Nyårslöften!

  • Ska inte säga som alltid (gå ner i vikt) haha! För det gör jag aldrig, står på samma siffra heeela tiden. Så ett av löfterna är att äta mer hälsosamt och göra 100 situps VARJE dag! (inte dom dagarna jag är sjuk). Och ut och springa när vädret tillåter!

  • Bli snällare mot mina föräldrar ;) haha

  • Fota mer bilder till bloggen! Och lite sådär på kanten, satsa mer på min blogg!

  • Starta LA med Chuck.
Det är typ det jag har!
Har ni några nyårslöften? :D

SCHABRAK

Har hämtat ut schabraket jag vann och fick en chock!!
 Scapa schabrak "Basic"
Jag hade tänkt mig att det var i denna färgen men det var SÅÅÅ mycket snyggare IRL! Mycket mer klarblått och ja skitsnyggt!!
Här är mina bilder, ja ni ser skillnaden? ;)

Staden nu!

Ska in till stan nu, ska kolla på lite nyårsprylar tills ikväll och sen hämta ut en sak på posten, tror ni kan gissa vad det är? ;) haha.
Mer kan ni alltid läsa på min blogg: carolinebagfeldt.blogg.se! Där står det mesta som inte handlar om hästar!

Bloggar mer senare idag, måste ju hinna åka ut till ponnyn min också! Ska inte rida eftersom han fortfarande kan vara lite "off" sen han fick massage. Så han får vila även idag :)
bild i repris

a part of me is missing..

BORTTAGET!!

en kompis till mig sa att jag var med i första avsnittet i PA, och sant! 
Fyfan jag började lipa. Min fina fina prins, det gör verkligen ont..
http://svtplay.se/v/2657690/poakett?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2657700/sb,k118758,1,f,-1

Kolla vid 09:30


Klippt man / chuck idag

Eftersom Cina var här igår och masserade på honom fick han vila idag. Så jag passade på att klippa av halva hans man. Tog mycket när jag ändå höll på. Jag suger vekrligen på att klippa manar.. haha, blir fult och ojämnt. Men det blir alltid bättre när det växt lite. Dessutom är han snygg i klippt ;)

Som sagt, lite omämnt.. haha, det som är lite längre på bilden ska jag fixa imorgon. Såg det först nu ;)

FÖRE:


EFTER:
(det ser ut som att det går upp mycket precis vid nacken, men det är hans man som vill lägga sig på fel sida ;)

Våga sticka ut, våga säga det du vill!

"kan bero på att du sticker ut, du vågar vara dig själv och verkar vara en väldigt målmedveten tjej."

Jag har aldrig gillat att stå i centrum, att ha alla blickar emot mig, men en sak jag vill är att folk ska veta vem jag är när det pratas om mig! Jag har aldrig velat gå i någon annans fotspår, jag har förebilder och idoler. Men jag kan komma lika långt som dom även om jag går min egen väg. Jag har en hel del mål med min ridning, vissa saker går jag ut med och vissa inte och det är helt enkelt för att jag vet hur mpnga det är som skulle hacka på mig pga att jag aldrig kommer nå dom målen. Men vissa mål skriver jag ut här på bloggen och säger ärligt att jag vill nå.  Och även där får jag skit kastat på mig. 

Men jag tycker också det är viktigt att om man sätter ett mål ska mn våga säga det. För vågar DU inte säga att du har mål att tävla LB, då är det som om du själv skäms över det och du SJÄLV tror inte att du kan nå dom målen. Så länge DU inte tror på dig själv, då kommer ingen annan göra det heller! Om du inte vågar älska dig själv kommer ingen annan heller kunna älska dig.

Jag har hört allt för ofta folk som vill tävla SM, EM eller liknande, och så säger dom efter "fasst det kommer jag aldrig nå, det vet jag!" Eller något i den stilen. Tro fasen att den personen inte kommer nå det då! Så länge du har VILJAN & så länge du TROR på dig själv är ingenting omöjligt! Du behöver inte ha flera sponsorer och tonvis med pengar för att tävla OS, bara du tar ALLA möjliga chanser på vägen dit så kan du nå det!

Mitt mål är att tävla SM med Chuck, och jag bryr mig varken om ni eller någon annan säger att jag inte kan nå det! För jag vill och jag vet att jag kan. Sen om jag tar alla chanser på vägen dit är en annan femma. Men jag kan och jag vill! Ja tänker ingen kolla snett på mig pga mina mål. Varför skulle jag låta någon annan trycka ner det jag blir glad åt?

Alla får ha sina egna mål och sina drömmar, säg det du vill och glöm inte bort att du är värdefull! 
Våga vara dig själv och bjuda på dig själv, våga älska dig själv och våga TRO på dig själv. Du kan inte sätta för höga mål, ingenting kan stoppa dig förutom du själv. Så alla som orkat läsa hela inlägget! KÄMPA IN I DET SISTA!!

We can party all night..

Ja och så va det dehär med föräldrar..
Alla vet att ens föräldrar även dom gjort sina misstag här i livet, men mig ska dom bannemig låsa in bakom lås & bom. FUNNA LIFE!
Men det är en lång historia, nu ska jag till stallet och ta hand om min fina ponny. Vi ses puss

Chucken - dagens ridpass

Red ute i blåsten, men jag hade inte så stort val så fick stå ut.
Han var spänd och på tårna i början, men slappnade av mer och mer hela tiden. Han var sådär himla fin som han var igår, shit vad han kan alltså! Även i galoppen var han sjuukt fin! Blir så jävla glad när det går såhär bra!!

Efter att jag ridit kom Cina och kände igenom honom. Att han var lite öm i ryggen hade inget med sadeln att göra som vi trodde, utan kunde vara kylan+att han kan ha sträckt sig i hagen. Så det var bara att rida på som vanligt. Han var även lite stel i bogarna och hon trodde det var pga att han varit så taggad och pigg nu när han sats igång. Så jag skulle försöka få honom att "landa" på jorden och verkligen få honom att vila på steget! Det låter lätt, men det är en helt annan femma att göra det!

Men det är alltid roligt att ha något att jobba mot och just nu siktar jag mot våran tävlingsdebut den 29 januari! Om exakt en månad! Så jag har lite tid på mig att träna. Han har ju inte hoppat på ett bra tag nu! ;)

Nog med text. Vi har gäster så ska gå och vara social!


Jag är med och tävlar om...

EN HEADER GJORD AV LISA PÅ PONNYOCHRYTTARE.SE!!
Va med du också, klicka på bilden eller här!

Vinnaren är..

NATALIE!

Hon vinner en gästbloggning på min blogg och även en hel design gjord av mig! :D GRATTIS!!

Dåligt med uppdatering idag!

Hej alla underbara läsare! Ville bara meddela er om att min uppdatering inte kommer vara så bra idag. Jag vaknade nyss, eller vaknade vid 11 och somnade om så gick upp vid halv 1 typ.. haha! I alla fall har precis ätit frukost och nu ska jag klä på mig och åka till stallet. Jag ska hinna rida och efter att jag ridit så kommer Cina och ska massera och känna igenom honom. Han har varit lite spänd i ryggen, och att det skulle vara sadeln har vi redan uteslutat. Så vad felet nu är kan hon säkert svara på. Det kan ju vara kylan så han har ett tag nu gått med dubbla täcken. 
I alla fall vidae på dagen, efter att hon varit och kollat på honom ska jag direkt hem för att äta middag med min farmor och några flera och efter det ska jag cykla vidare till min kompis Frida som jag inte träffat på JÄTTELÄNGE!
Så som sagt, min dag är ganska späckad och det gör att jag inte kan uppdatera så mycket. Men ni får överleva! 
Måste gå nu, pusshej!

Bara jag som vill ha sommar? :)

STOPP!

Jag är så arg, arg arg!!

Det är inte ofta jag brukar svara på omogna anonyma kommentarer, det händer aldrig att jag accepterar dom utan så fort jag läst dom så klickar jag på ta bort. Det är inget som sätter sig i mitt huvud, det är något som flyger förbi och sedan är det glömt. Det är klart man kommer ihåg att man fått elaka kommentarer, yes dom kommer hela tiden. Men jag orkar faktiskt inte bry mig så värst mycket. 

Men bara för att jag inte bryr mig, är det inte okej för mig att säga stopp då? Jag skulle aldrig kunna ta in något som en person skrivit till mig anonymt bakom en jävla datorskärm. Jag kommer aldrig orka söka upp vem det är med hjälp av ett IP nummer, jag orkar inte. Samtidigt orkar jag inte ta all den skiten som ni kastar på mig. Jag kan inte säga att jag får jättemycket skit kastat på mig om man gärmför med dom "stora blggarna". Men även jag får saker jag INTE accepterar. 

Varför är det okej för er att kasta skit på oss? Jag förstår inte den biten?? Varför ska jag sitta här och le och låtsas som ingenting när det i verkligheten är så jävla mycket mer? ALLA dessa sjuka kommentarer som jag får dom raderas på direkten och INGEN annan hinner se dom. Jag får idiotiska kommentarer som jag direkt tar bort, nästa gång jag loggar in är det samma anonyma med samma ip nummer som kommenterat igen!? Tror den att jag kommer acceptera det andra gången? Som om jag vore trögfattad?

Vad finns det för männsikor egentligen? JAG BLIR SÅ JÄVLA TRÖTT! Istället för att sitta bakom skärmen, ta upp din telefon och ring mig, kom fram till mig IRL och säg all skit du vill säga till mig. Jag kommer inte få ett enda samtal för ingen kommer våga ställa sig face2face och kasta ordspya på mig. Dom sitter istället säkra hemma i sin stol och kallar sig "anonym". Jag håller med om att jag faktiskt valt detta, men jag har INTE valt att bli en soptunna. För det är precis så det känns vissa dagar.

Jag får kommentarer om att jag är FUL & tjock, att jag inte kan rida och att jag inte borde hålla på med det jag gör, jag får kommentarer som "du fattar väll inte att du kan göra si eller så dumhuvud!!". Vad?? VART? finns det något i den meningen som är okej? Någon som tycker sånt är OK?? INTE jag i alla fall. Jag skulle aldrig kunna skicka iväg något liknande som det ni skickar till mig, för det är så galet omoget och man sitter ändå bara och skrattar åt er. Om ni tycker jag rider så fruktansvärt dåligt eller att jag är så jävla ful, kom och gör det bättre själv, och tänk efter själv, VALDE jag mitt utseénde va? gjorde jag det? 

Seriöst, när kommer detta sluta? Bara för att jag delar med mig om mitt liv, är det då verkligen rätt och tillåtet att slänga din skit på mig? Nej verkligen inte. Lång text, men oj.. jag behövde nog ge igen lite. Ibland förstår jag mig inte på hur folk tänker, det är nästan synd om dom! 

If people try to bring you down, it only means that you´re above them.

Jag kan min grej och jag vet precis vad jag vill, jag vet att jag kan lyckas hur mycket ni än hatar mig! I live my dream, you dream your life..?

Soccan 28 dec

Red Soccan idag med, hade tänkt ta en runda i skogen men det blev mörkt snabbare än tänkt så fick ta mitt pass i paddocken istället. Så jag satte på henne ett fleecetäcke och red barbacka. Vi red ganska så oseriöst, traven jobbade jag lite till och från och galoppen fick mest bli lite race typ. Hon tyckte det var kul, själv fick man sitta och kisa så inte regnet kom i ansiktet. Men jag har hört att S gillar regn så som sagt, hon var GLAD! :)
Skrittade fram & av runt stallet och lite sådär.
bilden fårn igår

Chuck - dagens ridpass

Idag fick det bli ett pass inne i ridhuset. Skritt och trav mest och sen lite galopp. Han var himla fin idag, som om jag verkligen hittade knappparna, det kanske har känts bra innan, men idag. WOW! Det kändes bra vill jag lova. Nu vill jag börja ta massor av lektioner för att komma åt honom ännu mer, det är en hel del att jobba asso. Men han kan, hihi! Min fina fina fina häst. Jag blir alltid förvånad asso.. haha!

