Publicera eller inte?

Har skrivit ett jättelångt inlägg om mitt liv för någon månad sen, nu ligger det i utkast, väntar på att bli slängt eller publicerat. Vad vill ni?
Tänk inte nu bara på att NI vill veta, utan tänk på vad NI hade gjort i MIN situation. Jag vill dela med mig för er, samtidigt vågar jag inte!


"Men idag, 2012, 16 bast. Idag känns livet så underbart."

IT HURTS! ♥







I WISH I COULD KEEP YOU MUCH LONGER!

Våran låt ↓

Chuck - dagens ridpass

Idag var Chucken dressyrponni! Tog mig orken att linda hans ben och byta runt på mina träns så han fick den tjocka nosgrimman med vit padding. Han är snygg som dressyrponny, synd bara att han inte hade steget! Han är ju inte speciellt begåvad i den grenen precis, haha!
Men han visste nog att det var dressyr som gällde då han var riktigt fin emellanåt. (Känner att jag använder ordet emellanåt väldigt ofta)
Han viker in huvudet ibland men det är såååå mycket bättre nu än vad det faktiskt har varit. Jag var dock lite omotiverad idag, hatar att rida när det är fler i ridhuset och idag var vi 4 så får helt enkelt slå mig lite på käften ibland då jag är lite lat.

Högergaloppen gick lite mindre bra men annars var som sagt fin!
Två mobilbilder från idag, halvfailad bild på hans outift!
image descriptionimage description
ser ut som han har världens jättemage.. :O vilket han faktiskt inte har, inte som på bidlen i alla fall! :(

Hur tror ni jag är som person?

Skriv en kommentar precis som du tror att jag är som person, den som kommer närmast får en länk i ett helt eget inlägg med en bild! :D
image description

Betalat eller inte?

Fick två mejl om att jag betalat in till 2 av mina klasser alltså där det stod såhär:
Din anmälan till Ridklubben Udden, Uddens Vårhopp med MHPC med Chuck har blivit betald.

Sen fick jag ett mejl där det stod att jag inte betalat in till en annan klass, alltså såhär:
Din anmälan till Ridklubben Udden, Uddens Vårhopp med MHPC med Chuck har blivit delvis obetald.

Så jag gick in och kollade på TDB, men där står det att jag betalat till alla mina klasser och i tid. Pengarna låg inne på mitt konto igår och det står att dom tagit dom innan dagen var slut så varför står det i mejlet att den bara är delvis betald är min fråga..

Jag är inget proffs av TDB och har aldrig varit med om detta innan så ifall någon vet vad jag borde göra skriv det gärna! Kanska ska kontakta udden eller tdb?

Hööks nyheter!

Lite av dom nya prylarna hos hööks.

Stövlar-1329:-

Ridbyxor-679:-
Kavaj-599:-

Benskydd-399:-

Bakskydd-379:-
Schabrak (dressyr/hopp)-279:-

Här är ett fåtal urval av hööks nyheter, jag vet dock inte vad jag ska säga. Jag tycker om schabraket, såg det idag när jag var i butiken och det är sjukt mycket snyggare IRL. Stövlarna var dok en fet diss från min sida, benskydden var också en liten flopp. Dom är ju kopior av veredus och då tycker jag att kopian som börjes gjort är sjukt mycket snyggare än hööks och kostar bara halva priset!
Ridbyxorna tror jag starkt på, har alltid gillat deras ridbyxor så varför skulle domma inte vara bra? Dock börjar det blir lite tråkigt att alla deras saker typ går i marinblått, vitt och rött..
Sen måste jag säga att den kavajen slår spooks kavajer med hästlängder. Förut hatade jag spooks, sen började jag gilla dom lite men har även lite svårt för pepparkaksdesignen, men denna kavajen var vekrligen MUMS! Synd att den inte fanns i marinblått för då hade jag nästan slått till asso.

Men nu är jag trött så ska sova. Säg vad ni tycker om dessa prylar? Gillar ni hööks eller inte?
PUSS

Dagen då grisar kan flyga..

..skulle jag börja på karate eftersom jag måste lära mig självförsvar när jag går hem efter skolan. Eftersom jag kommit på att använda mobil är helt totalonödigt så jag kör istället på karate, datorn kommer också vara helt ute ur mitt liv, kommer lägga min tid på att lära mig mer om ormar och spindlar istället för att lägga tiden på att blogga osv. Jag kommer ge bort Chuck till en hästhandlare och låta honom sälja vidare honom vart han vill, kanske lösdrift?

Jag kommer tycka att ridning är bland det töntigaste som finns och fundera varje dag över varför jag ens hållt på med hästar en gång i tiden. Sälja alla mina saker för billiga pengar och lägga dom nya pengarna på läroböcker och akvarium om och till mina ormar & grodor.

Kommer bo hemma tills jag blir 40 år och städa mitt rum varje dag. Ut och springa 3 gånger om dagen och träna karate mot olika träd, aldrig äta godis osv. Utöver detta kommer jag umgås lite med min bästa vän som också älskar grodor.

ELLER så skulle jag aldrig låta en gris lära sig att flyga, låter bättre va? ;)

Bildminne #2

Bildminne nummer 2 är några dagar efter att vi fått hem luggen och jag var ganksa glad över att jag kunde göra i princip vad jag ville på hästryggen, flummade mycket det passet och längre ner kan ni se hur jag visar hur man rider när man är lite ;) haha. Hoppas ni inte tycker jag är alltför dryg, kommer ihåg denna dagen! :D BJUDER!

Barbacka

Red barbacka i ridhuset idag, hade ont i magen och noll motivation så blev ingen seriös ridning alls tyvärr. Red mest runt, kände på det nya bettet osv. Ja, ungefär så var det.
Imorgon kommer det bli ett hårt pass istället, kommer även försöka lägga fram lite bommar och småhinder osv. Vi får se!
image descriptionimage description

Samhälle-media, osv.

Först måste jag säga att vi fick reda på de preliminära intagen till gymnasiet och jag kom in på mitt val! Samhälle-media på stagg!

Har kommit hem från skolan för ett tag sedan. Sista lektionen var idrott och då var vi på fredrikskans(fotbollsplan) och spelade fotboll, och konstgräset på planen släppte från marken så efter det var jag mera grön.. Efter så stack jag till hööks och bytte mitt bett, hoppas inte detta blir för långt i munnen nu bara, han har egentligen 9,5 eller 10,5 beroende på bett, men detta fick vi ta 11,5 i pga att det klämmer över mungiporna annars.
I alla fall, har duschat, inte håret dock. Ska vidare snart till några vi känner och fika och lite så sen ska jag till stallet efter det och rida. Hoppas det är ledigt i ridhuset då det blåser supermycket ute, annars får jag ta det efter lektionerna, vill inte vara ute i dethär vädret.

Men har faktiskt inget roligare att berätta, ses senare!
image description

Chuck idag

Vila - testade bettet men det var inte lagom så ska byta det imorgon!

Till stallet med mamma!

Ska till stallet nu snart, påvägen dit KANSKE vi åker förbi hööks. Sa köpa det där jäkla bettet som aldrig funnits inne. Haha. Ponnyn ska vila idag men då blir det mer tid till att pyssla om honom istället. 
Dessutom sa mamma BIG NO till att köpa stövlarna, ifall jag vill ha dom får jag jobba för det, ska ska spara som satan och jobba gärnet, ska försöka hitta sommarjobb, lite sent nu ja men bättre än inget. 

Stövlarna ska bli mina!!
(nej mina föräldrar betalar inte stövlarna och jag har inga pengar i kontanter eller på kortet utan dom finns på ett av mina andra konton som heter "spara och använd när du vill" som jag får använda till vad jag vill om jag frågar först, alltså inte vad jag vill) 

Men jag skaaaaaa ha stövlarna, PUNKT!


TO DIE FOR!!

Okej, okej okej jag tror jag får typ sansa mig! Jag har hittat min livs kärlek, och dom är to die for! 
Jag och mamma var ute på Annas idag då hon har rea men typ allt var slut så kom hem utan något. Men jag har under en längre tid letat läderridstövlar till mig eftersom mina jag har nu är på tok förstora och mina tretorn kan jag bara peka FU åt, sämsta skiten ever.
Fanns vissa på rean, men jag kände inget wow på dom så testade dom inte ens. Kollade där det inte var rea och hittade mina dröstövlar. Har länge, nästan sedan dom kom ut älskat Veredus stövel, men har aldrig vågat känna på dom ens med bara tanke på priset. Men nu när dom stod där och sa "ta mig!" så kunde jag inte motstå.
Har aldrig i hela mitt liv haft en skönare stövel på mina ben! Satt som en smäck verkligen, och det skulle dom alltid göra eftersom man kan spänna dom. Tyvärr var dom inte på rean och priset låg på hela 6700 kr vilket jag tycker är EXTREMT!

Men jag blev verkligen så kär i dom, ville inte ta av mig dom alls och hade verkligen kunnat sova i dom!
Mitt (förhoppningsvis) nästa inköp kanske blir dessa stövlar, det kommer svida lite men jag tror verkligen att det är värt det. Dessutom är det inte många som har dom, vilket gör mig lite unik!? Många tycker dom är superfula vilket drar åt sig blickar? ;) haha
Men först måste mina päron godkänna det, inte för att dom betalar men dom tycker inte att jag ska köpa för dyra saker för mina egna pengar heller..

Någon som har ett par och isåfall vad tycker du om dom? Jag säger bara 3 ord, TO DIE FOR!!


FÖLJ MIG PÅ BLOGLOVIN!

Jag når besöksrekord efter besöksrekord och alla ni som checkar bloggen, kom ihåg hur mycket enklare det blir med bloglovin?
Följ mig HÄR!!


Chuck - dagens ridpass

Eftersom träningen igår var ganska hård så tog jag det lite lugnare idag, ett halvtimmes pass i skritt och trav. Hade möjlighet att ta fram vattenmattan idag så tog såklart chansen. Gick med honom från marken först, han hoppade över den två gången ser gick han lugnt varje gång.
Hoppade upp och han gjorde några små hopp i början men gick sedan över. Så travade igenom honom, mycket sidvärtes och mycket på volten, och varannat var eller sådär så red jag över mattan både i skritt och trav.
Ja, inget jättekrävande pass utan mest lite lösgörande osv.

Sen red jag vincent på kvällen och nu är jag hemma och ska snart sätta på en film, riktigt filmväder ute. ÖSREGNAR!


Ännu en fråga!

Först måste jag säga tack till alla som tog dig tid att ge svar på min fråga, alla var inne på samma spår och i slutänden fick jag fram att hästen i alla fall inte får gå till livsmedel vid slakt osv. Vissa sa att det var karensdagar vid tävling och vissa inte, så om någon annan vet mer exakt skriv gärna det. Annars får jag kolla upp det på annat sätt, eftersom att jag tycker att det är det enda som ens funkar..


Fästingar, myggbett osv osv, BIG NO!

Har ni precis som vi här i Kalmar extremt mycket myggor och flugor på sommaren? Det har i alla fall vi och dom har redan börjat komma, kryllar av dom redan nu.. Dock är jag egentligen inte heller något större fan av myggmedel, känns som att det på något sätt inte är snällt mot hästen. Nu är det säkert ingen fara alls men det bara känns så. Men hellre det än fästingar, usch! Så idag tänkte jag börja spruta på lite lite flugmedel, bara lite lite på benen och så där dom kommer upp. Men har en fråga till er läsare.

