Tävlingsresultat

Vart ska jag börja?

LBn:
Jag var extremt trött kan jag börja med att säga. Sen var C så sjukt fin på framhoppningen, jag bara satt där och väntade in hinderna och han hoppade upp sig fint. Vilket gjorde att jag blev bekväm, han gick som en klocka så varför skulle jag dit och störa? Jag slutade rida helt. Vilket såklart ledde till pannkaka, vi fixade 1,2,3,4 dock väldigt vingligt. Sen nuddade han fyran ganska hhårt så då koncentrerade jag mig på det istället för nästa hinder och blev stopp på första hindret i kombinationen. Sen rev han andra hindret och resten av banan felfritt. Det gav 8 fel på hinder och 3 tidsfel.
Jag lägger allting på mig då jag verkligen red som en kratta, bara satt där..

LAn: Jag var fortfarande trött, men red betydligt mycket bättre denna gången. Han var superfin på framridningen och jag kände att detta tar vi. Dom första sprången 1,2,3a,b, gick superbra, kom lite tokigt på 4an som var vattenmattan men vi klippte den (!!!!) sen red jag iväg honom lite för mycket på femman och han hoppade rakt igenom hindret bokstavligt så efter det valde jag att utgå. Han kändes så grymt fin innan det hindret så ville inte sabba resten av rundan och bli ännu mer besviken. Han gjorde allting rätt, jag sabbade det!

Jag vet att jag ofta lägger skulden på mig själv, JAG VET! Men idag var det verkligen mitt fel, skulle inte åkt från början. Men det är smart att vara efterklok. Jag ville ju ha någonting att jobba med och det har jag fått. Klart att jag blir avundsjuk på dom som går in och debuterar LA felfritt. Men det kommer, det kommer. Jag kanske bara behöva kämpa lite mer och längre..? I don't say it's gonna be easy, I say it's gonna be worth it!


Vill ni se film? Bevisa det! ;)

Inte våran dag

Det var jag som valde denna ponnyn så har faktiskt inget att skulle på, han är långt ifrån klar och det är mycket att jobba med. Dagar som dennakommer det bli fler av. Jag var inte på det bästa humöret och hästar är som speglar. Han känner till varenda punkt hos mig. Om jag inte är på bra humör kan jag glömma att han ställerbupp för mig!
Men det var detta jag ville ha, något att kämpa med oredder har jag definitivt fått. Vi tar det näsa gång. Fick alltså 11 fel i LBn och utgick i LAn. Förklarar när jag kommer hem!

Dåligt

Har nyss ridit LBn, jag var jättetrött och fokuserade på helt fel saker. Jag red som en kratta! Det gav ett ner och ett stopp plus 3 tidsfel. Sammanlagt 11 fel. Hoppas på att det går bättre i nästa klass.

Siktar mot nollan

Nu ska jag bara klä på mig mina kläder sen åker vi till stallet för att fixa det sista och sen lasta. Jag har faktiskt ingen speciellt bra inför denna tävlingen. Chuck och jag känslan är enormt bäst, känns verkligen bra inför idag. Men tävlingsplatsen? Alla säger att det alltid är så bra tävlingar där, men jag är tveksam. INGENTING som har haft med denna tävlingen att göra har varit enkelt. Dålig information, otydlig fakta och meddelande. TVÅ olika startlistor, på den ena har jag ett hästnummer och på den andra ett annat. 
Jag ska i alla fall göra mitt bästa och se det från den bra sidan idag, om alla tycker tävlingarna där är så bra så kanske det bara varit innan det strulat?

Jag hoppar en LB och en LA. Jag vet inte riktigt hur det kommer gå, jag vet ju hur det gick på tävlingen. Han hoppar väl och verkligen ordentligt. Men han får en del mjölksyra i benen och orkar inte hela vägen. Så LAn kanske inte går hela vägen. Men som jag skrev på twitter "Jag siktar på en nolla men så länge jag inte får mer än 8 fel så är det bra". Och det är det!, Första gången blev jag utesluten, andra gången 12 fel och tredje? Vi får se.

Har i alla fall gjort det jag alltid gör innan jag tävlar, kollat igenom detta inlägget.
MÅSTE DRA, puss

Sidbena igen?

Jag funderar på att gå tillbaka till sidbena igen, har under ett tag nu haft mittbena, vilket jag trivs jättebra i. Men när jag ser bilder på mig ifrån när jag hade sidbena så känns det så mycket mer JAG. Dock hade jag lite längre hår då också, men håret växer. Vad tycker ni? Sidbena eller mittbena?

ÅÅHHHHH, vill ha mitt röda läppstift tillbaka, det är så JAG JAG JAG!!

Chuck - dagens ridpass

Red ett lugnt dressyrpass i paddocken som jag skrev innan. Han var stundvid fin och stundvis lite off hand. Alltså att han inte tog kontakt med bettet. Men när han väl gjorde det så var han super fin, trampade på med bak, lyssnade på mig osv. I galoppen var han dock mindra fin, pigg, stretig, studsig osv. Men efter några varv på volten kunde han slappna av, men då fick det gå i övertempo. 
Jag avslutade där, för jag var helt okej nöjd med hans isats. Slapp allt bråk med honom, kan vara bra så han inte är sur imorgon ^^ haha.

Sen putsade jag av hans saker, klippte hovskägg, manen, skägget på huvudet, knoppade osv. Hann inte riktigt packa, men vet vart jag har allt så det går nog snabbt i alla fall!
 
bild från julafton

Outfit Börjes Cup 30 Juni

Såhär kommer vi se ut imorgon. Jag fick detta schabraket av Matilda igår då hon ska sluta rida och visste inte vad hon skulle göra av det. Hade det igår på träningen och han var verkligen sjukt snygg i det. Så ska se om det kommer bli ett tävlingsschabrak eller ett slit och släng. Det var ju überfint på honom.. ska fundera på det!
Såhär ser vi i alla fall ut imorgon.

Stallet nästa!

Nu ska jag till stallet, har en hel del att göra. Ska rida först och främst, hade tänkt ta ett skrittpass men får bli ett lugnt dressyrpass istället. Efter det ska jag putsa alla mina lädersaker och sen packa. Brukar packa samma dag som tävingen men vi måste nog åka ganska tidigt imorgon så måste packa ikväll.
Och viktigast av allt, jag måste bada Chuck. Jag vet att det inte är så bra att bada dom för ofta, men han ser ut som ett helvete.. Benen är fulla av lera/bajs/diaree, bajsfläckar lite överallt och smuts riktigt ingnott i pälsen. HATE IT.
Någon som har superbra tips på hur man håller vita hästar vita?

Men vi höres ikväll! Kolla detta så länge, glad jag blir!

Betsla upp, varför inte?

Frågan jag har fått undrar varför jag inte testar att betsla upp Chuck. Inte många som har frågat men det har trillat in ibland och jag förstår verkligen att ni undrar.
Att betsla upp en häst betyder inte att man inte har koll på hästen eller att man rider dåligt, för vissa hästar behöver starkare hjälper än andra och det går inte alltid att ändra på.

Jag tycker det är fullkomligt onödigt att ha jättestarka bett på en häst som inte ens är stark/pigg. Har faktiskt sett personer som rider med t.ex pelham för att dom tycker det är häftigt. Det ända jag tycker är häftigt är att se 2 individer jobba tillsammans och inte mot varandra varesig dom har hackamore eller pessoabett. 
Sen finns det dom hästarna som går att få lugna, som man kanske behöver betsla upp någon gång för att sedan rida på vanligt bett. Visst det jobbet kan vara jobbigt för ryttaren men i slutänden tror jag verkligen att man känner "shit jag fixade det".

Så nu till frågan varför jag INTE betslar upp Chuck.
För några månader sedan så tänkte jag betsla upp honom, så jag gick och köpte ett kimblewickbett. Red med det och han funkade toppen på det. Helt annan häst med det bettet. Testade även att "hoppa" honom på det en gång, vilket gick rent åt skogen. Han förstod varken ut eller in och visste inte alls vad han skulle göra. Detta var innan jag tränade för Mats.
Nu har jag fått så mycket förklarat av min tränare att jag inte i första taget tänker betsla upp honom. Visst att jag rider med mitt kimblewick ute i skogen och så ibland, men i hoppningen menar jag nu.

Hade jag sett Chuck ute på tävlingsbanan med någon annan hade jag direkt tänkt, men shit sätt ett skarpare bett på honom, men det är inte så enkelt. När jag har för mycket kontroll vet han inte vad han sla göra. Han är en egen individ och för att han ska ställa upp för mig måste han få ta egna beslut. Han är kaxig i vissa lägen, men tar jag över är han inte speciellt stor längre, då blir hinderna helt plötsligt något omöjligt för honom och han ballar ur. Att han är sjukt stark och att det vissa gånger ser förjävligt ut det får jag ta. Första gången jag hoppade med detta bettet som är ett vanligt rakt bett så blev han osäker för att jag hade för mycket koll på honom, tänk då med ett ännu starkare bett. Han är superkänslig samtidigt som han ignorerar bettet. Ena stunden PÅ andra stunden AV.

Det är så svårt att förklara men jag hoppas ni förstår? HUR är era hästar, vad har ni för bett?

Film

Jag tänker inte förklara så mycket, skrev ett riktigt långt inlägg innan och det får räcka. Så innan ni slänger iväg något elakt, läs det inlägget!
Han var stark som en oxe, räcker det om jag säger att när jag saktade av sista gången grät jag för det gjorde så ont i mina armar, kunde knappt andas då det kändes som jag skulle spy vilken sekund som helst, kände det i HALSEN.
Allting var klockrent till efter vattenmattan, man ser det jättetydligt på filmen. Det är som att efter vattenmattan, första språnget så händer det något och han blir helt crazy. Dock hoppade han äckligt fint, vilket tyvär inte syns på filmen :(
Höj volymen för att höra vad Mats säger, har inte klippt bort något så vissa gånger är det mamma som stoppat innan han pratat klart. OBS, att ibland pratar han med personen som red innan mig och allting är därför inte till mig men det märker ni nog. Vill ni inte lyssna på mats, stäng av ljudet och lyssna här istället!

Matsträning 28 Juni

HIMLEN - HELVETET
Dom två orden beskriver hela min träning kort och gott. Jag fick en hel del bekräftat idag, allt slit, jobb och tårar. Idag var en sådan dag som jag fick en massor av feedback, när man verkligen känner att varenda strid med denna ponny var så värt det. Men samtidigt var han så jäklig som bara han kan vara, jag har ALDRIG varit så slut fysiskt och psykiskt efter en träning. Kändes som jag skulle spy, och inte minst var jag gråtfärdig hundra gånger om och ville bara hoppa av och åka hem igen.
Det låter ju riktigt lustigt egentligen, hur allting kan vara underbart och ett helvete på samma gång. Jag ska förklara!

Jag vet inte hur många veckor det var sedan han hoppade på riktigt, men senaste gången var tävlingen på kalmar om jag inte minns fel? Det är 5 veckor tror jag. Sedan har han ju inte gått speciellt hårt eller mycket den senaste veckan så han har nog lite mer energi än vanligt. Denna ponnyn som för några månader sedan behövde gå 2 pass om dagen för att ha alla fyra hovarna i marken inte har fått hoppa på 5 veckor gjorde såklart honom helt CRAZY, glad och galen!
Han var sjukt fin när vi red fram, sög tag i bettet, jobbade ordentligt genom hela kroppen, satte under bakbenen bra och lyssnade på minsta lilla vink. När vi började hoppa var han också helt underbar, han var lite "tittig/osäker" på vad han skulle göra i början men hoppade samtidigt riktigt fint genom hela kroppen. Han hade en jäkla power båda innan hinderna men speciellt ÖVER. Allting klickade, visst att han var stark som en oxe, men det kunde jag ta. Så kom vi till vattenmattan och jag ville verkligen över, fanns bara över så jag red så där äckligt bestämt som jag brukar göra efter 3-4 vägringar och han klippte den direkt! (HAPPY GIRL) men efter det började helvetet. Han fick gå iväg och då fanns det ingen återvändo. Han var stark, pigg, överallt och lyssnade inte ett skit. Allting blev pannkaka, han var där och jag på ett annat ställe, vi jobbade mot varandra istället för med. Han kom nära, långt ifrån, rev osv. Allting blev PANNKAKA.. Då kokade det över inom mig och jag gav upp. Hatar när mitt humör inte pallar trycket mer. För han var så fruktansvärt fin idag, det var längesedan han hoppade SÅ bra, synd att jag förstörde allt. Men känns ändå sjukt bra inför lördag.

Blev en hel del frågor och snack med Mats efter, han sa precis som mig. Att han var sjukt pigg och stark men SHIT vad fint han hoppade. Behöver bara lära mig att inte hålla för mycket precis innan hur pigg han än är. Men det kommer, det kommer.. När jag började träna för Mats så trodde han aldrig jag skulle kunna hoppa en LA, nu ska jag starta min tredje på lördag och satsar på en nolla!

Långt inlägg, men behövde verkligen få det ur mig! Vill ni ha film? Då vill jag ha 5 kommentarer!

Stallet - träning

Idag gick jag inte upp för att springa, vaknade runt 12. Så ja det där med att springa på morgonen är verkligen bra. Jag slösar inte bort halva dagen på att sova.

Men men, nu ska jag cykla till stallet för att fixa ponnyn. Vid 6 eller 7 (har dåligt minne) ska jag träna. Var ett tag sen sist så ska bli sååå roligt!
Kolla på min ponny, han är amazing!

En i mängden

Nu är jag väll en i mängden då antar jag. Eftersom mina Veredus stövlar är så svåra att få sålda har jag inte kunnat köpa mina drömstövlar än. Mountain Horse Supreme high rider. Så kom dom ut med falsterbo GTX för endast 999kr så då bestämde jag mig för att slå till Så har jag dom så länge dom håller och när dom är sönder kan jag börja fundera på nya stövlar. Först och främst måste jag få dom andra sålda!

Men här är dom i alla fall. Mina nya stövlar!

Jag älskar mina läsare och skåne!

Jag har nog inte sagt det alltför ofta, men jag älskar mina läsare. I DO!
Fick nyss ett samtal från dolt nummer från en tjej, eller tror det var två tjejer som ringde från Skåne och sa att jag hade en grym blogg osv. Jag var lite "lost" eftersom min kompis precis driver med mig på sms så trodde först det var hon men det var det inte. 
Omg, tjejer/killar som ni som ringde borde det finnas fler av! Då kan jag lova att jag åter glad, säger tack  hundra gånger och skrattar lite för jag inte vet vad jag ska säga!

Men tack tjejer, ni gjorde min kväll :D älskar verkligen skånska dialekten, skulle lätt vilja prata skånska, allt för att slippa kalmaritiskan! haha
 
Ta chansen och ring mig på 0708657615. inte ikväll dock men imorgon kanske

Visste ni att jag..