I alla fall efter jag ridit så packade vi in honom i transporten och åkte till ATG, vi skulle sko honom. Lite för tidigt ja, men han ska slutmätas nästa vecka så det fick bli så. Vi tog bort snösulorna, haha. Någon millimeter är dom ju ^^ haha. Ja, han börjar fatta detdär, han får stå med huvudet tryckt mot väggen i en box, stora dosen lugnande, lite vingligt men det går! Haha. Inte många som behöver så mycket lugnande för att sko sin polle? Men han är speciell den lille filuren. Men visst var han superfin i sina nya transportskydd? ^^
världens sämsta mobilkamerabild..

Chucken - dagens ridpass

Red en stund barbacka i paddocken, benet var precis som vanligt igen och nu är vi på G igen på RIKTIGT!
Jag skrittade mycket och blev en hel del volter och vägar. Tog även lite trav i båda varven och sen var det typ slut. Haha. Red inte alls länge, men han var fin det lilla jag red. Och nu ska han bannemig hålla sig hel ett tag till!

Var ju egentligen meningen att Alma skulle fota när jag red honom, men kanske var roligare att ha bilder på mer än bara skritt så det fick bli på soccan istället!

Soccan 27 dec

Sara skulle bort några dagar så hon undrade om någon kunde rida, och vem tackar nej till lite ridning? haha.
Jag ska rida henne imorgon också så idag fick det bli ett pass i paddocken, inte speciellt planerat utan fick improvisera lite. Var jättelänge sedan jag red henne sist, jag var mycket sämre då och om jag får säga det själv så tycker jag att hon blivit finare sedan dess. Men hade inte så mycket kunskap då så vem vet? 
Red inte så länge, ca 40 minuter varav 20 av dom var fram och avskrittning i skogen. I början ville hon gärna "låtsas" och böjde mest på nacken. Men i traven blev hon finare. Trampade under lite mer. Dock blev det lite dragkamp, hon ville mest springa på framåt och jag ville ha en rytm i det hela. Men jag har ridit henne typ 2 gånger innan så det får vara ok.
Galoppen ville hon bara att det skulle gå fortare så lät henne springa lite ;) Inget komplicerat pass alltså. Men tack Sara för att jag fick rida! Alltid roligt!

Alma var i stallet och fotade lite så kan slänga upp en bild ^^

HEJ FIN STOLSITS -.-

Det blev visst 2 bilder. Jag vet inte om hon är ute på annons nu? Men vad jag har hört ska hon fortfarande säljas tror jag! Isåfall vill jag bara säga att det är en riktigt fin ponny dethär! :)

5 saker..

..ni inte visste om mig:
  • Jag har naturligt lockigt hår - dock det fulaste i världen.
  • Jag älskar att vara själv och vara för mig själv. Ensamvarg?
  • Är inte speciellt tjejig av mig, hatar att göra saker som tjejer älskar..
  • Planerar ALDRIG saker i tid. Brukar komma på sakerna typ 10 minuter innan det ska hända.
  • Äger en iphone om typ 1 och en halv vecka ;)
..ni inte visste om Chuck:
  • Han älskar banan, brukar även tugga på bananskalen och sedan spotta ut det. FRÄSCHT!
  • Han tycker alltid att någonting är läskigt när man rider.
  • Han hatar att ha lindor, höga strykkappor, transportskydd eller liknande på bakbenen.
  • Skadar sig ofta(sår och liknande) men har vääldigt bra läkkött, försvinenr på bara 3 dagar ungefär.
  • När han står i boxen och dörren är öppen så ställer han sig med frambenen precis vid "gränsen" och sedan bakbenen jättenära och sen sträcker han ut halsen och huvudet så långt det går för att visa att han vill komma ut. Han blir så lång i halsen att han nästan når över till andra sidan stallgången.. x) Ni borde se det någon gång.. haha

Stan!

NU: Föna håret, sminka mig & klä på mig.

OM EN HALVTIMME: Åka in till stan!

LITE SENARE: Stallet

Min dag kort och gott. Ska skynda mig så vi verkligen kommer iväg vid 10. Min huvudvärk brukar släppa när jag gör andra saker! Vi ses någon gång under dagen! puss

Jag och finaste Dusty på PA castingen.

Dags för sjukan igen ..

Efter 15 år med konstans huvudvärk. 50% av alla dagar i mitt liv har bestått av ett jävla vibrerande i mitt huvud. Från morgon till kväll. Inget har hjälpt, inte vatten, inte sova, inte tabletter. Idag hittade jag en tablett som fick det att sluta. Samma dag, 15 år har jag haft denna jävla huvudvärk. 15 år senare säger mina föräldrar att vi borde kontakta en läkare. Shit, det tog dom 15 år att komma på det. Just nu känner jag mig mest van vid att mitt huvud vibrerar hela tiden.

Jag har sökt många gånger och länge på internet efter någon förklaring på det hela, men det finns verkligen INGET som matchar hur det känns.. Det är lixom som en vibration, en riktigt stark vibration vid tinningarna/öronen och lite bakåt och ganska stort område, det kommer till och från och håller oftast i en vecka ungefär. Eller vet inte om jag ska säga vibration, det låter som när man tar sånhär plast(kolla bilden under) och vrider. Precis så känns det i mina tinningar typ. Samtidigt som det låter som om någon försöker dra sönder ett rep typ. Grymt svårt att förklara men tänk er den känslan.. Jag har det sjukt ofta, som sagt nästan halva mitt liv har bestått av det. 
Någon som varit med om liknande?


Mellandagsrea

Jag har tänkt att spara alla mina pengar till GHS så istället för att gå på stan nu som alla andra så följde jag med mamma till Hööks. Har man en snäll mamma kan man alltid få lite prylar. Kanske ska med mamma & pappa till stan imorgon så då kanske jag får lite kläder av dom! Haha, ska inte säga för mycket, men hoppa kan man alltid!

Men jag fick lite saker av mamma på Hööks idag så tänkte visa var det var!

- Rosa reflexväst  - Skärp med bling


- Läderbenskydd  - Halstäcke

- Väst

Halstäcket var inte på rea och detta var det enda som fanns i butiken, så han får gå med svart täcke och lila hals! haha. Och framskydden var VÄRLDENS sämsta passform på så dom och bakskydden ska lämnas tillbaka så får se om jag köper något annat för dom pengarna! Men tack iaf mami!

C idag

När jag kom dit idag såg jag inget svullet knä någonstans! Himla skönt att det gått ner så snabbt! Det var lite lite varmt precis över, men han har ett litet sår där så det är säkert ifrån såret? Det var ju inte knät som var varmt. Så borstade på honom en stund, och så fick jag inviga mina fina benreflexer och min nya reflexväst idag. Gick en runda med honom ute i mörkret. Han var glad och positiv till att gå ute, men han gick väääldigt snabbt och ville inte alls stanna så fick bli lite lydnad när vi ändå gick där.

Imorgon ska jag rida honom om han inte hittar på något annat bus i hagen. Sen ska jag även kolla om det finns en lite större hage han kan gå i själv. Vill hålla honom frisk ett tag nu. Så ska se vad vi ska göra med honom sen.


BEHÖVER NYA BILDER KRIS!! Ska kolla med min kompis Emmy om hon vill fota mig imorgon! :)

On my way home!

Nu ska jag packa ihop mina prylar, alltså typ ta allting och knöla ner i väskan! Jag måste även borsta mina tänder och byta om från pyjamas. Vid halv 12 ska vi åka eftersom att jag & mamma har stalljour idag vid 1. 
Jag har saknat min lille ponny nu, så det ska bli skönt att träffa honom och jag håller ALLA mina tummar för att hans knä ska vara bra nu. Det räcker med skador för våran del nu. Mår inte han bra, mår jag själv inte heller bra. Blir alltid så himla orolig när det händer saker.

Sen stannar vi hemma i Kalmar resten av året och förhoppningsvis fram till sommaren, eller i alla fall till påsk! Vad mer kan man säga? Jag bloggar mer när jag kommer hem från stallet! Sen kommer min vecka vara ganksa fullspäckad! Mellandagsrea och några julklappar som ska bytas, iphone ska inhandlas och ponnyn ska få det bäst med all tid i världen. Åh vad livet är underbart just nu! 

Puss & Kram SKUMBANAN!

bild från igår

Bilder på julklapparna!

Produktbild

  • Bidrag till Iphone som ska köpas i veckan!
  • Silverhalsband
  • Transportskydd från hööks
  • Röda lindor från hansbo
  • Bruna lindor från hööks
  • 2200 kr - 2000 kr insatt på kontot, därav papperspengarna!
  • Rosa benreflexer som jag glömde säga
  • 2 kg morötter..? x)
  • Tränset, fasst det kommer i januari!
Alla bilder utom tränset är klickabara!

Lucka nummer 24!!

Jag vet att jag är sen, men har verkligen inte kommit på något bra att ha i denna luckan så det är därför det har tagit tid. Jag hade tänkt kontakta ett företag för att ha en riktig bloggtävling, men det blev aldrig av. Så jag fick helt enkelt bjuda på någonting ifrån mig själv!
Jag har haft olika där man kan vinna headers och där man kan bli dagens blogg så jag ville ha något extra i ummer 24. Men efter mycket funderande så får det bli såhär...

Det enda ni behöver göra är att kommentera inlägget och skriva att du är med!
För en extra lott lägg även ut länk till detta inlägget på din blogg!(glöm inte att skicka länk till inlägget)

Det du vinner är en hel DESIGN gjord av mig och även en gästbloggning här på min blogg! Inte fel va? :)

NU var julen slut - tagga nyår!?

Nu sitter jag hemma i sommarstugan igen, eller ska vi säga vinterstugan? I alla fall, nu är julen så gott som över och det är bara det roligaste kvar. Inviga alla saker man fått! I alla fall, vi brukar fira jul både på julafton och på juldagen så det är först nu jag kan slappna av på riktigt. Och eftersom vi varit på öland ända sedan i fredags kväll så har jag inte kunnat åka till stallet. Så han fick vila igår och idag. Imorgon ska vi åka in till Kalmar på morgonen så jag kan kolla till honom senare och jag hoppas verkligen att svullnaden har gått ner så jag kan rida!
Det är himla bra att ha honom på klubben, för då behöver man inte åka dit varje dag och fixa med in och utsläpp & maten. Det fixar jouren!

Men glömde skriva om att jag var hos honom i fredags. Borstade en stund, gick en sväng i ridhuset och smörjde in hans knä med kylgele. Han fick även en knäckebrödstårta med havregryn, banan, äpple & morötter på. Har lite bilder på honom sen i fredags som ni kanske vill se så här kommer dom! :)

Min tårta :D
Inga bra bilder, kameran ville inte samarbeta och sådär. Men bättre än inget!

TIPS!

Jag måste faktiskt tipsa om en ny skvallerblogg som jag tycker har lyckast riktigt bra. Slår allt annat med hästlängder!
Den är helt klart värd en länk. Här får ni reda på saker ni kanske inte tidigare visste istället för att läsa om saker ni redan visste!
CREED!
http://ryttarskvaller.devote.se
http://ryttarskvaller.devote.se

Stamtavla?

Någon som vet en bra hemsida där man kan kolla upp stammen på sin häst? Eller nej det var fel ord. Jag har hela Chucks stam men jag skulle tycka det var superroligt att se bilder eller filmer på i alla fall hans pappa & morfar. 
Är det någon som vet en bra hemsida till sånt? 

Jag har testat med en hel del hemsidor men hittar ingenting. Jag skulle ju alltså behöva en tysk hemsida eller en för alla länder. Alltså ingen svensk. 

TIPSA MIG!? :D
Jag vill veta.. ^^


Mina julklappar!