Jag har två olika medel, ett som ska hålla upp till 14 dagar och ett mycket mildare. Och den starka är Ultra Shields medel, jag har hört på vissa håll att det räknas som doping, vilket jag själv inte tror på men tänkte kolla med er också vad ni vet. Sen har jag också hört att det är livslång så har man sprutat det på hästen en gång så måste det stå intygat i något papper resten av livet.. Känns lite överdrivet för ett flugmedel men varför skulle det inte kunna vara sant? Så snälla ni som vet släng in en kommentar, detta handlar alltså om flugmedlet på bilden till vänster!



Benskydden

Har precis vari och hämtat ut mina benskydd på posten! Köpte som begagnat för 1000 kr vilket jag tycker är ett bra pris! Veredus carbon gel fram och bak! Ska testa dom idag, i alla fall framskydden, beror på om han är lös i magen idag, haha. Är han inte det tar jag även bak!


AAAALWAAAYYYS I WANNA BE WITH YOU..





Liten Chuck

Fick en hel drös med bilder av en tjej som red Chuck som 3-4 åring, sjukt många bilder var det. Så frågade om jag fick lägga upp några här och det fick jag så här kommer några bilder på min prins som LITEN! ;)
Man ser redan här hur han kollar på hinderna.. haha söt!


Han va lite mindre på den tiden, men man känner så igen honom! Helt galet att han är min? Kan knappt tro det ibland..

Tävling på söndag!

På söndag är det tävling på klubben och jag ska vara med, dokc inte på Chucken utan på en ridksolehäst!
Ska hoppa Freja i LDn om inte många andra också valt henne, isåfall kanske det blir någon annan, men jag hoppa på att jag kan få henne! En stor tjej med väääldigt mycket egen vilja, och lite surtant över men hon är otroligt rolig att rida!

Har hoppat henne en gång innan och fick ett pet på andra hindret, denna gången tänker jag vara felfri i grundomgången i alla fall! Bild från sist.

Filmen

Har en liten tendens till att gärna rida med händerna dom sista meterna, men jobbar på det!

Om jag får säga det så blir jag lika förvånad efter varje tärning, han tar åt sig så himla bra och utvecklas snabbt. Den ponnyn har verkligen fångat mitt hjärta! UNDERBARASTE BÄSTA!!

Snackade lite med Mats efter och vi har preleminärt planerat in en sak, vad det är får ni veta framöver! ;) Haters gonna hate.. I LÖVE!

Träningen idag

Alla har fattat att jag var hos Mats antar jag så behöver inte skriva det, även om jag precis skrev det! 

De första sprången var han inte riktigt med på noterna och han kändes lustig, kanske blir förvånad varje gång över hur lydig han är. I alla fall efter att vi hoppat fram några språng så gic det bara bättre och bättre, fick något stopp nån gång som var helt mitt fel, tappade skänkeln och ja. 
Hoppade även vattenmatta idag vilket han gjorde på första försöken, dock syntes den itne alls då den låg under och bakom några bommar, men den va där! HAHA.


Sista bilden är lite fail, haha! Film kommer så fort jag laddat upp den & om ni kommenterar lite? (A)

Burger king

Tränat klart och sitter i mcdriven på burger king ;)


Chuck - dagens ridpass

Idag red jag inne och mamma var med så hon kunde hjälpa till och det var bra. Då vi tänkte ta fram vattenmattan och träna lite, den måste fram oftare och efter idag har vi bestämt att den ska fram så ofta den kan, helst varje dag om det går. Alltså inte hoppa varje gång utan bara skritta och trava över den.

Jag började med att gå med honom över den, och först så var det kaos, han hoppade upp i luften så jag knappt kunde hålla honom, men efter ett tag kunde han gå över den och till slut rörde han inte en fena, kunde stå stilla på den osv. Detta tog ca 40 minuter, så ni kan ju förstå lite hur han är, höll på att få honom över mig X antal gånger.. I alla fall satt jag upp och började gå över den igen fasst när jag satt på, vilket såklart var läskigt igen.. Så fick göra det ett tag och gick från "kortsidan" på den och kunde efter ca 10 minuter stå stilla på den även då. Sen skulle jag gå över den igen och så fastanade han eller nått så då blev han skiträdd och sen fick vi iprincip börja om igen. Haha, men det tog väll 5 minter så gick han bra över igen. När jag skriver bra menar jag att han går med fötterna på den avslappnat.

Sen travade jag över den, blev några små skutt i början men sen fattade han och klev på den bra och avslappnat.
Galopperade över den några gånger i vajre varv också vilket gick super. Såklart tog han små hopp men inget överdrivet alls!! SEN dock när vi la upp en bom över på ca 30 cm så tvärstannade han ca 8 meter innan och tvärvände. Det gjorde han 3 gånger sen kom jag igen och morrade (A) åt honom, haha och då hoppade han. Sen efter det hoppade han supebra, inte alls speciellt högt eller lustigt, såklart lite annorlunda än ett vanligt hinder men sjukt bra för att vara honom. Han till och med taggade på det! TUMMEN UPP!

Så nu ska vi försöka ha med den i varje ridpass varje dag, alltså inte med hinder utan vid dressyr ska han bara skritta och trava över och i hoppningen är den med i något hinder. De dagarna han vilar kanske jag går lite över den bara. Han SKA vänja sig vid den och där med basta! Såhär ska det inte se ut något mer! ;)


Men imorgon taggar vi träning för Mats igen, fick ta en plats som var ledig och det tackar jag ju inte nej till.

MY DRUG!


MIN pojkvän har gjort det igen!! :'D

Vinnaren är...

DESSA TJEJER vann en bloggdesign gjord av greatdesign! STORT grattis tjejer!

Vi kommer att kontakta er via mejl dom närmaste dagarna! 
(Jag har alltsp lottat så det är rättvist gjort och till er som inte vann, nästa gång är det eran tur!)

Chuck - dagens ridpass

Gick hyffsat bra, han gick gärna och krullade ihop sig och sänkte ryggen, blev bättre mot slutet men i början gick det sisådär. Hade 4 travbommar som var lite upphöjda och han förvånade mig genom att knappt bry sig. La den mesta fokusen på traven då jag inte var speciellt nöjd med honom i början.
I galoppen gjorde jag lite ökningar och minskningar, ökningarna gick bättre än att minska då han gärna bryter av eftersom han inte riktigt orkar.

Orkar inte skriva mer, det gick helt okej idag!


Länkar!

Tjejen som gissade rätt på vad som var påväg hem till mig var Sarah!! Det var ett par Veredus skydd!

Och sen tycker jag alla ska klicka här!

Detta är min häst..

..när han känner för att inte vara med på bild.

Till min prins!

Nu ska jag byta om och cykla till stallet för ett ridpass på Chuck. Idag kommer jag nog få vara inne, kan inte tänka mig annat än att lektionerna är ute så har inget större val. Hade kunnat rida i skogen men han behöver ett ordentligt pass idag så får bli inne. Ska släpa fram lite travbommar och kanske några små galoppbommar. Får se om jag höjer upp något, kanske testar lite upphöjda travbommar, dock väääldigt lite då han verkligen är grön när det gäller sånt.
Han ska få träna rump och ryggmusklerna ordentligt nu så att han är rund och go till sommaren. Hoppas kan jag alltid ju!

Är sjukt trött idag verkligen, efter en ganska sömnlös natt förra natten och en ganska så sömnlös natt inatt så behöver jag verkligen sova. Men sova får jag göra när jag kommer hem för NU ska jag banne mig åka, haha. Lat är bara mitt förnamn!
Blir nog inga bilder eller filmer alls idag så ni får klara er utan!
Bild från igår

På väg hem till mig!

Det som är på bilden är påväg hem till mig snart! Den som gissar rätt först på vad det är får en länk!

Bilder från igår

Filicia har fotat alla bilder!
hej stolsits ↑
Ökad galopp ↑
ökad galopp ↑
Och så avtravning ↑


HJÄLP MIG BTW!! Jag kan inte bestäma mig om han passar i schabraket eller inte.. hmm.

SISTA CHANSEN!

Ikväll utser jag vinnaren till tävlingen! Vill du ha chansen att vinna en grym design gjord av en grym tjej, klicka på länken här under!!
http://baraacarro.blogg.se/2012/march/bloggtavling.html#comment



Svar

Amanda om Outfit:
Åh, när du ändå är igång, så får du jäääättegjärna köra en till mig och Klasika (a) Har svart/röda soft up så gör gärna något med dom :)
Ebba om Outfit:
Skulle du vilja göra en outfit till min foderponny? :D
Bilder finns på bloggen, Han heter Northon och är fux och jag har svårt att hitta färger som passar ;/
Svar: Jag svarade till er på era bloggar innan men jag har ångrat mig, har verkligen inte tiden eller orken just nu. Tyvärr. Men kanske lite längre fram så kan jag ta tag i det igen!

Fredrika om Sprenger bow balance!:
är de säkerhetsstigbyglar? (:
Svar: Asso på förpackningen och beskrivningen står det "Maximal Secherheit" vilket är tyska och betyder maximal säkerhet. Det står även Safety Stirrups. Men jag vet inte hur säkerheten kommer in, det kanske är att dom är såpass böjbara att man glider ut eller något. Men nu för tiden känns det som att alla stigbyglar är säkerhetsstigbyglar. Ska jag vara ärlig så tycker jag nog att dessa är mer säkra än mina Soft up, men det är nog lite vad man själv tycker. Jag menar stigbyglarna med böjd utsida är ju också säkerhetsstigbyglar..? Så jag vet inte vad jag ska tycka...


Elin - En hästblogg med en otrolig sköthäst ([email protected]) om MOVIE:
Så duktiga ni är, ser riktigt bra ut! Ni kommer gå långt! :D

Hur är Chuck att hoppa egentligen? Han ser himla härlig ut att hoppa :D
Svar: Först säger jag TACK!! Om ni tror att jag inte blir glad av ord som domma har ni fel för man blir vekrligen superglad och peppad!
Sen tänkte jag ta den frågan här på bloggen så att alla kan se! Har skrivit det någon gång innan men tar det igen!

Han är ett himla krutpaket för det första, i början när jag hhade honom blev han sjukt stark men han har blivit mycket bättre, visst att han fortfarande suger tag i bettet och gärna tar det men han har verkligen mycket mer respekt för mig nu än då. Men vissa av er har säkert suttit på en ganksa pigg häst som taggar gärnet mot ett hinder, vilken hän gärna gör. Och kan inte säga annat än att den känslan är bland dom bästa som finns.
Man kan känna sig säker när man hoppar honom, jag vet att han stannar aldrig om det inte är något han tycker är läskigt. Okej där överdrev jag, men kommer du på en oxer eller räcke eller något som bara är ett hinder med vanliga bommar på 130 så kan du i princip lita på han till 99% att han hoppar om du SJÄLV inte lägger honom helt fel. Men är det någon jobbigt övning eller något "läskigt" hinder så känner man ganksa tidigt om han tänkt stanna. Han suger först tag i det men börjar sedan tvivla långt innan och stannar sen. Han brukar aldrig göra några "ponnystopp" utan stannar han så gör han det på ett schysst sätt. Men annars hoppar han allt du styr mot, t.ex på tävling, där hoppar han allt om det inte är läskigt osv.