..är sjukt lat, alltså inte lite lat utan verkligen sjukt jäkla lat. Om det är något som inte är 100% nödvändigt att göra så gör jag det inte. t.ex städa mitt rum

..är inte personen som gärna pratar ut om saker med mina föräldrar. eller om någon kompis etc frågar mig om typ hur ett ridpass har gått säger jag bara bra eller dåligt. Är väldigt kortfattad när det gäller att prata.. hatar att prata typ. 

..samtidigt älskar att prata. När jag inte behöver svara på en massor av frågor som jag inte gillar så kan jag prata konstant. Har aldrig fattat hur dessa två punkter går ihop men det är väl så jag är?

..är ganska dryg av mig. Jag tror att det kan vara lite jobbigt att lära känna mig om man inte är "rakt på sak". Jag ser ofta sur ut, är ofta sur, låter ofta sur och ler aldrig mer än det behövs. Men har man blivit kompis med mig så är jag alltid glad med den. Även om jag ofta låter och ser sur ut. Mina kompisar vet vid det här laget att jag alltid ser sur ut och låter alltid sur.

..tycker att jordgubbar smakar alkohol. Samtidigt som jag tycker det smakar typ gott.. haha!

..HATAR pluggisar, folk som hela tiden måste plugga eller göra skolsaker. Okej inte hatar, för många, typ alla mina vänner är pluggisar men alltså, jag förstår mig bara inte på dom.

..hatar att stå i centrum. hatar när folk berömmer mig eller frågar om jag köpt någon ny sak eller säger att jag har en fin tröja etc. Alltså jag älskar att stå i centrum här på bloggen och ÄLSKAR när ni berömer mig och skriver fina saker, frågar om saker osv, men inte av mina föräldrar/andra vuxna irl.. kan inte prata med vuxna ;)

..inte har skiljda föräldrar. Alltså dom är gifta och så men mamma bor i Sverige och Pappa i norge.

..alltid är glad när andra mår bra, eller det går bra för dom. Om något roligt händer min kompis så skiner det upp hela min dag.

..vet aldrig vad jag ska säga om någon är ledsen och jag är den enda i närheten. Alltså om personen som är ledsen inte är min vän.

..är inte speciellt blyg och bryr mig sällan aldrig om vad folk tycker om mig. Jag kan göra dom mest sjuka sakerna, gud vet vad. Mitt liv är ganska bra ändån!

..HATAR NYA BLOGG.SE OCH ATT BLOGG.SE APPEN INTE FUNKAR!

Ja, lite rolig fakta om mig, nu kommer alla tro att jag är världens drygaste.. Men lugn, jag är bara lite SPECIELL!

Chuck - dagens ridpass

Red i paddocken, det hade ösregnet precis innan så var fullt med vatten överallt och han sjönk väldigt mycket. Valde därför att inte rida så länge då det blir väldigt jobbigt och tungt när han sjunker. Men 30-45 minuter ungefär.
Han var pigg och stark, han brukar vara pigg ibland i hoppningen och så men aldrig i dressyren. Eller jo pigg kan han vara ibland(sällan) men idag var han stark också, tog bettet och plöjde i princip. Aldrig varit med om det innan. 
Dessutom hade jag novabettet, så passande? Men när jag fick lite grepp om honom efter lite dragkamp så blev han superfin. Eftersom han hade ett sånt tryck i sig redan innan så kom bakbenen med mycket bättre och han sökte sig snabbt neråt. 
Tog även lite travhopp på ett hinder som stod i paddocken. Imorgon är det hoppträning igen! Wehoo!
Har inga roliga bilder så när jag letade i arkivet hittade jag denna! Emma tog den på mig och Elin på ölandshoppet.. Vi bjuder på den, eller vad säger du? haha

Terrängbilder Cassandra & Renaldo

Här kommer lite bilder som jag fotade igår, publicerar bara på Cassandra nu, kanske blir något inlägg med lite bilder på dom andra också men det får bli då isåfall! 
Kan tillägga att jag skulle låna en annans objektiv som cepeade sig, så det gick inte att zooma och autofokusen funkade inte, så har fått stå och fokusera själv, vilket inte är så lätt när det är olika avstånd på alllting.. :(
Men ta det med en nypa salt!

Sen bara MÅSTE jag lägga upp denna bilden på Sara och Candy bara för att jag skratta ihjäl mig när jag såg den!

Upp och iväg

Andra dagen som jag faktiskt går upp kl 8 bara för att gå ut och springa. Jag är dödstrött varje dag, men det beror nog på att jag går och lägger mig runt 2. Förra sommaren var ännu värre, då somnade jag runt 5-6-7 varje morgon och sov till typ 9. Snacka om lite sömn.
Men nu ska jag försöka lägga mig tidigt också så att det inte är så jobbigt att gå upp på morgonen. Men pll håller fast mig..
Jaja, ska ut nu, har ju bytt om till träningskläder och allt, bara inte orkat ta mig ut. När jag kommer hem ska jag bara äta frulle och sen redigera en hel del bilder som jag fotade igår på terrängen och lägga upp här! 

Ses då!

Kämpa ut in i det sista

Känns så fel, känns så tråkigt, så onödigt just nu. Vill inte blogga. Ta en paus är något jag tänkt på, men en "bloggpaus" var något jag använde mig av när statistiken låg på -100, nu ligger den på 600-700 och då är det inte aktuellt att ta en paus. Jag har många gånger innan känt att det är jobbigt att blogga när man inte vet vad man ska skriva, men nu är det annorlunda. Denna känslan har jag aldrig haft innan. Det var ingenting som bara dök upp i hjärnan för några minuter sedan utan har verkligen funderat på det hela ett bra tag. Men att sluta blogga känns inte heller som en bra idé. Jag VET hur mycket jag verkligen gillar att blogga, skriva ut allting. Alla roliga saker jag gör, alla crazy saker jag gör som jag aldrig skulle få för mina föräldrar, alla tårar som runnit, allt!?
Känner mig så inburar just nu, att ha föräldrar som är överbeskyddande och läser ens blogg gör verkligen att man känner sig fast i ett fängelse. 
Det är så mycket av mitt liv som jag vill dela med mig av, så många bilder som skulle folk att se mig på ett annat sätt, den personen jag verkligen är. MEN jag kan inte, för vissa saker bör inte min familj veta om. 

Detta kanske bara var en annan dum bortförklaring om varför bloggen varit helt kass sista tiden. Men jag känner mig verkligen helt nere på grund av detta. 
Jag ska verkligen försöka skaka av mig allt och börja om på nytt. Ta ny energi och sätta ribban högre. I will do it!

Men jag behöver ER hjälp! Jag vill att en av er skriver ett inlägg här på min blogg! 
Jag blev faktiskt väldigt inspirerad över alla "läsarstorys" som skickats in till Linn och publicerats på hennes blogg och jag snor idén. Eftersom jag kommer få betydligt mycket mindre eller kanske ingen alls så kommer endast en publiceras. Blir det över 5 kanske det blir fler ;)

Jag vill i alla fall att om någon av er där ute har någonting ni vill nå ut med till några personer så får ni mer än gärna skicka det till min mail. Ni skriver "storyn" i ett word dokument och bifogar det sedan i ett mejl märkt med läsarstory! Min mejl är sigge_carro@hotmail.com.

Nu hoppas jag ni hjälper mig!? Jag kommer bättra mig, jag lovar!

Chucken - dagens ridpass

Fick bli en snabbis idag så jag inte hade så mycket tid. Skrittade och travade lite, sammanlagt i ca 30 minuter. Borde tagit ett dressyrpass då han är helt okej men tiden räckte inte.. :/
När vi kom hem efter att ha varit med träningslägret på udden så stog jag och pussade på honom i hundra år. Känns som att vi behöver lite mer "egentid". Haha, känns fel att säga det men ni fattar? 

BÄSTA, finns ingen bättre.. noway

Till stallet

Känns som jag bara är i stallet hela tiden, har inte ens hunnit märka att vi har lov och snart är det säkert över?

Men min bestie kommer nu så vi ska cykla. See ya

Chuck - dagens ridpass

Blev ett pass på ca 40 minuter, skrittade mest. Både jobbade honom och på långa tyglar. Red lite runt hagarna och i skogen i regnet.. Travade även ca halva slingan. Han var helt ren och en aning pigg och på tårna men bättre det än halt ;)

Måste säga en helt annan sak, det är inte mycket som får mig att glömma att blogga. Och det är INGEN/INGET som jag gillar mer än Justin Bieber, men shit Ezra i PLL gör mig knäsvag.. haha yeah thats true.. Därav min uppdatering idag (A)

Ta tag i mitt liv?

Nej vet ni vad jag nyss bestämde mig för att göra? Ni som känner mig, verkligen känner mig kommer typ sätta hjärtat i halsen så håll i er nu.
Jag ska gå ut och springa varje morgon!
Jag ska börja äta nyttigt, tänka på vad jag stoppar i mig och när och hur mycket. Och så ska jag ut och springa varje morgon. Till att börja med, det kanske blir mer med tiden? Så direkt efter frukosten sätter jag på mig träningskläderna och drar ut. Detta är positivt då jag kommer att få finare kropp om ett tag OCH jag kommer inte slösa bort sommarlovet med att sova halva dagarna. Det sjukaste är nog ändå att jag är TAGGAD?
Lovar att jag ska springa 5-6 dagar i veckan på morgonen, alltså 1-2 dagars vila! Tror ni jag fixar det?

Just another day

Sverige levererar bra väder, regn och storm typ? Så vad gör man inte en dag som denna? Kollar på film såklart.
Igår såg jag första avsnittet av PLL(Pretty Little Liars) i hela mitt liv och jag är helt fast. Har snart sett hela säsong 1 på bara 2 dagar.. haha!
Det negativa är att jag inte kan sluta kolla, helt galet att man kan bli så beroende?

Men jag ska inte sätta på ett till avsnitt nu för jag MÅSTE ta mig till stallet. Ska rida Chuck om han fortfarande mår som igår. Då blir det mycket skritt och kanske även lite trav. Om jag har möjlighet lägger jag fram bommar även idag att skritta över. Det är även träningsläger i stallet nu så lär kolla på dom också! 
Måste tipsa, har ni inte sett PLL, just do it! Är ungefär lika fast som jag är i Justin Bieber och då fan är det bra!

BTW så fick jag ett paket på posten idag, en sak som jag beställt hem. SÅKLART hade dom skickat fel storlek så får vänta ytterligare ett bra tag.. 


Puss

Charmiga chuck..

Här har ni dom otroligt fina bilderna på C, är han inte för söt? (A)

Chuck - dagens ridpass

Notera att det står dagens ridpass!
Svullnaden vid såret hade i princip gått ner helt, jag blev själv förvånad över hur snabbt det hade lagt sig ifrån igår. Igår va lixom hela benet tjockare och nu ingenting. Det enda som var svullet var precis vid sårskorpan, alltså som en liten bula. Så vi sprang med honom och kolla. Jag kunde inte se någon hälta, inte heller Mirja eller Sara kunde se någon hälta. Att han gärna trippar på steget kunde dom notera, men det är lixom sån han är. Tar inte för sig mer än han behöver.
Så jag skrittade honom i ca 30-40 minuter. La in 6 skrittbommar med ganksa långt avstånd emellan. Så att han fick ta i lite extra och verkligen ta för sig. Detta ska användas oftare!

Bild ifrån igår - lagom smutsig för att klassas som gris?

What is love?

Har kommit hem från Öland precis. Öland är mysigt men så himla ensamt när man är själv. Nu när det dessutom bara regnar hela tiden är det bara film och datorn som gäller. Yea funny!
Nu ska jag i alla fall byta om lite och åka till stallet. Ska borsta på min fining och gå en liten promenad. Och hoppas på att benet är bättre. Har insett att träningen på torsdag blir nog inte av, eller kanske men isåfall tar jag det lugnt. Ska springa med honom dag också och se om han haltar, gör han inte det kan jag börja skritta på honom uppsuttet så att han får jobba lite mer än att bara gå.
Svullnaden hade gått ner lite igår så förhoppningsvis ännu mer idag.

Bild från igår, han är fin i kroppen nu, även om det är mycket kvar. Men han är ju inte muskligt byggd så inte speciellt lätt att bygga upp muskler tyvärr. Men tänk om han hade en rund rumpa och lite mer ryggmuskler.. MUMS!
Tog även några uppställningsbilder som jag kommer lägga ut, då sa ni få se dom plus bilderna vi tog när han precis kommit. SKILLNAD!

This is real love!

Följdfråga..

Från Ella:
Och inom dressyren, vem är den kändaste/kommit längst du känner? :)

Svar: 
Först tänkte jag shit, det komemr krävas mycket tid att tänka ut det men sen började jag tänka och bara några sekunder senare slog det mig att mina före detta bästavän tävlat i falsterbo med sin ponny Alice. Jag är inte jätte insatt i vilka klasser det är men tror det är msv klasser och uppåt, FEI klasser och ponnykür osv. Hon har som jag även sa innan tävlar i falsterbo och hon är bara 15 år! Ebba Rimsäter är tjejen jag pratar om. Och så måste jag tillägga hennes syster som är 18 år? Hon har också tävlat höga klasser på ponny och har nu en superfin häst men känner inte henne så mycket utan mest Ebba.

Läsarfrågor

Från Emma:
Vem är den kändaste, eller den som har kommit längst inom ridsporten som du känner? hopp eller dressyr spelar ingen roll :) ta gärna upp detta som ett inlägg :D

Svar:
Oj, jag har verkligen ingen aning. Alltså längst inom ridsporten som jag känner.. Nej nu vet jag! Jag kanske inte känner henne jättebra men vi har träffats några gånger. Det är i alla fall Amanda Eriksson som jag tycker har kommit riktigt långt med sina hästar. Hon är lika gammal som mig, alltså 15/16 år och har redan tävlat i globen och upp till 140 med sina hästar. Det kallar jag grymt!


Från Sara:
Hej! Jag har en fråga som jag hoppas att du kan svara på :) Vet du vad det gör för skillnad om man tar bort noshrimman på tränset? Har alltid undrat men aldrig fått något vettigt svar... Ger det någon speciell inverkan på hästen? Svara gärna i bloggen! :)

Svar: Jadu, jag är faktiskt inget proffs på det där med nosgrimmor men det JAG har hört är att achennosgrimman är den allra vanligaste och den nosgrimman dom flesta rider på. Dom som inte rider med den kanske har en häst som inte funkar på det eller helt enkelt funkar bättre på någon annan.
Pullarnosgrimma kan man ha på lite starkare hästar, och remontnosgrimma är väldigt bra på unga hästar då den håller bettet bättre på plats och inte trycker på tänderna. Detta är det jag har lärt mig i alla fall men det där med nosgrimmor är en stor djungel. Så jag kanske inte är bäste personen att fråga. 
Att ta bort nosgrimman vet jag faktiskt inte. Det kanske blir lite mer "ojämnt" osv i munnen.. men jag har ingen aning! Om hästen fått skav av sin nosgrimma kan man testa att ta bort den ett tag. Men om det har någon speciell funktion, INGEN ANING!

