standby. I alla fall jag ska inte hoppa Chuck idag, tycker att det blir för mycket, träning nu på torsdag, tävling söndag och måndag, träning torsdag och sen flera tävlingar inplanerade osv. Så iställer tog jag Freja som jag skrivit tidigare och hoppar en LD.
Fick även lite smått panik igårkväll över vad jag skulle ha på mig och vad hästen skulle ha på sig. Har tvättat nästan alla mina schabrak nu och vill inte smutsa ner dom i onödan, haha! Dessutom kan jag inte gå runt i vita ridbyxor när jag har jour, så jag kommer se helt normal och tråkig ut tyvärr.
KBF schabraket och vanliga stallkläder.

Men det är inte kläderna vi rider med ju?
Bloggar mer när jag kommer hem, när det nu är! Emma kommer någon gång under dagen också så ska umgås med henne! 
Tidsinställt inlägg, skrev det igårkväll, haha! SEE YA
jag och freja förra gången jag tävlade henne - foto: alma↑

RSS 2.0