Hej jag är 16 år och kan inte rida min häst!

Jag är trött på alla dessa regler, under terminerna när det är lektioner funkar det men nu på sommaren, hur gör jag? Min mamma ska åka bort till stockholm med min bror och min pappa bor i Norge, min andra bror som är 20 har nog inget större intresse att ställa upp att följa med mig till stallet heller, dessutom jobbar han. Då kanske ni undrar vad spelar det för roll?
Jag kan inte rida om inte jag har någon över 18 med mig. Och det gör mig pissed off. 
Det är 5 st hästar kvar på klubben, en är halt och rids inte, en är sällskapshäst till den, en har en ledig vecka och den sista hästen går som vanligt. Alltså är det bara Chuck och en till som rids, alltså också bara två stycken personer som behöver vara där.

Hur ska jag då kunna rida, då måste jag tajma in så att jag är där samtidigt som Sara eftersom hon antagligen ska rida Cabi då. Ja ni förstår mitt problem?

"Vi", jag och maja en annan tjej som är under 18 brukar vara där och pyssla med våra hästar utan någon över 18 men då är vi alltid två och våra föräldrar är alltid hemma = nära. Men nu vilar hennes häst så jag blir själv. 
Och ja det är ju en sak att vara där själv och ta hand om hästen och en sak att rida. Samtidigt som jag tycker det är en väldigt töntig regel.. Hur gör man?

Grejen är att denna regeln är ganska sträng när ridskolans hästar är där också, men nu när det bara är vi privatryttare och man bara håller på med sin häst och rider sin häst då borde det ju inte vara så strängt förbjudet tycker jag? Samtidigt vill jag inte utmana ödet och göra något jag inte får utan att veta..

Men han lär få vila även fasst jag inte vill att han ska det, ska bli skönt att stå på öland ett tag sen. NO RULES!
Hur har ni det där ni står? Får ni rida utan att någon över 18 är med er?


Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag står i ett ridskole stall på en stor anläggning, och vi som har privathästar får rida när vi vill men om någon ska rida ridskolehästarna (ej lektion) måste det vara en person till där eftersom att olycksriskerna och sånt skit. Men själv tycker jag att det är löjligt. :)

Svar: Kunde inte gå in på din blogg.. Den regeln som ni har är ju ändå förstålig.. vi får ju inte ens rida våra egna hästar utan någon som är 18 .. :/
carolinebagfeldt.blogg.se

2012-07-11 @ 13:03:35
URL: http://Matildamatildablomqvist.blogg.se
Postat av: Felicia

Förstår reglen men ändå! Håller med dig! Jag får ut och rida eftersom vi har eget stall hemma. Men mamma vill inte att jag rider hennes häst (den ända jag får rida nu) Utan Lådde... Regler är jobbaiga!

2012-07-11 @ 13:13:32
Postat av: Johanna

Hahaha det var den konstigaste regeln jag någonsin hört! Vad gör en 18åring så mycket SÄKRARE än en 17åring kan man ju undra? Nej, allmänt stallvett och ordning och reda är de enda reglerna i vårt stall.

Svar: känner verkligen samma sak, jag kan ju ta med mig min morfar som inte vet ett dugg om hästar och det är ok.. så ja vad gör en 18 åring bättre än en 16 ;)
carolinebagfeldt.blogg.se

2012-07-11 @ 13:20:48
Postat av: Sofia Lundström

Ja, vadå? Vad är det för regel? Är det bara på ridskolor eller?

