Träningen idag

Träningen idag gick.. hmmm, sådär. 
Jag kan konstatera såhär, han hatar lydnadshoppning och han vill gärna inte riva.. SHIT POMFRITT vad han hoppar alltså, det är galet! 

I alla fall, han var verkligen jättetaggad vilket han gärna blir när hinderna är små, då bara springer han och tar allting med en nypa salt. Det är föst när hinderna kommer upp lite, typ 1.10 och högre det är då han faktiskt tänker lite, backar av och söker mitt stöd. Och lydnashoppningen betyder, bommar, cavaletti, små hinder osv så ni kan ju tänka er HUR pigg han var.

Efter litte tragglande så löste vi det, dock kanske inga stilpoäng och sådär då jag flippar ur när han flippar ur. Sista gången vi hoppade "banan" låg oxern på ca 1.15 och då minsann kan han visa sin bra sida, framtassarna högt över och baktassarna börjar han använda, han kan öppna upp riktigt fint bak, det krävs bara lite höjder först. Haha.

Hoppas han håller sig på marken imorgon och hoppar lika fint som på det hindret, då blir jag glader!

5 dagar kvar

Bara för att johanna inte la upp någon nedräkning idag så tog jag över den biten! Det är bara 5 dagar kvar tills jag åker ner till Skåne med Chuck. Till AW.. Jag tror verkligen att jag kommer lära mig bra saker, och framförallt en vecka jag sent kommer glömma. Jag har inte pratat så jättemycket om det här men gud, jag är så jäkla taggad.

Jag är dock ingen bra tajming och schema "tjej". Jag gör alltid allting i sista sekunden så jag kan säga så att jag har inte ens börjat fundera på vad jag ska ha med mig..
Det enda jag vet just nu är att jag har en hel del kläder som ska ner i tvättmaskinen så dom är rena till att vi ska åka. Och så vet jag att jag måste bada Chuck innan vi åker då han är ett enda damm moln just nu. Och jag vet även att jag nu är ägare till ett tävlingsskåp, LOVE!

Och NU måste jag dra på mig mina kläder, och fixa till mig lite,. Måste ju vara förberedd på ett svettigt pass!
Bilden är verkligen fin, älskar den! Foto: hannabja.blogg.se

Sadelskåp och snygga schabrak

Åkte in till Kalmar idag då mina föräldrar skulle bort på middag. Så jag och mamma passade på att gå in på hööks innan och kolla på deras tävlingsskåp som vi eventuellt tänkte köpa. Jag har länge velat ha ett men först nu när jag VERKLIGEN behöver ett så har vi tagit tummen ur röven och skaffat oss ett. Kan säga att det sved både i min och mammas plånbok, inte mycket gratis inte!
I alla fall, vi köpte ett som vi ska hämta på fredag eller lördag. Kunde inte ta det i bilen idag.. 


Dessutom va det inne på lagret så vi fick gå in där och kolla och då såg jag lite nyheter som inte kommit ut i katalogen eller internet.. riktigt snygga saker i alla fall. Sen kollade jag även på ettschabrak ute i butiken och gaaaaa va snyggt det va.
Tror faktiskt jag ska köpa mig det svarta när jag har råd, tänk med en svart huva till och sen guldigt pannband .. MUMS.
Det blåa och röda var snygga också, men det svarta var verkligen galet snyggt IRL.

Chuck - dagens ridpass

Alltså, markarbete för mats stod på schemat och jag tycker det gick både bra och dåligt. Mestadels bra, det som gick dåligt var för att jag inte orkade, det var varmt då vi tränar mitt på dagen och det sög verkligen i hela mig. Det var mycket lösgörande och snabba reaktioner övningar. Red även mycket över bommar osv.
Inte så mycket mer att förklara. Han har varit finare, men det var okej!
Film finns, men det får ni när mitt internet tillåter det.. ;)

Same second

Var bara tvungen att dela med mig av detta.. coolt ju!
Första bilden har Alma tagit och andra bilder har Sara tagit.
 

This is crazyyyyy

Ligger före horsespots bloggar och ja fan va gryyyymt!!


"läger" nummer ett

Idag börjar sommarkursen för Mats, alltså samma tränare som jag tränar för annars. Men på sommaren är det lite ledigt och det märks, jag får typ panik när jag inte kan rida för någon.. Och nej det är inget skämt, och det märktes verkligen igår. Jag har aldrig suttit på Chuck när han varit sådan innan och det värsta var att jag försökte med allt men inget hjälpte. Och när inget hjälper då är det ett bra tecken på att jag behöver hjälp. Så ingenting kan gå dåligt idag, för om känslan är dålig ska jag bara tänka gårdagens pass i hjärnan.

Jag är glad att vi fick den tiden vi fick, hade dock inte tackat nej till en senare tid. Det var riktigt jobbigt att gå upp vid 9.. jag menar 9 är inte ens tidigt, men jag har totaly ställt om dygnet. Och sen att det är mitt på dagen betyder också värme, tur att det inte verkar bli någon sol dessa dagar för då hade jag dött av värmeslag.

Det roligaste av allt är att jag får träna med storhästarna (tror jag), för ingen av dom som jag brukar träna med hittar jag på listan, varken i min eller någon annan grupp. Några ser jag men inte alla. Och eftersom C är så storgalopperad och storhoppad så brukar jag få hoppa samma som dom stora. Vilket jag tycker är superroligt, jag brukar rida med dom ibland varannan vecka, istället för att rida med c och d ponnyerna. 

Men men, jag bara skriver och skriver, måste ta stopp någon gång! Ska säga att träningarna håller på i 3 dagar, så alltså idag, imorgon och i övermorgon. Lär bli filmer från alla dagar. Men nu måste vi åka till stallet för att sedan lasta och köra neråt på öland! PUSS
bilder från en träning i våras.
Kom på att jag ska ju säga att jag nollade min LA, han kommer bli glader choklader!

Chuck - dagens ridpass

Ojoj, idag har verkligen inte varit min dag. Chuck var förlåt ordvalen men rent åt helvete. Ska inte skriva mer då ni kommer tro att jag är dum i huvudet. Men jag hoppade av innan det kokade över så hann inte göra mer än att skritta fram. Tyvärr

Vissa saker tål jag?

Fick tips av en läsare som sa att någon låtsades vara mig på bilddagboken eller dayviews som det heter idag. Och jag ska säga så att jag bryr mig faktiskt inte om någon låtsas vara mig eller liknande, vill dom det så får dom det. Dock ser jag inte det roliga i det? TILL en gräns.

Jag gick in och kollade på denna bilddagboken och ser att personen skrivit att jag rider så min häst får ont i ryggen, att han har fång, att han är halt 24/7 och även att jag brukar vakna bakfull, MITT i veckan?
Då börjar jag fundera och undra. Vissa saker tål jag men ibland går det för långt. Att dessutom skriva att "jag"/denna personen(hon kallar sig cornelia) äger en av ridskolns hästar och även säger att den är halt? 
Dessutom har personen lagt in bilder på estrid och hennes ponny.. ibland undrar jag vart världen är påväg?

Personen/kontot ska i alla fall anmälas och det kan ju resten av alla andra i ha i sina tankar så ingen mer tänker göra samma sak. Kan även tillägga att jag har en gammal bilddagbok som jag inte vill ta bort pga för mycket minnen. Den heter carroklein och är lösenordskyddad.
 
seriöst lixom?

Ridövning - få med bakbenen

Jag fick en fråga om jag kunde lägga upp lite olika ridövningar som jag tycker är bra och först tänkte jag bara, varför jag? Jag som suger på att förklara och motivera. Men sen kom jag på denna övningen som seriöst är min bästa vän. Sen måste man ju dock tänka på att alla övningar kanske inte funkar lika bra på alla hästar.

Denna övningen är bra för hästar som gärna går och ser fina ut, men inte jobbar ett dugg med ryggen och bakbensaktiviteten. Chuck är sån.

Under en lång period red jag och var nöjd över varje ridpass, sen började jag rida för Malin och då insåg jag att när allt kändes bra gjorde C ingenting mer än att böja på nacken. Så vi har jobbat med detta läänge. Men det var först för någon månad sen som allt verkligen släppte. Och efter det har C varit pain in the ass många gånger, men det är en sak man får ta med just denna övningen då man kommer åt hästen väldigt bra. Sen ska man inte traggla på den för mycket då hästen kommer tröttna och sluta jobba även där, men ca 1-2 gånger i veckan!

Gå in på en av volterna, alltså A eller C volterna och minska så att du rider på en ca 10-15m volt. Och sen börjar du att flytta in rumpan med hjälp av ytterskänkeln. Samtidigt som du försöker böja runt inner. Går det inte så bra så kan man skita i att böja runt inner i början, det kommer när ni är redo för det. Efter några varv och hästen har lyssnat så går du ur det och flyttar istället för innerskänkeln ut på stora volten igen. Sen gör du det om och om igen. Detta kan du göra i både skritt, trav och galopp. I galoppen får man tänka på att hästen inte byter bara.

På detta kan man även lägga till travbommar eller galoppbommar så att när du går ut det och flyttar ut den på större volt så går du direkt från det och ut på bommarna på t.ex långsidan. Då kan jag lova er en jäkla gung i hästen!
Jag suger på att förklara men hoppas ni förstår!
hahaha, fin bild

Chuck - dagens ridpass

När jag skulle börja borsta så märkte jag att han hade typ fullt av "utslag/bett" på ena sidan av ryggen. Det var antingen något som bitit honom, eller så har han rullat i typ brännässlor. Jag vet inte exakt vad det var. Men han verkade inte dö av, det varken ömmade eller kliade på det.
Men ville inte sätta på sadeln så blev en skritt tur barbacka i ca 30-40 minuter. På vägen och grusvägen och på ett fält osv.
foto: johannagrant.se

DESIGNSTOPP!

Nu säljer jag inte fler designer, varken tiden, orken eller motivationen finns kvar.
ALLA som redan har mejlat mig kommer få sina, men efter det säljer jag inte fler på ett tag.

Gold Dust - för sista gången

Nu tänkte jag ta det för sista gången. Eller okej jag har tagit detta för sista gången minst 3-4 gånger. Men dett aär verkligen sista gången och undrar någon mer efter detta komemr jag bara länka inlägget. Inlägget som publicerades igår om ponnyn Dusty fick lite frågor om vad som hände. Jag var inte beredd på det då jag hade satt det på tidsinställt för ungefär 2 månader sedan. Men såklart, igår hade jag besäksrekord på helt sjuka siffror och då förstår jag att ni undrar.

Gold Dust som han heter va min första egna ponny. Vi hade provridit runt 10 hästar innan honom och jag var verkligen less på att åka runt halva Sverige för att ändå inte hitta någon ponny. Men så fick jag tips av en tjej som jag känner om en isabellfärgad kraftig d-ponny för ett bra pris. Jag kan säga så att efter att ha sett annonsbilden och alla filmer hade jag i princip bestämt mig.

I annonsen stod det kräver rutinerad ryttare, vilket det gjorde i var och varannan annons. Så vi ringde, och då kom det fram att han var ganska spänd av sig och att han behövde en orädd ryttare. Vi fick även veta att dom sålde honom åt ägaren som lämnat tillbaka honom efter 3 månader då hon inte vågade rida honom. (efter att vi köpt honom fick vi även veta att en annan tjej köpt honom innan denna tjejen och lämnade tillbaka honom efter 6 månader)

Jag var orädd, jag var verkligen aldrig rädd för att rida. Så vi åkte och provred och minst sagt, han var spänd. Han stod stilla men var jättespänd och på sin vakt när jag skulle sitta upp, sen red jag runt lite, hoppade några hinder och sådär. Det gick superbra verkligen, jag skrittade på långa tyglar och jag satt på min blivande ponny, jag visste det redan då. Nästa helg åkte vi och provred igen och jag flög av, och jag erkänner att jag blev faktiskt lite fundersam, men jag var kär på alla andra sätt så påvägen hem i bilen ringde vi och sa att vi skulle ha honom. Veckan efter besiktigades han och han var min.

Sen gick det dagar och veckor då allting var bara jobbigt, det tog halvtimmar att ens kunna sitta upp på honom och väl uppe satt man som fryst, jag travade runt lite varv efter varv och tyckte livet var bra. Han började dra iväg med folk till och från hagen och tillslut fick bara jag och några andra ta in och ut honom. Allting blev värre.
Så en dag efter en månad ungefär så small det. Jag tappade stigbygeln och D blev livrädd, han stack och sprang sprang sprang.. Och jag som aldrig tidigare varit rädd för att rida blev helt skakis. Efter det så hände det varje ridpass, det var som om något hade lossnat i hans hjärna, han stack flera gånger varje pass, i ren panik. Vi fick börja slänga upp mig då han inte klarade av när jag satt upp i stigbygeln. Jag började rida med inspänningstyglar så att han inte kunde sticka och jag vet inte allt vad vi gjorde.

Jag sökte till ponnyakuten och hans problem var riktigt tydligt, FÖR tydligt. Han stacka direkt när jag suttit upp och jag fick inte stopp på honom. Tobbe tyckte mitt problem var både för stort och alldeles för farligt så jag kom inte med. Efter det blev han halt och vilade i 2 veckor. Under igångsättningen fick vi extrema bakslag och jag minns just ett så väl. Jag hade skrittat några varv i ridhuset, han var jättelugn och jag hade precis tänkt gå ut för att skritta i skogen - såklart skulle mamma leda honom för säkerhetens skull. Varvet innan vi skulle gå ut så knäpper det till i väggen bakom honom och han exploderade, han sprang och sprang och sprang, aldrig varit med om liknande. Så när jag fick stopp på honom skrittade jag ett varv sen hoppade jag av, gav honom till mamma och gick ut och grät. Det var sista gången jag satt på honom.

Vi bestämde oss för att sälja honom, vi kollade med de gamla ägana om dom kunde köpa honom vilket dom kunde och nu står han kvar där. Jag säger inte detta för att det ska låta bra, men där han står nu är nog ända stället på jorden där han verkligen trivs. Han är en annan häst där.

Alltså, det som hände var att vi inte klarade av honom, så vi sålde tillbaka honom. Och jag borde egentligen inte skriva ut detta här på bloggen, men jag har redan bestämt att när jag blir 18 ska jag köpa honom. Så ska han få stå i min ägo tills han inte orkar leva mer. Denna ponnyn är verkligen den mest speciella varelsen på jorden, och en dag vill jag förstå vad som gör att han blir den han blir.

Gårkvällen

Jag och min bror hade huset för oss själva så jag tog hit två kompisar, likaså gjorde brorsan. Vi grillade, pratade, gick runt halva köpingsvik, pratade ännu mer och chillade. Ganska mysig kväll trots vädret. Dom åkte med bussen till Kalmar sen och jag cyklade tillbaka till stugan. Kollade på lite PPL.
Men min brors kompisar va kvar och seriöst, värsta väckningen ever. Dom tutade i en jäkla tuta tills jag vaknade, fyfan!

Så idag väntar ännu en dag. Jag vet inte vad som händer nu på dan, men ikväll ska jag i alla fall rida. Mitt schema har blivit så misslyckat nu, jag kna inte rida 2 gånger om dagen och allting blir pannkaka. Men jag gör det bästa av situationen..

No more talk, ;)
jag ser ju lite halvt retard ut men jag bjuder -  han har ju ingen svans btw

Jag dör, fan va snygg han är!

Det sjukste är att jag ska se honom IRL..
Säg till om det blir "tooo much" justin, men han är en del av mitt liv.

Svår att sko?