Sen hoppar han med ganska mycket marginal. Han är väldigt rädd om sina ben och när hinderna är ca 1.10 eller lägre så hoppar han gärna en bit över. Ja asso han är helt underbar att hoppa. Får jag skryta? för om jag får det måste jag tillägga att han kan hoppa! Han börjar inte ta i förens det är över 110-120. Hoppas du blev nöjd med svaret, blev lite luddigt med försökte i alla fall!

Min favvobild på oss! (förutom att jag ser ut som en tomte) 1.10 och han tar inte i.

Sprenger bow balance!

Tänkte utvärdera lite nu direkt efter första ridpasset med dom. Har ridit med likadana på någon provridning nån gång men då tänkte jag ju mer på hästen än stigbyglarna så nu ska jag utvärdera dagens pass med dom.
Jag tycker om dom SUPERMYCKET, första gången jag känner en positiv skillnad på ett par stigbyglar. Jag fick mycket bättre grepp och stadigare skänkel med dom, eftersom att dom följde mina rörelser mycket bättre.

+ Följer rörelsen och ger bra grepp
+ Bra för knäna
+ Blir inte så kalla på vintern
+ Snygga

- Har hört att gummiplupparna som gör att man får fäste slits ner.

Har inte hoppat i dom än men kan tänka mig att som är bra, så helt klart värda sina pengar!



MOVIE

Filmen från i torsdags, hade ingen bra låt så fick bli utan.. tyvärr!

Chuck - dagens ridpass

Idag fick det bli ett pass i paddocken, hade tänkt ett riktigt jobbigt dressyrpass men det kunde jag glömma.. Först var han lite varm i två av sina ben, inte svullen utan bara lite varm. Vilket det känns som att han alltid är nu för tiden(skämt åsido) men okej, han är lite varm på olika ställen när han känner för det känns det som. Så jag tänkte att jag kunde skritta fram och känna på benen igen sen. Och då var dom helt normala igen. Han är lite lurig med det där ibland..

Men sen var det såklart 3 lastbilar/lyftkranar vid sidan av paddokcen då dom grävde ner något i marken så fick vara på ena volten så långt ifrån som som möjligt. Men det gick ändå bra tycker jag, för att vara så mycket runt om. Fick tänkte mycket aktivera och hela tiden göra nya saker. I galoppen längde jag även en hel del bitvis för att korta honom emellanåt. Som sagt han gick ganska bra! Felicia fotade lite så kommer upp bilder lite senare :)
Mina ben ser superstora ut.. SÅ stora är dom inte :(

Godmorgon!

Nu ska jag ta tag i bloggen igen! Vilket kommer funka lite sisådär eftersom att jag ska till Moa ikväll och sova över där då vi ska fira henne! Ska bli mysigt, bara några tjejer från stallet! Men i alla fall, nu sitter jag i soffan som jag sovit i inatt, har sovit i vardagsrummet då 3 tjejer sovit över och vi får inte plats i mitt rum. Men men, kvällen avslutades med tittande på titanic och efter ca 30 minuter eller mindre så somnade alla 3 förutom jag.. Så jag kollade klart och den var klar vid halv 6(!!!).. Men den är så fruktansvärt bra så kunde inte sluta kolla när jag väl börjat. Så jag la mig sist och nu är jag vaken först, haha!

Hoppas i alla fall att dom vaknar snart så vi kan käka frukost och fixa iordning för sen ska jag ut till Annas hästsop och byta mina stigbyglar. Fick ju dom silvriga men ville ha dom svarta, dom svarta har Anna inte haft innan men hon fick in dom nu i veckan så mamma sa att jag kunde byta dom vilket jag såklart ville. Så ja vi ska ut och byta dom.

Sen ska jag till stallet och rida, ska rida ett dressyrpass idag så hoppas även han är med på det. Sen efter det blir det ju Moa då.

Så snart måste dom vaaaknaa!! Så länge ska jag kolla lite bloggar osv.

JO BTW!! Vill ni ha film från träningen så får ni ta och slänga in lite kommentarer här under! ;)

Chuck igår och idag

Igår tränade jag ju för mats, gick helt okej! Han var inte riktigt med på noterna, ville helst hoppa högt och snabbt vilket inte gick eftersom att vi hade ganksa mycket lydnad och mycket snäva svängar. I alla fall, kunde gått sämre så är helt okej nöjd. Hinner inte skriva mer.

Idag gick han ett lugnt pass lite blandat i skogen och paddocken, både för att han gick hårt igår och för att jag inte hade mycket tid.

Nu sitter jag här och Emmy (vill bara påpeka att hon är bäst i hela världen!) fixar mitt hår, hon har precis sminkat mig och sen ska vi fixa lite och så. Vid 7-8 kommer Amanda, Jenny och Ella så blire fest tonight. Fira mig vettni!!
Så ännu en dålig blogg dag! Hoppas ni står ut! :)


Trött

Har inte hunnit blogga något mer idag, kom hem vid typ 9 och sen var det bara att käka och duscha.
Ligger i sängen nu och ska sova så vi ses imorgon! Finns även film.. ;)


Sommar

För tre dagar sen snöade det och idag är det hela 17 grader ute! Sitter ute med Moa som smörjer. Ska snart fixa hästen så vi kan åka och träna sen!
Ses

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1246092/images/2012/pic_195035051.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1246092/images/2012/pic_195035051.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1246092/images/2012/pic_195035249.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1246092/images/2012/pic_195035296.jpg" class="image">


Ledig!

Har studiedag idag så sov till typ 9, riktigt behövligt måste jag säga. Har dessutom inget inplanerat idag så blir mest chill. Eller vi är några som ska till stallet och bara chilla och kolla film så inget speciellt direkt.
Jag ska bara byta om och borsta tänderna sen sätter jag mig på cykeln och cyklar till stallet, kommer inte hem förens ikväll heller.

Ska träna för mats vid 6 så kommer hem efter det runt 8 någon gång! Ska bli kul att se hur ha funkar i grupp tillsammans med dom andra. Ja osv osv, skulle kunna sitta här och babbla om ingenting hur länge som helst, men väljer att avsluta nu, tur för er! Vi ses ikväll i alla fall!
image description

HISS

Såg att Scapa kommit ut med sin nya kollektion! Om du frågar mig så var den riktigt snygg. Gilar designen och formen på dom. Hade inte skadat med några till eller några andra färger dock! Dom finns hos tophorse.se
Jag gillar dom med trean, den riktigt gamla modellen med den stora trean var ju väldigt populära och även dessa var snygga om du frågar mig! För ca 750 kr blir de dina!
 Scapa Sports schabrak "Basic"  Scapa Sports schabrak "Basic"
 Scapa Sports schabrak "Basic"  Scapa Sports schabrak "Basic"
 Scapa Sports schabrak 2012  Scapa Sports schabrak 2012
 Scapa Sports schabrak 2012  Scapa Sports schabrak 2012

VAD TYCKER NI OM DOM? HISS/DISS?

Vill ni veta mer om mig?

Vill ni att jag lägger ut ett inlägg skrivet om bara mitt liv? Berätta saker ni INTE visst!?
VILL NI??


imdreamingx3:  ^!!!



Chuck - dagens ridpass

Red på det vanliga bettet, i paddocken utan sporrar. Försöker att rida utan sporrar så ofta det går för att få honom extra känslig när jag väl har dom. Men idag hade jag nog behövt dom. Han var allmänt ur fokus, på tårna hela tiden och sänkte ryggen och bara sprang. Han brukar ofta rulla in huvudet och fejka så fort man kortar tyglarna men idag var huvudet uppe i himlen. Dom gångerna han viker in huvudet i början brukar ofta gå bra, för då är han avspänd från början och kan jobba med ryggen och bakbenen direkt. När han går och spänner sig såhär är det som att börja om från början.
Det gick i och för sig bättre och bättre under tiden, men kan inte hurra för dagens pass direkt..
Mer behöver ni inte veta.. haha
foto: almasfoton.blogg.se

Just do it!

Alla klickar in HÄR nu!!

2 klara 1 kvar

Precis ridit klart häst nummer 2, bara en kvar


Stallet nästa!


Bilder från söndag!

Bästa bästa Emma(emmahellgrenn.blogg.se) har fotat alla bilder!
sista bilden är ju.. charmig! ;)

Mormor kom förbi!

Min mormor kom föbi nyss med en födelsedagspresent till mig. Så vi satt och fikade och snackade ett tag och sen gick hon hem. Men nu när jag fått några presenter tänker jag lägga upp dom här på bloggen!
Kalas för Farmor och några andra släktingar har vi oftast i april gemensamt med mina bröder.




Sminket fick jag av mina bröder, magplattan av mormor & morfar och stigbyglarna av mami & papi. Sen plus pannbandet och 200 kr. Stigbyglarna ska jag byta mot dom svarta. Så det gör jag så fort jag har tid!

Chuck idag

Han får vila idag och mamma borstart honom och fixar maten så jag får en stallfri dag.
Var på stan innan och köpte lite saker till skolan och även en present till Moa. Nu ska jag äta middag och sen ska jag plugga på språkhistoria i Svenska. Har prov imorgon och jag vill faktiskt för en gång skull faktiskt plugga!?

Kanske uppdaterar mer ikväll, ni lär se! :)
image descriptionimage description

Haha..

Hör inte hit, men ni bara MÅÅÅSTE se den :o

Chuck - dagens ridpass

Red inte speciellt länge eller krävande idag. Red barbacka inne i ridhuset, mest skritt men även lite trav. 
Mest så att han får röra på sig. Imorgon vilar han och jag tror mamma kan ta honom då så får jag en stallledig dag. RIKTIGT längesen jag hade det!

Bild från igår som emma(emmahellgrenn.blogg.se) tagit!

Bloggtävling

Har startat ett samarbete med en grym tjej (greatdesign). Hon gör designer utöver det vanliga, kan i princip alla koder och gör designer till många fansiter. Så nu kommer jag lotta ut en design till en av mina bloggläsare!

Reglerna är enkla!
  • Gilla Great Design på facebook här!
  • Lägg upp denna bilden på din blogg och länka till detta inlägget!
  • Skriv en kommentar att du är med, kommentaren ska innehålla namn och mejladress samt länk till bloggilnägget!


Designer som hon gjort hittar du härhärhärhärhär, här, här och här!

LYCKA TILL!
(avslutas när jag känner för det)

Filmen

Vet inte vad han gör precis innan fyran, ville nog tagga på ett annat hinder, haha.
Finns ingen film från första klassen tyvärr!
Hade inte den jackan på mig innan, haha! Blev bara så kallt så fick ha den som nödlösning ;)

ENOUGH!!

Nu räcker det.. Vad har ni med mig och min häst att göra? Seriöst, jag förstår inte!?
När jag fråga er mina läsare på bloggen om råd om jag skulle starta LB eller inte så var det många positiva till det och några negativa. Vissa personer kunde säga det på ett NORMALT och trevligt sätt, medans andra lite mindra mogna tyckte jag var dum i huvudet. Fine, jag sket i det och startade en LB för att JAG kände att vi skulle fixa det. Jag har inte tänkt starta LA nästa tävling och sedan hoppa MSVB så fort jag kvalat in.. längre än så borde ni kunna tänka!
Jag startade LB för att jag själv tycker att för OSS är det inga problem. Hade jag haft en annan ponny med andra förutsättningar kankse jag hade startat LC eller något helt annat. Men nu tog jag förutsättningarna för MIG & CHUCK! Inte för DIG och din ponny/häst!