Chuck idag

Borstade av honom och ryktade ett bra tag, dock blev han inte mycket renare för det.. Sprutade på massa flugspray och gick med honom en stund. Tog lite bilder precis innan vi gick.
ignorera gärna hela mig, mitt hår, mitt face och min midsommarmage.. haha

Midsommar nummer 2

Sitter och väntar på att vi ska börja grilla. Idag firar vi midsommar (igen) med släkten ;)
Alltså dålig uppdatering..

Chuckpuck!

Här kommer bilderna jag tog på Chuck i hagen. Som sagt inga mästerbilder men alltid något! Kommer några supercharmiga bilder sen med.. ikväll eller imorgon!


Läsarfråga

Fick en fråga som jag tyckte var ganska bra så svarar på den här då den va anonym!
"Hur ofta rider du för tränare och för vilka? Brukar dem också sitta upp?:) Kram, din blogg är super! beeelieeeber"

Svar: Jag tränar regelbundet varannan torsdag för Mats Torstensson. Då är det hoppträning i grupp. Nu har det dock inte blivit på 4 veckor då jag inte kunde förra gången och nu på torsdag kanske vi inte heller kan om Chuck fortfarande har ont. Men jag hoppas på det bästa! Sen brukar vi träna ibland på tisdagar för Mats om det kommer återbud. Då är det oftast veckan som jag egentligen inte brukar träna. 
Sen ibland när jag känner att jag behöver hjälp i dressyren så tränar jag för Linda eller Malin som är instruktörer på ridkskolan.
Ingen av mina tränare har suttit upp på Chuck.

KRAM, kanske vi ses om/när Justin kommer till Sverige? :D
Några bilder från en träning, mats är han i röd jacka!

Snabbis

Uppdaterar lite snabbt bara, bilderna på Chuck kommer imorgon, har fått många kommentarer så jag lovar att dom kommer - orkar bara inte acceptera alla kommentarer nu då mitt internat laggar sönder(vi är på öland).

Har inte tid för bloggen nu, det är midsommar och hoppas inte alla sitter hemma och läser min blogg så ni lär ju inte dö?
Ni är bäst!

Malta

Här kommer en drös med bilder från Malta, det var sjukt varmt, ca 40 grader varje dag. Kunde inte göra annat än att ligga stilla mitt på dagen. På eftermiddagen brukade vi hitta på andra saker, men man kom inte långt utan att dö av värme. Men jag fick lite färg och det var det som var huvudsaken, right? ;)
Hotellet ifrån mitt fönster.
Me and daddy.
Ser ut som en banan.. men who cares?
Andra eller tredje dagen? Har jättesvårt att bli brun :(
Såg endel hästar, är inge bra på ålder osv men kunde med MITT öga se att denna inte var mer än 2-3 år.. vissa har annan syn på hästar.. noll respekt!
bjuder på tjockisbilden.. och lägg till märke den blåa parkeringsskylten på högra bilden ;)
Jag och mina otroligt fina flätor.. haha OCH min otroligt fula bränna..
Last day outfit och en bild jag bjuder på.
Gör aldrig om det där, värsta jag gjort i hela mitt liv. Ja ni ser min min och mina händer på första bilden? 

Ja nu fick ni min Malta resa i sammanfattning av bilder! Bjuder på dom mesta bilderna.. haha!

Chuck idag

Har ju som jag sa innan varit och morgonfodrat hästarna, mockat och fyllt på med vatten. Det går jättesnabbt nu när alla hästarna är ute på natten, bara Chuck och Nills inne kvar. Vill verkligen inte släppa ut honom på natten så länge som han kan gå inne. Efter allt jag hört om vad som KAN hända och vad som hänt i ett stall bara någon/några km ifrån vårt så släpper jag inte ut honom på natten. PUNKT.

I alla fall, tittade mest till honom och kollade benet. Han fick gå ut och äta sin frukost ute så kände inte för att ta in honom igen och borsta och gå på promenad. Men jag tyckte faktiskt att benet såg lite bättre ut än igår. Får se hur det ser ut imorgon. Då ska vi gå en promenad i alla fall. 

Tog lite bilder på honom i hagen precis innan vi åkte hem. Har ingen superkamera och jag är ingen grym fotograf men det är alltid något? ;)

Vill ni se fler bilder? Då vill jag ha 1 kommentar!

Uppe tidigt

Ska verkligen bättra mig med uppdateringen, måste bara klura ut lite roliga saker att läsa om.
Nu först ska jag och mamma till stallet för att fodra hästarna, vi har morgonpasset idag men jag hoppas det går snabbt så jag kan gå hem och sova igen ;)

Ska hinna ta hand om Chuck också så ska försöka knäppa några bilder!

Dagens fråga

Rider du/ni?

Är jätteintresserad över att veta om alla mina läsare faktiskt rider, så kommentera järnet nu killar och tjejer! Är ni hästmänniskor eller inte? :D

Fanbild


Fick denna superfina fanbilden på mejlen av Felicia med denna texten:

"Hallo! Det här är fanbilden jag pratade om :) Det tog en och en halv timma att göra den pågrund av att det var jätte svårt att fixa in er :) Men ni passar jätte bra ihop! Hoppas ni vinner fler tävlingar! Hälsningar en tjej som älskar din blogg! Hälsa Chuckie!"
TACK :D

Kalmar - kalla tråkiga kalmar!

Nu har vi kommit hem igen, hela och rena men en aning trötta. Hade inte orkat vara iväg längre än 4 dagar, kändes ändå som att vi va där mycket längre. Direkt när vi kom hem åkte vi och häslade på Chuck. Han har råkat göra något så han har ett sår på benet och är lite svullet. Gick en snabb promenad med honom och det gick ner lite så kan tänka mig att någon halvtimmes/timmes promenad om dagen ger susen tills vi kan börja rida igen. 
Hoppas verkligen att han är hel och fräsch till Börjes Cup.

Annars tycker jag att Johanna varit jätteduktig, och jag kunde verkligen inte hittat en bättre "hästvakt". Johanna är så otroligt duktig och ser saker jag inte ser så nu har hon gett mig massor av tips så förhoppningsvis kommer jag kunna rida C bättre och bättre för varje dag. Det blir lite svårt för mig att hitta alla knappar när jag ridit honom varje dag hela tiden. Allting är så nytt för Johanna och kan då märka saker jag är "blind" för. 

Nu ska jag packa upp, packa och sen sova.

bild från idag

DET GÖR ONT!

Känner att bloggen riktigt börja sjunka nu, jag behöver komma hem så att jag kan dra igång allting igen. Skriva om hästarna och ta massa fina bilder - nu när det finns all tid i världen!
Jag ska även klura ut en rolig sak som jag ska köpa, men mer om det tänker jag inte berätta! Mohahah!

Mer? Jo på tal om rubriken, jag ska berätta hur halva min gårdag och hela natten och denna dagen har sett ut/kommer se ut.
Jag solade, med lite för lite solskyddfaktor igår. Vilket ledde till att jag brände mig. LIITE för mycket.
Jag kan inte sitta, inte ligga, inte röra mina armar för mycket, inte ha shorts eller BH utan att det svider som fan. Det värsta är nog ändå att jag knappt kan gå på toa utan att jag behöver skrika av smärta. Det gör så fruktansvärt ont, går inte att beskriva.

But life is life och jag kan inte göra mer än att smörja in mig varje timme typ. Idag ska jag ligge vid poolen en stund och sola magen osv, men inte så mycket solning för vill inte bli röd där med, men vill ändå jämna ut brännan lite. Sen ska jag väl bada endel så det inte svider så mycket (A).
Sen på eftermiddagen blir det att gå in till City.

HAR INGA BILDER :(

Chuckie

Tänkte slänga in ett inlägg och säga att Chuck mår bra och att han sköter sig finfint. Ett ridpass kvar på honom innan Carro får tillbaka honom och det får bli i morgon för på torsdag hinner jag inte. Hoppas i alla fall att Carro haft några superbra dagar på Malta!

Bild från häromdagen.

 

 

 


People who bring me back to life!

I brist på bloggning, och att jag åt för mycket frukost så ska jag dra igång ett litet inlägg. Tänkte ta upp personer som inspirerar mig, personer som får mig att bli den personen jag är idag. Låter lite fel då endel av personerna har jag aldrig träffat. Men dessa personer borde vara stolta, genom att bara leva sitt egna liv gör MIG till något bättre. 

Det är endel personer, ja! Men av alla i hela världen som skulle kunna inspirera mig så är det något unikt. Och är det inte lite coolt att bli tagen på samma nivå som några jättekändisar?

 

Lisa Candemyr!
Finns inget att säga, vid dethär laget borde ni veta att hon inspirerar mig. Hennes kämparglöd, hennes attityd och positivitet.

 

Johanna Grant!
Hon fångade mig extra mycket idag då hon publicerade inlägget om C. Att hon inte gräver ner sig i ett hål och kämpar ut in i det sista gör mig sjukt inspirerad. Och vilken bra hand hon har om hästar. Det är häftigt!

 

Elisabeth Ågren!
Har ni sett hur bra tjejen rider? Behöver inte säga mer, hon är grym!

 

Isabella Nilsson!
Hon har alltid varit en av mina största förebilder. Genom att tro på sig själv och skita i vad alla andra säger har hon tagit sig till SM och har en av Sveriges bästa D-ponnyer!

 

Heidi Björk!
Vad ska jag säga? Har aldrig träffat henne med måste nog säga att det är en av dom klockrenaste och skönaste personerna som existerar. Jag vill vara som henne(typ). Skita i allt annat och vara sig själv 100% rakt igenom. 

 

Lovisa Munter!
Vad säger vi här då? En hockeytjej(spelar inte hockey) som följer sina drömmar. Kankse inte det lättaste livet pga olika skador/sjukdomar. Men att hon fortfarande kämpar för det hon vill - häftigt!

 

Sen tar vi personer som inte har någon blogg -  är för dålig att visa att dom också finns!

Micheal Jackson för att han är grym, thats it!
Justin Bieber för att han alltid följer sina drömmar!
Lady Gaga för att hon är sig själv och skiter i hela världen!
Har fått allting från Linn Strelin så kan ju säga att hon inspirerar mig, vilket hon gör! :D
Rolf-Göran Bengtsson för att han rider som en gud och tar alltid fram det bästa ur alla hästar.
Josephine Sandström för att hon är så snäll och glad hela tiden, och vad jag vet en person man kan lita på. Hon verkar inte heller bry sig om vad andra tycker och ja, en person jag tycker borde lyftas fram mer! (rider på KBF)


Förebild på HÖG nivå!

Finns inga ord, finns INGA undantag -  gå in och läs NU!

En tjej som jag VET kommer lyckas!

 

KLICKA HÄR!


Like a tomato

Låg och stekte i solen innan LIITE för länge utan solkräm vilket gjorde att jag nu ser ut som en tomat. Jag ska inte sola något mer idag och ska smörja in mig med after sun flera gånger och hoppas på att det lägger sig tills imorgon.

För imorgon blir det ännu mer stek - dock med solskyddsfaktor ;)

 

Vad händer nu? Äta middag? Känns som att vi bara äter hela tiden även om vi hinner med en hel del saker emellanåt. Men är ändå trots allt här för att steka och få lite färg.. vilket jag har fått! (Men jag syftade mest på brun och inte röd;)


SOLA

Ska ner och sola nu, är ju blek som ett as.. bjuder verkligen på denna otroligt skabbiga bilden.
Och för er som undrade, jag är här med min familj. Hade gärna sagt att jag var här med ett gäng kompisar och var ute all night för att sedan ligga och sova i solen på förmiddagen istället för på natten i sängen.


Så inget party för mig inte -  bara solning och annat gutt!


Solbränd och glass

När vi kom hit så åt vi lunch direkt, blev buffe på hotellet och käkade såklart glassen som fanns. Skitgod! Sen smälta maten och ut och steka. Jag som verkligen har jättesvårt att bli brun, har knappt några färgpigment osv fick faktiskt rand idag och jag låg och stekte i bara en timme. Om det fortsätter vara såhär fint väder och jag solar minst 2 timmar varje dag så kommer jag nog bli lite brun ändån!

 

Sen blev det lite simning i poolen, duscha och fixa i ordning mig för att gå ut och äta middag. Var inte speciellt hungrig så blev bara lite lätt mat, sen hem igen och nu är klockan ganska mycket. Så nu ska jag borsta tänderna, byta om och sova.

På tal om sova, vet ni att jag har fått ett alldeles eget hotellrum, all by myself. Det är super då jag inte behöver anpassa mig efter dom andra, men samtidigt lite läskigt. Hade inte varit fel med en kompis med sig.

 

Imorgon blir det upp tidigt för att tillbringa lite tid på gymmet innan frukosten, sen blir det stek och bad hela förmiddagen och så får vi se vad som händer på eftermiddagen. Har tagit massor av bilder redan men kan inte lägga in dom på datorn förens jag kommer hem så blir inte mycket bilder härifrån! Här är i alla fall lite google bilder på vårat hotell.


Chuck 8 år!

Eftersom att Caroline är i Malta så hade jag lovat henne att gratta Chuck vilket jag gjorde idag, dock bara ett vanligt enkelt grattis. Jag hade större planer för att fira honom men mitt i all min stress så glömde jag helt av att denna dag faktiskt skulle komma! Jag hade egentligen tänkt att köpa en partyhatt till Chuck, samt slå in några morötter så att det gröna överst på dem fortfarande syntes. Men i all min hast så hann jag inte med det, får ta det en annan gång, lite tråkigt men så är det. Har lite mycket just nu.

Han blev i alla fall genomgalopperad på ridslingan idag och även om han var lite spooky i början så slappnade han av fint mot slutet. Blev inga ridbilder men en annan bild i alla fall. Har ALDRIG träffat en häst som blir bra på så många bilder som honom, typ 9 av 10... Och ingen häst med ett vackrare huvud heller!

 


17 Juni 2012

Johanna här igen. Idag fyller som sagt Chuck år precis som Carro sa. Jag hade tänkt att fira han på ett litet roligt sätt men då jag helt hade glömt av detta i all min stress så hann jag inte förbereda något så den idéen gick i kras. Han ska i alla fall få ett grattis sen när jag åker dit av mig!

Det lite komiska med Chuck är att jag kollade på hans annons som 3-åring, det vill säga för 5 år sedan. Minns hans annons och annonsbilder såå väl och vi var riktigt sugna på att köpa honom men vi hade varker plats, tid eller pengar. Men sedan när Caroline köpte honom blev jag superförvånad, 5 år senare. En av FÅ ponnyer jag verkligen kunnat tänka mig, därav min kärlek till hästen som har visar talang till att kunna bli något riktigt bra.


GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA!

Idag fyller Chuck hela 8 år. 8 bast och vuxen, nu får han växa upp från barnstadiet och bli lite mognare!
Älskar min ponny mest på hela jordklotet och det är helt galet att jag får chansen till en sån underbar ponny. Jag äslkar dig mest på hela jordklotet, du är BÄST!

Liten kille på 3 år skulle jag tro!

 

Hur många grattis kan jag få ihop till min bäbis? :D


På flygplatsen

Sitter på flygplatsen nu och ska snart gå på planet, för er som har mitt nummer så kommer jag inte ha på mobilen i Malta då det är så dyrt. Men bloggen och facebook kommer jag vara aktiv på i alla fall på kvällen.
Nej måste gå nu, btw: GISSA VEM SOM FYLLER ÅR IDAG!!!??

Stockholm

Sitter på hotellet i Stockholm nu och ska precis sova, hoppas på mer sömn denna natten än igår då jag är sjukt trött nu.
Ställer klockan på 04.30 då planet går supertidigt, så inte många timmar kvar till Malta nu. ÄLSKA!!
Mer än så har jag inte att berätta just nu, ska kanske gå ut och ringa ett samtal innan jag lägger mig då jag inte har tid imorgon.

Tråkigt att lyssna på mitt babbel, läs Johannas inlägg istället! Vi ses. PUSS
bjussar på en bild på mig och maryam på öland

Chuck - Lördag

Idag har jag Johanna Grant haft hand om Carolines otroligt fina ponny, jag passar på att skryta om honom nu när jag har chansen här på hennes blogg. En riktigt häftig och fin ponny och jag önskar all lycka till till Caroline och Chuck i framtiden också!
 
Red i alla fall ett ganska kort pass i paddocken idag. Mycket trevlig ponny som sagt, samarbetsvillig även om det tog emot lite i ena varvet. Men det kommer, det kommer!
 
Så vad säger ni? Visst har hon en fantastiskt fin ponny? I morgon får ni veta en liten hemlis om hur jag fick veta om Chucks existens för första gången.
 
 
 
Himla roligt att han gör sig så himla bra på bild, det var längesedan jag träffade en häst som blir så bra på bild. 

Skriver av mig

Har suttit och bombat min twitter med post sedan jag vaknade, eller rättare sagt sedan igårkväll då jag inte sovt speciellt mycket. Snarare ingenting.
Jag ska inte säga allting, vill ni veta allt så följ mig på twitter @carroklein. Men i alla fall vi hade avslutningsfest för alla nior på södra. Först var några tjejer hemma hos Lovisa och sen drog vi in till kattrumpan(fult namn jag vet) för att träffa alla andra och bara ha det supermysigt och trevligt. Och ja det var jättetrevligt, alla var på bra humör och glad över att vi slutat grundskolan, vi bestämde att alltid hålla kontakten vad som än händer osv osv. 

 

Och så har vi delen som jag har så svårt för, the guy i like. Okej dom flesta har kännt känslan när det pirrar i magen när man träffar en person? Grejen är att jag har känt denna kille sedan dagis, vi har sett varande varje dag sedan jag var 4-5 år. Så jag kan inte påstå att jag INTE känner honom för det gör jag. Han är min bästavän, en kompis jag kan vara mig själv med och en person jag verkligen inte vill förlora. Han är en sådan person som man kan göra bort sig för 100 gånger utan att skämmas.
Men igår gick jag över gränsen, och ska jag vara ärlig så tror jag att jag har förstört våran vänskap för all framtid. Jag skäms något otroligt mycket över vad jag gjorde, han och hans kompisar ställde upp för mig hela kvällen. Följde mig hem och var hur snälla som helst och det jag själv gör är bara bullshit. Jag har smsat och ringt hela morgonen men jag antar att han sover och igår skrev han bara att det var lugnt och att jag inte alls gjort någonting.

 

Jag är desperat av svar, jag gillar honom så mycket, så äckligt mycket och nu POFF gone.. ÄNDA nackdelen med att vi ska till Malta idag -  jag kan inte springa hem till honom, plinga på, ge honom en kram och säga förlåt på riktigt. Det gör mig så arg på mig själv.


Fortsätt simma, ciao Carro!

bild på mig och maryamo hos lovi


Uppe tidigt, fullspäckad dag

Jag vaknade tidigt idag, kvart i 7 rättare sagt. Jag vaknar alltid tidigt när jag kan sova och sent när jag inte kan sova. Men får ställa om dygnet efter jag varit i malta och då ska jag sova länge på morgonen. Men det är då och nu är nu. När jag ändå är vaken såhär tidigt så kan jag passa på att duscha och äta frukost för att sedan packa det sista och göra klart en bloggdesign.
Låter inte alls som att jag kommer ha stressigt men jag vet att det kommer bli totalt kaos sista timmen innan tåget går.

 

Vi åker tåg till Stockholm kl 1 om jag inte minns fel och framme där på eftermiddagen/kvällen. Då ska vi antagligen bara sova och chilla på hotellrummet och sen sova en natt där. Sen tidigt tidigt på morgonen imorgon går flyget till MALTA! 

 

Jag kommer kunna blogga lite, men inte sådär jättemycket utan mest vad som hänt på dagarna. Och om ni vill läsa om Chuck så kan ni stanna kvar här eller kolla Johannas blogg. Då hon även kommer skriva lite här!

Ni får ha det så bra så ses vi!


My own teenager post

"When you trying to sleep but you can't because you're thinking of someone you really like"

Chuck idag

Vila, mamma tar hand om honom då jag inte hinner

Sometimes you need to wake up

Nu har jag sommarlov, ingen blå himmel och ingen sol, men det är sommarlov och det är väl huvudsaken? Känns så sjukt konstigt att lämna klassen för alltid, många av dom är mina bästa vänner och vissa inte. Men det är ändå en klass jag verkligen kommer sakna!
Ibland måste man förlora det man älskar för att inse hur mycket man faktiskt älskar det.
Jag älskar er klass 9A, ni har varit helt underbara dessa 3 år, nu-då-föralltid!

 


Bara jag?

Är det bara jag som känner mig helt borta i den nya designen på blogg.se? Jag är så van vid den gamla och nu så förändrades ALLT på en gång, känns helknasigt och det kommer nog ta ett tag innan jag har lärt mig allting och kan blogga på löpande band igen.
Den är trots allt lite snyggare och mer praktisk tror jag. Märkte dock nu när jag skrev att man inte kan hoppa ner 1 rad utan trycker man på shift hoppas man automatiskt ner 2 steg. DÅLIGT. Hoppas det inte blir så när man publicerar.. UPDATE: Det blev så :( update igen: man kunde visst göra bara ett :D

 

Men då kann jag ju avslöja såhär... Jag behöver nog inte lära mig denna plattformen då jag snart troligtvis byter blogg-plattform. Wopaa!
What a night!

Denna kvällen är verkligen värd att minnas. Så otroligt många underbara personer, god mat, fina tal och en jäkla massa dans. Har dansat seriös VALS för första gången i hela mitt liv, asso herregud. Från vals till dansa, pausa.
Det var först när alla dansade tillsammans som jag fattade att imorgon är det inte VI längre. 
Kanske fäller jag några tårar i alla fall?
Även om jag inte tror mina icke häst hästkompisar läser bloggen så får ni andra veta..
Jag älskar er tjejer något enormt och det kommer bli så fruktansvärt tomt utan er. Vi har alltid varit VI, dom galnaste i klassen. Nu är det slut..
Nu, då och föralltid!

image description
Vet ni vad jag ska göra nu?
Skriva ihop ett inlägg som kommer publiceras på Lisas blogg nästa vecka, HON frågade MIG! För mig är det grymt, hon har alltid varit en liten idol för mig. Nu vet hon vem jag är! Haha GALET!

Prom

Önskar att jag kunde säga bal, men det är avslutningsmiddag med niorna, alla är så jäkla fina!
Ignorera gärna att jag är vitast av alla, men alla mina kompisar är negrar..
Älskar er tjejer!


Hurtig tjej

Idag är en dag då jag verkligen inte har många sekunder över, egentligen borde jag inte allas sitta här men några minuet kan jag ägna åt er.
Jag har hunnit vara i skolan - städat skåpen och lämnat in nycklarna. Direkt efter det åkte jag hem bytte om och cyklade till stallet. Jag red i ca 45 minuter på slingan, mest rolig ridning då han var så fin igår.
Efter det smörjde jag snabbt av sadeln, båda sadelgjordarna och alla tre tränsen. Och så badade jag ponnyn, han var verkligen SJUKT smutsig nu så fanns inget annat val..
Efter det fick jag brottom, cyklade hem på typ 2 minuter och bytte om snabbt som tusan till ett par jeans och en annan tröja. Satte mig på cykeln igen och cyklade in till stan på 2 minuter där med. Fick pengar av en kompis som är skyldig mig och cyklade hem igen.
Nu är jag alltså hemma och om 2 timmar ska jag vara på middagen så har alltså LIIITE brottom då jag har en hel del att fixa.
När jag kommer hem sen efter det ska jag packa väskan och städa rummet..

Ja ni märker hur mycket jag måste göra/har gjort?
Så, dålig bloggning även idag, jag är jätteledsen men har verkligen INGEN tid..
image description
Bild från sist jag badade honom.

Avslutningsmiddag

Det är sällan, riktigt sällan jag känner WOW fan va snygg jag är. Men kläderna jag ska ha på avslutningmiddagen imorgon känner jag verkligen WOW fan va snygga kläder. Kläderna känns så vuxna, men samtidigt så MIG. 
Enkel svart klänning, över det en svart kavaj med armarna uppvikta så man ser det vit/svart mönstade fodret. Till det ska jag ha silvriga smycken och ett silvrigt glänsande band i midjan/under brösten.
Och till det dom nya röda skorna med träklack.
Önskar att jag kunde lägga till och ett par bruna smala ben till det.

Nu när man har så snygga kläder, VARFÖR har man inte den perfekta kroppen då? Jag är inte speciellt missnöjd över min kropp, men ett par lite smalare ben och ett bättre färgpigment hade ALDRIG skadat..
Aja, kläderna är fina och det är väl huvudsaken?

Bilder kommer defenitivt på mig imorgon nrä allt är fixat, i promise!


Chuck - dagens ridpass

Bästa på länge, bästa ridpasset sedan vi köpte honom. NEJ jag skojar inte.
Red honom på min ridlektion ikväll, mycket lösgörande bara.
Han var klockren ända fram start till slut. Han var pigg och framåt samtidigt som han lyssnade på minsta lilla vink. Sökte bra kontakt med bettet och trmapade på med mycket power bakifrån. Fytusan va synd att ingen filmade eller fotade för det verkade SE bra ut också. Var säkert 4 st som kom fram efter och berömde mig för att han var så fin.
FYTUSAN vilken känsla. Om det kunde gå såhär bra varje dag?

ÄLSKADE LILLA PONNYPLUTT!


Öland -> stallet

Har brottom nu! Kom nyss hem från öland och ska bara byta om och cykla till stallet. Är lite stressad, min ridlektion börjar om 25 minuter(teorin), så har lite brottom.
Ska hinna borsta innan och så, men tur att det inte är ridning först!
LOVAR att jag ska blogga bättre sen när jag kommer hem. Så vi ses då!

Rädd för vattenmatta?

Är din häst rädd för vattenmattor? Då ska jag ge er lite tips som kanske kan hjälpa er på vägen.
Jag fick en fråga om jag kunde skriva lite tips om att "bota" en tittig häst, i detta fallet vattenmattor. Och jag kände att jag kunde ta på mig det då Chuck är rent ut sagt LIVRÄDD för vattenmattor och kollar på vissa andra hinder också. Jag vet hur jobbigt det är att ha en vattenmatterädd ponny, alltså inte en som tycker den är lite lustig utan verkligen är livrädd.

 • Först och främst ta reda på om din häst är RÄDD för vattenmattan eller om den bara är fjantig.
  Ta reda på om din häst är rädd för vattenmattan. Är det bara lite fjantig så låt den gå fram och kolla/lukta på den och kom igen. Blir den även den gången nonschalant och stannar får man säga till den på skarpen. Hur ni säger till era hästar/sätter dom på plats är upp till er. Men visa på ett lugnt och sansat sätt att det är DU som bestämmer och glöm ALDRIG att RIDA.
  Är din häst rädd, vägrar gå fram, frustar, backar, ställer sig, skakar ja gud vet vad så får man helt enkelt ta det från noll igen.

 • Lär känna din häst och skapa ett förtroende mellan er.
  Tro ALDRIG att din häst kommer hoppa vattenmattan med dig om han/hon inte litar på dig. Tillbringa mycket tid med din häst och visa att saker den är rädd för inte är farliga. T.ex få den att gå i vattenpölar, gå ut i läskiga hörn(tex ridhus), kolla på saker den tycker är läskiga och glöm inte att beröma den när den gör det sen. Man kan aldrig beröma en häst för mycket. Ju mer den inser att saker inte är så farliga - ju mer kommer hästen lita på dig. 
  Du kan ALDRIG skapa förtroende för din häst genom att tvinga den att gå ut i läskiga hörn(t.ex), aldrig rappa till den med spöt så att den går ut och sedan tro att den går ut i hörnet nästa gång ni kommer dit. Att slå till den med spöt eller bli förbannad på den får det bara att bli värre och det kommer ta ännu längre tid innan hästen litar på dig.

 • Träna från marken, lek och ha roligt, bilda band!
  Något jag har haft mycket hjälp med är att träna från marken. Släppa honom i ridhuset och träna endel fihetsdressyr. Alla vet nog grunderna? Stanna och gå, svänga och följa efter när du vill, beröm när den gör rätt och tillrättavisa den när det gör fel. Låt den även vara "fri" vissa stunder och bara se den lycklig. En sak JAG själv tycker är otroligt bra är att kolla på hästen hur DEN fungerar, i hagen med sina hagkompisar och även när den springer lös i ridhuset/paddocken. Det ger mer än man tror.
  I alla fall, när jag tränat från marken har jag även lagt fram vattenmattan ibland. Gått över den osv. Man får vara beredd på att hästen kommer hoppa över ett antal gånger. Men man får ta det i den takten som hästen tycker och aldrig glömma berömen ;) Jag brukar i slutet av dessa passen kunna få honom att stå med alla fyra benen på vattenmattan avslappnad.
  Detta hjälper mycket i din ridning senare, tro inte att hästen kommer hoppa vattenmattan bara för det nu, men det gör stor skillnad i slutänden.

 • Vattenmatta i dressyren - superbra!
  Jag har även användt mig av en vattenmatta i dressyren. Bara lagt den mitt på markenoch gått, travat och galopperat över den. Det börjar oftast med kråkhopp, men i slutänden kan han både gå på den, trava PÅ den och galoppera PÅ den utan att röra en min. Detta har varit guld värt för mig!

