Sånt man bli småsur av..

Mamma visade mig en liten artikel i Barometern i morse. Det var en 7årig tjej som hade trillat av en häst  som blivit skrämd för något, hästen hade trampat på flickan och hon hade fått så allvarliga skador att hon avled.
Jag orkar inte gå ner och hämta tidningen för att skriva mer, men artikeln var inte mer än 5 meningar nere i ett hörn på tidningen.
Och nu undrar ni säkert vad jag blir arg på?
Jag är varken arg på ridskolan hästen eller något sånt utan jag är arg på tidningen! Jag tror säkert att flera stycken på denna ridskolan i Borås slutade rida och säkert flera som läser artikeln. Dom skriver ju att det är farligt att rida. Jag tror att denna hästen är en jättesnäll häst egentligen, men att bli skrämd det kan väll alla bli? Dom kommer säkert inte ha kvar hästen på ridskolan.
Då är min fråga:
Hur ofta händer det att någon dör i ridsporten?
Varför är det alltid ridning & hästar som är så farligt?
Och varför skriver aldrig tidningarna om när det händer något bra i hästvärlden?
Svaren:
Det händer inte alls ofta!
Jo för att man inbillar sig att det är farligt om man inte kan något om det, och händer det något är det ALLTID hästarna som får skulden och man slutar rida!
Det sista har jag inget svar på.
Sen måste jag bara tillägga att hästar är väldigt "snälla" & ""kloka"" för om du trillar av kan jag lova dig att hästen gör allt för att INTE kliva på dig, men om hästen är skrämd och inte har någon annan utväg vad ska den göra?
En häst vill aldrig göra en människa illa. Det är om det är skrämd som den kan bitas eller sparka eller vad vi nu ska ta för exempel.
Så jag tycker inte folk ska behöva bli uppskrämda av en tidning som inte kan någon om hästar & som bara plockar fram det allra farligaste!
Jag dissar detta!  Någon som håller med?




Bara några sista ord x)
Hästar är bra! Många ridskolor (inklusive KBF) har handikappridning. Det är folk som kanske sitter i rullstol eller är fölamad, eller bara har en sjukdom, dom kan rida och har ingen känning av sin "sjukdom" Vi har flera stycker i veckan som sitter i rullstol som rider och på hästen är dom som rörliga igen, vissa vill inte gå av för dom mår så bra på ryggen. Vissa kan stärka sitt självförtroende genom att "bli ett" med hästen. Slutblarrat!
Hästar är bra!
Puss

Kommentarer
Postat av: charlotte

jag håller med dig till 1000!

2010-11-16 @ 22:03:14
URL: http://barachalle.bloggplatsen.se
Postat av: Sevgi

Bra skrivet!

2011-06-15 @ 20:01:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0