Sen avtog stormen och alla läsare var glada och nöjda fram tills idag! Jag skrev mitt resultat och SÅKLART fick jag två kommentarer(än så länge) om att jag skulle tänka lite mer, att vi inte är redo för LB osv osv.. Skrev jag inte nyss i texten att jag tyckte det gick superbra? Grunden satt klockrent och han hoppade som en gud!
Under dagen funderade jag LÄNGE på om jag verkligen skulle hoppa omhoppningen då dom höjde några hinder och jag var där för att hoppa LB inte högre. Efter grunden sa jag flera gånger att jag skulle skita i omhoppningen pga att jag var så fruktansvärt trött och inte ens hade gått omhoppningen. Alltså jag kunde den knappt, och tror ni inte att jag var trött, fråga min mamma eller min kompis Emma. I alla fall var det inte så långt emellan så valde att starta i alla fall. Det var 6 hinder i omhoppningen och redan på andra hindret glömde jag banan så jag kom HELT fel på hindret och han hade absolut inte kunnat hoppa utan att riva om ens det. Jag gjorde en halt senare pga att han blev stark och jag ser dessa tävlingar mer som träning. Sedan var jag helt slut både i skallen och konditionen vilket ledde till usel ridning av mig, och kom helt fel på ett hinder till som gav ett stopp.

Visst det låter inte som att JAG var redo för den klassen, men hade jag bara haft koll på banan hade vi lugnt kunnat komma felfria. Och filmen på grunden kommer läggas upp snart och visst att det finns mycket att träna på men jag tycker det gick superbra och en sån känsla och den rundan hade jag absolut INTE fått om vi INTE var redo..

Dessutom hatar jag att visa denna sidan av mig på bloggen, men ibland börjar mitt huvudt brinna och då bara måste jag. Dessutom har dessa personer INGA mejladresser tydligen, eller bara för fega för att stå för sin åsikt så får helt enkelt gå denna vägen. 
Jag delar med mig av mitt liv till er, om ni har något att tillägga kan ni även dela med er av erat liv till mig!
Alla får tycka vad ni vill, tyck att jag förstör min ponny. MEN det är ändå jag och mina tränare och min ponny som vet bäst va? ;) Jag tror i alal fall det! Så nästa gång har jag ett tips till er, håll käften!

Tack för mig!



Måste bara tillägga att hade jag känt att fan det här gick åt skogen och att jag kanske inte skulle tagit LB då hade jag ju skrivit det och inte att det gick superbra! Det är ju ändå JAG som KÄNNER hur det går.
Kan även erkänna att innan jag gick in på banan kände jag att jag kanske inte skulle tagit LB ändån, men när jag kom ut på andra sidan så visste jag att vi verkligen var redo för det!
Dock så kanske jag inte skulle hoppat omhoppningen, eftersom jag inte kunde banan!

Det fuckiing snöar!

Hoppas ni har bättre väder än vad vi har här i Kalmar, blåser som fan och snöar!!


Resultat

Nu har jag sovit ut och ska snart hoppa in i duschen men innan det ska jag skriva lite om tävlingen igår. Blev ju jättesent och var inte hemma hos mig förens runt 9 halv 10 så snacka om att jag är trött idag.
Jag räknade med att starta min första klass vid 3 så vi åkte vid 12 och var där vid ca 1 för vi hämtade Emma på vägen. Då hade jag gott om tid och ville se några andra också så vi tänkte att han kunde stå i transporten ett tag. Men det där med klockan tre kunde jag glömma. Jag startade min första klass runt halv 6 någon gång, då var jag i och för sig näst näst sist. Men ändån, klassen efter i LBn startade jag ca kvart i åtta och sen omhopnningen efter det. Så var klar med den klassen vid 8. Ja, ni förstår bara vilken dag!

LC+5: Han kändes lustig på framhoppningen, sög inte alls tag i hindrerna som han brukar. Han brukar verkligen dra med dig mot hindrerna så det kändes såklart lustigt. Fick till några bra språng i alla fall och gick in på banan. Kom på sen efter att det kan ha varit att han kom utifrån där det var mörkt in på framhoppningen som var typ orange i ljuset, superlustigt ljus. För sen väl inne på banan var han precis som vanligt igen. Han var lite väl stark ibland och rundan blev lite "slafsig" men vi kom runt både grunden och omhoppningen och jag hamnade på 10 plats av 24 starter, bra enligt mig för andra tävlingen!

LB: Red in med lite samma känsla som klassen innan. Där emot tyckte jag att det var ett bättre flyt denna rundan så är supernöjd. Var felfri och gick till omhoppning. Kollade vilka hinder dom höjde och det var 2 hinder som dom höjde till 105cm så jag hoppade omhoppningen.
Den gick mindre bra. Jag var trött och glömde bort banan. La honom helt på tok fel på andra hindret, trodde det var ett annat och fick i sista stund vända på det rätta vilket gav ett stopp. Sen nån gång mitt i så stannade jag honom för han hade noll respekt för mig. Sen la jag honom helt fel på näst sista igen, gled ut alldeles för mycket i svängen och fick ännu ett stopp. Alltså utesluten. Men det lägger jag helt på mig. Han kunde inte göra bättre ifrån sig och jag är sjukt nöjd över honom. 

Så helheten för tävlingen. Toppendag på min födelsedag. Kunde inte blivit bättre! :D Älskar min ponny sååå mycket.
Mamma filmade LBn, hon kunde inte filma i LC+5 för den stod inte på filmläge, haha tekninsk mamma man har. Men filmen kommer i eftermiddag. Kan bjuda på en print så länge!

På väg hem..

Jag var klar med sista klassen ca 20.00 så är på väg hem nu. Blev sjuuukt sent så uppdaterar inget idag!
Puss


Tidigt och tidigt?

Sitter framför min dator och chillar. Ska snart byta om och fixa mig så vi kan åka till stallet vid 10. Vaknade vid halv 9 utav att mina päron kom in och sjöng för mig, haha. Hatar det men vad kan man göra åt saken?
Utav mina bröder(Johan&Andreas) fick jag en kajal och en mascara. Och av mina föräldrar fick jag sprenger bow balance!! Fick dom i silver men tydligen kommer dom in i svart nu i veckan så funderar på att byta dom!
image descriptionimage descriptionimage description
Pannbandet fick jag alltså i februari!

Ikväll kommer även mormor och morfar och Lena(moster), Lenas present fick jag på GBG, det röda blingpannbandet och 200 kr utöver det som gick till något annat på mässan. Men mormors har jag inte fått ännu så lite spännande är det ju, älskar att få presenter när det är något man vill ha! Och jag är alltid superduperbäst på att önska mig saker så den saken är säker!

Men ska klä på mig nu och tagga inför dagen, kommer vara där lite tidigare men bättre det än för sent. Dessutom kanske jag inte rider omhoppningen LBn, om jag kommer dit alltså. Jag visste inte att dom höjer 10 cm i omhoppningen och det känns inte bra att gå in och hoppa LA höjd andra tävlingen. Så ifall jag är felfri i första fasen går jag och stryker mig innan omhoppningen. Dock var det inte bara jag som inte visste det, tydligen ett par till. Men men gjort är gjort!

VI ses ikväll? ;)


SWEET FUCKING SIXTEEN!

Fyller hela jävla 16 bast idag. 16 är bra, åldern då man måste göra allt man absolut inte får, och det ska jag hinna med, allt måste jag fixa för när man är 17 så är det bara att vänta tills man blir 18 eftersom man inte kan göra något olagligt vid 17. EFTERSOM man redan gjort allt. (btw, tycker alla ska säga grattis till Johanna som också fyller år idag, hela 18 bast, GRATTTIS!!)
Men kan meddela att det var ingen större fest igår/natt för det eftersom att jag ska upp tidigt idag och åka iväg till nybro. Partyt blir nästa helg istället.

Men jag måste säga att det känns bra att fylla år, bara 2 år kvar tills jag är 18. Hoppas dom åren går riktigt snabbt och att dom blir riiiktigt lyckade. Åh vet ni?? JAG ÄR FUCKING 16 BAST IDAG!
AWWEEEESOOOOMMEEEE

Det firas såklart med en vinst idag!? Drömma kan man alltid, haha! 

Hör kommer en hel drös med bilder på mig genom åren.. haha. Orkar inte leta fram alla jättegamla så tar dom som finns i bloggarkivet.. haha. SHIT!!
den ponnyn alltså.. *.*
Avslutar med en bild i dagsläget!
image description

IT'S MY BIRTDAY!

Filmen hittade jag på majjas blogg!

Chuck - dagens ridpass

Red inne idag då det var jättekallt ute.. Hade novabettet idag. Tog fram 5 travbommar och en cavalettibock.
Jobbade mest i trav, mycket aktivering, serpentiner, volter, byta varv, hallter igångsättningar, flytta osv. Han var riktigt fin, trampade på bra och lyssnade på minsta lilla hjälp. Hade lagt lite långt mellan bommarna för att han riktigt skulle få ta i över dom och shit vilket steg han får. Hade ju inte varit fel om han gick så annars också, haha!

Efter att jag galopperat var han jättepigg, så travhoppade cavalltin bara några gånger, bra för rygg och rumpmusklerna. Sen travade jag av och gick ut i skogen och skrittade av.
image description

Efter tvättade jag hans ben och svans eftersom dom ser för j*vliga ut. Klippte kronranden, hovskägget, öronen och manen. Fick en fråga om jag kunde filma allt som jag gör inför tävling, men det blev aldrig av så kan skriva lite istället!
  • På sommaren brukar jag bada hästen eller i alla fall benen och det som är smutsigt. Nu på vinterhalvåret blir det mer borstning och som idag benen då det var akut.

  • Knoppa ponnyn om han ska ha knoppar annars borstar jag bara igenom manen och svansen. Något som är det fulaste jag vet är att fläta svansen innan tävling. Innan gjorde jag det alltid men har helt ändrat åsikt. Antingen har hästen naturligt lockig svans men om den har rak svans, snälla låt den vara rak, det är sååå snyggt! Så massa pälsglans i, och borsta igenom den dagen efter istället.

  • När det behövs(inte varje gång), klippa hovskägg, öronhår, manen, svansen, skägg(om det behövs) osv. Inget fult utstickande hår någonstans, inte på tävling i alla fall. Något som jag också tycker är galet snyggt är en kort svans, inte kort kort men kortare än vanligt. Jag har lärt mig att den ska gå till mitten av skenbenen när hästen rör på sig, men om du frågar mig ska den gå lite högre upp. Kolla på bilden under(från google.se). Stripiga svansar är big NO NO(undantag vid raser som t.ex nordsvensk).
    Även klippt man, alltså inte ryckt är också ruskigt snyggt! När den är spikrak och man verkligen ser att den är klippt, det är verkligen verkligen snyggt!

    perfekt svans enligt mig!

