Bedömningar hit och dit!

Något jag verkligen suger på är olika bedömningar. När jag anmäler mig till en tävling måste jag söka upp vad alla bedömningar går ut på. Även då kan jag ha svårt att fatta, jag kommer nog ALDRIG lära mig detdär med olika bedömningar. Den enda jag kan är A:0+A:0 och typ clear round.
Så nu behöver jag eran hjälp, jag har kollat upp på nätet och tror jag fattar men en bedömning är jag inte helt hundra på. Så SNÄLLA du/ni som kan hjälp mig!!

Jag är ganska säker på att A:0 är bara en grund och den med minst antal fel och snabbast tid vinner. Alltså ingen omhoppning, stämmer det?

Sen den jag är lite mer fundersam över är A:1a. Jag tror jag har hoppat en sådan innan så kanske vet, men det står så otydligt överallt så är inte säker. Men är det så att man först går in och hoppar en grund, sen går man ut igen. Är man felfri får man sedan gå in på banan igen och hoppa omhoppning? Och de får även här höja hinderna upp till 10 cm? Stämmer det?

Om jag har rätt skriv det då så att jag vet det, men bara om DU är säker! HJÄLP!!


Kommentarer
Postat av: Johanna Grant

Stämmer bra :)

2012-05-04 @ 20:32:36
URL: http://johannagrant.se
Postat av: FRIDA ELMLUND

A:0 har du alldeles rätt i, likaså A1:A. Det enda jag är osäker på är om man får höja upp så pass mycket, men det andra är jag säker på :)

2012-05-04 @ 20:42:03
URL: http://fridaelmlund.blogg.se/
Postat av: Sara Carlsson

Stämmer! :)

Förutom att det inte behöver vara 0 fel för att få hoppa omhoppning i A:1a. Är det ingen felfri är de de med lägst antal lika fel som hoppar omhoppningen.

2012-05-04 @ 21:29:06
URL: http://carlssonpataket.se
Postat av: Natalie

Stämmer bra, men det är som sara säger att man kan få hoppa omhoppningen även om man inte är felfri. Här är en bra sida med en "lathund" som vanliga människor förstår. Man kan ju spara i favoriter så slipper man söka runt :)



http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=489538

2012-05-04 @ 23:02:55
URL: http://nataliehakkila.blogg.se/
Postat av: ida carlsbogård

På en A1:a tror jag inte att det höjs så mycket på omhoppningen, det har de inte gjort på de jag har varit med på iallafall ;)

2012-05-05 @ 11:36:03
URL: http://classicalpony.blogg.se/
Postat av: Maja

A:O betyder att om man har noll fel efter grundomgången så hoppar man omhoppning direkt när man har gått i mål!



A:1 betyder om man har noll fel i grunden så går man ut från banan och sedan får man gå in igen för att hoppa omhoppning när alla har hoppat grunden! om ingen kommer till omhoppning så går man på den som har minst fel/ snabbast tid! :)

2012-05-05 @ 20:30:34
URL: http://ponnyryttarenmaja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0