Träning idag

Eftersom att nästa vecka när jag egentligen har träning så har vi avslutningsmiddag med klassen och kan därför inte vara med och träna så kollade om han hade något återbud på någon annan dag denna veckan vilket han hade idag. Så nu är jag antagligen påväg till öland och Mats för träning.
Vi har även tänkt kolla på lite andra bett då han skiter i mig och drar som en galning när det blir över 1 meter. Vattenmattorna är värst, jag har NOLL kontroll. 

Så jag var och köpte/hämtade ett testbett innan på hööks. Älskar att hööks har "test-bett" så att man slipper lägga pengar på ett bett som kanske inte skulle funka ändån. Men det blev ett vanligt rakt i alla fall så ska vi se om han funkar bättre på det.

På tal om att han blir stark vid vattenmattor, fick en fråga om det hänt något tidigare i hans liv när han hoppat vattenmatta eller om han är rädd av sig i vanliga fall. Och svaret är jag har INGEN aning om det hänt något men skulle inte tro det. Han hittar spöken överallt och är livrädd för t.ex färgstarka saker och saker som låter eller plötsligt rör på sig, t.ex fåglar. Alltså nej, han är i allmänhet rädd för allt så tror inte att det hänt något.
Någon som har detta bettet? Upplever ni att det funkar bra på heta/pigga hästar?

Kommentarer
Postat av: Siri

Ett tips på heta och starka hästar, pelham! Vet att man kanske har massa åsikter om detta bett och att de är super starkt. Och självklart är det från häst till häst, men det gjorde verkligen sån sjuuuuuuk skillnad och underlättade grymt mycket för mig när jag hade Clinton! Så ett tips, du kan kanske låna utav någon och se hur det funkar? :)

2012-06-05 @ 16:34:53
URL: http://sirieinarsson.blogg.se/
Postat av: Mirja

Jag har haft rakt på Mille, men upplevde han nästa mer "svårmanövrerad" än på tredelat och inte direkt att det var skarpare när han är pigg. Men det skiljer ju sig säkerligen från häst till häst.

2012-06-05 @ 17:28:35
Postat av: Julia

Min häst är också ganska stark och pigg, och han älskar det raka bettet, nästan det enda jag använder. Jag har dock ned fasta ringar : )

2012-06-05 @ 17:47:12
Postat av: Agnes Bråve

Jag har ett sånt med fasta ringar, om det är samma? Jag hade först ett vanligt tredelat på min d-ponny. Jag bytte sedan till detta för Mats tyckte jag skulle testa det och det har verkligen fungerat superbra! Har fått mycket mer kontroll, men hon har ändå detta "trycket" och "suget" innan hindrena. Jag är iallafall jättenöjd med det men alla hästar är såklart olika på olika bett! :) Hoppas du hittar ett bra bett son passar! ;)

2012-06-05 @ 18:01:14
Postat av: Jasmine såklart!

Jag har inte upplevt det bettet som bra på heta hästar. Efter som att det är helt rakt så lägger sig gärna hästen sig på det och blir tung i handen/drar iväg :/

2012-06-05 @ 18:34:17
URL: http://jasminesplace.blogg.se/
Postat av: Johanna

Det där bettet är det snällaste som finns då de ligger helt still i munnen och trycker lika mycket hela tiden. Det är bra för känsliga hästar som har svårt att ta stöd/är ostadiga i munnen. Med andra ord det sista jag skulle sätta på en stark häst :) alla svar på allting finns på bukefalos.com, har du en fråga om bett elr liknande kan du alltid gå in där, så slipper du prova nåt som inte funkar liksom :) din blogg är min favvoblogg btw, du e bäst! :)

2012-06-05 @ 18:57:36
Postat av: lottis

min gammla ponny som jag red funkade det jätte bra på.

2012-06-05 @ 19:24:03
URL: http://lottisliv.bloggplatsen.se
Postat av: Anonym

2012-06-05 @ 21:23:58
Postat av: alice

Asså raka bett är ganska milda har jag för mig? Men han kanske skulle gå bra på ett Pessoa Magic bit? Toy gick toppen på det :)

2012-06-05 @ 21:24:47
URL: http://binnastoy.blogg.se/
Postat av: Josse

Bellman var ju stark som en oxe emellanåt och funkade riktigt bra på rakt bett. Svårare och leda lite grann men funkar:)



Nills funkade inte alls så alltid goodie att prova. Men lan tro att Chuck skulle tycka de är bra:)

2012-06-05 @ 23:04:35
Postat av: Anna

Hej kan bara säga att ta hjälp av en kunnig. Vi visar många hästar och får proffsig hjälp av Gränsbo stuteri och dem använder bara tvådelat eller som jag har sett mest 3 delat. Har frågat elitryttare och dem rekommenderar inte rakt. Mvh Anna

2012-06-06 @ 13:39:57
URL: http://bosse1.bloggo.nu
Postat av: Anonym

Alltså, raka bett ska ju vara det mildaste, mendet är ju olika från häst till häst. Jag hade en extremt pigg ponny som inte fungerade alls på tredelat, provade då ett rakt och han verkade uppskatta oledade bett mer. Mer kontrollerbar än på två- eller tredelat, men fortfarande inte lika lätt som med typ pelham. Jag tycker du ska prova om du kan låna av någon, alltid värt ett försök! :)

2012-06-07 @ 12:31:26
Postat av: Alice

Använder rakt bett med fasta ringar på mitt lilla halvblod, han funkar prima på det! Han är ofta väldigt pigg och kan bli het, men han tycker om det bettet och jag får bättre kontroll :)

2012-07-14 @ 11:09:36
URL: http://twolivesonegoal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0