  • Transportskydd
  • Röda lindor (4-pack)
  • Bruna lindor (4-pack)
  • Ett silverhalsband
  • Ett träns (jag har beställt ett men dom betalar det när det kommer)
  • Pengarbidrag till en Iphone
  • 2200 kr att göra vad jag vill med
  • 2 kg morötter x) haha
  • Och så ytterligare en summa pengar, får dock inte säga hur mycket och jag får inte heller göra precis vad jag vill med dom!
Jag är supernöjd över mina presenter även om jag inte fick så mycket av det jag ville ha. Jag brukar vara väääldigt kräsen när det gäller att få saker, blir ofta besviken. Visst blev jag lite besviken även i år. Men jag får se det positiva och vara glad över det jag fått. Har en hel del pengar nu, som jag ska spara och köpa resten av sakerna på önskelistan :D

Vad fick ni? Någon ni blev extra glada över? :)


right now picture!

GOD JUL!

God jul alla läsare! Ni är helt underbara!
Jag ska nu fixa mig och klä på mig så åker vi till min moster sen. Vi är på öland och här är det 5+ och ösregn -.-

Men det är jul så får väll vara glad iaf. Bloggen ligger nere idag så allihopa! Ha en UNDERBAR JUL!

WEHOOO!

Kanske inte den bästa, men en grymt bra julklapp! :D
Lätt att jag ska tävla i det nästa säsong. Jag tänker helt och hållet skita i alla dessa regler! Dom kan ta sig i rumpan. 



Jag fattar ingenting..?

Många har nog hört om TRs nya regler, såklart blev även jag arg över att man endast fick ha 3cm2 på kläder och utrustning. Sedan så är det vissa som säger att man får ha precis som innan.

Så jag gick in på TR l för att kolla. Men jag blir inte så mycket klokare, det verkar faktiskt som att man inte får ha större logga än 3cm2 (1 cm hög och 3 cm bred).



TRÅKIGT nog verkar det ju som att man inte få ha större logga än 3cm2.. 

NÅGON SOM VET??

Lucka nummer 23

Endast 1 ynka dag kvar till julafton! Och i dagens lucka hittar ni något helt random. MEN det är för att jag ska hinna fundera och fixa världens bästa sak tills imorgon!

Jag kommer skriva ut mina besökssiffror. Och efter det vill jag få så mycket negativ kritik & positiv kritik kring min blogg som ni kan komma på. Ni får skriva precis det ni tycker, ni får tilloch med skriva att min blogg suger, för du kanske tycker det!
SKRIV SKRIV SKRIV vad jag kan förbättra och vad ni skulle vilja se mer av?

Och sist av allt vill jag att ni skriver om ni tror att jag skulle kunna ha en chans att bli större och få flera läsare? :)
NI KAN GÖRA SKILLNAD!! Dom 5 som har bäst förslag blir länkade i min länkrad på sidan!


Mina läsare denna veckan:
Mån: 447 unika
Tis: 422 unika
Ons: 523 unika
Tor: 415 unika
Fre: 389 unika

Ganksa stor skillnad från dag till dag som sagt!


Never say never

Okej här dog jag bara väldigt jättemycke.. *.*




Hoppspecialen - Kingston

Red inte igår på lektionen eftersomd et var min tur att rida i hoppspecialen idag. Hade kingston och eftersom det är sista veckan så hade vi en liten banhoppning/tävling.
Jag har knappt ridit kingston innan och aldrig hoppat honom så det var en rolig grej. Han var väääldigt speciell om jag får säga mitt, men sjukt rolig.

Vi hoppade som sagt fram på lite olika hinder och i slutet hoppade vi en liten bana med ett jokerhinder i slutet. Och efter det en omhoppning. Jag kom på andra plats med ca 40 hundradelar efter ettan. :)

Ja det ser ut som det gör, inte sådär skitsnyggt precis. Men whatever första gången jag rider honom! Går inte heller så snabbt i omhoppningen, haha ^^



TJINGELING!

Mini vila (tyvär) igen -.-

Jahopp, hade tänkt ta fram lite bommar, upphöjda bommar och småskutta lite. Men ALLTID när jag ska planera något kul så skiter det sig. Hans ena framknä var alldeles svullet och så lite varmt. Så det var inte mycket att göra, borstade honom en stund och så fick han helt enkelt stå. Vi smetade på kylgele och ja, det var typ de.
Vi sprang med honom för att kolla, men han var fräsch och haltade ingenting, även Malin kollade och sa att det inte var några problems.
Så det blir några dagars vila och liten hage (igen). Får se om han släpps ihop med dom snra sen igen, han har hittils fått två sår av sparkar, ett bitsår och så ett svullet knä av troligtvis en spark. Det är inte det att dom andra inte är snälla, det är det att han inte fattar att han ska sluta retas när dom säger till.
Dessutom har han varit lite öm i ryggen, och såklart började jag fundera på att det var sadeln. Men fick tips om att det var väldigt vanligt nu när det blir kallt ute att dom spänner sig i ryggen. Så vi ska börja massera, han går nu med dubbla täcken och så ska vi köpa en silikonpadd till sadeln. Även om sadeln är utrpovad och han inte har lidit av den innan kan man aldrig vara för säker ;) Ska även ta ut Cina så hon får klämma igenom honom!

Aja, tänkte ta 2-3 dagars vila men hinner varken rida julafton eller judagen så får bli 4 dagars vila. Det är så onödigt att detta ska hända, men jag kan inte göra så mycket..

Alltså ingen ridning! PONNYPLUTTEN!


Julklapp?

Brukar ni köpa julklappar till era hästar? Själv är det första julen med egen häst så jag har tänkt lite på detdär. Just nu är jag extremt snål, vill spara VARTENDA öre jag har till GHS så jag bestämde mig för att inte köpa något till Chuck i julklapp.
Istället tänker jag göra en riktigt smarrig tårta till honom. :D
Och om jag ska vara ärlig så tror jag han blir mer glad över det än något annat. 

Brukar ni ge era hästar julklappar? :)


Lucka nummer 22

I dagens lucka finns inget mindre än världens bästa låt med världens bästa JUSTIN!

Chuck - dagens ridpass

Red i ridhuset i pausen och det var bara jag som red, tur jag hade! Tänkte mest framåt hela passet och fick han att säka ett ärligt stöd i munnen, det går till och från men man måste tänka på det hela tiden annars krullar han ihop sig. Skulle verkligen vilja tetsa ett novabett på honom.. 
I alla fall, han var helt ok fin idag, tränade en hel del på att sitta ner, asso min sits är HEMSK!
Och galoppen är han jättesvag i så måste träna upp den! Men det kommer med tiden.

Ska dra och kolla film nu iaf! PUSS


Lucka nummer 21

I dagens lucka kommer dom som vann dagens blogg igår. Bara 3 dagar kvar till julafton och INGEN snö..

Första som vann var Sandra!

Jag tycker din blogg verkar bra, första intrycket lixom. Designen hade kunnat bli bätte, smatidigt som den är väldigt stilren. Inläggen är bra skrivna och det är MÅNGA fina bilder, nya bilder i vaje inlägg osv. STORT PLUS!
Dock så är den inte så mycket uppdaterad, när man kollar på datumen bloggar du ungefär 5 inlägg varje månad. Lite synd enligt mig för om du uppdaterade mer skulle din blogg verkligen kunna bli superbra!
Men i övrigt, bra blogg!! :D

Den andra som vann var Moa!

Kan även här börja med designen, den är riktigt snygg tycker jag! Jag gillar inläggen, skulle möjligtvis kunna lägga lite mer tid på dom och få dom lite mer "genomtänkta". Det är roligt med variationen du har i bloggen, istället för att sitta och nöta på samma inlägg hela tiden. Det finns härliga och bra bilder. Skulle inte ksada med flera nya bilder men just nu är det inte så lätt att fota då vissa rider inne och andra ute när det är kolsvart!
Bra uppdatering i alla fall, men som sagt går att tänka igenom mer!
Superbra blogg!! :D

Sätter mig på cykeln och..

..cyklar till stallet. Har inget bättre för mig ändån. Ska rida C och lite sådär. Vi ses ikväll. PUSS!

ALLA KLICKAR!!

HÄR!
Och så röstar ni på JUSTIN!

Specialen 20/12

Red Specialen idag på mammas lektion. Har ridit honom en gång innan när han precis var ny och sen en gång när vi bytte hästar, alltså ca 15 minuter. Jag var inte så glad över att rida honom alls. Men min åsikt ändrades totalt under ridpasset. RIKTIGT rolig häst det där.

Vi red ganska självständigt till musik, traven var helt underbar, han var riktigt mjuk och böjbar och reglerbar, kunde trava på riktigt bra och även samla sig bra. Galoppen är ju en annan femma.. Han byter gärna lite hejvilt och galopperar i kors och fel osv. Så där fokuserade jag bara på att hålla galoppen, var på en volt och drev framåt och stod i lätt sits. Tina sa att det inte fanns sy mycket jag kunde göra än att som sagt driva på och hålla om med ytterskänkeln.

Men som sagt, riktigt härlig häst! :D

Lånade en bild från facebook. Det är Maria som rider och Sara som fotat!

Chuck idag

Han fick vila. Han har fått två sparkar och ett bitsår. Kanske kommer va lite så i början nu. Va så i den andra hagen också. Han retar alla andra och så smäller det. Men han borde skärpa sig snart annars får vi väll byta hage helt enkelt. Ena sparken fick han i söndags, den andra igår och bitsåret idag.

Han har inte haltat ngåot av det, red ju igår och han har mest ont om man trycker på såren, men dom sitter också såpass högt upp på benen så det märktes inget i ridningen. Men han kunde lika gärna vila idag då jag skulle rida åt mamma, då hon inte kunde ta sin lektion! :)



GALET!



Jag brukar ha runt ca 500-800 visningar på mina videoklipp och när jag såg detta fick jag en liten chock! Jävlar va bra ni är!

Bortskämd eller inte?

Tycker du att jag är bortskämd, tycker du att någon du känner eller en kompis är bortskämd? Eller tycker någon att du är bortskämd? Jag har faktiskt tänkt lite på detdär med att vara bortskämd.. Och alla som man tror är bortskämda är inte alls det. Jag är lite trött på allt tjat om att folk är bortskämda.

Jag ska inte säga att jag aldrig tyckt någon varit det, för även jag har endel fördomar. Men jag kom och började fundera på det för någon dag sen och det fick mig att tänka om.

Om man är på en tävling t.ex så ser man en tjej/kille med en fin häst, ett fint märesschabrak, fint märkesträns, fint pannband, fina dyra ridbyxor, en dyr kavaj och all annan utrustning är märkessaker. Det händer ofta att man ser dom personerna, med skitdyra fina saker. Vad tänker du då? Din första tanka kanske inte är att personen är bortskämd, men du vet kanske inners inne att fan hon måste vara rik, eller ha väldigt snälla föräldrar. Du kanske även ser denna personen på flera tävlingar och så har personen olika schabrak och kavajer/tröjor varje gång. Då kan jag hålla med om att man får bilden "rik/snobb/bortskämd".


Men det är inte alltid dessa personer är så sjukt bortskämda som man tror. Jag köper mina träns på Hööks, mina schabrak köper jag på Hööks, Cheval eller någon annan internet butik. Mina benskydd köper jag på Hööks, mina spön köper jag på Hööks osv. Och JAG gillar hööks, dom har ett bra pris osv.

Vi säger nu istället att ni skulle se en person med all utrustning från hööks, börjes osv. Skulle ni se den som snobb eller bortskämd då? NEJ!
Sanningen är nog den, att dom soom köper saker som dyonträns, kingsland ridbyxor, veredus skydd och john whitaker schabrak, dom lägger ofta samma summa på sina saker som vi som köper hööks ridbyxor, börjes träns osv. För ett träns av märket Dyon håller nog minst ett år mer än ett träns från hööks. 
DÄRFÖR köper t.ex jag kanske nytt träns varannat år medans personen med Dypnträns köper nytt var 3-4e år. Då i slutänden blir det ofta samma pris.