Fråga: Hej, intressant att ni drogar ner och skor på Klinik. Kan han inte bli skodd som "vanligt" eller? Har han alltid varit bråkig med skoningen ? 
Jag har också en häst som inte går att sko utan lugnande så vi åker också till Kalmar och skor. Har inte träffat eller hört någon anna som har mitt problem så blev lite intresserad:)

Svar: 
Nej han kan inte bli skodd som vanligt. Frambenen funkar om man ger det väldigt mycket tid och tåladmod men bakbenen är helt omöjligt. Det går inte att sko honom på bakbenen utan lugnande, har man skott frambenen kan man dessutom inte ens komma i närheten av hans bakben utan lugnande.
Chuck är OTROLIGT rädd om sina bakben, även fram lite men inte alls i samma nivå. Och vi har också undrat om det alltid varit så, men alla kotnakter jag har sedan han var runt 2-3 år så har han varit rädd om sina bakben. Så vi tror att det är medfött. 
Och en häst som är rädd om sina ben är väldigt svår att "bota". Jag fick en kommentar för ett tag sedan om det och jag har aldrig tänkt på det på det viset, men när hästen låter oss lyfta deras ben så lägger dom hela sitt liv i våra händer. Det är sant, då dom är flyktdjur och dom måste ha alla sina fyra ben för att kunna springa.

Och sen kan jag även tillägga att det går bättre och bättre för varje gång, vi ger mindre och mindre lugnande efter hand. I början fick han maxdos och kunde ändå stå på 3 ben och streta imot. Men det går framåt!

Föresten, kolla detta!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

27 Juli 2011

För exakt ett år sedan publicerade jag denna texten på min blogg:
"Varje dag vaknar jag upp med den där känslan i magen. Den känslan jag hade för 2 månader sedan. Allt det jag hade på mina axlar. Och när jag sätter mig på cykeln för att cykla till stallet det är först då jag inser. Det är inte du som kommer stå hagen, det är inte du som kommer gnägga åt mig, det är inte dig jag kommer borsta, det är inte dig jag kommer pussa på mulen, det är någon helt annan.

För du är flera mil ifrån mig.
Och även om jag tror att jag gjorde rätt så saknar jag dig något enormt.
Jag börjar gråta varje gång jag hör ditt namn, varje gång jag ser en bild på dig. När jag ser att du är lycklig. Varför kunde det inte bli så med oss. Jag vet att så som det är nu, nu kommer ni två nå toppen. Även om det känns tungt att det inte är vi.
Nu känner jag ångesten hela tiden, 24 timmar om dygnet. Det känns verkligen som att jag gav upp. Och nu vill jag bara ha hem dig igen, börja om på nytt.
Men det skulle aldrig funka. 
Min fina fina fina fina fina prins. Om du bara visste, om du bara visste..
Om ni bara visste. 
Min gula fina ponny, min dröm på fyra ben. När jag sa att jag inte älskade honom. Jag gjorde det. För mycket för att förstå. Du är min på papprerna, du är min i hjärtat. Men du är samtidigt någon helt annans. Någon som du är lycklig med. Och det är det viktigaste just nu.
Att du är lycklig.

Fina du. Underbara du. Jag saknar dig."
Nu sitter jag med ett leende på läpparna, glad över att jag tog chansen med dig. Ingen häst har någonsin lärt mig så mycket som du. Och jag är stolt över mig själv och allra mest över dig!

Köpa saker från hööks

Men varför? Hööks levererar faktiskt snygga saker och nu har jag redan en alldeles för lång inköpslista och så kommer allt detta till. Det är mycket jag VILL ha, men detta är saker jag SKA köpa inom en snart framtid.

Huvor, vill ha alla 4 färgerna men först på listan står väll svart. (ska nog köpa alla när pengarna finns)

HV polo, sjukt snyggt.


Delat pannband
, har ett i rött från Kyro men detta lockar verkligen

Kavaj, gillade inte den svarta så mycket. Men när den blåa kom så blev den genast mycket snyggare och jag som länge funderat på en blå kavaj! Taget.

Skjorta/Tröja, har velat ha denna länge, den har ju funnits länge i sortimentet.. men vet inte?


Har ni hittat något snyggt bland hööks nyheter? :D

Teknikskydd - min åsikt

Fick inte speciellt många starka åsikter om teknikskydden. Många skrev att dom varken gillade dom eller tyckte illa om dom, jag trodde att jag skulle få fler som hatade dom.
Jag har tidigare inte haft så stor koll på det med teknikskydd, vi fick med ett par till chuck och sen köpte jag även ett par egna. Detta är dock utav den "snälla" varianten, finns ju snällare och värre. Sen har jag ridit med det lite då och då, både i dressyren och hoppningen. Senaste tiden har det blivit att jag använder mig mer av varedus bakskydden som inte är tekningskydd i hoppningen.

Men vet ni? Jag märker skillnad på teknikskydd och vanliga skydd. Chuck har grym frambensteknik, men jag tror inte så många tänker på hans bakbensteknik, för den är inte speciellt WOW. Han lyfter på benen så mycket som han behöver, men sällan mer. Har sett på filmer ibland att han kan öppna upp riktigt fint bak men det händer inte allt för ofta. Viket i sin tur gärna leder till pet, onödiga tråkiga rivningar. I helgen t.ex hade jag teknikskydd i LAn och vi kom nolla. Jag tror ärligt talat inte att vi hade gått nolla med vanliga skydd då han var så nära flera gånger. 
Så nej, någon jättestor skillnad gör det inte på honom, men lite. Och den lilla marginalen kan vara betydelsefull.

Om jag tycker ILLA om teknikskydd?
Nej, jag tycker inte illa om dom. Efter vad jag har läst så ångrar jag att jag använde dom som vardagskydd hemma så ofta och från och med nu kommer jag inte använda dom mer än nödvändigt. Dom trycker på senan vilket gör att de lyfter mer på benen, men sen beror det på HUR man spänner dom. Spänner man skydden rätt så sitter som inte och trycker speciellt mycket, och  då tror jag inte senan tar så mycket stryk som vissa vill påstå. Men att använda det varje dag, nej det är inget jag kommer göra eller hoppas någon annan gör. 

Men på tävling tror jag faktiskt att jag ska börja använda teknikskydden mer. Inte på träning eller hemma alltså bara på tävling och funderar då på att köpa ett par matchande till mina veredus skydd.

Jag vill ha dessa fasst i svart:
 
Alltså INTE dessa med detta spännet: 

Någon som vet vart jag kan köpa dom? 

Chuck - dagens ridpass

Jag tror att det är typ max 20% av er bloggläsare som faktiskt läser mina inlägg om när jag har ridit Chuck. Men det ä alltid något, så jag fortsätter med det. Jag tror även att 50% av alla läsare, läser för Chucks skull och inte min så jag skriver såklart om honom och det får ni leva med.

Han var ruuuuskigt fin idag, riktigt fin verkligen. Jag hade 4 travbommar på ena långsidan. Först skrittade jag fram på asfalten och sen travade och galopperade jag igång honom i paddocken. Efter det fick han skritta en stund, så gott som det gick. När jag har galopperat igång ordentligt blir han så uppmärksam så minsta lilla snudd med skänkeln och han börjar trava. 
Sen i alla fall blev det bakbenen under direkt. Red på volten och flyttade rumpan innanför, först var han riktigt förbannad men det släppte efter ett tag. I alla fall, varvade med att rida på volt och sen gå ur det och på travbommarna. Fatta vilken feeeling.

Gjorde det i båda varven innan jag tog galoppen, han var fin där med även om vi bara galopperade på i ett lugnt tempo på fyrkanten, lite "oj ett sandkorn"-fjantig ibland men annars så fin.
När jag skulle trava av längde vi avståndet mellan bommarna så det blev runt 1.20-1.30 och jäklar vad han tog i. Ibland undrar jag verkligen om ponnyn är min?

Synd att bilden är printad från film, hade varit cool om det var en bra bild. Ignorera gärna mig och min outfit ;)

Svettig som en gris blev han, så svampade av honom innan jag släppte ut honom i hagen och ja.. han levde verkligen upp till namnet GRIS.

Vad kan blir fel med denna bilden?

Jag ÄLSKAR Justin och älskar caps.. 

Bloggtävling

Va med du också, klicka här för att vara med!
I sammarbete med caseapp.se

Chuck - dagens ridpass

Blev ett ridpass ute i mörkret, men åh så fin han var.
Han var riktigt pigg och framåt vilket är ganska ovanligt, flyttade honom mycket och gjorde "Malin-övningen" så att han verkligen skulle sätta under bak. Efter det var han ännu piggare och bara sprang. 
Då kunde jag bara rida lätt långsamt, hålla en stadig kontakt i tyglarna och hålla om med benen så blev han genast mycket lugnare och sänkte huvudet och höjde ryggen.
Jobbade inte galoppen mer än när jag galopperade fram. Blev så mycket jobb i traven så det räckte.


old pic

Bloggideér till tusen

(Detta iblägget skulle publiceras för ex antal timmar sedan men blogg.se dampar så blev nu)

Just nu har jag verkligen hur mycket ideér som helst, varje gång jag sätter mig vid datorn vill jag bara blogga blogga blogga! Såhär peppad har jag inte varit på länge, och vad tror ni jag inte har? TID.
Min tid bara springer iväg just nu, jag vet att det är sommarlov, men shit tiden finns verkligen inte.
Men jag försöker så gott jag kan att klämma in bloggen, så ni borde älska mig! Haha, tolka mig rätt.

Och tror ni inte jag blir tusen gånger mer peppad när jag ser detta? Jag tror inte ni förstår hur mycket det påverkar och hur otroligt glad jag blir. Speciellt när det är av personer som sällan skriver sådant. 
T.ex vissa bloggläsare skriver varje dag till mig och hundra andra att jag är bäst, då blir man glad, men när det är någon som skriver det och VERKLIGEN menar det så blir man helt.. finner inget ord.. lycklig?

Idag har jag faktiskt BADAT, hör och häpna.. Caroline Bågfeldt har badat! Eller okej, jag doppade mig. Det var tydligen 22 grader i vattnet men det kändes som typ 4? Om jag minns rätt var sista gången jag badade sommaren 2010 så det kanske var dags nu. Nu har vi gäster, sen ska jag väll åka och rida ikväll någon gång.. runt 22 kanske?
gammal bild

Rygg och rumpmuskler?

Jag har kämpat i snart ett år med att försöka bygga muskler på Chuck, visst att han har förändrats riktigt mycket i kroppen, mest mot det positiva. Men det är såå mycket kvar och just nu känns det som att vi står stilla på samma ställe hela tiden.
Han har satt jättefina halsmuskler, har inte bara underhals längre utan även en fin överhals. Han har skaffat lite rygg och rumpmuskler och har breddat sig mellan frambenen. MEN, det är inte mycket som har hänt och det är sååå mycket till som ska dit.

Nu vill jag att ALLA ni dör ute ger mig tips. En häst som har svårt att sätta muskler. Han äter redan mer än andra d-ponnyer så för lite mat äter han inte. Och ja det är rätt värden i maten (uträknad foderstat dessutom). Men det ända stället han lägger på sig på är på magen vilket jag INTE vill. 
Här kommer lite bilder, det som är inringat med grönt vill jag sätta mer muskler, och även över det gröna sträcket. Det röda strecket är där jag vill få bort lite fett. Och om någon undrar varför jag inte vill ha mer halsmuskler - det vill jag men det har han inte lika svårt att jobba fram och dessutom har han mer halsmuskler än vad man tror, kolla bara på honom in action. (fasst då ser i och för sig hela han välmusklad ut..)


Det roliga är att när man ser honom ifrån vänstar sida så ser han mer omusklad ut än ifrån höger. Bara för att han är tecknad så.


Jag har mycket saker vi ska testa & göra, men ännu fler tips skadar ju inte!

Stallet i bilder

Här har ni lite bilder som sammanfattar stallet. Kanske filmar någon dag vem vet?
Har inte tagit kort på allt i detalj, men eftersom halva stallet är stall och andra halvan är under renovering så ser ena halvan bara ut som ett bombnedslag.
Alltså, hela stallet har varit en lada från början, sedan byggdes ena halvan om till stall i två olika omgångar. Och nu är den andra halvan på väg att bli boxar också. Sen är det inte någon "hit", det är lite ladugårdskänsla över det hela. Men det tar ca 5 minuter på cykel dit ifrån stugan så jag tycker det är bra! 

Okej, det första man ser utav stallet är paddocken, om man fortsätter på vägen rakt fram (till vänster om paddocken) så kommer man upp till stallet.

Här har vi ingången till stallet.


Direkt när man kommer in har vi höt, skottkärror och grepar osv.


Går man till höger kommer man in till stallet som ser ut såhär: Alltså har vi dom gamla boxarna på höger sida och dom nya boxarna på vänster sida.


Om man går till mitten av stallgången så kan man gå ut till vänster, då går man igenom delen som är under renovering och ut genom dörren där man komme till hagarna.


Här är hagarna, Chuck går i en egen hage typ bakom trädet.

Går man tillbaka in ser det ut såhär: Men om du går till höger istället för tillbaka in i stallet så kommer du till sadelkammaren.

Sadelkammaren ser ut såhär, min hylla är längst fram och det är min prestiegesadel som hänger där till höger.


Ungefär såhär ser det ut när man går ut ur sadelkammaren, så en snabb överblick över den delen som ska byggas om. Och nu kanske ni förstår varför jag inte visar er hela den delen ;)

Om vi backar tillbaka lite och går ända längst ner i stallgången så kommer vi till spolspiltan.


Till vänster om spolspiltan har vi foderkammaren.


Och i mitten av stallgången, boxen till höger om utgången, en av dom nyare boxarna står Chuck med sin krulliga man.Hoppas ni fick en snabb överblick om hur vi bor just nu, kanske ska jag ta kort på vårat sommarhus också? ;)

Två designer klara!

Förlåt att jag uppdaterat så dåligt, men har suttit med två deisigner hela dagen. Och nu äntligen är dom klara och jag kan sova.
Kolla in på dom HÄR och HÄR!

Det tråkigaste med att göra designer nu är att allting blir så dåligt nu när min design är ELIT! Hahah..

Chuck idag

Idag fick han vila, planen var att rida innan vi skulle åka och sko honom, men det hade inte varit snällt då det var ca 27-28 grader ute. Och nu har han ju varit drogad osv så blir vila idag och ett lugnt pass imorgon!
Så vi var alltså på atg för att sko honom!

charmiga .. från igår!

Frågor & Svar

Om man vill ha design av dig, kan man betala via brev? 
Kan inte du skriva ett inlägg om vilka betalningssätt som 
du skulle kunna tänka dig?;)
Eftersom att jag vet att alla inte får lägga pengar på designer för sina föräldrar eller att ens föräldrar inte vill betala via banken åt en har jag sagt att man kan betala på flera sätt. Jag tar alltså emot pengar via banken - det allra enklaste. Tar även emot kontanter, om vi bor nära varandra kan vi ta det på en tävling elller liknande och sen tar jag även emot brev som du skrev. Alltså att man skickar pengana i ett kuvert till mig.

Jag tänkte bara fråga, vilket photoshop har du?
Är du nöjd med det du har? :)
Jag använder Adobe Photoshop elements 7.0 och jag älskar det. Jag har testat adobe photoshop CS5.1 men tycker verkligen att elements är mycket mycket bättre. Men det är nog en smaksak.
Sen tycker jag att vill man ha något bra och smart får man nog faktiskt kosta på sig ett i butik, blir alltid massa krångel när man laddar hem..

Vad har ni för transport?:)
Oj, vet inte.. En Thule tror jag ;) haha

27 grader.. Stranden lockar!

Men vad för man inte en dag som denna? Jo man tar på sina stallskor och lastar ponnyn i transporten. ATG nästa!


Ett år sedan första provridningen!

Första gången jag satt på min underbara ponny. Ett helt år har gått sedan vi träffades för första gången.