  • Om man har får man gärna kleta på hovlack, ruskigt snyggt det med, dock äger jag ingen!

  • Sen såklart så smörjer jag och fixar iorndning all utrustning!
Har säkert missta något nu, men tog det som kom upp i huvudet! Här kommer lite bilder från idag!
image description
nytvättade ben & nyklippt svans!
image description
Nyfixade hovar, dom var rena haha. Och benen är blöta som ni ser!
image description
nyklippt man, halva manen är ju kvar! haha. Resten försvann när han hade hals.. :( Har en svår fråga, tycker ni jag ska ha den utsläppt eller knoppad? HELP ME!

Outfit 18/3

DÅLIG bild från mobilkameran! Men detta är Chuckens outfit imorgon, vitt HL schabrak, rött 2-delat blingpannband, vit/röda soft up.
Till det ska jag ha mina blåa stövlar, blåa väst, blåa hjälm, vita brallor och en blå eller röd tröja.

Svar

Becka om Utvärdering soft up:
Hur mkt kostar dom? Och var kan man hitta dom? :D
Svar: Jag köpte dom för 1750 kr på mässan i göteborg. Kommer dock inte ihåg vilken affär men vet att dom finns på charlies för 1950:-

Jennifer om Hej och godmorgon!:
Kan du inte lägga upp en outfit på hur du och chuck kommer se ut imorgon på tävlingen? :)
Svar: Jo, det kommer lite senare idag :) håll utkik!

Hej och godmorgon!

Har nyss vaknat och sitter och kollar på startlistan tills imorgon. Jag försöker räkna ut ungefär när jag måste vara där och när jag startar. Om jag inte har räknat helt fel så kommer jag starta runt 3.. För det är väl ganska rimligt att räkna med 2 minuter för varje start? Eftersom att i första klassen får man göra omstart om man vill och jag har inte lagt till någon tid emellan klasserna när jag räknat så det blir säkert ännu senare.. Vad tror ni? 
Förra gången var ju också en annas cup och då startade jag ungefär 2 timmar senare än jag trott.. så jag blir så osäker. Mycket lättare med dressyr där tiderna nästan alltid står.

Tänkte i alla fall kanske hinna kolla på några i LCn så åker nog dit till 12-1 i alla fall. Men om någon vet om det är rimligt som jag räknar så säg gärna det!
Någon mer än jag som ska dit imorgon? :)

Outfit

Fick en önskan om att göra en outfit till Emma och Lorden och gör typ aldrig outfits längre så here you have! Något jag själv hade kunnat sätta på mig! SNYGGT!

Utvärdering soft up

Tänkte ta och utvärdera mina soft up stigbyglar när jag ändå inte har några andra ideér.
Jag tycker det finns några plus med dom, och några minus.
Det positiva är att dom är sjukt snygga, dom blir inte kalla på vintern och man får bra grepp.
Minusen är att jag tror inte säkerheten är speciellt bra, det är säkerhetsstigbyglar men jag tror inte det är så stor chans att den skulle funka när det väl gäller.

Men i helhet är jag sådär nöjd över mitt köp. Dock tycker jag faktiskt inte dom är värda sitt pris, jag trodde man skulle märka störra skillnad på dom och på mina andra men helt ärligt. Jag känner INGEN skillnad alls, förutom att dom inte blir så kalla. Tyvärr måste jag erkänna det men hade hoppats på något mer än detta. Tur att dom är så snygga då. Annars hade jag inte haft kvar dom!



Någon av er som har ett par soft up? Vad tycker ni om dom? 
Eller någon som har ett par stigbyglar ni verkligen gillar?

Läsa om?

Hatar att be om detta, men har lite bloggtorka så ber er, dom bästa läsarna om lite tips på vad jag ska blogga om?! :D

Chuck - dagens ridpass

Red på slingan. Försökte att jobba så mycket det gick, vilket faktiskt gick riktigt bra. Han var inte alls så speciellt spänd och lyssnade bra på mig. Flyttade honom mycket sidvärst/öppna (om ni fattar) haha. Alltså längs med slingan. I galoppen stod jag mest upp och lät honom rulla på i en låg form.
Han kändes nöjd och jag är nöjd med honom så det var en bra dag idag!
Printad bild från en film på min iphone!

image description

Helg!!

Sista dagen i skolan idag då innan helg. Riktigt skönt! Vi slutar halv 1 idag, dock har jag utvecklingssamtal vid 1 så får stanna i skolan i alla fall.
För övrigt är min helg helt fullspäckad, jag fyller år och ska tävla och jag ska firas.
Ja alltså en hel del i helgen, men ska ändå försöka sova ut imorgon. Nej ska gå nu. Vi ses!


Swarovski armband


Funderar på att köpa ett eller möjligtvis två swarovski armband, jag tycker dom är ruskigt snygga. Både till vardags eller när man rider/tävlar. Hade mer än gärna köpt ett rött men vet inte/tror inte det finns i rött. Men ett silvrigt och ett rosa eller svart hade inte suttit fel.

Någon som har ett eller flera? Vad tycker ni om dom? Värda sitt pris?

Chuck - dagens ridpass

Red för Malin idag ute i paddocken och det gick väldigt bra. Det brukar oftast gå bra när jag rider för någon men kan även påpeka att han struntade i allt runt om, även fasst det körde en traktor förbi hundra gånger som lastade bajs precis bredvid paddocken och handikappsridningen gick runt paddocken osv. 
Det var sjukt jobbigt, jag är inte speciellt vältränad så kommer ha en hel del träningsverk imorgon. Men såhär i efterhan var det verkligen skönt.

Flyttade honom för skänkeln på många olika sätt för att få in bakbenen, samtidigt sitta emot så han sätter under dom och inte bara lägger vikten på fram, ja ni vet. Fick en hel del tips på övingar jag kan göra annars också. Superbra gick de i alla fall!
foto: emmahellgrenn.blogg.se

Skrittar av

Sitter på ponnyn min och skrittar av i skogen. Ridit ett skitjobbigt dressyrpass för Malin. Har gått jättebra men jobbigt som f*n. Bloggar mer när jag kommer hem!
Puss


Tankar till Linn!

Massor av tankar och styrkekramar till Linn! Du är värd så mycket bättre!


Skolan nu, stallet sen.

Nu drar jag till skolan, går bara till halv 1 idag som hela veckan så det är chill. Efter skolan ska jag ha privatlektion så kan nog inte uppdatera något emellan. Så nu vet ni det nu istället.
Kanske slänger in något från mobilen. SES


Motivation?

Nu har jag faktiskt börjat fundera på allvar det här med skolan. Vissa tror säkert att jag har ganska bra betyg, vissa att jag är en i mängden och vissa att jag har dåliga. Så några kanske blir förvånade när jag säger att jag har vääldigt dåliga betyg. FÖR MIG! Jag har inga svårigheter i skolan eller svårt att hänga med eller förstå, jag är bara helt enkelt för lat. Men idag, sista terminen i nian kände jag att jag faktiskt borde gjort bättre ifrån mig. Om jag fick välja att göra om EN sak i mitt liv skulle jag vilja gå om 7an till 9an och verkligen försöka åtminstonde.

Jag riktigt skäms över mina betyg, ja jag är godkänd i alla ämnen och har flera vg men när jag VET att jag skulle kunna så mycket mycket bättre så får jag riktigt skuldkänslor på mig själv. Jag har kastat bort hela 3 år av mitt liv åt att sitta fastklistrad vid datorn och springa ute halva nätterna med mina vänner. Och när jag satt mig för att plugga så slutar det med att jag gör något helt annat. Varför?
Jag har i alla fall bestämt att från och med NU ska jag lägga ner resten av min tid till att faktiskt göra allt som jag kan. Det kommer bli kämpigt eftersom jag oftast varit "borta" på genomgångar osv. Men jag tänker inte fortsätta såhär, för nu fattar jag verkligen vad det innebär.

Jag bara undrar, är det någon av ni som har ett bra tips på att hitta motivationen till att plugga? Att lägga ner några timmar varje dag till skolböckerna och skita i allt annat för en stund. Har ni ett bra tips ge det till mig, för jag tänker inte asta bort min skolgång såhär. Det är ändå bara 3 läsår och en halv termin kvar, sen är skolan slut.
Hjälp mig att hitta min motivation..
image description
lisa, maryam, sofies FU-finger, jag

Chuck - vila

Han vilade idag då jag tyckte han behövde det. Han har gått ganska hårt senaste dagarna.

Filmen

Här kommer filmen från i måndags! 
Många ville se klippet när jag la honom helt fel, men jag vet hur mycket klagomål jag kommer få om att jag inte kan rida osv. Så jag skippar det!
Helt galet vad ni har kommenterat, jag ville ha 5 kommentarer men fick 18 st!! :O troligtvis för att jag inte kunde acceptera dom under dagen i skolan, haha!


Vill ni se film?

Två prints från när jag la honom HELT FEL. När jag kollar på filmen så blir jag mer och mer förvånad för varje gång. Att han ens fixar det, vig som en katt är han, helt sjukt! Haha, så klaga inte på att jag inte hänger med för han hoppade verkligen av extremt tidigt..



Men det såg ju även bra ut ;)


VILL NI SE FILMERNA? 5 kommentarer..?

Chuck - dagens ridpass

Riktigt RIKTIGT(!!!!) roligt pass idag. Chuck var på toppenhumör antagligen och skötte sig mer än super. Skrittade fram på länga tyglar hela tiden, vilket jag inte alltid brukar göra pga att han alltid ska fjanta för något. Sedan jobbade jag honom i skritten och traven ganska länge. Mycket flytta till och från spåret och öppna och sluta. Han var verkligen superfin och hur samarbetsvillig som möjligt. 
Och eftersom att han verkligen gick helt klockrent så la jag lite extra fokus på min blick och min sits. La upp stigbyglarna och satt ner mycket och kollade upp i princip hela tiden, förutom galoppen där blicken trillade ner ibland.
Men f*n va bra det gick!


Till stallet

Har precis kommit hemfr ån skolan & stan. Ska till stallet nu och stannar nog hela kvällen, eller i alla fall till typ 7? Uppdaterar mer efter det och kanske slänger in något från mobilen i stallet.
Helt galet underbart väder idag, 15 grader och sol! Då hoppas jag inte att ni sitter inne och degar, ut med er :D

PUSS!


Sorrii dudes!

Jag orkade/hann verkligen inte uppdatera något mer igår än dom där svaren. Kom hem från stallet vid kvart i 8 och trodde jag hade glömt min filmkamera på bordet så fick gå tillbaka dit vilket tar ca 30 minuter. Sedan var jag där och letade men hittade den inte så ringde mamma och fråga om hon tog med den hem vilket hon inte gjorde. Sen kom jag på att den kankse låg i Emmys bil vilket den gjorde så efter en kavrt i stallet tog jag min cykel som stod där och cyklade hem så var hemma kvart i 9. Då duschade jag och kollade på big brother, sen var tiden ute..