Sen finns det spklart dom som har extrema mängder schabrak, täcken, skydd, ridbyxor och liknande. Och dom kanske inte är bortskämda, men dom kan nog inte heller göra så mycket annat roligt än att lägga sina pengar på dyra saker för att se bra ut.
Känns ibland som vissa går över gränsen, min familj skulle ha råd att köpa massor av saker till mig, men istället lägger vi undan massor av pengar varje månad som vi sedan har till att renovera hus, köpa saker till familjen, åka utomlands och slappa! SÅ KOM IHÅG! Bara för att det ser bra ut behöver det inte alltid vara så bra!

Luddig text, jag ville komma fram till att alla med fin, dyr utrustning inte alltid är så mycket bättre än dom utan! Och sen ville jag även få fram att bara för att man ser bortskämd ut, behöver man inte vara det!

En bild på mig och en ridskoleponny för ca 2 år sedan.

finaste



Alma har fotat bilderna: http://almasfoton.blogg.se/
GRYM ÄR HON!!

Lucka nummer 19 & 20

Dagens blogg!

Skriv en kommentar att du är med och sedan ikväll kommer jag att LOTTA ut två stycken som blir dagens blogg och så skriver jag något om dom! :D 
Kom igen nu, va med!


I am sorry dudes

Jag är ledsen över min uppdatering, men det var massor av saker som kom ivägen och så hann jag inte uppdatera.
Lovar bättre update imorgon!

ååhh.. love my boyfriend!

Chuck idag

Red ca 30 minuter i paddocken. Skrittade mest och något varv i trav. :)

fml


.

du vet inte vad du har förens du förlorat det..

Tjäna pengar på din blogg? ;)

KLICKA PÅ LÄNKEN I MIN MENYRAD SOM SER UT SÅHÄR:


Eller klicka på denna över eller här under :D
Har du en blogg? Tjäna pengar på den!

haha

gav mig ett gott skratt.. han är det bästa i hela världen!

Chucken - dagens ridpass

Red ute idag, när det snöade! :D
Han kändes mjukare idag än igår, men det är en hel del kvar att jobba igenom på honom. Men han var riktigt fin stundvis, galoppen behöver verkligen stärkas upp, han har ingen ork alls just nu. Vi måste bygga på hans muskler och få en tjockis ponny. Haha. 
Men tänker börja rida med mycket bommar och upphöjda bommar oftare, det är riktigt bra för hans rygg och rumpmuskler. Även höja upp hans kraftfoder nu när han går mer seriöst.

Jag var så orolig att han skulle halta eller något, släppte ihop han med några andra hästar i stallet idag och han sprang runt som en galning, två hästar stod och glodde och han och två andra sprang runt. Kan nog säga att när alla stod stilla även då sprang han runt och lossades typ att han hade alla med sig.. haha. I alla fall satte han sig på rumpan en gång. Sen när han kom in hade han ett sparksår på höger fram ben nästan uppe vid bogen. Men han kändes verkligen fräsh och var varken svullen eller hade ont.
Knäpphästen.



Headers klara

Två headers är klara nu, väntar på bilder fårn den tredje! Kolla in på domma två bloggarna! BILDERNA ÄR LÄNKADE!



Lucka nummer 18

Jag har verkligen BRIST på ideér till kalendern just nu, klurar på vad jag ska ha i luckan på julafton och framöver. 
Så i dagens lucka är det en tråkig grej.

Tänkte säga att till alla er som INTE vunnit headers någon gång, hoppas ni vet om att man kan köpa en header av mig. Eller en hel design!

Design: 50:-
Header(+ev bakgrund): 30:-

Sen vill jag även säga att om ni bor långt orta betyder det inte att ni måste betala via internet och banken. Det går att lösa på andra sätt också!


Lucka nummer 17

BLOGGTIPS!
Jag tycker att alla ska gå in och läsa denna bloggen. Varför? För att hon är en av mina bästa vänner och har en superfin ponny. Hon skriver om det mesta i hennes vardag, om tävlingar, träningar och även allt utanför hästarna. 
Hon har tävlat upp till LA med Zac, hennes ponny och jag tror även att dom är kvalade msv? i alla fall är det hennes mål. 
Superbra blogg som sagt, och hon funderar på att kanske sluta blogga såå då tycker jag att alla ska gå och och läsa så hon får en kick att fortsätta :D
Klicka på bilden för att komma till bloggen eller här: http://svenssoncarina.blogg.se/

Chuck - dagens ridpass(17/12)

Red i ridhuset ca en timme. Han började fjanta i ett hörn så blev sur på honom. Har aldrig testat den metoden typ, men efter mycket tjat blev det bättre. Kan säga att hela ridpasset gick åt skogen. 
I vänstervarvet var han galet fin i både traven och galoppen och hade görna kunnat förtsätta rida i vänster varv ett antal timmar typ. Han lyssnade på minsta lilla vink oh sökte sig bra neråt och jobbade på med bakbenen och sköt upp ryggen.

Och så var det det där rackans högervarvet. Han var stel enda från början till slut, jag jobbade hela tiden och försökte verkligen få igenom honom i den sidan, blev sur och försökte verkligen kämpa på. Men hur mycket jag än kämpade gick det inte. Istället käftade han emot, sköt in rumpan och gick emot skänkeln så mycket det bara gick, och försökte jag verkligen jobba igenom den sidan sköt han ut med bakbenen och blev sur. 

Han har aldrig varit så innan så började fundera på vad det kunde vara, eftersom det var högersidan han var stel i och gärna sköt in rumpan. Och han var förut halt i höger bak, så antingen är det att han är stel och tycker det är jobbigt att jobba igenom det. ELLER så är det att han fortfarande ont.. men han är helt ren så är tveksam på det. Men jag ska kolla med någon som vet lite bättre ^^

Men ska sova nu. PUSS



Dagens blogg blev..

DENNA BLOGGEN!

Varför?
Jag tycker det är roligt att se vilka som läser bloggen och vilka som inte gör. Eller rättaresagt, man får kommentarer av vissa ibland och dom känner man igen när dom är med i små tävlingar, sen är det vissa som är med som man aldrig sett innan. Då tycker jag det är lite tråkigt att dom skickar en kommentar bara för att själv få uppmärksamhet. TOLKA MIG RÄTT!
I alla fall, Alex har kommenterat innan och hon har alltid bra ord att komma med. Och det är roligt att svara på henne och jag vet att hon läser min blogg och det blir jag glad av!
Hon har en fin blogg, stilren och man vill gärna kolla vidare. Läser inte hennes blogg regelbundet men kollar in ibland och jag gillar verkligen hennes blogg. Hon skriver bra inlägg och lägger ut fina bilder, skriver det hon tycker. Och sen tycker jag det är superroligt att följa henne med olika hästar som sedan säljs och så kan man följa nästa person.
Finns inte mycket negativt med hennes blogg alls. Tycker verkligen hon är värd att lyftas fram då hon bloggar på ett bra och schysst sätt!

Kan ju även tillägga att hon red min lilla stjärna(chuck) när hon jobbade(?) på ett försäljningsstall i tyskland!

Varför du rider?

Jag har varit inne på vääldigt många olika bloggar nu sista dagarna. Kollat runt på bloggar jag aldrig sett innan och lärt "känna" nya personer. Och många har haft frågestund osv och då har jag frågat frågan: "Varför rider du? är det för tävlingarna, träningarna, mysstunderna, eller vad är det? MOTIVERA!"

Och jag har sett en massor av olika svar. Allt från mysstunderna i stallet, till badturerna på sommaren, till att tävla. Och jag har börjat fundera lite.

Många av dessa personer har jag sett bilder på när dom tävlar och bilder från prisutdelningar och massor av glada texter när dom blivit placerade. Då undrar jag, är det verkligen sanningen jag får som svar när någon säger "mysstunderna i stallet"?
Jag ska inte dra stråt till stacken för för vissa kanske det är just det som får dom att älska hästarna så himla mycket. Samtidigt som jag tror vissa säger det mest för att det ska låta bra i andras öron.
Men om man nu brinner för tävlingar, träningar och att få kämpa varför kan man inte erkänna det då? Jag säger INTE att dom inte erkänner, men jag misstänker att det är såhär ibland!

Jag själv brinner för tävlingar, för att få slita och kämpa tills man inte orkar mer, fasst ändå kämpa lite till. Utan att få tävla och visa upp vad jag kan tror jag aldrig att jag köpt en egen häst och tillbringat så mycket tid med den. Men jag tycker INTE att det är fel att rida för att man brinner för just tävlingarna. För jag skulle samtidigt ALDRIG rida om jag varje dag skulle åka iväg och tävla, det hade inte heller varit roligt. Jag menar det att bara för att man säger att man rider för att man ska kunna tävla och träna så betyder ju inte det att man inte älskar att mysa med hästen i stallet, galoppera barbacka över en äng, rida ut på långritter, bada med hästen och borsta på den. För allt tillsammans gör allting så magiskt.

Så jag tycker att det är helt okej att man älskar ridningen så mycket just för alla tävlingar. Det är människans och hästens sätt att visa upp sig och visa vad dom kan. Och dom båda troligtvis älskar det.

Vad tycker ni? Varför rider ni?


Chuck idag!

Idag fick han vila, så borstade lite på honom och klippte stubben vid grimman ni vet. Och stod och mös lite med honom. Tänkte släppa honom i ridhuset men det var upptaget hela tiden så det sket sig. Istället gick vi ut i den mer eller mindra leria paddocken, men han brydde sig inte om det. Var en aning överglad!

Han bockade och sprang och hoppade och stegrade och gjorde allt vad du han kan göra. Vände ut och in på sig själv typ. Han var så himla glad, sådär glad att man själv blir alldeles varm! Försökte mig på att filma, men det var kolsvart så gick inge vidare. Men ni kan alltid föreställa er hur glad han va!

Ska även släppa ihop han med några andra nu i helgen är det tänkt. Jag tror allt han kommer bli superduperglad. Han har stått i sin lilla hage tillräckligt nu.

Hart inga roliga bilder eller så så slänger in filmen från gårdagens ridpass!

Carro svarar



Svar 1: Tack! Låten heter "All this way" med Robin Stjernberg

Svar 2: Jag tycker det var en rolig fråga. På kbf, det är ju en ridskola så har en stor del av ridskoleleverna märkesutrustning som t.ex tretornstövlar, de niro, charles owen och jw hjälmar. Så nej jag tycker absolut inte att det är konstigt. Ta på dig det du trivs i, skit i vad dom andra tycker!

got a problem?



IKVÄLL VÄNTAR ETT LÄSVÄRT INLÄGG!! ;) nyfikna? nja ni får vänta lite!

Lucka nummer 16

Dagen blogg får det bli i dagens lucka! Det enda DU behöver göra är att skicka en kommentar där det står att du är med.

Sen kommer jag att välja ut en blogg som jag tycker är värd att bli dagens blogg och så skriver jag några rader om den!


Emmy har fotat! ;)

Tävling!

För att vara med klicka HÄR eller här under eller på bilden!
http://www.tlop.se/?p=3136

Bilder från i somras

Fick några bilder på mejlen av Cassandra som hon fotat. 
TACK!



lika charmig som alltid..


fin skänkel också... ^^ haha not




Chucken today :D

Rubriken fick ha en smiley idag bara för jag är glad :D

Jag tog fram bomull och en luva så som han fick ha i och på öronen. För idag skulle han promt inte löjla sig så där mycket.
Och vetni vad? Det gick! Han var jättelugn, han tyckte det var lite lustigt i början men sen gick det på bra.

Kanske inte världen bästa ridpass, han släpper kontakten med bettet hela tiden och krullar in sig, jag försökte ett tag att bara trava på framåt, men han blev bara hispig och allt gick fel så istället tog jag galopp och jobbade den ett tag. Lite bus i galoppen blev det och ville gärna inte lyssna på mig, men efter ett tag blev han fin även där och när jag travade av var han superduper :D PUSS PÅ MIN PONNY!
Ska lägga in filmerna på datorn som mamma filmade och se om det är något att ha!

