Peppad till 1000!

Vetni? Sedan jag la upp den här videon så har jag tänkt väääldigt mycket.
Jag har alltid tyckt att dressyr är galet kul på en ponny/häst som är ganska lättarbetad. 
Sedan jag fick Chuck har alltid hoppningen på honom varit det allra roligaste och jag längtar efter det hela veckorna. Men nu, sen jag såg denna filmen, asso ärligt tagat. Den fick mig nästan att vilja satsa ALLT på dressyren, asso typ att man ångrar att man köpte en hopponny. Nej lugna nu! Så kommer det aldrig bli, för det är inte så lätt som det der ut, tyvär.
Men jag har blivit sjuukt peppad att börja trimma en jävla massa dressyr nu. Ni fattar inte hur taggad jag är. Jag vet att ett år, ungefär kommer jag bara få sitta och få honom vilja ta stöd i bettet och bilda en överlinje. Det tar sin lilla tid, men tänk när han är välmusklad.
Om jag får en massor av hjälp och har orken att jobba honom lång och låg så till slut kommer han att bli som jag vill och då kommer jag kunna plocka upp honom i formen och ändå ha en ärlig kontakt med bettet.

Jag tror ingen förstår hur motiverad jag är? Men jag ska nog ändra mina mål med dressyren. Skänkelvikning kan han, rygga kan han. Är det några andra svåra moment i LA? Annars är vårat nya mål i dressyren att starta en LA.
Alltså hela den tiden jag har nu! Såklart är första målet att få honom fin i kroppen, musklad och få en fin överlinje osv osv.

Vill bara säga till alla er som tycker dressyr är tråkigt, ni har så fel! :D 



Kommentarer
Postat av: Matilda

Det är förvänd gallopp också i LA:1. Sen i högre LA program är det framdelsvändingar och förvänd galopp i serpentiner också rider man in i galopp till halt. Men antar att du vill börja med att starta LA:1 iaf :)

2011-10-18 @ 11:40:18
URL: http://mathildaochjulija.blogg.se/
Postat av: ELINRIGGMYR

det är bra de! dressyr är skitskojj man måste bara inse de :D !

2011-10-18 @ 17:30:26
URL: http://hastochponnyryttare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0