 • HITTA EN BRA TRÄNARE!
  Viktigaste av allt är nog ändå att du har en bra tränare, jag tycker att vill man komma någonstans MÅSTE man rida för en instruktör. Jag hade ALDRIG varit där jag är idag utan min tränare Mats. Så mitt tips är, testa olika tränare, ta inte första bästa bara för att det är nära eller för att den är billig. Tänk efter, är denna tränaren bra för mig och min häst?
  Jag skulle aldrig vilja träna för någon som säger till mig att slå min häst så fort det går fel eller att jag skulle sätta på pelham bara för den är stakr en gång. Men det är JAG. Jag vill kunna prata och resonera med min tränare och vill den att jags ka göra något ger den mig förslag att TESTA något annat, inget tvång. 

 • Bestaffa INTE, Beröm mer!
  Sista punkten jag har att säga är, rappa inte upp hästen bara för att den stannar. I början fick jag kämpa i 10-20 minuter för att ens få honom i närheten av vattenmattan, jag fick sitta där och korrigera honom med skänklarna. La till spöt en gång och sen när han väl hoppade fick han massor av beröm. Hästen ska veta att det INTE är farligt och att när den gör rätt får den beröm. 
  När den väl har hoppat kom igen och igen och igen. Stannar den sedan efter 5 hoppet kan man ge den en tillsägelse med skänkeln eller spöt för då är det fjanterier. 
  Och tänk på att du kommer säkert få börja om från början varje träning i ett halvår innan du kan börja minska på stoppen innan den hoppar vattenmattan. Det kommer ta tid, men det är så värt det!

GLÖMDE SÄGA, TA ALLTID MED VATTENMATTAN NÄR DU HOPPTRÄNAR ELLER HOPPAR HEMMA!

Detta är mina grundtips för att få en häst att hoppa vattenmatta. Glöm bara inte att ge det tid och tålamod. Stressa inte fram!
Men är du redo att lägga denna tiden på att få den hoppa vattenmattan så måste det vara en speciell ponny så ge inte upp! När det väl släpper, som i mitt fall när han hoppade vattenmattan på första försöket på tävlingen i helgen då blir man verkligen LYCKLIG!


Han kommer alltid hoppa den lustigt, han kommer nog aldrig kunna ta det som ett vanligt hinder, jag kommer alltid få ha extra mycket ben mot vattenmattor, men han litar på mig mer och mer för varje dag och att han hoppar - det är huvudsaken!

Chuck - dagens ridpass

Skrittade fram i skogen och red sedan i ca 30 minuter i paddocken. Han gick inte superbra, men inte heller jättedåligt. Något mitt emellan, lite stretig emmelanåt och vissa stunder superfin.
Skrittade sedan av i skogen igen.

Shopping

Kom på att jag aldrig lagt upp det jag köpte för någon/några veckor sedan så här kommer bilder på allting. För ca 10 dagar sen var jag och köpte lite kläder och lite är från idag. Halsbandet, skorna och bikinitoppen är från idag, resten från förr!

3 toppar från cassels, turkost och rosa/oranget linne och en blus med paljetter på axlarna

enkel svart klänning och armband från ginatricot

Här är vad jag köpte idag:

Halsband från ginatricot och bikinitopp från cubus
Och sist men inte minst middagsskorna och avslutningsskorna - från scorett

TACK MAMMA, du är BÄST!

Modehuset

Nästa modehuset, ska kolla på och köpa skor. Ja eller om jag inte hittar några skor idag får jag gå utan på middagen och avslutningen.. Vilket jag INTE vill. Ska även kolla ifall dom har fått in Palladium i vitt, annars får jag väll beställa? Ska även kolla på bikini och ett halsband till middagen. 
Lite allmän shopping alltså.

Bloggar mer när jag kommer hem, vad sägs om det?


Hästsporten är utsatt och kommer alltid att vara?

Jag har aldrig velat lägga speciellt mycket energi på att ändra synen på hästsporten. Ända sedan jag var liten har hästar varit töntigt och jag har sett det som en liten sport då det alltid bara varit jag av mina vänner som ridit. Aldrig kunnat kolla på hästtävlingar på TV och så vidare. Det är så jag är uppväxt och i bakhuvudet kommer jag alltid ha med mig att våran sport är liten och att vi inte behöver synas elller höras.

Men nu senaste åren har jag insett att våran sport är inte alls så liten, snarare en utav dom största i Sverige och hela världen. Men ändå har jag inte brytt mig om alla påhopp våran sport får. Man är ändå så van vid det här laget att man låter det vara.
När jag NU insett vad VÅRAN sport utsätts för varje dag har jag börjat tänka om, ska jag verkligen låta skiten fortsätta? Ska våran sport få tryckas ner såhär mycket?

Jag menar inte bara att vi inte får någon plats i media eller att folk hånar våran sport. Jag vill lägga in delen med misshandel av djur. Jag kan inte vara någon säker källa nu och orkar inte söka upp detta men jag kan utifrån mina egna erfarenheter säga att hästar är nog det djur som misshandlas mest här i Sverige. Jag hör och ser på nyheter osv att hundar, katter osv blir misshandlade/dödade. Men de antal gånger jag sett likadana saker om hästar är mer än 4 gånger så mycket som alla andra djur tillsammans!

Det är misshandel mot djur, mord på djur och framförallt sexuella övergrepp mot djur - våra underbara hästar!
Det har hänt för inte alls länge sedan(någon vecka) i ett stall väldigt nära här. Och det händer överallt i Sverige varje dag. Folk vågar inte släppa ut sina hästar på nätterna, vågar inte gå ifrån stallet för tidigt osv. Är det så det ska vara? Jag blir så arg och ledsen över att det faktiskt är såhär. Det är riktat mot både hästarna och mot våran sport. I vissa fall är det personer som dödar topphästar för att dom inte tycker om våran sport. Och detta gör mig nåågot otroligt ARG!

Har under flera veckor tänkt på hur det skulle varit om Polisen tagit det på ett större allvar.. Dom verkar inte lägga ner någon större energi på detta. Hästar är individer, precis som vi är och har lika mycket rätt att leva som vi har!

Jag är rädd varje dag att något skulle hända min egna bäbis, även om han gåt inne på nätterna och är under uppsyn i hagen på dagarna så är jag rädd. Att tänka att se HONOM i hagen helt ihjälskuren. Kan inte ens tänka på det.. Dom ögonen.

9 månader!

Tiden går så galet fort, känns inte alls längesedan vi hämtade hem Chuck. 
Och igår så har jag haft honom i hela 9 månader!

Tänk er, 9 månader med min alldeles egna bästa underbara finaste bästa vän! Bara 3 månader kvar tills jag haft honom i ett år. Tiden går jäkligt snabbt, nästan för snabbt ibland. Allt vi hunnit med att göra och allting vi ska hinna med att göra på den tiden vi har kvar! BÄSTA BÄSTA BÄSTA Chuckpuck! 

Kommer ihåg denna dagen så väl, första tävlingen tillsammans LC och LC+5 och dubbelnolla i båda klasserna. Kommer även ihåg att efter första klassen kom en mamma till antagligen en annan tjej som var och tävade fram till mig och berömde mig för hur fin Chuck var. Det är sådana människor och "ponnymammor" som det borde finnas fler av. 
Kommer aldrig glömma den dagen!

Nya fossingar och 50 kilo tyngre

Det gick superbra att sko Chuck idag, han har börjat bete sig som en normal häst när han får lugnande, blir vinlgig och klarar knappt av att stå på sina ben.. Skorna sitter i alla fall på plats nu. Eftersom han tävlade i lördags blev det även vila idag - i och för sig hade han vilat i alla fall pga lugnandet.

Det jag gjort i stallet är att jag gått runt och ätit glass, glass och ännu mer glass. Och när jag kom hem skulle jag äta middag som bestod utav chips och godis. Känner mig nu väldigt mycket tjockare. Men vi gick en hel mil i skolan innan så det är jag värd!

Vad händer nu då? Duschen och sängen, är trött som ett as!


Tävling


Va med du också, klicka här eller på bilden!

Lite bilder från helgen

Jag vet att man inte får publicera bilder från equipe egentligen - men frågade fotografen och det var okej! Alltså på MIN blogg.
Jag blir verkligen förvånad över hans teknik, vilja och kapacitet varje gång jag ser bilder på honom. Det finns ingenting på någon häst i värden som är likt honom, han är speciell ändå ut i öronen.. 

LBn (1m):
LAn (1,10m):

(funderar på att köpa bilden och sätta upp på väggen, bilden över alltså)Kolla bentekniken och luften emellan.. Viljan och kapaciteten finns där - bara jag som ska skärpa mig lite också!

Sista veckan i skolan..

Sista måndagen i grundskolan, sista veckan i grundskolan, sista dagarna i grundskolan. Om 4 dagar står vi där och säger hejdå för alltid. Känns som om det var förra veckan vi gick in i klassrummen i sjuan och allting var nytt. Nu är det snart slut.

Trots att jag fakitskt älskar min dunderknäppa klass så kommer det bli så jäkla skönt med sommarlov. Tack och lov för sommaren! Denna dagen var verkligen hemsk, vi gick 1 mil innan det var mat paus. Tur att jag skulle hem sen för jag hade aldrig fixat att gå en mil till .. Har problem med fötterna, och det gör så fruktansvärt ont.
Nu är det i alla flal bara 2 dagar var i skolan, för på onsdag ska klassen till ölandsdjurpark.

När slutar ni skolan? Eller har ni redan slutat? :)
image description
gammal bild - blek som en vampyr..

Nu ska jag till stallet och sen ska vi till ATG, ponnyn ska skos!

Munsboro Renaldo & Cassandra

Men snacka om att min kompis har en sjukt fin ponny - inte alls avundsjuk, nejdå!
Men jag har ju bästa Chuckiluck, och tur är väl det!
Men visst är dom fina? Hon har haft honom 5 dagar och detta är första passet med sadel. Snacka om att dom kommer bli bra!


JUSTE!! Skulle säga tack till Linn som påminde mig att kolla på Justin Bieber på MTV idag, ger dig en länk också så du blir extra glad ;) ztreliin.blogg.se

Bildlänkar

Nu har jag rensat mina bildlänkar, så alla er som jag tagit bort tyvärr så fick det bli så det ni inte riktigt hade kvar kraven för att få vara med där. Nu kommer inte många få platser där, utan dom som är där nu och kanske någon mer. Så er som jag tagit bort, vill ni inte ha kvar min ta bort den.

Tycker det ser mycket bättre ut med få bildlänkar. De jag har nu är Sara-stallkompis, Linn-internetkompis och Emma-kompis och "min" fotograf!

Om någon skulle vilja ha mig i sin meny ändån så finns en bildlänk ni kan använda här. Ni som redan har behöver inte byta, eller helst inte byta då jag gillar mina andra!


Chuck - dagens ridpass

Skrittade 2 varv på slingan som tog ca 20 minuter.
En fanbild jag fick av http://slacci.blogg.se/, TACK! :D

Högsta önskan just nu..

..är att bli 18. Kunna köpa vad jag vill och när jag vill på nätet, gå på krogen, slippa ha bestämda tider, bestämma över mig själv och bara vara 18. Skulle kunna göra vad som helst för att bli 18 nu, vill verkligen skita i dessa 2 oändligt långa åren som är kvar innan jag blir 18. 

Ville bara få det sagt, så nu är det gjort och kan säga att jag ska till stallet nu. Det är lokal hästdressyr på klubben och jag ska vara funktionär. Inte det roligaste men ibland måste man ställa upp. Efter det ska jag ut till min kompis och hennes nya ponny och hälsa på. Ska bli superroligt att se den, någon av er kanske vet vilken det är eller sett den tidigare?

Det är en maxad skimmelvalack(?) på 13(+) år och han heter Munsboro Renaldo.
Någon som vet vem det är? Av det jag sett tycker jag han är fin, men mer lär jag se i eftermiddag!


Ni lär få akta er på tävlingsbanorna snart - just sayin!

Tävlingsfilmen

Alla som vill höra mig morra (i målbrottet typ?) och skrika BRA så kan ni kolla vid 1.28, men ni får höja lite för bästa effekt.. Skrek bra på 2 eller 3 hinder till men att låta er höra ett räckte x)
Som sagt, han ställde verkligen upp för mig i LBn!

Amputera benen?

Mina ben, fysatan vad ont dom gör. 
Jag har varit igång sedan halv 7 imorse och då har jag inte suttit ner många minuter, gått bana två gånger, hoppat två klasser, gått fram och tillbaka till transporten hundra gånger, och gått ännu mer på tävlingsplatsen. När jag sen kom hem så gick jag ett antal gånger fram och tillbaka till bilen och stallet för att packa ut allting. Och efter det skulle vi tömma våran box som är en stor hästbox. Bädden skulle ut och jag var tömma skottkärra person. Så gick ett ANTAL gånger med tunga skottkärror fram och tillbaka. Sen har jag fått gå en hel del här hemma, städat rummet och lagat mat. Först nu typ har jag lite tid över. Och jag kan säga att jag har ALDRIG haft såhär ont i mina ben på grund av att jag gått mycket.. Det gör ont även när jag sitter och ligger.

Så nu ska jag hämta mina cheesballs som jag köpte innan, lägga mig i sängen och sätta på en film. Sen ska jag inte röra en fena förens jag ska sova.
TIPS på bra film?

Föressten, har börjat knåpa på en ny design, grunden är gjord så nu är det bara småpillet kvar. Tryck på f5 för att se! HISS/DISS?


Tävlingsresultat - pinsam tjej?

LBn: Han var superfin på framridningen, och även framhoppningen. Lilla hindret var en knallblp planka som han vägra gå fram till, men han hoppade det och jag tror det var riktigt bra att det var så. Så att han fick vänja sig menar jag, till vattenmattan där ute! Dessutom kändes det som att han inte fick något bra fäste innan oxern så var lite läskigt. Dock hoppade han jättefint men hade en kramp i magen känsla över att det skulle lossna för mycket.
Ute på banan var han BÄST. LB har blivit så enkelt på något sätt, tolka mig rätt. Jag menar bara att vi har blivit mer rutinerade och jag kan lite på honom mer, han behöver inte lite på mig hela tiden. Han kan ta egna insiativ och veta att han klarar det. Så snacka om att han ställde upp för mig ett par gånger. 
Vattenmattan som var näst sista i omhoppningen trodde jag faktiskt inte skulle gå vägen - MEN han hoppade den på första försöket. Han tvekade inte ens.
Det var lixom det som gjorde denna dagen så bra, den lyckan som uppstod inom mig. Vi har kommit över den tröskeln, sjukt!