Men skriver om ridpasset lite snabbt bara!
Hoppade ju, gick bra. Förutom att det var ett tag sen jag hoppade honom uppsuttet så var han en aning taggad, sprang bara på och hoppade som en studsboll emellan alla bommar och hinder, haha. Han kom helknasigt någon gång men annars var det bra. Dessutom hoppade han mycket bättre när det blev högre då han kanske behövde tänka efter lite mer.
Tog bort bommarna i slutet och gjorde det till en vanlig kombination på en meter. Mest för att känna på det innan söndag. Första gången vi kom på den så hoppade han av SUUUUPERtidigt, han ställer verkligen upp för en. Andra gången lite nära, haha. Men issta PERFEKT! Jag la han helt fel både första & andra gången.. Snäll är han i alla fall som hoppar i alla lägen.
Mamma fimade då vi var inne. Dock ligger filmkameran hos Emmy som sagt så filmerna kommer när jag hämta den hos henne, antagligen ikväll!

Svar

Wilma om Film:
Vad ligger det högsta på?:)


Becka
om Film:
En liten fråga,hur högt hoppade han på det sista hindret och vilket är det högsta som du hoppat med honom ;D


Svar: Vet inte exakt, kanske 1.10, möjligtvis att det var lite högre, så kanske 1.15 vet inte riktigt som sagt. Det högsta jag hoppat med honom enstaka hinder är 130 på provrdningen. Hemma 1.10
110cm på bilden!

UNDERBART VÄDER!

Solen skiner och det är hela 14 grader ute!! Och helt vindstilla på det, kan det bli bättre? NEJ!
Funderade lite på att sticka med mina buddys hem till dom men dom tog bussen och jag cyklade så blev inte av. Men istället ska jag skynda mig att byta om och dra ut till stallet. Hoppning står på schemat, ska hoppa samma grej som igår som jag skrev tidigare. Alltså mest för att kolla av om han fattade och att jag kanske inte behöver sitta och ta tillbaka hela tiden. Kolla av om han fattar själv lixom.

Sen stannar jag hela kvällen, Anna kommer ikväll och ska kolla om vi behöver värma om sadeln nu när han lagt på sig, vilket jag tror att vi behöver!


Lejonkungen

Har svenska nu, kollar på lejonkungen på danska. Har aldrig sett lejonkungen, haha nej jag har faktiskt inte det..
Om jag hinner ska jag hoppa lite efter skolan idag. Samma grej som igår, för att se om han fattar.
Ses senare!


Film

Här är filmen! Det är motljus vilket är lite synd, men man kan ju inte riktigt flytta på solen..
Tack till Johanna som filmade, kankse hade velat kolla istället! ;) haha

Chuck idag!

Löshoppade hos Pia som sagt, vi vet ju inte om han blivit löshoppad innan, men han verkade ganska grön. Sprang mest och avständet blev trångt så la in bommar som han föröskte att typ springa över. Haha, dock fattade han efter ett tag att han behövde tänka efter lite och fick till fina språng i slutet. 
Ni får två printade bilder från filmen så länge så kommer filmen upp när den har laddat klart!


7 grader och sol, ridläger osv.

Sommarsnack nu då! Det är blå himmel och inte ett moln så långt ögat kan nå och 7 grader. Känns verkligen att sommaren är på väg nu! Snart är det dags för att bära keps, funderar på att köpa mig en till lite mer neutral, även om min röda CAPS keps är otroligt snygg! Bästa laget på huvudet hela sommaren kan ju inte skada? Eller?


Och när vi ändå är inne på sommarfeelings så kan jag meddela att snart har jag även ett ridläger inbokat. Vart och när är hemligt tills det är klart! Måste kolla upp så det inte ligger några viktiga tävlingar ivägen bara så är det bara att klicka på boka. Ska bli så sjukt roligt! Har kollat runt på 100 olika läger säkert men nu hittade jag det perfekta verkligen. Så hoppas det funkar. Senast jag var på läger var förra sommaren, alltså sommaren 2010. Då red jag ridskolehäst dessutom, denna gången blir det min egna ponny och fokus på oss! 
Längtar järnet. 

Någon mer som ska på läger i sommar(kankse), isåfall vart & när? JAG VILL VETA!!

Var bara tvungen att ladda upp den då jag hittade den i mitt arkiv nyss, förutom att han var oborstad och jag nyduschad så är den sjukt fin! SAKNAR honom..

Idag mina kära läsare är det Söndag!

Det är söndag, söndag, söndag! Denna jävla söndag!! Känns som att skolan var igår och idag är bara några timmars ledigt sen åter till skolan igen. Man sitter lixom som fast här, varför kan det inte bli sommar nu så vi får sommarlov? Tur i alla fall att vi bara går till halv 1 hela denna veckan. Sen är det bara 3 veckor kvar innan påsklovet.
Denna dagen kommer även swischa förbi och kommer behöva lägga mig supertidigt för att orka gå upp imorgon.

Men nu ska jag bortsa tänderna, fixa mig och klä på mig. Sen bär det av till stallet. För vid typ kvart i 2 ska vi vara ute hos Pia. Vi ska ju löshoppa honom idag, ska bli så sjukt spännande!

Sitter bara här och skriver massa skit nu så ska dra, mer bloggning kommer under dagen. Hjälp mig lite, vad vill ni se mer av här i bloggen? :D

Klockrent

Danny, don't go home and cry, din dräkt kommer förmodligen att lysa upp din dag imorgon!

Chuck - dagens ridpass

Sitter och kollar på melodifestivalen just nu så har inte tid att blogga men kan skriva lite snabbt om passet idag. 
Red ute i skogen och inte speciellt komplicerat, han var supersoänd då det blåste endel. Men försökte så gott som möjligt, först ett varv i skritt, sen ett i trav och ett i galopp, ett i trav och sen skritt igen. Så red inte så länge.
Men nu ska jag chilla med pringles och TV!


Chillar i hagen med min bästis!

Min outfit för dagen och min smutsgris till ponny! ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1246092/images/2012/pic_193223330.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1246092/images/2012/pic_193223330.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1246092/images/2012/pic_193223426.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1246092/images/2012/pic_193223426.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1246092/images/2012/pic_193223494.jpg" class="image">


Chuck - dagens ridpass

Red i paddocken som sagt, behöver kanske inte skriva det hela tiden ni fattar nog? I alla fall var han riktigt fin till och från, men nästan hälften av passet bestd av trams. Bli rädd för saker som inte ens finns och bara försöka komma undan jobbet. Har verkligen börjat komma åt honom nu, få under bakbenen istället för att ha dom slängandes 5 meter bakom och lägga all vikt på frambenen. Innan han fokusen legat på att få ett stöd i bettet utan att han bara springer, nu när han gör det bättre måste han även kunna bära upp sig själv och inte skita i bakbenen som sagt.
Men stundvis fin och annars mest fjanterier. Red ganska länge så blir lite lugnare pass imorgon.

Bild tagen i helt fel steg, haha..

Frusa tår..

Haha, förlåt för sämst uppdatering, men mitt uppe i denna röra(my life) så kommer räddaren i nöden. Maja kom förbi stallet en stund vilket ledde till nästan 2 timmars snack ute i kylan. Så nu är mina händer helt skakis och fötterna har ingen känsel, men vad gör man inte för lite kvalitetstid? Skulle kunna snacka ett ex antal timmar till, men när fötterna och benen började domna bort ochpappa undrade vart jag var så var det dags att bege sig. Träffar henne inte så ofta så måste ta vara på tiden you know!

Ska gå in i duschen och tina upp mina fötter, sen när jag kommer tillbaka skriver jag om ridpasset idag, sen blir det nog ingen mer bloggning idag. Är sjukt trött och behöver nog sova en stund.
Det är inte det mest optimala att stå ute i denna kylan och blåsten i endast tunna jw brallor och converse.. speciellt inte dagen efter man blivit frisk. 

Men imorgon ska jag köpa godis för hela slanten, tjocka mig och bara chilla!
SES

9/3

Är absolut ingentig idag, varken glad eller ledsen, bara allmänt skit as jätte trött. Fick kämpa mig upp ur sängen i morse och har till och från haft ont i magen hela dagen, kännt mig febrig osv. Men jag orkar inte vara hemma mer. Bara att bita ihop och tänka på något annat är det bästa jag kan göra av situationen.
Dessutom ska jag orka rida nu med, när jag redan är helt slut. Som en överkokt spagetti känner jag mig, helt mör och slut. Haha, yes thats my life. 

Har tänkt nu ett par dagar, veckor, månader på att lägga av med bloggen. Känner att jag behöver fokusera på annat här i livet, men hade ändå inte klarat mig utan min blogg så ni kan vara lugna. Har inga planer på att lägga av faktiskt, inte än på ett tag. Men just nu är det SÅÅ mycket, nationella, klassresan ska bokas, ponnyn ska tränas varje dag, sadeln ska värmas om, födelsedagen närmar sig med stormsteg och hela världen håller på att vändas ut och in. Jag checkar ridlägläger tills i sommar dessutom, får inte ligga på v. 25 för då är jag på Malta. 

Försöker planera in min avslutning på nian, kommer bli heeelt kaos. Avslutning, festa tills jag dör och sen kommer jag få gå upp übertidigt eftersom planet till malta går dagen efter. HAHA. Ett viktigt beslut ska tas nu denna veckan. Måste säga upp massor av saker, mer säger jag inte. Måste skriva på nya papper osv. Yes livet är helt upp och ner nu, sätt på er bälterna, nu drar vi oss igenom denna bergochdalbanan.



Men nu taggar jag upp med denna låten och drar på mig ridbrallorna. Jag har ett ansvar, det ska jag inte skita i. Ska cykla iväg till världens bästa nu, fixa och rida och såklart umgås med honom. 

På tal om ingenting, den som vill göra mig riktigt lycklig.. ge mig en sjukt snäll kille med magrutor och som boxas! *.* Hade varit grymt att boxats, få ut all sin ilska, hade seriöst velat. Men det kommer ALDRIG hända.. ;)
Nej ska dra nu. PUSS

Egobilder!

Haha, kollade på lite bilder på min iphone innan jag somnade igår och har en HEL del egobilder. Kom även på att jag ALDRIG lägger upp egobilder så här kommer en drös på mig som räcker gott och väl i några år.. haha.
TACK GUD för egopic kameran på min iphone! :D
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description


GLAAAAD?

Har glömt att berätta men igår(onsdag) så ringde min iphone någon gång mitt på dagen. Såklart svarade jag och av gammal vana sa jag bara hej. Dels för att jag inte kände igen numret och dels för att jag alltid tänker att dom som ringer vet ju vem jag är, haha!
I alla fall så var den en bloggläsare som sa massor om att hon tyckte jag red jättebra osv.
Jag blev mest chockad, sa typ tack hundra gånger och skrattade och log. Trodde först det var någon som skämtade men det va det inte! Fatta om jag blev glad?! Asso vissa kanske inte tycker det är något, men jag tycker verkligen det var HELgrymt. Och massor av creed till dig som ringde!

Skola imorgon, wehoo!

Haha eller inte. Men känner att jag inte kommer bli mycket bättre än såhär, så ska i alla fall testa att dra till skolan imorgon och se om jag orkar. Går ändå bara till 20 över 2 så inte så farligt. Dessutom HATAR jag att ligga efter, så lika bra att dra sig dit, istället för att plugga massor hemma senare. Och så är det ju så att orkar man gå till skolan, då orkar man rida, eller hur?
Så imorgon ska jag även rida ett helt pass, får helt enkelt skita i hur trött jag blir. "I don't stop when I'm tired, I stop when I'm done."
Så nu ska jag hoppa in i duschen och duscha bort min förkylning, sen ska jag sova så jag kommer upp imorgon också!