2012-07-11 @ 13:23:53
URL: http://ryttarensofia.blogg.se/
Postat av: Alice

Jag får rida min häst helt utan sällskap om jag vill, det händer dock inte så ofta eftersom att jag själv tycker det är roligare att rida med någon :)

2012-07-11 @ 13:24:43
URL: http://twolivesonegoal.blogg.se/
Postat av: Sofia Lundström

sv: Jag får rida utan någon med mig, och jag är skötare på 3 stycken hästar :P Så det borde vara bara på ridskolor.. Vilken korkad idee! Man borde ju få hålla igång sin häst utan att ha någon över 18 med sig? :o

2012-07-11 @ 13:28:56
URL: http://ryttarensofia.blogg.se/
Postat av: Frida

I stallet där jag stod innan var man tvungen att vara över 18 år om man skulle rida en av ridskolehästarna på helgerna eller när personalen inte var där! Om man inte hade målsman där då vill säga.

I stallet där jag är nu finns ingen sådan regel dock, och jag är numera 19 så jag klarar mig vilket fall som helst.

Jag kan dock tycka att det är en bra regel för sin egen säkerhet. Kanske inte när det gäller ens egen häst, då det då borde vara föräldrarnas eget ansvar om deras barn är minderårig. Men sen vill troligen heller inte ridskolan att en olycka ska råka ut och ingen med ansvar ska kunna hjälpa till.

Jag tror att reglerna skärptes till lite efter olyckan på en ridskola för några år sedan med tjejen som var själv i ridhuset och sedan bara hittades död. Denna tjej hade dessutom många års ridvana!

2012-07-11 @ 13:50:00
URL: http://ryttarefrida.blogg.se
Postat av: Julie

Men gud vad fånigt! Min mamma kan inte ett uns om hästar och vågar knappt hålla min häst i 5 sekunder (som förövrigt är supersnäll!) Om jag skulle ramla av - visst, då kan hon ringa 112, men det klarar nog faktiskt en 7-åring av precis lika väl. Nej, i vårt stall finns bara reglerna att ingen longering/löshoppning/hoppning om man inte skrivit upp sig och det får inte ske på vardagar mellan 15-19 ;)

2012-07-11 @ 14:16:29
URL: http://juliesson.blogg.se
Postat av: Wilma

Vilken irriterad regel (tycker jag!) Du känner ju din ponny? Visst det kan ju hända en olycka iallafall, men det var en löjlig regel! Jag själv som är 14 år får rida ensam när jag vill. Och där jag har min häst, får vi rida ensama.

Grym blogg förresten! Läser den heeela tiden :D

2012-07-11 @ 14:22:55
URL: http://www.livelife.devote.se
Postat av: Sara Carlsson

På somrarna bestämmer man ju själv :) det är bara att åka dit och rida. gör upp med dina föräldrar och tycker de att det är ok så är det bara att köra på.
Jag var där och red själv massor förra sommaren trots att jag inte hade fyllt 18, men mamma var med en hel del ändå bara just in case, med ny liten vild ponny och sådär.
Men det ska inte vara några problem att åka dit, bara du får för dina föräldrar liksom. Och annars så kan du ju bara höra av dig till någon som bor nära och säga vart du håller till.

2012-07-11 @ 14:30:40
URL: http://carlssonpataket.se
Postat av: Ebba ♥

Arawen som jag rider när jag vill, får jag rida när jag vill! Hon står ju i samma stall som alexandras charlie och vi rider nästan aldrig utan varnadra, så där rider vi ihop, visst vi är bara 14 år men stallet är utanför huset. ;)
Sen rider jag ju Hampus c-ponnyn, (nu över sommaren rider jag ju inte honom pga att han står på öland på sommarbete och skogsridning där i ngt stall!
Men annars på ridskolan riderjag ju honom på lektionerna och då har jag ju tränare eller rider med andra, så då har jag inte behövelse för ngn som är över 18 år men det SKA vi ha med ngn om vi ska släppa ut en ridskolehäst i hagen tex, eller rida själva, personen över 18 behöver inte rida, men ska finnas en i stallet iallafall ;)

2012-07-11 @ 16:00:25
URL: http://orksryttarna.blogg.se
Postat av: stephanie

Själv står jag på en privat ägd liten gård där det inte förekommer några regler överhuvudtaget.. vilket om man hyr in ihop med fyra 13åringar kan vara ganska irriterande.. hade faktiskt inte haft något emot att ha lite regler kring ridning under 18år i mitt stall.. för trots att småtjejernas ponnier är snälla så kan olyckor hända, och småtjejer bör inte rida ut i skogen, hoppa osv utan föräldrar eller äldre sällskap. Men 18år känns lite att ta i, och att inte FÅ rida sin egen häst utan sällskap känns som en ganska väl sträng regel.