"Idag var vi och kollade på *****. Vi visste inte mycket alls om honom när vi åkte dit, var en ren chansning.
Först red ägaren och jag kan säga att han va ett krutpaket. Jag ville upp på honom direkt.
Han lyssnade jättebra på hjälperna, kunde grunderna i dressyren men inga skolor. Han hade hela tiden det där trycket i galoppen och även traven. En såndär adrenalin kick lixom.
Han hoppade som en gud, tände till och verkligen sög tag i hinderna. Fanns bara över i princip. Och hade mycket luft i sprången. Precis den typen av häst som jag vill ha."

Nu ett år senare står du i min ägo. FINA UNDERBARA BÄSTA CHUCK!
Jag såg verkligen stor ut för honom då.. tur att jag inte växte mer och att han skaffade sig lite mer fett och muskler! 

Only REAL beliebers will understand


My inspiration, my king, my soulmate, my everything, MY WORLD! 

Chuck - dagens ridpass

Tänkte rida ett dressyrpass, men sedan kom mammas kusin och mina sysslingar/pysslingar som är typ 4 och 7 år och kollade och allt dom ville se vad när jag hoppade så jag tog fram ett sockerbits hinder och varvade dressyren med att studsa lite över det. Ett sockerbitshinder verkade göra Chuck helt överlycklig då han blev galet taggad.. ;)
Men efter att dom åkt igen så blev det lite lösgörande arbete, flytta mycket till och från spåret, bogen in osv.
Han var galet pigg efter lite studsande på cavelettin, men det är bara bra för då sätter han under bakbenen ordentligt, bara jag håller lite i tyglarna och benen om, så han var riktigt fin!

Klubb-byte

Nu har jag bestämt mig för att berätta det officiellt eller vad det nu kallas? Tror att ganska många redan vet om det men jag tar det en gång för alla så att det slipper spridas rykten eller annat som kan hända. För er som inte bor här i närheten kanske det inte ens är intressant att veta men tänkte ta det för er kalmar läns bor!

Jag ska byta klubb. haha, lät som värsta grejen och så handlade det bara om ett klubb-byte.. dock har jag ångest över vilken klubb. Jag tycker verkligen om KBF, jag har ridit där sedan jag var liten och har aldrig bytt klubb innan. Det är lixom hemma för mig, jag känner alla, jag vet mycket om alla hästarna, jag kan cykla dit på 5 minuter när jag vill, det är som jag nyss sa, mitt andra hem. MEN, jag har börjat känna känslan att jag inte hör hemma där, inte för att någon fryser ut mig eller liknande. Varför det känns så tänker jag inte ta upp här för dom som rider på kbf kanske redan vet? Och sen den största anledningen.. JAG VILL MER!

Jag vill inte hoppa 90 cm på klubbhoppningarna, jag vill inte tävla div 2 i hoppning, jag vill inte starta div 3 i dressyr, jag vill inte tävla ponniacup som går i 80 cm. Jag vill tävla mer, jag vill satsa, jag vill hoppa div 1 eller eliten. Jag VILL så mycket mer än vad min nuvarande klubb vill.
Och min klubb satsar mer på att få in mycket barn i verksamheten, lägger ner mycket tid på t.ex "sommarlovshoppning" där klasserna är bom på marken, och typ 30 cm.. Och det är säkert otroligt roligt för alla lite mindre. Jag menar vi har 3 st personer som tävlar högre än klubbtävlingar just nu, en är över 18 och två ponnyryttare, en av dom är jag och en har tävlat 3(?) lokala tävlingar. Jag ser inte detta som något negativt alls men det ger mig inte dom chanserna jag vill ta. Så för ca ett halvår sedan bestämde jag och min mamma att jag skulle få byta klubb, dock lite för sent för bara någon månad innan hade jag fixat licens. Men nu till årsskiftet kommer jag i alla fall byta klubb och om det går som planerat byter vi stall redan nu till hösten. Jag vill stå i ett stall med mycket mer uteritts möjligheter.

Men till den stora frågan.. vilken klubb? Jag har velat mycket mellan Ölands Ryttarförening och Ridklubben Udden. För er som inte bor i kalmar län kanske det inte säger er något, men nu riktar jag mig mot er som vet. Vad skulle ni valt? Öland vs Udden? Jag vill alltså ha många olika tävlingsmöjligheter och vill kunna tävla i lag. HELP ME!

@ stallet


Nya saker från helgen

Blev några saker i helgen, cheval va ju där och dom hade lite erbjudanden så blev en skjorta och en jacka. Sen ha vi även köpt lite flugnät och sånt från hööks men det kanske är mindre kul att se..
Blev i alla fall en San Clara tävlingsskjorta från Kingsland för halva priset och sen blev det en röd Kingsland jacka som var mycket billigare än vanligt. Dock för at den va broderad på baksidan med chevals märke. Men den var skön och perfekt jacka till hösten så slog till.
Tävlingsskjorta San Clara från Kingsland
hittade ingen bild på jackan, så tog en från blocket

Teknikskydd?

Vad tycker ni om teknikskydd? Bra/dåligt och isåfall varför?
Jag ha en åsikt men jag väntar med den tills NI har skrivit vad NI tycker!

Chuck igår

Glömde skriva igår, hade annat för mig. 
Men igår gick han ett lugnt skritt och travpass för att förhindra massa träningsverk. Så skrittade fram på en grusväg och på asfalten, vi har en jättebra grusväg som går ut på asfaltsvägen och sen tillbaka igen till paddocken som jag alltid skrittar fram och av på nu. Superbra för senorna!
Gick in i paddocken och travade lite, inte så höga krav utan mest att han skulle slappna av och gå undan min skänkel. Så efter 10 minuters trav skrittade jag tillbaka igen. 
Hade tänkt att han skulle vila idag men han ska vila på torsdag så han får gå idag istället!
MÅSTE även komma ihåg att fota stallet och lägga upp här, det har jag ju lovat - om jag kommer ihåg gör jag det idag.
det är synd att bilderna på honom inte utstrålar hans personlighet och hans söthet.. IRL är han så söt att man bara vill äta upp honom, seriöst ask my friends!

Answer

Om "Film igen"
Varför smäller du till honom med spöt så hårt vid 00.59 ungefär? :o

Svar: Eftersom att sista hindret var en vattenmatta så fick jag rida som satan. Om jag minns rätt har han bara hoppat vattenmattan 2(!!) gånger på första försöket på tävling innan. Alltså kan jag inte sitta och tro att han klipper den lätt som en plätt. Jag får alltid rida som satan an mot vattenmattor, på tävling morrar jag även, NÄSTAN varje gång. 
Alltså gör jag det inte för att vara taskig, utan för att visa att jag sitter där och är medveten om att han faktiskt kan stanna.
Råkade dock lägga till det lite tidigt denna gången men det är i alla fall för samma anledning.

Designer hit och dit!

Skriver nu en gång för alla att det INTE är jag som har gjort designen. Det är nämnligen Lisa som har gjort den och vad jag vet gör hon inte designer åt andra, utan det händer någon gång ibland! Jag hade turen att få en och det är jag sjukt tacksam över för hon gör dom finaste designerna på jorden typ.

Men såklart säljer jag fortfarande designer, så om ni vill se några som jag har gjort kan ni kika in här, här eller här!

Film igen

 Film igen, men detta är sista nu. När vi skulle hoppa 3an taggade han på det vit/röda så det är därför det blir så lustigt hopp där. Ni ser ju att bommen som föll va såå onödig. Hade vi kommit några centimeter ifrån hindret istället hade den garanterat legat kvar.. Men det är sånt som händer!

Filmtime - LA

Här kommer den, filmen som alla väntar på! Första nollan i LA.
Vi har inget superflyt och så, men jag gjorde verkligen mitt bästa och ponnyn ställde upp för mig. Är skitnöjd!
Red nästan in i ett hinder i slutet för att jag var så fullt uppe i att vara glad och berömma honom ;) haha


BTW .. Designen är INTE klar, därför ser det lite knas ut!

Sovit länge

Snacka om att det var skönt att sova idag, har ju gått upp ganska tidigt 3 dagar i rad nu så var verkligen behövligt med lite sömn. Men jag kan inte riktigt ta det lugnt nu heller, jag har en jävla(förlåt ordvalet) massa saker att göra. Jag har sovit inne i våran bäddsoffa sen vi kom hit nu och det ser ut som ett bombnedslag och ska alltså flytta ut till mitt lilla rum nu. Sen ska jag städa ibland alla mina hästsaker, allting som togs med ifrån kalmar ska sorteras och fixas, slängas och sparas och massor av kläder ska tvättas.
SEN ska jag ta atg i alla designbeställningar igen, Förlåt alla ni som väntat men det har inte funnits tid. Jag har nog 3-4 st på kö nu så ska sätta igång med det. SEN ska jag även börja ta tag i mina utmaningar.. Jag har inte glömt bort det men tiden har inte funnits!

Ja det är alltså en hel del att fixa, så bloggen blir lidande. Dock kommer tävlingsfilmerna upp under dagen så lite uppdatering blir det nog!


Vet ni dessutom? Grymma Lisa håller på att göra en design till mig, jag kan knappt hålla mig så nyfiken jag är på hur snygg den kommer bli.. 

That feeling

Snacka om att det tar emot att vara uppe nu, ögonlocken är tungare än tyngst och fingrarna orkar knappt trycka på tangenterna. Men jag gör det bara för att ni är bäst!

Jag har fått lite olika samtal ibland av olika läsare som ringt och berättat hur grym dom tycker att jag är osv. Har fått idol bilder och idol filmer, folk skriver inlägg om mig på deras bloggar. För vissa kanske det är lite men 3 gånger har det kommit frem personer till mig och pratat. Idag kom det fram två tjejer, vet att i alla fall en utav dom läser min blogg och jag blir så sjukt glad. Känslan går inte att beskriva!

Och nu ikväll så ringde min telefon och det samtalet kommer jag sent glömma. Vissa ringer och pratar en stund men denna tjejen gjorde mig verkligen glad och helt sjukt peppad, mitt självförtroende är på MAX efter det. Hon berättade för MIG hur grym jag är, att jag ska fortsätta göra allt jag gör och fortsätta vara MIG för att jag verkligen kommer lyckas osv. Jag satt här och log som en tok medans Jennifer som hon hette satt i andra änden och skakade.. Det är så häftigt!

Den känslan är obeskrivlig, jag blir så jäkla förbannat glad när ni vågar komma fram och prata eller ringa! LOVE till er!
Jag har till och med en egen fansida på facebook, som mina läsare har gjort!

Movietime

Här kommer filmen ifrån LCn och LBn i fredags, LCn gick åt helvete vilket antagligen syns, blev förbannad när han svängde till höger i början och när han inte tog skänkeln la jag till spöt så ni inte tror att jag misshandlar honom eller något annat.. Resten av banan gick skit, han var okontaktbar, bara blöjde lixom. Tänkte satsa lite i omhoppningen men eftersom han inte gick att svänga så gav jag upp redan innan jag kommit dit.

LBn gick mycket bättre, ser lite hux flux ut ibland men jag hade en bra känsla och tycker det gick bra!
Film ifrån dom andra dagarna kommer imorgon, tog ungefär 3 timmar för denna att ladda upp på YT så tar resten imorgon.. hata vårat internet här..
 

Har du fotat mig?

Är det någon av er där ute som möjligen har knäppt lite bilder på mig i helgen? I så fall, skicka dom till min mejl: sigge_carro@hotmail.com.
Om du har blogg eller någon hemsida glöm inte att skriva den så länkar jag! 
Här ser ni i alla fall hur vi har sett ut i helgen ;)
Bilderna är fotade av Clara Jonsson och Alma!

LB+

Är supernöjd över ponnyn även idag. Han var nog lite trött och så efter 3 dagars tävling, vilket märktes då han blev superduper pigg/het. Han lägger sina sista krafter och blir då gärna lite på och av. Men trots det så skötte han sig galant. Det var ju 105cm så alltså högre än LB men inte LA, och fick ett riktigt sketet pet. Men som sagt, satte första nollan i LA igår så vad mer kunde jag begära?
Ni kommer se på filmen sen att han verkligen va av och på hela tiden, och den bommen som föll hade lika gärna kunnat ligga kvar så lite besviken blev jag ju, men inget att deppa över! Jag är så stolt över både mig själv och ponnyn, han är verkligen inte en som hoppar i alla lägen eller ställer upp för ryttaren hela tiden. Ibland gör han det såklart men i vissa tillfällen måste ALLT stämma och jag får inte tappa skänkeln en sekund för då stannar han. 

Kände även att 4 fel fick räcka så red på som bara den mot vattenmattan och ha klippte den! Börjar känna mig mer säker på vattenhinder nu. 
Nu är det bara lydnaden som ska dit så jag kan börja satsa lite i omhoppningarna med!

Filmer från helgen kommer senare idag/imorgon.

Vad kan gå fel?

Jag är lycklig, jag är glad, jag är taggad, jag är allting som är positivt! Det ända som kan vara fel idag är att ponnyn är skitig och att knopparna går på sista värsen, dom har suttit sedan i torsdags kväll..
Men annars är allting perfekt, åh älska livet!
 
Jag ska bara klä på mig lite och så sen åker vi till stallet. Blir inte så mycket fixande med ponnyn idag då han ändå kommer bli en ända lerhög efter 5 minuter på framridningen.. Men här kommer i alla fall dagen outfit!


Outfit

Såhär såg vi alltså ut idag, morgondagens outfit är hemlig än så länge ;) hihi

Första nollan i LA

Kanske är den dåliga känslan jag ska leta efter? Hela dagen har jag gått runt och varit stensäker på att det skulle gå dåligt.På framhoppningen var han lite av och på, överhoppade sig typ i varje språng men över kom vi i alla fall.
Inne på banan var han en pärla. Jag säger det inte ofta men jag är nöjd över min insats. Jag red bra, vi kom bra och hade bra flyt - dock inte över hinderna. Även fasst jag kom bra så överhoppar han sig något enormt i vissa språng, så det blir att han stannar upp och hoppa rakt upp istället för uppåt och framåt.
Men jag är jättenäjd i alla fall och blev dubbelnolla!!

Med mycket träning och traggling på LA höjd så kommer det sitta snart. MSV får vänta tills allt annat är klockrent, vilket jag redan hade tänkt men i alla fall! Nu är vi på väg i alla fall, och detta kommer jag verkligen kunna leva på LÄNGE!
Fler bilder kommer efter helgen, likaså filmer. JAG VET att uppdateringen suger just nu, men jag har ingen tid tyvärr :(

Följ mig på twitter @carroklein eller instagram @carrobagfeldt för att inte missa någonting! Glöm inte att gilla min blogg på fb HÄR!
Bilden har grymma ALMA fotat, förklarar lite om HUR pigg han var..

Berättar mer när jag kommer hem!


Tävlingsresultat 20/7

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men jag väljer nog gråta för det var precis det jag gjorde idag.

LC:
Jag valde att hoppa lc för att vi skulle gå ner och känna att det var riktigt lekande enkelt någon gång. Men jag vet ärligt talat inte vad som hände.. På hinder som han bokstavligen skulle kunna hoppa stillastående taggar han upp som satan och tar sats som om det var 140.. Jag gjorde precis som jag bestämde, lät honom sköta jobbet, satt och väntade in hinderna. Men det resulterade bara i att vi kom helt fel och han hoppade meter innan. Jag höll dessutom på att flyga av efter första hindret då han drog sig ut mot utgången när vi skulle åt andra hållet. Jag sa likadant efter börjes, men så här mycket har jag ALDRIG skämts i hela mitt liv, det var det värsta jag gjort, finns lixom inga ord för hur dåligt det gick.
Så där gick min gräns, när han flippar ut så som han gjorde på en LC då kokade det över. Jag gick ut och bara några meter bort brast det, grät typ floder. Ibland vet jag inte vad jag ska göra, öka, minska, vänta, ge eftergift, hålla emot, övertempo, undertempo. Ingenting duger för honom. Han är så känslig så jag får panik vissa stunder. Denna gången tog jag det inte med en nypa salt som alla andra gånger. Det var en LC!! 
Gick i alla fall runt dubbelnolla..