SEN måste jag ju säga att på söndag ska han löshoppas. Det finns ingen mening till varför utan jag bara kände för det. Se lite vad han går för osv.. ;)
Nej men okej, på söndag åker vi ut till Pia och hoppar i hennes ridhus då vi inte får göra det i vårat. Filmkameran & den vanliga kameran kommer vara laddade! Haha..


Chuck - dagens ridpass

Vi bestämde att mamma skulle få rida honom idag, för andra gången. Men ja skulle rida lite innan bara för att känna igenom honom och så, men hade inte orkat ett helt pass. Och efter ett halvt varvs framskrittning så börjar han fjanta, SÅKLART! Frös till och gjorde tvärvändningar, backade baklänges och betedde sig på ett riktigt Chuck-humör. Och jag hade inte orkat göra det på något schysst sätt så blev arg direkt. Har fått tips av vissa tränare att absolot inte blir arg, medans Mats sa att så fort han fjantar ska han sättas på plats. Så det fick bli så idag och efter en stunds bråk så gav han sig.
Då blev han suuuperfin och lyssnade för minsta lilla vink. Från att vara en katastrof till världens bästa. Men red i max en kvart sn red mamma. Gick väl bra för henne med tycker jag. Bjuder på en printad bild från mi iphone på henne och C.
image description

Ångrade mig

Känner verkligen att jag är sämre idag, fml! Så blir ingen träning i alla fall, ska rida lite lätt bara!


Outfit

Är sjuk även idag, känns nästan värre idag än va det var igår.. Men det kanske bara är nu såhär på morgonskvisten? Jag har i alla fall bestämt att jag ska träna i alla fall, kanske inte det bästa att göra men just nu bryr jag mig inte. Men skulle säga att jag fick inspiration till att göra en outfit när jag såg att Sara gjort en på sin blogg. Och har inte mycket annat för mig så varför inte?

Här kommer en riktigt flashig dressyroutfit att ha hemma.

haha, failat pannband.. redigerade det från vitt till rosa ;)

Tvärtom!

Snodde iden från Elins blogg. Eller många andra har ju också gjort det men blev så inspirerad nu så kör på det jag med.

Hur Chuck skulle vara som människa?
Han skulle nog vara ganska mycket, haha ni förstår snart. Han skulle vara supersnygg(eftersom han är snygg, haha) och lite utav ett rikemansbarn typ. Han skulle alltid ha det nyaste på sig och alltid vara den som alla vet om. Samtidigt skulle han vara en sjukt snäll och go kille, dock skulle han INTE göra ett skit åt skolan eller något arbete. Mer lägga sin tid på typ fotboll eller något, träna och träffa kompisar. Jag tror han skulle vara ute/hos kompisar hela tiden. Hmm.. ja typ så!
Kankse som Chuck i Chuck? Haha nej tror jag inte men bilden passade bra så tog den ^^


Hur jag skulle vara som häst?
Haha, denna var lätt! Om jag fick välja en häst så skulle jag lätt vara typ Zantus. Men nu vet inte så många vilka det är så ska förklara ungefär. Skulle inte vara den piggaste hästen i stallet precis och skulle gärna ligga och sova 24/7. Sova när jag äter, sova ute i hagen och sova när jag inte gör något annat. I själva ridningen skulle jag nog inte vara så seg, inte pigg heller men något därimellan. Och så skulle jag vara en dressyrhäst med superduperbra gång. Skulle vara för lat för att hoppa.. haha. Men möjligtvis något för fälttävlan, men annars mest dressyr!

bild från google ↑

Haha, hur skulle du vara som häst, eller din häst vara som människa? :) Jag vill veta!

Chuck - dagens ridpass

Tog tummen ur röven och red faktiskt till slut i alla fall. Bara en knapp halvtimme men ändå. Blev trött snabbt men nu efter var det nog bra då jag känner mig mycket bättre. Men ska stanna hemma imorgon också så jag kan vila upp lite till innan träningen för mats på kvällen. Ska dock ta det lugnt då jag inte kommer orka en timmes träning.. haha.
Men i alla fall, gjorde inget komplicerat alls och orkar inte skriva mer.. haha^^


Ledsen över den überdåliga uppdateringen, ska bättras. JAG LOVAR!

MAKE HIM FAMOUS!

KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.



TILL ALLA ER SOM INTE SETT DEN OCH TÄNKER ATT NI INTE ORKAR DÅ DEN ÄR HELA 30 MINUTER LÅNG. Till er vill jag säga att ni har ett liv, ett liv att leva och se fram emot, nya saker som väntar dagen efter. Medans andra på detta runda klot inte vet hur många minuter dom har kvar att leva..

Så om ni inte kan offra 30 ynka minuter av erat liv för att rädda flera miljoner andras liv, då är ni människor utan hjärta. Just sayin!

Sjuk även idag!

Är hemma från skolan idag med, så sitter och har big brither marathon. Har hamnat efter lite så kollar ifatt dom 5 avsnitten jag missat. Efter det blir det Andra Avenyn. Underbar serie!
KANSKE att jag ska rida Chuck sen, får se hur jag mår lite senare. Men ska ju träna imorgon så hoppas jag kan rida även idag.

Skulle bara berätta läget. Uppdaterar mer under dagen!

Till er som undrar..

JA, jag kommer starta LB den 18. Alltså kommer det bli LC+5 och LB. Känner mig mer taggad än någonsin och det känns rätt. Många tyckte att vi skulle starta det och vissa inte. Så vill bara säga lite snabbt att eftersom att jag vet att han kan hoppa högt spelar ju inte höjden egentligen någon roll. Utan han måste mest komma ut för att träna bort sin tittighet, vilket gick sjukt bra sist. Och man börjar väll inte använda t.ex vattenmatta förens regional?(okunnig) Och då kan jag ju inte ligga på LC nivå om jag vill komma ut och tävla regionalt så han får se lite mer "tittiga" hinder. Ni förstår? Alltså hans problem är ju inte höjden utan att han ska kunna lita på mig.
Sen är det ju också så att om man vill komma någonstans måste man satsa lite!
(btw så är det samma dag som jag fyller år)

Och nej, jag kommer inte börja blogga med någon annan. Hade något på G men känner ändå för att köra mit egna race. Så ni som ville att vi skulle bli två, tyvärr. Och till er som inte ville det, ja vad ska man säga..?!

Och till dig som undrade vart man kunde köpa egendesignade skal så är det på playman.se länkar här:
Iphone 4/4s & Iphone 3G/3Gs

Hii om Sweet sixteen!:
Hej Carro! Vart kan man beställa ett eget designat skal??<3






Sweet sixteen!

Eftersom att det bara är 12 dagar kvar tills min 16 födelsedag så har jag gjort en önskelista. Dock kanske den är lite tråkig eftersom den är typ likadan som önskelistan till julen.. haha.
Och de ända hästsakerna som är med på den är sadelsaker, så inget superroligt.

Inte för att jag tror att mina päron gärna ger mig en SADEL i födelsedagspresent, men önska kan man alltid! Kommer nog bli en förr eller senare i alla fall, hade ju tänkt köpa en till D förut men sen kan jag säga att vi förlorade väldigt mycket på att sälja tillbaka honom så sadeln får komma när den kommer.


Sjuk - vila för C

Är sjuk idag, inte sådär superdupersjuk men min näsa rinner 24/7 och måste andas genom munnen, så bättre att stanna hemma än att fresta på det och dra till skolan. Så jag sitter hemma och degar och kan alltså inte åka till stallet i eftermiddag så Chuck får vila helt enkelt.
Hatar att vara sjuk, så nu ska jag kolla på film och hoppas på att jag blir friskare under dagen..


Fråga till er!

Nu har jag en liten fråga som jag gärna vill att ni svarar på. Det är så att jag kanske ska starta upp en ny blogg tillsammans med en annan. Och ingen har någon aning om vem.
Kan säga så att vi båda ligger på ungefär samma nivå, har en varsin d-ponny och siktar högre. Men båda har endel jobb framför sig.

Men i alla fall, min fråga till er är SKULLE NI FORTSÄTTA FÖLJA MIG OM JAG BLOGGADE MED EN ANNAN?


Chuck - dagens ridpass

SÅKLART hade det frusit i paddocken inatt, jippie. Så fick helt enkelt bita i äpplet och rida inne i pausen. Vi var 4 st, vilket inte är så farligt, men så stod det också en himla massa hinder där inne. Ni kanske tänker fine, men vårat ridhus är inte speciellt stort. Red lite hit och dit, ponnyn var bra till en början och började sedan fjanta. Ingenting gick som jag ville.. 

Stryker ett stärck över idag!


Bilder jag fotat!

Samma dag som Emmy fotade mig så fotade jag Maja och här kommer några bilder, alltså resultatet!
Även fasst hon e lite liten så rider hon honom superbra! Jag menar tänk då om några år.. då kommer alla få akta sig på tävlingsbanorna!

Svar

Therese :) om Vågar jag mig på en LB?:
hej! skulle du kunna ta upp på din blogg vilken skilnad det är på lc +5 och vanlig L:c osv för oss som inte är så smart ;) KRam Therese :)


Svar: Skillnaden är inte speciellt stor. LC är ju då 90 cm för D-ponny och LC+5 är bara att dom lägger på 5 cm, alltså 95 cm för d-ponny!

Chuck - dagens ridpass

Red ute idag igen, hoppas inte jag behöver rida inne igen på ett braa tag, han är så mycket gladare utomhus. Hade novabettet även idag och kände ingen störra skillnad idag heller. Fick flytta honom ganska mycket för att få honom alert och uppmärksam. Men efter det gick det faktiskt himla bra. Galopperade även idag vilket gick super, han tog verkligen i och satte under bakbenen. Ett bra ridpass överlag, sen är det väll bara jag som ska orka med, när jag inte orkar så lägger jag av, skulle behöva någon som står bredvid mig hela tiden och typ hotade mig med något om jag inte fortsatte.



Jag som skulle fixa två designer och allt, kom nyss på att jag ska lämna in mitt SO arbete imorgon. TJENA plugga hela kvällen. FUCK MY LIFE!

Vågar jag mig på en LB?

Nu sitter jag här igen, ska anmäla mig till våran nästa tävling och det stor problemet uppstår alltid när jag ska välja klasser...

Det står mellan:
LC stil & LC+5
LC+5 & LB
LC stil & LB

Vad tycker ni? Ska jag ta även en LB och isåfall LC+5 eller LC till det? STOORA problem jag har.. haha! Förra tävlingen gick ju superbra så det är just därför jag funderar, hade det gått skit hade jag ju tagit LC och LC+5.. HELP ME!

Följ mig!

Alla som har iPhone, ladda hem instagram och följ mig!!

Har ni redan instagram så behöver ni bara följa mig och har ni inte iPhone... Sno en kompis och gå in på dens instagram och följ mig :D DEAL?


Flera bilder!


Här snackar vi snygg outfit.. CO hjälm röd - stickad tröja - Stockholm horse show dunväst - ssg(?) handskar - blåa jw byxor - bruna kl strumpor - converse






Och så min sammarbetsvilliga hästs outfit..
benskydd från hööks och börjes - schabrak från börjes - träns och sadelgjord från hööks - sadel från prestiege och soft up!