2012-07-11 @ 16:03:06
URL: http://ponydiaries.blogg.se
Postat av: Amanda

löjlig regel! jag är enda inackordering som inte är ridandes så jag får bestämma hela själv, jag rider dock alltid själv så när jag rider ut så är jag noga med att säga till någon att jag drar iväg och att säga till när jag kommer hem ;)

2012-07-11 @ 16:28:44
URL: http://amandahed.blogg.se
Postat av: majja

Du kan alltid höra av dig till mig när du ska rida, jag bor nära och skulle det hända något kan jag ta mig dit snabbt om jag är hemma! Och vill du ha sällskap i stallet kan du bara höra av dig. Dock drar jag nog till Malmö och kanske letar boende nästa eller nästnästa vecka men innan dess kan jag! :)

2012-07-11 @ 16:54:20
URL: http://batmanbergdahl.blogg.se
Postat av: Linn

Men GUD vilken töntig regel! Så om jag skulle stå där, och vara ensam en vecka, skulle inte jag får rida min häst på en hel vecka då, bara för att jag är 13? Så det spelar ingen roll om man kan rida sin häst jättebra? .. Men i stallet jag står så får jag rida ut, i ridhus, i paddocken osv själv, eller man snarare måste det. Ingen bryr sig knappt om vart man rider. Ibland rider jag med en tjej som är lika gammal som mig, mest för att få sällskap. Jag har varken skadat mig eller dött, och då har jag ändå ridit i 4-5 år, själv och på ridskola. Klart jag har flugit av några gånger, men det var endast för att hästen blev så glad av att han fick gallopera på en äng att han gjorde värsta bocksprånget.. Haha. Men riktigt löjlig regel tycker jag!

2012-07-11 @ 18:43:07
Postat av: Siri

Vaddå så man måste vara 18 år för att vara i stallet? :o

2012-07-11 @ 19:13:40
URL: http://sirieinarsson.blogg.se
Postat av: josefine elovsson

oj va jobbigt, men ändå bra regel :)
Vi får rida hur vi vill. Lilla Iza på 11 år rider helt ensam och jag åker ut och rider ensam. Har fakiskt aldrig hört talas om det där regeln :o

2012-07-11 @ 19:44:55
Postat av: Vendela

vilken knäpp regel.
i vårat stall rider man som man vill, oavsett ålder och vilka som är där^^
hur skulle t.ex jag göra som har helt ointresserade föräldrar som aldrig skulle få för sig att följa med till stallet xD?

2012-07-11 @ 19:58:07
URL: http://ponyretards.blogg.se
Postat av: Amanda Niklasson

På våran ridskola finns det bara en liknande ridregel, och det är att man inte får rida UT utan någon person över 15 med sej, det tycker jag är en ganska bra regel! :D Att man inte får rida utan någon som är över 18 verkar lite för mycket när det gäller er privatryttare, i alla fall nu på sommaren när det kanske inte är så många där.. :)

2012-07-11 @ 20:28:57
URL: http://www.amazinghorses.blo.gg
Postat av: Esther

Där våra hästar står så är det inte ridskola. Och jag är 11 år och får vara där själv och rida :)

2012-07-11 @ 20:40:07
URL: http://estherjarvling.blogg.se
Postat av: Jasmine såklart!

töntigaste regeln jag hört! På många ridskolor får man inte hoppa under utan vuxet sällskap om man är under 18 men man får ju rida vanligt!

