Mathilda gästbloggar

Jag valde Mathilda för att vi känner varandra och hon är helgo!

Mitt namn är Mathilda Svensson och är en 17årig tjej som bor i den lilla staden Oskarshamn cirka 7mil utanför kalmar, jag är en tjej med massa bus i kroppen. Jag ska precis börja andra året på Ingelstadsgymnasie inriktning Häst & ridsport. Jag är en tjej som verkligen brinner för det jag gör, jag älskar att tillbringa min tid med mina vänner och hitta på galenskaper. Jag är inte den tjejen som hellre sitter hemma och kollar på film med familjen för jag drar gärna ut på äventyr som slutar galet! Jag har länge sedan jag var riktigt liten gillat hästar och jag spelade även fotboll som unga dagar, som jag slutade för jag fick mitt brinnande intresse för ridning.

Jag fick min första D-ponny när jag var cirka 8-9 år och alla tyckte att jag var riktigt galen alla brukade köpa en B-ponny när dem var så små men nej jag ville ha min D-ponny som var som en sagohäst! Allgunnens Una var i alla fall en D-ponny på 148cm och ganska grov hon hade precis haft föl när vi fick henne så det var inte muskler på henne eller något, när jag väl red på henne så åkte jag jämnt av i det högra hörnet i paddocken det var jämt så. Jag blev sur varje gång och kallade henne Rodeohäst och sedan så bestämde vi oss för att sälja henne och hon kom till ett toppen hem. Hennes resa slutade nu 2012 för hon fick spatt och det var riktigtsynd för hon hoppade 130banor med lätt het!

När den underbara sagan var slut så kollade jag & mamma hela tiden på hastnet & blocket för en ny underbar D-ponny och då en dag kom en fin liten dam in på blocket, en fux som var 15år som ville ha en lite flicka som kunde ha kul med henne. Jag kommer ihåg att jag sa att det är hon jag ska ha, vi åkte och kollade på henne och det var en perfekt läromästare och sedan kom hon hem till fagereke och äntligen stod hon där, det var verkligen min & min syster finaste ponny! Hon och jag fick ett sånt fint band vi tränade för tränare & vi hoppade små klubbhoppningar och skämde ut oss på dressyrbanorna men vad gör det, vi var liksom ett team så vi fick massor av motgångar & framgångar! När jag blev lite äldre så ville jag verkligen satsa inom hoppningen det var liksom det jag älskade att göra sväva i luften! Vi fick ta ett svårt beslut efter 5 underbara år och valde att sälja den här fina ponnyn. Vi fick ett hem till henne som slutade katastrof som jag ej kommer gå in på, men den 22 februari 2011 så fick hon kolik och tarmarna sprack det var bara att avliva den här underbara vackra ponnyn som hade gjort allt jag kan idag! Livet är rätt orättvist!

När vi hade gjort oss av med Select så kunde jag verkligen inte vara utan häst så jag sa till min tränare att jag var tvungen att ha en ponny jag kan träna & tävla på tills vi köper en ny och ja hon fixade en. Det var ett D-ponny sto på 6år som hade gått på lösdrift hela livet som hade hoppat 50cm i hela sitt liv och jag tog det som en utmaning vi tränade för min tränare och vi tävlade ihop. På cirka 2 månader så kom vi från ingenting till 1m hoppning på tävling och träning hoppade vi 120banor och vi bara njöt av den tiden vi hade, dem sa också att hon var till salu men mamma & pappa ville inte köpa henne med massa olika skäl så dem tog henne från mig och det var en av dem värsta dagarna och idag så är hon till salu igen hos hennes ägare och jag vill så gärna ha den underbara ponnyn!

Men som sagt jag kunde ju inte vara utan någon ponny så vi kollade runt på hästnet igen och då hittade min mamma en D-ponny från Irland som hette Lissinard Lady Gaga som var född 2005!
Vi åkte till malmö för att hälsa på mina kusiner så blev det en tripp att åka och kolla på den här ponnyn som inte kunde någontingen.

Men när vi kom dit så hade hon bajs på hela benen och svansen och såg förfälig ut, ägaren började rida och det såg inte alls bra ut hon kunde inte arbeta i form eller galoppera utan att korsa bak. Hoppa kunde hon inte hon ramlade över typ. Det var verkligen katastrof men jag hoppade upp och hon försökte slänga av mig många gånge och hon och jag ramlade över hindren typ och inte något kunde hon. När vi åkte hem så sa jag & min syster att vi inte ville ha henne men våran mamma sa att vi fick ta henne eller ingen så det var bara tacka och ta emot! Hon kom till oss 21 juli 2010 det var då våran resa startade, när vi fick hem henne så var jag bara tvungen att rulla på i galoppen så hon fick lite själförtroende och balans min tränare hjälpte mig väldigt mycket. Vi kämpade och kämpade och det gick faktiskt framåt hon var positiv till arbete och hoppade någorlunda efter ett tag. Vi kom ut på våran första tävling som blev en felfri klass i 60cm! I februari 2011 så blev hon skadad och veterinärerna trodde det var riktigt allvarligt att vi skulle vara beredda på att avliva henne, men det visade sig att hon hade en inflammation i svansroten och det var inte så mycket om det för det var som om vi hade fått ett blåmärke så hon fick stå i sjukhage i 5månader och pencelin!
Vi började sakta sätta igång henne och det visade sig framgång och hon hoppade ganska bra och efter bara några månader så var vi på tävlingar och tävlade LC(90) och fick några felfria runder då hon tävlades som ungponny, det gick riktigt bra och vi startade LB(1m) och hon hoppade fint och vi tränade för Olof hellberg på skolan och han tyckte om henne då hon var irländare! Hon började riva jätte mycket och jag sa hela tiden att sadeln ligger jätte dåligt och det visade sig att sadeln låg och tryckte på bogbladen och som gjorde att hon inte riktigt kunde hoppa upp! Vi bytte sadel till en prestige och den hoppar hon som tusan med jag har nog aldrig känt den kraften hon hade som i den här sadeln. Just nu idag så tävlar vi LB & LA och placeringar i LB och v. 29 så vann vi lilla cupen på superhelgen ;)  Nu i helgen taggar vi om till lilla gubben cupen i vimmerby där vi ska hoppa LC & Lb på fredag och LB & LA på lördag & LB på söndagen :D

Jag brukar även träffa carro på tävlingarna vi små pratar lite och kollar banan tillsammans ibland, kan inget annat att säga att hennes ponny är dö snygg och det tycker även min ponny också att han är., han hoppar snyggt och carro är en super go människa som jag är glad att få träffa på tävlingar och lära känna :) 

Ni kan gärna kika in på min blogg jag skriver om min vardagsliv lite crazy fester när det händer och även om min underbara d-ponny lissinard lady gaga som ska ut på foder nästa år!

Jag säger bara en sak ta vara på det ni ha för en vacker dag så står ni utan eran älskling, jag har lärt att man ska ta vara på varje sekund och ta dagen som den kommer!

Baraaamathilda @hotmail.com / mathilda svensson tack för mig :D 


Kommentarer
Postat av: Mathilda

Tack Carro! Du är guldvärd:)!

2012-08-10 @ 23:42:48
URL: http://Baraaamathilda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0