Lucka nummer 15

I dagens lucka hittar vi ännu en hopp/markarbetsövning som jag gillar! Denna kan man hoppa både med låga hinder och med höga och få nästan sama effekt. 
Jättebra övning för att även här stärka upp hästens bakdel och lydnad framförallt!

Hoppas åt båda hållen!


Var med och tävla om..

En tävlingskjorta på johannagrant.se!
KLICKA PÅ BILDEN ELLER HÄR!

love



Tog TID att göra den och är ganska nöjd. Vill kunna göra riktigt snygga filmer men detta är väl det jag får åstakomma. 

Tycker faktiskt jag är värd en liten kommentar om vad ni tyckte om den? :D

MOVIE

Jag har i några dagar suttit och klurat på olika filmer. Jag ska göra en film på Chucken och jag vill verkligen lyckas, göra något bra som jag kan vara nöjd över så sitter och klipper ihop olika filmer och bilder som jag sparar för att inte överanstränga moviemaker ;) Till slit ska alla klippas ihop till en film och det kommer bli SÅ BRA!! Hoppas jag i alla fall.

Har inte så roliga effekter osv i movie maker.. haha. Vill ha något mycket bätte. TIPS?

Lucka nummer 14

I dagens lucka finns det tyvär inget. Hade inte tid att klura ut något!

Chucken - dagens ridpass

Red i ridhuset en stund. Han hade lite damp idag med. Även om det mest är för han tycker är roligt så skulle det också vara kul om han var ridbar någon gång snart. Får rida i en halvan av ridhuset för att han ens ska koncentrera sig lite. Hoppas att han skärper sig snat. Vill komma igång. OM lite mer än 3 veckor är det en Pay & Jump på udden och jag vill mer än gärna vara med! Så om jag fortsätter såhär kan jag börja småhoppa redan nästa vecka. Bommar och små hinder, sen börja hoppa mer seriöst! 

Jag bara undrar HUR länge han kommer hålla på och fjanta sig, för som det är nu är det bara något löjligt påhitt.

Men kan inte vara annat än glad, han är trots allt för underbar! :D

Sånt här gör mig glad!

KLICKA HÄR

HISS

Jag vet inte om gg gjorde sitt först, men har inte sett det andra innan. Men jag måste verkligen hissa det, även om dom kankse härmade gg så är det 10 ggr snyggare. HISS!
Fortis Et Liber, 350kr
Glen Gordon, 299kr

VAD TYCKER NI? :D

FAIL!

HAHAHA.. detta är bara pinsamt, hur dåliga får dom bli??

kan man ens gissa vem det är?

Vinnarna är..

DENNA & DENNA BLOGGEN!

Det var så många som var med så fick bli två.
Har fortfarande den andra kvar att göra som vann innan, om hon skickar sina bilder snart ^^ Sen domma nu!

Kola om det var du som vann vettja, antingen genom att klicka på länkarna eller kolla din mail!

Chuck - dagens ridpass

Idag red jag igen, sist var i fredags så det var på tiden. Vill stanna på hästryggen nu!
Åkte dit med mamma så kunde inte åka hem förens efter hennes lektion.

I början va han lite på tårna, hoppade till ibland och hade lite olika fasoner, men försökte att rida så mycket olika vägar som möjligt och jobba honom. Till slut slappnade han av mer, det kan såklart bli mycket bättre men det var helt ok. Travade runt olika vägar som sagt och var ganska bestämd mot honom. Tog även i slutet ungefär ett varv galopp i varje varv. Han busade inte alls där så är glader! :D NU ÄR VI PÅ G!

Eftersom att jag behövde stanna ett bra tag, stod jag och mös med honom en stund och vid halv 9 gick jag ut en sväng med honom i regnet. Då blev han också glader!



Ska snart lotta ut vinnaren av headern, GALET många so var med!

Rida rida!

Har precis vaknat, var så sjukt trött så jag somnade en stund. Sov i ca en timme. Har precis bytt om och ska till stallet nu. VI SES!

Lucka nummer 13

Idag kommer jag att lotta ut en header igen. 
Det enda du behöver göra är att kommentera att du är med och skriv din mail!

Ni har fram till ikväll på er, utser vinnare då!


Tipsa om bloggar!

Jag har otroligt tråkigt nu, så om alla vore så gulliga så får ni gärna skriva ner eran blogg eller någon annans i en kommentar så går jag in och slänger en kommentar. 
Är i desperat läsbehov!

som man såg ut 2009.. haha skäms!

pain is back

Jag har fått så fruktansvärt ont nu igen på kvällen. Det har varit bättre från och till. Igår va det bättre och idag va det bra i morse. Fick skitont en stund på dagen och kudne knappt röra mig. Tog en tablett och så blev det bra. Började även få skitont när jag va i stallet och fic ta en tablett direkt när jag kom hem. Men den värker inte så har megaont :( usch!

Jag försöker få annat att tänka på, men jag har för ont för det. FML.

OKEJ OKEJ, ska sluta skriva onödiga saker här.

TIPS PÅ UPPDATERING? :D

Ny grimma till pollen

Pappa och jag var på hööks häromdagen och fick med en hemlig sak hem och så en grimma till mig!
Snell pappa man har ibland! :D


Har lite bloggtorka för tillfället, därav alla onödiga inlägg!

Chuck - dagens ridpass

Moa red idag då. Han var lite mer på bushumör idag och hoppade till redan efter 10 meter typ. Sen var han studvis riktigt fin och stundvis ville han inte alls. Tokponny ;)
Men tack i alla fall för hjälpen Moa, guld värt :D

Jag hooooppaaaaaasss att jag kan rida imorgon. Man känner direkt när tebletterna slutar värka så får tajma in att ta en typ en timme innan isåfall ^^
Tycker denna bilden passade in idag ^^ haha

STALLET!

Ska sätta på mig varma kläder och dra till stallet. Moa ska rida Chucken. Hoppas han sköter sig lika bra idag som igår. Bloggar mer när jag kommer hem.

Moa i mitten (fotot kommer från saras fb)

Planer inför 2012

Mina planer för 2012 är inte riktigt satta ännu. Eller jag skojar, satte dom nu ungefär.
Jag har börjat kolla på tdb efter tävlingar i närheten så kan dra allt från 1 januari till 31 december!

Först och främst ska han mätas, den 4 januari gäller det. Sen har jag tänkt att debutera våran tävlingskarriär med två klasser den 29/1 i Nybro, troligtvis LD & LC, eller LC & LC+5 det får vi se lite längre fram. Sen tänkte jag även vara med den 19/2 på Udden. Vet inte vilka klasser som finns men troligtvis samma som över så något liknande det blir det. Sen längra fram har jag inte jättestor koll på olika tävlingar men jag tänker försöka komma igång så snabbt som möjligt och även leta massor av pay and jumps osv. Träna MYCKET titthinder och förtroende!

Jag ska börja träna mer regelbundet och försöka att kanske börja ta några lektioner för Mats. Och som sagt, träna stenhårt! :D Mitt mål för 2012 är LA. Det är det jag vill hinna starta. Har inget krav att den ska vara felfri, men inte utesluten eller över 8 fel i alla all. Men tänker inte starta LA innan han går klockrent i LB & LC. Allting ska klaffa innan vi klättrar uppåt. 

I sommar har jag även tänkt att försöka hitta något läger med mycket träning, En stenhård vecka och sen kanske några dagars / en vecka vila efter det. Inte för mycket vila. Vill ju gärna vara igång under sommar&utetävlingarna. Gärna ölandshoppet också!

Ja, alltså det är ungefär det jag har tänkt inför 2012, jo en sak till. Mamma ska börja rida Chucken med :)

Detta ska bort, han ska hoppa vattenmattan såhär fint : (bild: google.se)

Lucka nummer 12

I lucka nummer 12 kommer alla svaren ifrån THIS OR THAT frågorna ^^

Från Wilma:

Nordsvensk/Arabiskt Fullblod
Martingal/Gummiband
Silver utrustning/Guldig utrustning
SM hoppning/EM hoppning
Hoppsadel/Dressyrsadel
Nordsvensk/Fjordning
Mycket het häst/Mycket lat häst
IPhone4/IPhone4s
Brunskäck/Svartskäck
Ponnyakuten 1/Ponnyakuten 2

Från Linn:
Chuck/Puck
Falukorv/gurka(vad annars lixom?)
Picasso/Putte

Från Sara:
Dyon WC med platta remmar och snabbknäppen/Dyon WC med fodring och mönstersöm
Maffig ponny/Smäcker ponny
Lockig svans/Rak svans
Knoppar/Utsläppt man på hopptävling
Dressyrschabrak på hoppsadel/Allroundschabrak på dressyrsadel
JWschabrak/Scapaschabrak
Räcke/Oxer
Gummityglar/Vävribbtyglar
Chuck/Dusty
Luggen/Rhona
Charles Owen wellington/Charles Owen Ayr8
Svart läder/Brunt läder(brunt är snyggare, men svart lätare att matcha till)
Soft Up/Sprenger Bow Balance
Avskavd man/Avskavd svans

Från Moa:
Lång/Kort man
Med/Utan sadel
Morgon/Kväll 's in/ut släpp(vi har inte insläpp men jour)
Ridhus/Ridbana(just nu ridhus, på sommaren paddock)
Foto/Film
Mascara/läppglans
Tv/Dator
Lördag/Söndag
En fredags kväll: Fest/Stall mys
Hoppning/Dressyr
Blogg/Facebook
Ponny/Stor häst
Sommar/Vinter

Chucken - dagens ridpass

Sofia red honom idag som jag skrev tidigare. Hon har ju aldrig suttit på honom tidigare så han tyckte säkert det var lite lustigt. Men jag tycker han höll sig på mattan och jag tror även Sofia tyckte om honom. Dom klaffade ganska bra och i slutet var han riktigt fin av det jag kunde se. Tack för hjälpen Sofia!

OM jag kan rida imorgon så blir det galopp! Snart är han fullt igång :D:D

Sista chansen..

..att ställa frågor till mig här: http://baraacarro.blogg.se/2011/december/this-or-that.html

"kändis"

Blev fotad idag för att vara med i tidningen Hästfocus, ska handla om att planera och fixa en luciashow. Jag är ju ordförande i klubbens UZ, inte för att jag gör mer än dom andra men hon ville tydligen ha med mig.

Dock kommer det inte i tidningen förens nästa år. Men det är ju alltid något! ;)


Carro svarar



Svar: Jag tycker först och främst att det är himla bra att du frågar innan du testar. Jag har ju alltid ridit på ridskola och alltid haft kunnande jag har kunnat fråga. 

Men det första du ska tänka på är att om du har en egen häst, använd dom inte varje dag. Om du ridit utan ända fram tills nu kanske det blir för mycket om du pang bara använder det hela tiden. Så börja med det en dag sen utan en dag och med en dag och ta det lite succesivt.
Tycker även att alla borde tänka på att inte använda sporrar varje ridpass. Även hästen måste få lite halvledigt någon gång. Jag har sett flera gånger när några kanske rider ut för bara ha kul. Då tycker jag det är onödigt att sätta på ett par sporrar. Så variera gärna.

Vill även tillägga att det smartaste är ju att du börjar med dom allra mildaste, kulponnysporrar! Och det där med att skänkla. Tänk inte så mycket på att du har sporrarna utan rid som du brukar. Känner du att hästen reagerar väldigt snabbt och börjar bli spänd och ivrig, då kanske du borde tänka igenom om du verkligen behöver sporrar, eller om du bara behöver hålla skänkeln lite mer stilla. Men jag tycker du kan börja att rida som du brukar. Och glöm inte ge hästen beröm när det gör rätt! 

LYCKA TILL!

Dagen just nu!

Jag tänker skriva ner lite nu innan hur dagen kommer se ut ungefär. Kanske ändras lite osv.
Men det är min dag, bloggar alltså inte förens efter showen då det först är då jag kommer hem! :)

VI SES! TJINGELING!