Jag vågade satsa mer även och vi slutade på en tredjeplats!
(Blev lite för ivrig och glad vissa gånger - skrek BRA!! typ 4 gånger under ritten, och då menar jag SKREK.. x) PINSAMT!!

LAn: Han var även här superfin på framhoppningen även fasst underlaget kändes lustigt. Och väl ute på banan kom vi tillbaka till våran svaga punkt. Han blir stark vilket leder till en flack ponny. Han lixom lägger bra med energi på vissa hinder och hoppar superfint, sen kan han bara totalskita i vissa hinder och hoppa en meter högt när det är 1,10.. Vi fick ett ner på tvåan, sen ett ner på 8an och stopp på 9an som var sista i grunden. Lite surt..
Men jag red iväg honom och hindret var defenitivt maxat och dessutom helvitt som är svårt för hästar att se så han vågade inte chansa.. Det han hoppade hoppade han superfint.
Jag tror svagheten ligger i att han blir för trött och istället för att hoppa upp sig så hoppar han på fart.. Så konditionsträning ska det bli nu!

Nästa tävling blir troligtvis Börjes cup och då kanske jag skulle kunna starta bara LA en av dagarna och se om han hoppar bättre då.


Vill ni ha film? 5 kommentarer..

Svar på en fråga

Fick in en fråga om varför Chuck hade "stubb" och kan ta upp det här då kommentaren hade varken namn, blogg eller mejl.

Anonym
om Chuck - dagens ridpass:
Varför har han stubb?

Svar: I vintras hade han halstäcke och vi hade ingen aning om att vissa hästar tappade sin man av det. Men Chuck tappade i alla fall ALL man på halva halsen och vi hann lixom inte komma på att det var halstäcket förens det var för sent. Nu vet vi att han tappar manen så han kommer inte ha halstäcke om det inte är EXTREMT kallt.
Freja som är ridskolans häst har likadant..

Tävling imorgon

Imorgon ska jag till Kalmar häst sport klubb och hoppa LB och LA. Har aldrig tävlat där innan, har varit där ett antal gånger men aldrig tävlat själv. Deras anläggning är fin så ska bli roligt.
Det är falsterbo-kval och grand prix ponny hoppning i helgen också så lär vara en hel del fina ponnyer där. Jag hoppar dock inget utav det förstås ;)

Men som sagt hoppar en LB och en LA, än är jag verkligen inte alls taggad så hoppas på att jag taggar upp bra inatt. Som jag sagt många gånger behöver jag bli lite nervös för att jag ska rida bra. 

I alla fall, såhär ska vi se ut, vad tycker ni? HISS/DISS?

Chuck - dagens ridpass

Himmel och pannkaka! Snacka om en humörväxlande ponny jag har. För 4 dagar sedan var han pain in the ass och idag var han sjukt fin. Han var pigg och framåt, riktigt pigg, kunde knappt skritta. Och för er som sett honom eller ridit honom vet att det är inte ofta han är pigg av sig självt när det kommer till dressyren. Eftersom han hela tiden ville framåt så var det jättenkelt för mig att bara hålla en stadig kontakt med bettet och han trampade även på jättebra med bak. Han riktigt satte under bakbenen och jobbade på. Kunde öka och minska ganska rejält. Ökningarna blev lite halvt om halvt men minskningarna blev grymma. Med den energin han hade idag så gick typ allt.
Red dessutom på det nya raka bettet och han verkade verkligen trivas superbra på det - plus att han verkade nästan gilla att det småregnade lite hela tiden.

Resten av tiden i stallet knoppade jag honom. Funderade på vad jag skulle göra(knoppar eller inte), det som slitits ner av manen har börjat växa ganksa bra nu och det ser helt lustigt ut som ni kan se på t.ex denna bilden: 


Så jag testade att faktiskt knoppa "stubben" och det gick. Blev verkligen inte vackert men bättre än utsläppt! Så nu ska jag ha knoppar varje tävling tills den växt ut lite mer.
Dåliga iphone bilder - men jag måste erkänna att jag blev förvånad över att det ens gick :o


Säljes

Mina stövlar är fortfarande till salu efter två st oseriösa köpare.. Har en kvar men skadar ju inte att lägga ut dom igen.
Veredus stövlar - sjukt sköna och ger enormt bra grepp. Superstadiga för foten. Hade det inte varit för fel storlek hade jag aldrig sålt dom. Snyggaste och skönaste stöveln på marknaden EVER. Dom är använda 3 gånger och är som nya. Strl 39 extra höga(45cm, vet dock inte vart dom mätt.)

NYPRIS 6899:- MITT pris 4800:-
PANGPRIS!

Billigare vid snabb affär, ge bud! JAG betalar frakten.

Ridläger

Så det blev ett ridläger trots allt. Vissa kanske har minne av att jag fick en resa i konfapresent för ett år sedan. (Valfri resa med häst&sportresor) Men den har aldrig blivit av, och nu när vi börjat fundera lite mer har jag kommit fram att jag vill åka till ett varmt land och alltså kan vi inte åka mitt i sommaren. Så jag fick byta ut resan mot ett läger i sommar. Och sedan ta resan i höst/vinter/vår någon gång istället. Ingen dålig idé så jag godtog.

Så i sommar ska jag åka ner till AW sport horses.
Jag ska åka på en camp B samma vecka som Johanna (känner mig som en stalker), nej men vi snackade lite om det och eftersom jag ändå skulle på camp B så kunde jag ju ta den veckan.

Hade inte varit fel med en nivå emellan A och B. Camp B är för ryttare som tävlar LC-LB men satsar högre. Camp A är för ryttare som är VANA LA-MSV ryttare. Och jag är inte speciellt van i varken LA eller msv(haha). 
Så en camp för LB-LA ryttare hade inte suttit fel.

Men kul ska det bli och jag har HÖGA förväntningar! Någon av er som ska på läger i sommar? Någon som ska till AW sport horses och till och med kanske samma vecka som mig? Vecka 32.


Some pics

Här kommer lite bilder från idag då. Bilderna när jag rider i paddocken togs ca 1 minut efter att jag börjat trava så ha överseénde till det! Tyckte han skötte sig bra i alla fall!
Jag sitter som en hösäck, SKA tänka på det. Och min mamma håller nästan aldrig i en kamera så måste faktiskt vara stolt över de få bilder som blev bra!

Synd att det är taget framifrån, jäklar vilket steg och power han fick efter galoppen ute i skogen!

Chuck - dagens ridpass

Kom lite sent till stallet, senare än jag tänkt så fick lite brottom. Men hann rida en stund i paddocken i alla fall. Först tog jag galoppen som vanligt, rullade på framåt i en låg form och när jag var nöjd där gick jag ner till trav för att rida honom lång och låg. Då skulle lektionen precis börja så hann bara rida några varv på volten innan jag gick ut på slingan och tog lite galopprace där. Sen fick det vara dagens ridpass.
Han skulle inte gå så hårt idag så det var bra. Men är förvånad över att han höll sig på mattan nästan hela tiden. Hann dock aldrig få honom speciellt fin i traven eftersom jag inte hade någon tid alls.

Kan tillägga att hade det varit igår hade jag nog inte tyckt att det gått bra, men jag bestämde mig innan jag stat upp att sänka min krav så att jag någon gång kan bli nöjd med mina pass. Sätter alldeles för hög press på mig ibland :/

Mamma hann fota lite, inte speciellt mycket och inga bra bilder. Min mma håller i en kamera 1 gång vartannat år.. ;) Fler bilder kommer senare


Shopping med mami

Var inne på stan och köpte en Kenza vinterjacka för endast 800(!!!!!!!!) kr. Den kostade 2795 kr annars och nu 800. Slog till direkt. Fick även ett par vantar så nu är jag rustad inför vintern. Kollade i varenda skoaffär efter skor. Finns några som jag skulle kunna tänkte mig men då finns dom inte i min storlek så någon dag snart ska jag ut till modehuset och kolla efter skor där. 
Sen gick jag och klippte mig och känns mycket bättre nu, inte lika slitet.. haha. Var extremt innan så är bara glad att det slitna är borta. Ska försöka behandla mitt hår lite bättre nu, vi får se hur det går?


Såhär ser det ut nu, ganksa nöjd även om det blev lite kort.

Nu ska jag cykla till stallet, ponnyn ska ridas lite lätt och sen hoppning på någon av ridskolans hästar.
(Hinner förövrigt inte att svara på alla underbara kommentarer just nu, ska försöka hinna med det ikväll!)

Lakritsnappar och klipptid

Hade jättemycket tid över så gick och köpte lakritsnappar att äta i väntan på att få kapa håret!


New day - new chances

Skola idag igen, kan ju glädja mig över att det är torsdag och inte måndag som jag trodde när jag vaknade. Gårdagens ledighet var verligen välbehövligt. Kändes som att jag var ledig i 3 dagar, hann med så mycket. Och idag och imorgon är det två superchill skoldagar och sen är det HELG igen. 

Idag efter skolan ska jag klippa av mig håret, bara topparna men det behövs verkligen. OM jag får tid ska jag kolla på skor till avslutningen. Jag vet EXAKT hurdana skor jag vill ha, synd bara att dom inte existerar..

Efter klippningen drar jag vidare till stallet för en hopplektion. Vet inte vilken häst jag ska ha, men jag hoppas på en rolig polle i alla fall.

Ska sen när jag kommer hem klicka upp mejlen och svara på två stycken mejl från två olika företag (om bloggen).

ännu en fanbild -  gjord av http://everythinghorzes.blogg.se/

Där gick smärtgränsen!

Ni tror inte jag lagt ner hela mitt liv och hela min själ på denna ponnyn. Jag har kämpat varenda dag och sett skillnader. Det är JAG som gjort honom till det han är idag ifrån det han var när han kom. Han var spinkig, man såg revbenen, inga rygg eller rumpmuskler. Han var inte mycket att hurra över.
Jag har med hjälp av mina tränare byggt upp hans muskler, vi har betalat stora summor pengar för träning, equipterapeft(stavning), veterinär, frågat om hjälp 6 dagar i veckan. Tränar slitit och kämpat.

Och så har ni mage att sitta bakom era datorskärmar och skicka iväg anonyma kommetarer om att jag rider honom dåligt. Vet ni att där fan gick smärtgränsen.
Funderade några dagar på om det ens var värt att lägga domma minuterna på detta. Men idag bestämde jag mig att sätta ner foten och säga stopp.
Den som påstår att jag rider honom dåligt kan gå samma väg som jag gjort med honom. Det har inte varit lätt!

Känns förövrigt som att jag skriver en massa "sånna hära" inlägg just nu, sista på länge. Och NEJ ni behöver inte vara medlidande om ni inte vill, det var inte ett inlägg jag skrev för att få något bekräftat. Jag VET att jag gjort ett bra jobb med honom än så länge så försökte att inte ta åt mig av dessa onödiga kommentarer. Imorgon börjar en ny dag, nya chanser. Ska fylla bloggen med glada saker!

*andas* *klicka på publicera* *skit i vad världen säger*

Freja & Carro

Här kommer lite bilder på mig och Freja som Felicia fotade.


För er som undrar vad det är för häst så är det ridskolans.

Spontant är bäst?

Hade tidigare förra veckan funderat på att hoppa freja på klubbhoppningen men det blev aldrig av. Men idag, 30(?) minuter innan jag skulle rida fram bestämde jag mig för att starta i alla fall. Så lite spontant gick jag och efteranmälde mig till en LD på Freja. Lovade ju att jag skulle ta revansh sen sist då det gick åt skogen.
Och sagt och gjort.

Vi dubbelnollade och kom 2a, 10 hundradelar från vinnaren.
Eftersom det var spontant finns ingen bra film, ska se om jag får en bättre om några dagar annars är allt jag har att bjuda på lite bilder.  Vill ni se flera bilder? 5 kommentarer.

Chucks aktivering

Johanna red ju idag och måste säga att tjejen är grym. Jag tror verkligen att Chuck trivs med henne så han jobbar på superbra. Hon hittar på olika sätt att rida honom på och det funkar alltid av vad jag kan se från marken i alla fall.
Sen blir man ju inte LITE glad av orden hon skrev på sin blogg.. tack som tusan! 

Lite bilder jag snattade från hennes blogg, men jag fotade dom med hennes kamera så borde vara ok! MIN biff ;)

Dagsplanering

Har precis fixat mig och ska till stallet nu. Är pigg faktiskt, trots att jag kom hem 1 inatt och gick och la mig typ 2-3 så är jag faktiskt inte så trött. Tur det! 
Jag ska i alla fall cykla till stallet och ta in och borsta på min lilla kossa. Sen vid 1 kommer mamma och hämtar mig så sa vi åka ut till Rockneby och hämta Johanna och Jakob(?). Johanna ska rida Chuck idag och Jakob skulle vi bara skjutsa hem. 
Så Johanna följer med till stallet och rider och jag ska ta kort så vänta er bilder på dom på hennes blogg senare.
Efter det ska jag kolla på klubbhoppningen som är idag och kanske fota lite får se. Sen blir det att åka hem igen. Sova och tagga plugget imorgon!


Hur ser eran dag ut?

Matsträning 5 juni

Nu tänkte jag försöka sammanfatta dagens(gårdagens) träning.
Vi hade endel lydnadsövningar i början och lydnad är inte min och Chucks grej direkt. Men jag gjorde det bästa av situationen vilket slutade med pannkaka. Redan då var jag förbannad över att JAG framförallt red så fruktansvärt dåligt OCH att Chuck var överallt och ingenstans. Han var JÄTTEFIN när vi red fram precis innan, han verkligen sög tag i bettet och samtidigt lyssnade. Men sen bara totalvände det och allt blev katastrof.
Tänkte att det bara var i början men det fortsatte och jag höll nästan på att trilla av lite senare och sen stoppade han, stoppade och stoppade, hoppade kråkhopp och allting, ja det var KAOS! Både i hans och mitt huvud.
Jag tror även att jag gav upp någon gång efter halva timmen, så ja. Är jättearg på mig för att jag inte red bättre..

Tänkte även dra ett litet svar på det där med bettet. Jag har hört från vissa att ett vanligt rakt bett är starkare än vanligt tredelat, och från andra har jag hört att det är mycket mildare. Vet inte om det finn något riktigt "bestämt" där. Men vi använder det på två st ridskolehästar, en av dom är ganska pigg och på henne funkar det bra. Och på den andra vet jag inte. Att jag skulle testa det var för att jag pratat lite med Mats om att han blir JÄTTESTARK när vi är ute och tävlar över 1 m. Och mot vattenmattorna har jag noll kontroll.
MEN samtidigt är han speciell, han är en på miljonen. Han hoppar INTE om han inte får ha sitt självförtroende kvar. Och hans självförtroende sitter i att han får SUGA tag i hinderna utan att jag ska vara där och störa. Jag har lärt mig att han inte är en ponny som ställer upp i alla lägen och hoppar inte om han inte är rätt. Och ett jättestarkt bett skulle inte funka på honom. Han måste få ta egna insiativ utan att jag ska stänga in honom i ett pelham. Ni förstår?