LB: Way much better! Vad hände här?
Regnet öste ner lite innan så jag var blöt intil BHn och trosorna, det var verkligen SKYfall så när jag stod där mitt ute på stallplanen så rörde C inte en fena, han var livrädd stackarn, stod och skakade och vägrade flytta på sig. Så där stod vi i ösregnet och väntade på att det skulle gå över. Sen kunde man inte rida eller hoppa fram någonstans för framridningen var på gräs=snorhalt och framhoppningen var mer en sjö än sand. Så när man kom in på banan fick man hoppa fram på hinder nummer 1 & 2 och sen fick man starta. Jag trodde verkligen att det skulle gå åt helvete, men tvärtom! Han var superfin, hoppade jättebra, lyssnade och väntade. Fick dock ett stopp på uthoppet i kombinationen då jag hade fått för mig att den var trång och tog tillbaka, men den var snarare lång så hade nästan behövt länga istället. Men allt annat skötte han super och stoppet var helt mitt fel. ÄNGEL!
foto: ALMA
Filmer kommer i slutet av helgen

På väg


New in - martingalplatta

När vi va på hööks och köpte en flughuva så fanns det fortfarande massor av reasaker kavr så var ju tvungen att kolla. Jag har länge velat ha en martingalplatta men har aldrig fått tummen ur röven och köpt en. Sen fanns det två svarta på rea sist vi va där men bara i strl full så sket i det. Men nu när det fanns en i full kvar var jag tvungen att fråga om dom fick in dom mer och om det funnits i mindre storlek innan. Och nej dom skulle inte få in dom mer och nej, det var onesize. Alltså va det inte full utan dom döpte bara onesiza sakerna till full så jag slog till.

Dock kan jag inte påstå att den var lagom till många.. Efter en liten operation så blev den faktiskt användbar. Jag har gjort allt jag kan för att få den kort men mer går inte. Det är typ en centimeters skillnad på denna och hans vanliga martingal och igår hade jag den i dressyren och det funkade. Så idag ska jag även ha den på tävlingen.

Kassa mobilbilder jag vet, men ser ni allt jag gjort med den? Grym är jag. ;) Tog bort spännet längst ner och gjorde nya hål så att jag kunde sätta den så kort som möjligt direkt i ringen på förbygeln, tog även bort massor av onödiga sånadär hållare till stropparna. Och sen kortade jag det så mycket som möjligt och gjorde nya hål. Klippte sedan av onödiga läderbitar!

Tagga tagga

Har varit vaken i snart en timme, har duschat, ätit frulle och plockat fram lite saker. Nu gav jag er några minuter, livet är hårt när man bloggar.
Jag har inga planer för idag, det är när jag inte har det som det går bäst så får väll hoppas på en bra känsla idag också. Ända grejen jag SKA och måste tänka på är att inte rida som en ponnyryttare, jag har en tendens till att jaga hinder och då blir allt pannkaka. Har gjort det länge men först i börjes märkte jag verkligen hur dåligt det kan gå. Så på sätt och vis va det bra att jag fick mig en tankeställare.
Så planerna idag är obestämda, förutom att jag ska sluta jaga och börja rida. VÄNTA på hinderna och inte skjuta iväg honom flera galoppsprång innan. 

Idag är det alltså en LC och en LB. Är ganska lång emellan klasserna eftersom det är LC+5 också.. Men har får sova lite i transporten så blir alt nog bra.
Måste gå, vi ses och jag hoppas alla håller tummarna för mig, för jag håller tummarna för alla andra som ska dit!

Vill åt den feelingen. Det gick lite snabbt men jag lät honom sköta det mesta och ni ser ju hur bra det bli då?

Outfit imorgon (20/7)

Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska ha till, antingen mina skor och chaps eller tretorn falsterbo. Tretorn stöveln passar nog ganska bra då det är guldiga detaljer och mitt pannband är guldigt. Sen ska jag såklart ha den nya kingsland skjortan under, inte för det syns så mycket men i alla fall! Och såklart är tröjan av tjejmodell och sitter bra, hittade bara ingen bättre bild. 

Chuck - dagens ridpass

Trimmpass i paddocken fick det blir. Dagen innan tävling brukar det bli ett lagom hårt lösgöranda pass i paddocken, inte så hårt att dom får massor av träningsverk, men lagom hårt så att dom är genom jobbade till tävlingsdagen. Då slipper man hela den där biten när man ska rida fram. 
Han var i alla fall riktigt fin stundvis och trampade på bra med bak, höjde ryggen och tog stadig kontakt. Han har blivit bra på att ta kontakt med bettet nu men idag var han dock lite till och från. Och när han inte tar någon kontakt blir jag orolig i handen, letar efter kontakt istället för att rida fram den. Alltså en ond cirkel.
Men efter lite jobb på volterna, lite ben ut hit och dit så blev han fin. Galoppen var även super i höger varv, vänster var inte lika bra.
Men får jobba mer med vänster galoppen så ska den också sitta snart.
Men överlag var han superfin.

Btw.. johanna och linn!? ni har nog fått eran vilja igenom, idag råkade jag säga untz, på riktigt det bara kom. FML!! Hate u guys.
 

På bussen

Är på väg in till stan för att träffa lite kompisar och hämta lite saker som jag glömt. När jag kommer tillbaka hit igen så ska jag rida ponnyn och det ska packas!


Velig

Sitter och funderar på hur jag ska se ut i helgen. Första dagen ska jag ha det orangea schabraket och outfit till det är redan fixat. Kommer lägga upp hela outfitsen här imorgon ;)
Men dom andra två dagarna vet jag inte hur jag ska se ut.. Jag har funderat på att ta steget och våga sätta på honom union jack scahbraket. Det är så ruskigt snyggt, men jag tycker det blir lite rörigt på honom med alla färger.. Så jag har 3 chabrak jag funderar mellan och det är 2 dagar så ett ska bort.

Så hjälp mig nu! Första dagen är vi orange/bruna, andra och tredje dagen.. hur ska vi se ut då? Har användt det vita med röd kant på en tävling, dom andra aldrig på tävling! VAD TYCKER NI?
(det gråa är mkt mkt snyggare irl)

Chuck - dagens ridpass nummer 2

Är det inte det ena är det de andra. Svullnaden hade gått ner och ögonen såg helt bra ut imorse. Men nu hade flughuvan legat och skavt mot ögat så nu var han svullen på grund av det.. Så planerna på galoppintervaller gick helt i kras. Blev att skritta runt lite bland alla ladugårdar och kolla mig runt.

Chuck - dagens ridpass nummer 1

Hans öa var fint igen så jag gick tillbaka till schemat som jag lagt upp. Markarbete i paddocken. Dock ÖSTE det ner regn stundvis, det var helt sjukt så vi fick passa på att rida lite snabbt, blev ca 45 minuter. Ganska okompliverat, travade över några travbommar vilket han skötte galant, hoppade även två sockerbitshinder på en volt. Och han överraskar mig varje dag. Han var lugn som ett lamm och lyssnade och väntade superbra. Just då kom jag och tänka på hur det var en gång i tiden.
Såhär kunde det se ut för ett halvår sedan.. haha. IGNORERA hur jag red..

Design klar

Kolla in här för att se ännu en ny design som jag gjort!

Dålig uppdatering .. igen!

Har ridit chucken i paddocken och är nu påväg hem igen. Alltså till Kalmar. Vi ska lämna tillbaka en sak på Hööks, hämta min laddare som jag glömde hos maryam och packa lite mera saker som ska över till Öland. Ska även skicka iväg mina stövlar som äntligen blivit sålda! Imorgon ska jag in till Kalmar IGEN, privata saker ;) haha Nej men uppdaterar mer från datorn sen! Bjuder på en bild från i måndags!


Lite svar

Tänkte svara på lite olika kommentarer jag har fått, men ganska många har varit samma fråga så jag lägger inte till kommentarerna utan skriver bara svaren!

Ja, jag ska byta stall under 4 veckors tid. GOT U! Haha, nej men vi har sommarstuga i köpingsvik på Öland och vi ska vara här i 3 veckor nu och därför också ha Chuck i ett stall bara några minuter från stugan. Efter det kommer jag åka ner till AW i en vecka men efter det åker jag tillbaka till KBF igen. Men vem vet, kanske byter jag stall så småning om?
Vissa saker kommer snart avslöjas.. ;)

Chuck går två pass varje dag då han ska hårdtränas. Han går två pass för att få upp sin styrka och kondition mer än nu och komma i riktigt bra form så att vi får stadigare tävlingsresultat. Och för att han ska vara i topptrimm till AW. Och för att på sommarlovet är ända gången jag vekrligen har tid att träna såhär mycket.

Foto: emmahellgrenn.blogg.se

Svullen & dagens ridpass

Igår gick C endast ett pass då han hade behövt gå två och idag blev det endast skritt. Jag hade ju inte en enda tanke på att det är mer olika växter i hagarna här och att det är mycket mer flugor. Så när jag kom och skulle ta in honom idag stod han och skakade massor på huvudet, var jätteirriterad på flugorna antagligen. Sen när jag kom nämare såg jag att det hade runnit jättemycket och hans ögonlock var alldeles svullna och han hade svårt att kolla.
Jag sköljde av det och så men tyckte inte det var snällt att låta honom gå ett hårt pass också. Så han fick endast gå i skritten i ca 30 minuter. Krävde ingenting, utan skrittade runt på lite gator och grusvägar och låta honom kolla sig omkring. Gick över några skrittbommar några gånger i paddocken också men inte mer än det.
Min bror va jättesnäll och åkte förbi hööks på vägen hit och köpte en flughuva. Så vi ska ut till stallet ikväll och se att den passar + spruta in honom med flugspray.
Hade tänkt lägga upp en bild på hans öga här men blogg.se dampar så kan inte lägga upp nåon bild..
bilden är tagen när svullnaden gått ner lite och detta ä ögat som han kunde ha öppet.

Till alla som har iPhone!

Laddade precis hem världens bästa app! Google chrome!


Packar hästsaker

Kommer kunna uppdatera endel från mobilen idag men det är det bästa kg kan åstadkomma. Nu har jag i alla fall packat ner ALLA mina saker i stallet, väntar bara på mamma sen åker vi till Öland. Det finns ute en enda sak kvar här som är min nu, förutom chucks namnskylt då vill säga ;) nu sitter jag och steker lite i solen i alla fall. Måste ta chansen när den finns!


Hejdå Kalmar, Hej köpingsvik!

Uppdateringen har varit prio noll just nu, och jag borde verkligen verkligen inte blogga nu heller. Så blir snabbt inlägg! 
Igår/kväll/natt så var jag med några kompisar ochhade det superkul vilket resulterade att jag inte kunde uppdatera här. Sov även hos Maryam och kom hem för några timamr sedan. Och sedan dess har jag inte gjort anant än att packa. Har packat som ett as och numera ligger min garderob och mina saker i väskor. Känns som att så mycket som jag packat borde man tro att jag ska vara borta i ett år typ.
Ska hämta en till väska snart, har lixom för mycket saker känns det som.

Men jag hinner verkligen inte sitta här nu, ska pacak ner det sista och sen styr bilen mot köpingsvik. När vi har kommit i ordning lite bättre lovar jag att uppdateringen blir bra igen.

NU -> ingen update!
 

Chuck - dagens ridpass

Endast ett pass hann jag med idag, blev ett ganska kort pass i paddocken, ca 40 minuter. Framskrittning inräknat, inte avskrittnignen då mamma gick med honom. Skippade att jobba skritten utan gick direkt på traven, krävde inte så mycket mer än att han skulle komma ihåg bakbenen och ta stöd i bettet. Eftersom han verkligen inte gjorde det till en början.
I galoppen rullade vi mest på, försökte byta lite över meddellinjen men han är inget proffs på det tyvärr. Vissa sitter klockrent och vissa blir pannkaka!

Sen fick han bli lite ompysslad av mamma när jag packade och sen in med han i transporten för en timmes(!!) resa, brukar ta ca 40 minuter men va kö så tog längre tid. Nu står han i boxen på öland och har det gutt.
ungefär såhär kändes det i början av passet .. goulle.. 3-4år?

FilmenFick även en fråga om varför jag inte vill att mina tyglar ska glapp över hinderna. Det kan ni läsa här: http://baraacarro.blogg.se/2012/july/nagot-jag-ar-nojd-med.html#comment


Framme

Nu har vi ställt in allting i stallet och Chuck står och mumsar hö. Vi är påväg tillbaka till kalmar för lite mys ikväll!


Bad sleep

Godmorgon godmorgon! Ganska tidig morgon för mig, men har inte tid till att sova. I och för sig gör det mig inget då jag sovit skitdåligt, kunde inte ligga på ena sidan pga att stort blåmärke från igår. Och denna sidan som jag inte kunde ligga på ligger jag ALLTID på, så jag trotsade smärtan och låg på den i alla fall, vilket resulterade i att jag vaknade typ 5 gånger av att det gjorde så ont.. Men om man är så dum i huvudet får man ta konsekvenserna.

Nu ska jag äta frukost, klä på mig och åka till stallet. Ponnyn ska gå ett dressyrpass i paddocken och sen ska han över till öland. Ikväll åker jag tillbaka till kalmar för att tillbringa en natt med mina underbara vänner. Sen efter det kommer typ 3 veckor framöver tillbringas i sommarstugan! Så om någon buddy vill komma över så är det bara att säga till, tar mer än gärna över kompisar :D

See you later, aligator!

Bilder från Börjes

Hittade lite bilder på mig och C från börjes. Dock var inga sådär superbra och dom som var bra var texten rätt över..

Chuck - dagens ridpass nummer 2

Hoppning stod på schemat, det blev inte några serier eller lydnadsbanor utan bara en studs på långsidan. Hade tagit halva natten att bygga fram och bort ungefär lika mycket till. Men 5 saxar blev det, alltså 5 studs.
Han var seg som sirap när jag red fram och gjorda därför många snabbstarts övergångar från skritt till galopp så att han fattade vad jag ville. Travade inte fram så jätte länge, gjorde lite volter, serpentiner runt hinderna i båda varven sen tog vi galoppen. Bytte lite över en bom innan han fick skritta sen började vi hoppa studsen.

Jag har hoppat några enstaka studs hos Mats någon gång, men aldrig annars så visste inte riktigt hur långt jag skulle ha emellan. Tog 3,1 m som är till för d-ponnyer och det var ganksa lagom för honom. Jag hade kunnat korta mer men då had jag nog åkt i backen mer än den gången jag gjorde det. Så vi börjar där nu i alla fall.

Började med 2 hinder, sen la jag på 3 och han rullade på superfint, stack inte iväg alls. Han var på och pigg men även om jag höll in han så hade vi en bra rytm. Inget studs på stället och ingen kasta sig iväg. Sen la vi på så det blev 4 och då small det.
Jag vet inte alls vad han gjorde, han stannade upp efter första och bestämde sig sedan för att hoppa i alla fall, så tvärnit först och jag flög lite framåt och tappade balansen, sen hoppade han upp direkt stillastående och jag hade ingen chans att sitta kvar så åkte av och fick bommen rakt i ansiktet, andra bommen flög över mig och landade på min höft typ, sen tror jag han typ klev på den bommen, eller om det var mig han klev på. Samtidigt som han förstatte framåt och min arm hade på något sätt fastnat i tygeln så blev en aning mörbultad.

Efter det började han kicka som satan och testa mig och då rann det över, jag sa till honom på skapen och efter det var han jättefin. Hoppade 5 studsen i slutet och han gjorde det utan problem. Travade av och sen gick mamma med honom länge när jag plockade in alla hinder.
vill ni se film?

