Mini vila (tyvär) igen -.-

Jahopp, hade tänkt ta fram lite bommar, upphöjda bommar och småskutta lite. Men ALLTID när jag ska planera något kul så skiter det sig. Hans ena framknä var alldeles svullet och så lite varmt. Så det var inte mycket att göra, borstade honom en stund och så fick han helt enkelt stå. Vi smetade på kylgele och ja, det var typ de.
Vi sprang med honom för att kolla, men han var fräsch och haltade ingenting, även Malin kollade och sa att det inte var några problems.
Så det blir några dagars vila och liten hage (igen). Får se om han släpps ihop med dom snra sen igen, han har hittils fått två sår av sparkar, ett bitsår och så ett svullet knä av troligtvis en spark. Det är inte det att dom andra inte är snälla, det är det att han inte fattar att han ska sluta retas när dom säger till.
Dessutom har han varit lite öm i ryggen, och såklart började jag fundera på att det var sadeln. Men fick tips om att det var väldigt vanligt nu när det blir kallt ute att dom spänner sig i ryggen. Så vi ska börja massera, han går nu med dubbla täcken och så ska vi köpa en silikonpadd till sadeln. Även om sadeln är utrpovad och han inte har lidit av den innan kan man aldrig vara för säker ;) Ska även ta ut Cina så hon får klämma igenom honom!

Aja, tänkte ta 2-3 dagars vila men hinner varken rida julafton eller judagen så får bli 4 dagars vila. Det är så onödigt att detta ska hända, men jag kan inte göra så mycket..

Alltså ingen ridning! PONNYPLUTTEN!


Kommentarer
Postat av: alex

Om du inte vill belasta hans rygg så kan du (om han inte är allt då) longera honom? Det är ju arbete för hästen med. Så han slipper stå.:D

Finns massa alternativ.

2011-12-23 @ 00:45:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0