Tycker att alla ska klicka sig in..

HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR!!!

JUST DO IT!

Chuck idag

Han fick tyvär vila idag. Hittade ingen som ville rida åt mig så mamma fick komma och borsta honom :)

Håller alla mina tummar och tår!

Smärtan har gått ner lite lite lite. Men vääldigt lite och det beror nog på att jag tagit någon smärlindrande sak.
Men efter att vi pratat med en läkare tror vi att det är en muskelbristning i en av revbensmusklerna. Ska tydlige göra lika ont och kännas som att man brutit ett ben. Har även en "buckla" in i magen vilket det ofta blir vid muskelbristningar. 
SÅ JAG HÅLLER MINA TUMMAR!

Sen ska jag även fråga en tjej om hon kan rida Chuck imorgon, många säger att det inte kan vara svårt att hitta någon som vill rida honom, men jag har endel krav också ^^ haha.

Ska stappla mig neråt för att käka middag. Se senare!

Till stallet.

Jag skulle ju öva på luciashowen även idag, eller det är genrep. Men jag får stå bredvid och kolla och troligtvis även imorgon. Jag tror inte revbenet är brutet, men en spricka är ganska sannolikt. Har i alla fall badage runt hela revbenen och får gå rak som en planka . Ska till stallet nu.
Hoppas det finns en gullig själ som vill rida ponnyn min. Känns inte som han behöver vila igen..
Men vi ses ikväll!

3 MÅNADER


Glöm inte bort.

Att ni kan fråga mig nästan vad ni vill HÄR!

KOM IGEN NU! NI HAR TILLS PÅ SÖNDAG PÅ ER, SVAREN KOMMER PÅ MÅNDAG!!


Lucka nummer 10

I dagens lucka hittar ni en blogg jag tycker alla borde läsa!
Det är Linnea & Elins blogg! 
Jag och Linnea är bra kompisar och känner även Elin lite, eller pyttelite. 
Två goa tjejer som bloggar om vardagen och sina hästar.

Linnea är även en av världens bästa vänner, alltid där för en och en kompis man kan skratta med åt allt!


Helt sjukt!

Jag kan inte röra mig, jjag var nere och åt frukost och allt var bra, Började hosta och märkte att jag hade väldigt ont i ena sidan av magen varje gång jag hostade. Har haft det innan förra veckan typ men det gick över. Så jag tänkte att det var den där förbaskade muskeln som jag sträckt igen. Alla vet hur det känns när man bara MÅSTE hosta så jag hostade till en gång till och vips så trillar jag ihop på golvet. Jag blev livrädd och kände direkt hur ont jag hade i sidan. Försökte resa mig men det var verkligen omöjligt för det gjorde så sjuuuuukt ont. Jag kan inte förklara hur ont jag har. 
Kan även tillägga att jag dessvärre är ensam hemma vilket gjorde att jag inte kunde ropa på mamma eller pappa. Så jag låg kvar en stund.

Skulle resa mig igen och även då var det helt omöjligt. Eller inte omöjligt men det gjorde så jävla ont att tårarna baraforsade ut och jag kudne knappt andas. Så tog i och reste mig upp på några hundradelar och FYF*N va ont det gjorde. Går som sagt inte att förklara med ord. Behöver inte säga hur mycket jag grät.. Gick långsamt upp i trappan med ett antal pauser och in på mitt rum sen skulle jag lägga mig i min säng. Jag märkte hur ont det gjorde så fort jag försökte sätta mig ner så istället tog jag ett djupt andetag och nästan slängde mig i sängen. Och då försvann smärtan. Men så skulle jag ta tag i en kudde och då kom det tillbaka. Ringde mamma som är på öland och hon skulle komma hem. Hon försökte väll att inte skrämma upp mig men i värsta fall kan det varit ett revben som är av. Är det de så vet jag inte vad jag gör.. Jag ligger nu i sängen men datorn i knät. Har 3 kuddar under huvudet som jag kämpade med att få dit. Jag gråter floder och lider verkligen. Det gör så sjukt ont att jag inte vet vad jag ska ta mig till.. Hoppas mamma kommer snart!

Hela området som är inringat har jag SKITONT på..

Luciashows övning & Chucken today

Träningen till Luciashowen gick bra och jag tror att får vi allt att tajma kommer det blir riktigt tufft! Det får vi la se på söndag!

Chucken red jag i ca 45 minuter. Travade en hel del idag och flyttade honom även till och från spåret i både skritten och traven, red mycket vägar och böjde och ställde. Han hade en tendens till att krulla ihop nacken men när han väl fattade vinken gick han riktigt fint. Han har inte orken att prestera super än men det kommer!

Till stallet då, ses ikväll!

Ska åka till stallet nu, ska träna på dressyrnumret till Luciashowen som är på söndag. Jag säger inte så mycket mer än att jag ska vara en ond person.. Och till det passar det ju bara perfekt att ha hebbe. En svart(mörkmörkbrun) nordsvensk med lång man & svans! 
Toppen ju! 

Han hade kolik igår natt och hörde att han även hade det inatt och ifall det är så får jag helt enkelt ta Freja istället, men jag håller alla mina tummar och tår att han mår bra!
(fotot: sara)

Efter det ska jag rida Chucken också. Skritt & trav, men såklart mer trav än innan. Imorgon ska vi galoppa :D wihu!

Men vi ses ikväll om ni inte sover när jag kommer hem. PUSS

http://carolinebagfeldt.blogg.se/

Börjar blogga på min andra blogg igen. Stannar såklart kvar här. Men allt som inte har med hästar att göra hamnar där. Som det var innan ungefär.
http://carolinebagfeldt.blogg.se/

Lucka nummer 9

I dagens lucka hittar vi en hoppövning som jag tycker är riktigt bra!
Den har varit med måånga gånger när jag tränar för Mia och även när Maja tränat för henne och jag gillar den starkt.


Det är egentligen inte så mycket att skriva men man hoppar alltså på bågar. Det är en grymt bra övning om man vill få en lydig häst. Kan hoppas från båda hållen!



This or That

Så va det dehär med att köra sitt egna race.
Ja alla kör på detta nu, men det är så roligt att läsa och även själv att ställa frågor så jag kör igång med en även jag!

Du ska alltså slänga in en fråga som t.ex:

Häst/ponny
Fanta/Cola
Jul/Påsk

osv.. Kom på precis vad du vill!


Ni har fram till och med söndag på er, svaren kommer på måndag!

Den som vann en header va..

DENNA TJEJEN!

Jag kommer att kontakta henne via mail och sedan kommer jag länka till bloggen när headern är klar.
Kolla om det var du som vann vetja!

Chuck 8 december

Red i ridhuset i pausen. Det stog massa hinder framme så jag trodde han skulle vara lite på tårna men han var väldigt cool faktiskt. Han var inte ens rädd i den ena halvan av ridhuset som han varit några dagar innan. Tavade lite mer idag och flyttade lite sidvärtes längs spåret i skritten. Mycket böja och sådär.
Han var fin och avslappnad framförallt! :)
Toppen ponny man har ;)


Hopprädsla

Jag såg att Nellie hade skrivit om hopprädsla och att hon aldrig någonsin var rädd för att hoppa och det är ett roligt ämna tycker jag så jag ställer mig själv frågan. Är jag hopprädd?

Jag är hopprädd, jag har alltid varit hopprädd och jag kommer nog allltid att vara det. Det trodde ni inte va? ;)
Jag kommer så ihåg när jag var liten och red på ridskola, gör det idag också men när man var lite var det med ledare och allt dedär. Jag ville inte åka till stallet, ville inte rida och frågade hela tiden hur lång tid det var kvar, när det var slut osv.
Jag gillade inte att rida, men jag fortsatte i alla fall. Jag kommer även ihåg när vi började "hoppa", vi hade cavalettisar på ca 30 cm och kryss och räcken på max 40 cm. Jag var livrädd. Kommer ihåg det än idag, red Sigge en liten shettis som hade egna trix. Så han brukade LÄGGA sig ner med barnen på ryggen, kanske någon meter innan hindret. Det gjorde inte det hela bättre nej. 
Red även hästar som var aningens piggare - trollet t.ex snabb som tusan och en meter innan springer hon åt sidan, dixie likadant.

Jag tror det är något som fastnat sedan jag var liten, det kommer nog aldrig försvinna ur min hjärna att jag tycker det är läskigt. Men samtidigt älskar jag det. Det är en sådan blandning detdär.
Jag blir supernervös innan vi ska ha hopplektion eller jag ska på hoppträning, blir supernervös på tävling och blir sjukt nervös så fort hindret är över 1 m. Jag har försökt att bara koppla bort det, men det sitter där. HÅRT SOM STEN. Det är något jag troligtvis kommer få leva med, jag tror inte jag kommer kunna träna bort det tyvär.

Rider jag en ridskolehäst, som jag vet hur den funkar och kanske ridit mycket innan, då blir jag sällan osäker, utan mer bara nervös. Jag tänker alltid nu fan ska vi över. Innan hoppade jag Rhona mycket och hon är en ponny med ganska dåligt självförtroende i hoppningen just, där va det jag som fick pusha på henne och ge henne självförtoende och till slut blev vi ett team. Men jag har aldrig varit helt orädd och har aldrig litat på att hon ska hoppa. Vilken häst jag än rider så litar jag aldrig på att den ska hoppa, jag håller alltid om och hjälper den över även om den gärna gör det själv.

När jag rider Chuck så är jag nog som allra mest hopprädd. Jag känner honom inte, eller i vissa lägen. Men det kommer ta ett BRA tag till innan vi verkligen känner varandra. Men när vi hoppar tänker jag hela tiden som jag gör på alla andra hästar, hålla om och tänka över. Sen ger han mig också en hel del självförtroende ja det gör han! Men jag vet att han inte kommer hoppa i alla lägen och just måste jag vara där och stötta upp honom. Vi kommer bli ett team till slut.

Men att jag är hopprädd, det är nog inte många som tror va? ;)
Jag ÄLSKAR att hoppa, älskar att hoppa högt, älskar farten och känslan. Om jag inte hade varit rädd hade jag nog aldrig blivit nervös och utan nervositeten hade jag aldrig fått den känslan jag har i magen och utan den känslan hade jag inte tyckt det var roligt. Så det är nog en bra grej detdär. 
Rädslan får mig att tagga till, den ska vara där. Det bara är så!

Texten blev en ANING rörig osv. Hoppas ni förstår. Är ni hopprädda? Vad gör ni isåfall åt saken? :)









I SLUTÄNDEN MÅSTE JAG NOG ÄNDRA MIG LITE.. JAG ÄR KANSKE INTE DIREKT HOPPRÄDD. JAG ÄR MER SPÄND OCH NERVÖS NÄR DET GÄLLER HOPPNING..  Så är det nog ;)

Jag tror jag dör..

Hur fin får man vara .. min kille asso! mums

Lucka nummer 8

I dagens lucka hittar ni en lite bloggtävling!
Man kan vinna en header gjord av mig. Det enda DU behöver göra är att koemmentera detta inlägget.
GLÖM INTE ATT SKIRVA DIN MAIL!!

Chucken - dagens ridpass

Red i ca 45 minuter i ridhuset idag. Han var väll pigg och glad som vanligt, haha. Innan jag satt upp gick jag några varv med honom och han hade lite.. damp(?) om jag får säga så. Han blev rädd för bajstunnor och allt annat lustigt och flög iväg åt ett håll. Haha. Blev bättre när jag satt upp, dock var han fortfarande jättespänd i hela nedre delen av ridhuset. Men det blev bättre och bättre hela tiden.
Travade ju även lite mer idag än sist. Blev några varv efter varandra. Han jobbade förvånadsvärts bra. Lyfta upp ryggen ordenligt när han väl slappnade av. Mina fina tokponny.
asso ögonen.. jag smälter ;)

Fuxar passar i..