Blogg.se dampar

Återkommer när det funkar


Chuck - dagens ridpass nummer 1

Skrittade ut en runda på ca 35 minuter i morse. Gick till volten, på vägen och upp till nya sommarhagarna. Gick samma runda två gånger sen lite runt ridhuset. Skrittade inte fram så länge på långa tyglar då jag ändå bara skulle skritta. Så ganksa tidigt började jag flytta honom lite för skänkeln så att han inte glömde bakbenen.
Han var ganksa spänd i början men slappnade av mer och mer hela tiden.

Sömntuta

Seriöst, vem sover så mycket som jag gör? Jag sover fram till typ ett varje dag och går och lägger mig runt 12-1 på natten, så alltså sover jag runt typ 12 timmar, är inte det mycket?
Okej det kanske inte blir 12 timmar sammanlagt då jag gick upp vid 6 för att fodra hästarna, sen red jag och var hemma runt halv 8-8 igen. Då la jag mig i sängen och somnade, haha!

Och så gör jag som i förrgår, vaknar lagom till lunch och lunchfodringen. Så nu ska jag äta lunch sen ska vi till stallet och fodra hästarna och jag tror jag stannar så ska jag rida pass nummer två som är hoppning. Det blir små låga lydnadshinder, studs, serier och lite olika övningar. Han ska rinna av svett efter passet, och då ska han få gå in och käka mat! Han har det bra den pollen.
UPDATE:
Rider ikväll!

En sak jag faktiskt blivit riktigt noggrann med nu är att skölja av benen med kallt vatten efter ett tufft pass, jag gör det i princip efter varje pass, kanske inte skritt pass men annars alltid. Och nu på sommaren brukar jag även svampa av honom med varmt vatten över ryggen och där han varit svettig. Har även försökt komma ihåg att stretcha frambenen, ryggen och halsen. Bakbenen kan vi glömma, han får panik.. Hur gör ni efter att ni har ridit ett jobbigt pass?

Nej ska få saker gjort också, inte bara sitta här!
Bara för att jag sa att mina tyglar aldrig glappade över sprången ;) foto: emmahellgrenn.blogg.se

Jag som aldrig skulle använda orange..

Ja det var så jag sa för något år sedan, jag dissade både gul och orange utrustning. MEN jag har helt ändrat åsikt. Gult är nog allra snyggast, men oranget är också snyggt. Och på superhelgen ska jag för första gången rida och tävla med ett oranget schabrak!

Emma och jag har gjort ett "byte", inte för alltid men över en dag på superhelgen. Hon ska låna min rutiga skjorta från kingsland och jag får låna hennes scapa schabrak. Vad jag vet har odm tagit bort regeln med storlek på loggor nu, vilket gör att man får tävla med detta schabraket!


Vad tycker ni? Tror ni han kommer passa i det?
Och hjälp mig med vad jag ska ha på mig till detta? :o

Chuck - dagens ridpass nummer 2

Andra passet idag var ett galopp pass i skogen. Eftersom jag skulle ha ett pass med mest galopp jobb på kvällen valde jag att fokusera mer på skritten och traven på morgonen. Så nu låg fokusen på galoppen. Och vad är bättre än att vara ute på slingan i skogen? 
Galopperade 6 vändor, hade komblewickbettet så att han verkligen tog i med hela kroppen och inte kom undan. Jobbade både samlad galopp och ökade emellanåt. Första varven var han spänd men sen släppte det och han blev riktigt fin. Man kände verkligen att det sög i hans ben efter ett tag, det var ganska tungt i marken. Så då gick jag in i paddocken och travade av några varv sen skrittade jag.
Pass som detta behöver han verkligen mycket oftare!

Bild från ölandshoppet som emmahellgrenn.blogg.se har fotat!

Träns - dilemma

Åh jag vill ha ett Dyón the difference träns NU. Det kostar ca 3000-3500 vilket är äckligt mycket pengar för ett träns, men jag har faktiskt sparat till detta väldigt länge nu. Och jag skulle kunna köpa det när jag vill. Men jag har hört att dom är stora i storlekarna, alltså tror jag att cob är för stort.. och jag kan inte hitta det i ponny någonstans?  Samtidigt känner jag så att om jag betalar sååå mycket pengar så vill jag att det har en funktion. För om jag köper det bara för att det är snyggt kan jag lika gärna köpa ett snyggt träns som är mycket billigare!

Så jag kollade lite och fastnade för detta från Dyón working collection. Det finns ingenting med det tränset jag inte gillar, allting är snyggt och priset är OK. Okej det är dyrt, men om man jämför med difference tränset är det okej. Det finns även lite plus med detta tränset och det är att jag kan byta pannband, och även nosgrimma om jag skulle vilja det. Det är snabbknäppen på käkremmen dessutom. Detta finns även i både ponny och cob så något av det måste ju passa.
Träns 'The Difference' Classic från Dyón och Equality LineTräns med mönstersöm från Dyón - Working Collection

Vad hade du gjort? Difference eller woking collection? Båda är galet snygga, 
men det lutar nog mest mot det högra. 
Ska ta mig en funderare..

På tal om annat, kolla detta!!

Chuck - dagens ridpass nummer 1

Sådär, nu är jag hemma, nyduschas och klar. Åkte till stallet vid halv 7 och fodrade, Chuck fick sin mat inne medans alla andra fick det ute, släppte ut hästarna osv. Sen åt jag upp min frukost(1 macka) och borstade C. Så vid halv 8 ungefär var jag färdig att börja rida. 

Dressyr stod på schemat och det regnade ute så red inne. Red ungefär en timme, tog först skritt, trav och galopp i ett friskt tempo, bara så att han vaknade till och tog en bra kontakt i bettet. Efter det skritt paus och sen la jag ca 20 minuter fokus på skritten och traven. Han var väldigt käftig till en början, ville inte alls men efter ett tag gav han med sig. Han var superfin när jag travade av honom. 
Sen gick jag med honom innan han fick gå in och bli ompysslad igen.

Smörjde in hans hovar, borstade av honom och han fick äta upp det sista av morgonhöet. Jag mockade hans box och sopade lite i stallet. Sen fick han gå ut i hagen och jag åkte hem. Va hemma runt halv 10, så duschade jag och har inte orkat blogga förens nu.

Känner mig riktigt grym, det var en aning motigt att gå upp i morse.. ;)
foto: emmahellgrenn.blogg.se

Schema

Nu har jag lagt upp en "grovplanering" alltså det låter fel att säga grov, men med det menar jag en inte så noggrann planering. Det är ändra fram till att AW börjar så skulle inte förvåna mig om jag inte håller det så bra, men det är något jag strävar efter i alla fall.
Fick även en fråga om varför han ska gå två pass varje dag. Och det är helt enkelt för att han ska få upp sin kondis, styrka och ork. Och för att han ska vara väl förberädd inför AW. 

Jag tycker att det är jättetöntigt att inte våga rida sina hästar mer än 45 minuter varje dag. Nu vet jag inte om det är så längre, men innan läste jag nästan överallt att dom inte ville rida mer än 40-45 minuter för att det var så mycket. Då undrar jag hur den hästen kan bli vältränad och få superkondis? Vissa kanske får det, men inte Chuck. Jag menar, tänk på hästar som går på ridskola, dom går vissa dagar 3 pass. Kanske inte superjobbiga pass allihopa, men ändå. Därför tycker jag att det är så fjantigt att inte vilja rida sin egna häst mer än 45 minuter om dagen.
Jag tänkte i alla fall rida 2 ggr om dagen nu ett tag i sommar framöver. Lägga till lite mat och sen ska ni få se att han biffar på sig!

Lördag(14/7):
 Dressyrpass + galopp i skogen 
Söndag(15/7): Skritt + lydnadshoppning
Måndag(16/7): Dressyr + kanske uteritt
Tisdag(17/7): Skritt + dressyr med bommar
Onsdag(18/7): Markarbete + uteritt/galopp pass
Torsdag(19/7): Dressyr
Fredag(20/7): LC + LB
Lördag(21/7): LA
Söndag(22/7): kanske LB+5 annars skritt
Måndag(23/7): Skritt eller vila (beror på dagen innan)
Tisdag(24/7): Vila eller dressyr (beror på dagen innan)
Onsdag(25/7): Dressyr med bommar
Torsdag(26/7): Dressyr + skritt
Fredag(27/7): Uteritt + dressyr
Lördag(28/7): Galopp + skritt
Söndag(29/7): skritt
Måndag(30/7): Markarbete
Tisdag(31/7): Lydnadshoppning
Onsdag(1/8): Banhoppning
Torsdag(2/8): Skritt
Fredag(3/8): Uteritt
Lördag(4/8): Dressyr
Söndag(5/8): Vila, transportåkning ner till AW!! 

Schemat är inte så exakt, t.ex nu på måndag(16/7) kanske det bara blir ett pass då vi flyttar över honom till öland. Sedan söndagen(22/7) beror det helt på om jag tycker att han orkar även den dagen, annars stryker jag mig. Det påverkar även dagarna efter som ni ser.
Och sen har jag inget bra minne, kommer inte ihåg om AW lägret börjar den 5 eller 6 augusti.. så där är schemat inte så säkert!

Hur lägger ni upp era hästars ridning nu på sommaren? Dom kanske vilar, går på bete, eller gör ni som jag och hårdtränar?

Bloggdesign

Har precis gjort klart Julias design, har suttit i princip hela dagen, lagt ner hela min själ på detta. Jag fick inga beskrivningar alls utan den skulle bara vara den snyggaste jag någonsin gjort och jag känner att jag verkligen har lyckats!
Denna designen är verkligen den snyggaste jag har gjort, utan tvekan!

Om jag bara la ner lika mycket tid på min egna blogg skulle jag slippa vara avundsjuk på alla som köper av mig.. ;) haha


Kolla in Julias blogg här!

Kolla även in på Agnes blogg, hennes design gjorde jag för någon dag sedan!

Chuck idag

Idag vilar han. Ska dit och borsta och fixa lite, kanske beta en stund om inte klockan blir för mycket. 
Imorgon börjar hard work.


Förövrigt är jag ledsen om uppdateringen har varit dålig. Men jag håller på med en design och jag vet lixom hur jag vill att den ska se ut och då kan jag inte sluta, denna designen kommer nog bli en utav dom snyggaste jag någonsin har gjort. UTAN TVEKAN!
Så personen som har beställt den borde bli glad, haha! Jag bli besviken på mig själv när jag ser min egna urusla design, jag lägger aldrig ner någon tid på mina designer..

Men jag har pratat med en kompis och hon KANSKE ska fixa en till mig, om inte så ska jag göra en ny och lägga ner hela min själ på den!

Nu ska jag gå ner och laga mat, sen fortsätta med bloggen. Vi ses

Uppe vid 6, vaknar vid 12

Ojoj, jag och mamma har jouren/fodringen nu i några dagar. Det betyder att vi måste gå upp vid 6 för att åka och fodra och släppa ut några hästar. Jag vet inte ens om jag var vaken när jag gjorde det för direkt när jag kom hem tog ja av mig stallkläderna, la mig i sängen och däckade på en gång. Så vaknade jag för ungefär en halvtimme sedan, haha. 
Lagom till nästa fodring ungefär ju, som är mellan 13-14.30 tror jag. Ska jag hem och sova middag sen också eller? 

Men vet ni varför jag ens började skriva detta inlägget? Det är för att imorgon börjar jag mitt schema när jag ska rida två gånger om dagen. Och jag tycker det är väldigt onödigt att åka dit och fodra, åka hem och sova en timme för att sedan åka dit igen så istället tänkte jag rida direkt efter vi har fodrat. Alltså jag borstar medans han äter och sen rider jag när han är klar och sen åker jag hem efter det. Får bli istället för mitt strongt lovande springande varje morgon som jag la av med efter sisådär 5 gånger.. (a)

Ja men det var det jag skulle säga, imorgon börjar helvetet, lets do this!
Någon av er som har någon/något speciellt ni gör i sommar i form av träning? Jag börjar nu med att tagga beach 2013, jag menar vem ligger på stranden denna sommaren? Inte jag i alla fall!

Långt inlägg, igen :O
JUSTE JUSTE JUSTE, ska lägga upp träning för veckan sedan! Mohahaha, body builder!
Vill ha en sån här biffig häst :D

Chuck - dagens ridpass

Idag stod det galoppträning på schemat så pallrade mig ut i skogen. Där jag racade fram och tillbaka väldigt mpnga gånger. Jag tänkte lixom gasa på så att han blev trött men han blev inte ens lite flåsig.. Men efter sisådär 4-5 vändor fram och tillbaka, alltså ca 8-10 varv sammanlagt så fick det vara stopp. Han var nog trött även om det inte märktes. 
Så då skrittade jag av en lång stund, skrittade även fram i ca 20 minuter.


gammal bild

Åsiktsinlägg - TRAV

Fick önskan om att skriva mina åsikter om trav. Och jag kan säga såhär mina åsikter om trav är inte speciellt stora, för jag vet i princip INGET om trav och kan därför inte sätta någon åsikt på det.

Jag tycker att VISSA behandlar sina travhästar som skit medans vissa behandlar dom som om det vore deras egna barn. Och precis så är det även i ridsporten, vissa hästar behandlar dåligt och vissa bra. 
T.ex när jag och min förra klass var på besök här på Kalmar travet så skrittade dom varken fram eller av hästarna, dom fixade hästarna i stallet satte på all utrustning, vagn osv och sen ut på banan direkt. Då var en av mina tankar, varför skrittar dom inte fram och av dom, värmer upp dom osv. Och säkerhetsfrågan.. sätta på vagnen INNE i en träng stallgågn var för mig helt sjukt. Men det var kanske bara med dessa personer som det var så och det behöver inte se ut så i resten av sverige bara för att det gjorde det då.

Jag vet att vissa tar lång tid på sig att värma upp hästarna, går med dom utan vagn länge och travar igång dom med vagnen lugnt osv. Jag vet även dom som rider sina travhästar flera dagar i veckan för att dom ska kunna bilda flera muskler som inte travhästarna använder annars. Jag vet dom som låter sina hästar gå i skrittmaskin fler dagar i veckan för att få bra träning och muskelsättning. Ja det finns massor av bra exempel, men också många dåliga!

Sen är det många som säger att travhästar är omusklade osv. Men tänk då på det viset att travhästarna har kanske mer muskler där dom behöver sina muskler medans ridhästar har mer muskler på dom ställen dom behöver sina muskler.

Sen får man också tänka på att travhästen är skapt för att trava, den skulle nog aldrig ställa upp på alla dessa lopp om den inte tyckte det var roligt. Elit travhästar har nog en tävlingsinstinkt av stål och älskar att springa och visa upp sig precis som våra hästar älskar att visa upp sig på hopp/dressyr tävlingar. 
Så min åsikt om trav är, så länge man behandlar djuren rätt och med respekt så tycker jag inget dåligt om det.

SEN måste jag säga att hela denna grejen med att tävla på trav, på hästar det är skit. Jag tycker inte det borde finnas, att satsa pengar på en häst osv. Det kan få vissa att pressa sina hästar så mycket att dom knappt klarar mer. Men som sagt, förutom detta har jag inget emot trav! Vad säger ni läsare?
Bilderna är tagna från google

Pictures

Har fått klippa bort mig på nästan alla bilder då jag bokstavligt ser ut som ett mongo.
Mina fotografer emmy & maja orkade nog inte anstränga sig så mycket, alla bilder i vänster varv blev fel ögonblick hela tiden och fick inga bra galoppbilder förutom dom två som jag lagt upp här.
Så ja, lite därför alla travbilder förutom en är i samma varv!

Nu --> stallet

Okej okej, uppdateringen är på G. 
Jag ska snart åka till stallet och rida, Chuck ska få gå ett kondispass idag, tanken var att han skulle vila idag men jag skjuter upp det tills imorgon istället, har redan sovit/chillat bort halva dagen så kan ta andra halvan i stallet och sen kanske hitta på något mer roligt imorgon.