Men vi tyckte att han funkade ganska bra på det. Ja att han var pain in the ass idag, men jag hade ingen martingal och det var vattenmattor under 3 av alla 4 hinder vi hoppade.
Han var ju jättefin annars så vi ska testa lite till, med martignal osv. Men vi tror att han kommer funka på detta bettet. Det ända som var ett frågetecken var om det var FÖR skarpt.. ni fattar då hur känsligt det är?
Aja, film kommer imorgon, vet inte vart filmkameran ligger just nu..


Känslan..

..när man går in på en läsares blogg och hittar två bilder där. En där hon har MIG som bakgrundsbild på SIN iphone. Det är GALET! Och sen en fanbild på det också.
Det är saker som domma, att ni lägger ner den där tiden på mig som får mig att bli så bra och må så bra som jag är idag. Jag förstår ibland inte att det är sant. Men ni är bäst, just so ypu know!


made by: http://trollponny.blogg.se/

Alla gånger kan inte gå bra?

Träningen idag gick rätt åt skogen. Jag hade dessutom glömt martingalen hemma och först idag märkte jag vilken skillnad den gör. Tacka gud för martingalen, annars vet jag inte om jag hade pallat med honom.
Som sagt, träningen stryker jag ett sträck över. Han hoppade i och för sig vattenmattan på andra försöker och det var väl det ända som var bra idag, jo och sista rundan som mamma inte ens filmade.. resten gick totalt jättedåligt..

Berättar mer inatt/imorgon för nu ska jag fixa mig och dra på mig lite kläder och torka håret sen ska jag till min vän Lisa med ett gäng brudar för en trevlig kväll.


gammal bild

Träning idag

Eftersom att nästa vecka när jag egentligen har träning så har vi avslutningsmiddag med klassen och kan därför inte vara med och träna så kollade om han hade något återbud på någon annan dag denna veckan vilket han hade idag. Så nu är jag antagligen påväg till öland och Mats för träning.
Vi har även tänkt kolla på lite andra bett då han skiter i mig och drar som en galning när det blir över 1 meter. Vattenmattorna är värst, jag har NOLL kontroll. 

Så jag var och köpte/hämtade ett testbett innan på hööks. Älskar att hööks har "test-bett" så att man slipper lägga pengar på ett bett som kanske inte skulle funka ändån. Men det blev ett vanligt rakt i alla fall så ska vi se om han funkar bättre på det.

På tal om att han blir stark vid vattenmattor, fick en fråga om det hänt något tidigare i hans liv när han hoppat vattenmatta eller om han är rädd av sig i vanliga fall. Och svaret är jag har INGEN aning om det hänt något men skulle inte tro det. Han hittar spöken överallt och är livrädd för t.ex färgstarka saker och saker som låter eller plötsligt rör på sig, t.ex fåglar. Alltså nej, han är i allmänhet rädd för allt så tror inte att det hänt något.
Någon som har detta bettet? Upplever ni att det funkar bra på heta/pigga hästar?

En person..

..som jag skulle vilja tacka är Lisa Candemyr.
Jag läste henne och hennes kompis blogg för ett par år sedan och hittade in på hennes nya blogg för ca 2 veckor sedan och nu går det inte en dag utan att jag kollar in på hennes blogg. Och jag skulle nog aldrig läst bloggen om det inte vore för den personligheten som hon utstrålar via internet.(Kan inte säga IRL eftersom jag aldrig träffat henne)

Men att se henne och hennes ponny Grey tillsammans får mig att tro på mig själv, att läsa alla ord hon skrivit får mig att lita på mig själv och bli säker på mig själv. Det är så klockrena saker hon skriver och hon får mig att förstå att INGENTING är omöjligt. Och hon insppirerar mig något enormt. Några rader ur en kommentar hon skrev till mig kommer här:
"Om du bara bestämmer dig för det så kan ni likaväl gå hela vägen, vilket jag tycker att du ska!! Jag har SM som mål jag med.. dock bestämde jag mig inte riktigt förrens detta året så jag har lite kort med tid. Men jag tänker inte ge mig förrens det är försent! ;)"

Jag vet inte hur jag ska förklara det men att hon verkligen skiter i vad andra säger och kämpar för sina mål får mig så inspirerad. Delar ur mitt Svenska tal var inspirerat av henne och mitt liv har sedan 2 veckor tillbaka helt inspirerats av henne. Nästan lite sjukt att jag kan "se upp" till en person så mycket som jag ser upp till Lisa. Jag tror på denna tjejen, hon kommer bli något!

Sen undrar jag, varför finns det ingen "kändisbloggare" som är såhär bra? Tjejen är värd alla topp platser! Så gå nu in och läs LISAS blogg, ni kommer bli fast det är en sak som är säker!


Bilden/citatet är från hennes blogg - ord som alltid kommer finnas med mig, precis som citatet i headern: "There are som many people out there who will tell you that you cant. What you've got to do is turn around and say.. Watch me!
KLOCKRENT!

Saker jag hatar/stör mig på

För att ni ska få lära känna mig bättre så ska jag skriva lite saker som an vara bra att veta om mig.. lite speciella saker ;)

Jag hatar..
Suddiga/skakiga filmer
Om man ska kolla på en film på några som hoppar en bana eller rider ett dressyrprogram och så är den skakig, suddig, filmad långt ifrån eller allmänt dålig så blir jag alltid jättebesviken. Då kan man lika gärna skita i att lägga upp en film.. Mina filmer är inte dom bäste, men ändå HELT OKEJ.

Länkar
Om man klickar på en länk på en blogg, menar om man länkar en blogg i ett inlägg och så öppnas länken direkt. Alltså inte i en ny flik. Det får jag rycket på!! Ska man länka kan man väll lägga några sekunder på att trycka på "öppna länken i ett nytt fönster". Hata andra länkar..

Folk som inte använder deodorant
Haha ja, men typ 3-4 st killar i min klass änvänder det inte och jag bara undrar hur dom tänker? Det stiiiiinker.. 
Någon mer än jag som tycker det är äckligt? Alla har väll råd med en deodorant? Kanske ska köpa en åt dom.

Folk som fjäskar
Finns det något värre? Hatar när personer som man egentligen vet hur dom är som perosner drar på sig en mask inför kompisar, lärare osv för att dom ska få en bra bild av dom. Eller skaffar sig flera vänner genom att fjäska för dom. HATE..

Lite smårolig fakta om mig? ;)
Något av detta som stämmer in på DIG?


Chuck - dagens ridpass

Dagar som denna kan dra åt skogen. Chuck har vilat i 2 dagar ja, men han var verkligen inte med mig alls. Allting gick rent åt skogen, verkligen allting!
Jag gav inte ens upp utan försökte verkligen men ingenting kändes bra. Blir så arg och ledsen.

Hoppas det går bättre imorgon, blir galen annars!

Vill ha denna känlsan igen, galet fin *.*

Trött som en sengångare

Kom nyss hem från skolan och simhallen. Vi har simmat en hel del och även livräddat och finner inga ord. FYTUSAN vad jag är trött. Jag är så trött att jag inte ens orkar läsa era kommentarer eller kolla bloggar och då är det verkligen inget som står rätt till. Dessutom hatar jag simhallen, det är både skabbigt och tråkigt att vara där, usch. 
Men whatever, skolsakerna är saker som måste göras och nu kan jag checka av det och slipper förhoppningsvis simhallen på gymnasiet. 

Nu ska jag byta om och vänta på att min kompis Emmy ska komma, vi ska cykla till stallet och chilla. Jag ska rida och hon med egentligen - dock för lat för det så hon skiter nog i det ;) haha.
Och jag kommer såklart uppdatera mycket mer när jag kommer hem, har lite roliga saker på G!Hej kom och hjälp mig?

Jag fattar ingenting, absolut INGENTING.
Jag skulle gå in och kolla vilka klasser som går på börjes cup och blev totalt lost verkligen. Visst att jag aldri varit på börje soch tävlat innan men jag fattar verkligen inte..

På fredagen så är det först LB och sen är det LD?? Eller? Det är där jag inte riktigt hänger med.. Om någon vet så skriv gärna! Är det LD eller inte?
På lördagen är det först LB och sen är det LA det förstod jag.
På söndagen är det LB och LA.

Men sen undrar jag också, vad är alla dessa KVAL 1,2 och 3 är och B och A final? Kan man inte anmäla sig till allt? Jag är verkligen helt lost, så snälla hjälp mig om du vet/fattar! 

Bilden är klickbar -  för att se ännu bättre klicka här. Och när du klickat där kan du klicka på bilden igen så zoomas det in.

Tävlingsplanering

Sitter och smider planer för resten av 2012. Har kollat en del på TDB på olika tävlingar och började tänka lite. Nu känns det som att jag bara åker till Udden när jag ska tävla, åker dit typ varannan tävling och dom andra är lite utspritt i typ Nybro, Kalmar, Öland osv. Men jag vill komma ut så att han får se MÅNGA olika ställen och mycket olika hinder.
Så efter helgen då jag ska hoppa LB och LA i Kalmar så har jag tänkt försöka välja olika ställen istället för bara samma ställen hela tiden.
Jag har inte tänkt åka i transport 4 timmar bara för att tävla men kan lugnt tänka mig, 1-2 timmar bort. Jag vill ut och visa honom så mycket som möjligt om jag ska komma framåt just nu känner jag. Men typ, mot växjö osv tror jag skulle bli bra.

Tror att jag ska starta Börjes cup en eller två dagar och sen även superhelgen på Udden(a) en eller två dagar. Sen får jag se resten av tävlingarna som kommer under hösten. Jag kommer i alla fall fortsätta ligga på LB/LA, kommer hoppa LB och satsa och LAn kommer jag bara försöka rida nolla i. Så att jag förshoppningsvis i slutet av året kan starta MSV.


Hur lägger ni upp era tävlingar? Nära och enkelt, eller lång ifrån? 
Vad tävlar du för klasser?

Chuck idag

Borstade en stund och ryktade i ca 10 minuter, så sammanlagt en halvtimme men var så fruktansvärt trött så blev inte mer.

Ni är bäst, ni är verkligen BÄST!

När vi ändå är inne på en massor av deepshit så MÅSTE jag säga detta. Jag tar åt mig så extremt mycket av vad ni skriver till mig. Både elakt men såklart också det bra, mer av det bra sakerna.
Men nu senatse tiden, jag vet inte hur jag ska säga det.. Men NI har varit underbara!

Ni skriver snälla, genomtänkta kommentarer som ni står för. Inte en massa personer som skriver "fin blogg" eller liknande för att få flera läsare till sin blogg utan detta är verkligen flera rader om hur mycket ni tycker om min blogg, hur duktig ni tycker att jag är, hur bra jag är och hur mycket ni tror på mig.

Jag är inte den som läser kommentarerna, ler lite och bläddrar vidare. Utan jag försöker så gott som ALLTID svara på era kommentarer om hur tacksam jag faktiskt är. Det tar nog sammanlagt upp en timme varje dag bara för att svara på era kommentarer. Men jag tycker att NI är minst lika värdefulla och bra som jag är och vill därför tacka er! 
Men ibland känner jag att det inte är tillräckligt och det är just därför jag skriver detta inlägget nu, och just därför jag vill säga TACK för att ni finns till alla dessa personer:

Amanda, Evelina, Emma, Jannike, Tanja, Rode, Julia, Amanda, Matilda, Hanna, Mikaela, Sofia, Sofia, Minna, Siri, Nathalie, Natalie, Lisa, Julia Gustavsson, Johanna, Alexandra, Henny, Ida, Malou, Sara, Maja, Ebba, Sophie, Anna, Stina, Ellen och många fler!

(Nej jag säger inte bara några random namn, jag skriver dom som jag tycker är bra bloggläsare!)


Min första och ända fanbild, och min första och ända fanvideo!NI ÄR BÄST!!

Taggad ponny?

Nu är vi klara, ponnyn är knoppad och allt är packat hoppas jag, nu bär det av mot Nybro för tävling!


Ridpass på Zac

Mest för att uppdatera min blogg så kan jag skriva att jag fick rida Zac idag. Och ja, hur ska jag förklara??
SJUKT svår häst, hade verkligen inte kunnat tänka mig att han var så svår. Jag har ridit pigga hästar, men detta var verkligen mer än jag kunde förvänta mig. Jag travade lite och tog lite galopp och allting var en enda dragkamp. Han tutade på med huvudet uppe i himlen. Haha, inget ni hade velat se.
Carina fotade lite och jag kan visa hur det såg ut mestadels av passet..Kunde fakitskt se ut såhär i några sekunder också.


Så massa cred till Carina som faktiskt fixar att rida honom, sjukt bra!

Carina och zac

Sitter i paddocken och kollar på när Carina rider Zac! Luktar dessutom grillat eftersom hennes föräldrar grillar åt oss och vädret har faktiskt blivit riktigt fint!
Ska kolla vidare, så vi ses senare!


Chuck, från start till idag! (del 2 - hoppdelen)

Del 1 hittar du här.
Om 8 dagar så har det gått exakt 9 månader sedan vi hämtade hem min prins. 9 månader sedan jag träffade honom för 3 gången i mitt liv och första gången han stod i vårat släp på väg hem till oss.
Som jag skrev i förra inlägget hade jag tävlat lokala ponnyhoppningar 2 gånger i mitt liv, den ena gick bra och den andra rent åt skogen. Klasserna var LD och LC, detta förklarar kanske hur okunnig jag faktiskt var? 
En sak var säker, Chuck kunde hoppa och att han skulle lära mig var en självklarhet för mig. Men nu i efterhand kan jag inte påstå att det är han som lärt mig mest, för jag har lärt honom minst lika mycket. 
Mitt mål när jag började leta häst var att starta LB, kanske LA om det gick men målet var LB. Redan andra tävlingen vi startade hoppade vi våran första LB och nollade grunden! Och idag 8 och ½ månad senare har vi startat LA. Något jag aldrig kunde drömma om för ett år sedan ALDRIG.

Jag kommer ihåg första gången jag hoppade dig, jag hade noll kontroll och du bara sprang. Första språnget gick i 180 km/h innan hindret och efter hindret tog det ca 100 meter innan jag fick kontakt med dig. Jag fick beskrivningar om att "om han taggar på sista galoppsprången låt honom göra det för annars fattar han inte vad han ska göra". Och jag gjorde så, vilket gav smällar efter hinderna. Han sprnag och sprang och jag satt som en vante på ryggen.
Andra gången jag hoppade dig var en månad senare på ett annat ställe för hennes tränare. Även där fick jag order om att inte hålla så hårt i tygeln, låta honom göra allt själv och bara slappna av. Och det gick, vi hoppade hela 130cm som förövrigt var mitt rekord. Men snabbt gick det och i vissa stunder hann man inte ens tänka klart. Jag visste att han var tittig på hinder, men med lite träning skulle nog allting gå. Här är i alla fall filmer från första pch andra gången.