Fick en fråga om att skriva om vad fuxar passar i för färger. Så jag tänkte dra lite olika inlägg med olika färger på hästar samt vilka färger jag tycker dom passar i. Jag skrev ett inlägg om "gula" hästar innan, men det kanske kommer upp ett lite mer välplanerat senare ;)


(bild: stallkbf.se)

Rödfux: Den färgen jag tror dom flesta tänker på när man säger FUX är nog denna färgen. Och jag tycker att allra snyggast på en fux är nog marinblått. Men jag kan rabbla upp dom färgerna jag tycker passar.
  • Marinblå
  • Mörkgrön
  • Vinrött
  • Rött (passar inte alla men många)
  • Turkos
  • Ljusblå
  • Ljusgrön/grön
  • Ljuslila
  • Biege
  • Brun (passar bara vissa)
  • Vitt
  • Royalblå
  • Svart
  • Grå
Färger som jag INTE tycker passar rödfuxar:
  • Rosa
  • Stark lila
  • Gul
  • Orange
Slutsats: Fuxar passar i det mesta! Har jag glömt någon färg eller är det något ni tycker är fel? :D
Kom ihåg, MIN åsikt!

next --> stallet

NU har jag slutat skolan. En ovanlig onsdag.. Jag brukar alltid ha elevensval på onsdagar men idag fick jag istället stanna på skolan och plugga. Jag har en hel del att jobba ifatt nu när jag varit sjuk i hela 2 veckor.
Så nu när alla andra åker från stallet ska jag sätta på mig kläderna och åka ut till stallet. Ska rida Chucken.

Ikväll blir det inte heller någon lektion för mig. Har knappt orken att rida Chuck så jag skippar kvällens lektion.
Uppdateringen blir lite seg idag, men vi ses ikväll i alla fall! :)

Får se hur han reagerar idag ;)

Lucka nummer 7

I dagens lucka hittar ni min design.
Min gamla var lite knepig och ville inte som jag, så vad passade inte bättre än att göra en ny? Trivdes ändå inte med den gamla!



KLICKA PÅ F5 GOTT FOLK!

*

det ända settet att bli sedd är att gå din egen väg, ingen kommer lägga märke till dig när du försöker vara någon annan. alla har redan sett allt den gör och säger ;)
remeber, you are YOU, your not me ;)

http://lagun.blogg.se/

Vinnaren av dagens blogg blev Elin & Hanna! (utsåg vinnaren med hjälp av random.org)


Jag tycker att bloggen har en snygg grund och deisgn, inte för mycket och inte för lite. Helt lagom, stilrent! Det ger ett bra förstaintryck och får en att vilja läsa vidare. Dom flesta inläggen känns genomtänkta och skrivna med en tanke bakom det, inte bara skriva en text för att. Jag tycker innehållet i bloggen är bra, jag vet även att ni brukar ha nya FINA bilder som ni varierar er med. Men just nu var det lite tomt på det.
I helhet en riktigt bra blogg! :D Fortsätt så tjejer!

Chuck 6 december

Vila - mamma borstar och tar han dom honom.
Jag har ingen tid över då vi har klasskväll och jag är i skolan hela kvällen!

LYCKA!

Vet ni hur otroligt glad jag blev imorse när jag vaknade och såg att det hade snöat? Jag skrek i hela huset: Mammmaaaaa! det har snöat.
Haha, lite barnslig kanske men jag är glad :D fett glad!

Det snöade även lite under dagen, hoppas det bara blir mer och mer nu :D:D

Lucka nummer 6

I denna luckan kör vi på dagens blogg!
Det enda ni behöver göra är att komentera eran bloggadress och sen utser jag en blogg som blir länkad ikväll och även så kommer jag skriva några rader om den!


Filmen

Mamma lyckades tyvär inte få med alla hopp på film men lite i alla fall. Detta är även allting i travväg, orkade inte ta med hela filmerna när jag skrittade, var ca typ 15 minuter, haha ^^ som fanns på film asso.
Det kommer även i ordning, så första snutten är första travstegen.

Man ser även lite ringrostig ut, jag har ju inte suttit på hästryggen på 3 veckor om man inte räknar med dom 4 dagarna jag skrittat nu. Och Chucken har stått i 4 veckor ;) Jag begär ingenting, tyglarna hänger osv. :) hihi


Gula hästar passar i..

Natta om Chucken - dagens ridpass:
Vilka färgrer passar gula hästar i ? Snääällla svara!!!
Svar: Jag vet inte om du menar isabellfärgade hästar, borkfärgade eller något annat men jag själv har aldrig försökt mactcha olika färger till en bork, emn ska försöka.

Isabellfägade hästar passar i det mesta, rött, blått, svart, lila, rosa, mörkgrön osv. Jag skulle dock INTE sätta gult, oranget eller ljusgrönt på en isabellhäst. Men rött är riktigt snyggt, eller unionjack färgerna/agria färgerna och så måste jag säga att brunt är riiiiktigt fint också, gärna macthat med guld. Titta bara här: (printad bild)


En bork tycker jag passar i lite samma färger, men lite mer åt det mörka hållet, marinblått, vinrött, märkgrönt, osv. Riktigt snyggt med lite diskreta färger på en bork, men jag tror även att dom passar riktigt bra i utstickande färger, turkost, knallrosa och jag tror även dom passar i ljusgrönt, som isabellen inte gör. Skulle nog inte sätta brunt på en bork.. hmm, men det är ju en smaksak!

Men kom ihåg DETTA är MIN åsikt. Du ska ju bestämma själv vad du tycker är fint ;)
Vad tycker alla andra, har ni tips på färger som passar "gula" hästar? :)

Chucken - dagens ridpass

Idag stod ju trav på schemat. Inte mycket utan mest skritt såklart. Skrittade först i en kvart och då var han fin, sen tog jag trav på en långsida 3 gånger, alltså inte alls mycket utan bara några meter i taget.
Skrittade sedan en kvart till och gick över i andra varvet för att trava 3 gånger där med. Och då hade han precis kommit på att det var superlajbans att trav och första gången så tog han lite glädjehopp hit och dit. Han låtsades även vara rädd för hela ena sidan av ridhuset, och jag torr inte han var rädd utan mest en fix idé för att få busa lite. Söt var han i alla fall.
Sen blev han säkert lite taggad av att dom 3 andra hästarna där inne galopperade och travade en hel del och såklart dom bommarna som låg därinne. Så skritten som skulle vara efter blev en blandning av takt och skritt typ. Men så länge han är glad så kan man inget annat än att vara glad själv.
Lite printade bilder från när mamma filmade. VILL NI SE FILMEN?
Då vill jag ha 5 kommentarer :D hihi. Det är trots allt första gången sen jag fick hem honom som han bockar & studsar pga av glädje. :D haha. Okej han gjorde ett litet litet skutt en gång i bärjan när jag red barbacka då vi inte hade någon sadel :)

bitch

förut undrade jag vart ifrån du fick dina vänner.
idag skrattar jag åt dig när jag vet att dom alla egentligen hatar dig.
om du bara visste, en gång bästavänner - föralltid ovänner.

egentligen skulle jag villa göra samma visa med dig, men jag tänker lite längre oc är liite mognare så om jag ska göra något, så kommer jag slå dig rakt på käften.

(ursäkta för texten, men är så sjukt arg och irriterad att jag avr tvungen att få ut det)

Stallet nudå!

Jag är trött som ett as, sov en stund när jag kom hem från skolan. Aldrig fel asso. Var även hos läkaren idag och mina blodprover visade att jag var på bättringsvägen men att jag kunde vara lite trött framöver. Vilket jag kna hålla med om. Hon sa även att sova och vila hjälpte så det är nog bara bra om jag sover lite extra och så :)
Kan även tillägga att jag hela dagen gått runt och frysit, har varit extremt kallt idag asso. Behöver en mössa att ha i skolan & behöver nya skor bums.

Men det tar vi en annan dag, nu ska jag gå upp och byta om, har börjat ha mina långkalsonger under ridbrallorna nu. Underbart skönt är det. Förut va jag väldigt anti det, men sen jag fic ett par riiiktigt snygga och sköna så går jag inte ut utan dom i denna kylan.
Ska ju till stallet. Idag ska jag även trava för första gången på ca 5 veckor! :D Ska fråga mamma om hon kan filma, eller mer BE henne göra det ^^ 
Vi ses senare, så tjiiing! HADE

Lucka nummer 5

I lucka nummer 5 så hittar ni ett tips!

Har du en riktigt lång önskelista, en sådan lång så att ni aldrig skulle få allt på den? Sharpam har en tävling där man kan vinna saker för hela 10.000 kr.
Mer info om önskelistatävlingen hittar ni här.



Bloggtävling igen


Tog mig i kragen och var med på även denna tävlingen. Ville inte vara med innan då jag typ aldrig vinner, sen tänkte jag att TÄNK OM x) haha

Va med du också, klicka på bilden eller här under:
http://binnastoy.blogg.se/2011/november/bloggtavling.html

Tävlingen är även i sammarbete med CHEVAL!

Bloggtävling


För att vara med och tävla, klicka på bilden eller på länken nedan:
http://ztreliin.blogg.se/2011/december/bloggtavling.html#comment

Dagen i ord

Min dag har varit ganska fullspäckad. Vaknade vid 9 och va i stallet vid 10. Hade en stund att kolla lite på alla som pyntade. Sedan hade vi övning med några utav stalltjejerna som är lite mindre till luciashowen. 
Det är roligt att barnen är så glada över att få vara med, ska bli superroligt att se resultatet på hela showen.
Efter det var det dags att fota alla luciakandidater, det var BARA 3 st som anmält sig till att vara storlucia vilket vi tyckte va lite lite, så vi tog in 2 stycker lite hastigt. Lite roligt ändån.

Efter det red jag som sagt, men det skrev jag ju i ett annat inlägg.

NU sitter jag och försöker plugga, men jag vet varken vad jag ska plugga på eller har rätt skaer hemma.. kan säga att jag har 3 inlämningar och 6 prov som jag ligger efter med sen jag var sjuk. fml.
Så tyvär slutar min kväll som den är nu - pluggandet-.-

Chuck - dagens ridpass

Red ute idag då det var lektioner inomhus. Han hade lite damp innan jag hoppade upp, men väl uppe så skötta han sig :)
Red samtidigt som emmy och hon orkade inte ens trava och galoppera så hon skrittade med mig i ca en timme. Bara roligt att snacka en massa.
Kunde även jobba honom under tiden och han var fin :D IMROGON BLIR DET TRAV :D:D

Lucka nummer 4

I lucka nummer fyra hittar vi vinnaren från gissningstävlingen igår.
Det var alltså DENNA tjejen som vann!

Alla var i alla fall duktiga och gissade rätt på Linn Olsson!

Lucka nummer 3

I denna luckan hittar ni en av mina kompisars bloggar som alla borde kika in på!
Denna bloggen är en blandning mellan ketchup och potatis typ.. haha. Hon skriver om allt, och det HON VILL skriva om. Bryr sig inte om vad andra säger och kör sitt eget race.
Sen att det är världens bästa person gör ju saken lite bättre!

Alla borde kika in på Majjas blogg!

Lucka nummer 1 & 2

I lucka nummer ett finns en bild, med en person på. Detta är en person som jag tror dom flesta vet vem det är och den som gissar rätt som nummer 3(jag kommer inte godkänna kommentarerna) vinner en FETINGLÄNK!

Har tillstånd att lägga upp bilden som jag lånat av personen på bilden ;)

Lucka nummer 2 innehåller ett citat som jag älskar. Alla har nog hört det ett par gånger, men man kan inte höra det för mycket!

"don´t dream your life, live you dreams"

Julkalender @ carros place

Vet ni vad? Jag ångrar stort att jag inte har någon "lucköppning" på bloggen detta året så jag startar den nu. Bättre sent än aldrig! :D
Jag kommer publicera ett inlägg ikväll med luckorna från igår och i förrgår samt ett enskilt för dagens lucka, sedan kommer det komma en för varje dag och såklart den bästa på självaste julafton.
I luckorna kommer det att finnas allt från ett citat till en blogg till en bloggtävling. Allt mellan himmel och jord i princip.

