Gästbloggare nummer 3 - Tilda

Hej alla goa läsare! :D

Jag blev glad när Carro sa att jag fick gästblogga på hennes blogg, superkul verkligen! Jag tror att jag började läsa Carros blogg lite efter ponnyakutens casting hade varit. Jag vet inte hur jag hittade bloggen, men det gjorde jag ju i alla fall! ;) Tyckte att hennes inlägg var intressanta och ville verkligen följa henne. Nu jag är inne varje dag och Carro är verkligen en helgrym tjej.

Jag heter Tilda Sjölinder, är 16 år, bor i Sundsvall och går andra året i gymnasiet. Jag går SPIN, samhällsprogrammet internationellt vilket menas att engelska är vårt huvudspråk. English is the shit! ;) Efter 3an vill jag ut i världen, uppleva nya kulturer, få nya minnen som jag bär med mig resten av livet och nya erfarenheter. Polis är ett yrke jag gärna skulle kunna tänka mig att vara. But time will tell. Älskar musik och lyssnar bla. På Justin Bieber, Bruno Mars, Demi Lovato, Lifehouse och mycket,mycket mer. När jag var liten bodde jag i Spanien i 4 år och jag har många underbara minnen därifrån.

När vi flyttade hem och jag började skolan så var det många av mina nya vänner som red. Jag följde med dem, även fast jag var livrädd för djur. Inte bara hästar utan alla sorters djur. Jag vågade inte gå nära de stora djuren på ridskolorna men jag tyckte ändå att det var otroligt roligt att följa med. Men till slut lärde jag mig att de inte var farliga och jag började själv rida och rider självklart fortfarande. Fotboll är någonting jag verkligen älskar, fotboll är roligare än ridning. Varför vet jag inte, men det är så sjukt kul! Dock valde jag att lägga det lite åt sidan tidigare i år eftersom jag kände att jag inte hade timmarna på min sida, det blev helt enkelt för stressigt att både ha häst. Samt träna fotboll 3-4 gånger i veckan och matcher på helgerna. Jag kunde inte välja bort min prinsessa och tyvärr fick det bli fotbollen.

Barbackas Kimberley heter min ponny. Till vardag kallas hon för Kimberley, Kimpan, Kimpis, Kimpson mm. På min blogg brukar jag även fortkorta hennes namn och skriva K. Sto, född 2006, registrerad som Svensk Ridponny och är mestadels arab, hela 93 procent, sedan är hon också welsh och fullblod. I passet står det att hon är isabellskäck men hon är isabell sabino-skäck.

Jag har haft henne i snart ett år och jag kan verkligen säga att vi har varit med om mycket tillsammans. Hon är inte världens lättaste ponny, utan många gånger är hon väldigt jobbig. Men vi jobbar på det varje dag och framsteg sker hela tiden. Hon blir lätt stressad vilket gör att hon blir totalt blockerad och blir helt crazy. Hon bryr sig inte om vart är står då utan om jag står i vägen för henne, så är det bra tack och hej, till mig själv. Har dock klarat mig väldigt bra!

Men hon är också världens underbaraste, älskar att hoppa och hon har verkligen kapacitet för att nå lång. Hon är bara 5 år och jag vill inte gå för fort fram så även fast hon kan hoppa högt så håller vi oss på de lite mindre höjderna. Hon har tävlats några gånger av min kompis i sommar och nästa år blir det med mig på ryggen. Det vi måste träna på är att hon ska ta det lugnare inne på banan. Hon ville gärna springa för fort.



Tränar henne även mycket från marken vilket både och jag älskar. Det är verkligen superkul och mycket av detta har gjort att hon har blivit en lugnare häst som individ. Vi har inte tränat så länge men vi gör allt i vår egen takt!

Ponnyakten 3 har vi deltagit i. Det som spelades in i somras och kommer visas i januari 2012. När jag sökte in så trodde jag verkligen inte att det skulle gå hela vägen. Jag hoppades eftersom jag verkligen behövde hjälp. Det var helt underbart att vara där. Alla deltagare, tränare, och alla som jobbade där var helt underbara. Utan Tobbes och gästtränarnas hjälp skulle jag och Kimberley inte vara där vi är nu. Kimpis är verkligen är helt förändrad häst, till det positiva. Vi har lång väg kvar, men de övningarna och verktygen jag har fått, som jag jobbar med varje dag, kommer förhoppningsvis fortsätta ge resultat. På fredag kommer jag äntligen få träffa dessa underbara människor igen och på lördag ska jag och de andra deltagarna i Ponnyakuten 3 gå på Stockholm horseshow. Tycker verkligen ni ska titta på ponnyakuten när det börjar, då det händer otroligt många roliga och intressanta saker!




Vill du följa mig och Kimberley eller har du någon fråga, eller vill du bara kika in på min blogg så är det: http://tsjolinder.blogg.se/

Tack Carro för att jag fick gästblogga och krya på dig! :D / Tilda


Kommentarer
Postat av: jossan

Finfinaste ekipaget! :D

2011-11-23 @ 21:04:19
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Johanna

Fin blogg och grym header! :D

2011-11-23 @ 22:07:09
URL: http://satsanderyttaren.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

Gillar löshoppnings bilden :D



sv: Jag använder Vegas moviestudio =)

2011-11-24 @ 08:56:06
URL: http://jossanamigo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0