Har även kollat över alla mina utmaningar, det är runt 60 st.. Så jag har bestämt mig för att välja ut 5 stycken utmaningar som jag ska göra och dom kommer komma upp under bloggen inom någon vecka, inte alla men första!

Så efter att jag varit i stallet idag kommer jag kunna uppdatera mer, jag känner såå för att skriva ett PANG inlägg. Som får allas blickar till just mina ord, folk får upp ögonen för mina åsikter. Men jag är så tom på ord så vet inte vad jag ska skriva, samtidigt som det känns så fake att ta ett helt random. Det ska ju komma ifrån min hjärna. Ge mig tips, något kanske finns inom mig utan att jag upptäckt det! Vad vill ni ha mina åsikter om?

Ikväll har jag även lite bloggdesigner som ska fixas, blev ganska hårt tryck på det när jag la upp inlägget om det. DET GILLAS! Pengarna växer ;)

OMG - måste sluta skriva meterlånga inlägg.. 
people change, so do i

I love you

Det finaste, underbaratse, bästa på jorden!
Jag älskar dig över allt annat!
foto: emmahellgrenn.blogg.se

Gårdagens ridpass - Chuck

Skriver gårdagen då det är natt nu typ. Men är fortfarande vaken, så tänkte skriva om ridpasset.

Hade tänkt mig ett pass ute i skogen eller så, men eftersom mina föräldrar inte var med tänkte jag ta det där flera såg mig, alltså paddocken. Red ganska okomplicerat men ställde ändå ganska höga krav. Efter en stund var han riktigt fin och då fick han massor av beröm och så slutade jag så att han får lite positivt också. Han var dock riktigt envis innan det släppte ;) haha.
Har lite bilder som jag kan visa er om NI VILL? :D

Chillar med mina vänner!

Så därav ingen uppdatering ikväll! :)

Värt det?

Fick en kommentar av en läsare för några veckor sedan att dessa är bra om man gärna kortar upp tyglarna hela tiden. Jag är expert på att korta och korta och korta mina tyglar och till slut håller jag nästan i bettet. Då fick jag tips om dessa eftersom hon hade dom och var jättenojd med dom(kommer inte ihåg vad hon hette).

Jag har funderat fram och tillbaka sedan dess om jag ska köpa ett par, känns lite dyrt med 500 kr men samtidigt kanske det verkligen är värt det. Antingen suger dom och då har man lagt 500 kr på ingenting. Eller så är dom jättebra och man har gjort ett riktigt kap!

Så jag undrar såhär, är det någon av mina läsare som har användt dessa? Vad tycker ni om dom?
Alla som vet något SKRIV SKRIV SKRIV!! 

Hej jag är 16 år och kan inte rida min häst!

Jag är trött på alla dessa regler, under terminerna när det är lektioner funkar det men nu på sommaren, hur gör jag? Min mamma ska åka bort till stockholm med min bror och min pappa bor i Norge, min andra bror som är 20 har nog inget större intresse att ställa upp att följa med mig till stallet heller, dessutom jobbar han. Då kanske ni undrar vad spelar det för roll?
Jag kan inte rida om inte jag har någon över 18 med mig. Och det gör mig pissed off. 
Det är 5 st hästar kvar på klubben, en är halt och rids inte, en är sällskapshäst till den, en har en ledig vecka och den sista hästen går som vanligt. Alltså är det bara Chuck och en till som rids, alltså också bara två stycken personer som behöver vara där.

Hur ska jag då kunna rida, då måste jag tajma in så att jag är där samtidigt som Sara eftersom hon antagligen ska rida Cabi då. Ja ni förstår mitt problem?

"Vi", jag och maja en annan tjej som är under 18 brukar vara där och pyssla med våra hästar utan någon över 18 men då är vi alltid två och våra föräldrar är alltid hemma = nära. Men nu vilar hennes häst så jag blir själv. 
Och ja det är ju en sak att vara där själv och ta hand om hästen och en sak att rida. Samtidigt som jag tycker det är en väldigt töntig regel.. Hur gör man?

Grejen är att denna regeln är ganska sträng när ridskolans hästar är där också, men nu när det bara är vi privatryttare och man bara håller på med sin häst och rider sin häst då borde det ju inte vara så strängt förbjudet tycker jag? Samtidigt vill jag inte utmana ödet och göra något jag inte får utan att veta..

Men han lär få vila även fasst jag inte vill att han ska det, ska bli skönt att stå på öland ett tag sen. NO RULES!
Hur har ni det där ni står? Får ni rida utan att någon över 18 är med er?


Inget falsterbo för mig i år

..som alla andra år i och för sig!
Vi kanske skulle åkte ner nu i början av veckan men det funkade inte och resten av veckan är vi uppbokade så blir inget av den saken. Tyvärr!
Jag hade en del nödvändiga saker jag skulle köpa som jag tänkte kolla på där, istället får jag väll kolla efter det på internet och hemma istället antar jag!

Hatar dock att slösa pengar, jag som håller på att spara ihop till ett dyon the difference.. billigt och bra! Kollar ganska ofta på hastnet om det finns något begagnat som jag kan köpa men det finns inte i cob svart. Det finns i brun, full och cob och svart i full men inte i cob.. :(
Så om någon har ett Dyon the difference träns i strl cob, svart i hyfsat bra skick, säg till!!
Någon som btw vet hur dom är i storlekarna? :)

Sen ska jag ju köpa till ett par dyon tyglar till det, inte för att man måste men för att jag vill! OMG jag kommer bli pank..

Ja det var det detta inlägget skulla handla om, min ekonomi.. haha! Så nu ska jag gå och borsta mina tänder och fixa mig så hörs vi senare under dagen! Svenska sommaren är tillbaka btw.. regn och blåst.
Inte för att det ser ut såhär här hemma men ändån.. Bilden lånade jag av Maja.

10 månader

OJ OJ OJ vad tiden går snabbt, idag har jag haft Chuck i hela 10 månader!
Snart ett helt år har gått!
första bilden som jag tog på honom, dom ögonen *-*

Något jag är nöjd med!

Tänkte ta och berätta om en sak som jag är nöjd med i min ridning, inte för att det inte kan bli bättre men det är helt OK.
Det är min hoppsits, inte innan hinderna, inte efter hinderna, inte på raksträckorna eller svängarna utan ÖVER. Min hoppsits har verkligen varit katastrofal, och nej jag överdriver inte! Sen bestämde jag mig att nu fasen ska den bli bättre och jag började slänga fram överlivet och ge 500 m eftergift. Efter det tyckte jag att jag hade en fin hoppsits. Haha tjena okunnig tjej!

Jag gick efter vad som var snyggt och inte bra, men ja efter ett tag lärde jag mig att det inte alls är så det ska vara och började tänka lite mindre på det där med sitsen och efter ett tag kom den automatiskt! Detta är nog i och för sig något jag ska tacka min lilla ponny för. Utan honom hade jag nog fotsatt slänga fram överlivet och händerna. Det är faktiskt väldigt sällan man ser en bild/film på mig när tyglarna glappar över hindret.

Okej jag hoppar LB/LA och det är inte jättehöga höjder för C och därför behöver jag inte ge mycket eftergift osv. Hade jag hoppat en häst som tar i mer och kräver mer eftergift så hade jag såklart gett det. Likaså mitt överliv, jag försöker att inte kasta fram det då det blir svårare att få tillbaka honom efter hindret.
Så min sist har nog kommit fram så eftersom Chuck är ganska pigg och framåt, men såklart ju högre hinderna är och ju mer han tar i, ju mer eftergift behöver han och då måste jag följa med mer med överlivet.

Vad tycker ni om det där? Ska man ge mycket eftergift, eller automatiskt=precis lagom, det som hästen tar!


Någonting ni tycker att ni är extra bra på? Tell me!

Chuck - dagens ridpass

Skrittade honom i sammanlagt ca 30 minuter eller lite mer runt hagarna, i skogen och på vägen.

Jag kan inte sluta le när jag ser honom, så mycket som han gjort för mig utan att han vet om det.

Köpa design?

Nu ska jag dra igång säljandet av designer igen. Tog en liten break pga att trycket var så stort eftersom jag sålde dom väldigt billigt. Så nu har jag tänkt höja priset med 10 kr och sedan kommer det finnas två olika designer. Ja ni lär se!

Är du intresserad? Mejla mig på sigge_carro@hotmail.com
Men tänk på att det kan vara kö om det är beställningar innan din.


KRAV! 
  • Bilderna som skickas till mig ska vara i bra kvalité, INGA mobilbilder tas emot, varesig det är taget med iphone eller sony ericsson. Tänk på att om bilderna är tagna med en lite mindre bra kamera kommer även resultatet på headern att bli sämre då bilderna gör så fruktansvärt mycket. 
  • Du ska vara berädd på att texten i headern ibland kommer hamna över någonting, men jag försöker så gott som alltid att fixa det.
  • Personer som inte betalar in kommer anmälas. ( Jag har valt att kunna ta betalt på många olika sett pga att alla inte har tillgång till internetbank. Så man behöver alltså inte betala via banken om man inte vill)
  • GÖR ENDAST ÅT BLOGG.SE ELLER WEBBLOGG.SE

Priserna är alltså:

Header  40 kr
Jag fixar en header från dina önskemål och gör så att den passar in i just din design, ändrar även bakrundsfärgen på bloggen om det behövs och om ägaren till bloggen inte vet hur man fixar det själv. Man måste räkna med att i vissa fall kan jag behöva ändra lite storlekar i stilmallen för att få det att se bra ut. OBS jag gör ingen bakgrund i PS utan ändrar endast färgen.

Enkel design  60 kr
Jag gör en header efter önskemål, fixar bakgrund så som du vill ha den, ändrar texterna så som "nya inlägg", "kategorier" osv som ni vill ha dom, ändrar rubriken till inläggen och färger på länkar osv. Kan även ändra all annat text till önskad färg och form. Kan lägga in en profilbild som du kan klicka på för att komma till presentation, eller lägga in en kort infotext om dig direkt i menyn. Lägga in bilder i menyn, bildlänkar.
Header ingår och behöver inte köpas till!
När du beställer denna designen måste ni vara berädda på att jag kommer ändra en hel del i stil och kod -mallarna. Oftast kommer jag använda mig av en och samma grundmall och utgå ifrån den.

Svår design  80 kr
Allting ingår som står i "enkel design" och här tillkommer även att jag kan lägga in ramar runt inlägg, flera infolänkar i menyn, bilder i kommentarsfälten. Mönster/färger etc bakom rubriken i dina inlägg. Mer avancerade header och bakgrundbilder. Länkar i headern, i VISSA fall mousover bilder. Jag kan ta bort onödiga saker på bloggen. Jag kollar över ALLA kodmallarna så att bloggen inte ändras om du klickar in på ett inlägg eller liknande. Header ingår och behöver inte köpas till!
Kan även ta emot fler alternativ och se om jag kan lösa det. Om det är något väldigt svårt som ni begär kan det tillkomma 10 kr i priset.

NU HAR JAG KÖPSTOPP, GÖR INTE FLER DESIGNER PÅ ETT TAG!

NÅGRA FRÅGOR?
Släng in en kommentar eller mejla mig på sigge_carro@hotmail.com

Chuck

Chuck är en valack på 148 cm född 2004. Antar att det säger rätt så mycket?
Han är världens underbaraste ponny, enligt mig! Jag har haft honom i snart ett år, och under denna tiden har vi hunnit starta LA i hoppning och det är alltså hoppningen vi satsar på. När jag köpte honom gick han inte i närheten av en vattenmatta, kunde ta upp till 20 minuter att få honom att hoppa över den och då sprakade han som en ninja för att han var så rädd. Detta är en av alla saker jag jobbat med under hela tiden jag har haft honom och det går bättre och bättre hela tiden.
Mitt mål med honom är SM. Och ta det lugnt nu, bara för att SM är mitt mål betyder det inte att vi kommer dit.
-"genom att sikta mot det omöjliga når vi högsta graden av det möjliga"

Vid sidan om hoppträningen och alla hopptävlingar så tränar jag en hel del dressyr, jag tycker det är välidgt kul att rida dressyr på Chuck då han kan bli riktigt fin även där. Och för att han behöver sätta väldigt mycket mer rygg och rumpmuskler. Han är sammarbetsvillig men gör inte mer än vad han behöver. Inte som i hoppningen i alla fall, där han alltid är en bra bit över hinderna.

Lite kort och gott om min superstar! 

Caroline Bågfeldt

Mitt namn är Caroline Tina Margareta Bågfeldt, vet inte varför jag skrev alla mina namn för jag tycker verkligen dom är skitfula. Men ibland får man bjuda på sig själv! Jag är 16 år och ska till hösten börja samhälls programet på Stagnelius skolan i Kalmar. 
Jag bor alltså i Kalmar och det har jag gjort sedan jag var nyfödd, tråkigt men sant. Jag hade mer än gärna flyttat vart som helst i hela världen, och för ca 6(?) år sedan var det sååå nära att min dröm gick i uppfyllelse. Vi skulle ha flyttat till Dubai, hade hus och allting men sen gick det i kras. Men jag får se det på den ljusa sidan, jag hade aldrig haft mina underbara vänner och min ponny om vi flyttat dit.

Jag älskar att umgås med mina vänner och att göra saker som vanliga tonårstjejer gillar att göra. Shoppa, chilla, bada, åka pulka, kolla film, festa, vara galen, äta kladdkakesmet och önska att man blev smal osv. Sen älskar jag även att blogga, designa, rida, vara JAG och allt som har med livet att göra. Jag älskar även JUSTIN BIEBER, pretty little liars, awkward, twilight, lisacandemyr.blogg.se, min ponny Chuck och mina bloggläsare.

Jag hatar facebook och allt som har med facebook att göra, min kamera, falska personer, sura frukter, att man blir tjock av goda saker, städa, vara social, sova över med folk, min profil, ormar, spindlar, svamp, blyga personer, personer som är dumma i huvudet.

Detta är jag!
 

Ombyggnad!

Håller på att fixa en ny look på designen nu så det är därför det ser lite knas ut! Snart klart!

Linn & Chuck

Snodde några bilder från Linns blogg som Johanna fotat, jag antar att ni kan deras bloggadresser, är nämnligen för lat för att länka! ;)
Jag säger som Johanna, kan inte se mig mätt på denna ponnyn och vissa dagar undrar jag verkligen om han är min!
Sjukt fina bilder i alla fall, vill också ha en bra kamera :(
 

Chuck - dagens ridpass

Ibland undrar jag hur många gånger jag har skrivit denna rubriken? Allt för många gånger tror jag.. haha!
Idag har det varit äckligt varmt, och såklart skulle jag rida mitt på dagen. YEY! 
Jag red inte så jättelänge, 20 minuter kanske? Sen fick Linn hoppa upp och rida. Och det var nog inte roligaste dagen att rida då han var seg som kola typ, han orkade knappt lyfta på benen och jag kan säga så, han blev inte ens speciellt pigg på hinder så ja det förklarar endel?
Jag tyckte i alla fall att Linn red honom bra för att vara första gången och att han var seg. Johanna red inte, smart drag.. man blev ju genomsvett på bara några minuter!

Hon hoppade några språng med, men som sagt han verkade inte vara speciellt laddad idag. Snodde en bild från Linn som Johanna fotade. Det finns fler bilder på linns blogg, om ni inte orkar gå in där så har jag snott några som publiceras här senare.

