PEPPAD TILL 1000

Jag är så sjukt glad just nu, jag är så himla peppad.

Jag har aldrig i hela mitt liv älskat en häst eller ponny såhär mycket, att kolla in i ögonen på honom får mig att bli helt till mig. Jag smälter när jag ser honom. Det är alltid underbart att sitta på hans rygg och han vill ALDRIG göra fel eller någon illa. 
Jag hatar att skryta och jag vill verkligen inte få det att låta så, men ponnyn har kapacitet. Gott om det. 
Han hoppar inte allt du styr mot, det ska jag inte säga. Och det är defenitivt ingen häst man åker runt på och vinner massor av tävlingar! Jag vet inte hur han är på tävlingsplatser och banor, men jag vet att han inte fått några vidare bra resultat. Och detta är INGET pekat mot gamla ägare, för dom, precis som jag har också kämpat för att lyckas!! Dom har också haft en jobbig bit.  Men i alla fall, jag vet en sak, och det är det jag kan se på tdb eller equipe. Hans resultat. Som jag sa dom är inge vidare bra och det finns EN orsak till det.
Han är tittig. Han hittar spöken överallt och han hoppar bara på fart.

Och just detta, det som jag skrev med fet stil, det har fått mig att bli så jävla peppad. Ni fattar inte vilket krut det är i mig när det väl gäller.
Jag ger mig inte i första taget. För är det något jag vill, då SKA jag göra det. 

Så fort jag sätter mig emot honom, och ber honom vänta på hindret då blir han sur tillbaka och stannar eller liknande. Låter jag honom springa så hoppar han, men om det sedan kommer något läskigt. Då kommer jag fortsätta framåt och han åt sidan. Det kommer inte funka och just därför måste jag ta tillbaka.
Jag kan inte ge mig när han tittar på något, för ger jag mig så fattar han att det kanske var farligt och att det han tycker är farligt, det är farligt. Men istället ska han lära sig att det jag ber honom göra, det är inte farligt. Han måste lita på mig!

JA, det kommer ta tid, det kommer ta rackans mycket tid och det kommer behöva en massor av jobb, svett och tårar. Men även en massor av framgångar. För jag vill vinna, jag vill kunna vinna hans förtroende, jag vill kunna hoppa en bana fullt av troll och lustiga saker. Jag vill kunna komma felfritt på en tävling. Sätta nollan!
Och jag VET att jag kan komma dit.
Och när jag kommit dit, då kommer vi vara oslagbara. Men det gäller bara att komma dit.

Fattar ni då hur jäkla peppad jag är, att ha något att hela tiden jobba på, att nå det målet. Det är vad jag ska göra. Hans kärlek till att hoppa och hans kapacitet tänker jag inte slänga direkt i sjön, jag tänker ta den hela vägen fram till SM. Där är mitt mål. 

Tro på mig eller inte, i will do it!

Kommentarer
Postat av: agnes

Har en ponny som är lite likadan fast med bommar istället :) Mitt råd till dig skulle vara att jobba mycket med små hinder och lixom bara ta det lungt kanske till och med ta det i trav(Trav hoppning är super bra för att bygga muskler oxå) och lägg in volter och halter hhela tiden så att han lär sig slappna av och lita på dig. sen succesivt kan du lägga in lite tittigare hinder:)det är iallafall vad jag skulle gjort :)

2011-11-02 @ 09:31:30
Postat av: Moa

Du har världens underbaraste blogg Carro <3 läser den dagligen(L) du är helt fenomenal på att rida och du kommer bli jätte bra när du blir stor<3

2011-11-02 @ 10:27:19
URL: http://moiizens.blogg.se/
Postat av: Josefine Gidlund

Vad roligt att du har hittat den rätta ponnyn! :D

2011-11-02 @ 10:53:09
URL: http://josefinegidlund.blogg.se/
Postat av: Anonym

Har ingen blogg så kan du inte svara i ett inlägg. Hur gammal äg chuck och vad kostade han? (om du vill säga det sista)

2011-11-02 @ 11:34:18
Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Jättehärlig bild :D

2011-11-02 @ 12:27:38
URL: http://lizzylover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0