Chucken - dagens ridpass

När jag kom till stallet kollade jag direkt på hans ben och det var ungefär lika svullet som igår, alltså inte så farligt mycket och han var även lite varm. Men han haltar ju inte så jag red idag. Cina har ju ändå sagt att det är bra om jag gör det. Bara det inte är så jobbigt.
Så jag skrittade fram på slingan och red sedan i paddocken i 30 minuter kanske. Ingen galopp utan mycket skrittarbet och tavarbete. I skritten flyttade jag mycket längs spåret / öppna. Och fick honom att gå för skänkeln istället för mot. Sedan i traven jobbade jag bara med att få honom att gå på en rund volt och hitta en stadig balans. Och få honom att söka sig neråt. 
Och jag tycker verkligen det är synd att ingen fotade eller filmade eller liknande, för så fin som han var idag, så fin har han nog aldrig varit under dom dagarna jag haft honom. 
Om jag jobbar mycket med traven nu och har mycket bomamr och får honom bra där kommer galoppen funka super sen.

Känns som att jag menar att han inte kunde något när jag fick honom men Natalie som hade honom innan var jätteduktig när jag såg henne rida, jag tror bara det är att jag är ny för honom och han är ny för mig. Jag rider ju inte som Natalie gjorde och vi måste lära känna varandra mer!
Men ponnyn alltså, han är ELIT! Jag är så galet glad att han är min!

Kan även tillägga att efter passet var svullnaden borta, det var bara på såret och någon centimeter över som det var svullet, så det var nog bra att jag red ;)
Blev dock inte en enda bild :/
kolla vilken biffig ponny jag har ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0