Movietime!

Nu så, försökte göra det kort genom att klippa bort några där vi gör samma saker hela tiden. Och så har jag klippt bort alla failklippen..
Någon som vill ha en film med massor av fail? ;)



Sen behöver jag hjälp. Som ni ser så "dyker" jag gärna efter hinderna, alltså ni förstår vad jag menar om ni kollar. Och det är en svaghet som jag stör mig jättemycket på så jag undrar om någon har någon bra styrkeövning för det, både med och utan häst. Eller om det bara är att öva och tänka på det när man rider? HELP ME! Jag menar tänk om jag ska starta en LA, då kommer jag dyka efter varje hinder vilket jag vekrligen inte vill!

Kommentarer
Postat av: Linn Strelin

Jag hade samma problem när jag hoppade Putte eftersom han hoppar så mycket med ryggen. Men du kan få låna hem honom ett tag så lovar jag att du kommer sluta, annars får du bita i sanden. Jag har lärt mig den hårda vägen, haha (a)

2012-02-21 @ 10:39:29
URL: http://ztreliin.blogg.se/
Postat av: Johanna

jag tror det skulle hjälpa om du kanske kortade läderna nåt hål och stog mer upp över hinderna så att du inte får honom i rumpan på nervägen så han puttar fram dig :) annars ser det kanonfint ut, jag skulle knappt sett det om du inte hade skrivit! Tagga SM 2013?! :D

2012-02-21 @ 11:04:19
Postat av: Johanna Grant

http://www.hippson.se/fraga-experterna/expert-hoppning/kg_svensson/framtung-hast-som-dyker-efter-hindren.htm

Flex kan också bli lite att han dyker ibland men jag tror inte han har hittat balansen riktigt än, särskilt inte de gångerna när han öppnar upp ganska mycket bak. Jag brukar lägga en bom bakom hindret så han måste fokusera på den också.

2012-02-21 @ 12:00:03
URL: http://johannagrant.se
Postat av: Johanna Grant

Oj jag läste fel, trodde du menade att Chuck gjorde det (a) Det gör jag också ibland dock, men jag tror att det har blivit bättre.

2012-02-21 @ 12:01:11
URL: http://johannagrant.se
Postat av: Liza

så var det för mig också i början med min ponny. jag flög av allt som oftast efter hindren för att hon hoppar så med ryggen och "slänger upp" bakbenen så högt^^ vet inte riktigt hur jag lärde mig att räta upp mig...var väl trött på att ramla av, haha. men att verkligen tänka på att sträcka upp sig över hindret men samtidigt vara lite "över hästen" (jag är så kass på att förklara...), även när man hoppar lågt så kommer man nog in i det :)

2012-02-21 @ 12:19:21
URL: http://lizaspawnies.blogspot.com
Postat av: Maja

Testa hoppa mycket studs! :)

2012-02-21 @ 12:24:19
URL: http://ponnyryttarenmaja.blogg.se/
Postat av: Natalie & Proton ♥

Du kommer sluta när du lär dig hans språng bättre :)

2012-02-21 @ 13:56:44
URL: http://hakkila.wordpress.com
Postat av: Sara Carlsson

Träna ryggen om det är träning du vill göra, så du har styrkan att räta upp dig och "stå emot" kraften som kommer när han hoppar ordentligt.



Jag har haft massa problem med samma sak med Soccan, dock har jag aldrig direkt styrketränat några muskler. (är för lat för det, haha) Utan jag bara gav mig fasen på det att jag skulle göra rätt. Framför allt, titta framåt! Tittar man ner, kommer man automatiskt falla framåt. En annan grej är att försöka ha stadigare skänklar över hindret, åker de för långt bak är det jättesvårt att räta upp sig i landningen utan att bokstavligen kasta sig bakåt. Men man vill inte heller sätta sig ner i hästen i landningen, då kommer säkerligen inte bakbenen med. Lagom är bäst.



Så:

Fäst blicken dit du ska innan-över-efter hindret, låt dig inte släppa blicken även om du så faller framåt. Stadig underskänkel över hindret (vet att det är svårt med de stigbyglarna, kommer bli massa lättare med softup om du köper dom), benen om stadigt i landningen så att han direkt kommer i uppförsbacke med bakbenen under sig och inte hamnar med näsan i backen. Gör han det är det jättesvårt att själv vara upprätt utan att behöva dra i honom.