2012-07-11 @ 20:41:03
URL: http://jasminesplace.blogg.se
Postat av: Stina B

Har hört denna regel förut - och jag blir såååå argg på den! Hallå?

I mitt stall får jag som tur var rida själv, och vi har också ridskola på gården, dock inte i samma stall. SÅHÄÄÄR löjligt enligt mig!

Btw, SV:
Sjääälvklart, skitbra! ;) Men ville bara trycka lite extra på vilken utveckling du gjort på så kort tid med Chucken ;)

2012-07-11 @ 21:28:33
URL: http://sstinabjorklund.devote.se
Postat av: Erica

Om vi är över tretton år får vi rida ut med sällskap som också är över tretton. Annars, om man är under 13 måste man ha med någon över 18/ fadder. Över 15 år kan man be om Tillstånd för att rida ut själv. Den här regeln fungerar jättebra!

2012-07-11 @ 21:30:06
Postat av: Jennifer

Förstår reglen även om den kan vara jobbig.
Ska byta stall nu till hösten men stallet jag stått i innan var ett privat stall men ägarna ville att mamma skulle vara med. Både för säkerhet och för att allt skulle bli rätt. Men om jag skulle rida själv någon gång skulle de nog inte brytt sig. Dock rider jag inte själv då man alrig vet vad min unghäst kan hitta på.

Och i det nya stallet tror jag det inte är några regler. Har iaf inte hört något om att det ska finnas! :)

2012-07-11 @ 21:48:22
URL: http://jennifersandbergg.blogg.se
Postat av: Julia

Konstig regel... Vi har inte det i vårt stall, men vi har så att man gärna får skriva på stora tavlan i stallet om man rider ut sj å är osäker på om man kmr tillbaka. Men det är valfritt:)

2012-07-11 @ 21:53:27
URL: http://Jumiz.blogg.se
Postat av: Lovisa

Det hela handlar väl mest om försäkringspengar osv. om något skulle hända? Eller har jag fel?

2012-07-11 @ 22:14:37
URL: http://vickelbyponny.blogg.se
Postat av: Saga

Här är det fritt fram, rid ut, gör vad du vill ingen bryr sig. Man behöver inte ens säga till någon om man ska rida. Nu på sommaren står det bara två hästar där så man är oftast ensam i stallet. Det är en ridskola men vissa privathästar står kvar. Regler är bra, så länge dom inte går till överdrift.

2012-07-11 @ 22:17:47
URL: http://sagaester.blogg.se
Postat av: Jannike

En av nackdelarna att ha sin häst på ridskola... Att det ska gälla ridskolans hästar är helt förståligt, men ska man rida sin egna häst så tycker jag inte att det ska vara en regel. (om det kanske inte handlar om typ en 9-åring).

Jag har tänkt på att jag skulle aldrig klara av att ha min häst på en ridskola, hela tiden rätta sig efter att man bara måste rida i pausen m.m. Skulle aldrig palla det..

I "vanliga privat stall" finns det ingen sådan regel ;)

2012-07-11 @ 22:50:39
URL: http://jannikeochsurprise.bloggplatsen.se
Postat av: marinaginman.se

ja den var lite töntig faktiskt, ok om du var 12-13 lr nåt, men sin egen häst ska man ju får rida som man vill så länge ens föräldrar tycker det är ok..

2012-07-12 @ 00:16:23
URL: http://marinaginman.se/
Postat av: Julia

Den regeln var lite konstig, man har ju inte alltid möjlighet att ha med sig någon över 18 som kan vara med hela tiden när man rider. Jag är 13 och jag har nästan aldrig någon med mig när jag rider. Jag har alltid min mobil med mig om det skulle vara något, men det är min häst så jag får bestämma själv om jag vill rida ensam elr inte.