Jag hoppade honom en gång själv hemma innan vi hade börjat ta hjälp av tränare och jag lät honom springa mot hinderna och hoppa lite sisådär som HAN ville. Han överhoppade en hel del på alla dessa små hinder men jag brydde mig inte över det och tyckte bara att det var roligt med lite fart. En sak jag sedan reagerade över när jag såg bilderna var att han vek in huvudet. Jag gav honom mycket efetrgift och undrade ofta varför han vek in huvudet ändån.. Tänkte att någon tidigare i hans liv kanske hållt i honom väldigt hårt?


Jag började träna och fick mer hjälp, lärde mig att jag inte alls skulle ge honom någon eftergift när det inte behövdes. Hinder under 1 meter klarade han lätt utan en halvmeters eftergift och när jag började med det gav det direkt en stor skillnad på hans tempo. Inte superstor i och för sig men jag märkte att han väntade lite lite i alla fall. Han lärde sig att stanna efter ca 20 meter efter hinderna istället för 50 meter. Framgång!
Vi började även hoppa vattenmatta och det var då jag förstod. 
Vi hade ett helvete fraför oss och det kan jag än idag påpeka att det har varit och är. Efter att vi hoppat vattenmatta kunde han bli rädd för vanliga hinder där man tagit bort en bom, hinder med starka färger.. ja ALLT.


Efter denna dagen sträckte han sig och fick vila i 3 veckor. Sen sattes han igång sakta men säkert och han var inte en ängel att sätta igång kan jag inte påpeka. Mestadelen av passen såg ut såhär:


Efter det var det stenhård träning varje dag i princip. Vi tränade dressyr i princip varje vecka och började även träna för Mats varannan vecka. Och i samma veva startade vi våran första lokala hopptävling. Han nollade båda klasserna och jag kommer ihåg att han var jättestark och trots det var jag jättelycklig! Då kände jag verkligen att nu är vi på G, vilket vi va! Tävlingen efter det startade vi LC och LB var nolla i LCn och nollade grunden i LB, omhoppningen stryker vi. Och sen rullade tävlingarna på hela tiden. Och träningarna för mats gick bättre och bättre. Vattenmattorna började släppa mer och mer. Det var någon knapp eller någonting som Mats klickade på för enda sen jag började rida för honom har allting bara gått framåt.
bilderna är från våran första klubbhoppning och våran första lokala

Idag har vi debuterat LA och kommer nu fortsätta ligga och tävla LB/LA tills vi kvalar Msv. Och nu vet jag att all tiden var så värd det. Och en sak som jag tänkte få med i texten är att NU vet jag varför han hoppar med huvudet intryckt. Han är otroligt rädd om sina ben vilket man även kan se på vissa bilder då han gärna är högt över hinderna. Men som jag sa han är rädd om sina ben och om hinderna är lite läskiga lyfter han ännu mer på dom och samtidigt försöker han kolla ner/lyssna ner på hindret så att han inte är i eller att dom äter upp honom. Sen finns det säkert en del i att han är rädd att bli ryckt i munnen också men det är då varken mitt eller förra ägarens fel, utan det måste varit sen han var liten då det hängt i sen han var 3 år.
Jag vet att han inte riktigt hoppar genom kroppen och med ryggen när han hoppar så, men vi kommer efterhand som han lyssnar bättre att försöka få mer språng GENOM kroppen.
Här är några bilder på bra exempel på vad jag menar. (det blir alltid bättre ju högre hindrerna är)
fyra år gammal - annonsbilden - första hoppningen hemma - träning
(på första och sista bilden är det två BRA exempel på att han kollar neråt, kolla öronen!)

Här kommer före och efter bilder!

Från detta ↑ till detta ↓


If you can dream it, you can live it!

Chuck idag och imorgon!

Chuck får vila i helgen, mamma tar hand om honom så jag antar att det blir lite promenader och han lär på käka endel gräs.
Bästa ponnyn!

Till Örsjö

Ska snart sätta mig i bilen påväg till stationen, ska åka buss i 45 minuter till Nybro och där kommer Carinas mamma och hämtar henne och mig. Vi har alltså varit på Ölandsdjurpark typ hela dagen, kollat på otroligt fula djur och åkt otroligt träkiga karuseller och såklart kollat på en av mina pojkvänner - Ulrik Munther.
Kommer lite bilder på skönheten senare!
Sedan blev det för kallt så åkte hem igen. 

Imorgon ska jag följa med Carina när hon tävlar i Nybro med Zac, dom ska hoppa LA och MSV så ska fota. Sen åker jag bussen hem hit igen. Har gjort 2 st tidsinställda som kommer upp under idag och imorgon, ska försöka hinna blogga under tiden också.
Men nu ska jag packa ner det sista och sen åker vi. Hoppas ni har det lika bra som jag!
PUSS

Bild på ulrik från google!

KAN INTE SLUTA!!!!


Kan INTE sluta kolla på detta klippet, hur söt får man va? :o *.*

carro är en apa

carro är en seg apa,som håller på att fixa sig nu för att kunna åka till ölandsdjurpark med mig och se ulrik munther live. men eftersom hon är så seg hinner hon inte uppdaterar själv och bad mig,hehe. sen ska hon följa med lilla mig hem och följa med när jag ska tävla imon,så ni kan inte förväntar bra uppdatering från apan,men kan tvinga henne uppdatera ikväll,bara för er skull :p puss och kram,den andra apan.

image description

Chuck - dagens ridpass

Red barbacka ute i regnet. Det har småregnat ända sedan typ kl 3 idag så fick helt enketl trotsa vädret och rida ute. Skulle bara skritta i ca en halvtimme så blev barbacka. Och eftersom det var så kallt så hade han fleecetäcke på sig och jag virade ett ländtäcke runt benen, trots det avr det kallt.
Skrittade först ett varv på slingan, sedan på asfalten bort till bostadsområdet ( ca 100m) och sedan runt på en grusväg upp till ett hus och tillbaka igen. Sen en sväng på slingan igen.
Tog ca 30-40 minuter sammanlagt!

Imorgon och på söndag får han vila och nu ska jag sova så godnatt!
image description
gammal bild

Fail film

Ni behöver inte klaga på att jag drar honom i munnen någon gång, han gjorde fel och jag var tvunen att vara riktigt bestämd. Ifall ni tänker klanka ner på mig kan ni lika gärna skita i att kolla!

Vid 2:13 ungefär är det slowmotion för att ni skulle se att han skakar.. Men det är så svårt att se på filmen då den inte är speciellt bra. Men han är så rädd för mattan att han skakar så om ni kollar NOGA på frambenen ser ni lite..

Och på det första hindret som är en svart oxer kan jag säga att det är vattenmatta under eftersom ni inte ser det ;)

Om jag får kommentarer om att jag inte kan rida osv så tar jag bort klippet direkt. Då skulle ni sett för några månader sedan, det är i alla fall stor skillnad.

Chuck, från start till idag! (del 1 - dressyrdelen)

Om 9 dagar har det gått exakt 9 månader sedan vi stod där ute i ett stall varken vi eller förra ägarna varit i innan. Det var kallt och blåste, jag var jättetrött och hade åkt bil i 4 timmar för att sedan vända och åka ytterligare 4 timmar. Vi skrev på kontraktet, gav över en check med halva summan pengar, tog grimskaftet med Chuck i och lastade in. Vi sa hejdå till Pappa och dotter Olsson och tackade för ett bra köp. Vi skulle åka 4 timmar söderut och dom 4 timmar norrut. Vi hade mötts halva vägen var. Chuck var redan då trött av att åkt 4 timmar i bil och blev nog en aning förvånad när han sedan gick in i nästa transport för att åka 4 timmar till.

Jag var klarvaken hela vägen hem, funderade över vad folk skulle tro om mig och min nya ponny. Han var trots allt tanig, smal och liten. Jag var jätterädd att personer skulle tycka att jag var för stor för honom men försökte koppla bort dom tankarna och tänka positivt. Jag hade fått min drömhäst - nu kunde jag äntligen rida igen utan att behöva vara rädd. Vid det här laget hade jag heller INGEN erfarenhet av att tävla. Jag hade endast tävlat två stycker lokala hoppningar i klasserna LD och LC. Hade ALDRIG startat högre än LC i hoppning på D-ponny. 
Första bilderna som togs på honom PRECIS när vi lastat ut och kommit hem.
Och första uppställningsbilden några dagar efter att han blivit min. Kolla på hans kropp.

Jag red ganska mycket barbacka i början då vi inte hade någon sadel. Lånade sadel någon gång men inget sådär jättebra. Jag var mest glad över att jag hade en ponny, som jag kunde rida BARBACKA på och som var precis vad jag alltid drömt om. Så att sätta någon större press på honom fanns inte i tankarna. Jag visste inte hur jag skulle rida honom och jag kände mig nöjd så länge han gick i lite lägre form.
första ridpasset hemma på första bilden och andra bilden några dagar senare, tredje bilden är när han var liten(4 år?). Ungefär så såg det ut dom flesta passen, huvudet högt och bakom lod, ryggen sänkt och ett kort trippigt steg. Han tog NOLL kontakt med bettet och vek huvudet ännu längre bak om man försökte få kontakt. Tyglarna hängde där och glappade.

Chuck har alltid varit den ponnyn som viker in huvudet, vare sig det är i dressyren eller hoppningen så har han en tendens till att böja på nacken och se fin ut. Vi gav honom en hel del mat i början då vi ville få upp honom i hull och kunna bygga muskler, efter ett tag gav vi honom även Myoplats som hjälper till att bygga muskler. Och jag tog mycket hjälp av tränare att få en bra grund och få FRAM hans huvud. Vi startade även våran första tävling som var en klubbdedressyr mest för att få ännu mer tips och en bedömning.
Bilden är inte tagen i fel steg eller något lustigt steg, för steget är i bra sekund och jag vet att det är en ögonblicksbild. Men såhär såg det ut ungefär hela programmet och även alla andra pass. Men jag hade motivationen och träningen fortsatte. Jag ville få en fin och välmusklad häst. Jag tyckte att det gick mycket framåt då han började ta mer och mer stöd i munnen. Vi testade även med novabett vilket han gillade.
Jag fick rida mycket framåt och neråt för att över huvudtaget få en kontakt med munnen. Ibland var det som att rida på en häst utan mun, att bettett bara hängde där i luften framför mig.

Jag har ridit Chuck 6-10 gånger i VECKAN i snart 9 månader, då han vissa dagar gick flera pass på grund av att göra av med energi. Jag har varit i stallet flera timmar om dagen, tillbringat tusen timmar tillsammans med min häst. Svettats, gråtit och slått mig en hel del på grund utav honom. Jag har tagit lektioner för flera tusen kronor och lagt TID på honom. Jag har försökt med allt, verkligen ALLT.
Och idag känner jag att fytusan vad det var värt alt slit. Även om han är LÅNGT ifrån färdigmusklad är han en bit på vägen.

Vå har gått ifrån detta ↑, till detta ↓ (kolla på rumpan och halsen) (ska försöka fixa nya uppställningsbilder)


Det var allting ganska kortfattat och detta är alltså bara inom dressyren, hoppningen kommer troligtvis imorgon eller i helgen. Ni kan INTE säga eller påstå att jag ridit honom dåligt eller fel, är det bara JAG som tycker att han blivit otroligt fin i kroppen och så mycket bättre att rida(ser ut för er)?

Hej jag heter Carro.. (del 2)

..och jag är galet trött även idag. Vill ni läsa första delen av denna historien så finns den här.
Jag ska börja med att säga att jag är trött, gick hem från skolan eftersom mitt huvud dunkade för att jag var så FRUKTANSVÄRT trött, det har blivit många sena kvällar med plugg och slit och i skolan måste man ge gärnet för att hinna med i slutänden.
Jag kan även säga att när jag skrev det där inlägget var klockan nästan 1 på natten och skola dagen innan och efter. Jag var på riktigt dåigt humör OCH jag överreagerade vilket jag även skrev i texten.
Nu fick jag ännu en kommentar av denna tjejen/killen om att jag inte behövde bli så sur och att jag faktiskt hade frågat om varför jag dök i landingen. Att en häst som hoppar som chuck viker in huvudet så för att inte bli ryckt i munnen osv. 

Och då vill jag säga, förlåt för att jag kanske reagerade LITE för mycket, och inte läste hela inlägget jag hade skrivit. SKAM jag har gjort fel. Men Linda/Anonym eller vad du nu heter har gjort lika mycket fel som jag då du skrev att jag SKULLE göra så och så på ett argt sätt, istället för att ge mig konstruktiv kritik och frpga om jag kan testa detta eller detta. Och en sak jag vill att alla utan blogg skriver är MEJL-adress, hatar att sitta och inte kunna svara på en kommentar..
Men back to work. Grejen var inte den att jag blev ledsen egentligen utan jag var på dåligt humör och gick därför in och kollade på filmen om det stämde det du sa, vilket det inte gjorde. Jag säger det återigen, JAG vet bäst om MIN häst,jag vet hur han fungerar och hur HAN hoppar. Så ge mig några rader och förklara för er hur han gör när han hoppar och hur han utvecklats!

Nu låter det som att jag är jättesur och arg, men jag vet att jag överreagerade och blev arg över en onödig sak och säger därför förlåt eftersom jag HATAR missförstånd och inte kunde lösa detta på ett anant sätt än såhär.

Hoppas resten av mina läsare har fått rätt bild av mig, för detta inlägget blev totalrörigt.
Nu ska jag sätta mig ner och skriva ett inlägg om min och Chucks resa tillsammans, ägnat till mig, och alla mina läsare och till dig Linda ( :) ) så vill jag att du ska läsa och kolla på bilderna i det inlägget och hoppas du får en annan bild av oss, hade du bott i närheten hade du gärna fått komma och rida, för han är speciellt, vilket ni lär märka.. PUSS OCH KRAM!
Jag älskar er, MINA bloggläsare. You are the best!

Träningsfilm

Här är filmen! Jag har tagit bort allt fail utom det första så att ni förstår lite. Jag tänker inte klippa bort allt lixom, svårt att förklara. Varför jag duckar på ena sidan av paddocken är för att inte få hela trädet i huvudet.. haha. Och ja, är ni får kolla och se helt enkelt.
Vill ni ha musik till så är det bara att stänga av ljudet och playa på låten, vill du höra vad mats säger lär du få höja ganksa mycket ibland när han står långt borta.

Jo föressten, den svarta oxer som vi hoppar ganska tidigt är det två vattenmatts ringar under, därför han stannar ;)


Vill ni se alla failklipp också? I så fall vill jag ha 5 kommentarer.

RSS 2.0