Och sen är det svårare med ponnyer som honom som behöver tas tillbaka i landningen, det är lätt att fastna i tygeln på nedvägen då man vill vara kvick att ta tillbaka honom, när han hoppar med sån kraft som han gör, blir det också att han drar dig ur sadeln. Han har inte riktigt har styrkan att balansera upp sig själv ännu när han hoppar med sån kraft och fart. Det kommer bli bättre med tiden när han bli starkare. Försök att inte ta fram handen så mycket i landningen, utan hålla jämn kontakt hela vägen samtidigt som du inte får fastna, utan du ska ha egen balans, var lite tuff mot honom där, han får vackert sätta under sig och vänta på dig liksom.



Vet inte om jag fick med allt jag ville, haha, det blev lite långt och rörigt. Men så ser jag på det i alla fall.

Säg till om något är konstigt :)

2012-02-21 @ 14:14:34
URL: http://carlssonpataket.se
Postat av: Linda Lidström

Gud så duktiga ni är! Jättefina! Ser jättebra ut! :D

2012-02-21 @ 15:06:03
URL: http://lindalidstrom.blogg.se/
Postat av: Moa

Vad JAG tycker (som inte är så speciellt rutinerad menmen) är att det ser ut som att du kanske skulle kunna luta dig lite mera framåt i sprången med hela överlivet liksom? Jag kan verkligen inte sånt här men det var det första som jag kom på när jag såg er hoppa :)

2012-02-21 @ 19:49:34
Postat av: Jennifer

Hej! Jag är inte en kommenterare i vanliga fall men kände helt enkelt bara för att få säga detta:

Jag tycker du har utvecklats så oerhört mycket! Jag har följt dig lite fram och tillbaka sen du hade Dusty och tycker hela din ridning blivit så mycket mer harmonisk och du har blivit så mycket starkare!



Du gör ett toppen jobb med ponnyn din, och de där med att du faller fram tror jag mest är att ge sig tusan på att DET SKA GÅ ;) Jag tycker däremot att ju senare i filmen desto bättre blir det! :)

2012-02-21 @ 20:51:58
Postat av: Henny - blogg om livet med hästar på nybyggd gård!

SV: Okej, va kul! Hur går det för er? =)



Ett tips är att verkligen fästa blicken rakt fram, ha ett rejält tramp i stigbyglen och försöka räta upp dig så mycket du bara kan under landningen i språnget.

Att stärka sina bålmuskler genom styrketräning är också väldigt bra, alltså träna mycket mage och rygg, och de inre musklerna i det området. Det gör att du blir starkare och kan hålla kvar din egna position bättre =)

2012-02-21 @ 21:01:11
URL: http://hennyvinlof.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Ni är verkligen jätte duktiga.

Öva på att komma upp lite med överlivet. Känna hans språng att nu kommer han hoppa. Kanske kan du ha lite lättare tyglar så du kan komma fram lite?

Låter kanske hel konstigt och alla bara skrattar när jag säger det...Men jag gjorde så också innan.Kom alltid efter i hindret så jag åkte ner som du. Sen lekte jag lite i trädgården och satt ut hinder som jag hoppade. Sen låtsades jag att jag satt på en häst så varje gång jag hoppade så lutade jag mig framåt och drog fram händerna. Efter ett tag blev jag mästare på att följa med i sprången (A)

Skojar verkligen inte hur konstigt det än låter men jag lärde mig följa med i språnget genom att hoppa över damsugare och trädgårds redskap hihi! :D

Men iaf så måste du lära dig när din häst hoppar av. Kommer du för tidigt glider du över halsen för sent så stannar du upp hoppet:)

2012-02-22 @ 00:11:26
URL: http://jennifersandbergg.blogg.se/
Postat av: milla

Hej!

jag har en bra övning! "pekande hunden" ska va stärkande för det där :p när man utgår från plankan och sen lyfter upp tex vänster ben, höger arm o håller den positionen :)

sen ett annat tips är att du kanske försöker ge mer eftergift över hindren , även om dom är låga. jag ser att din ponny är väldigt het , min storhäst är väldigt lik :) men det blir nog bättre då , för nu ser det lite ut som att han drar dej över hindret så att du sedan tappar balansen efter hindret.

om du istället ger mer eftergift med handen och sedan rätar upp dej o lugnt tar tillbaka honom kanske det funkar bättre? :)

du har en jätte fin ponny! (:

2012-02-23 @ 22:16:27
Postat av: Linda

Ta bort martingalen!! Den är för kort o stör honom massor det syns på hans språngkurva! Han tillåts inte sträcka på halsen o ser ut att få ett ryck av den i landnigen... Kan va därför du åker fram själv i landningen...

2012-05-29 @ 00:19:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0