Bilder från idag!


Kommer fler om någon dag!
Alltså bara travjobb, och en ganska låg form!

Emmy är fotografen!

Chuck - dagens ridpass

Red i paddocken även idag. Skritt och trav! Testade även det nya novabettet, men kände faktiskt ingen större skillnad än på det vanliga tredelade. Men ska rida med det några flera dagar så kanske jag märker mer skillnad. 

I alla fall vek han gärna in huvudet i början så fick rida mycket framåt och många halvhalter i det, mycket flyttande och till slut efter lite jobb kom även nosen fram, inte helt, men bra för att vara honom! 
Emmy fotade lite, hade jag vetat att hon skulle göra det hade jag ju kunnat sätta på mig något snyggare, nu var det lite hej kom och hjälp mig. Som man brukar se ut hemma! ;)



Vill ni se flera bilder? :D Då vill jag ha 5 kommentarer!!

Stallet nästa!

Känner att jag bloggar nästan liite för mycket nu ibland! Men ska bara berätta för er att jag ska till stallet nu. 
Det är strålande sol dock bara 3 grader. Hoppas det hinner bli lite varmare mitt på dagen. Just nu ser det varmt ut när man kollar ut genom förnstret, men det är nog inte riktigt så kallt när man kommer ut.
Ska i alla fall först fota en kompis när hon rider, sen ska jag väll rida själv också och så får jag se vad jag gör.

Bloggar mer när jag kommer hem!

Cheyen bakom mig på den bruna hästen ska jag fota! Haha.. anteckna!

Grattis bästa underbara vän!

Idag fyller även en av mina vänner år! En av mina närmaste bästa vänner.
Så jag tycker alla säger grattis till henne, eller kikar in på hennes blogg och skickar iväg ett grattis! DEAL?

Två år gammal bild på oss, fortfarande lika snygga!? eller?


Ett litet svar!

Anna:
Störtskön ju! :D
undrar bara vad första låten heter? :O

Kristina:
haha visste att du skulle sätta på den låten ;)

Haha, dog! Jag trodde på riktigt ni skulle tycka jag var dum i huvudet. Men till Anna, låten heter call me maybe. Men jag fastnade riktigt för den när jag såg detta klippet: http://www.youtube.com/watch?v=AsBsBU3vn6M

Och till Kristina, som förövrigt är en tjej i min parallelklass, hahaha! Ja jag typ knarkar den låten, även i skolan! HAHA! Btw, du skulle ju kunna intyga på att jag är ungefär så här knäpp även i skolan.
Synd att ingen i min klass läser min blogg, för dom hade verkligen kunnat intyga det!


HAHA DÖDA MIG!

Jag bjuder som FAAAAN på detta, hope u like it!

Hahahaha... omg!

Vet ni vad? Jag kom på en awesome ide. Ville göra en videoblogg, fick bara kick på att göra det och hatar att sitta och babbla om vad man gjort på dagen så tänkte göra ett klipp där jag veeerkligen bjuder på mig själv. VILL NI DET??


Miss u so bad..♥

Hittade denna bilden på Josefines blogg. Saknar dig något enormt!

Chuck - dagens ridpass

Red ute i paddocken idag, vilket verkligen var skönt. Det var lite kallt i början men sedan blev det perfekt. Dessutom var nog Chuck väldigt glad över att slippa ridhuset då det gick sjukt bra idag. Först blev han rädd för en hel del saker, kaniner som sprang in i paddocken, något lyse ute i skogen, folk som gick bredvid paddocken och en skylt som sitter på paddockstaketet.. haha.
Men sen när jag kortade tyglarna och började jobba honom gick det super bra. Han förvånade mig jättemycket genom att direkt ta ett superbra stöd i bettet. Riktigt sög fasst och jag behövde inte alls rida fram honom till handen. Han gick lite bakom lod i början dock, men det blev bättre mot slutet. Flyttade mycket både till och från spåret, skänkelvikning på diagonalen osv.

Pigg var han också. Snart blir det galopp också. Idag var det ju bara skritt och trav. 
image description
printad bild från film på min iphone

Mycket JB nu!

Jag är med och tävlar om att vinna detta skalet, var med du också! Klicka HÄR eller på bilden för att vara med i tävlingen som dessutom samartbetar med merskal.se!

Favorit i repris

Eftersom det kommit till en hel del läsare så tänkte jag lägga upp provridningsfilmerna igen. Har förändrats endel. Jag menar jag ser ju typ för stor ut på han där och det går sjuuukt snabbt! Inte nu..

Musik - funkade inte i filmerna?





Ja, det har ju hänt endel ;)

Vilken respons jag får! NI är bäääst!

Detta är verkligen superroligt. Jag har försökt mig på att skriva lite mer seriöst senaste veckorna och det känns verkligen som att jag fått respons. Länkar här och där och superfina kommentarer! Har t.ex fått länkningar på tre stora bloggar nu inom bara någon vecka. Johanna Grant, Elina Mellberg(ponilovers) och Ponnysanning. Det är verkligen superroligt då statestiken stiger och kommentarerna blir fler.

Det värmer något otroligt och jag blir superglad och peppad till att prestera ännu bättre. Ännu mer peppad blir jag när jag vet att våran är på G och man kan börja rida ute vilket i sin tur leder till dubbelt så mycket bilder!

Idag är det superfint väder dessutom så kanske tar med kameran till stallet och knäpper några kort. Även om jag får göra det själv, så det blir nog inga ridbilder.
Massor av kärlek till mina läsare! LOVE U!
foto: emmahellgrenn.blogg.se

Denna cheyen är värd en länk!

KLICKA HÄÄR!!

Varför? Jo för jag tycker hon rider grymt, har superfina hästar och ja bloggar om intressanta saker! KOLLA hennes blogg ;)
Btw var det hennes bilder som fick mig att vilja ha ett par vit/röda soft up och inte svart/röda. SWAG!

Vill ni snacka med mig på skype?

Skulle det vara roligt att få chansen att snacka med mig på skype? ;)
Kommentera om ni vill så lottar jag ut några sen berorende på hur många som vill!


Chuck - dagens ridpass

Red inne idag då det var kallt och mörkt ute. Han hade blivit lite svullen i benen igen. Varför lixom? Men det var suuuperlite, knappt att man såg det så jag skrittade honom i alla fall. Och efter ridpasset var svullnaden helt borta. Hoppas den inte kommer tillbaka nu!
Han gick i alla fall fint, lyssnade på mig och fjantade inget alls!


Jag bara måste säga..

Jag älskar Justin Bieber. Inte sådär galet som vissa fans kan göra, utan det verkligen pirrar i hela kroppen när man ser honom på bild eller film. Vissa av hans Beliebers känner säkert igen sig i det. Jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att få träffa honom och om han nu kommer till Sverige kommer jag köpa biljetter typ längst fram. Jag är helt galen i honom, han sjunger sjukt bra ser helt jävla perfekt ut och verkar vara underbart snäll.
Och jag tycker inte det är något fel att jag älskar någon så mycket som jag aldrig ens träffat, det är lixom något speciellt med honom. Han är den näst mest kända och sökta personen på jorden. Lite sjukt ändån?

Och så finns det dom haters han har. Det finns nog minst lika många haters som Beliebers. Och jag förstår mig VERKLIGEN INTE på dom. Jag förstår hur någon kan tycka att han är dålig, hur någon kan tycka att han är ful, hur någon kan störa sig på honom osv, men bara för det behöver man ju inte HATA honom??!! HATA är ett väldigt starkt ord, älska också. Att vissa lägger upp videoklipp på YT om hur mycket dom hatar honom och hur gärna dom hade dödat honom om dom fick chansen. I DON'T UNDERSTAND!! Om jag nämner hans namn i klassrummet kan jag direkt få tillbaka olika kommentarer som "den tjejen", "han är bög" eller "jag hatar honom".Hur OMOGET är inte det? Jag skulle aldrig i hela mitt liv säga att jag hatade Eric Saade t.ex bara för att jag tycker han sjunger dåligt. Han har väl lika mycket själ till att leva och finnas även om jag tycker han sjunger dåligt.

DESSUTOM tror jag att största delen av Justins haters inte alls hatar honom utan bara säger det av olika själ, grupptryck till exempel. Men shit, hur coolt är det att hata honom? Alltså det jag ville komma fram till, alla ni som "hatar" Justin, tänk efter lite, är han verkligen värd att bli hatad av så sjukt många!? Nästan alla i världen hatar ju honom, jag ärligt talat känner bara en kille som gillar honom. En kille som är riktigt nära vän till mig, han har stenkoll på allt, när han fyller år, när han släpper nya låtar osv. Jag bara rent ut sagt älskar hans sätt att vara på. Men han är inte bög bara för att han gillar Justin! Och alla som kallar Justin bög, det är tekniskt sett omöjligt just nu, för han har tjej! Och alla ni som kallar honom tjej & bög, man kan inte vara tjej och bög så det går inte heller!

MASSOR AV CREED TILL ALLA NI SOM STÅR UPP FÖR ATT NI GILLAR HONOM ELLER RENT UT SAGT ALLA NI SOM INTE HATAR HONOM. Till er som hatar honom, ni är omogna!
Varför jag tog upp det är för att jag verkligen är ett stort "fan" av honom och verkligen älskar honom och tyckte han var värd en plats här. Och så är det hans födelsedag.

Tre klipp jag gråter till och en sång som några Beliebers gjort till honom.(i andra filmen börjar han gråta vid ca 4.40)


ALLA HATERS?! still hate him? ;)

Godmorgon bloggen!

Hej och godmorgon!

Idag är den jobbigaset dagen i veckan så därför tog jag mig lite tid att slänga in ett inlägg på bloggen såhär på morgonkvisten. (det är trots allt JBs födelsedag)

Tänkte säga lite kort att jag går i skolan till kl 4 och efter det ska jag hinna rida osv, skulle VERKLIGEN vilja ha hästen här hemma på gården tillsammans med några andra hästar typ, hade haft sååå mycket tid över till annat. Nu är man där typ 2 timmar extra för att bara snacka skit med andra. SÅ onödigt, hade fått så mycket bra annat gjort om jag hade honom hemma. Men i alla fall det är så dagen ser ut, skola och stallet för sen rinner tiden iväg och blir sovdags.

Förövrigt ska vi även laga köttfärspaj eller nått på hemkunskapen som är första lektionen.. sådär underbart. HAHA, hade varit perfekt typ sista lektionen, nu har man ju precis käkat frukost.

Men skolan väntar och jag måste fixa mig innan, ska ta vara på dagen och göra det bästa av den, INGA sura miner på min pojkväns dag!

Bjuder på en SJUUUKT gammal bild på mig och en på justin ;)

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA!

Vem tror ni fyller år idag? Dom som inte vet borde lägga det på minnet!

JUSTIN BIEBER FYLLER HELA 18 ÅR IDAG! SÅ GRATTIS TILL HONOM!!
Världens snyggaste, bästa och underbaraste typ! Och så är han min!! ;)
LYSSNA PÅ HANS NYA LÅT!! ↓







Lägg till märke att jag la upp den 06.00, alltså 00.00 i usa ;)

RSS 2.0