Vilka skulle du välja?

Jag har tänkt införskaffa ett par ledade stigbyglar.
Och det finns sjukt mycket att välja på, vad jag vet så därför ber jag er om hjälp.
Jag vill ha ett par som är så mycket böjbara som möjligt.

Jag har ridit i sprenger bow balance & intec stigbyglarna och jag måste tillägga att det är en SJUKT stor skillnad.
Intec stygbyglarna är ingen större skillnad på om man gämför med vanliga.

Jag är mest inriktad på sprengar bow balance om min plånbok vill ta den smällen. Annars är jag nog mest intresserad av vanliga sprenger eller Equi Wing stigbygeln. Men först skulle jag nog vilja känna på den irl innan jag bestämmer mig. Gillar utseendet på den väldigt mycket ^^

Har mina läsare några synpunkter? Tips osv? Allt är välkommet ;)


Kommentarer
Postat av: Anonym

jag har dem gråa intec stigbyglarna och jag älskar dem, mycket bättre än bow balance. när jag red i bow balance så åkte hälen bara upp hela tiden, (man kan inte hålla hälen nere och får inget stadigt grepp) men med intec så håller sig hälen och foten där den ska vara.

2011-08-29 @ 16:21:42
Postat av: Olivia

Det finns ett par svarta stigbyglar som är ledade hos frtab.se :)

2011-08-29 @ 20:10:06
URL: http://ponnyteam.webblogg.se/
Postat av: alma

jag har ett par bow balance och jag tycker dem är jättebra och super sköna att rida i. :)

2011-08-29 @ 20:38:41
Postat av: Julia Gustavsson

Jag har ett par sprenger bow balance och är urnöjd med dem , de är helt otroligt sköna. ÅH, asså jag kan inte ha andra stigbyglar längre för dem är så sjukt sköna , så dem rekomenaderar jag starkt. Jag har också ett par andra ledade stigbyglar ifrån shires trorjag men dem tycker jag inte alls är lika sköna. De ser ut som dem fjärde och sista stigbyglarna. Senså har jag både pillat på och provat Intec men dem känns mer som "vanliga" oledade stigbyglar jämfört med sprenger Bow Balance. Dessutom är Sprenger BB stigbyglarna väldigt böjbara och mjuka i ledningen, så ja, låt plånboken ta den smällen ! ;)

2011-08-29 @ 22:13:52
URL: http://juliastorm.blogg.se/
Postat av: Sara Carlsson

Det beror på lite hur pass töjbara hälsenor/korta vadmuskler du har, eller ah, hur lätt du har för att trampa ner hälen.

Jag tex. har väldigt lätt för att få ett ordentligt tramp och kan trampa så pass att det blir stumt istället för sviktande, så för mig är det bättre med tex. compositstigbyglar eller jin. Har sprenger också och det kan funka i dressyren där jag har så pass långa läder att man bara har ett stöd i stigbygeln, men i hoppningen så blir det "för bra" med böjligheten :)

Så om du har lätt för att trampa ner och du ändå vill ha ett par ledade, ta ett par som inte har fullt så bra böjlighet, utan ett par lite stummare, typ intec. Har du tvärtom stumma hälsenor/vader, ta ett par sprenger som lättare böjer sig.

Om du väljer mellan vanliga sprenger och BB, ta BB ;D Det är bredare platta och det är lättare att hamna rätt i dom eftersom dom är lite böjda i metallen.



Fast jag hade inte valt några sprenger alls ifs..

haha

Utan satsat på ett par Jin istället ^^



Bred platta och lättvikt är nummer ett för mig!

2011-08-30 @ 15:04:12
URL: http://carlssonpataket.blogg.se/
Postat av: Sara Carlsson

Måste tillägga, att om jag skulle valt några av dom där uppe, så skulle jag tagit Equi Wingstigbyglarna :D

2011-08-30 @ 15:05:38
URL: http://carlssonpataket.blogg.se/
Postat av: Josse

Jag har ju haft både vanliga sprenger o bow balance. Tycker de vanliga är bra men älskar bow balance då de är lätta att fånga upp om man tappar dem. Jag köpte mina bow balance för 600, nästan helt nya på hästnet. La in en annons och fixl super ånga svar så var bara välja dem fina och billigaste

2011-08-30 @ 18:05:08
URL: http://josephinesandstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0