Har lagt upp lite planer för honom nu, imorgon ska han skrittas och sen ska han få gå ganska lugnt i skogen eller något på onsdag, på torsdag ska han vila och sen ska han gå ett trimpass på fredag sen från lördag och fram till nästa helg så ska han gå två pass om dagen. Ett på morgonen och ett på kvällen, då ska även hans foderstat kollas över så han får lagom mat när han går ännu mer.
Sen är det tävling fre-lör och kanske söndag och veckan efter det (v.30) ska han gå ett pass om dagen, någon dag kanske det blir två. 
Sen är det ett hårt pass om dagen i början av v. 31 då det är tränings "läger" hos Mats. Sen går han två pass om dagen fram till v.32 då vi åker ner till AW och där kommer han också gå 2 pass nästan varje dag antar jag. 
SEN efter detta kommer han få en lugn vecka med mestadels skritt varje dag. Så Chuck vet nog inte vilket helvete som väntar honom nu, mohahah! Men här ska bildas biffig ponny! Och att han går två pass är nog inte ett problem, tänk på alla hästar som går 3 pass om dagen på ridskola. Jag har ju inte tänkt rida två stenhårda pass om dagen, utan kanske ett hårt och ett lite mindre hårt. Ja ni lär se!
Muskelgyggning på G.

Frågestund fram till 22.00

Fråga vad du vill, det får blir en mini frågestund nu. Svarar på frågorna vid 22 ikväll så ni har tills dess på er!

Strecken bakom Chuck?

Efter att jag visat hur jag smälte ihop två bilder(här) i PS så har jag fått fler frågor om hur jag har gjort det vita/sträcken bakom Chuck i hedern så tänkte visa det också! Det är mycket enklare än man tror så här ska jag visa er. OSB, alla bilderna är klickbara!

1. Börja med att öppna upp den bilden du vill använda och klipp sedan ut i detta fallet dig och hästen, det beror på vad du vill att strecken ska vara bakom. Jag klippte i alla fall ut mig och Chuck, nu ganska snabbt då jag inte ska ha bilden till något, men gör detta noggrant för bästa resultat.


2. Sen kopierar du det som du har klippt ut (ctrl+c) och sedan klistrar du in den (ctrl+v). Man kommer inte se någon skillnad eftersom det hamnar precis över det du klippt ut, men kolla till höger att det är två lager.
 
3. Sedan klickar du i göm lager, alltså så att du inte ser det. Detta gör du på bilden du klistrat in. Efter det gör du ett nytt lager, det ska vara genomskinligt och ligga emellan bilden och bilden du precis klippt in. Se NÄSTA bild så förstår du.
 
4. Nu är det bara att börja fixa med själva stecken. Jag använder mig av en pensel och eftersom att photoshops penslar är väldigt basic och tråkiga så laddar jag ner penslar på oliak sidor, en sida jag tycker är bra är http://myphotoshopbrushes.com/brushes/. Sen är det bara att börja, om ni vill vända och vrida på dom får ni göra flera lager osv men det löser ni nog själva. Opaciteten kan ni också välja lite efter hand, vissa linjer kanske ni vill ha starkare och vissa svagare.

 
5. När jag har satt ut allting så som jag vill ha det så brukar jag använda effekten GLÖD, ändra lite på hur stor jag vill ha den osv för att få en mer "lysande" känsla.
 
6. Slutfinishen är att du gör alla lager synliga igen. Sen tar du en vit vanlig rund pensel som är skuggad i sidorna, ta den på låg opacitet, ca 8% och i läget "klart ljus". Måla lite med den på grundbilden(lagret längst bak), måla mest på hästen så att det lyser lite utifrån den. 

Jag är inte världsbäst på att förklara men jag hoppas att ni förstår!

Före:

Efter:

On my way home från stallet!

Titta vem som just red min häst ;) mohaha


Allmänt skitsnack

Just nu pmsar jag sönder på blogg.se för deras nya design, ingenting funkar! Jag håller på att knåpa på en ny design, kommer ta flera veckor med tanke på att blogg.se krashar HELA tiden. Jag som kan se hela designen framför mig och så funkar inget.. KAN NÅGON HJÄLPA MIG?

Samtidigt håller jag på att fundera ut i vilken ordning jag ska göra alla mina utmaningar, som dessutom säkert kommer bli ännu fler. Det är många ganska lika saker så antar att jag tar dom samtidigt.

Jag har INGEN aning om varför jag skrev detta inlägget, jag ska försöka göra lite mer seriösa inlägg nu. Ska bete mig som en drivande och inspirerande tjej. OMG fattar inte att jag just skrev det där :o

Fick även nyss en superfin idolbild av Felicia, tack!

 
Och så håller jag på att förbereda mig för natten, måste duscha osv men är för trött för att resa mig upp så alternativet är att jag duschar imorgon på morgonen.. hmm får se! Imorgon får jag ju gäster, dom två coooolaste personerna på jordklotet! 
Ska erkänna att för ett halvår/år sedan var det två personer jag såg upp till jättemycket och jag tyckte dom var riktigt coola och hade lätt varit skitnervös för att säga hej eller nått om man träffade dom på stan eller liknande. Nu vet jag inte riktigt om jag har samma bild, skulle nog beskriva dom båda två som "riktigt SPECIELLA". Goa som satan är dom i alla fall och det känns liite grymt att dom ska till mig :D haha. Jaja det är ialla fall Johanna och Linn som kommer imorgon!

Nu väntar film och sängen!

Chuck - dagens ridpass

Asso ni måste ju vilja att jag ska dö? Äta giftiga saker, rida barbacka baklänges och hoppa, omg.. haha får se vad jag fixar utav alla dessa förslag, ska nog försöka allting! Förstår verkligen inte att jag gör det men jag ska försöka, vissa kanske jag failar på och vissa inte, det återstår att se ;)

Men Chucks aktivering idag blev ett dressyrpass i paddocken. Jag hade träningsverk och jag kan garantera att han också hade det. Jag körde på samma övning som för Malin härom dagen, dock hade jag inga sporrar för att kolla om han reagerade mindre, sparkade mindre osv. Han var snarare värre idag, så sporrarna gjorde nog inget. Men hans träningsverk var nog där och spökade ;)
Efter lite bråk osv så blev han riktigt fin och då la jag fokusen på galoppen. Ja, han var med på noterna och var helt okej fin. Inte som i torsdags men han var fin!

Bjuder på en bild som Johanna har tagit, bara för att den är så fin!

UTMANA MIG!

Jag fick lite ideér nu, ni vet när jag hade Dusty så brukade jag ha "veckans utmaning", ni skrev en sak jag skulle göra och jag filmade och la upp här. Det var mycket jag inte kunde göra då han var lite speciell men efter igår så kände jag att jag verkligen kan lita på Chuck så nu ska vi köra igång det igen. Och se om det funkar, blir roliga utmaningar osv.

Jag vill alltså att ni bombar mig med olika utmaningar ni vill att jag ska göra, det kan vara allt från att baka en tårta till att sitta ute en timme i ösregn, äta gräs till att rida baklänges, ringa en läsare osv. Alltså det behöver INTE ha med hästarna att göra, men det får mer än gärna vara det! 
MAX 2 utmaningar per kommentar, vill ni skriva fler gör flera kommentarer så att jag har lättare att sortera dom.

Jag kommer inte utföra utmaningar som JAG tycker är riskabla/farliga eller elaka mot någon annan. Jag kommer heller inte lägga upp bilder jag inte tycker ska publiceras här osv. Jag bestämmer om jag tycker utmaningen är för grov eller inte. Dock är jag inte speciellt sträng så skriv det ni vill.

Kommer publicera en utmaning i veckan! Och tiden börjar NU! ALLTING kommer filmas och läggas upp, alternativt ta kort på det!

Kärlek är bara ett ord, tills någon kommer och ger det en mening.Shit vad mycket bilder, men mina känslor är överallt just nu. Jag vet varken ut eller in och behöver verkligen veta, från rätt person, på rätt sätt.
Så länge kan ni läsa alla bilder/texter för det beskriver mina känslor väldigt bra just nu!

TACK hjärtat för att jag kan gå in på din blogg och få ta del av din underbarhet! Alla bilder utom några kommer från hennes blogg, inte hennes bilder men jag har hittat dom där. Glöm inte att jag älskar dig! 
saknar digFilmen

Här är filmen nu då! Ja ha överseende att han är en liten kanonkula även om det inte ser så ut så därav min katastrofala sitsen. 
Hade bara grymt roligt. Vissa klipp är med tyglar men tror bara det är 2 av dom :)

Chuck - dagens ridpass

Det där med ett lugnt pass blev mest ett flängpass. Jag var så omotiverad att rida idag så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Fick en snilleblixt att jag ska bli en "NH" människa för en dag, rida utan tylgar osv. Samtidigt som jag tänkte hoppa lite barbacka över hinderna i paddocken.
Det slutade med att jag skulle hoppa lite barbacka, vilket i sintur slutade med barbackahoppning utan tyglar.. CRAZY GIRL!

Jag red fram lite, skrittade och travade och galopperade sen fick han en skrittpaus och sedan började jag hoppa lite smått över ett hinder. Han tyckte det va dökul, snacka om att jag höll på att flyga av i varje språng då han skjuter ifrån så mycket när det är små hinder. Dessutom gjorde han tappra försök till att bocka efter, inte för att jag inte tillät honom men han var nog rädd att jag skulle flyga av eller nått.. 
Sen tog jag bort tyglarna och hoppade lite utan, haha inte sådär jättelätt att svänga men det gick ganska bra. Till slut hoppade vi ett räcke med ett hjäphinder in/kombination på 1,10. Han fixade det när jag hade tyglarna, alltså red an hindret med tyglarna och sen släppte men när vi tog bort dom helt hann han inte med och sprang bredvid några gånger, en gång tvärnitade han och jag flög av och sist men inte minst hoppade han men det var lite trångt med den farten så han rev men jag var nöjd ändån!

Det finns film på allt så ifall ni vill se få ni att ansträna er! 10 kommentarer!

En blogg värd att klicka in på!

Denna tjejen, shit vad jag älskar henne! 
Jag tycker att en sådan ärlig och snäll person är bland det bästa som finns och alla borde få chansen att ha henne som kompis. Och jag är så glad att just du läser min blogg. TACK TACK TACK TACK TACK!!!

KLICKA HÄÄÄÄÄÄRRR!!!!

New in

Va ju på Cheval för någon dag sedan och jag har länge behövt en snygg tävlingsskjorta som är kotärmad. Nu när det ändå va 25% rabatt så slog jag till på denna toppen från Kingsland. Riktigt snygg enligt mig! 

Stalltime

Idag ska ponnyn ridas, ett lite lugnare pass så antagligen blir det i skogen eller något. Eftersom att han fick massage i förrgår va det vila för hans del igår och alltså lite lugnade idag. Har inte något riktigt planerat utan det får bli som det blir.
Känner inget sug att blogga just nu heller så blir lite down nu idag.. Men något mer komemr det upp under dagen, det lovar jag!
Men då undrar jag om jag blev länkad någon stans igår? Statestiken var på topp yesturday!

Nej ska gå ner och äta jordgubbar=lunch sen cykla till stallet. PUSS

3 år

Idag har jag haft denna bloggen i hela 3 år.. Tiden går snabbt!

En av mina första header.. tiden går snabbt!

 


Kvalitetstid

Jag fick inte tag på några biljetter idag, tyvärr. Men som många skrev fick jag ju biljetter igår. Vi ville bara se om vi kunde få bättre biljetter än läktare A kortsida så vi testade men fick inga. Hoppas alla ni som ville ha biljetter fick, till skillnad från vissa andra männsikor som köper dom för att sedan kasta/bränna/riva sönder dom. Såna människor borde inte få finnas!

Jag la bloggen åt sidan en stund idag efter att jag cyklat hem från Emmy fixade jag mig och stack till Gustav en stund. Snackade, spelade piano, hade allmänt roligt osv. Kvalitetstid.
Sen åkte jag till stallet och tog hand om Chuck lite, borstade fixade maten osv. Han vilar idag.

Nu är jag hemma, ska bara äta sen bär det av mot min polare för en myskväll med henne och några tjejer!

En i mängden

Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se för 1000:-

Sitter i kö,

antagligen är det redan för sent! :( buhhuuuu

Dressyrfilm!

Här är filmen då! Har inte tagit med allt, långt ifrån allt då det hade tagit runt 45 minuter att kolla på ;) haha.
Tänk på att dom fina bitarna är när jag travar av därav blir mina skänklar jätteostadiga då jag kände mig som en genomsvettig spaggetti med mjölksyra. Och den låga och breddade handen i ökade traven är för att hjälpa honom, så att han inte bara tar upp huvudet och springer.
Jag vet att den blir lite otakt och galoppinslag men det är för att jag pressar honom och testar gränserna lite. 

Annars var han helt underbar!
Vad tycker ni om låtvalet? UNDARBART! 

DREAM


GALET!!!! Vi har fått tag på biljetter till BELIEVE TOUR!! Förstår ni hur sjukt glad jag är just nu? Kan inte förstå att det är sant!! JAG ska se JUSTIN DREW BIEBER LIVE! Vi ska vara i samm byggnad, samma rum, andas samma luft, jag ser honom, inte genom datorskärmen eller någon tv, jag ska se honom IRL! Detta är magiskt.. :o

Chuck - dagens ridpass

VART ska jag börja? Denna ponnyns register är enormt, ena dagen är han en hopponny med kapacitet som heter duga. Andra dagen är han en dressyrponny med gång och takt för MSV.. Jag vill inte skryta, verkligen inte!! Så ta det på rätt sätt, klart han inte kan hoppa bäst i världen och är så bra på dressyr, men i mina ögon!

Hade alltså lektion för Malin och fokuset låg på att få upp ryggen och under bakbenen. Han kan se fin ut men han jobbar inte alltid lika bra som man tror. Men snacka om att jag märkte skillnad på hur det brukar vara och IDAG. 
Innan jag jobbat igenom honom ordentligt var han inte med på noterna alls, skulle göra allt annat än rätt och jag kan inte komma ihåg hur många gånger han försökte skicka av mig, sparkade mot skänkeln osv. Men när han var loss så var han sjukt fin, jag kunde inte sitta ner på honom för han hade sån gung i hela kroppen och jobbade verkligen med alla muskler. Han var SÅ fin! Och det bästa är att jag har film på det!

Men jag ska sätta mig och klippa ihop lite filmsnuttar innan jag lägger upp det här, så sålänge får ni kolla på några prints!

Chuck igår

 Jag och pappa hade en liten fight över något och tiden rann iväg så jag hann inte rida honom. Smsade Moa istället så hon red. Fick ett sms där det stod: "Nu har jag ridit klart! Han var superlydig för det mesta och va med på noterna jätte mycket! Jobbade honom lång och låg och han rullade bara på. Tappade honom ibland men var för det mesta riktigt fin!! :) Fan vilken skillnad det är på honom, du har världens finaste ponny ;)
Sen lite annat också men det var inte om ridpasset. Så denna texten får utverdera hans pass igår!I'm back!

Kommit hem från Emma nu, tidigt och bra, men hon skulle iväg och provrida någon ponny och jag ska ha privatlektion. Vi gjorde absolut ingenting igår, cyklade 1 mil till hennes stall, red, cyklade 1 mil hem och sen lagade vi tacos och åt melon. Ja sen somnade jag!

Mitt liv är dock en ända röra just nu, jag går runt och hyperventilerar av rädsla att inte få tag på en biljett till JB. Jag ser allt fler som får tag på koder från bieberfever och köper biljetter. Själv sitter jag här och vet inte vart jag ska ta vägen. Hade nästan varit bättre om han inte kom så jag slapp all denna stressen innan biljettsläppet. Det hemska är att nästan alla biljetter är slut pga pre-sale. Och jag har inte råd att vara medlem på bieberfever och därmed kan jag inte köpa biljetter för ens imorgon. Och vad kommer hända då? Jo ticnet kommer krascha, jag kommer börja gråta, få panik osv och det kommer sluta med att jag inte får en biljett. = Mitt liv kommer gå under. 
Men jag ber till gud, och jag hoppas alla andra också ber för min skull att jag kommer få ett par biljetter!  Det är inte typ magnus uggla vi pratar om. Det är min soulmate! Han har gjort så mycket för mig, han har alltid gjort mig glad när jag är ledsen och alltid varit så underbar. En riktig belieber förstår, ni andra kan inte ens föreställa er.