2012-07-12 @ 11:05:29
URL: http://juliamarklund.devote.se
Postat av: Madde Andersson & Rico

På Enliden där jag står (i sthlm) är det 15-årsgräns för att fodra, släppa in och ut hästar osv osv (det är kollektivt stall) men man får rida på sin egen häst när man vill oavsett ålder (sen är det ju inte bra, oavsett hur gammal man är, att rida ut själv om ingen annan är i stallet). Jag kan inte sitta upp på Rico utan att någon är med, men jag får rida på volten själv och så även om siste man åker hem eller hur man säger (:

2012-07-12 @ 11:32:16
URL: http://ricos.blogg.se
Postat av: Erica - TeamDJRK

Det där är ju bara sjukt! Jag står också på en ridskola där det finns en hel del regler krig vad man får och inte får göra, dock är det 16 års gräns på mycket. T.ex ta upp hästar från hagen utan hjälm måste man vara 16 för. Privathästarna däremot har vi inga åldersgränser på och då har vi många ponnyryttare och flertalet är runt 12-13.. 18-års gräns måste ju vara sjukt jobbigt! Får du inte rida ut själv heller? :(

2012-07-12 @ 15:57:36
URL: http://teamdjrk.blogg.se
Postat av: Sara

Gud vilken konstig regel :S

2012-07-12 @ 16:36:01
URL: http://hamreryttarna.blogg.se
Postat av: Agnes Åberg

Håller med om att regeln är konstig. Jag har min ponny upp stallad i ett stall med ca 10 hästar totalt. Jag rider på banan, i skogen, hoppar, longerar, löshoppar och gör vad jag vill när jag vill. Vi är ett gäng tjejer alla under 18 år och det är såklart roligast när vi alla är där men ofta är jag där själv också. Det måste vara jobbigt att ha allt så strikt?

2012-07-12 @ 19:07:57
URL: http://agnessan.blogg.se
Postat av: lisse

Blev helt rubbad i skallen när jag läste detta, har faktiskt aldrig hört om något liknande förut! Det är din häst så du borde få rida när du vill tycker man, oerhört konstigt!

2012-07-13 @ 00:27:57
URL: http://lissegotze.blogg.se
Postat av: Tove

Jag har ingen egen häst, men en foderponny, och den får jag rida utan vuxen med, dock måste jag ha med mig en kompis eller liknande om det skulle hända något. Men inga regler om att det måste vara med en som är myndig. En väldigt konstig regel tycker jag.

2012-07-13 @ 10:41:36
Postat av: Emelie

jaha, det är en regel! Tänkte att det var din mamma som hittat på det, för så är det mer för mig.. jag får inte rida ut själv. Men i paddocken - du är liksom 16! nej, det tycker jag var dåligt. Det är din häst, ni är skitduktiga. Men sen kan det ju hända någonting. Men du har ingen kompis som är över 18? :) som gillar hästar då, en fördel ;)

2012-07-13 @ 15:37:18
URL: http://lindblad.blogg.se
Postat av: Rebecka

Exakt samma där jag har min skötponny, man måste ha vuxen "över 18år" för att få rida, mina föräldrar åker aldrig ut till stallet så jag måste anpassa mig efter personal och andra som rider då.
känns lite jobbigt, sen får man inte rida ut om man inte är 5 stycken som gör det..

2012-07-13 @ 19:49:02
URL: http://allroundduett.blogg.se
Postat av: Alexandra Jeppsson

Jag står inte i ett sådant stall med "ridskoleverksamhet" utan privat och där gäller inga såna regler. Tycker dem är ganska sjuka faktiskt... Om det gäller ridskolehästarna så förstår jag men om det är din egna privathäst så är det väl klart att du ska få rida när du vill. Antagligen har ju dina föräldrar eller någon annan vuxen godkänt att du skaffat dig en häst och förstår risker osv.
Sen, vem säger att det är bättre med en över 18 än en som kanske är yngre och som kan både det ena och det andra om något skulle hända?

2012-07-21 @ 11:35:23
URL: http://skeckryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0