Ni kan inte längta mera va? :D

Svar

Wilma Kullström om Hööksrundan:
vilka dagar ska du till göteborg? :D
Svar: Jag ska åka dit med mamma på fredagen dock har vi inga biljetter då, men vi kanske köper sista minuten. Det är jättebilligt och bra. ;) Sen har vi biljetter till hela lördagen & hela söndagen!
Ses vi där?

Anonym om Hööksrundan:
vilket träns är det?
Svar:
Det är dyonkopian.


Hööksrundan

Jag och mamma åkte som sagt till hööks för att köpa ett träns och jag hade även snöat in mig på en brun grimma som han kudne få nu när jags nart ska byta till vintertäcke. Hans vintertäcke är brunt så då kunde han få den fina grimman. Den kostar 49 kr på rea på hemsidan, kollade även lagersaldo i kalmar och där stod det att dom kostade 49 men sen när jag kom till butiken kostade den 99 så då sket jag i det. Det är ju inget han egentligen behöver. Dessutom fanns tränset inte inne i svart så jag lämnade butiken tomhänt. Dock så satte jag upp mig på kö på tränset så nästa gång det kommer in så har jag förtur :D mohaha. Dock är det först i januari.. men det är skitsamma! 

Det är i alla fall alltid kul att kolla på saker, mamma tänkte köpa ett par ridbyxor som sedan inte passade så även hon kom hem tomhänt.

Och påtal om hööks, igår kom mamma hem med en fleece till mig därifrån. Inte världens snyggaste passform, men den var skön så varför inte?  ;)


Nu tänker jag i alla fall inte köpa något onödigt förens februari. Sparar till göteborg nu :D wiho!

Chucken - dagens ridpass

Först och främts.. fan va det blåser!
Hatar vädret som är nu, det kunde inte varit sämre asso. Hästen va halvt galen på vägen in från hagen och jag blåste nästan bort. I alla fall borstade och fixade i ca 1 timme. Sen red jag även i en timme. Skrittade runt, försökte få han att söka sig framåt, men han ville mest gå och kolla på alla väggar då det lät när det blåste. Men emellanåt fattade han vinken.
Red mycket olika vägar, snett igenom, rakt över, på medellinjen, stora volter och allt jag kunde komma på. Och övade även på att göra halter. Mest för att få honom att tänka på annat och inte koncentrera sig på alla ljud runt om.

Imorgon blir det ett skrittpass på en timme igen och på måndag blir det trav :)

Baby pelham?

Är det någon av mina underbara läsare som vet vart jag kan få tag på ett gummiklätt babypelham bett?
Jag funderar på att skaffa ett.. men då kan det vara bra att veta vart jag kan köpa ett x)


Hemma ja!

Jag får planera om dagen lite. Eftersom att jag varit sjuk såpass länge och är egentligen inte helt frisk ännu så tvingade mamma hem mig nu vid 11. Men jag klagar inte, kan erkänn att jag var extremt trött eftersom jag inte är igång ännu. Så det var bara bra.
Ska vara hemma i 2 timmar och vila nu. Åker tillbaka vid kl 1 så jag kan rida direkt efter lektionerna vid 2. Som sagt resten vet ni!

Så jag kommer nog sova en stund nu. Underbart!
SES

Upp och iväg

Det blir tidigt idag och jag hinner tyvär inte blogga innan jag går så detta är ett tidsinställt. Jag ska ha morgonjouren i stallet och hoppas att allt funkar som det ska och att det går som det ska framförallt. Vi har bra medhjälpare så det ska nog bli bra.
Det är alltså från 07.00 till kl 13.00 och efter det ska jag skritta Chucken i ca 45 min. Och efter det så är klockan kanske 3 och då ska jag förbi Hööks för att sedan åka hem. Alltså kommer uppdateringen vara lite gles nu på förmiddagen, men jag slänger upp något såfort jag kommer hem. 
Men nu ska jag gå och sova, då klockan egentligen är 22.30 på kvällen!

Hoppas ni får mera sovmorgon än jag!

UTMANA MIG!

Tänkte göra som vissa andra, olika utmaningar. Det kan vara allt mellan himmel och jord, sen vissa saker kanske jag väljer bort, men då vinner ni ju med ett poäng.

Jag kommer alltsp filma varje sak jag gör och ni får godkänna!

KOMMENTERA JÄRNET NU! UTMANA MIG MED DET NI VILL SE MIG GÖRA ;)

you are perfect just the way you are

JAG ÄLSKAR DIG NÅGOT OTROLIGT!♥

snygga ben - extremt snygga skor ;)
haha, finns det något sötare? *-*

jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor,
jag kan inte ens stå när du inte ser på.

(ignorera gärna mig på alla bilder..)

Chuck - dagens ridpass

Red i ca 30 minuter idag, jag red inte alls innan lektionerna - varför behöver vi inte gå in på. Kan bara säga att jag och min pappa har inte alls varit överens idag, så kom inte iväg i tid.
Jag jobbar ju inte så mycket då han mest ska gå på rakt spår, men han gör det han ska och håller sig på plats. Han hoppade till en gång borta vid dom stora dörrarna när det körde förbi en bil utanför. Men annars gick det bra.
Tog även lite bilder på honom efter passet. Dock är han ingen vidare bra fotomodell.. antingen de han sur ut och tar bort huvudet eller så ser han skitglad ut och trycker upp ansitket i linsen.. haha

Till salu

Har ett par guldiga & ett par silvriga metallic boots från catago till salu. PGA oseriösa köpare.
Dom guldiga är använda 1 gång och dom silvriga ca 5-10 ggr. STRL M/cob
90 kr styck inkl frakt!
Intresserad? maila mig: [email protected]

ENDAST SERIÖSA KÖPARE

Studiedag = stallet

Idag har min skola studiedag, skönt! Då slipper jag oroa mig över skolan. Eller om jag ens kan säga så. Har fått en lista på ca 15 saker jag ligger efter med, läxor och prov samt en hög inlämningar! Men dom sakerna får faktiskt vänta tills ikväll, för nu har jag inte tid!

Eftersom det är studiedag tog jag sovmorgon en litens stund och sen jag vaknade har jag bara chillat. Ätit lite mer än på fleeeera dagar och kollat på TV.  Som typ alla andra dagar i och för sig. Men det var inte det jag skulle säga. Min pappa kommer hem snart och då ska jag byta om och åka till stallet. Det är bra att kunna åka dit tidigare för då kan jag rida när ingen annan rider. Det är SUPER ;)
Sen kanske det är fler som rider då eftersom typ ehla stan har studiedag idag, men då kan jag ju planera in att rida när det inte är så många.

Nu vet ni i alla fall vart jag befinner mig idag! Okej? :D TOPPEN!
Vi ses ikväll, love u guys!

Hiss & Diss

HISS!
Jag bara måste hissa dessa schabrak från hööks. Jag är nog inte den första som gör det men jag kan väll vara ca nummer 100 kanske? I alla fall, dom är snygga och stilrena, samtidigt sticker dom ut lite. Jag tycker att dom verkligen lyckats med detta! 

DISS!
Sen måste jag tyvär dissa samma schabrak fasst i färgen creme.
Dom som lyckades så himla bra med det bruna och blåa och så en totalmiss på det biega. Nej detta skulle jag inte köpa faktiskt. Hade dom tänkt till lite och satt en annan färg på kantbandet, det som är cremefärgat så hade det blivit mycket snyggare. Det förstör typ ehla schabraket.


Sen vill jag säga att jag nog aldrig har hatat eller ogillat Hööks, så som väldigt många gör. Jag tycker om deras prylar och jag tycker att vissa saker har himla bra kvalite! Mitt träns därifrån är kanske ingen höjdarkvalité, men jag kan även erkänna att jag betalade ca 250 kr för det. Jag har andra läderprudukter därifrån och jag gillar det.
Har även schabrak därifrån och dom är osckå bra, visst efter ett antal tvättar tappar dom färgen och nopprar sig, men vissa håller sig jättebra. Det är så olika på deras grejer. Men att dom gör fula saker? Det tycker jag verkligen inte. Alla klagar på NÄR dom gör produktkopior av andra saker. Men för dom som inte insett det så är det ju de dom gör, alltidng dom har i schabrakväg och tränsväg m.m, allt det är kopior. Och det är så dom funkar. Jag gillar det. Alla har inte råd med ett dyonträns, eller ett hv polo schabrak. Varför ska inte dom få vara snygga på tävlingsbanan då?
Jag gillar hööks och jag står för det.
Eftersom att jag själv inte skulle betala över 1000 spänn för ett träns så passar hööks mig perfekt. Eftersom att jag inte behöver ha en sadelgjord för 1800 kr så passar det mig utmärkt att köpa en för ca 500 kr i super kvalité från hööks. 

Visst, eftersom att jag har vissa schabrak som är i andra märken så använder jag gärna dom på tävling osv. Men hade jag inte haft råd med dom schabraken så hade jag såklart använt ett från börjes eller hööks, för även dom kan göra snygga saker. 

Jag tycker det är tråkigt att alla dissar hööks. Och påtal om hööks, nu ska jag ta tag i mitt liv och köpa detdär tränset jag hela tiden velat köpa. Idag eller imorgon! :D

VAD TYCKER NI OM HÖÖKS FOLKET?

Jag hoppas att ni inte missat..

ÅRETS JULKALENDER!

Jag tror inte jag har missat ett enda år av julkalendern, dock är det måånga år som varit alltför dåliga. Okej skratta åt mig, men att se på julkalendern är vekrligen ett måste, jag kan inte leva december utan att göra det. MIn absoluta favorit är Mysteriet på Greveholm, den är perfekt rakt igenom och dom tänkte verkligen till när dom gjorde den! Tack gud för att den finns. Har den på dvd och ser den minst 2 ggr om året.
Sen gillade jag även Dieselråttor och Sjömansmöss. Men den som varit bäst på dom senaste 10 åren är ändå Hotell gyllene Knorren, förra året alltså och Romeo & Julia.
Det finns många bra men även en bunt dåliga.

Skitsamma jag skulle säga att årets kalender började faktiskt ganksa bra, inte sådär bang men helt ok! Hoppas den blir ännu bättre! OCH JAG HOPPAS NI INTE GLÖMMER ATT KOLLA PÅ DEN!

Man kan aldrig bli för gammal för att kolla på julkalendern, glömde jag att säga att jag kollade tsm med mamma i morse? ;)


.  och

Chuck - dagens ridpass

Han skötte sig utmärkt. Han var lite på bushumör när jag gick några varv med honom först, men så fort jag satt upp slutade han. Jag red på korta tyglar hela tiden för att vara på den säkra sidan. Och mamma gick bredvid, när jag ville att hon ksulle gå så orkade hon inte så hon gick med hela tiden och pratade med mig om allt och inget.
Han var superduktigt i alla fall och glad. Så nu är jag glad och vi är på G ;D
Dock blev det ingen film eftersom mamma gick bredvid hela tiden.. jag måste bättra mig!

bild i repris(?)

Första ridpasset?

Jag var i skolan idag för första gången på 2 veckor. Gud det var jobbigt, men jag behövde det nog.
Är galet trött nu och ska sova en stund. Jag slutade vid halv 2 istället för kvart i 4 då vi egentligen slutar. Så mamma skjutsade hem mig.
Aja, jag tänkte i alla fall att nu när jag är såpass frisk att jag gått till skolan så är jag redo att sätta igång min polle. Idag har han vilat i 4 veckor så det blir en ganska lång igångsättning ja, men det ska bli roligt. Ska bara kolla med mamma om det är ok, men det tror jag.

Så idag kanske jag rider för första gången på 2 veckor. WIHUUU!!!

Vill ni ha film från idag isåfall, man vet ju aldrig vad han kan hitta på ;)

RSS 2.0