Jag ber en sista gång att jag får mina biljetter, annars lär bloggen försvinna eftersom jag troligtvis kommer gå in i en väldigt deppig period! Nej ska försöka lösa skiten nu, vi ses!

Hos Emma

Förlåt för den dåliga uppdateringen men jag har inte tid. Återkommer imorgon!

Cheval - stallet

Åh stressig dag! Jag bokar alltid upp mig på en miljon för mycket saker. Nu ska jag jag och pappa åka till Cheval för att kolla på två saker där. Antelrnativt köpa den ena eller båda sakerna. Sen ska jag direkt till stallet och rida, har absolut INGEN plan för idag, bad bad! Men jag får helt enkelt se vad möjligheterna har att erbjuda. Efter det ska jag hem och fixa mig, duscha osv sen ska jag och pappa och brorsan åka upp till mamma som ligger på sjukhuset. Och antagligen får hon komma hem idag så hade ju varit bra om jag kunde spendera lite tid med henne när hon kommer hem då hon antagligen har rätt ont. Update: Jag åker direkt till emma ;)
Men istället drar jag till Emma och sover där, haha! Får se vad världen har att erbjuda idag alltså!  Men datorn kommer pririteras allra sist, tyvärr! 

Bilden är på Emma och Lord!
Men måste åka nu, vi ses!

GLÖM INTE..

..att gilla bloggen på facebook, HÄR!
47 nya kommentarer! Mohahahaha

Chuck - dagens ridpass

Blev ett kondispass idag, i skogen och asfaltsvägen. Skrittade fram ganska länge, runt på vägen utanför. Blev mest fram och tillbaka då den inte är så bra eller lång. Sen tog jag ett galopp varv på slingan, skrittpaus på vägen, galopp igen och skritt och sen galopp igen och skritt och en sista gång galopp och sen skrittade jag av på asfalten igen.
Hade kimblewickbettet så att han inte kunde smita undan jobbet bara för att det var skogen. Han tittade på allt möjligt men var ändå med på noterna och rullade på i en bra och ärlig galopp.
Bild från igår, visst va han fin i remontnosgrimman som han förövrigt gick superbra på.

Bilder ölandshoppet!

Tror inte att jag publicerade domma bilderna någon gång, har fått så mycket fina bilder från olika personer på ölandshoppet så har lixom glömt av vissa. Men lite här i min bloggtorka så kan jag visa er domma superfina bilder som Amandha har fotat!

Han är så fin, min prins!

Smälta ihop bilder!

Fick en fråga om hur jag smälter ihop mina bilder i PS och här kommer tips på hur man kan göra. Finns säkert en hel del andra sätt med men såhär gör jag.
1. Ta upp dom 2 (alternativt flera bilder) bilderna du vill använda. Skapa även en ny tom fil. Så stor som du vill ha den.


2. Klipp ut bilderna så som du vill ha dom, tänk på att spara lite av det du inte vill ska synas. Alltså om bilderna går ihop i mitten, tänk på att ta en bit till på den sidan av bilderna så att dom går över varandra. Kolla på bilden under:
 
3. Ta nu suddigummit, som jag ringat in på bilden under. Välj en pensel som är rund och sotad, alltså att den har mjuka kanter, kolla på bilden! Ta en lagom stor storlek, inte för stor, ganska liten faktiskt. Om du skulle mäta den med en linjal så runt 1,5 cm i diameter. Sedan komemr det viktigaste. Opaciteten.
Ta en lååg opacitet i början, runt 10 kanske och sudda hela biten av bilden som sitter över den andra. Öka sedan styrkan på penseln och minska området som du suddar. Till slut tar du 100% och suddar bara kanten på bilden. 
Det är svårt att förklara, men testa er fram för bästa resultat! ;)

Jag är seriös

Hejdå datorn! NU ska jag bannemig göra något åt saken. Mitt rum, det är bland det värsta jag sett på flera ÅR. Det är ett bombnedslag där inna, man kan inte gå in utan att kliva på något och jag har inga kläder att ta på mig på dagarna eftersom att allt ligger på mitt golv. Mina föräldrar är inte speciellt glad så jag ska göra något åt det. Vilket jag sagt flera dagar/veckor nu. Så vad gör jag? Jo jag lämnar min dator nere i köket under natten så att jag inte har något val. Jag håller på att fixa massor med saker med mina hårddiskar och måste då ha kontakt med ett annat internet som bara funkar här nere. Och det kommer ta ungefär 18 timmar att fixa det här med bilderna och det så den måste helt enkelt stå här nere inatt. 

Så nu lämnar jag min älskling här nere och börjar fixa mitt rum. VI ses imorgon! PUSS

Design

Har precis gjort klart en design till min kompis Linnea! Fick lite inspiration från andra bloggar, men är ändå rätt nöjd!
Till alla som undrar om jag kan göra åt dom. Jag säljer designer men inte just nu. Det finns inte tid över till det just nu. Men om någon/några veckor är jag tillbaka igen. Funderar dock på att höja priserna lite eftersom trycket blir ganksa hårt då jag säljer dom väldigt billigt.
Men jag skriver här på bloggen när jag börjar sälja igen, lovar!

Först ska jag göra en helrenovering här på bloggen, ska lägga ner tid på det!

Chuck - dagens ridpass

Red i paddocken idag, och jag bara frågar mig själv hundra gånger om, va det verkligen min ponny jag satt på idag? Eller va det en miljoner kronors dressyrponny?
HELT AMAZING! Jag började med att trava fram honom, gick på honom så fort han slöade lite och travade bara framåt framåt till jag fick ett bra stöd. När han tog kontakten bra börjar han även automatiskt söka sig framåt och neråt i en bra form. Så när jag flyttat honom lite för skänkeln i båda varven tog jag galoppen. Galopperade mycket på volt tills han slappnade av bra sedan fick han skritta lite. Han var ganska stretig i traven i början men efter galoppen brukar det släppa.

Efter jag hade skrittat ett tag så tog jag och jobbade galoppen, red mycket mer samlat, i princip så samlat som han bara kan, där han tycker det är riktigt jobbigt. När hela kroppen måste hänga med och ryggen jobbar något otroligt. Efter lite nötande på volt i båda varven fick han öka lite längs långsidorna men fortfaranade i samma form. Snacka om uppmärksa för hjälperna och vilket steg han får.

Sen kommer biten som förvånade mig mest, TRAVEN! Travade över 4 upphöjda bommar, han som för några månader sedan inte fattade hur man gjorde och hoppade över ALLA travade nu superfint. Jobbade ordentligt genom hela kroppen och lyfte bra på benen. Nötte bommarna ganska länge innan jag skulle trava av. Skulle testa och länga lite, så tog tillbaka på kortsidorna och längde på långsidorna. Jag kan inte förklara känslan, jag log som en en sol och det kändes som att vi svävade fram. Vissa gånger fick han galoppinslag så det var ju bekräftelsen på att det var i princip max, men dom gångerna han inte fick det, finns inga ord. Ni vet när man ser hästar på TV, gran prix osv så ser det ut som att dom flyger fram, PRECIS så kändes det. Okej att det var min känsla och att det säkert inte var så jätte bra, men herregud. Han verkligen kastade fram benen och satte under bakbenen något otroligt. Jag såg hur han tog i med benen uppifrån hans rygg och känslan.. *.* Jag är fortfarande i chock!

Jag är jätteledsen att det inte finns på film eller bild för fytusan vad fin han var. Detta kommer jag verkligen leva på riktigt länge. Detta ridpasset måste repeteras många gånger, då ska det defenitivt komma på bild och film!

Den här bilden beskriver verkligen min känsla, dressyrtant nästa? 
(ville inte ta i med en bild på totilas, men denna bilden är verkligen precis som det kändes)

Finns inget bättre!

Seriöst, jag har varit helt fast vid Justins låtar innan men denna, OMG den slår ALLT! Jag kan inte sluta lyssna på den, den är så sjukt jäkla bra. Texten, bara lyssna och ta in! ÄLSKA!


Med låten i öronen åker jag till stallet. Egentligen är det vilodag för Chuck idag men istället ska han trimmas i paddocken. Equiterapeften(stavning) kommer på torsdag och då får han vila på fredagen istället så det blir hans vilodag. 
Någon mer än jag som tycker det är bra att ta en koll någn gång ibland? Han har ju inte ont eller så utan det är mest lite vardagslyx för honom och så får jag lite tips på bra ridövningar som kan stärka upp honom ännu mer. Att ha en ordentlig genomgång med veterinär en gång om året och några gånger om året ta ut en equiterapeft, just för att hela tiden ha koll på allting. För mig är det en självklarhet.
Men stallet väntar, uppdaterar mer när jag kommer hem!

Sommarplaner!

Snacka om att min sommar kommer bli sjukt underbar. En del av sommaren har redan gått men det som är kvar kommer verkligen bli BÄST. 

Denna veckan har jag inget speciellt inplanerat, likaså nästa vecka. Enda planen för nästa vecka är att Linn & Johanna ska komma och hälsa på, Linn ska ju vara hos Johanna så så vi passar på! Den veckan kommer även vara första gången på SJUKT länge som jag hoppar Chuck hemma. Det finns aldrig tid till det i vanliga fall, men nu när jag inte har mats träning så får jag hoppa själv hemma. 
Någon av dagarna det är falsterbo kanske jag om mamma ska ner dit, blir i så fall impuls. Mamma är och operaras just nu så vi får se vad hon kan, vill och orkar!

Har inte exakta datum i huvudet nu men sen någon gång flyttar vi över honom till öland där han ska stå i 3 veckor. Sen den 20-21-22 så är det superhelgen på udden. Jag ska troligtvis vara med alla 3 dagarna, alternativ bara fredagen och lördagen. 

Sen den 30-31/7 och 1/8 så är det sommarkurs hos Mats, som ett litet miniläger på 3 dagar. Ett pass om dagen, första dagen markarbete, sen gymnastikhoppning/lydnadshoppning och sista dagen banhoppning om jag minns rätt. Kan inte bli annat än awesome, Mats är bästa tränaren ever.
Sen v 32 åker jag ner till SKÅNE på läger hos AW, Johanna ska även på samma läger och vi smider GOA planer. Så alla som åker dit v 32 camp B kommer SENT glömma den veckan!

Det är planerna för sommaren än så länge, men omg så BÄST det kommer bli. Detta kommer värvas med partynätter, filmkvällar, galna saker osv osv.

HUR SET ERAN SOMMAR UT? :D

ÄNTLIGEN!!

FYFAN VAD GLAD JAG ÄR JUST NU!!!!

Shopping på rean..

När man är med mamma på REA kan man inte annat än vänta sig att få lite saker. Mamma älskar rea, vare sig det är saker till mig eller henne. Vi åkte i alla fall till hööks idag och kom hem med en del saker, så TACK mamma!
Fårskinnstvätt REA  -  Remontnosgrimma och tyglar INTE rea
Regnställ REA  -  Tröja, v-ringad kofta, kortärmad t-shirt REA
Tjockt fleecetäcke med slät utsida REA  -  Ridtäcke REA

Läsarstory

Jag fick in sammanlagt 4 stycken och av de 4 valde jag ut denna. 

När jag såg Carro lägga upp,att man kunde skicka in en ''läsarstory'' till henne,som hon sedan valde ut några av. Passade då på att ta chansen,när jag har möjligheten att nå ut till så många,så ville jag berätta om hur det känns att mista sin ponny,sin bästavän med andra ord.

7 Maj 2012
En måndag,min namnsdag och för många var det bara en vanlig dag,men för mig? Jag förlorade min ena ponny den dagen,min bästavän. En del av mig bara försvann,bara få se hur allting kan ändras så fort. Gå ut i stallet den kvällen och se att sin ponny inte stog där längre,veta att ponnyn inte kommer komma springades i hagen. Det högg,det gjorde det.

Det värsta av allt var nog,att man visste att hennes hälta inte gick att göra någonting åt. Och att få se henne dag in och ut i 2-3 månader,och veta hur gärna hon ville att någon bara skulle ta in henne en dag och sadla henne och rida henne,som alla andra dagar i hennes liv.
Veta att man inte kunde göra något,att jag inte kunde gjort något alls för få henne stå här frisk idag.

I början av 2011 var det när jag fick äran att ta över min fina ponny,Celtic Magic. Från min syster som ridit henne några år innan,tidigare under sitt liv hade hon även varit med i EM,vunnit baltic cup osv i fälttävlan. Jag var så himla glad för jag fick rida henne,veta att snart är det hon och jag ute på fälttävlansbanorna. Men istället blev det massa tårar och jag bara ville ge upp, hon var så svår. Men en dag hittade jag knapparna. Och när jag äntligen var ute på min första fälttävlanstävling med Kelly som hon kallades,lyckades jag både rida fel i dressyrpogramet,få fel i hoppningen och rida lite för fort i terrängen,men endån knep vi en andra plats!

Dagarna där efter rullade på,som sedan blev till veckor och till månader. Tävlade lite hoppning med blandade resultat,under sommaren debuterade vi LB med 4 fel, kommer ihåg att jag var så lycklig den dagen. Vi tävlade några mer fälttävlanstävlingar, och hann även debutera p90 på hösten. Senare på hösten/vintern,red vi mest hemma och tränade någon gång ibland. Allting funkade så bra,hon hade nog aldrig gått så bra med mig som hon gjorde under den vintern. Och jag kände då,att året som kom där på,då skulle vi bli ännu bättre,komma ännu lite högre upp i klasserna.

Men istället blev hon halt,på julafton av alla dagar. Och sen efter det fick hon gå dag in och ut med sin hälta,som hon hade gjort allt för att bli av med. Och jag hoppades dag som natt på att hon skulle bli bra,men hältan blev värre. Har nog aldrig gråtit så mycket som jag gjorde då, och när vetrinären sa att hon aldrig mer skulle bli bra. Då brast allt,min bästavän.. skulle försvinna? nej,det kunde inte hända. Men den där söndagen, mamma sa till mig att ''imon åker hon''. Den dagen var den värsta dagen i mitt liv,bokstavlingen.

Det var nog först då jag insåg hur hemskt det var att mista någon,veta att en som stog en så nära,kunde bara försvinna så snabbt. Sen dess,har jag tagit vara på all tid jag har,med min andra ponny. För den dagen fick jag lära mig,att allting kan ta slut när som helst. Och jag vill att alla ni där ute,ska ta vara på tiden,relationen,allting ni har med eran ponny. För jag skulle göra vad som helst för att få mer tid med Kelly igen,vad som helst för att få se henne en gång till. För jag saknar henne,så himla mycket. Så ta vara på all tid ni har tillsammans med det ni värdesätter främst,för det skulle jag gjort om jag hade varit ni!


Chuck - dagens ridpass

Skrittade först runt stallet och hagarna på asfalten. Ca 20 minuter. Sen gick jag in i paddocken och galopperade några varv sen skrittade jag av runt stallet. Väldigt okomplicerat och lugnt efter helgen.

Print från film, snygg outfit osv..

Tävlingfilmen

Det är inte ofta jag skäms, men jag lägger inte ut filmen och är stolt över den. Jag rider som jag vet inte vad och ja det är riktigt pinsamt att jag faktiskt rider så dåligt som jag gör. Jag vet ärligt talat inte vad som hände igår?
Jag har blivit alldeles för ottålig typ, måste ha stenkolla på vartenda galoppsprång och då blir det att jag jagar iväg honom samtidigt som han själv gör det och då blir det kråkhopp. Om jag bara lär mig att vänta in hinderna så hoppar han superfint. Det måste jag verkligen tänka på. 
Så jag VET att jag rider som en kratta, men alla har vi dåliga dagar.
 

RSS 2.0